Stran:
1
..
7
8
9 |
Ladislav
Admin

|
|
Spekulanti s extrémně předraženými akciemi musí prodat akcie
na stop loss order při poklesu 15% nebo víc a nenechat si předražené akcie klesnout na 1/3 až 1/30 během pár dní nebo pár let.
Vždyť se po propadu ukáže zase signál koupit s technickou analýzou a budou moci zase koupit a několik dní držet tyto extrémně předražené akcie: Adobe,
Airbnb, Eli Lilly, Hermes int., Intuit, Intuitive Surgical, Mastercard, Microsoft, Moody's, Novo Nordisk, Nvidia, ServiceNow, Snowflake, Tesla, Visa.
Velký krach drahých akcií začal koncem roku 2021 a bude 2x delší než krach
2000-2003. To proto, že ten dnešní krach měl přestávku roku 2023. Snad bude ten dnešní krach drahých akcií trvat od 2021 do 2030. To se neví. Ale
spekulanti mohou klidně obchodovat = koupit a prodat extrémně předražené akcie podle technické analýzy a vždy se stop loss order.
Kdo koupil extrémně předražené akcie už roku 2000 a ty se tak hluboko
propadly do mínus, že musel 2002-2004 levně přikupovat, aby byl v plus za pár měsíců s průměrnou nákupní cenou, a ne až za 30 let, ten nemá dnes žádné
akcie s P/S 7 až P/S 1000, s P/B 7 až P/B 2000, s P/B N/A, ROE N/A.
A kdo obchodoval = spekuloval s technickou analýzou už roku 2001, ten už dnes je spokojen s dividendami a neobchoduje = nespekuluje s technickou
analýzou. Technická analýza akcií se vyplatí, když se o ní napíše kniha a ta se dobře prodává. http://nr1a.com
Sem prosím nedávej žádný komentář!
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Zapomeň Envidija!
I ten kdo kupuje akcie mnoho let, by měl vidět štěstí jinde než v tisících, milionech, miliardách peněz. Kdo má v akciích 10 tisíc euro, musí být
stejně šťastný jako ten, kdo má v akciích 10 miliard euro, protože štěstí je jinde. Kdo se poučil o P/E už v krachu akcií 2000-2003, měl by být 2024
už u P/B a P/S, ale tam experti ani amatéři asi nikdy nedojdou a omezují se na P/E. Kdo má moc peněz, musí moc platit. Rozvedené paní, alimenty
ukradeným dětem. Nejlépe je neplatit nic rozvedené paní a ukradeným dětem. Tedy hodnota portfolia musí zůstat nízká. Češi dělají chybu, že říkají
Envidije místo Envidija. Já se nesnažím vydělat s akciemi, mně stačí zvýšit příjem z dividend. Problém mám trochu v tom, zda přikoupit za 1.000
€ jednu z mých 31 dividendových akcií v červnu, nebo bude kurz v září nižší. Komunistickým akciím a ETF na ně se člověk musí vyhnout. Akcie z
Ruska a Číny jsou podvod jak bitcoin a krypto. Já přikoupím brzy Sanofi, Munich Re, AB InBev, jen pro dividendy na stálo. http://nr1a.com
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Frštést dajč?
Ein Video von 9 Minuten. Junger Mann - Thomas Anton Schuster (*1968 in Landshut) kauft nur günstige Aktien mit Dividenden. Keine Bergschier, sondern
wenig verschuldete Unternehmen mit KGV < 15, KBV < 2, Dividendenrendite > 3 %. ROE > 10 %. ROS > 5 %
Kvůli zločinné manipulaci kurzů měly akciové společnosti v USA 1934-1982 zakázáno nakupovat vlastní akcie, likvidovat je a snižovat počet
existujících akcií. Filmový herec Ronald Reagan tu manipulaci s buybacks 1982 zase dovolil.
Šílená a zločinná firma Apple kupuje několik let vlastní akcie dokonce i na dluh = půjčuje si peníze, aby mohla koupit vlastní akcie a likvidovat je a
kurz akcie rostl, protože šílený šéf Tim Cook chce firmu opustit s miliardami dolarů v akciích, které zabavil jako jeho bonus ke mzdě. To nesmí být =
na manipulaci s buybacks by si žádná firma neměla půjčovat peníze.
Nákup akcie je dobrý s P/S pod 3.
3x až 13x předražené akcie s P/S 10 až P/S 39. Čísla znamenají P/S a to má být asi 5x nižší než P/E.
Adobe 12, Airbnb 10, Eli Lilly 22, Hermes int. 17, Intuit 11, Intuitive Surgical 21, Mastercard 16, Microsoft 14, Moody's 10, Novo Nordisk 19, Nvidia
39, ServiceNow 16, Snowflake 13, Visa 16.
Ein Video von 9 Minuten. https://youtu.be/q1aOppa5AWY 
Thomas Anton Schuster
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Koupil jsem vlastní byt a přestal platit nájemné ve věku 69
let
park 300 metrů daleko v zimě
15.1.2024 jsem dostal klíč od mého prvního vlastního bytu
a hned jsem přijel vlakem s kufrem 80 km daleko od mého najímaného bytu.
Byt jsem koupil 5.1.2024 za peníze získané po prodeji 2/3 kusů od každé z mých 30 akcií.
''Můj dům'' z roku 2015 je ve starém městě, 10 metrů od městské brány (1805 zbourané) a 50 metrů od radnice.

