Stran:
1
..
3
4
5
6
7
..
9 |
Ladislav
Admin

|
|
Raketa Raytheon. Vyrábím v mém novém podniku.
Raytheon Technologies = velká část United Technologies + Raytheon
Company
Od 3.4.2020 koncern United Technologies = UTX už neexistuje.
https://en.wikipedia.org/wiki/Raytheon_Technologies
Starý koncern United Technologies prodal několik svých firem a větší část sloučil s firmou Raytheon Company = RTN.
A tak vznikl 3.4.2020 koncern Raytheon Technologies Corp. = RTX, který ihned dostal místo v indexu Dow Jones, kde byla až dosud akcie UTX.
Koncern zkoumá, vyvíjí a vyrábí technologické produkty v leteckém a obranném průmyslu, včetně leteckých motorů, raket, systémů protivzdušné obrany,
kybernetické bezpečnosti a dronů. Společnost je velký vojenský dodavatel, významnou část svých příjmů dostává od vlády USA.
Známé jsou rakety Patriot, Tomahawk a mikrovlnné ohřívačky.
Když se sečtou kurzy dřívější akcie Raytheon a části UTX do minula, když nový koncern ještě neexistoval v dnešním složení, webstránky sestrojí graf
akcie RTX i na minulá léta.
První kvartál letošního roku se tedy akcie RTX přepočítaná na minulé měsíce, kdy neexistovala, propadla více než na polovinu. Ne kvůli znehodnocení
akcie sloučením podniků, ale asi jen kvůli korona viru.
A tak je akcie RTX dnes levná s P/B 2.3, P/S 0.7, P/E 10 a má výnos dividendy 4,5%.
Jenže Raytheon Company i United Technologies měly ve zvyku, minulých pár let
platit dividendu jen 2% z kurzu akcie. A tak to bude asi pár let později zas.
https://www.morningstar.com/stocks/xnys/rtx/valuation
https://finance.yahoo.com/quote/RTX/key-statistics?p=RTX
Na minulých 10 let přepočtené fundamenty UTX+RTN=RTX http://financials.morningstar.com/ratios/r.html?t=RTX&re...
Kdo má dnes dost peněz na kontě a hledá
dividendovou akcii na stálo, ten může koupit Raytheon Technologies Corp. = RTX, dokud dělá výnos dividendy ještě 4,5%. Jestli růstem akcie vznikne za rok výnos dividendy 2,5%, pak už bude pro mne akcie
nezajímavá. Neboť kupuju akcie jen kvůli dividendám.
Sem prosím nedávej žádný komentář!
Místo pro komentář je zde http://forum.nr1a.com/viewthread.php?tid=4&page=34
Raytheon Technologies in USD
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Jak jsem našel moji nejnovější akcii na stálo kvůli dividendám jako důchod
Napadlo mne v pátek 10.4.2020 zjistit, jak je to s rozpadáním koncernu United Technologies na 3 části.
Podíval jsem se tedy v pátek 10.4.2020 do prolhaného magazínu Börse Online z 2. ledna na seznam akcií v indexu Dow Jones. Pak jsem tam těch 30 akcií
porovnal s aktuálním seznamem na Comdirect =
https://www.comdirect.de/inf/indizes/detail/werte/standard.h...
a viděl jsem, že je tam jedna změna. United Technologies už tam není, v indexu je nová akcie Raytheon Technologies RTX.
Tedy jsem kontroloval v internetu zprávy, grafy a fundamenty UTX, RTN, RTX a zjistil, že United Technologies už neexistuje.
A že Raytheon Technologies je veliký koncern, má levnou akcii a výnos dividendy 4,5% a bude dosahovat slušný růst tržby, zisku a dividendy. Cizí
kapitál je 2x vyšší než vlastní kapitál.
A když už jsem měl několik let, asi 2012-2018 akcie United Technologies a byl naštvaný na výnos dividendy pod 3%, musím nyní rychle koupit nové akcie
RTX, dokud mají výnos dividendy nad 4%.
Že mám dnes dluh na kontě 2.300 € a žádné akcie nechci prodat, to už je jiná věc. Asi budu kupovat rychle za každé příchozí dividendy akcie RTX
a udržovat dluh na kontě kolem 2.000 € třeba pár let. Ale přetažení konta o 3.000 € nemám dnes od banky dovoleno. Maximálně -2.800 €
mi Targobank dovolí. Bohužel po dosažení investice 3.000 € do RTX, budu brzděn v nákupu té akcie kvůli dalším nákupům akcií: Mitsubishi,
Enbridge, Scotiabank, na každé mám jen 3.000 € a chci mít na nich i na RTX 6.000 € až 7.000 € za 4 roky.
Bank of Nova Scotia ... Kanada ... CA0641491075 ..... už investováno 3.000 € ... později bude 7.000 € ... dividenda > 5%
Enbridge Inc. ... Kanada ... CA29250N1050 ............... už investováno 3.000 € ... později bude 7.000 € ... dividenda > 5%
Mitsubishi Corp. ... Japonsko ... JP3898400001 .......... už investováno 3.000 € ... později bude 7.000 € ... dividenda > 5%
Raytheon Technologies ... USA ... US9130171096 ...... v květnu bude 1.000 € ... později bude 6.000 € ... dividenda < 5%
A z toho ''později bude'' plyne ............................................. během 4-5 let ještě investovat 21.000 €
Místo pro komentář je zde http://forum.nr1a.com/viewthread.php?tid=4&page=34
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Martin píše jako daytrader
''Minulé dva týdny jsem obdržel za několik výpisů opcí 2300 USD'' napsal eppairforce
Forenzní stopy vedou do Hradce Králového. Ale spekulace s opcemi ani oprava praček nejsou zločin.
