Stran:
1
..
30
31
32 |
Rob
Junior Member

|
|
Ahoj,
rád bych požádal o radu. Rozhoduji se pro výběr brokera a zároveň depa pro mé budoucí portfólio. Protože se u mě bude jednat o dlouhý investiční
výhled, rád bych aby byl broker opravdu dobře pojištěn a i v případě náhlého krachu jsem o své investované peníze nepřišel.
Mám zájem o evropské a americké akcie.
Děkuji!
|
|
TomasV
Member

|
|
Citace: Původně zaslal: Rob  | Ahoj,
rád bych požádal o radu. Rozhoduji se pro výběr brokera a zároveň depa pro mé budoucí portfólio. Protože se u mě bude jednat o dlouhý investiční
výhled, rád bych aby byl broker opravdu dobře pojištěn a i v případě náhlého krachu jsem o své investované peníze nepřišel.
Mám zájem o evropské a americké akcie.
Děkuji! |
Za mne rozumná volba IB/Lynx.To je broker co funguje je už od roku 1977 ,je to obchodovatelná firma na americké burze,tak se dá lehce dostat k
finačním výsledkům.Aktuálně mají kolem 1,7milionu klientů a 10 miliard dolarů vlastního majetku.Zároveň jako jeden z mála brokeru opravdu drží akcie
na jméno,protože je zároveň Clearing House ,většina ostatních brokerů používá sběrné účty na svoje jméno.
Ostatní velcí brokeri jako Schwab nebo TD Ameritrade neberou evropany.
Investiční strategie:B&H
Portfolio:
ABBV,BAS,BIL,BMT,BMW,CSCO,D,IBE,MMM,MO,MUV2,PEP,PM,PPL,RDSB,T,WFC,XOM,IBM,UL,DIS,SBUX,MSFT,HD,BMY,KHC,PFE,WBD,INTC.
|
|
GoodStuff
Junior Member

|
|
Porovnaval nekdo DKB (100% dcerinka BayernLB) a IB z pohledu "bezpecnosti" investic pri krachu provozovatele a jednoduchosti dohledani a presunu
akcioveho portfolia k jinemu provozovateli sluzby?
|
|
Rob
Junior Member

|
|
Citace: Původně zaslal: GoodStuff  | Porovnaval nekdo DKB (100% dcerinka BayernLB) a IB z pohledu "bezpecnosti" investic pri krachu provozovatele a jednoduchosti dohledani a presunu
akcioveho portfolia k jinemu provozovateli sluzby? |
Jaký je rozdíl mezi IB a Lynx? Vím, že mají jiné platformy, ale jedná se o stejnou společnost, nebo ne?
Děkuji.
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Snad by pomohla Wikipedia https://marjorie-wiki.de/wiki/LYNX_Broker
Konta Lynx brokera jsou vedena u Interactive Brokers v Británii
Peníze v hotovosti jsou chráněny až do 1 milionu dolarů.
Akcie se nemusí chránit, protože jsou v mezinárodní úschovně cenných papírů a Interactive Brokers v insolvenci se na akcie klientů nedostane.
|
|
TomasV
Member

|
|
Citace: Původně zaslal: Rob  | Citace: Původně zaslal: GoodStuff  | Porovnaval nekdo DKB (100% dcerinka BayernLB) a IB z pohledu "bezpecnosti" investic pri krachu provozovatele a jednoduchosti dohledani a presunu
Jaký je rozdíl mezi IB a Lynx? Vím, že mají jiné platformy, ale jedná se o stejnou společnost, nebo ne?
Děkuji.
|
Uplně zjednodušeně Lynx ti otevře účet u IB ,nabídne českou podporu ,regulaci ČNB a má pobočku v Praze,nadruhou stranu má větší poplatky a některé
tituly se nedají přes Lynx nakoupit,třeba zbrojaři.
Portfolio:
ABBV,BAS,BIL,BMT,BMW,CSCO,D,IBE,MMM,MO,MUV2,PEP,PM,PPL,RDSB,T,WFC,XOM,IBM,UL,DIS,SBUX,MSFT,HD,BMY,KHC,PFE,WBD,INTC.
|
|
TomasV
Member

|
|
Citace: Původně zaslal: GoodStuff  | Porovnaval nekdo DKB (100% dcerinka BayernLB) a IB z pohledu "bezpecnosti" investic pri krachu provozovatele a jednoduchosti dohledani a presunu
Mne by spíš zajímalo ,zda ti vůbec otevřou účet bez toho aby si musel navštívit fyzicky pobočku v německu a dále zda budou správně danit zahraniční
dividendy 15 procenty?
Portfolio:
|
|
kubis35
Junior Member

|
|
ma nekdo tuiseni co bude s akciemi a adr ruskych spolecnosti , gazprom tusim zazadal o stazeni adr z londyna....
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Chudý český člověk nemá žádné peníze na akcie a podobný švindl. Chudý člověk před výplatou mzdy už nemá žádné peníze
z minulé mzdy, nebo má dokonce mínus na kontě. Trochu lepší jsou na tom lidé, kteří koupí jednu akcii nebo půl akcie, a hledají proto účet u broukera
zadarmo, který nabízí nákup akcií na americké burze zadarmo, nebo s poplatkem 1 dolar. Tito chudí akcionáři se rozlobí, když jim zvýší brouker
poplatek za nákup z 1 $ na 2 $. To je tragédie, když koupili zlomek jedné akcie za celkem 50 $. Kdo ale má několik milionů korun na kontě nebo v akciích, ten by mohl mít jedno jediné konto na mzdu, důchod a
pravidelné měsíční odvody
na nájemné, plyn, proud, telefon a také akcie, to je ''giro konto'' v bance. Takový člověk by mohl z giro konta v bance párkrát ročně koupit nějakou
akcii za 1.000 € = 24.000 kč a zaplatit své bance klidně za každý nákup akcie poplatek 10 € za Tradegate Berlin nebo Xetra Frankfurt,
vždyť je to jen 1 % z investice.
|
|
Stran:
1
..
30
31
32 |
|