Diskusni forum pro akcie a investice diskuse jak investovat do akcii
Diskusní fórum akcie a burza
Nepřihlášen [Přihlásit - Registrovat]
Dolů

Tisková verze  
 Stran:  1  2    4  ..  9
Autor: Předmět: Warren Buffett, Berkshire Hathaway & investoři experti
Vosa
Member

[*] Zasláno 11-8-2019 v 21:06

To tedy dokazuje, že 50% textu na internetu je lež, nicht wahr? :ninja:
Stanislav by za záslužnou investigativní činnost měl obdržet alespoň imaginární Řád Bílého lva IV. třídy.
Doufejme, že se na setkání nebude dožadovat opakování ceremoniálu. :dork:

rad bileho lva.jpg - 400kB

Portfolio: 3M, AbbVie, Alphabet, Altria, Apple, ABR, AT&T, Antero Midstream, Boeing, Br.Am.Tobacco, Broadcom, Canadian National Railway, Carrier, Caterpillar, Chevron, Cisco, Citigroup, Coca Cola, Deutsche Telekom, Duke Energy, Electronic Arts, Enbridge, Exxon, General Mills, Hewlett Packard, Home Depot, Iberdrola, IBM, Intel, JPMorgan, Johnson&Johnson, Kinder Morgan, MAIN, McDonald's, Microsoft, Next Era Energy, Omega Healthcare, Pembina Pipeline, PepsiCo, Pfizer, Philip Morris ČR, Procter&Gamble, Realty Income, Rio Tinto, RITM, Stanley Black&Decker, Texas Instruments, Viatris, Vodafone, Whirlpool, Williams
Profil uživatele Všechny příspěvky od uživatele
Stanislav
Senior Member

[*] Zasláno 12-8-2019 v 08:49

Voso, jako bych to tušil, že mě postihne trest boží! Ráno vstanu a neslyším na levé ucho. Stalo se to zřejmě pod vlivem mega pomluv příznivců satanistické sekty Buyandholda2012? Tak jsem skočil do lékárny a koupil si stříkačku na proplach teplou vodou. Měli akorát jeden rozměr - malej panák - 20 ml, ale bylo to dostačující. Už jsem se viděl, jak někde lítám a sháním! Ta kráva v lékárně mi nebyla schopná říct, kde se to dá na tuty sehnat! Naštěstí se mi to stalo už podruhé, takže si vím rady. Poprvé jsem byl z toho pěkně vedle, protože jsem netušil, co se to děje? Můžou za to ty podělaná štouradla do ucha, která to tam pěkně zabetonují. Léta jsem to nedělal, ale jak jsem šel na pohovor, tak jsem to musel podstoupit, abych nevypadal jak šmudla. Tudíž jsem už obdržel medaili, ale od samotného pána Boha a další už tedy nebudu vyžadovat! :lol:

Nemusíte kvůli tomu moc truchlit, protože investování není žádná věda a i zcela průměrný člověk může dosahovat lepších výsledků, než nějaký namyšlený profesionální idiot. Včera jsem poslouchal chvíli diskusi, kde byli převážně historici a režisér Jiří Strach. Ten chlapec má veliký rozhled a je i skromný. Velice ho rád poslouchám a docela by mě potěšilo, kdyby se třeba za 5 - 10 let ucházel o prezidentskou funkci, ale jeho skromnost by mu to nedovolila. Tvrdil, že i obyčejní lidi významně zasáhli výrazně do dějin, a že to není výsadou pouze vzdělaných lidí. Historie by se měla prezentovat jedině pravdivě bez jakéhokoliv politického nebo náboženského vlivu, protože musí být pouze jeden pravdivý výklad. To samé se dá aplikovat i na investování. Nejde účelově měnit strategie a lživě se chvástat ptf, které není reálné.

