Stran:
1
..
3
4
5
6
7
..
12 |
MilanV
Member

|
|
Upozorňuji, že Vánoční večírek je tento týden v pátek. Je to za pár dní a doufám, že všichni máte informace kde a kdy
ptf dle hodnoty
rustove: MA,MSFT,ADBE,NVDA,ABT,ADSK,ATVI,LKQ,HD,UNH,NKE,DHI,BRK-B,ADP,AAPL,ASML,AMAT,FB,RTX,BLK,UNP
na stalo: NRZ,MAIN,ABR,AM,WMB,MO,VET,TABAK,ABBV,SPG,GAIN
|
|
Georg
Member

|
|
Potvrzuji účast. Doufám, že nebude v Krkonoších sněhová kalamita. Budu rád s diskuzí o T,OXY + ženy a zpěv.
|
|
Jack N.
Member

|
|
Jasná věc, měl bych dorazit na místo činu okolo 15:30.
|
|
Pavel
Senior Member

|
|
To už na tebe zbyde v nejlepším případě bronzová medaile:-)
|
|
Mamut
Junior Member

|
|
Potvrzuji také účast, měl bych dorazit autobusem z Brna kolem 15:30, ale musím ještě urazit pěšky 2 km na místo. Snad D1 nezapadne sněhem
Spekulace: DAL
Trvalé ZOO: COP, MSFT, RIO, WBA, T, JNJ, MO, BMW, NRZ, PFE, BBVA, CGBD, WFC, RDSB, DOW, HPQ, BASF, ALV, PPL,CVX, ABBV,
GAIN, CSCO, D, IBE, RTX
Reit: NRZ, VICI, MPW, IIPR, IRM, STOR
Start investování 25.7.2019
|
|
Vosa
Member

|
|
Situace se nevyvýjí dobře. Sedl jsem do zpožděného EC Varsovia a po pár minutách porucha na mašině :D Přešel jsem aspoň do jídelního vozu a Plzeň
zatím teče, tak dobrý
Portfolio: 3M, AbbVie, Alphabet, Altria, Apple, ABR, AT&T, Antero Midstream,
Boeing, Br.Am.Tobacco, Broadcom, Canadian National Railway, Carrier, Caterpillar, Chevron, Cisco, Citigroup, Coca Cola, Deutsche Telekom, Duke Energy,
Electronic Arts, Enbridge, Exxon, General Mills, Hewlett Packard, Home Depot, Iberdrola, IBM, Intel, JPMorgan, Johnson&Johnson, Kinder Morgan,
MAIN, McDonald's, Microsoft, Next Era Energy, Omega Healthcare, Pembina Pipeline, PepsiCo, Pfizer, Philip Morris ČR, Procter&Gamble, Realty
Income, Rio Tinto, RITM, Stanley Black&Decker, Texas Instruments, Viatris, Vodafone, Whirlpool, Williams
|
|
Jack N.
Member

|
|
Zpoždění vem čert, když funguje výčep 
Já pojedu Railjetem 74 ve 14:10 z Pardubic, zatím veze +7, snad víc nenabere.
Setkání zdar !
|
|
Vosa
Member

|
|
Je to v suchu, mašina opravena a jede se dal, kolem 15:30 budu na místě.
Boeing, Br.Am.Tobacco, Broadcom, Canadian National Railway, Carrier, Caterpillar, Chevron, Cisco, Citigroup, Coca Cola, Deutsche Telekom, Duke Energy,
Electronic Arts, Enbridge, Exxon, General Mills, Hewlett Packard, Home Depot, Iberdrola, IBM, Intel, JPMorgan, Johnson&Johnson, Kinder Morgan,
MAIN, McDonald's, Microsoft, Next Era Energy, Omega Healthcare, Pembina Pipeline, PepsiCo, Pfizer, Philip Morris ČR, Procter&Gamble, Realty
Income, Rio Tinto, RITM, Stanley Black&Decker, Texas Instruments, Viatris, Vodafone, Whirlpool, Williams
|
|
zanek
Junior Member