Jestli se spekulant s opcemi jmenuje opravdu eppairforce, tak to jméno musí napsat s velkým E = Eppairforce.
Ale pravděpodobně je to jméno falešné a jmenuje se pravděpodobně Suchý.
Tedy by se měl podepsat Suchý. Ale asi se stydí nebo bojí podepsat k jeho slovům pravdivým jménem.
Pokud by chtěl oznámit, jakým způsobem vydělal kolik peněz s opcemi, tak by to napsal pod téma diskuse ''Opce''
Ale né. On to píše pod téma diskuse ''Podvod, sranda'', tak je všechno jasné a nikdo se ho nemusí ptát na
podrobnosti, aby něco vysvětil blíže. 
Nikdo z nás ale nechce vydělávat balíky peněz s opcemi put a call.
Většina z nás bude spokojena s 12.000 € dividendami ročně.
A kvůli nějaké krizi jednou za čas, mohou být ty dividendy pro jeden rok zkráceny na 10.000 €.
My jsme šťastní majitelé podniků, bank a pojišťoven. Mně patří 29 podniků, bank a pojišťoven z různých zemí světa.
To si zaslouží obdiv. Ať už jsou akcie 100% v plus nebo po velké krizi, pár let 50% v mínus.
Martin nebo Eppairforce nebo Suchý ale asi žádný podnik nevlastní. Pokud vedle spekulace s opcemi nemá také několik akcií doživotně.
Ale snad má několik akcií na stálo, nebo je bude mít od věku 65 let. Nebude spekulovat s opcemi až do smrti.
Napsal Eppairforce: ''lidi se neobejdou bez týhle určitý služby.... teď
skončit bude teda hodně nezvyklý......vymlouvám se na koronu x tel denně.... nechce se mi znovu řešit běžný věci.....''
Martin má všechny vlastnosti divokého daytradera.
Divoký daytrader píše skupiny slov, každá skupina začíná malým písmenem,
končí několika tečkami, netvoří celou větu.
A celý ten chaos skupin slov nedává smysl, nikdo tomu nerozumí.
Normální akcionář píše celou větu, začne ji s velkým písmenem a zakončí jednou tečkou. Soubor několika vět dává smysl a je mu rozumět. 
Když investuju do dvou různých akcií stejné sumy a za 5 let jedna akcie zdvojnásobí kurz a jiná klesne na polovinu, tedy
mám jednu akcii 100% v plus a druhou 50% v mínus. Ale celkem to portfolio je 25% v plus a každý rok z něj chodí 5% dividendy. Tedy to není
tragedie, když je akcie zdravé banky jak Santander několik let kleslá na polovinu. Protože současně Johnson a Johnson je víc jak 100% v plus. A
hlavně: člověk nechce nikdy prodávat akcie, využívá jen dividendy, syn nebo dcera jeho portfolio zdědí.
Martin umí opravovat pračky. Pokud uprostřed východočeského kraje potřebujete opravit pračku,
pošlete Martinovi zprávu zde ve fóru na eppairforce ! Opravy praček Hradec Králové: Sporáky, myčky, varné desky, připojení nových
spotřebičů, pozáruční servis. Jilemnického XY, 50301 Hradec Králové
Místo pro komentář je zde http://forum.nr1a.com/viewthread.php?tid=25&page=6
Divoký daytrader
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Jednoleté spekulace s levnými akciemi vůbec nezkoušej!
Mladý Jaroslav Malý, kterému říkají také malý Jarda v dlouhé košili, si koupil na jednoletou spekulaci před rokem akcie nemocného amerického obchodu
Macy's. A ta akcie šla do kytek. 
Prolhaní analytici placení od prolhaného Yahoo očekávají:
Letos pokles zisku -114%. Příští rok růst zisku +461%. Příštích 5 let pokles zisku průměrně -14% ročně.
Jenže asi už před nákupem akcie viděl Jarda na prolhaném Yahoo, že zisk minulých 5 let klesal průměrně -9% ročně, a proto ten neřád prašivý plesnivý
prohnilý neměl kupovat. Jenže on musí mít samé akcie z Ameriky, akciemi z Německa pohrdá. Nebo jeho dědovi ublížili fašisti.
Growth Estimates
Current Qtr. -375.00%
Next Qtr. -382.10%
Current Year -114.40%
Next Year +461.90%
Next 5 Years (per annum) -14.58%
Past 5 Years (per annum) -9.04%
https://finance.yahoo.com/quote/M/analysis?p=M
Akcie Macy's klesla během 5 let ze 72,80 $ na 4,43
$.
To je pokles -94% na 1/16.
Snad se ten neřád příští rok zvedne, jestli se silný růst zisku podaří.
A bankrot obchodu snad se přesune z letošního roku na rok 2022. 
A proto, kupuj si jen akcie zdravých velkých podniků, které se z každé krize snadno dostanou ven, a jsi ochoten držet ty akcie pro dividendy
až do smrti! I když pozdější prodej akcie není vyloučen.
Nezkoušej nikdy jednoleté spekulace s akcií, kterou nejsi ochoten držet až do smrti pro dividendy!