P.S. Upřímně vám řeknu, že to musí být hrozné pro lidi, co vůbec neslyší. Když jsem dělal mezi invalidy, tak měli jednu společnou zvláštnost, že zpravidla nezavírali po sobě dveře. Výtka by byla zbytečná, protože by mě stejně neslyšeli. Na Kladně jsem by v jedné takové rodině a místo zvonku měli světlo. Ještě dodnes po tolika letech si pamatuji, když říkal dobrý a měl rozkmitanej jazyk tak, až to vyznělo jako dobrrlýýý!
Ladislav
Admin

[*] Zasláno 15-9-2019 v 16:36

Jaké akcie měl Berkshire Hathaway holding a Warren Buffett dříve:
:post: 1997
American Express Company
Coca-Cola Company
Walt Disney Company
Freddie Mac
Gillette Company
Washington Post Company
Wells Fargo & Company
.
:post: 2003
American Express Company
Coca-Cola Company
Gillette Company
H&R Block, Inc.
HCA Inc.
M&T Bank Corporation
Moody’s Corporation
PetroChina Company Limited
Washington Post Company
Wells Fargo & Company
.
:post: 2009
American Express Company
BYD Company, Ltd.
Coca-Cola Company
ConocoPhillips
Johnson & Johnson
Kraft Foods Inc.
POSCO
Procter & Gamble Company
Sanofi-Aventis
Tesco PLC
U.S. Bancorp
Wal-Mart Stores Inc.
Wells Fargo & Company

Profil uživatele Web uživatele Všechny příspěvky od uživatele
Ladislav
Admin

[*] Zasláno 19-9-2019 v 17:21

Důchodce z Microsoftu - Bill Gates (63 let) investuje hloupě.
Ale když hodnota jeho portfolia od 1.1. do 15.9.2019 stoupla o 16 miliard dolarů, myslí si většina lidí asi, že investuje chytře. Protože nikomu z nás portfolio nevyrostlo během 8 měsíců o 16 miliard dolarů. :) To je růst 17% za 8 měsíců.
Kdyby nedal 35 miliard dolarů na dobročinné skutky a neprodal většinu akcií Microsoft, byl by dnes bohatší než chudé pracovníky vykořisťující plešoun z Amazonu. :(
O hloupé ale vynášející portfolio Gatese se stará jistý Michael Larson. A proto Gates mluví za sebe ''My''. ''My držíme dnes 60% kapitálu v akciích''.
Kdysi patřil Gatesovi velký díl akcií Microsoft, ale dnes jen 1% z firmy. A to je ta jeho největší hloupost, nebo hloupost jeho poradce Larsona. Protože šéf Microsoftu Nadella kurz akcie vysoko zmanipuloval, aby jeho extrémně předražené MSFT akcie mohl později prodat za miliardu dolarů a koupit si ostrovy Bahamas.
Dnešní hloupé ale výnosné portfolio Gatese:
Berkshire Hathaway 50,6% akciového portfolia
Waste Management 10,8%
Canadian National Railway 8%
Caterpillar 7,7%
Walmart 6,5%
Ecolab 4,4%
Crown Castle International 3,5%
FedEx 2,5%
United Parcel Service 2,4%
Coca-Cola Femsa 2% akciového portfolia
a Microsoft méně jak 1% existujících akcií Microsoftu.
Zbývajících 40% kapitálu Gatese je v dluhopisech, v nemovitostech, private equity.
:( Berkshire Hathaway Holding považuju za stejný inštrument jako akciový fond. Tedy investice pro amatéry, kteří nechtějí dividendy a podílí se s fondem jako s holdingem na různém hnoji, který by sami koupit nechtěli (Goldman Sachs, Moody's a jiné).
A celé portfolio Billa Gatese z akcií i z dluhopisů má dnes cenu 106 miliard dolarů. Když plešoun z Amazonu díky vykořisťování pracovníků a daňovém podvodu se chlubí s 116 miliardami.
:cool: Bill Gates prodal jeho akcie Walgreens Boots Alliance. Jestli ho mnoho oslů následovalo a prodalo také, je to výhoda pro nás, že kupujeme nyní akcie Walgreens mnohem levněji než před rokem. :cool:
bigusdykus
Member

[*] Zasláno 21-9-2019 v 17:13

Život Warrena Buffetta

https://www.csfd.cz/film/307248-zivot-warrena-buffetta/prehl...

Skvělý dokument, doporučuji, pokud ještě někdo neviděl.

