Diskusní fórum akcie a burza

Akcie na stálo pro dividendy

Stran:  1  ..  13    15    17  ..  20

eco - 2-2-2021 v 11:47

Citace: Původně zaslal: Ladislav  

HV Siemens 2021 - HauptVersammlung Siemens des Jahres 2021 in Minga
Středa 3.2.2021 od 10. hodiny shromáždění akcionářů Siemens v internetu.
:post: www.siemens.com/hv-service

Nutno je vyplnit číslo akcionáře a že jsem zapomněl heslo.
Pak dostanu v e-mailu nové heslo.
Pak musím heslo rychle použít a vymyslet heslo nové s malými a velkými písmeny, čísly a znaky, kterých je alespoň 12.
Například heslo Praha:3-2-2020
.

Na virtuální valné hromadě není na úkor společnosti žádné jídlo. Nebo můžu jít zítra k Mc Donaldovi a Siemens mi zaplatí Big Mac?

Ladislav - 3-2-2021 v 09:20

General-Electric.png - 14kB akcie General Electric v dolaru
siemens.png - 15kB akcie Siemens v euro

HV Siemens = www.siemens.com/hv-service
Poprvé jsem se zůčastnil shromáždění akcionářů v internetu.
Má to velikou výhodu, že člověk nemusí kilometry cestovat a utrácet peníze za jízdenku.
Další výhoda je, že člověk při poslechu funkcionářů firmy může ležet na pohovce nebo v posteli se zavřenýma očima.
Mezi 10. a 12. hodinou jsem ležící u shromáždění dvakrát na pár minut usnul.
Minulý šéf koncernu Joe Kaeser se dnes rozloučil, už od léta 2020 je šéf Roland Busch.
Kvůli korona viru roku 2020 tržba a zisk mírně klesly.
Dividenda klesla o 1/10 z 3,90 na 3,50 € jen proto, že se v září od Siemensu oddělila 1/6 a vznikla samostatná akciová společnost Siemens Energy, která by mohla platit dividendu hodnoty, o kterou klesla dividenda Siemens.
Siemens vykupuje vlastní akcie a snižuje jejich počet, aby se zhodnotil kurz akcie. Dlouhodobě se vyvíjí akcie Siemens lépe než index DAX a mnohem lépe než akcie nemocného konkurenta General Electric.
:( Nevýhoda shromáždění online je ta, že člověk nedostane jídlo a pití zadarmo. Ale jestli akcionář musí platit za jízdenku tam a zpátky 7 € nebo mnohem víc, pak by malé množství jídla a pití zadarmo ty výdaje za cestu nenahradily. :(
:info: https://www.onvista.de/aktien/fundamental/Siemens-Aktie-DE00... :info:
.
Siemens-Chef-2021-Roland-Busch.jpg - 66kB Roland Busch, šéf koncernu Siemens od léta 2020

eco - 3-2-2021 v 13:44

Chodíte obvykle na valnou hromadu, protože je jídlo zdarma?

Ladislav - 3-2-2021 v 14:13

Jestli musím platit za jízdenku na shromáždění a zpátky celkem 7 €, pak se několik tvarohových plundrů s meruňkou,
několik housek s řízkem a několik káv moc nevyplatí.
To se však zlepší, když půjdu na shromáždění do Olympiahalle hodinu pěšky a pak zase hodinu pěšky domů.
To poslouží také zdraví, neboť lidé od 65 let do 105 let by měli chodit denně 8 km pěšky.

bigusdykus - 3-2-2021 v 14:35

Jaký máte názor na akcie Shell. Přikupovali byste letos pro dlouhodobé držení?
Díky

eco - 3-2-2021 v 15:25

To poslouží také zdraví, neboť lidé od 65 let do 105 let by měli chodit denně 8 km pěšky.

Nechceš umřít, dokud ti nebude 105?