Akcie Shell byla nedávno kvůli korona krizi kleslá na kurzu, který měla už před 25 lety. Jenže akcie Shell se snadno zotaví. Ale Macy's nebo United
Airlines sotva.
Místo pro komentář je zde http://forum.nr1a.com/viewthread.php?tid=3&page=32
Macy's
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Dnes bankrot v USA
Americká půjčovna aut Hertz kvůli koronaviru vyhlásila bankrot.
Firma je 100 let stará, má 22 miliard USD dluh a po celém světě 38.000 zaměstnanců.
Hlavní akcionář je newyorský žid Carl Icahn, který vlastní, asi přes fond, 39% akcií Hertz.
84-letý Karel měl před korona-krizí majetek 16 miliard dolarů a byl 1979-1999 ženatý s Češkou - Líba Trejbal.
Akcie Hertz klesla v pátek na burze a po zavření burzy celkem krásných 35% a dnes v pondělí je americká burza zavřená.
Hlavní akcionáři přes fondy i přes vlastní konto: Carl Icahn, Kathryn Marinello, Jim Simons, Mario Gabelli, Joel Greenblatt.
Firma Hertz je vysoce zadlužená (Cizí kapitál firmy je 12x větší než vlastní kapitál.) a mnoho let snižuje své zisky a tržby.
Tito známí odborníci (až na Katrin) ty akcie neměli vůbec kupovat, anebo už před lety měli akcie prodat.
Místo pro komentář je zde http://forum.nr1a.com/viewthread.php?tid=3&page=34
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Velký krach akcií už je blízko. I když blízko může trvat pár let.
Ale nestal se ze mne prorok krachu. Jé jen povídám povídku.
Spekulanti a začátečníci nemající dosud akcie během velkého krachu 2000-2003
zase dnes kupují akcie od každé dřevěné boudy, která nemá žádné tržby a zisky,
přesně tak jak v letech 1998-2000.
Prastaří investoři a prastaří autoři knih zas vidí v dnešním předražení několika amerických podniků ''nifty fifty'' akcie z počátku 70. let, které
zažily pak velký krach.
To jsou předražené podniky: Adobe, Alphabet, Amazon, Apple, Beyond Meat, Coca Cola, Facebook, Mastercard, Microsoft, Netflix, Nvidia, Tesla, Vertex,
Visa.
Mladá americká firma Nikola Corp. = NKLA (jméno odvozeno od chorvatského vynálezce Nikola Tesla)
vymýšlí nákladní auta na elektriku a na vodík, ale dosud nevydělává peníze.
Protože nemá tržbu ani zisk, nelze akcii ocenit s poměry P/S a P/E.
Přesto však akcie od prvního prodeje na burze letos v březnu vyrostla za 3,5 měsíce 676%.
A mládež, která nezná žádný krach akcií, kupuje dál akcie Nikola, jen protože rostou.
Fundamenty https://finance.yahoo.com/quote/NKLA/key-statistics?p=NKLA
Graf https://www.comdirect.de/inf/aktien/US6541101050
Nikola Corp. = NKLA
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Korekce dolů, po silném růstu minulý týden
Dow Jones klesl včera krásných -6,9%
a moje plánovaná akcie Raytheon - RTX klesla na vyčkávaných 63 USD, kdy jsem ochoten koupit za celkem 1.070 €.
Bohužel moje banka mi dovolí koupit akcie jen za 1.030 € a tak musím s nákupem čekat týden na další dividendy.
A během 12 dní mi přijdou stovky a stovky eur dividendy od Kraft Heinz, Royal Dutch Shell, Tesco, BASF, Deutsche Telekom, Raytheon.
Jde jen o to, aby akcie Raytheon zůstala ještě týden pod 63 USD.
Včera nejkleslejší akcie indexu Dow Jones:
Boeing 170,00 NYSE -33,41 -16,43 %
DOW INC. DL-,01 39,26 NYSE -4,32 -9,91 %
IBM 118,01 NYSE -11,86 -9,13 %
Goldman Sachs Group 194,13 NYSE -19,39 -9,08 %
Exxon Mobil 46,18 NYSE -4,47 -8,83 %
Travelers Companies 110,55 NYSE -10,43 -8,62 %
Chevron Corp 89,37 NYSE -8,21 -8,41 %
JPMorgan Chase 97,21 NYSE -8,85 -8,34 %
Caterpillar 121,55 NYSE -10,89 -8,22 %
Raytheon Technologies 62,85 NYSE -5,51 -8,06 %
A jestli chcete k tomu něco dodat, povězte, které dividendy jste dostali a dostanete v tomto červnu.
Dobře si zde všimněte, že kvůli poklesu vašich akcií nemusíte brečet, ani prodávat v panice akcie se ztrátou tak jak spekulant Warren Buffett. Naopak
při poklesu vašich akcií byste měli mít radost, že koupíte od nich levně další kusy. A že dostanete i tento měsíc plno peněz z dividend.
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Není Wirecard jako Mastercard
Rakouský vůdce může Německu způsobit miliardové škody.
To byl 1939-1945 rakouský Adolf vedoucí válku a dnes je to rakouský Markus vedoucí Wirecard.
Zprostředkovatel placení Wirecard se neměl brát roku 2018 do indexu DAX, protože tato spekulativní akcie je příliš volatilní.
A účetní nejsou schopni udělat podniku pravdivé roční bilance, které by kontroloři schválili.