středověká brána v městské hradbě, věž 10 metrů od mého domu, byla 1805 zbourána
moje terasa v únoru
moje terasa v červnu
park 300 metrů daleko v létě
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Cowboy Club Munich je otevřen zadarmo pro veřejnost jen 2 dny v roce
V sobotu 13.7. a v neděli 14.7. od 11 do 18 hodin. Hraje tam k tanci a poslechu country skupina. Jsou tam staří kovbojové, oblečení jak 1850, je tam
několik indiánů, děti se vozí za 2€ na koních. Jídlo a pití se platí místními falešnými dolary
❤ https://www.cowboyclub.de ❤

|
|
Ladislav
Admin

|
|
Video 2 minuty = https://youtu.be/EP0axg0Ou-w 
Video 2 hodiny a 13 minut https://www.youtube.com/live/rU8sBWBHDio
Tänzelfest Kaufbeuren = hodinu vlakem od Mnichova na jihozápad
Jestli máš 49-€-ticket, nebo auto, nebo jízdní kolo, přijeď v neděli 14.7. vpoledne a zůstaň až do večera v Kaufbeuren. Vlak jede hodinu z
Mnichova, přes Buchloe do Kaufbeuren. Je tu středověká slavnost celý týden od 13.7., ale průvod jde městem jen v neděli 14.7. od 13:30 hodin a v
pondělí od 14:00 hodin.
Průvod zahne u radnice doprava a pak jde mojí 7 metrů širokou uličkou, pod
mým oknem v přízemí.
❤ https://www.taenzelfest.de/dasfest ❤

z okna mé kuchyně
z okna mé kuchyně
z okna mé kuchyně

|
|
Ladislav
Admin

|
|
Nejhezčí středověká slavnost na světě, 80 km jihozápadně od
Mnichova
trvá týden, uprostřed července každého roku. Průvod ze středověce oblečených dětí a také dospělých zahne u radnice doprava do mé uličky 7 metrů
široké a já pak mohu koukat z okna kuchyně, nebo ze dveří.
Průvod trvá v neděli 2 hodiny a jdou 2x kolem mého domu ti samí lidé, děti, koně a muzikanti. V pondělí se průvod opakuje. Pod mým oknem si staví
návštěvníci židle a lavičky. Klidně bych jim mohl z okna prodávat limo a pivo.
Na počátku slavnosti, v pátek a sobotu jsou v ulicích starého města stánky s jídlem a pitím 2 dny. A v jednom stánku je jídlo a pití a muzikanti ze
spřáteleného města Jablonec nad Nisou.
Bavorský předseda vlády a místní starosta zde jdou pěšky od radnice kolem mého domu jen v neděli, a jen 100 metrů a pak nastoupí do aut.
Průvod sředověce oblečených dětí a lidí a muzikantů končí kilometr od městských hradeb na velkém prostoru s kolotoči a s velikou hospodou pod
plachtou. A hrají do pochodu i staré české písně, jako ''Muziky muziky'' a
''Zlatá Praha''. 
radnice Buron = Kaufbeuren
císař Maximilian Habsburg, jak vypadal asi 1480

