Diskusní fórum akcie a burza

Akcie na stálo pro dividendy

Stran:  1  ..  12    14    16  ..  20

Ladislav - 25-11-2020 v 16:35

Divná věc.
Na obrázku máš napsáno Xetra, ale akcie Mitsubishi Corp. na Xetra není.
A na obrázku se nepíše, že je to certifikát ADR a žádná akcie ''regular share''.

Ladislav H. - 25-11-2020 v 17:08

Majú v tom bordel, tak ako aj v iných dátach u titulov. Dnes mi to nedalo a tak sme si písali:

Dobrý deň, pán xxx,

ďakujem za odpoveď. Pri vyhľadaní tickeru MBI sa mi otvorí okno titulu s možnosťou nákupu/predaja. Po kliknutí na pokyn nákupu vyskočí pop-up okno s možnosťou nákupu (príloha). Je možné, že po zadaní množstva a limitu bude pokyn vybavený a že je teda možné zadaň pokyn aj cez ebroker?

Ďakujem,

---

Vážený pane xxx,

bohužel pokyn k nákupu MBI lze zadat pouze telefonicky nebo při osobní návštěvě pobočky.

Přeji hezký zbytek dne.

Aries - 26-11-2020 v 11:50

To že se ti ukázala tabulka neznamená že to lze, například se ti při prodeji DBK zakoupené přes RM se v nabídce prodeje zobrazí BCPP, ale pokyn takto zadaný není validován.

Pafka - 27-11-2020 v 20:35

Dotaz
Ladislav H. Fio ti počítalo za telefonický nákup 10 EUR+ poplatek za investování 9.95 EUR?
Na Fio lze MITSUBISHI CORP. koupit i v Usa.

Ladislav H. - 28-11-2020 v 15:59

Citace: Původně zaslal: Pafka  
Dotaz
Ladislav H. Fio ti počítalo za telefonický nákup 10 EUR+ poplatek za investování 9.95 EUR?
Na Fio lze MITSUBISHI CORP. koupit i v Usa.

Áno, je to ako píšeš. Účtovali mi 9.95 Euro za obchodovanie na Boerse Frankfurt a 10.00 Euro za telefonický pokyn.

Čo sa týka obchodovania akcií Mitsubishi cez US, jedná sa o ADR, nie akcie vydané spoločnosťou. Tie som nechcel.

L.

samur - 28-11-2020 v 23:11

Zdravím. Chtěl bych se zeptat na akcii - Tyson Foods(TSN) ? .... nejsem až tak zkušenej investor. Začal jsem investovat před 1,5 rokem ... takže se pořád učím. Je to Consumer Staples. Sice už mam z tohoto sektoru KHC a MO. Ale má pěkný růst revenue, net income taky jde. Není moc zadlužená, FCF taky roste. Dividenda je pokryta z FCF. Rust dividendy 36% , payout ratio 29% a co se tyče ukazatelů jako p/e, p/b, p/s, p/cash flow .... ideální. A vzhledem k tomu, ze je teď všechno docela nahoře, tak si myslím, jestli to není akcie do ptf investora na dlouhodobé držení ? Respektivě, co si o ni myslíte? Díky

Denny - 29-11-2020 v 06:55

Citace: Původně zaslal: samur  
Zdravím. Chtěl bych se zeptat na akcii - Tyson Foods(TSN) ? .... nejsem až tak zkušenej investor. Začal jsem investovat před 1,5 rokem ... takže se pořád učím. Je to Consumer Staples. Sice už mam z tohoto sektoru KHC a MO. Ale má pěkný růst revenue, net income taky jde. Není moc zadlužená, FCF taky roste. Dividenda je pokryta z FCF. Rust dividendy 36% , payout ratio 29% a co se tyče ukazatelů jako p/e, p/b, p/s, p/cash flow .... ideální. A vzhledem k tomu, ze je teď všechno docela nahoře, tak si myslím, jestli to není akcie do ptf investora na dlouhodobé držení ? Respektivě, co si o ni myslíte? Díky

Zdravím Samure,
většinou si myslíme, že učení končí školou. Ale je to přesně naopak, učení začíná po skončení školy, ať už byla jakákoli.:)
Čísla jsou dobrá. Akcie je níž zřejmě kvůli tomu, že v umělém mase vidí spekulanti /investoři?/ větší budoucí potenciál. Např. v Beyond Meat.
Jestli ti stačí výše dividendy, protože růst má impozantní, tak je to určitě možný kandidát.
Já mám rozhodování jednoduché, vzhledem k mému postoji k "výrobě" masa.
Video od Rohla jsi asi viděl https://www.youtube.com/watch?v=vc16_X3EXho

Super že investuješ! Držím palce!

Ladislav - 29-11-2020 v 10:21

Tyson Foods - TSN
Dividendový výnos je jen 2,6%, i když je akcie levná, ale minulé 4 roky se dividenda zdvojnásobila a předminulé 4 roky se také dividenda zdvojnásobila. Tak snad se dostaneš za 5 let s dividendou na slušných 5% a za 10 let na slušných 10% z dnešní investice.
Firma má burzovní hodnotu 23 md.USD i při levné akcii s PE 11, PB 1.5, PS 0.6.
Firma má téměř stejný cizí kapitál jako vlastní kapitál.
Minulých 10 let tržba, zisk a dividenda slušně rostly:
http://financials.morningstar.com/ratios/r.html?t=TSN&re...

TomasV - 29-11-2020 v 10:50

Co se mi nelíbí jsou ziskové marže,v porovnáním třeba s KHC jsou výrazně menší.

Ladislav H. - 29-11-2020 v 12:56

Ahoj,
Dovolím si môj názor na Tyson Foods:

V prvom rade ma zaujalo P/BV 1.5. To je však aktuálne len posledné tri kvartály 2020. Predtým oscilovalo medzi rokmi 2016 až 2020 okolo hodnoty 2.5.
Položil som si otázku prečo ?
Pozrel sa so do rozvahy a zistil som, že to je preto, lebo za 3 kvartály 2020 zvýšili cash o 1 mld USD.
Opäť som si položil otázku, prečo ?
Pozrel som do Cash flow a zistil som nasledovné:
Cash flow from operating Activites
1. Ich zákazníci zlepšili disciplínu pri platbách za faktúry, nakoľko došlo k zvýšeniu u položky Decrease in Accounts Receivables o 0,4 mld USD.
2. Taktiež došlo k zvýšeniu u položky Net changes in operating assets and abilities o 0,5 mld USD. Za uvedené bude platiť nasledovné vyjadrenie:
2020 – Increased primarily due to decreased accounts receivable, increased accrued salaries, wages & benefits, and increased taxes payable, partially offset by decreased accounts payable. The changes in accounts receivable and accounts payable are largely due to the timing of payments and sales. The increase in accrued salaries, wages and benefits is primarily due to increased incentive-based compensation. The increase in taxes payable is primarily related to timing of payments, in large part due to payroll tax deferrals associated with the CARES Act.

Cash flow flow from investing activities:
Za zásadné považujem zníženie nákladov pre akvizície v roku 2020 na 0.