Letošní rok se účetní pokouší dělat bilanci podniku už počtvrté a kontrola ji zase neschválila.
Prý bylo vyvedeno v Singapuru z podniku 1,9 miliard € na soukromá konta a kontroloři větří bilanční podvod.
Když se nepředloží 19.6. věrohodná roční bilance, banky budou chtít rychle vrátit od Wirecardu jemu půjčené peníze
a pak mu hrozí insolvence.
Během posledních let klesla akcie z maxima svíčkového grafu 199 € na dnešní minimum 30 € a mládež kupující akcii
jednorázově za 199 € by měla při prodeji na nejhlubším dnešním kurzu ztrátu 20 miliard €.
Jenže mládež kupovala akcii během krachu několikrát, zlevnila si průměrný nákupní kurz.
Dospělý člověk by akcii snad nekoupil. Jen zahraniční hedgefondy spekulují na pokles akcie.
Dnešní den akcie ztratila krátkodobě 71% kvůli nevěrohodné bilanci.
Když ta akcie Wirecard za několik dní právem vypadne z indexu DAX, těžko se najde jiný podnik,
který by si místo mezi 30 akciemi hlavního německého indexu zasloužil.
Akcie Mastercard a Visa by také mládež neměla kupovat a dospělí lidé už vůbec ne.
Tyto akcie jsou s P/B, P/S a P/E mnohonásobně předražené.
Já bych ale nekoupil ani akcie z Rakouska, ať už Erste Bank, OMV nebo cokoliv jiného z indexu ATX.
Místo pro komentář je zde http://forum.nr1a.com/viewthread.php?tid=3&page=34
Wirecard
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Vydělat je možné s mnoha věcmi. Není nutné spekulovat,
že extrémně předražené akcie ode mne odkoupí s vyšším kurzem ještě větší blázen.
Kdo koupil extrémně předražené akcie už roku 2000 a ony pak hluboko klesly, ten už nebude nikdy víc kupovat extrémně předražené akcie Visa,
Mastercard, Adobe, Alphabet, Amazon, Apple, Beyond Meat, Coca Cola, Facebook, Microsoft, Netflix, Nvidia, Tesla, Vertex.
Jen mládež která kupuje akcie poprvé v životě, koupí extrémně předražené akcie, které minulý rok 100% rostly.
A když ta mládež umí počítat, spočítá si hned, za kolik let bude mít milion euro, když ty akcie porostou 100% ročně, tak jak rostly vloni.
Ale ty předražené akcie po nákupu neporostou a klesnou na 1/3 až 1/10. Tak jak 2000-2003.
A tak koupím raději akcie, které poslední dobou klesly, jsou levné a podnik nemá před sebou bankrot, ale příští léta se polepší. Například BMW.
Allianz, BASF, BMW, Munich Re, Siemens, BHP Group, British American Tobacco, Royal Dutch Shell, Iberdrola, AT&T, Raytheon Technologies, Wells
Fargo, Bank of Nova Scotia, Enbridge Inc., Mitsubishi Corp.
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Já velice cením,
1) když někdo drží málo volatilní akcie od zdravých podniků od nákupu až do konce života
2) když někdo drží málo volatilní akcie od zdravých podniků od věku 6 let až 18 let
Moje děti dostanou akcie na konto ve věku 6 let a budu je přesvědčovat, nikdy neprodávat.
Tito lidé mohou mít ve věku 65 let hodnotu portfolia 1 milion € až 10 milionů € a dostat během toho jednoho 65. roku víc než 100.000
€ dividendy. I když brali peníze na akcie z průměrné mzdy, třeba jako zámečník.
Proto je nutné, koupit dividendové akcie starých velkých zdravých podniků, které nebývají na vrcholu víc než 2x předražené a držet je pak od nákupu
přes všechny rally a krachy až do konce života: ATaT, Johnson a Johnson, Procter a Gamble, Pfizer, Wells Fargo, Allianz, BASF, Munich Re, R.D.Shell B,
BHP Group, B.A.Tobacco, Sanofi. A jiné blue chips.
Vyhýbat se akciím, které se extrémně předraží a pak klesnou na 1/3 až 1/10 jako Microsoft, Apple, Coca Cola, Visa, Mastercard. A jiné manipulované
akcie.
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Ještě hazarduješ, nebo už investuješ?
Někteří lidé hazardují s extrémně předraženými akciemi s P/S 15, P/B 15, P/E 150,
protože z krachu extrémně předražených akcií 2000-2003 si žádné poučení neodnesli.
Jiní lidé nehazardují, mnozí z nich se poučili ve velkém krachu 2000-2003, dbají na nízké ocenění akcií
a zařizují si na důchod více peněz z dividend, než bude jejich důchod od státu
a chtějí ty dnešní dividendy nechat později svým potomkům.
Nemá význam ptát se, kdo činí lépe. Protože to je jasné.
Kdo bude mít důchod 2.000 € nebo 60.000 korun, ten nepotřebuje nikdy žádné dividendy
a svým chudým potomkům nechá snad jen vlastní byt nebo domek.
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Z investice 5.000 € za 20 let dividendy 30.153 €
Kdo koupil na nejnižším závěrečném kurzu roku 2000 = 2,35 liber
dne 13.3.2000 za 5.000 € (x0,611) = 3.055 liber 1.300 akcií British American Tobacco,
dostal do 18.5.2020 dividendy 27.137 liber (:0,90) = 30.153 € hrubého = před daní
Dividendy B.A.T. https://uk.advfn.com/stock-market/london/british-american-to...