|
|
Ja vyjizdim 14:50 z Caslavi, po 16 tam budu.
|
|
Pavel
Senior Member

|
|
To se to sjíždí!
|
|
Stanislav
Senior Member

|
|
Dopiji odpolední kávu a razím. To bylo řečí, že už v 15:00 bude část osazenstva zpitá pod obraz bóží a bude spát klidným spánkem opilcovým pod stolem,
a zatím se ještě kodrcají ve vlaku a pochlastávají si pivko v klídečku jídelního odstaveného vozu na věčné časy. Ten sál je pěkná ratejna, tak jsem
zvědav, jak se tam složíme, abychom na sebe nehulákali? Budou zřejmě vítězit třetinky, protože cena je příjemná a pivo tolik nezvětrá.
AT&T, Citigroup, British American Tobacco ADR, CenturyLink, PPL, Macy's, RDS.B ADR, WFC
|
|
MilanV
Member

|
|
Vánoční večírek akcionářů proběhl k obecné spokojenosti a vůbec nevadil začátek od 15 hodin. Bylo stále o čem si povídat a taky co pít. Musím ocenit
mimopražské účastníky nejen z okolí Prahy, ale i hojné zastoupení akcionářů z Moravy. Jinak zastoupeny byly obě fóra neboť stejně většina je
obojetných a to je dobře.
Taky bych rád zopakoval a pozval na "akcionářské pivko", které je každé druhé úterý v Praze = 14.1, 11.2 .....
No a chystaný sraz v sobotu 7.3. Jeho koncepce bude včetně přednášek a tak prosím místní členy o odvahu se přihlásit a něčím nás obohatit.
Shodli jsme se na tématech
Daně (jak jinak v období před podáním přiznání)
Obchodní deník
Aplikace a stránky pro získávání informací (v čem je která dobrá a proč ji kdo používá)
No a další témata jsou jen na Vás
Předpokládaný začátek bude zase kolem oběda ač stojí za úvahu zda nezačít dříve = kolem 10 (Morava by to mohla stihnout dojet a bylo vidět včera, že i
odpoledne je málo na vyřčení všech myšlenek)
ptf dle hodnoty
rustove: MA,MSFT,ADBE,NVDA,ABT,ADSK,ATVI,LKQ,HD,UNH,NKE,DHI,BRK-B,ADP,AAPL,ASML,AMAT,FB,RTX,BLK,UNP
|
|
Ladislav
Admin

|
|
nebo
nebo 
Super.
Už podruhé se nefotografují na setkání akcionářů jejich ruce, ale celé postavy zezadu.
Pokud se na dalším výročním setkání budou lidé i nadále stydět ukázat na foto ksicht,
navrhuju fotografovat se zepředu s kloboukem a s kapesníkem přes pusu
anebo s kloboukem a s černými brýlemi.
Klobouk a černé brýle a kapesník současně nejsou vhodné - pak neni z ksichtu vidět vůbec nic.
Za tím účelem by si každý měl přinést z domova klobouk, černé brýle a velký čistý kapesník nebo malý šátek.
Kdo se nestydí za svůj ksicht, ten nic z toho nepotřebuje a může se nechat fotografovat ze předu bez jakéhokoliv ukrývání.
|
|
MilanV
Member

|
|
Jenže tady žijeme v Čechách, kde je závist silně zakořeněná. Mnozí by to neustáli v zaměstnání či v okolí neboť by závist navýšila jejich ptf na
násobky. No a od závisti je kousek k nenávisti.
ptf dle hodnoty
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Ale ukázat obličej v diskusním foru pro akcie, kam se dívá jen 200 akcionářů z Čech a Slovenska,
to nevyvolá žádnou závist u chudých lidí. Chudí lidé bez akcií se do tohoto fora jistě nedívají.
A za druhé, nikdo nemůže vědět, jestli ten pán na fotografii ze setkání má v akciích 1.000 korun nebo 10.000.000 korun. 
Debilní je ukazovat se ve vsi nebo ve městě s drahým nově vypadajícím autem.
Starý debil a fungl nový Mercedes, BMW, Porsche na náměstí v Hostomicích. To není k závidění ale k smíchu.
|
|
Stanislav
Senior Member

