Stran:
1
2
3
4
5
6
..
16 |
Peter B
Junior Member
Nálada: Zamračené, občas dividendy
|
|
15% ... účet u Degiro.de
Kto sa naháňa za peniazmi, nikdy ich nedohoní. Robte svoju prácu lepšie než sused. Peniaze za vami pribehnú samé.
|
|
arkyn
Member
|
|
Jaké informace a odkud používáte pro daně kdo obchodujete přes Lynx? Tax report (nyní ještě neaktivní) ?
Protože v přehledu portfolia je položka dividendy, tam je částka v Kč, ale nejsou tam detaily - zda jsou to dividendy s nějakou odvedenou daní, jakou,
jaká je zaplacená daň v původní měně apod.
Díky
|
|
Phoenix
Junior Member
|
|
https://www.lynxbroker.cz/podpora/jak-ziskam-podklady-pro-da...
|
|
roberto marconi
Member
|
|
Ladislave, to Brno jsi pro slovenskeho investor vybral naprosto spravne
Sice to obcas nejaky compatriot narve Oktanem mezi 2 saliny nebo borci zaskoci na tekuteho kaprika a pak s plynovkou lovi agenta Burese na Buresove
ulici atp. atp. ale zivot je tu vazne dobry.
Podobne dobry jako v Beroune :-)
|
|
arkyn
Member
|
|
Diky
|
|
Ladislav
Admin
|
|
Nizozemská vláda plánovala před dvěma roky 0% daň z dividend od 1.1.2020
Nakonec to nebylo schváleno.
Článek přímo z Holandska ze 13.12.2019:
Dividend withholding tax: from abolition to reinforcement.
The Dutch coalition government headed by prime minister Mark Rutte launched plans in 2017 to abolish the dividend withholding tax.
Within two years we have gone from plans to pull down the dividend withholding tax fence around the Netherlands to plans for its reinforcement.
https://www.europeantax.blog/post/102fw02/dividend-withholdi...
Foto: akcionář Joe Konecny vlevo, akcionář Bill Konecny vpravo, uprostřed jejich chudá kamarádka Angel bez akcií.
|
|
ado130
Junior Member
|
|
Brno: kde chodíte podávať DAP, nejaká pozitívna skúsenosť s konkrétnym FÚ?
Portu & Degiro:
ETF: IWDA
Technology: INTC | CSCO | T | IRM
Consumer Goods: MO
Financial: WFC | NRZ
BDC: MAIN
Utilities: PPL
Industrials: RTX
Healthcare: ABBV | PFE | TRIL | JNJ
Basic Materials: RDS.B | XOM
Conglomerates: SPCE
|
|
mar.hladik
Junior Member
|
|
Generální finanční ředitelství vydalo pokyn GFŘ D-42 o stanovení jednotných kurzů za rok 2019:
https://www.financnisprava.cz/cs/dane/novinky/2020/pokyn-gfr...
|
|
Stanislav
Senior Member
|
|
Kurzy základních měn pro výpočet daně za rok 2019:
USD=22,93 Kč
EUR=25,66 Kč
GBP=29,31 Kč
AT&T, Citigroup, British American Tobacco ADR, CenturyLink, PPL, Macy's, RDS.B ADR, WFC
|
|
Stanislav
Senior Member
|
|
V týdnu jsme dostali všichni zaměstnanci cár papíru, abychom si P R O H L Á Š E N Í poplatníka daně z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti
vyplnili sami! Měla by to dělat mzdová účtárna, ale vzhledem k tomu, že se tam točí lidi jak na kolotoči, tak nemají dostatečný personál. Pro některé
lidi, kteří nemají středoškolské vzdělání, je to docela velký problém. I já sám jsem se musel do toho zanořit a zbytečně strávit nad tím čas. V týdnu
jsem na to neměl ani náladu, protože neustále tam schází lidi a jejich práce se musí udělat v hrstce lidí, co tam jsou. Mohu vám upřímně říct, že toho
lítání mám plné zuby! Není to moc složité, ale kdo má děti, tak mu to může dělat starosti, aby to vyplnil správně. Vloni to poslali vyplněné a pouze
to podložit podpisem a datem a bylo to celé. Ten úřad začíná degenerovat, protože na pozice berou lidi bez vzdělání. Například u mě v kanceláři vzali
ženskou, která nevěděla, co je to restart? Baví se furt o žrádle a nejraději by byla, abych její práci dělal za ní. Je to primitiv a mně to užírá
nervy. Bylo by lépe, kdyby držela tlamu. Schází jí i pracovní disciplína. Na Silvestra tam byla pouhých 14 dní a odešla už po 12:00, jelikož to bylo
dovolené. Moje spolehlivé spolupracovnice zůstaly se mnou až do 16:30 a za ostatní šmejdy jsme museli odmakat práci. Je to hnus dělat ve slepičárně!