Prečo?
Pretože spoločnosť vykazuje za posledných 9 rokov od roku 2011 do roku 2020 ročný rast 12,01%. Avšak, tento vysoký rast dosahuje uvedenú hodnotu len kvôli rastu spoločnosti v dôsledku investícií v období 9/2014 – 8 mld. USD, 6/2017 - 3mld USD, 12/18 – 2,1mld USD.
Rast sa prejavuje na zvýšení účtovnej hodnoty firmy v obdobiach bez investícií a s investíciami nasledovne:
2011 – 2013 – 9.83% (bez investícií)
2013 – 2014 – 31.89% (investícia 8mld USD)
2014 – 2017 – 5.62% (bez investícií)
2017 – 2018 – 25.23% (investícia 3 mld USD)
2018 – 2019 – 9.91% (investícia 2,1 mld USD)
2019 – 2020 – 7.54% (bez investícií)
Čo z toho vyplýva?
Že v prípade, že nebude spoločnosť pokračovať v raste cez akvizície, avšak bude rásť organicky, rast nebude 12%, avšak ak spriemerujem hodnoty v období bez akvizícií, je to priemerný rast ročne 7,66%.
Ak budeme vychádzať z Grahamovho počítania Intrinsic Value z budúceho rastu spoločnosti, tak by sme za podmienky, že spoločnosť bude rást tempom 12% ročne zistili, že pri držaní akcie 10 rokov a za priemernej dividendy 0.77% (spriemeroval som posledných 10 rokov, čiže nepočítam rast dividendy), bude intrinsic Value 129.38 USD. Po aplikácii Margin of Safety 50% sa dostanem na hodnotu 64.69 USD, čo pri dnešnej cene 65.00 USD je úplne ideálne.
Avšak ako realista nepočítam s tým, že firma môže ďalšich 10 rokov rást tempom 12% ročne. Budem počítať, že budú rást len organicky s rastom spoločnosti 7,66% ročne ako v období bez akvizícií, čo mi pri rovnakej dividende zabezpečí Intrinsic value pri 10 ročnom držaní vo výške 89.76 USD. Po aplikácií Margin of Safety 50% je optimálna cena 44.88 USD, čo je skoro o 30% menej, než súčasná cena.

Za mňa, akcia nie je vhodná na nákup.

142.png - 432kB

Ladislav - 29-11-2020 v 13:52

Jeden daytrader vymyslel pro mne přezdívku ''Dividendový Král'', aby mne zesměšnil. Mně však se ta přezdívka líbí a rád bych ji používal jako podpis pod má slova.
.
Zfalšovaná statistika ukazuje v letech 1989-2019 lepší výnos s akciemi dividendových aristokratů, než byl výnos z investice do indexu S&P500. Snad se do toho prvního výnosu připočetly i dividendy a do toho druhého výnosu ne. Tento rok asi nastala krátkodobá změna a technologické akcie z indexu S&P500 rostly extrémně silně (Adobe, Alphabet, Amazon, Apple, Mastercard, Microsoft, Netflix, Nvidia, Visa). Dalších pár let mohou být ale mrtvé, když jsou dnes už 4x předražené.
.
Já mám z amerických dividendových aristokratů akcie: AT&T, Johnson&Johnson, Procter&Gamble.
Z evropských dividendových šlechticů mám akcie: Allianz, British American Tobacco, Munich Re, Sanofi, Siemens.
.
Americký dividendový aristokrat více jak 25 let zvyšuje každoročně dividendu.
Evropský dividendový šlechtic posledních 10 let dividendu nesnížil.
Dividendový Král

Divi-arist-vs-SP500-1989-2019.png - 22kB

Ladislav H. - 29-11-2020 v 13:52

P.S. Ako investície som považoval len tie nad 2mld USD, ostatné som zanedbal

142.png - 432kB

samur - 29-11-2020 v 16:29

Je pravda, ze v porovnání s KHC má nižší marže...
Používáš Margin of Safety 50% ? Ja většinou při výpočtu mam 80%, ale to je samozřejmě to, jak si kdo nastaví .... jinak kdybych tam dal MoS 80% tak vychází intrinsic value 71,8 $ ... což je podhodnocena
Asi ještě počkám jestli padne cena dolu a nebo půjdu o dům dal ... v moři plave spousta ryb :)
Jinak děkuji za vaše názory a postřehy.

Ladislav H. - 29-11-2020 v 17:22

Je pravda, ze v porovnání s KHC má nižší marže...
Používáš Margin of Safety 50% ? Ja většinou při výpočtu mam 80%, ale to je samozřejmě to, jak si kdo nastaví .... jinak kdybych tam dal MoS 80% tak vychází intrinsic value 71,8 $ ... což je podhodnocena
Asi ještě počkám jestli padne cena dolu a nebo půjdu o dům dal ... v moři plave spousta ryb :)
Jinak děkuji za vaše názory a postřehy.

Predpokladám, že 80% myslíš Margin of Safety 20%. Čiže 20% pod intrinsic value.
Čo sa týka miery MOS, resp. miery akceptovania rizika, ako si povedal, tá je na každom.
Výpočet Intrinsic Value ako kvalifikovaný odhad (slovné spojenie sa používa aj inde a vždy mi prišlo vtipné) je hodnota, u ktorej nikto nevie, ako ďaleko je od skutočnej intrinsic value. Preto je otázka, či by naozaj bola podhodnotená pri MOS 20%. Závisí od metódy merania a kvality a rozsahu vstupých veličín. Preto, ak svojej metóde a výpočtu v konkrétnom prípade veríš, pokojne aplikuj 20%. Ak chceš mieru rizika minimalizovať, je doporučená 50%. Môj model je aplikovať u dlhodobých investícií najmenej MOS 35%, preto však používam dostatočnú dátovú základňu 10 rokov dozadu, následne vyhodnocujem potenciálnych 10 rokov dopredu.

bigusdykus - 2-12-2020 v 18:49

Dnes nákup Enbridge Inc

eco - 2-12-2020 v 21:06

Od včerejška jsou v mém portfoliu nové akcie:

Abbvie
Bristol-Myers Squibb
Merck & Co.

Nikdy tyto akcie neprodám. Za 60 let to zdědí můj syn.

roberto marconi - 3-12-2020 v 08:17

Nove AMGN, cucim na LMT, Imperial a GD. Trhy jsou vysoko.

Uvidime danove vyprodeje na konci roku?

Martin - 3-12-2020 v 09:50

Citace: Původně zaslal: roberto marconi  
Nove AMGN, cucim na LMT, Imperial a GD. Trhy jsou vysoko.

Uvidime danove vyprodeje na konci roku?

LMT a GD jsem zacal sledovat taky, skoda u GD prelom rijna, jak byla cena kolem 130.

Denny - 5-12-2020 v 23:18

V pátek koupen Merck & Co., přikoupen Exxon Mobil, sleduji Bristol-Myers Squibb, Old Republic International, Iron Mountain

eco - 6-12-2020 v 01:01

Citace: Původně zaslal: Denny  
V pátek koupen Merck & Co., přikoupen Exxon Mobil, sleduji Bristol-Myers Squibb, Old Republic International, Iron Mountain

Jedná se o velmi dobré společnosti.

Denny - 6-12-2020 v 14:44

Citace: Původně zaslal: eco  

Jedná se o velmi dobré společnosti.

Eco, díky! Ještě přidávám na příští týden PPL Corporation, potřebuji zastoupení Utilities. Teď vyklesává Dominion Energy, vidíte někdo dalšího kandidáta ze sektoru Utilities? Vybírat na vrcholu není ideální, ale kupuji pravidelně, při propadu více, podle svých nastavených pravidel.

eco - 6-12-2020 v 14:57

Teď vyklesává Dominion Energy, vidíte někdo dalšího kandidáta ze sektoru Utilities?

Já už mám:
- NextEra Energy
- National Grid
- SSE

Chci koupit tyto společnosti:
- Red Electrica
- Iberdrola

Možná zajímavé:
- Veolia Environnement

Ladislav - 6-12-2020 v 16:21

Commonwealth Bank of Australia es una mierda
Čistý zisk a dividenda jsou rok od roku nižší.
http://financials.morningstar.com/ratios/r.html?t=CBAUF&...
https://www.onvista.de/aktien/fundamental/COMMONWEALTH-BANK-...
https://www.commbank.com.au/about-us/investors/dividend-info...

