Stran:
1
2
3
4
..
13 |
Vosa
Member
|
|
michal.holik: Budeš ještě někdy rozšiřovat ten Microsoft a McDonald's - řekněme za stávající ceny? Nebo jen pokud by hodně klesly? Případně jaká
cenová hladina je pro tebe akceptovatelná k příkupu?
Portfolio: 3M, AbbVie, Alphabet, Altria, Apple, ABR, AT&T, Antero Midstream,
Boeing, Br.Am.Tobacco, Broadcom, Canadian National Railway, Carrier, Caterpillar, Chevron, Cisco, Citigroup, Coca Cola, Deutsche Telekom, Duke Energy,
Electronic Arts, Enbridge, Exxon, General Mills, Hewlett Packard, Home Depot, Iberdrola, IBM, Intel, JPMorgan, Johnson&Johnson, Kinder Morgan,
MAIN, McDonald's, Microsoft, Next Era Energy, Omega Healthcare, Pembina Pipeline, PepsiCo, Pfizer, Philip Morris ČR, Procter&Gamble, Realty
Income, Rio Tinto, RITM, Stanley Black&Decker, Texas Instruments, Viatris, Vodafone, Whirlpool, Williams
|
|
michal.holik
Member
|
|
Citace: Původně zaslal: Vosa | michal.holik: Budeš ještě někdy rozšiřovat ten Microsoft a McDonald's - řekněme za stávající ceny? Nebo jen pokud by hodně klesly? Případně jaká
cenová hladina je pro tebe akceptovatelná k příkupu? |
Ohledně toho ti zítra napíšu soukromou zprávu. Nechci zde být za anarchistu :D :D :D
<<< DIVIDENDOVÉ PORTFOLIO /// YOC celého ptf cca 4,5 % /// 1y DGR celého ptf cca 8,5 %
>>>
Energy ________________ ---aktuálně nic---
Industrials ___________ MMM, RTX
CyclicalConsGoods _____ MCD
NonCyclicalConsGoods __ PEP, PG
Tobacco _______________ MO, PM
Financials ____________ MA, V
BDCs __________________ MAIN, ARCC, CSWC,
GAIN
mREITs ________________ NRZ, ABR
Healthcare ____________ JNJ, PFE, ABBV
Technology ____________ MSFT, CSCO, INTC,
AAPL
Telecommunications ____ T
Utilities _____________ NEE, DUK
eREITs ________________ O, OHI, WPC, NNN,
STOR, AMT
|
|
Vosa
Member
|
|
https://www.youtube.com/watch?v=h2mW39mJKvM
Portfolio: 3M, AbbVie, Alphabet, Altria, Apple, ABR, AT&T, Antero Midstream,
Boeing, Br.Am.Tobacco, Broadcom, Canadian National Railway, Carrier, Caterpillar, Chevron, Cisco, Citigroup, Coca Cola, Deutsche Telekom, Duke Energy,
Electronic Arts, Enbridge, Exxon, General Mills, Hewlett Packard, Home Depot, Iberdrola, IBM, Intel, JPMorgan, Johnson&Johnson, Kinder Morgan,
MAIN, McDonald's, Microsoft, Next Era Energy, Omega Healthcare, Pembina Pipeline, PepsiCo, Pfizer, Philip Morris ČR, Procter&Gamble, Realty
Income, Rio Tinto, RITM, Stanley Black&Decker, Texas Instruments, Viatris, Vodafone, Whirlpool, Williams
|
|
michal.holik
Member
|
|
Jooo to jsem já
<<< DIVIDENDOVÉ PORTFOLIO /// YOC celého ptf cca 4,5 % /// 1y DGR celého ptf cca 8,5 %
>>>
Energy ________________ ---aktuálně nic---
Industrials ___________ MMM, RTX
CyclicalConsGoods _____ MCD
NonCyclicalConsGoods __ PEP, PG
Tobacco _______________ MO, PM
Financials ____________ MA, V
BDCs __________________ MAIN, ARCC, CSWC,
GAIN
mREITs ________________ NRZ, ABR
Healthcare ____________ JNJ, PFE, ABBV
Technology ____________ MSFT, CSCO, INTC,
AAPL
Telecommunications ____ T
Utilities _____________ NEE, DUK
eREITs ________________ O, OHI, WPC, NNN,
STOR, AMT
|
|
bulinak
Member
|
|
Citace: Původně zaslal: michal.holik | Citace: Původně zaslal: Vosa | michal.holik: Budeš ještě někdy rozšiřovat ten Microsoft a McDonald's - řekněme za stávající ceny? Nebo jen pokud by hodně klesly? Případně jaká
cenová hladina je pro tebe akceptovatelná k příkupu? |
Ohledně toho ti zítra napíšu soukromou zprávu. Nechci zde být za anarchistu :D :D :D |
Klidně piš, myslím že to bude většinu zajímat ;-)
stavím zoo...