|
|
Milan má bohužel pravdu a já to cítím stejně. V Rusku se za tento nevinný prohřešek i zabijí. Bylo to bezva setkání a diskuse se nevedla jen tupě o
akciích, což oceňuji. Já jsem opět jako už tradičně zakončil své opilecké turné ve vozovně tramvají. Je jen škoda Milane, že se setkání nedělají v
pátek, protože vstát ráno do rachoty je docela u mě problém. Jediné co upřímně závidím Vitususovi, je to, že nechlastá. Jinak jsme jako investoři
vesměs opilci, což je na celém valueinvestingu docela pikantní záležitost, která nemá rozumné opodstatnění. Chci především poděkovat přespolním, kteří
se zvýšenými náklady navštívili tuto morbidní společnost a vtiskli tomu celorepublikový punc. Nákup Macy´s byl pravděpodobně u mě přešlap, a tudíž
nedoporučuji ostatním, aby stejnou chybu opakovali po mně! Fundamentálně ta akcie je sice velice laciná, ale výhled je tragický. Jediné země s
potenciálem nákupu akcií i s pozitivní historií indexů jsou pouze USA, Německo a Velká Británie. Ostatním zemím je lépe se velkým obloukem vyhnout.
Nejlépe vychází z té svaté trojice USA, kvůli nejpříznivější demografii.
Setkání se klidně mohou vydařit i bez fota a jsem moc rád, že po dlouhých letech tápání se konečně vytvořilo společenství lidí, kteří sdílí stejný
zájem - postarat se aktivně o vlastní finanční budoucnost a nezávislost prostřednictvím nákupu akcií. Milane, mockrát ti děkuji za organizaci těchto
setkání, protože to je především tvoje velká zásluha. Ze srdce ti přeji, aby se ti v příštím roce vydařilo stěhování a trvale jsi zakotvil ve vysněném
bytečku. Kolegyně v práci je nucena v 51 letech kupovat byt za 3,5 milionu korun a mají s manželem našetřeno pouze 100 000 korun, což je tragédie!
Chodí jako tělo bez duše a já se jí ani nedivím, protože její budoucnost na penzi bude jednoznačně bída.
AT&T, Citigroup, British American Tobacco ADR, CenturyLink, PPL, Macy's, RDS.B ADR, WFC
|
|
Mamut
Junior Member

|
|
I já se připojuji s díky za organizaci Milanovi, bylo to moc fajn. Poznal jsem opět kopu zajimavých lidí se společným zájmem.
P.S.: Stando moc pěkně jsi to napsal, včera jsem měl trochu obavu, zda vůbec trefíš domů , ale vidím, že to dobře dopadlo
Spekulace: DAL
Trvalé ZOO: COP, MSFT, RIO, WBA, T, JNJ, MO, BMW, NRZ, PFE, BBVA, CGBD, WFC, RDSB, DOW, HPQ, BASF, ALV, PPL,CVX, ABBV,
GAIN, CSCO, D, IBE, RTX
Reit: NRZ, VICI, MPW, IIPR, IRM, STOR
Start investování 25.7.2019
|
|
MilanV
Member

|
|
Ladislave - na tyto stránky lze se dostat i jako anonymní uživatel. Dnes umí google hledat a identifikovat obličeje a tak i podle zadání jména najde
relevantní fota včetně info o stránce, kde byla nalezena
Stando - příště budeme muset nosit sebou nosit i lístečky, kam nás po srazu dopravit. Kluci mi večer volali zda nevím, kde bydlíš neboť jsi měl
vypnutý hlasový výstup. Tím je vidět, že se večírek povedl. Jen škoda, že mezi námi nejsou investorky. Bylo by to zábavnější
ptf dle hodnoty
|
|
Pavel
Senior Member

|
|
Zajímavé - pan domácí svůj obličej sám tají a pokud někdy na fotce byl, tak jen z velké dálky a obtížně poznatelný. Tedy káže vodu a pije víno. Je-li
on sám na obličeje zvědavý, jistě rád přijme pozvání na některý další sraz. Zájem o jeho obličej a názory bude jistě velký i u nás ostatních!
Jinak akce bezva, děkuji také zúčastněným za zajímavé nápady a veselou atmosféru.
|
|
Vosa
Member