Raději koupit 3 největší banky Kanady, které tržbu, zisk a dividendu za 11 let znásobily =
Royal Bank of Canada, Dominion Bank, Bank of Nova Scotia.
Já mám na stálo jen Scotiabank, protože platí dividendy bez přestávky už 187 let a má nevyšší dividendový výnos a má nejvíce filiálek po celé Kanadě.

Denny - 6-12-2020 v 16:50

Teď vyklesává Dominion Energy, vidíte někdo dalšího kandidáta ze sektoru Utilities?

Já už mám:
- NextEra Energy
- National Grid
- SSE

Chci koupit tyto společnosti:
- Red Electrica
- Iberdrola

Možná zajímavé:
- Veolia Environnement

Měsíční graf NextEra Energy je impozantní. Ostatní bych musel jako ADR. Přidal jsem do sledování ještě Consolidated Edison.

eco - 6-12-2020 v 17:07

Citace: Původně zaslal: Ladislav  
Commonwealth Bank of Australia es una mierda.
Čistý zisk a dividenda jsou rok od roku nižší.

Raději koupit 3 největší banky Kanady, které tržbu, zisk a dividendu za 11 let znásobily =
Royal Bank of Canada, Dominion Bank, Bank of Nova Scotia.
Já mám na stálo jen Scotiabank, protože platí dividendy bez přestávky už 187 let a má nevyšší dividendový výnos a má nejvíce filiálek po celé Kanadě.

Ladislav věří, že CBA je špatná. :( Ale také věří, že BNP Paribas je dobrý. :smilegrin:BNP Paribas ale letos dividendy nevyplácel. :thumbdown: Commonwealth Bank již vyplatila dividendy.:yes: BNP Paribas od finanční krize ztrácí tržní kapitalizaci; :crazy:CBA se stává cennější.:thumbup:
Ve svém portfoliu mám CBA. Nikdy je nechci prodat. Celý život chci sbírat dividendy.:exclamation:

common.jpg - 68kBParibas.jpg - 75kB

Ladislav - 6-12-2020 v 17:18

Nun mein Kind,
u BNP Paribas je právě veliká výhoda, že akcie klesla, když ji člověk dnes kupuje poprvé v životě.
U akcie je veliká výhoda, když klesla a zůstane 5 let dole. Jen díky tomu poklesu kurzu se člověk rozhodne, že levnou akcii začne kupovat a po částech ji může i 5 let levně přikupovat.
:( Není hezké, když akcie Raytheon = RTX dnes silně roste, já mám zatím hotovou jen 1/3 z plánované investice 6.000 € a už nechci kupovat dál, když se stal růstem kurzu dividendový výnpos nižší než 3%.

U Commonwealth of Australia je nevýhoda, že se předražila na P/S 6 a koupit ji proto nelze. Už 10 let nebo déle je akcie 2x předražená, stále s P/S 5 až P/S 6. Když jiné banky mají P/S pod 2.
A Morningstar a Onvista se shodují, že rok od roku tržba a dividenda klesají.

Jestli jsou akcie špatné podle grafu 2000-2020, tak jen pro toho, kdo akcie koupil předražené roku 2000 a má je dnes po 20 letech v mínus, pokud 2003-2010 levně nepřikoupil a nezlevnil průměrný nákupní kurz. A to platí i pro D.Telekom, Allianz, Munich Re. Nelze říci podle grafu 2000-2020, že jsou to špatné akcie protože člověk je nekoupil roku 2000, ale až 2009-2020 poprvé.

chart-Allianz.png - 14kB Allianz je výborná akcie, když byla koupena levně 2009-2020 jen kvůli dividendám. Tedy zapomeň ten vrchol roku 2000, když byla akcie extrémně předražená a tys ji nekoupil tehdy, ostře sledující P/E P/B P/S!

chart-Munich-Re.png - 17kB Munich Re je výborná akcie, když byla koupena levně 2009-2020 jen kvůli dividendám. Tedy zapomeň ten vrchol roku 2000, když byla akcie extrémně předražená a tys ji nekoupil tehdy, ostře sledující P/E P/B P/S!

eco - 6-12-2020 v 17:32

Každý, kdo kupuje akcie v BNP Paribas, pálí peníze.:thumbdown:
Ti, kteří kupují akcie v CBA, mají zisk.:thumbup:

CBA2.jpg - 113kBparisbas2.jpg - 120kB

Ladislav - 6-12-2020 v 17:55

Ale domácí pán chce koupit akcie druhé největší banky západní Evropy jen kvůli dividendám na furt.
A domácí pán nechce žádné akcie banky z Austrálie.
3 největší banky Kanady jsou mnohem zdravější než všechny banky Evropy a Austrálie, ale pro začátek stačí každému jedna banka Kanady, když je daň z dividend 25% a v Německu 36,68%, později 35%.

eco - 6-12-2020 v 20:32

Ale domácí pán chce koupit akcie druhé největší banky západní Evropy jen kvůli dividendám na furt.

Ladislav kupuje francouzskou banku, ale nechce kupovat žádné další francouzské společnosti. Ladislavovi v portfoliu chybí tyto dobré francouzské akcie:

- AXA
- Air Liquide
- LVMH
- Pernod Ricard
- TOTAL
:sniffle:
Ladislav říká, že nekupuje francouzské akcie kvůli francouzské dani. Ale proč tedy kupuje BNP Paribas?

Ladislav - 7-12-2020 v 14:08

Nekupuju švýcarské akcie kvůli vysoké dani z dividend 35% plus 11,38% v Německu.

Když mám Allianz a Munich Re, nepotřebuju AXA.
LVMH akcie je předražená a od luxusního zboží jsem koupil levně akcie BMW Group, kam patří drahá auta BMW, Mini a Rolls Royce.
Když mám AB InBev, nepotřebuju Pernod, Diageo ani Coca Cola a Pepsi.
Když mám R.D.Shell a Enbridge, nepotřebuju Total ani BP, Exxon, Chevron, Repsol, OMV.

Kvůli zdanění dividend 12,8% ve Francii nechci stěhovat akcie Sanofi a BNP Paribas do banky nebo brokera, kteří tu nízkou daň umí zařídit. Snad za několik let přijdou i na Targobank francouzské dividendy zdaněnné méně než 30%.
:( Místo 3x předražené akcie Coca Cola, kupuju levně limonádu ''Cola Mix'' značky ''Gut & Günstig'' = 1,5 Litru za 0,45 €, protože mám supermarkt Edeka jen 5 domů daleko. :)

eco - 7-12-2020 v 15:09

Nekupuju švýcarské akcie kvůli vysoké dani z dividend 35% plus 11,38% v Německu.

S Consorsbank získáte švýcarskou daň zpět zdarma. Ale raději byste zůstali v Targobank, protože Targobank má tolik poboček. V Targobank pravděpodobně pracuje mnoho krásných žen.

Když mám Allianz a Munich Re, nepotřebuju AXA.

OK.

LVMH akcie je předražená a od luxusního zboží jsem koupil levně akcie BMW Group, kam patří drahá auta BMW, Mini a Rolls Royce.

Luxusní je vždy drahý.

Když mám AB InBev, nepotřebuju Pernod, Diageo ani Coca Cola a Pepsi.

Mám ve svém portfoliu všechny čtyři společnosti.

Když mám R.D.Shell a Enbridge, nepotřebuju Total ani BP, Exxon, Chevron, Repsol, OMV.

TOTAL je lepší než Shell. TOTAL má lepší rovnováhu.