|
|
roberto marconi
Member
|
|
VSBrok: dobran ten Imperial. Za ty ceny se stabilni business neda odmitnout. Je to na stribrnem podnose, dneska. A to, ze divi neporoste o 10 % kazdym
rokem, to je mne fakt sumak
v tomto pripade.
|
|
blac
Junior Member
|
|
Citace: Původně zaslal: roberto marconi | VSBrok: dobran ten Imperial. Za ty ceny se stabilni business neda odmitnout. Je to na stribrnem podnose, dneska. A to, ze divi neporoste o 10 % kazdym
rokem, to je mne fakt sumak
v tomto pripade. |
Omlouvam se za neznalost, ale co to ten Imperial je? Kdyz se na to kouknu na googlu, tak mi to vyhodi nekolik Imperial Od hotelu po oil Dik
|
|
MilanV
Member
|
|
Já mám taky rád 3xM (MA, MSFT,MCD). Mají své místo v růstovém ptf a jsou předražení i kvůli 5-letým výhledům růstu zisku nad 10% (MCD jen 7%)
ptf dle hodnoty
rustove: MA,MSFT,ADBE,NVDA,ABT,ADSK,ATVI,LKQ,HD,UNH,NKE,DHI,BRK-B,ADP,AAPL,ASML,AMAT,FB,RTX,BLK,UNP
na stalo: NRZ,MAIN,ABR,AM,WMB,MO,VET,TABAK,ABBV,SPG,GAIN
|
|
bigusdykus
Member
|
|
blac: IMPERIAL BRANDS PLC (IMB)
fabrika na hulení
roberto marconi: už 3. rokem je v sestupném trendu, dnes -15%
Pokud se potvrdí že vapování způsobuje vážné zdravotní problémy, může tlak pokračovat.
https://finance.yahoo.com/news/imperial-brands-drops-vaping-...
Prolhaný agent placený od hedgefondu.
ČEZ, AAPL, ABBV, AT&T, CEPU, 3M, GSK, BASF, Allianz, Intel, Lufthansa, Kraft Keinz, RDS-B, BMW, Banco Santander, WBA, JNJ, MCD, BHP/BIL, Cisco,
Moneta, Enbridge
Špekulace: ABNB, CRSR
|
|
roberto marconi
Member
|
|
JJ, tlak muze pokracovat, ale produkt, na kterem je vysoka zavislost a ma naprosto neelastickou cenu vs. poptavku proste funguje.
Osobne vidim jedine nebezpeci: tlaky neomarxistu, kalifornije, bruxelu, kterej je stejne ve velikym pru.eru, ... ale ta spotrebni dan z cigar je do
statnich rozpoctu nezbytna. Takze za mne klidek.
Cely ten kolotoc kolem cigar trva minimalne 35 let.A furtt nic, tak uvidime.
|
|
zanek
Junior Member
|
|
Tak rano jsem optimisticky nastavil nakup Cisco za 46,50 a ono se to tam dostalo.
Jeste jsem doredil Philip Morris.
Rad bych jeste koupil par kousku Exxon, tak snad vydrzi par dni na stavajici cene.
|
|
Slai1
Junior Member
|
|
Dividendy 10%
Som tu nový a potreboval by som trocha motivácie...
Dostal sa už niekto dlhodobým držaním akcii na dividendu 10% z prvotnej investície???
|
|
indián
Junior Member
|
|
10,7% netto z držení NRZ, ale jen krátkodobého
|
|
MilanV
Member
|
|
Klidně se mrkni i do českých luhů a hájů. Například Philip Morris CR (Tabák Kutná hora) měl 1600Kč brutto divi při současné ceně 13.650Kč. Rozpouštěl
sice výnosy z minulých let, ale ne všechny, a v současné době je akcie přeprodaná.
ptf dle hodnoty
rustove: MA,MSFT,ADBE,NVDA,ABT,ADSK,ATVI,LKQ,HD,UNH,NKE,DHI,BRK-B,ADP,AAPL,ASML,AMAT,FB,RTX,BLK,UNP
na stalo: NRZ,MAIN,ABR,AM,WMB,MO,VET,TABAK,ABBV,SPG,GAIN
|
|
Slai1
Junior Member
|
|
divi divi divi
Citace: Původně zaslal: Slai1 | Som tu nový a potreboval by som trocha motivácie...