Některé dividendy nefungují tak dobře, někdy jsou kráceny nebo vynechány
a proto mám 30 různých akcií a za 5 let bude v každé investováno 6.000 € nebo 7.000 €.
7.000 € chci mít během let investováno do každé akcie s dividendovým výnosem 5 % a víc.
6.000 € chci mít během let investováno do každé akcie s dividendovým výnosem 3 % až 4,9 %.
Akcie s menším dividendovým výnesem než 3 % a akcie bez dividend, ty nekupuju.
akcie British American Tobacco v penci
|
|
Ladislav
Admin

|
|

Lesk a bída Amerikánů
'''Proto Bůh ať chrání Ameriku, ať nedopadne jako Německo. To by pak měl Putin obrovskou radost,
neboť by dobyl západ neomarxismus. A protože nejsem Putinův agent, nekupuji Německé smetí.'''
Milan a Stanislav
Páni ze zločinného hnutí ANO jsou velice špatně informováni z Babišovy televize a z Babišových novin o politice USA a politice západní Evropy. Asi
nikdy v USA a v Německu nebyli.
V USA spí miliony lidí na ulici, miliony lidí zemřou na Covid, miliony lidí nemají zdravotní pojištění a musí platit doktorovi, za americké léky v USA
platí 10x vyšší cenu než v Kanadě, za porod platí americká matka 20.000 USD v nemocnici, americký rep. prezident a americká rep. vláda lžou mnohem víc
než ruský ministr Lavrov, největší americké podniky (Apple, Amazon, Alphabet, Microsoft, Nike) a rep. prezident silně podvádí s daněmi. Chudí a
průměrní lidé v USA platí 35% z příjmu daň a miliardáři jen 11%.
To je mnohem lepší život v nějakém státě západní a severní Evropy, od Rakouska po Norsko, kde nikdo nemusí spát na ulici, každý má zdravotní
pojištění, porod nic nestojí, lidé mají sociální pomoc a peníze na nájemné, když nepracují, dítě dostává 200 € měsíčně od státu, mateřská školka
je zdarma.
Vy jste schopní vidět v NSR větší socialismus než v NDR, jak vás Babiš obelhal, než vás z ANO vyloučil.
Ale v našem fóru je lhaní zakázáno.
Nikdo nesmí ve fóru lhát, že život v USA je lepší a spravedlivější než život v Německu.
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Crash jaký ty chceš
U akcií je především důležitý dobrý dividendový výnos.
Když předražená akcie Tesla (ale i Amazon, Adobe, Visa, Mastercard, Nvidia, Netflix) bude po velkém krachu 30 let v mínus,
bude to velice nešťastná investice bez dividendy 3% až 8% z investice každý rok
a lidé nevydrží být s akcií 30 let v mínus a akcii prodají, často se ztrátou.
Obrázek: světoznámá akcie od zdravého podniku 20 let po velkém krachu.
Akcii jsem koupil levně před pár lety, tedy ji mám asi v plus.
A nechci nikdy prodat, mne zajímají jen dividendy 5% z investice.
|
|
Ladislav
Admin

|
|
22.9.2020 Američtí dividendoví aristokraté
s tržní kapitalizací nad 10 miliard dolarů a s dividendovým výnosem nad 3%.
Nepoužívám poměr P/E, protože by to byla lež.
Aristokrati zvyšují dividendu každoročně už alespoň 25 let.
Já mám 5 aristkreatů v portfoliu akcií na stálo pro důchod z dividend: AT&T, Johnson & Johnson, Procter & Gamble, Raytheon Technologies.
Johnson a Johnson, Procter a Gamble mají dnes dividendový výnos kolem 2,5% brutto, já je ale mám už 10 let,
každou z nich koupenou za 6.000 € a jejich letošní dividendový výnos mi už vylezl na 7% netto z investovaného kapitálu
a každá z těch dvou akcií může být kolem 160% v plus.
Zde se potvrzuje to, že mnohé z akcií, které starý blázen Buffett prodal, je nutné koupit a držet navždy,
také Johnson & Johnson, Procter & Gamble, Munich Re a Sanofi.
Vlastní výroba 22.9.2020
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Evropské banky s největší burzovní hodnotou:
HSBC Holdings PLC 135.600 milionů €
BNP PARIBAS S.A. 66.026 milionů €
BANCO SANTANDER 61.985 milionů €
LLOYDS BANKING GROUP 48.602 milionů €
ING GROEP N.V. 41.648 milionů €
UBS GROUP AG 41.168 milionů €
INTESA SANPAOLO S.P. 41.121 milionů €
CREDIT AGRICOLE 37.284 milionů €
BARCLAYS PLC 34.540 milionů €
BANCO BILBAO 33.226 milionů €
NATWEST GROUP PLC 32.258 milionů €
CREDIT SUISSE GROUP 29.733 milionů €
HSBC - 10 let tržba, zisk, dividenda, počet akcií http://financials.morningstar.com/ratios/r.html?t=HSBC&r...
BNP Paribas - 10 let tržba, zisk, dividenda, počet akcií http://financials.morningstar.com/ratios/r.html?t=BNPQY&...
Santander - 10 let tržba, zisk, dividenda, počet akcií http://financials.morningstar.com/ratios/r.html?t=SAN&re...