Kvůli zdanění dividend 12,8% ve Francii nechci stěhovat akcie Sanofi a BNP Paribas do banky nebo brokera, kteří tu nízkou daň umí zařídit. Snad za několik let přijdou i na Targobank francouzské dividendy zdaněnné méně než 30%.

S tím pálíte peníze.

:( Místo 3x předražené akcie Coca Cola, kupuju levně limonádu ''Cola Mix'' značky ''Gut & Günstig'' = 1,5 Litru za 0,45 €, protože mám supermarkt Edeka jen 5 domů daleko. :)

Raději piji vodu z vodovodu. Ale dělám sodu dovnitř Sodastream (= PepsiCo).

Denny - 7-12-2020 v 22:02

Dnes nákup Iron Mountain a PPL Corporation.

Ladislav - 8-12-2020 v 09:33

Já myslel, že Sodastream je nějaká zaostalá firma v Izraeli.
Zaostalá proto, že v Čechách se pouštěl plyn do vody už asi 1965-1970 a pak se s tím přestalo.
A ty myslíš, že PepsiCo ten hnůj Sodastream koupila?

eco - 8-12-2020 v 10:39

Já myslel, že Sodastream je nějaká zaostalá firma v Izraeli.
Zaostalá proto, že v Čechách se pouštěl plyn do vody už asi 1965-1970 a pak se s tím přestalo.
A ty myslíš, že PepsiCo ten hnůj Sodastream koupila?

https://www.manager-magazin.de/unternehmen/industrie/pepsi-k...

Denny - 10-12-2020 v 09:22

Včera nákup Consolidated Edison,Dominion Energy,Franklin Resources,Main Street Capital.

roberto marconi - 10-12-2020 v 11:09

Hmm, to's do toho docela prasknul, Denny, ten MAIN zvazuji, ale jinak se mi ceny zdaji dost vysoko. Jeste chystam nakup LMT, a pokud burzy nepujdou niz pri danovych vyprodejich, ktere by uz, sakra, mely zacit, nevidim nic moc k nakupu ani u nas, ani v US.
Ve Spanelsku jen kvli divi Enagas a Telefonica, ale obe z hlediska budouciho rustu nejsou zadna vyhra. Spis zaparkovane prachy, kdy se budu modlit, aby meli na vyplatu divi v dalsich obdobich /Telefonica/.Takze nevim, nevim.

Jasne se projevuje pretalk cashe, od jara nemel retail jak moc utratit prachy, za blbiny, proto hleda, kam je nacpat, ale se zhodnotily. Hmm, hmm.

Denny - 10-12-2020 v 14:57

Citace: Původně zaslal: roberto marconi  
Hmm, to's do toho docela prasknul, Denny, ten MAIN zvazuji, ale jinak se mi ceny zdaji dost vysoko. Jeste chystam nakup LMT, a pokud burzy nepujdou niz pri danovych vyprodejich, ktere by uz, sakra, mely zacit, nevidim nic moc k nakupu ani u nas, ani v US.
Ve Spanelsku jen kvli divi Enagas a Telefonica, ale obe z hlediska budouciho rustu nejsou zadna vyhra. Spis zaparkovane prachy, kdy se budu modlit, aby meli na vyplatu divi v dalsich obdobich /Telefonica/.Takze nevim, nevim.

Jasne se projevuje pretalk cashe, od jara nemel retail jak moc utratit prachy, za blbiny, proto hleda, kam je nacpat, ale se zhodnotily. Hmm, hmm.

Jasně Roberto, trhy na max, člověk by měl čekat, ale pak to znamená, že časuji trh. Jaká velká negativní zpráva by měla přijít, aby byl dip.....musela by být hodně velká, v USA mají nejvyšší dosavadní úmrtnost na covid a strach nikde. Nečasuji, jen jsem doplnil PTF a mám připravenou hotovost na 8 ředění, nebo nákupů. Po letech dnes přemýšlím u nákupu akcie stejně, jako u nákupu nemovitosti. Zajímá mne výnos na desítky let a nesleduji momentální cenu, tak jako když pronajímám nemovitost. Navíc se do trhu vracím postupně, takže žádné závratné částky.....za deset let to bude zajímavější.....raději bych tedy, kdyby přišla korekce a mohl jsem dokoupit....beru obě varianty.....
....těch 8 nových pozic je na normální korekce a pravidelný nákup, pokud by došlo k větší změně na trhu, pak bych dodal zálohu, která je mimo účet...

roberto marconi - 10-12-2020 v 15:55

Jasan, Denny, rozumim, je to presne tak, za 20 let Ti bude jedno jestli's kupoval Mekaci za 88 nebo 108,- /kde jsem ho prodal:grind:/.
Dnes uz vim, ze aristokrati se netrejduji a drzi vice mene navzdy.
A take, jedna z teorii rika, kupuj vzdy, kdy mas volny cash. S tim, celkem, souhlasim. Nadruhou stranu nic neroste do nebe a drive nebo pozdeji pujdou trhy niz. Kdo ceka dlouho na propad trhu, prichazi o ten povznasejici pocit, kdy je /v US papirech/ kazde 3 mesice pripsana divina :yes:

Ladislav - 10-12-2020 v 18:05

Marekkoc,
kup BMW, Br.Am.Tobacco a Sanofi.
Protože ty superstocks Johnson & Johnson, Procter & Gamble jsou 2x předražené.

Malé děti kupující dnes akcie CocaCola, Visa, Apple, Mastercard, Microsoft s P/S 12 a P/B 12
by koupily bez problému JNJ a PG s P/B 6 a P/S 6, ovšem pro rozumného value investora jsou ty FAAMG akcie 4x předražené a JNJ, PG 2x předražené.
Tedy raději levně BMW, Br.Am.Tobacco a Sanofi.

eco - 10-12-2020 v 18:17

Marekkoc,
kup BMW, Br.Am.Tobacco a Sanofi.
Protože ty superstocks Johnson & Johnson, Procter & Gamble jsou 2x předražené.

Malé děti kupující dnes akcie CocaCola, Visa, Apple, Mastercard, Microsoft s P/S 12 a P/B 12
by koupily bez problému JNJ a PG s P/B 6 a P/S 6, ovšem pro rozumného value investora jsou ty FAAMG akcie 4x předražené a JNJ, PG 2x předražené.
Tedy raději levně BMW, Br.Am.Tobacco a Sanofi.

Chytrý investor investuje po celém světě. To je důvod, proč chytří investoři kupují australské akcie:

Rio Tinto
BHP Group
Wesfarmers
Commonwealth Bank of Australia

Inteligentní investoři také sledují japonské společnosti:

Mitsubishi Corp
Itochu
Sumitomo Corp

Chytří investoři neprodávají své akcie. Budou držet své podíly navždy. Budou vybírat dividendy po celý život. Když chytrý investor zemře, děti mohou vybírat dividendy po celý život.

Denny - 10-12-2020 v 22:03

Dokoupeno trochu AT&T....... a už stačí..... zbytek je třeba nechat na dip......

hbo.JPG - 23kB

eco - 11-12-2020 v 12:05

Dokoupeno trochu AT&T....... a už stačí..... zbytek je třeba nechat na dip......

Hloupí spekulanti prodávali AT&T se ztrátou v říjnu. AT&T má pozitivní peněžní tok a může si dovolit dividendu.
Chytrý investor nakupuje akcie AT&T pouze kvůli dividendám. Chytrý investor ve společnosti AT&T se zajímá pouze o to, zda jsou dividendy vypláceny.
Koupil jsem AT&T jen proto, že dividendy. Dividendy budou i nadále vypláceny; To je důvod, proč jsem nikdy prodat své AT& T akcie.