Prolhaný agent placený od hedgefondu.
ČEZ, AAPL, ABBV, AT&T, CEPU, 3M, GSK, BASF, Allianz, Intel, Lufthansa, Kraft Keinz, RDS-B, BMW, Banco Santander, WBA, JNJ, MCD, BHP/BIL, Cisco, Moneta, Enbridge
Špekulace: ABNB, CRSR
Ladislav
Admin

[*] Zasláno 21-9-2019 v 17:21

Já si myslím, že Gurufocus má pravdivější údaje než žid Blumenberg. Myslím už 65 let, že žid Blumenberg lže :)
A Gurufocus ukazuje, že Bill Gates a jeho poradce Michael Larson všechny akcie Microsoft do 30.6.2019 prodali.
I když vidí akcie dnes nebezpečně předražené, přece jen je to hloupé, že Gatesovi je jeho firma dnes zcela cizí a nechce z ní vlastnit ani jednu akcii.
Kdybych někdo z nás byl zakladatelem firmy Microsoft, jistě by držel několik akcií až do smrti, přes všechny předražení a krachy na 1/4, jen jako suvenýr.
Zdá se ale, že Bill Gates dnes nechce mít s Microsoftem nic společného, když všechny akcie prodal do 30.6.2019.
:post: https://www.gurufocus.com/guru/bill+gates/current-portfolio/...
BRK.B Berkshire Hathaway Inc 50.61% z portfolia
WM Waste Management Inc 10.84%
CNI Canadian National Railway Co 7.99%
CAT Caterpillar Inc 7.74%
WMT Walmart Inc 6.47%
ECL Ecolab Inc 4.35%
CCI Crown Castle International Corp 3.51%
FDX FedEx Corp 2.50%
UPS United Parcel Service Inc 2.36%
KOF Coca-Cola Femsa SAB de CV 1.95%
TV Grupo Televisa SAB 0.72% z portfolia
MSFT Microsoft Corp 0% :( sold out = všechny akcie prodány
Ladislav
Admin

[*] Zasláno 22-9-2019 v 07:27

Máš pravdu. Možná, že finanční poradce přemluvil Billouše, všechny extrémně předražené akcie Microsoft v minulém kvartálu prodat. A po velkém dvouletém krachu koupí Billouš akcie svého Microsoftu 3x levněji zas zpátky. A po tom velkém krachu na 1/3 až na 1/4 chci koupit i já Microsoft. S P/S pod 3, P/B pod 3 a s dividendou nad 3%.
Vosa
Member

[*] Zasláno 6-10-2019 v 15:45

Gladiš, dopis akcionářům
http://www.vltavafund.com/data/dopisy/dopis_57_cz.pdf

Portfolio: 3M, AbbVie, Alphabet, Altria, Apple, ABR, AT&T, Antero Midstream, Boeing, Br.Am.Tobacco, Broadcom, Canadian National Railway, Carrier, Caterpillar, Chevron, Cisco, Citigroup, Coca Cola, Deutsche Telekom, Duke Energy, Electronic Arts, Enbridge, Exxon, General Mills, Hewlett Packard, Home Depot, Iberdrola, IBM, Intel, JPMorgan, Johnson&Johnson, Kinder Morgan, MAIN, McDonald's, Microsoft, Next Era Energy, Omega Healthcare, Pembina Pipeline, PepsiCo, Pfizer, Philip Morris ČR, Procter&Gamble, Realty Income, Rio Tinto, RITM, Stanley Black&Decker, Texas Instruments, Viatris, Vodafone, Whirlpool, Williams
Pavel
Senior Member

[*] Zasláno 6-10-2019 v 20:34

Vosa: no nevím, jestli bych chtěl mít mezi třemi nejvíce zastoupenými akciemi v portfoliu Sberbank (a argumentovat tím, ž její roční zisk je vyšší než tržní kapitalizace Deutsche Bank) a BMW.
Vosa
Member

[*] Zasláno 6-10-2019 v 21:41

Já nijak Gladiše neprosazuju, jen sdílím jako zajímavost ke čtení a k rozpoutání diskuze.

O Sberbank jsem zatím neuvažoval.
I kdyz nevypadá špatně, reálná cena by asi mohla být i nad 21 USD.
PEG 0,4 PE=5,6 PB=1,2 Payout ratio 40,2%
Navíc koukám, že prolhaní analytici (jak by řekl Ladislav?) očekávají růst zisku 13%.
Je něco zásadního, proč se ti nelíbí Sberbank, kromě toho že je to Rusko? :smilegrin:

BMW mi dělá aktuálně asi 2,7% podíl v portfoliu. Ale je fakt že ještě snad dokoupím po novým roce. Zatím se naštestí na BMW nedostalo.

Pavel
Senior Member

[*] Zasláno 7-10-2019 v 10:13

Zásadní je to, že Sberbank je Rusko. To na vyřazení (mně osobně) zcela stačí.