Potřeboval bych ještě 3 roky dodělat, a pak už bych měl mít klid, ale mám obavy, že tady brzo skončím, protože mě to tam pěkně s*re. Snad to vydržím
do konce příštího roku, abych měl peníze na životní potřeby a nemusel drbat do ptf. Letos to budu hrnout ještě do akcií a příští rok to zarazím a budu
si šetřit na přežití do předčasného důchodu. Rok budu zřejmě na podpoře, a pak pojedu za své. Je možné, že by se mi poštěstilo a sehnal bych nějaký
klidnější flek, protože finance mám, tak mě moc čas netlačí, ale musím odmakat 1 rok během 2 let, aby mi platili podporu a ZP. Koncem srpna to bude
rok, a pokud mi neobnoví smlouvu na dobu určitou, tak to bude v předstihu více jak 16 měsíců, ale i to by mě nijak nelimitovalo a už bych mohl zůstat
trvale doma. Asi těm šmejdům řeknu, že chci smlouvu na dobu neurčitou a vylejou mě, protože ostatním lidem dělají to, že jim dávají 3x smlouvu na dobu
určitou. Posr@li by mě však, kdyby mi to udělali na dobu neurčitou! Po ročním odpočinku bych se tam mohl klidně i vrátit, když bych nic jiného
nesehnal. Na pracáku si to aspoň zdůvodním, že je to po roce zkušební doby ponižování a šikana. Musel bych se však hodně uskromnit. Nejraději bych
dělal 3 dny v týdnu za minimální mzdu, abych měl 4 dny volna, protože jsem unavený jako to prase! Tak by se dalo klidně dělat i do těch 64 let a 8
měsíců, kdy bych měl odejít do plného důchodu.
AT&T, Citigroup, British American Tobacco ADR, CenturyLink, PPL, Macy's, RDS.B ADR, WFC
|
|
bulinak
Member
|
|
Prohlášení taky vyplňujeme sami, ale máme každý rok předvyplněný vzor + to, co člověk vyplnil loni (když si to oskenoval).
stavím zoo...
|
|
Stanislav
Senior Member
|
|
Letos je zase kosmetická změna a v záhlaví je jiné rozvržení. Už se s tím však netrápím, protože jsem se k tomu zdárně prokousal. Nejhorší je na tom
to, že si to musím dělat až po pracovní době, protože v práci bych se na to nemohl soustředit. V jiných úsecích si však válejí koule, takže času mají
na to dostatek. Nejvíce mě zaráží to, že někdo tam dokáže za směnu vyhulit dvacku cigaret? Já bych musel ten ztracený čas nejméně jednu hodinu
nadělávat. Je fakt, že se v kanceláři nedějí žádná škatulata, jako je tomu jinde a zůstává stabilní sestava. Nikdo se sem nehrne a většina brigádnic z
kanceláří kňučela jak podsvinčata a vydechly si, když mohly po týdnu zmizet. Začátkem roku chodí hodně lidí od policie prověřovat firmy, mnohdy je to
i trestní oznámení na majitele. Je to žumpa a jsem rád, že nemám v ČR investované žádné peníze. Tato práce mě v tom na 100% utvrdila! Vůbec se divím
lidem, že to neustále zkouší dokola znova a znova do těch hnojů investovat, protože jinak se to ani nedá nazvat.
|
|
minarjo
Member
|
|
Dnes mě nemile překvapilo toto zjištění ohledně daně z dividendy kanadských společností zakoupených na USA burze za USD:
broker Lynx takovou divi vyplácí v USD s daní 15%, což je OK a i odsud jsem o tom věděl (ověřeno na Enbridge)
broker Degiro bohužel takovou divi vyplácí v CAD (což by díky auto konverzi tak nevadilo), ale bohužel s daní 25%, což jsem nečekal (ověřeno dnes na
příchozí divi od Bank of Nova Scotia)
Takže z hlediska daní kupovat CA akcie na USA burze přes Lynx, ne Degiro. Sám provedu odkup/nákup co nejdřív, 10% nevratného rozdílu z každé divi by
bylo znát.
|
|
Pavel
Senior Member
|
|
Díky minarjo!
|
|
Rohl
Junior Member
|
|
Citace: Původně zaslal: minarjo |
broker Degiro bohužel takovou divi vyplácí v CAD (což by díky auto konverzi tak nevadilo), ale bohužel s daní 25% |
potvrzuji, až teď jsem zjistil že moje Enbridge divi jsou sraženy 25 %
Takže další kanadské společnosti u Degiro nekoupím dokud to nebudou mít správně.
|
|
Ladislav
Admin
|
|
Já myslím, že daň 25% z kanadských dividend máš správně.