vlevo bavorský premier, vpravo místní starosta

|
|
Ladislav
Admin

|
|
2024 - krize v USA
Vyhni se 60 % až 100 % portfolia z amerických akcií! 33% je dost!
Měj 67 % svého portfolia v akciích ze západní Evropy, Kanady, Japonska, Austrálie!
Nic z Číny a Ruska!
USA = bezdomovectví, chudoba, nezaměstnanost, 2004-2024, stále horší.
Mohou za to republikáni, pokud ve volbách získají více než 30 % hlasů.
20-minut video anglicky https://youtu.be/DwC3TFxxMAo 
52-minut video německy https://youtu.be/cjReKmC1wNQ
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Z akcií je dnes veliká radost, protože přišly dividendy
AT&T a British American Tobacco. A 15.8. je den platby dividendy Procter & Gamble. V září bude ještě větší radost z akcií, protože pošle dividendy 11 levných firem. Tedy nehrozí jim moc velký propad kurzu.
Kdo však má předražené BEBE akcie, akcie bez dividend nebo ETF na index, ten může jen bědovat a sledovat mínus a plus investice od nákupu. Nákup
akcií by měl být stejný jako nákup druhého bytu, který bude přinášet peníze z nájmu. Kdo koupil ten byt levně, nemusí se starat, jak jeho cena klesá
nebo roste, když z investice chodí nájem. Etrémně předražené BEBE akcie, čekající
hluboký propad kurzu: Adobe, Airbnb, CrowdStrike Holdings, Eli Lilly, Hermes int., Intuit, Intuitive Surgical, Mastercard, Microsoft, Moody's, Novo
Nordisk, Nvidia, ServiceNow, Snowflake, Visa. A ETF Nasdaq 100, ETF ARK od Katrin Wood.
Místo pro komentář je zde http://forum.nr1a.com/viewthread.php?tid=2&page=44
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Děti z YouTube začínají s akciemi
Než koupí nezletilý Youtuberák poprvé v životě akcie, musí se naučit poměry P/B a P/S, aby neklamal sebe a ostatní české děti. Přečti zkratku
Grahamovy knihy ''Inteligentní investor'' a to může být Gladišova kniha ''Naučte se investovat''! Pak zjistíš, že nemůžeš kupovat BEBE-akcie s P/B 6
až P/B 2000, P/B N/A a akcie s P/S 6 až P/S 600, jako jsou tyto BEBE: Airbnb, Adobe, CrowdStrike Holdings, Eli Lilly, Hermes int., Intuit, Intuitive
Surgical, Mastercard, Microsoft, Moody's, Novo Nordisk, Nvidia, ServiceNow, Snowflake, Visa. Tyto extrémně předražené BEBE-akcie čeká propad na 1/3 až
1/30 ve ''Velkém krachu 2021-2030''. Výpočet vnitřní hodnoty akcie je největší podvod ze všech podvodů na Youtube, a české děti se tim obelhávají
navzájem.
Místo pro komentář je zde http://forum.nr1a.com/viewthread.php?tid=3&page=52
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Takový crash asi nechceš
Známí proroci velkého krachu na burze předpovídají současně velký propad akcií, indexů, hospodářství a snad i válku chudých s bohatými. A radí lidem v
internetu koupit zlato.
Já nejsem prorok velkého krachu levných akcií ani hospodářství a nekoupil bych nikdy zlato.
Já jen čekám, že se propadnou extrémě předražené akcie na spravedlivé P/S 3 = kurz akcie / tržba firmy na jednu akcii = 3.
A protože americké indexy a ETFs na ně jsou silně ovlivněny deseti předraženými akciemi, propadnou se ty indexy a ETFs na polovinu během několika let,
tak jak 2000-2003. Tentokrát bude velký krach drahých akcií trvat mnohem déle než 3 roky, protože byl krach 2023 přerušen zotavením kurzů předražených
akcií.
A protože nejsem prorok krachu, budu držet 30 pomalých akcií až do konce života kvůli dividendám:
Allianz, BASF, BMW, Deutsche Telekom, Munich Re, Siemens, AT&T, Bank of America, Cisco Systems, Johnson & Johnson, Kraft Heinz, Pfizer,
Procter & Gamble, RTX, Wells Fargo, British American Tobacco, HSBC Holdings, NatWest Group, Shell, Tesco, AB InBev, Iberdrola, BNP Paribas,
Sanofi, Bank of Nova Scotia, Enbridge, Mitsubishi Corp., Takeda Pharmaceutical, BHP Group, Fortescue.
Velký propad kurzů čekám u předražených akcií s P/S 7 až 700:
Adobe, Airbnb, CrowdStrike Holdings, Eli Lilly, Hermes int., Intuit, Intuitive Surgical, Mastercard, Microsoft, Moody's, Novo Nordisk, Nvidia,