BMW podniká v oboru, který chtějí aktivisté zničit a jestli se BMW podaří úspěsně přemigrovat na nové typy vozů je ve hvězdách. Tedy je to z mého pohledu firma v útlumu se silným politickým tlakem na marže a zisk obecně. Jelikož jeho hlavní zbraní jsou "chlapská" auta, je o to více pod současným ekologickým tlakem (zlikvidovat zejména ta "chlapská" auta) a tudíž velmi nejisté, zda se uplatní v novém uspořádání automobilového světa.

Připadá mi, že se Gladiš snaží být za každou cenu originální a nějak pozapomíná na staré dobré firmy z nejvyspělejšího trhu světa. Ale budiž, já mu peníze nesvěřil a nesvěřím.
Vosa
Member

[*] Zasláno 7-10-2019 v 11:00

Pokud ve Vltava fund tvori Berkshire Hathaway pres 10% portfolia a za dobu drzeni se ztrojnasobila, tak to odpovida i celkovemu zisku od roku 2004. Coz dela myslim okolo 30% celkem, jak uz jsem tu drive sdilel. Coz kopiruje inflaci. Zbylych 15 spolecnosti ve fondu Vltava tedy za 15 let vytvorilo celkovy zisk okolo 0%.

Jeste jsem nasel zajimavy clanek o Sberbank a Hermannu Gräfovi.
https://www.euro.cz/byznys/vsechno-do-sber-ru-1452825

Ladislav
Admin

[*] Zasláno 7-10-2019 v 12:02

To je jasan.
Z portfolií mnoha profesionálů, expertů a manažerů fondů si vyberte jen jednu nebo dvě akcie, které se vám líbí, kvůli ocenění akcie, dividendě 3%-8%, kvůli šéfovi, zdraví firmy, velikosti firmy a národnosti firmy!
Jen z mých 26 akcií jich kupte 20!
Z akcií Warrena Buffetta je rozumné koupit jen akcii Wells Fargo. Z akcií Daniela Gladiše jen BMW.
Firma, od které koupíte akcie, by měla mít burzovní hodnotu 20 miliard až 500 md. euro.
Nikdy neinvestujte do fondu ani ETF! Dělejte si od vašeho 20. do 80. roku vždy vlastní fond z 20 až 30 levných dividendových blue chip akcií od zdravých společností mezi Bavorskem a Kalifornií!
Od věku 86 let už kupovat akcie nemusíte.
Ladislav
Admin

[*] Zasláno 21-10-2019 v 08:23

Ken-Fisher.jpg - 17kB Ken Fisher

Přibližně 5. nejznámější investor v USA, miliardář (3,8 md.USD) a šéf správy peněz Fisher Investments, která spravuje 112 miliard dolarů, také majetek měst Boston a Philadelphia, před týdnem na konferenci správců majetku v San Francisku chtěl být vtipný. A vyslovil něco o obsahu dámských kalhotek.

''''Peníze a sex jsou dvě nejsoukromnější věci pro většinu lidí, takže když se snažíš získat nové klienty, musíš být opatrný. Je to jako jít k ženě v baru a říct: Hej, chci mluvit o tom, co máš v kalhotkách.''''

''''Money, sex, those are the two most private things for most people, so when trying to win new clients you need to be careful. It’s like going up to a woman in a bar and saying: Hey, I want to talk about what’s in your pants.''''

''''Geld und Sex, das sind für viele Leute zwei der privatesten Dinge. Das ist, als würde man in einer Bar eine Frau ansprechen und sagen: Hey, ich will darüber reden, was in deiner Hose ist.''''

Několik účastníků konference pak porušilo předpis, že slova z konference nesmí být prozrazena venku. A tak se sexistická slova Kena Fishera dostala do novin v Americe i v Evropě. Nyní města a klienti nerozumí žertům, jsou pohoršeni a chtějí své miliony z Fisher Investments stáhnout a stěhovat jinam do správy.

Ken Fisher ale dělá opravdu ošklivé věci: Napsal před 15 lety v jeho knize, že by se měly kupovat jen akcie s P/S pod 3, i když akcie některých sektorů začínají být drahé u P/S 2, nebo tak nějak to zkomplikoval, a dnes kupuje předraženou akcii Microsoft s P/S 8, za 3 měsíce ji prodá a za další 3 měsíce ji koupí zase zpátky. Snad podle signálů technické analýzy.