Ladislav - 11-12-2020 v 18:10

Eco Jakob,
a v jakém věku si pořídíš 2 děti, které tvůj milion € v akciích budou dědit?
Dnes je ti 36 a brzy bude čas na děti.
Mně přinesl čáp první dítě ve věku 60 let a druhé dítě ve věku 62.
Moje dcera by se jmenovala Laura.
Ale bohužel jsem dostal dva akcionáře a tak jsem je ze srandy nazval Bill a Joe, to je česky Vilém a Josef.

eco - 11-12-2020 v 18:18

Eco Jakob,
a v jakém věku si pořídíš 2 děti, které tvůj milion € v akciích budou dědit?
Dnes je ti 36 a brzy bude čas na děti.

V pětatřicetiletý jsem se stal otcem.

eco - 12-12-2020 v 18:01

Bank of Nova Scotia https://www.morningstar.com/stocks/xnys/BNS/valuation platí dividendu od roku 1833

To je velmi dlouhá doba.
Royal Bank of Canada vyplácí dividendu až od roku 1970.

eco - 12-12-2020 v 18:06

Wells Fargo = WFC https://www.morningstar.com/stocks/xnys/WFC/valuation

P/S = 1.62
P/E = 74.56 :sniffle:
P/C = 3.23
P/B = 0.75

Ladislav - 12-12-2020 v 18:29

Akcie je levná s P/S pod 2 a P/B pod 2. A P/E 1000 nebo P/E NA = negativní můžeš zcela ignorovat,
neboť P/E bude vysoké jen rok nebo pár let kvůli mimořádným výdajům nebo krátké korona krizi.

Ladislav - 12-12-2020 v 18:59

Dnešní ocenění P/S, P/E, P/C, P/B akcií na stálo pro dividendy jako důchod

AT&T= T https://www.morningstar.com/stocks/xnys/T/valuation aristokrat
Bank of America = BAC https://www.morningstar.com/stocks/xnys/BAC/valuation
Cisco Systems = CSCO https://www.morningstar.com/stocks/xnas/CSCO/valuation
Johnson & Johnson = JNJ https://www.morningstar.com/stocks/xnys/JNJ/valuation aristokrat
Kraft Heinz = KHC https://www.morningstar.com/stocks/xnas/KHC/valuation
Pfizer = PFE https://www.morningstar.com/stocks/xnys/PFE/valuation
Procter & Gamble = PG https://www.morningstar.com/stocks/xnys/PG/valuation aristokrat
Raytheon Technologies = RTX https://www.morningstar.com/stocks/xnys/RTX/valuation
Wells Fargo = WFC https://www.morningstar.com/stocks/xnys/WFC/valuation
.
Allianz https://www.morningstar.com/stocks/pinx/ALIZF/valuation šlechtic
Anheuser Busch InBev https://www.morningstar.com/stocks/pinx/BUDFF/valuation
BASF https://www.morningstar.com/stocks/pinx/BFFAF/valuation šlechtic
BHP Group https://www.morningstar.com/stocks/pinx/BHPBF/valuation
BMW https://www.morningstar.com/stocks/xetr/BMW/valuation
BNP Paribas https://www.morningstar.com/stocks/pinx/BNPQF/valuation
British American Tobacco https://www.morningstar.com/stocks/pinx/BTAFF/valuation šlechtic
Deutsche Telekom https://www.morningstar.com/stocks/pinx/DTEGF/valuation
HSBC Holdings https://www.morningstar.com/stocks/pinx/HBCYF/valuation
Iberdrola https://www.morningstar.com/stocks/pinx/IBDSF/valuation
Münchener Rückversicherung https://www.morningstar.com/stocks/pinx/MURGF/valuation šlechtic
Royal Dutch Shell https://www.morningstar.com/stocks/pinx/RYDAF/valuation
Sanofi https://www.morningstar.com/stocks/pinx/SNYNF/valuation šlechtic
Siemens https://www.morningstar.com/stocks/pinx/SMAWF/valuation šlechtic
Tesco https://www.morningstar.com/stocks/xlon/TSCO/valuation
.
Bank of Nova Scotia https://www.morningstar.com/stocks/xnys/BNS/valuation platí dividendu od roku 1833
Enbridge Inc. https://www.morningstar.com/stocks/xnys/ENB/valuation
Mitsubishi Corp. https://www.morningstar.com/stocks/pinx/MSBHF/valuation
.
:info: Akcie je levná s P/S pod 2 a P/B pod 2.
Dnešní krizové P/E 100 můžeš ignorovat, když vidíš, že vloni bylo P/E nízké a příští rok se očekává P/E nízké. :info:

bigusdykus - 14-12-2020 v 10:36

Dnes přikoupen Allianz.

Ladislav - 21-12-2020 v 11:33

RTX-euro.png - 9kB Raytheon in euro.

Koupil jsem dnes Raytheon = RTX na Tradegate = Berlin.
:) https://www.comdirect.de/inf/aktien/US9130171096?ID_NOTATION...
Krátkodobě, jen na pár minut klesl dnes ráno Raytheon v Německu -6% na 54,00 €, zatímco v USA byl vysoko na 70 USD.
Já měl letní nákupní kurz 53,58 €. Dnes v Německu dividendový výnos 3% a v USA pod 3%.
V panice jsem rychle přidal peníze na RTX a mám nyní už investováno podle plánu 6.000 € do RTX.
Tedy příští léta už přikupovat nebudu.

Do mých 6 nových akcií mám dnes investováno takto:

Raytheon Technologies 6.000 € = nákupy hotovy
Mitsubishi Corp. 3.000 €
Bank of Nova Scotia 3.000 €
Enbridge 3.000 €
BNP Paribas 2.000 €

Na jaře přidám nejprve peníze na Walgreens a BNP Paribas.

RTX-usd.png - 9kB Raytheon in dollar

eco - 21-12-2020 v 13:12

Mitsubishi je velmi dobrá společnost.

Pampel - 21-12-2020 v 15:42

Kde se dá vidět Raytheon na evropské burze? Yahoo i FinViz ho zobrazují jen na NYSE.

Doktor - 21-12-2020 v 18:39

Je nějaký důvod, proč RTX kupovat na EU burze?

Pampel - 21-12-2020 v 21:05

Ptám se na základě toho, co píše Ladislav o příspěvek výše.

Ladislav - 22-12-2020 v 10:48

Akcie Raytheon Technologies se prodává na Tradegate (Berlin) a Xetra (Frankfurt).
Nekupovat v USA má tu velikánskou výhodu, že na tvé konto nikdy nepřijde bezcenný toaletní papír = dolar.
Tedy koupíš za eura a dostaneš dividendy v eurech.
Ovšem jak ten dolar proti euru slábne, bude klesat i kurz a dividenda v eurech.
Ale akcie RTX je levná a má silný potenciál růstu.
A dividenda může růst 10% ročně, když dolar bude slábnout proti euru snad jen 5% ročně.
:) https://www.comdirect.de/inf/aktien/US9130171096?ID_NOTATION...

Doktor - 22-12-2020 v 11:00

Chápu averzi vůči dolaru a předpoklad poklesu vůči EUR, ale to by se týkalo investice do měny.

Nebude v budoucnu jak cena akcie, tak dividenda oceňována vždy aktuálním kurzem USD/EUR?

eco - 22-12-2020 v 13:08

Tedy koupíš za eura a dostaneš dividendy v eurech.
Ovšem jak ten dolar proti euru slábne, bude klesat i kurz a dividenda v eurech.
Ale akcie RTX je levná a má silný potenciál růstu.
A dividenda může růst 10% ročně, když dolar bude slábnout proti euru snad jen 5% ročně.
:)

Většina z nich na fóru neplatí účty ne v eurech, ale za české koruny.

Citace: Původně zaslal: Doktor  

Nebude v budoucnu jak cena akcie, tak dividenda oceňována vždy aktuálním kurzem USD/EUR?