ServiceNow, Snowflake, Visa. A ETF Nasdaq 100, ETF ARK od Katrin Wood.
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Akcie bez dividend jsou jako zlato. Profit bude jen, když se
to prodá s výdělkem. Dividendy se odečítají z kurzu akcie, tedy kdo chce prodat akcii s co největším výdělkem za několik měsíců, měl by kupovat akcie
bez dividend. Kdo ale má rád peníze z investice každý měsíc několikrát, hlavně v důchodu, a nechat to dědit syny, ten musí vlastnit 20-40
dividendových akcií a nic bez dividend. Že nám strhnou z dividend daň pod 27%, je výborná věc. Ty daně z dividend nám pak zaplatí polovinu důchodu,
platí úředníky, školy, knihovny, ztrátovou železniční dopravu, zbraně pro Ukrajinu a jídlo a stany pro Palestinu. Velice hloupá rada umělců z YouTube
je, dát všechny peníze investiční společnosti do jejího ETF a v důchodu každý měsíc nebo každý rok kousek z ETF prodat. Kdybych se já dožil věku 86
let, tak bych každý rok až do 85. roku levné dividendové akcie přikupoval. Možné je také koupit druhý byt za polovinu akcií, když mám dva syny a jen
jeden byt. Nechci však vydělávat na druhý byt s růstovými akciemi, protože ty měly být už prodány, čeká je hluboký propad, díky předražení s P/S 6 až
600. Hloupé jsou dividendy ze Švýcarska, když strhnou daň 35% a nechceme komplikace a poplatky při žádání části daní ze Švýcarska zpátky.
Já nepotřebuju překonávat index a Berkšír a Microsoft a Nvidia, tak jak ty.
Já prostě vlastním 30 firem, které mi jsou sympatické a posílají dividendy. To mi stačí pro štěstí.
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Hypotéka nebo nájem
Já bych nekupoval byt na dluh. Já bych mnoho let platil nájem a mnoho let šetřil peníze. Kupoval levné akcie s dividendou.
A pak koupil byt bez zadlužení za mnohem vyšší cenu. Hlavně nebýt nikdy zadlužený, protože z peněz nesmíme platit úrok.
Z peněz musíme dostávat dividendy.
Kdo nechce nebo nemůže bydlet u rodičů, může mnoho let platit nájemné a mnoho let kupovat akcie a pak část akcií prodat a koupit vlastní byt, když už
se ve věku 65 let nechce stěhovat. Já znám jednoho, ten platil nájemné 41 let a 24 let kupoval akcie. Ve věku 69 let 2/3 akcií prodal a koupil byt v
přízemí, s vlastní terasou 16m2 ve dvoře, kde má vlastní jahody, růže
a petržel.
České video 7 minut https://youtu.be/byhstMAJJA4 
Místo pro komentář je zde http://forum.nr1a.com/viewthread.php?tid=22&page=5
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Analyzovat firmy
Analyzovat firmy musí manažer fondu a umělec z YouTube jako Vojtěch Rohlena. Oni sledují ROE, ROC, ROI, ROS, ROIC a atd. a nakonec mistři světa z
Berkšíru koupili akcie 4 aerolinií a prodali je za pár let se ztrátou, zřejmě pod vlivem alkoholu. Kdo má vlastní byt, neplatí nájem, a má aspoň milion korun v akciích, ten je bohatý a mělo by mu to stačit, měl by mít
radost jen z vlastnictví 10-30 firem, které mu jsou sympatické a platí dividendy. Ty akcie nesmí moc růst a nesmí se předražit víc než na P/S 6 a P/B
6, protože by se pak propadly na 1/3 až 1/100 a to není příjemné, ani když se drží akcie navždy jen pro dividendy. Tedy se včas musí prodat na ''stop
loss order'' asi 15% pod vrcholem: Adobe, Airbnb, Broadcom, CrowdStrike Holdings, Eli Lilly, Hermes int., Intuit, Intuitive Surgical, Mastercard,
Microsoft, Moody's, Novo Nordisk, Nvidia, ServiceNow, Snowflake, Visa. Když silně rostly, silně se předražily a hluboko se propadnou. Máš pravdu. Akcie je levná i s P/E N/A a P/E 1000, když má P/B 1 a P/S 1. Protože to
P/E je negativní nebo vysoké jen pár let, tak jako v krizi roku 2009, když jsme museli koupit levné akcie bank s P/E N/A a P/B 1, P/S 1. Ale klidně si
kupuj jen akcie s P/E pod 15, když jsi ještě nedošel k P/S a P/B, protože ty v knihách nejsou a na YouTube taky ne. P/E závisí na výdajích z tržby a
proto je každý rok silně odlišné. Jeden rok má firma P/E N/A a jiný rok P/E 10. Ale i průměrné P/E za posledních 10 let není tak důležité jako P/S.