EN :post: https://www.cnbc.com/2019/10/16/fisher-investments-takes-248...
DE :post: https://www.handelsblatt.com/finanzen/anlagestrategie/trends...
Ladislav
Admin

[*] Zasláno 18-12-2019 v 19:32

Víceméně slavný investor Joel Greenblatt provozuje akciový fond,
kde je asi 1.076 různých akcií a ty tvoří 1,67% až 0,01% z hodnoty fondu.
To mnozí z nás jistě považují za hloupé a nepřehledné.
Vždyť mnohá portfolia mají několikrát vyšší hodnoty než fond Žoula Grínblatta a tvoří je jen 40 akcií.
Žoul Grínblatt i přes jeho řeči o value investingu drží a neprodává extrémně předražené akcie: Visa, Mastercard, Netflix, Alphabet, Amazon, Facebook, Microsoft, Vertex a vůbec mu nevadí P/E 50, P/B 20, P/S 10.
:post: Chvályhodné je, že Žoul Grínblatt má také akcie Royal Dutch Shell, Pfizer, Cisco, ATaT, Johnson a Johnson, Procter a Gamble, Walgreens Boots Alliance, Kraft Heinz, Enbridge, Wells Fargo, Bank of America.
www.gurufocus.com nám poví, o kterých 1.076 akciích se jedná a které byly koupeny minulý kvartál.
:post: https://www.gurufocus.com/guru/joel+greenblatt/current-portf...
Největších 10 pozic fondu:
Apple Inc 1.67% z fondu
IBM International Business Machines Corp 1.22%
HD The Home Depot Inc 1.14%
CSCO Cisco Systems Inc 1.12%
ORCL Oracle Corp 1.08%
T AT&T Inc 1.06%
CELG Celgene Corp 0.98%
ACN Accenture PLC 0.95%
BMY Bristol-Myers Squibb Company 0.92%
MRK Merck & Co Inc. 0,92% z fondu
:( Protože má Žoul veliký chaos ve fondu s 1.076 malými pozicemi akcií a několik akcií má nesnesitelně předražených, není co se od něj učit. A ani bych nekupoval jeho knihy.
:punk: Totální lež: ''Grínblatt kupuje velmi levné akcie, jedna akcie může dělat 30% z portfolia a 8 akcií může dělat 80% z portfolia. = Greenblatt tries to find cheap and good companies. Greenblatt makes sure the stock is very cheap based on normalized earnings. He is very concentrated in investing, 5 to 8 securities can make up 80% of his portfolio. One position could be as high as 30%.'' :post: https://www.gurufocus.com/guru/joel+greenblatt/profile
Jak může Gurufocus tak lhát, když ve fondu je 1.076 akcií, největší pozice dělá 1,67% z fondu a mnohé akcie jsou extrémně drahé: Visa, Mastercard, Netflix, Alphabet, Amazon, Facebook, Microsoft, Vertex.
Ladislav
Admin

[*] Zasláno 19-12-2019 v 09:30

Největší pozice z 860 akcií a fondů v portfoliích, které Ken Fisher a jeho stovky pracovníků sestrojili pro tisíce klientů:
:post: https://www.gurufocus.com/guru/ken+fisher/current-portfolio/...
Visa Inc 3.82% z portfolia
AAPL Apple Inc 3.46% z portfolia
AMZN Amazon.com Inc 3.36%
MSFT Microsoft Corp 3.26%
BABA Alibaba Group Holding Ltd 2.47%
VCIT Vanguard Intermediate-Term Corporate Bond ETF 2.26%
LQD iShares iBoxx $ Investment Grade Corporate Bond ET 2.18%
GOOGL Alphabet Inc 1.97%
PFE Pfizer Inc 1.79%
AXP American Express Co 1.77%
FIHD UBS AG FI Enhanced Global High Yield ETN 1.75%
TSM Taiwan Semiconductor Manufacturing Co Ltd 1.73%
JNJ Johnson & Johnson 1.72%
CSCO Cisco Systems Inc 1.66%
FLGE Credit Suisse FI Large Cap Growth Enhanced Exchange 1.66%
HD The Home Depot Inc 1.56%
INTC Intel Corp Semiconductors 1.53%
WMT Walmart Inc 1.42%
ADBE Adobe Inc 1.24%
FBGX UBS AG FI Enhanced Large Cap Growth ETN 1.23% z portfolia
Většinou extrémně předražené akcie.
Ale v portfoliích Kena Fishera jsou také naše akcie: Royal Dutch Shell, Sanofi, Pfizer, Johnson a Johnson, Procter a Gamble, Cisco, Siemens, AB InBev, HSBC, Banco Bilbao, Banco Santander, BHP Group, BASF, Wells Fargo, ATaT. :cool:
Ladislav
Admin