Dostal sa už niekto dlhodobým držaním akcii na dividendu 10% z prvotnej investície??? |
Spýtam sa inak: Je tu niekto kto drží akciu minimálne 5 rokov.
Aký je jeho pomer nákupná cena a dnešná dividenda?
Ja som na tie profity..)
|
|
arkyn
Member
|
|
Historie, at uz jakkoliv dlouha neni zarukou budoucich vynosu ci dividend.
|
|
Pavel
Senior Member
|
|
Slai1: nemusíš se nikoho ptát na takovéhle informace, stačí si vzít tabulky a podívat se, jak rostly dividendy a ceny v uplynulých letech.
Na tvoji otázku - např. v roce 2012 jsem nakupoval akcie Merck a Intel, které držím dodnes, ceny obou akcií jsou dnes víc než dvojnásobné.
|
|
TomasV
Member
|
|
To se dá lehce dohledat
https://seekingalpha.com/symbol/AAPL/dividends/yield-on-cost
|
|
roberto marconi
Member
|
|
Zase jeden, kvuli kteremu odvezou B&H2012 na intenzifku. Defibrilator s sebou. Divi Aristokrat se zkratka neprodava. Vim o cem mluviim. Prodal
jsem MCD za 118 nebo kolik. a taky starbaks.Shit! Prodat jen kdyz neni na chleba nebo na aloshe. To snad jeste jo.
|
|
Ladislav
Admin
|
|
Slaj 1
Kdybych měl strženu z amerických dividend daň 15% tak jak lidé v Čechách, moje dividenda Wells Fargo by byla 6,8% čistého a mám akcii asi 8 let. První
roční dividenda je mi zdaněna 15% ale 4. dividenda 26,38%. Dividendy 4x ročně.
Kbybych měl strženu z britských dividend daň 0% tak jak lidé v Čechách , moje dividenda Br.Am.Tobacco by byla 6,3% čistého a mám akcii asi 2 roky.
První roční dividenda je mi zdaněna 0% ale 4. dividenda 26,38%. Dividendy 4x ročně.
U BHP Group je mi stržena z 1. dividendy daň 0% tak jak lidem v Čechách , moje roční dividenda BHP Group je 8,9% čistého a mám akcii asi 5 let. První roční dividenda je mi zdaněna 0% ale 3. dividenda 26,38%. Zatim jsem dostal letos dividendy BHP 3x a s těmi tedy počítám. Asi jsou 3x ročně
dividendy.
Ale kdyby to někoho zajímalo, tak se ozvěte 30.12. a já sečtu moje dividendy
u každé ze 26 akcií zvlášť a budu počítat skutečné moje čisté dividendy, a oznámím čisté dividendy i v procentu z investice. Tedy u Wells Fargo sečtu
1. a 2. dividendu zdaněnou 15% a k tomu 3. a 4. roční dividendu zdaněnou 26,38% jako obyvatelům Německa.
|
|
Slai1
Junior Member
|
|
Siemeng AG a Fresenius
Dobré ráno
Ako by ste vyhodnotili akcie Siemeng AG a Fresenius
DE0005785604
DE0007236101
|
|
Ladislav
Admin
|
|
Akcie Fresenius i Siemens jsou výhodně nebo průměrně oceněné.
Fresenius má výnos dividendy 1,9% a Siemens 4,1%.
Jestli je Fresenius farmacie, tak jsem raději koupil před lety levně akcie Pfizer a Sanofi, protože to jsou mnohem větší podniky a maji 2x vyšší výnos
dividendy.
Pokud se jedná a velké elektrotechnické koncerny, tak se musí dát přednost zdravému koncernu Siemens před nemocným General Electric.
|
|
Ladislav
Admin
|
|
''''Proc neinvestovat do fondu, ktery nese 18% anebo do etf, ktery nese 11%, to nechapu?''''