Citace: Původně zaslal: bigusdykus  
Jaký máte názor na akcie Shell. Přikupovali byste letos pro dlouhodobé držení?
Díky

Mám akcie Shellu. Shell investuje do vodíkových a větrných farem. Věřím, že Shell pomůže utvářet transformaci energetiky. Nikdy neprodám své akcie. Mám také BP, Exxon a Total. Budu držet tyto akcie po celý svůj život a jen vybírat dividendy.

Ladislav - 3-2-2021 v 17:51

E-N-B.png - 27kB
Ale od ropy a plynu by měl každý dostávat také dividendy od kanadské akcie Enbridge.
Divendový výnos je tak vysoký, že nevadí ani kanadská daň 25%.
Němci mají přičtených německých 10% a platí daň z kanadských dividend 35%.
Ale dividendový výnos 5% zdaněný 35% je podobný jako dividendový výnos 3% zdaněný 15%.
A za 10 let může být dividenda dvojnásobná. :exclamation: U Enbridge byla dividenda za 10 let trojnásbná. :exclamation:
:post: http://financials.morningstar.com/ratios/r.html?t=ENB&re...

bigusdykus - 3-2-2021 v 18:01

Enbridge již mám. Ale Shell je v mínusu, tak by si zasloužil trochu dokoupit.

Pěkná analýza Enbridge zde:
https://www.youtube.com/watch?v=9gtg5eM84u8&feature=yout...

Ladislav - 12-2-2021 v 16:45

Sedí na posteli v dřevěné boudě a vypráví ANGLICKY 7 minut,
proč Warren Buffett koupil vloni 5 japonských akcií.
https://www.youtube.com/watch?v=87__xdTsWIo

wb-jap.png - 181kB

prevor - 13-2-2021 v 09:47

Zdravím kolegové, jaký máte názor na Unilever při současném ohodnocení?

eco - 13-2-2021 v 10:57

Citace: Původně zaslal: prevor  
Zdravím kolegové, jaký máte názor na Unilever při současném ohodnocení?

Brzy si zase koupím 50 kousků.

eco - 13-2-2021 v 10:58

Zvažuji také, zda koupit více akcií GlaxoSmithKline. Pane Ladislave, jaký je váš názor na to?

Ladislav - 13-2-2021 v 15:07

Unilever je s P/B 6.7 nebo P/B 7.8 předražený.
https://www.teletrader.com/unilever-plc-ord-3-1-9p/stocks/fi...
https://www.morningstar.com/stocks/pinx/unlyf/valuation

Ladislav - 15-2-2021 v 18:02

Tesco s reversním splietem zmenšilo nepatrně počet akcií a zvýšilo nepatrně kurz
v poměru 19:15. Měl jsem 1282 akcií s kurzem 2,84 € v pátek 12.2.2021
a dnes 15.2.2021 mám jen 1012,1052 akcií s kurzem zatím neznámým.¨
Jsem zvědav, co udělají s tím zlomkem 0,1052 akcií.
A za tuto nesmyslnou změnu mi vzala banka poplatek 19,90 €.
Jistě by měl nějaký smysl split 2:1, ale 19:15 je k ničemu.
A tím se změnilo číslo akcie z ISIN GB0008847096 na ISIN GB00BLGZ9862

roberto marconi - 17-2-2021 v 21:02

Ladislave Ladislave, Unilever je predrazeny desetileti. A pri tom predrazeni mam z 99 akcii z roku 2014 dripem 129 akcii a hodnota z cca 70k CZK je /po tom 10% poklesu v unoru/ 145k CZK. To vse dripem a nicnedelanim. Takze pri yieldu 3,6-3,7% neni co resit a prikoupil jsme 95 kusu. Toz tak.

danno - 18-2-2021 v 11:51

pouzivam lynx, poradi mi na akej burze najlepsie nakupit Unilever, vyhodne by bolo aby dividendy chodili nezdanene.

TomasV - 18-2-2021 v 12:15

Citace: Původně zaslal: danno  
pouzivam lynx, poradi mi na akej burze najlepsie nakupit Unilever, vyhodne by bolo aby dividendy chodili nezdanene.