[*] Zasláno 10-3-2020 v 20:51

Buffett-25.jpg - 56kB

Nun, meine Kinder,
Warren Buffett je starý lakomec, který nechává plesnivět v kase Berkšíru přes 100 miliard dolarů,
místo aby už konečně začal vyplácet od milionu jeho milenců dávno žádané dividendy.
V podstatě se mohou začátečníci učit jen třetinu toho, co Warren Buffett vykonal s akciemi.
Dvě třetiny skutků Warrena Buffetta není dobré napodobovat.

Především by neměl být nikdo takový lakomec jako Buffett.
Za druhé by měl Buffett včas přestat hrabat miliony a začít se starat o svou paní, aby ho neopustila.
Pak by neměl prodávat jeho nejlepší akcie: Johnson a Johnson, Procter a Gamble, Sanofi, Munich Re.
Pak by neměl zachraňovat bilance a pověst zločinné banky Goldman Sachs, tím že koupil její akcie, i když zločinci platili jen Berkšíru speciální dividendu 10% ročně.

A jaké má vlastně Buffett dobré vlastnosti? Asi jen tři:
1) Kdysi dávno, před rokem 1987 se snažil kupovat jen levné akcie.
2) Koupil celou pojišťovnu (Tak jak později Kellner), aby vybíral od lidí a od firem moc peněz a platil jim jen málo peněz zpátky za pojištěné škody.
3) Drží akcie Wells Fargo od nákupu až do dnes.

:punk: Takže mnohý z nás investuje lépe než Warren Buffett. Protože držíme nejen akcie Wells Fargo na stálo, ale i 10 až 20 dalších zdravých podniků. A žádný hnůj Goldman Sachs nemáme, ani aerolinie. :punk:

Buffett-21.jpg - 61kB
Ladislav
Admin

[*] Zasláno 12-3-2020 v 20:06

Poslední loňský kvartál koupil Warren Buffett 2 akcie, které neměl v Berkšíru:

KR The Kroger Co 2019-12-31 New Buy
https://www.gurufocus.com/stock/KR
:( P/S 0.19, ale dividenda jen 2,1%. Neberem.

BIIB Biogen Inc 2019-12-31 New Buy
https://www.gurufocus.com/stock/BIIB
:( P/S 3.6 a žádná dividenda. Neberem.
abak
Member

[*] Zasláno 13-3-2020 v 19:40

Warren Buffett likes airline stocks despite the recent dramatic sell off so don’t expect Buffett to dump his shares.

I won’t be selling airline stocks,” he told Yahoo Finance editor-in-chief Andy Serwer this week.

According to recent filings with the Securities and Exchange Commission, Buffett’s Berkshire Hathaway (BRK-A, BRK-B) holds large stakes in several airlines: more than 53 million shares of Southwest (LUV), 42 million shares of American (AAL), 21.9 million shares of United (UAL), and 71.8 million shares of Delta (DAL) after buying almost a million new shares two weeks ago.

Berkshire Hathaway purchased the additional 976,000 shares of Delta at about $46 a share on February 27th. At the close of trading Thursday March 12th, Delta shares had fallen roughly 27.5% in just two weeks driven down by coronavirus related cuts in capacity and reservations.

Well, it’s going to be terrible. I’ve always felt a pandemic would happen at some time,” Buffett said. He’s long suspected a pandemic could interrupt progress in the United States and globally. But Buffett predicts ultimately, “It won’t stop the progress of the country or the world.

“Not as bad as 2008 or 1987.“

That’s what Warren Buffett said about the current coronavirus, oil shock market maelstrom.