Ano, to je pravda.

Ladislav - 1-1-2021 v 09:54

Walgreens Boots Alliance :) https://www.morningstar.com/stocks/xnas/WBA/valuation
Amazon neškodí Walgreenu, dověděl jsem se dnes na německém videu.
Walgreens dělá a prodává mnohé jiné věci, které Amazon nemůže.
Některé léky Amazon prodávat nesmí a Walgreens smí.
A Walgreens asi prodává testy na Koronavirus a Walgreens očkuje proti Koronaviru a Amazon nemůže.
Kdyby to věděli všichni, co já vím ode dneška, tak by akcie Walgreens nebyla tak levná.
Walgreens je dividendový aristokrat. Dnešní dividendový výnos 4,5%.
Německé video :) https://www.youtube.com/watch?v=FdWFteBha08

Antoan - 6-1-2021 v 19:16

Ahojte - je možné kúpiť cez Lynx HSBC (nie ADR) za eurá a ako? Vďaka.

r626 - 11-1-2021 v 18:06

Jaký je váš názor na Walgreens Boots? Mám to ve svém portfoliu, ale vpodstatě od doby nákupu cca před rokem byla akcie pořad v minusu, teprve teď se bližším nule. Nejsem o samotném nákupu úplně presvedcenej, protože si nemyslím, že budoucí vývoj bude kromě dividendy ziskový. Aktuální payout je podle seeking alpha nějakých 38%, takže divi je asi v poho. Otázkou je, jestli trend klesání ceny akcie bude pokračovat a spokojit se s divi, nebo to vysypat a podívat se po něčem pružnějším. Případně po čem? Raději bych asi viděl ABBVIE a nebo JNJ. Co vy na to, jaký mate názor? :-))

eco - 11-1-2021 v 21:09

Citace: Původně zaslal: r626  
Jaký je váš názor na Walgreens Boots? Mám to ve svém portfoliu, ale vpodstatě od doby nákupu cca před rokem byla akcie pořad v minusu, teprve teď se bližším nule. Nejsem o samotném nákupu úplně presvedcenej, protože si nemyslím, že budoucí vývoj bude kromě dividendy ziskový. Aktuální payout je podle seeking alpha nějakých 38%, takže divi je asi v poho. Otázkou je, jestli trend klesání ceny akcie bude pokračovat a spokojit se s divi, nebo to vysypat a podívat se po něčem pružnějším. Případně po čem? Raději bych asi viděl ABBVIE a nebo JNJ. Co vy na to, jaký mate názor? :-))

Stačí nechat Walgreens ve svém portfoliu a podívejte se na akcie znovu za 10 let. Pokud dostanete dividendy, všechno je v pořádku. Mezitím budete dál kupovat akcie Johnson&Johnson a Abbvie.

arkyn - 11-1-2021 v 22:34

To jsou dost odlišné firmy či zaměření. Walgreens je síť lékáren, tj. distribuční kanál, alespoň podle toho co vím. ABBVIE nebo JNJ jsou výrobci léčiv.

Distribuční kanály obecně teď procházejí změnami, určitá rizika tu vnímám - když může být erecept, tak proč by nemohla být digitální lékárna? Ale třeba je to i příležitost. U výrobců léčiv jsou rizika v jejich seznamu a vývoji nových léků, a v možné regulaci cen ze strany státu.
Osobně bych asi raději šel nyní do výrobce než do vlastníka distribuční sítě.

Slai1 - 12-1-2021 v 08:26

Vydeli ste niekto nejake konkretnejsie clanky, informacie zo zaharnicia?
https://finweb.hnonline.sk/zahranicna-ekonomika/2279037-amaz...

Ladislav H. - 12-1-2021 v 10:56

Ahojte,

dávam tip na Aéroport de Paris, ticker na Boerse Frankfurt W7L. P/E okolo 15, P/TBV okolo 1.7, Dividenda 2.1%. V súčasnosti za 96.00 Euro/akcia, čo je ešte stále -45% oproti pred-Covid obdobiu, kedy bola okolo 170.00 Euro/akcia.
51% akcií vlastní francúzska vláda, 8% dánska vláda. Vlastnia letiská Paris CDG, Paris Orly, a podiely v 24 ostatných letiskách po celom svete, taktiež 40% podiel tureckého TAV Holdingu, ktorý vlastní letiská v Turecku a ďalších 7 krajinách. Začiatkom 2020 kúpili vyše 50% podiel v indickom GMR, ktorý vlastní 7 letísk v Indii, Filipínach, Grécku.
Ročný rast posledných 10 rokov okolo 8%.

Toľko k stručnému info, due diligence je na Vás, za uvedené hodnoty neručím, počítal som pre vlastnú potrebu a uvedené je len orientačne.

r626 - 12-1-2021 v 11:40

Citace: Původně zaslal: Slai1  

Vydeli ste niekto nejake konkretnejsie clanky, informacie zo zaharnicia?
https://finweb.hnonline.sk/zahranicna-ekonomika/2279037-amaz...

Ano, to je přesně ono, věřím, že business s lékárnama do určité míry fungovat bude, ale to že se postupně spousta institucí přesouvá do onlinu je proste fakt.. lidé obvzláště mladí to budou využívat díky pohodlnosti a starších konzerv postupně ubyde. Jak moc je schopný WBA konkurovat nebo držet krok s dobou je otázka za 100000. Vím, že už se také transformují do online prodeje, co mě ale děsí je to že ani během Covidu neudělali žádná extra čísla.. A jak již bylo řečeno mladí lidé nechtějí investovat do kečupu, ale chtějí vizi takže v konečném důsledku krach Microsoftu přidalší velké krizi jak zde bývá často citováno nikdy přijít nemusí..

Ladislav - 12-1-2021 v 11:54

Každá levná nebo 2x předražená (P/S 6, P/B 6) dvidendová akcie by se měla kontrolovat za 10 let.
Teprve za 10 let se rozhodnout, zda ji chceš ještě držet až do konce života, nebo už je ti nesympatická.
Mně se staly po 10 letech nesympatické akcie Banco Bilbao, Banco Santander. A už dříve mi byly
nesympatické akcie Royal Bank of Scotland = NatWest Group, Lloyds Banking Group, Barclays, Telefónica S.A.

eco - 12-1-2021 v 17:24

nesympatické akcie Royal Bank of Scotland = NatWest Group, Lloyds Banking Group, Barclays, Telefónica S.A.

Ve své knize jste také informoval o Royal Bank of Scotland = Natwest. Ve své knize také píšete o Bijou Brigitte :(, Solarworld :( a společnost Mobilcom. :(
Myslím, že Royal Bank of Canada je lepší než Royal Bank of Scotland. :)

Ladislav - 12-1-2021 v 19:24

Ne. Bank of Nová Scotia je lepší než Bank of Stará Scotia.

eco - 12-1-2021 v 21:20

Ne. Bank of Nová Scotia je lepší než Bank of Stará Scotia.

Novinka je lepší než stará.

Ladislav - 13-1-2021 v 09:29

Práva na akcie Iberdrola místo dividendy v penězích.
Zprávu od banky, že se objeví na mém kontě, jsem dostal 12.1.
ale práva nemám na kontě vidět ani 13.1.
ES06445809L2
Práva se prodávají na burze Mnichov, Frankfurt, Madrid.
:exclamation: Práv se dostane stejný počet, jako má akcionář akcií a v únoru přijde na konto na každých 70 akcií jedna akcie darem :question:
:post: https://www.comdirect.de/inf/aktien/detail/uebersicht.html?S...
Mně se vyplatilo lépe v minulých letech neprodávat práva, která došla v polovině ledna, ale prodat ty přibylé akcie, které došly na konto v polovině února.

