Citace: Původně zaslal: eppairforce |
Použity běžné peníze, nic horentního. Popsal jsem pouze skutečnej současnej stav jak byly peníze použity a co z toho vzniklo. Žádnej sarkasmus, jen
jsem shrnul věci, který se mi přihodili.
Myslíš, že jsem nevyspalej, když píšu ve dvě ráno? Přespalej právě
Psal jsem jak to je při opčním inestování, celkem podrobně. A vzhledem k tomu, že jsem několik let pouze ,,hodnotově,, investoval tak se k některejm
věcem už ůbec nevyjadřuju.
Jediný kriterium, který mne zajímá - dá to za deset let na důchod nebo hlavní příjem? Ostatní věci se hezky čtou ale jak řkám, jedno zaklepání s trhem
a dividendy popadají jako hrušky.
Jestli ti přijde bavení se o efektivnějším použití peněz jako sklouznutí do osobní roviny..... tak to je docela dobrý, Skoro cejtím správnost cesty
nebo tak něco. |
Podívej, tohle není o efektivnějším používání peněz, tohle je o tom, že se vyjadřuješ arogantně a neuctivě. Pokud ve svých větách necítíš sarkasmus,
tak buď nevíš, co to slovo znamená, a pak ti po tom všem, co jsi napsal, nepřipadá tvoje věta "Takže jednoznačně doporučuji hodnotový investování"
sarkastická, nebo jsi tu větu myslel vážně, a pak nedává smysl nic z toho, co jsi napsal před ní.
Ale když už se chceš bavit o efektivním využití peněz, tak pár bodů:
1) Nevím, co si představuješ pod pojmem běžné peníze, ale pokud ty příjmy z nich srovnáváš s příjmy z podnikání, a ještě ročními, tak máš nejspíš
trošku zkreslená měřítka o tom, co jsou běžné peníze. Nebo to podnikání je něco, co nic moc nevynáší, pročež ale nechápu, proč bys něco takového
dělal, a nesedí to s tvou informací, že musíš odmítat zakázky.
2) Opce nejsou investování, tohle si pojďme prosím ujasnit. Opce je spekulace na pokles/růst ceny podkladového aktiva.
3) Pokud jsi investoval "hodnotově", jak říkáš, tak jednak to je úplně něco jiného, než co tady většina účastníků fóra dělá, tedy "dividend growth
investing" pomocí metody buy and hold forever, a druhak jsi v určování hodnoty asi nebyl moc úspěšný, pokud jsi na tom nevydělal, ale svádět pak svůj
neúspěch na domnělou nefunkčnost metody je dost trapné. A neber mě zle, já opakuju, tvoje spekulování je naprosto legitimní způsob vydělávání peněz,
pokud ti to funguje, gratuluji, ale smyslem toho prostoru tady není přesvědčovat druhé o své metodě jako jediné správné (kromě pana domácího), ale
vyměňovat si názory a informace.
4) Tvoje poznámka o padajících dividendách je vzhledem k historické zkušenosti vcelku komická, většina z nás investuje převážně do titulů, které
prošly již mnoha ekonomickými krizemi a některé i přesto 30 a více let nepřetržitě zvyšují dividendy.
5) Otázka "dá to za 10 let důchod" je závislá jen a pouze na tom, kolik máš volného příjmu, který můžeš v tuto chvíli investovat. Ano, předpoklad je,
že za 10 let bude ta investice generovat násobně vyšší cash flow než dnes a že zafunguje koncept složeného úrokování, ale tohle není žádný "get rich
quick" systém, všichni víme, že investiční horizont je dlouhý, ne nadarmo se hlavní vlákno kdysi jmenovalo "Akcie na 30 let a na stálo".
|