Počet akcií u BNP Paribas se během 10 let téměř nezměnil.
Počet akcií u Banco Santander se během 10 let zvýšil téměř o 90% a z toho plyne pokles kurzu akcie na polovinu.
Jestli se francouzské akciové společnosti naučí posílat na zahraniční konta dividendy zdaněné 12,8%, jak to má být od 1.1.2018, a nebudou se dopouštět
už zločinu s daní 30%, pak bych mohl držet z Evropy pro dividendy jako důchod jen akcie bank HSBC a BNP Paribas. Z
Ameriky Wells Fargo a Bank of Nova Scotia. Prodat bych měl pokud možno beze ztráty akcie Banco Bilbao, Natwest, ba in Banco Santander
přibližně za 8 let = 2028.
Místo pro komentář je zde http://forum.nr1a.com/viewthread.php?tid=6&page=6
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Velký krach na burze bude, ale nikdo neví kdy
Kdo se nepoučil z velkého krachu extrémně předražených akcii 1929-1932 ani 2000-2003, ten dostane příežitost poučit se během příštího velkého krachu
akcií. Chce to jen koupit několik různých akcií s P/B 9 až P/B 100, s P/S 9 až P/S 100 a držet fest beze ''stop loss order'' celý budoucí velký krach.
Některé akcie budou na konci krachu na 1/3, jiné na 1/5 ba dokonce na 1/10. Některé se vrátí na vrchol zpátky za několik let, některé už nikdy víc.
Kdo bude chtít prodat beze ztráty, bude muset na konci krachu levně přikoupit a zlevnit průměrný nákupní kurz. Neboť i akcie kleslá na 1/100 stačí
levně přikoupit za stejnou sumu jako před krachem a bude kleslá už jen na 1/2, do plus nutný růst jen 100%. Já kupuju jen akcie s P/B pod 3,
P/S pod 3, s dividendou nad 3%. Moje akcie se nikdy nepředraží víc než 2x = na P/B 6 nebo P/S 6 jako Cisco nebo Pfizer. Jistě se s některými
předraženými akciemi letos vydělaly stovky procent, např. Tesla, ale tato spekulace by chtěla ''stop loss order'' a nenechat si za několik let
klesnout akcie na 1/10. A kdy přijde ten velký dvouletý krach na burze? To nikdo neví. Já ''stop loss order'' nepoužiju a málo kterou akcii
prodám. Moje akcie se předraží asi jen 2x (na P/B 6 nebo P/S 6), já potřebuju stále jejich dividendy a málo let po krachu budou moje akcie na minulém
maximu zpátky. Akcii na obrázku jsem nekoupil předraženou roku 2000. Ale kdybych koupil (a nepoužil ''stop loss order''), pak bych ji od roku
2003 levně přikupoval a byl bych už dávno v plus. Já kupuju akcie jen kvůli dividendám.
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Banka očekává, že
Daleko cennější je to, co očekává od akcií roku 2021 Petr Novotný než nějací komici z nějaké komické banky. Předpověď na příští rok od jakékoliv banky
světa má nulovou hodnotu. Nám je to jedno, co očekává nějaký pan Rubinstein, pan Achát nebo pan Diamant. Cenné je jen to, co pochází z tvé vlastní
hlavy. Tedy jednoho dne přestat opisovat a přestat kopírovat hlouposti z celého světa a psát o akciích za pomoci vlastního rozumu! Ty samé hlouposti
dělá Patria.cz. Stále se publikují cizí hlouposti, nikdo nemá vlastní rozum na akcie, ani ten zámečník Soustružník. 🙁 Já jsem ještě nikdy
nikde nenapsal: ''Goldman Sachs očekává ......'', protože mám vlastní rozum a nekopíruju cizí nesmysly.
Napiš sem krátký článek o akciích z tvé vlastní hlavy! Žádná cizí slova!
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Zločinná manipulace mládeže u čínských a ruských akcií
''''Ahoj! Zacinam s investováním a dal jsem neco do společnosti Xpeng a Nio.
O Nio nemam obavy, myslím si ze ma potencionál. Ale co myslíte Xpeng?'''' napsal Filip Pospíšil
?Čínský agent? Nio a XPeng jsou nejhloupější spekulace, které jsi kdy započal. Ty akcie jsou 16x až 20x předražené. Měl bys začít tyto spekulace, až
klesnou akcie na 1/20, dříve koupit není vhodné. Od aut dnes raději levné akcie BMW s P/S.
Ovšem jestli jsi placený čínský agent, pak musíš lákat českou mládež na čínské akcie.
Nio: P/S 24, P/B 48, P/E negativní, to je předražení 8x až 16x.
XPeng: P/S 59, P/B 10, P/E negativní, to je předražení 20x.
Nio https://www.morningstar.com/stocks/xnys/nio/quote
Xpeng https://www.morningstar.com/stocks/xnys/xpev/quote
BMW: P/S 0,5 a P/B 0,8 https://www.morningstar.com/stocks/xetr/BMW/valuation
Když už jsou v internetu tisíce čínských agentů a tisíce ruských agentů, kteří jsou placeni za manipulaci, reklamu a dezinformaci, tak kde je hledat?
Jistě je jich nejvíc na Fejsbuku. To jsou ti, kdo píšou v FB skupinách, že koupili akcie Gazprom, Sberbank, Alibaba, BYD, Xiaomi, Tencent a jiný
ruský a čínský neřád.