Zatímco banka Santander při posílání dividend v podobě akcií během 10 let zvýšila počet akcií o 90%, což přivedlo akcie k poklesu na polovinu,
Iberdrola při posílání dividend v podobě akcií v průměru nezvyšuje počet akcií.
Prolhaný Morningstar uvádí, že některý rok Iberdrola počet akcií snižuje
:post: http://financials.morningstar.com/ratios/r.html?t=IBDSF&...
A tak moje akcie Iberdrola neklesá, ale je 143% v plus. :cool: Iberdrola je moje 3. nejsilnější akcie, po JNJ a PG.

:info: Já dostanu v únoru na mých 1.430 akcií Iberdrola 20 akcií darem, namísto dividendy. Ale protože dlužím bance 2.950 €, prodal jsem těch budoucích 20 akcií už dnes. Tedy neprodávám silně volatilní práva, ale prodávám dnes solidních 20 akcií, které mi zvýší počet kusů na kontě až v únoru. :info: A tak jsem snížil dnes počet akcií Iberdrola ze 1.430 na 1.410 a v únoru se mi zvýší počet zas na 1.430.

ibe.png - 10kB Práva ES06445809L2 na akcie Iberdrola

iber.png - 11kB Akcie Iberdrola
:post: https://www.morningstar.com/stocks/pinx/IBDSF/valuation
:post: http://www.comdirect.de/inf/aktien/detail/uebersicht.html?ID...
.

Antoan - 13-1-2021 v 10:36

Práva na akcie Iberdrola bez možnosti vyplatenia dividend v cash?

Ladislav - 13-1-2021 v 10:38

Si, seňor.

eco - 13-1-2021 v 10:39

Měl jsem Iberdrolu. Ale prodal jsem Iberdrolu. Teď mám Red Eletrica ze Španělska. Kvůli dividendám red Eletrica nikdy neprodám.

Antoan - 13-1-2021 v 10:44

To potom aj tá TEF (síce v nemilosti) je serióznejšia. Nákup REE ale aj SSE je na spadnutie :)

Ladislav - 13-1-2021 v 13:04

''''Měl jsem Iberdrolu. Ale prodal jsem Iberdrolu. Teď mám Red Eletrica ze Španělska. Kvůli dividendám red Eletrica nikdy neprodám.'''' Jakob Eco

Red Electrica. Akcie s P/S už léta silně předražená. Morningstar myslí, od 2014 je P/S nad 4,0.
http://financials.morningstar.com/valuation/price-ratio.html...

Red Electria. Tržba, zisk a dividenda minulých 10 let hezky rostly. Mnohem lépe než u Iberdroly.
http://financials.morningstar.com/ratios/r.html?t=RDEIF&...

Nám je to už dávno jasné, jsi spekulant a každou akcii jednou prodáš, i když slibuješ, že nikdy neprodáš.
Doufám, že lituješ, že jsi tvoji nejlepší akcii = Iberdrola už prodal.
Ale také spekulant Warren Buffett jeho nejlepší akcie prodal = Johnson a Johnson, Procter a Gamble, Munich Re, Sanofi.

Iberdrola-13-1-2021.jpg - 63kB

Red-Ele.png - 12kB Red Electrica už růst nechce. Asi proto, že od roku 2014 do dnes stále P/S 4,4 až 5,4 znamená u elektrárny silné předražení akcie.
.

eco - 13-1-2021 v 18:17

Nám je to už dávno jasné, jsi spekulant a každou akcii jednou prodáš, i když slibuješ, že nikdy neprodáš.
.

NEIN! NO! NON! NEJ! NJET!

DavidC - 19-1-2021 v 11:56

Naspořil jsem na další titul za 1000 € nebo $ a pomalu plánuji další nákup. Zatím kupuji pouze americké akcie, případně ADR na NYSE. Je to pro začátek jednodušší i kvůli daním. Máte někdo nějaký tip kterou akcii koupit ? Plánuji dlouhodobé držení pro dividendy, nikoliv trading.

Předem díky za tipy.

Ladislav - 19-1-2021 v 12:54

Bank of Nova Scotia, Enbridge, Mitsubishi Corp., Raytheon Technologies,
Allianz, BASF, Munich Re, Siemens, BNP Paribas, Iberdrola, Sanofi.

eco - 19-1-2021 v 13:09

Citace: Původně zaslal: DavidC  
Máte někdo nějaký tip kterou akcii koupit ?

Vonovia, Unilever, Royal Bank of Canada, Danone, Red Electrica, GlaxoSmithKline, WP Carey, Gladstone Commercial, Itochu.

Koupit jednou a už nikdy prodat. Budeš mít dividendy celý život. Pokud zemřete, vaše děti dostanou dividendy. Dividenda = důchod na 40.

DavidC - 19-1-2021 v 13:22

Máte někdo nějaký tip kterou akcii koupit ?

Vonovia, Unilever, Royal Bank of Canada, Danone, Red Electrica, GlaxoSmithKline, WP Carey, Gladstone Commercial, Itochu.

Koupit jednou a už nikdy prodat. Budeš mít dividendy celý život. Pokud zemřete, vaše děti dostanou dividendy. Dividenda = důchod na 40.

Na WP Carey už jsem koukal dřív a moc se mi zamlouvá. Dividenda v tuto chvíli přes 6%, asi mám vybráno. Díky za tipy

eco - 19-1-2021 v 13:30

Na WP Carey už jsem koukal dřív a moc se mi zamlouvá. Dividenda v tuto chvíli přes 6%, asi mám vybráno. Díky za tipy

Dostal jsem dividendu z WPCarey dnes. Pronajímají komerční nemovitosti po celé Severní Americe a v celé západní Evropě. Pokud půjdete do železářství Hellweg v Německu, pak budova patří WPCarey.

https://www.wpcarey.com/Portfolio/Portfolio-Overview

Ladislav - 19-1-2021 v 16:14

Kdo dělá opatření proti korekci akcií, dopadne hůř, než když opatření nedělá, povídal Peter Lynch. Nemyslí ale na krach.
Proti velkému krachu akcií jak 1929-1932 a 2000-2003 by se opatření mělo dělat = prodat akcie 3x a víc předražené.
Já myslím, že 2x předražené dividendové akcie od velkých zdravých podniků by nikdo na počátku krachu neměl prodávat (akcie až do P/S 6, P/B 6). Ať si krachnou, jak chtějí. Vždyť z nich chodí dividendy i během velkého tříletého krachu.
Ale akcie 4x předražené s P/S 12 a P/B 12 by akcionář nemusel držet i během velkého krachu na 1/4. Ledaže by je po krachu levně přikoupil. A 10x předražená akcie Tesla může klesnout během velkého tříletého krachu na 1/10.

Crash-Lynch.jpg - 28kB

r626 - 22-1-2021 v 07:07

Tak konečně se Intel vydal vzhůru.. a ještě zvýšil dividendu o 5%

Matej - 22-1-2021 v 17:57

Ahojte rad by som vas opytal co hovorite na akciu Rio Tinto RIO.UK. Myslite si ze je dobra ako akcia na stalo pre dividendy? Vdaka za info

Ladislav - 22-1-2021 v 18:24

Rio Tinto
nevypadá hezky = od roku 2010 do roku 2020 klesla tržba ''Revenue USD mil'' z 56 na 41
http://financials.morningstar.com/ratios/r.html?t=RTPPF&...

ale
BHP Group nevypadá taky hezky = od roku 2010 do roku 2020 klesla tržba ''Revenue USD mil'' z 71 na 42
http://financials.morningstar.com/ratios/r.html?t=BHPBF&...

eco - 22-1-2021 v 20:05

Obě společnosti jsou ziskové a vedoucí představitelé průmyslu. Mám obě společnosti ve svém portfoliu. Nikdy neprodám akcie. Budu vybírat dividendy z těchto dvou společností po celý svůj život.