A kde ti strhli méně nebo více, tam se spletli.
|
|
minarjo
Member
|
|
Pochybuji že by to Lynx měl jako chybu (tu sazbu daně 15% u kanadských akcií koupených na US burze za USD), vždyť mateřský Interactive Brokers je v
USA doma. Spíš při nákupu na US burze může uplatnit nějakou daňovou výhodu mezi USA a Kanadou, obdobně jako když CZ investor nakupuje na US trhu a má
podepsaný W-8BEN (k snížení US dané z 30 na 15%). Degiro takových daňových věcí mezi státy/investory neumí řešit více, vždyť i kvůli tomu jsou u něj
CZ akcie s daní 35 místo 15%.
Detaily ale neznám, jen ta fakta.
|
|
skodaj
Junior Member
|
|
Zdravím,
nikde jsem nedohledal tak se omloouvám jestli jsem zde přehlédl.. můžete prosím poradit kdy Degiro vydává roční daňový výkaz?
|
|
minarjo
Member
|
|
Není žádný pevný termín, jak u Degiro, tak u Lynx. Dřív než koncem února to nečekej, klidně až polovina března.
|
|
Jurkylius
Junior Member
|
|
Zdravím, nájde sa niekto kto si podáva daňové priznanie na Slovensku? Budem prvý krát daniť a potreboval by som poradiť, kedže pracovníci DÚ u nás v
meste ani nevedeli o čom hovorím
|
|
Jack N.
Member
|
|
Před několika lety jsem měl u Fia akcie chilské společnosti Embotelladora Andina S.A. (AKO.B).
Protože tehdy naše země ještě neměla smlouvu o dvojím zdanění s Chile, akcie jsem časem prodal.
Daň z dividend nebyla stejná, ale pohybovala se mezi 15 a 20%, zřejmě část byla "return of capital".
Na konci minulého roku jsem AKO.B opět koupil (u Lynx), protože naše země už má smlouvu o dvojím zdanění s Chile a cena byla velice příhodná. Minulý
týden jsem obdržel první dividendu a zhrozil se, protože daň = 35% !
Bohužel je to dobře:
http://taxsummaries.pwc.com/ID/Chile-Corporate-Withholding-t...
https://us.spindices.com/documents/additional-material/withh...
Takže si trochu zaspekuluji a časem půjde z domu ...
|
|
minarjo
Member
|
|
Broker Degiro právě dnes (tedy nečekaně brzy) uvolnil Roční výkaz za rok 2019, PDF ke stažení je v mobilní aplikaci i webové platformě. Nás zajímá
(pro zápočet zahraničí daně z dividend) zejména tabulka Přehled dividend v CZK (téměř u konce PDF), kde co stát to hrubá dividenda a sražená daň. Vše
v CZK už přepočítané Jednotným kurzem 2019, tím to Degiro zjednodušuje. A ten Roční výkaz uznává (aspoň prozatím, i když bez záruky) i finanční úřad
jako doložení daně odvedené v zahraničí, já ho vždy dávám proto jako přílohu k přiznání.
|
|
Jurkylius
Junior Member
|
|
Vedel by mi niekto vysvetiť divi od Shelky? Každá divi je inak označovaná viď. obrázok. 2 Oznacenie zeme NL aj keď som čakal za B-čko označenie GB ako pri British American tabaco. Ďalšie 2 sú označené GG(Guersey).
Jedna sa o to že či je potrebné daniť divi ako všetko z GB alebo potom inak podľa krajín kedže mám 2 rozne NL a GG ale nie GB.
|
|
TomasV
Member
|
|
RDSB by mnělo chodit bez stržené daně,v ČR se dodaní 15%.
RDSA by mněla být stržena 15 % a v ČR se musí dodanit 5%.
Investiční strategie:B&H
Portfolio:
ABBV,BAS,BIL,BMT,BMW,CSCO,D,IBE,MMM,MO,MUV2,PEP,PM,PPL,RDSB,T,WFC,XOM,IBM,UL,DIS,SBUX,MSFT,HD,BMY,KHC,PFE,WBD,INTC.
|
|
Pavel
Senior Member
|
|
Citace: Původně zaslal: Jurkylius | Vedel by mi niekto vysvetiť divi od Shelky? Každá divi je inak označovaná viď. obrázok. 2 Oznacenie zeme NL aj keď som čakal za B-čko označenie GB ako pri British American tabaco. Ďalšie 2 sú označené GG(Guersey).
Jedna sa o to že či je potrebné daniť divi ako všetko z GB alebo potom inak podľa krajín kedže mám 2 rozne NL a GG ale nie GB. |
Žádný obrázek nevidím. Jaké konkrétní akcie máš?
|
|
Stran:
1
2
3
4
5
6
..
16 |