If you stick around long enough, you'll see everything in markets,” Buffett said. “And it may have taken me to 89 years of age to throw this one into the experience, but the markets, if you have to be open second by second, they react to news in a big time way.
Ladislav
Admin

[*] Zasláno 14-3-2020 v 09:31

Ale nikdo by neměl opakovat chyby Warrena Buffetta.
Nikdo by neměl kupovat akcie, které koupil Warren Buffett.
Naopak: je nutné mnohou akcii koupit, kterou Warren Buffett prodal =
Munich Re, Sanofi, Procter a Gamble, Johnson a Johnson.
Já pro ten zvláštní úkaz, že Buffett dělá takové hlouposti, nemám jiné vysvětlení, než že on se pominul z těch jeho miliard dolarů.
Uvažte sami: Žádný rozumný dlouhodobý dividendový akcionář na světě nemůže prodat akcie: Munich Re, Sanofi, Procter a Gamble, Johnson a Johnson.
eppairforce
Member

[*] Zasláno 14-3-2020 v 14:25

Prodám a dole nakoupím znova, urychlím růst hodnoty portfolia dle mého názoru. Jenpřizpůsobení se situaci na trhu?

BAC;BMO;BNS;BTI;CEZ;EPD;F;INTC;KO;PG;UL;XOM;

Ladislav
Admin

[*] Zasláno 14-3-2020 v 18:10

Jen to vyzkoušej, prodat akcie na počátku poklesu, abys je později na počátku růstu koupil zas.
Buď je pak koupíš za vyšší cenu, než jsi za ně dostal, a nebo po druhém nákupu se krátký růst brzy změní v krach
a pak 8 let budou akcie klesat.
Nejlepší je, být s 20-30 západními dividendovými blue chips ženatý v dobách dobrých i zlých a nikdy neprodávat.
Radovat se jen z dividend. Plus a mínus u tvých akcií vidět jen na Silvestra, protože nebudou nikdy prodány,
tak je plus nebo mínus lhostejné.
Proto se musíme vyhnout bankrotujícím firmám Nokia, AIG, General Motors, Ford, Boeing, aerolinie.
minarjo
Member

[*] Zasláno 14-3-2020 v 22:36

Buffett už nekupuje/neprodává v Berkshire (téměř) nic, na to už tam má své lidi, on už tam bude jen jako takový "dozorce-zakladatel". Takže on se nezbláznil, on už spíš jen kvůli věku žezlo obchodů dávno (zatím neoficiálně) předal. To je myslím hlavní důvod změny strategie Berkshire. Fakt už dávno neplatí, že obchody Berkshire = obchody Buffetta.
TomasV
Member

[*] Zasláno 14-3-2020 v 23:02

Taky celkem zajimavá zpráva.

Microsoft (NASDAQ:MSFT) is down 2.8% on heavy postmarket volume after announcing that co-founder Bill Gates has stepped down from the board.

https://seekingalpha.com/news/3551726-microsoftminus-2_8-gat...

Investiční strategie:B&H
Portfolio:
ABBV,BAS,BIL,BMT,BMW,CSCO,D,IBE,MMM,MO,MUV2,PEP,PM,PPL,RDSB,T,WFC,XOM,IBM,UL,DIS,SBUX,MSFT,HD,BMY,KHC,PFE,WBD,INTC.
eppairforce
Member

[*] Zasláno 15-3-2020 v 00:09

Citace: Původně zaslal: Ladislav  
Jen to vyzkoušej, prodat akcie na počátku poklesu, abys je později na počátku růstu koupil zas.
Buď je pak koupíš za vyšší cenu, než jsi za ně dostal, a nebo po druhém nákupu se krátký růst brzy změní v krach
a pak 8 let budou akcie klesat.
Nejlepší je, být s 20-30 západními dividendovými blue chips ženatý v dobách dobrých i zlých a nikdy neprodávat.
Radovat se jen z dividend. Plus a mínus u tvých akcií vidět jen na Silvestra, protože nebudou nikdy prodány,
tak je plus nebo mínus lhostejné.
Proto se musíme vyhnout bankrotujícím firmám Nokia, AIG, General Motors, Ford, Boeing, aerolinie.

Právě to dělám. vyhodil jsem s klidem BASF. Mne neutěšuje, že mám divi 4% ale investice by se mi znehodnotila o 50%. Přijde mi to špatný naložení s kapitálem.Až ho koupím znova :
a) bude mne zajímat cena kolem 20EUR . Vidím tam zásadní bod v grafu
b) nesmí být socialistická nálada
c) zajímá mne dividendová politika a marže během krize
d) zajímá mne zotavení v minulé krizi
e) koupím ho pak pětkrát tolik než teď
f) jenže si ty všechny body ještě radši pětkrát projdu jestli vůbec ještě někdy chci imvestovat do evropský akcie

BAC;BMO;BNS;BTI;CEZ;EPD;F;INTC;KO;PG;UL;XOM;

Stran:  1  2    4  ..  9