Matej - 22-1-2021 v 22:20

Tak to ste mi teda nepomohli. Jeden chvali druhy nie :D

Ladislav - 23-1-2021 v 05:04

Kdysi byla společnost BHP Group největší hornická společnost světa podle burzovní hodnoty a podle tržby. Pak získalo první místo Rio Tinto s podivným riskantně znějícím latinsko americkým jménem. Je z toho jména cítit riziko jako z Vale do Rio Dolce. Ale Rio Tinto je společnost stejně britsko-australská jako BHP Group. Jistě získá brzy BHP Group zase první místo mezi hornickými koncerny světa, podle burzovní hodnoty a podle roční tržby. Kdo neriskuje s akcií od zlatých dolů, měl by koupit akcii BHP Group PLC, což je britská akcie. Australská akcie se jmenuje BHP Group Ltd. nebo BHP Billiton. U britské akcie BHP Group PLC je jasná nulová daň z dividend. U australské akcie je zdanění dividend záhada. Snad má BHP Group také doly na zlato a stříbro, nejen uhlí, železnou rudu a měď.
Dekáda 2000-2010 byla asi dobrá pro růst tržby a dividendy. Dekáda 2010-2020 byla špatná. Dekáda 2020-2030 bude jistě zase dobrá s růstem tržby, zisku a dividendy, vždyť je to firma cyklická.

eco - 23-1-2021 v 12:55

Citace: Původně zaslal: Matej  
Tak to ste mi teda nepomohli.

Kdo?

Ladislav - 23-1-2021 v 15:51

Neví, zda koupit akcie BHP nebo Rio Tinto a nikdo na to neumí odpovědět.

eco - 23-1-2021 v 17:17

Neví, zda koupit akcie BHP nebo Rio Tinto a nikdo na to neumí odpovědět.

Měl by to udělat jako já: měl by koupit oba a nechat si je navždy. Pak může vybírat dividendy z obou společností na dlouhou životnost.

Ale prosím, nekupujte Glencore. Glencore ----> popelnice

Ladislav - 24-1-2021 v 09:03

U švýcarského hornického koncernu Glencore se oznamuje největší roční tržba ze všech hornických koncernů světa.
Glencore má roční tržbu 4,2x vyšší než BHP Group :punk:
Hledej s Google: biggest mining companies
Ale burzovní hodnota Glencore je 3,7x nižší než hodnota BHP Group.
Jednak je akcie BHP mírně předražená a akcie Glencore je podceněná.
Možná také, že Glencore podvádí s tržbou v bilanci tak jak Wirecard, Enron, Worldcom.

BHP Group PLC .... M.cap 181 md.$ .... roční tržba 42 md.$ .... P/S 4,2 .... 72.000 zaměstnanců
https://finance.yahoo.com/quote/BHP/key-statistics?p=BHP

Glencore .... M.cap 49 md.$ .... roční tržba :punk: 178 md.$ :punk: .... P/S 0,3 .... 160.000 zaměstnanců
https://finance.yahoo.com/quote/GLNCY/key-statistics?p=GLNCY

Glencore založil švýcarský žid Marek Bohatý roku 1974. :( The company was founded in 1974 as Marc Rich .........

Wikipedia English:
In 2005, proceeds from an oil sale to Glencore were seized as fraudulent gains as part of an investigation into corruption in the Democratic Republic of Congo.

In 2005 Glencore has been accused of illegal dealings with rogue states: apartheid South Africa, USSR, Iran, and Iraq under Saddam Hussein and has a history of busting UN embargoes to profit from corrupt or despotic regimes.

:punk: 2011: Financial and accounting manipulations :punk: Podvod v účetnictví.

Paradise Papers: On 5 November 2017, the Paradise Papers, a set of confidential electronic documents relating to offshore investment, revealed that Glencore loaned $45 million to Israeli billionaire Dan Gertler in exchange for his help with officials of the Democratic Republic of Congo in negotiations over a joint venture with state-owned Gécamines.

In April 2018, the company started to limit its exposure to Oleg Deripaska.

Investigation by the U.S. Department of Justice: On 3 July 2018, the company announced that it received a subpoena from the U.S. Department of Justice to produce documents and other records with respect to compliance with the Foreign Corrupt Practices Act. The requested documents relate to the Glencore Group’s business in Nigeria, the Democratic Republic of Congo, and Venezuela from 2007 to present.
Bloomberg reported that Britain's Serious Fraud Office may also open a bribery investigation into Glencore's dealing with Dan Gertler and Congo President Joseph Kabila.

:punk: 2019 se Glencore hájí proti žalobě, že by zaměstnávalo děti v dolech 3. světa.
2019 Glencore released a statement through a spokesperson noting the allegations and stating that Glencore does not tolerate any form of child, forced, or compulsory labour.

Matej - 24-1-2021 v 17:40

Dakujem za info. Som na XTB a tam som nasiel BHP Group ako BLT.UK - BHP Billiton PLC. Je to ono?

Antoan - 24-1-2021 v 19:07

Ja by som BHP kúpil na Xetre ..ticker BIL....ISIN GB00BH0P3Z91. Poplatky na LSE sú relatívne vysoké a akciám listovaným ako ADR na US burzách by som sa radšej vyhol. Poplatky XTB ale neviem. :)

Matej - 25-1-2021 v 18:15

Ja som len na XTB. Co sa tyka poplatku tak pri kupe akcii na XTB si neuctuju ziaden poplatok. Nevyhodou je ze tam je trosku mensi vyber akcii ako u inych brokerov.

Vosa - 30-1-2021 v 21:48

Citace: Původně zaslal: Matej  
Ja som len na XTB. Co sa tyka poplatku tak pri kupe akcii na XTB si neuctuju ziaden poplatok. Nevyhodou je ze tam je trosku mensi vyber akcii ako u inych brokerov.

Tak pozor u XTB na zdanění dividend z USA. Ještě neumí formulář W8BEN. Stejně jako broker eToro.

Ladislav - 2-2-2021 v 10:54

Siemens-Aktie.jpg - 71kB

HV Siemens 2021 - HauptVersammlung Siemens des Jahres 2021 in Minga
Středa 3.2.2021 od 10. hodiny shromáždění akcionářů Siemens v internetu.
:post: www.siemens.com/hv-service

Nutno je vyplnit číslo akcionáře a že jsem zapomněl heslo.
Pak dostanu v e-mailu nové heslo.
Pak musím heslo rychle použít a vymyslet heslo nové s malými a velkými písmeny, čísly a znaky, kterých je alespoň 12.
Například heslo Praha:3-2-2020
.

eco - 2-2-2021 v 11:27

Vzhledem k pandemii se výroční valná hromada bude konat pouze virtuálně. :(Bez pandemie by výroční valná hromada byla skutečná.:exclamation: Setkal bych se s panem Ladislavem na skutečné schůzce.

Ladislav - 2-2-2021 v 11:37

Do toho psaného seznamu tvých akcií bys měl doplnit ty, které tam nemáš, například akcie japonské.
Du solltest in deine schriftliche Liste die Aktien hinfügen, die dort fehlen, wie die japanischen Aktien.

eco - 2-2-2021 v 11:45

Do toho psaného seznamu tvých akcií bys měl doplnit ty, které tam nemáš, například akcie japonské.
Du solltest in deine schriftliche Liste die Aktien hinfügen, die dort fehlen, wie die japanischen Aktien.

Moje portfolio?

Stran:  1  ..  12    14    16  ..  20