U investice do akcií je nutné sledovat charakter vlády a prezidenta, charakter vedení podniku, nízké ocenění akcií s P/B pod 3 a P/S pod 3 a s
dividendou nad 3%. A firma musí být registrována ve vlasti a v žádném případě na ostrově v Karibiku ani ve Středozemním moři.
Tedy namísto Alibaby přijde Allianz nebo AT&T. Namísto Sberbank přijde Sanofi nebo Siemens.
Nikdo by neměl spekulovat s extrémně předraženými akciemi na růst, s P/S nad 9, P/B nad 9 a bez dividendy nad 3%. Vždyť snadno najdeš akcie s P/S pod
2, P/B pod 2, s dividendou nad 4%.
Místo pro komentář je zde http://forum.nr1a.com/viewthread.php?tid=25&page=8
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Americké akcie jsou dnes v průměru předražené jako roku 2000
Jestli myslí někdo, že poměr P/E vyplývá vysoký kvůli nízkým ziskům v korona krizi,
tak předražení ukazují i poměry P/S a P/B.
Ale samozřejmě, kdo nekupuje ETF na index, najde i levné akcie AT&T, Kraft Heinz, Raytheon Technologies, Wells Fargo.

Buffettův indikátor ukazuje, že americké akcie jsou dnes silně předražené.
72% nad historickým průměrem, dražší než počátkem roku 2000.
Ale počátkem roku 2000 měl index S&P500 P/E 44 a dnes P/E 37.
Velký dvouletý krach na burze může být blízko.
A po krachu koupím Microsoft 4x levněji než dnes, s P/S < 3 a P/B < 3.
Buffett Indicator: Strongly Overvalued
Average american stocks are currently 72% higher than the historical average.
http://www.currentmarketvaluation.com/models/buffett-indicat...
Průměrné P/S v indexu S&P500 2000-2021
Průměrné P/B v indexu S&P500 2000-2021
Místo pro komentář je zde http://forum.nr1a.com/viewthread.php?tid=18&page=7
|
|
Ladislav
Admin

|
|
akcie General Electric v dolaru
akcie Siemens v euro
Shromáždění akcionářů online = HV Siemens = www.siemens.com/hv-service
Poprvé jsem se zůčastnil shromáždění akcionářů v internetu.
Má to velikou výhodu, že člověk nemusí kilometry cestovat a utrácet peníze za jízdenku.
Další výhoda je, že člověk při poslechu funkcionářů firmy může ležet na pohovce nebo v posteli se zavřenýma očima.
Mezi 10. a 12. hodinou jsem ležící u shromáždění dvakrát na pár minut usnul.
Minulý šéf koncernu Joe Kaeser se dnes rozloučil, už od léta 2020 je šéf Roland Busch.
Kvůli korona viru roku 2020 tržba a zisk mírně klesly.
Dividenda klesla o 1/10 z 3,90 na 3,50 € jen proto, že se v září od Siemensu oddělila 1/6 a vznikla samostatná akciová společnost Siemens
Energy, která by mohla platit dividendu hodnoty, o kterou klesla dividenda Siemens.
Siemens vykupuje vlastní akcie a snižuje jejich počet, aby se zhodnotil kurz akcie. Dlouhodobě se vyvíjí akcie Siemens lépe než index DAX a mnohem
lépe než akcie nemocného konkurenta General Electric.
Nevýhoda shromáždění online je ta, že člověk nedostane jídlo a pití zadarmo. Ale
jestli akcionář musí platit za jízdenku tam a zpátky 7 € nebo mnohem víc, pak by malé množství jídla a pití zadarmo ty výdaje za cestu
nenahradily. 
https://www.onvista.de/aktien/fundamental/Siemens-Aktie-DE00... 
Místo pro komentář je zde http://forum.nr1a.com/viewthread.php?tid=4&page=57
.
Roland Busch, šéf koncernu Siemens od léta 2020
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Záporný vlastní kapitál
Kdyby měl
člověk vysokou školu ekonomickou, věděl by, že nemůže koupit akcie společností se záporným vlastním kapitálem. McDonald's, Starbucks. A kdo nestudoval
ekonomiku na univerzitě, musí hledat s Googlem, nejlépe v angličtině, jak je to negativním kapitálem akciové společnosti. Hrozí platební neschopnost.
Pokud je vlastní kapitál záporný a společnost kupuje vlastní akcie, šéf manipuluje kurz akcií, aby měl více milionů v akciích, když opustí společnost
po 4 letech, nebo zůstane, ale prodá své zabrané akcie za miliony.
Já nikdy nekupuju akcie společností se záporným vlastním kapitálem. Cizí
kapitál by nikdy neměl být více než 3x vyšší než vlastní kapitál. A Ben Graham koupil akcie společností, kde cizí kapitál nebyl vyšší než vlastní
kapitál. Je velice špatné, když Telefónica S.A. má 6x vyšší cizí kapitál než vlastní kapitál, mluví se o předlužení v Telefóniky. A s negativním
vlastním kapitálem u McDonald's a Starbucks je to mnohem horší než u Telefóniky.
Místo pro komentář je zde http://forum.nr1a.com/viewthread.php?tid=18&page=8
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Pokles akcie vzniká množením počtu akcií
Enbridge Inc. - ENB.
To jsme se zamilovali asi do pěkného neřádu, že?