Pro mne koupil americké akcie za 30.000 DM jeden lump už v roce 1990 ve spořitelně
v Bregenz nad Bodensee. Beze srandy. Fakt. A proč lump? Protože mi neřekl týden před nákupem, které akcie jsou levné, které drahé a kterou z těch mně
známých firem bych chtěl vlastnit. Raději BMW, Mercedes nebo Volkswagen?
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Kde začíná bohatství? Kdo je bohatý?
Já myslím, že bohatý je ten, kdo má alespoň 1 milion korun v akciích nebo ve zlatě a vlastní byt nebo domek. Kdo má 2 miliony korun, ten je
multimilionář a když nemusí platit nájem z bytu, tak je bohatý. Auto není potřeba. Šťastný by měl být ten, kdo si koupil za 1.600 € letenku na
Tahiti a byl tam měsíc v levných pensionech. A má doma v Evropě dvě děti. Nesmí hrozit nebezpečí, že se paní s pánem rozvede a pán jí musí dát moc
peněz nebo byt a paní dosáhne u soudu, že pán nesmí své děti několik let vidět a pak bydlí 1000 kilometrů daleko od dětí. To je svinstvo, které brání
štěstí. Tedy pán musí mít děti za svobodna a paní musí podepsat smlouvu, před narozením dětí, že oddělená paní nedostane od pána peníze a že pán smí
vidět děti každý den a nebude platit alimenty. 
Počítej s rozvodem a tragedií pro peníze! Všechny paní se rozvedou s pánem.
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Akcie na stálo, pro důchod z dividend
Německé hopodářství je v pořádku. Nikde se nepíše o recesi, ale asi tady je letos. Ale akcie mají na recesi reagovat dříve, než přijde. A tak včera
dosáhl index DAX nejvyšší hodnotu v historii.
Ale německé mzdy jsou příliš vysoké a vedoucí odborů jsou vysoce placeni za organizaci stávek za ještě vyšší mzdy. Nic jim nevadí, že vedou podniky k
bankrotu a stěhování výroby do levnější ciziny.
Německo nemá peníze na opravu tisíce mostů a stát zachraňuje železniční dráhy před bankrotem.
V USA a v Čině je to horší. V USA se musí stále zvyšovat zadlužení a tisknout peníze, aby se mohli zaplatit úředníci a odvrátil se státní bankrot.
Snad milion lidí spí ve stanu nebo v autě v USA, i když dostávají průměrnou mzdu. Nejhorší je to v Kalifornii. Protože růst nájemného není brzděn
státem a nájemné vyrostlo k nezaplacení vysoko.
Jesli roste letos hospodářství USA o 3%, musíme pravděpodobně odečíst 3%, abychom dostali pravdu. U růstu hospodářsví v Čině musíme odečíst 6%,
abychom dostali pravdu.
Letošní rok je dobré koupit pro dividendy v důchodu akcie: BASF, Allianz, BNP Paribas, Pfizer.
Akcie BASF má letos dobrý potenciál růstu a Pfizer také.
Firma BASF oznámila, že zaplatí v dubnu 2025 dividendu alespoň 2,25 €, ale může to být i víc. Jen to nebude méně. A těch 2,25 € dělá asi 5
% z dnešního kurzu akcie.
Spekulanti mohou koupit v lednu 2025 akcie Intel. Akcie Intel má potenciál růstu 2025. I když možná dividenda nebude. Neni to akcie na stálo. Já Intel
nekoupím.
Koncem roku 2025 je dobré přikoupit pro důchod z dividend: BMW-Stammaktie, AT&T, Bank of Nova Scotia, BHP, Br.Am.Tobacco, Enbridge, Fortsecue,
HSBC. Tedy až za rok. Zde musíme být spokojeni s dividendou a nečekat dobrý růst kurzů. Ale když tyto akcie jen málo rostou, nepropadnou se nikdy tak
hluboko jako ty silné akcie.
Když jsou toto moje slova a nekopíroval jsem nic od Goldman Sachs, tak je to pravda, co píšu.
|
|
Ladislav
Admin

|
|
0 % s USA-ETF za 13 let
Od předražení akcií na jaře roku 2000 do jara roku 2013, index S&P500 zhodnotil kapitál o 0 %.
Neriskuj, že od dnešního předražení akcií, ETF na index S&P500 několik let
zase nic nevynese!
Kup si levné dividendové akcie od zdravých, starých, velkých firem a pak budeš mít každý měsíc radost z různých dividend! 30 různých akcií nám přinese
30x až 120x ročně dividendy. Pravidelné přidávání peněz každý měsíc do ETF na
index, během propadu i během růstu = DCA, to je pohádka pro děti z YouTube. 
Místo pro komentář je zde http://forum.nr1a.com/viewthread.php?tid=3&page=52
|
|
Stran:
1
..
7
8
9 |
|