7.10.2019 Vespe
Kdo začne poprvé v životě investovat na burze, může klidně koupit podíly fondu nebo ETF.¨
Však za půl roku se musí všech fondů a ETF zbavit a začít si vytvářet svůj vlastní fond ze 20-30 sympatických a levných dividendových akcií od starých
velkých zdravých podniků ze západní Evropy a z USA.
Protože když je mi z indexu DAX nebo Dow Jones sympatických jen 5 podniků, tak
nebudu s ETF investovat i do těch 25 nesympatických v indexu.
A když budu mít 25 akcií, budu dostávat 60x ročně dividendy. Podniky platí
dividendy 1x ročně v jednou kuse, nebo 2x, 3x nebo 4x ročně po částech.
- - - - - - - -
''''Proč prodat akcie Berkshire Hathaway''''
13.10.2019 Petr Čermák
Akcie BRK.B, BRK.A
prodat, protože Berkshire Hathaway neplatí dividendu.
prodat, protože Berkshire Hathaway je hlavně pojišťovna a zde máme mnohem sympatičtější akcie pojišťovny Allianz a Munich Re s výnosem dividend 4% až
5%.
prodat, protože Berkshire Hathaway je portfolio z 20 akcií, ze kterých se nám líbí jen 2. Tedy si musíme vytvořit vlastní portfolio ze 20 akcií, které
se nám líbí všechny.
|
|
mr.stepka
Junior Member
|
|
1) ETF
Rozdíl mezi přímou investicí do akcií a ETF je především:
- daňová efektivita (rozdíl mezi 10-15 % ve výnosu při uváze, že fondy v Irsku/Lucembursku se dostanou na 0-5 % daně)
- nákladová efektivita (investice do více titulů na pravidelné bázi je o dost dražší - řádově jednotky procent z celkového výnosu)
- diverzifikace (domnívám se, že pro drobné investory s omezeným kapitálem není nic lepšího, než ETF, protože nejsou efektivně schopni udělat
diverzifikaci - viz předchozí bod o nákladové efektivitě)
2) Berkshire Hathaway (přece nebudete Ladislavě uvádět tickery, jako nějaký hloupý trader!)
Navazuje na předchozí + zohledňuje to, že W. Buffett se může chovat jako podnikatel/vlastník a nikoliv jako pouhý (minoritní) akcionář. Může tak
ovlivnit chod firmy a rozhodnout se, kam ji směrovat. Na základě předchozích výsledků by člověk řekl, že to zvládne výrazně lépe, než velká část
jiných manažerů.
Doplním odkaz na referencovaný článek: Proč prodat akcie Berkshire Hathaway? Čeká nás recese v USA? Jedná se pouze o shrnutí Wedgewood Partners, nikoliv názor P. Čermáka, proč prodali
akcie Berkshire Hathaway. S vyjádřením člověk může/nemusí souhlasit, ale jako zdroj jistě relevantní.
|
|
Ladislav
Admin
|
|
''''pro drobné investory s omezeným kapitálem není nic lepšího než ETF''''
Miroslav Štěpka
I pro omezené investory s drobným kapitálem není nic lepšího, než koupit za pouhých 100 euro jednu levnou a sympatickou
dividendovou akcii. A pro diverzifikaci ušetří za měsíc nebo za rok dalších 100 euro na jinou levnou a sympatickou dividendovou akcii. A pak dál.
Opravdu by neměl žádný chudý začátečník z Berouna ani z Chicaga držet ETF nebo fond déle jak půl roku, když začíná.
Vždyť se podívej, jaký hnůj je v indexu Dow Jones, DAX, ba dokonce v S&P500! Musím opravdu investovat do všeho toho
hnoje v tom indexu? Raději si vyberu jen 4-6 akcií z indexu, které pro mne nejsou hnuj.
Velikou diverzifikaci kapitálu, i do dluhopisů, zlata, surovin, plodin a nemovitostí potřebuje jen draze zaplacený správce jmění, který slíbil svým
bohatým klientům, že jim žádný rok neklesne hodnota kapitálu o víc jak 5-10%.
Ale samostatnému dividendovému akcionáři může být zcela jedno, když mu za 7 let vyrostlo portfolio ze 20-30 dividendových akcií o 200% a pak během 3
let kleslo na polovinu. Jeho zajímají jen ty dividendy. A připomíná si dlouhodobou statistiku, že během několika dekád rostl akciový index Dow Jones
průměrně 7% ročně a k tomu si může přičíst další 3% ročně dividendy.
|
|
Stran:
1
2
3
4
..
13 |
|