2012 dividenda 1,13 CAD. 2020 dividenda 3,24 CAD. Dividenda hezky rostla, 14% ročně až do minulého roku, i když byla od 2012 až do dnes stále 100% až
330% z čistého zisku = payout ratio 100% až 330%. To je nezdravé. Když nestačí čistý zisk na dividendy, musí se brát peníze na dividendy z před lety
ušetřených peněz, nebo z půjčky peněz, nebo z prodeje dalších akcií = rozmnožení počtu akcií, což vyvolá pokles kurzu akcie.
Když byla od 2012 dividenda každoročně vyšší než čistý zisk, neměla být od roku 2012 do dnes dividenda zvyšována, že. Protože nezvyšovat dividendu
několik let je menší zlo, než zvyšovat každý rok a jednou snížit dividendu na 1/3. Letošní rok se bude asi dividenda Enbridge snížovat ze 3,24 na
2,63 CAD a bude asi 218% z čistého zisku = payout ratio. Vloni byla dividenda 330% z čistého zisku.
U zdravých akciových společností dělá dividenda maximálně 66% z čistého zisku. Pokles dividendy vyvolá prodej akcii od akcionářů, kteří nesnesou
pokles dividendy. Já ale chci akcii budoucí 4 roky levně přikupovat. Snad se jednou růst dividendy zastaví, když na ni nestačí čistý zisk a nebudou se
půjčovat na dividendy peníze, ani se nebude rozmnožovat počet akcií.
Enbridge získává peníze na dividendy prodejem nových akcií a množení
počtu akcií vyvolává znehodnocení peněz akcionářů, pokles kurzu akcie. Roku 2012 bylo 785 milionů akcií, dnes je 2.021 milionů akcií.
Enbridge chce platit dividendu 68% z ''distributable cash flow'' a ne 68% z
čistého zisku. ''Our target dividend payout ratio is between 60% and 70% percent of DCF.'' V Kanadě je všechno jinak. 
10 let fundamentů http://financials.morningstar.com/ratios/r.html?t=ENB&re...
Místo pro komentář je zde http://forum.nr1a.com/viewthread.php?tid=4&page=58
|
|
Ladislav
Admin

|
|
VALUE INVESTING
''The price-to-book (P/B) ratio has been favored by value investors for decades and is widely used by market analysts. Traditionally, any value under
1.0 is considered a good P/B value, indicating a potentially undervalued stock. However, value investors often consider stocks with a P/B value under
3.0.'' = Originál
Tak jsem to uhádl 2005-2008, že bychom měli kupovat akcie s P/B pod 3.
Překlad: ''Poměr kurzu a účetní hodnoty (P/B) je po desetiletí upřednostňován u hodnotových investorů a je široce používán analytiky trhu. Jakákoli
hodnota pod 1,0 je tradičně považována za dobrou hodnotu P/B, což naznačuje potenciálně podhodnocenou akcii. Hodnotoví investoři však často zvažují
akcie s hodnotou P/B pod 3,0.''
Dnes nebezpečně předražené akcie: Adobe P/B 16, Altria P/B 28, Amazon P/B 16,
Apple P/B 30, Beyond Meat P/B 23, Coca-Cola P/B 11, McDonald's P/B negativ, Mastercard P/B 55, Microsoft P/B 13, Netflix P/B 21, Novo Nordisk P/B 23,
Nvidia P/B 19, Philip Morris P/B negativ, Starbucks P/B negativ, Tesla P/B 29, Visa P/B 21. 
''Price-to-sales (P/S) ratios between 1 and 2 are generally considered good, while a P/S ratio of less than 1 is considered
excellent. When buying stocks, you should avoid stocks if their P/S ratio is above 3.0.'' =
= Poměr ceny k tržbě (P/S, německy KUV) mezi 1 a 2 je obecně považován za dobrý, zatímco poměr menší než 1 je považován za vynikající. Při nákupu
akcií bys se měl vyhnout akciím, pokud jsou jejich poměry P/S vyšší než 3,0.
Místo pro komentář je zde http://forum.nr1a.com/viewthread.php?tid=18&page=8
|
|
Ladislav
Admin

|
|

Svobodná evropská země Liberland *2015
Liberland - svobodná, dosti česká země 6,5 km2 velká na hranici Srbska a Chorvatska u řeky Dunaj.
Liberland založil 13.4.2015 Vít Jedlička (*6.9.1983), původem Hradec Králové, ODS a Strana svobodných občanů.
Dne 13. dubna 2015 se stal Jedlička prezident Svobodné republiky Liberland.
Od vzniku Liberlandu zažádalo o občanství přes 400 000 lidí ze všech konců světa.
12. prosince 2018 podpořila americká Libertariánská strana další rozvoj Liberlandu a vyzvala amerického prezidenta,
ministra zahraničí a dva parlamentní výbory k jeho uznání.
Zdá se, že i 2021 stojí v Liberlandu jen provizorní stavby a do nového Hongkongu má země ještě moc daleko.
Liberland má vlastní měnu Merit, ale sympatizuje s bitcoinem. To by neměl, protože bitcoin je virtuální horký vzduch
a bude zakázán - spotřebuje moc elektrické energie.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Liberland
https://www.youtube.com/watch?v=HRN7MRLhLzI
https://cs.wikipedia.org/wiki/V%C3%ADt_Jedli%C4%8Dka
Místo pro komentář je zde http://forum.nr1a.com/viewthread.php?tid=9&page=25

|
|
Stran:
1
..
3
4