|
|
Bylo to super. Dlouhé stoly a lavice jsou příjemnější k sezení. Škoda že v tomto prostoru nelze použít ten projektor. Těším se na příští březnový sraz
!
A snad se mi podaří někdy zavítat i na vaše klasické úterní setkání.
|
|
MilanV
Member

|
|
Lednové pivko bude 14.1 a ne 7.1 a 11.2 a ne 12.2, jak jsem mylně napsal. Omlouvám se
ptf dle hodnoty
|
|
Georg
Member

|
|
Děkuji za organizaci pěkného večírku, bylo to pro mě hrozně zajímavé, mnoho jsem se přiučil a dozvěděl. Probrali se zajímavá témata a věřím, že se
knim budeme na dalších sezení vracet. Vyše k příspěvkům, souhlasím s Milanem a Stanislavem.
|
|
Stanislav
Senior Member

|
|
U švagra pří rodinných slavnostech se sudem mě nechávají preventivně sedět co nejdále, abych jim ho brzo nevychlastal. Letos šetřili a 30 l sud byl
během chvilky vyprázdněn. Za největšího viníka jsem byl označen samozřejmě já. Díky mně se i ožírají, jinak jsou zřejmě poslušní beránci, když tam
nejsem. Holky od synovců se na tom též pěkně podílely a ve 24 letech pěkně obě nabraly na váze. Už by bylo na čase, aby chlapci zaramlovali a holky
přišly tak na jiné příjemnější myšlenky, než se jen tupě přežírat a chlastat. Na oslavy k nim chodí i jejich společný kamarád původem z Brna - Kuba.
Je to chytrý kluk, ale když se ožere, tak jezdí ten trouba autem. Minulý rok očesal dveře, protože se nemohl trefit do garáže. Většina dopravních
nehod se bohužel stává v okruhu 3 km od bydliště.
|
|
Jack N.
Member

|
|
Děkuji za skvělé setkání, které se rozhodně vydařilo.
Diskuze z různých oblastí investování i jiná témata byla velmi poučná.
Přikládám odkaz na autora, od kterého jsem vybral tabulku dividendových ETF a společností v nich obsažených:
https://seekingalpha.com/author/ferdis?s=ferdis
|
|
Vitusus
Member

|
|
A já jsem moc rád, že se vám ta předvánoční akce vydařila, ikdyž mě samozřejmě mrzí, že jsem tam nemohl být s vámi a trochu korigovat průměr vypitého
piva na hlavu 
Ano Stando, máš pravdu, čistá hlava je příjemná věc, ať už večer při cestě domů, tak zejména ráno, kdy může člověk od rána fungovat bez omezení. Ale
každému dle jeho chutí 
Uvidíme, snad se mi podaří zavítat na některé z dalších úterních piv, uvidíme, musím to správně naplánovat, díky Milane za stanovená data lednového a
únorového minisrazu.
A březen budu mít také v patrnosti a zkusím popřemýšlet, jestli opět přispěju s nějakou zajímavůstkou do přednáškového programu
BBL - @ 36.60 USD_________________OHI - @ 34.00 USD_______________WFC - @ 50.00 USD
CSCO - @ 31.25 USD________________PG - @ 61.30 USD________________WHR - @ 154.75 USD
CVX - @ 93.80 USD_________________PPL - @ 27.75 USD________________WMT - @ 72.96 USD
IBM - @ 131.00 USD_________________SO - @ 49.18 USD________________XOM - @ 54.69 USD
JNJ - @ 58.80 USD__________________T - @ 33.82 USD________________RIO - @ 53.20 USD
JPM - @ 59.00 USD_________________RTX - @ 102.50 USD________________OTIS - @ 0.00 USD
MCD - @ 95.00 USD_________________VZ - @ 47.50 USD________________CARR - @ 0.00 USD
O - @ 57.50 USD________________PFE - @ 35.00 USD________________MMM - @ 159.00 USD
|
|
Stran:
1
..
3
4
5
6
7
..
12 |