Já mám koupeno tohle: UNILEVER PLC (UNVB) ISIN GB00B10RZP78 za eura ,burzu to píše FWB2-což by mněla být Frankfurter Wertpapierbörse

Dividenda chodí nezdaněná ,ale v librách.

Antoan - 18-2-2021 v 13:18

Citace: Původně zaslal: danno  

O tom, ako sú divi zdanenené rozhoduje domicil firmy. Pre Slovákov sú britské divi výhodné, pretože sa zdaňujú v DP daňovníka len 7% tami.:)

mr.stepka - 18-2-2021 v 13:39

Viz Dividends FAQ/Unilever:
Citace:
Dividend on the Unilever PLC shares listed in London is paid in Sterling.
Dividend on the Unilever PLC shares listed in Amsterdam is paid in Euros.
Dividend on the ADRs is paid in US dollars.

Pokud bych chtěl eura, tak bych nakoupil v Amsterdamu - poplatkově je jedno, jestli koupím v Německu nebo Nizozemí ( 6€ ); Amsterdam má ovšem výhodu v likviditě a spreadu (nevím, jestli pro pár akcií je rozhodující). Kdybych chtěl dolary, tak koupím ADR na NYSE.

DRIP by snad měl jít v obou případech.

Antoan - 19-2-2021 v 09:45

Citace: Původně zaslal: eco  
Zvažuji také, zda koupit více akcií GlaxoSmithKline. Pane Ladislave, jaký je váš názor na to?

Prikúpili ste? Stabilných nezdanených aktuálnych 6,5 % divi nie je na zahodenie. Ja čakám - stále vyklesáva.;)

Mufimufin - 19-2-2021 v 11:16

Vzal jsem raději úvodní vzorek MRK, který se mi zdá fundamentálně lepší. Již vlastním trošku PFE. U GSK to byl i z řad analytiků samý downgrade.

Včera jsem otevřel při poklesu pozici také ve WMT a CAH.

Escobar - 19-2-2021 v 12:09

Roberto ten Unilever máš nakoupený na Londýnské burze?Letos jsem poprvé koupil 110ks v očekávání že budu využívat Drip stejně jako u Vodafonu,Glaxa,Bhp,National Grid a British tobaco a dnes jsem s hrůzou vyčetl na stránkách Unilever že se přezkoumávají Drip programy po Brexitu :(

bigusdykus - 22-2-2021 v 11:59

Dnes nákup GlaxoSmithKline plc (GSK)

Marekkoc - 22-2-2021 v 18:36

Zdravím, mám v hledáčku Consolidated Edison nebo GlaxoSmithKline, oba mají zajímavé ocenění. Jsou to společnosti co jsou na pevných nohou pro dividendy nastálo. Díky předem za názor. Marek

roberto marconi - 22-2-2021 v 20:30

Escobarone, Unilever v GBP Londone a v EUR a Amstru, ale ten uz patria on-line neumoznuje kupovat.
Uvidime co z toho dripovani vzejde, mam zkusenost, ze drip firmy meni velmi casto, gate bych jeste nestahoval...

Mufimufin - 23-2-2021 v 09:14

Tak co myslíte - sepnula se nám tentokrát včera už konečně plnohodnotná rotace z růstovek do hodnotových akcií, nebo to bude opět něco dočasného?

Podělíte se příp. o nějaké dobře oceněné akcie, které z hlediska dividendového (ideálně i v kombinaci s růstem) potenciálu sledujete?

Momentálně mi nejlepší výkony v portfoliu dělá SPG. Rád bych se tedy podíval na REIT, které tuhle krizi přežijí a mají ještě velké rezervy. Např. čekám jestli nám trochu indexy stáhnou O, nebo klesne NNN. Moc tomu ale nenasvědčuje.

TomasV - 23-2-2021 v 09:25

Citace: Původně zaslal: Mufimufin  
Tak co myslíte - sepnula se nám tentokrát včera už konečně plnohodnotná rotace z růstovek do hodnotových akcií, nebo to bude opět něco dočasného?

Podělíte se příp. o nějaké dobře oceněné akcie, které z hlediska dividendového (ideálně i v kombinaci s růstem) potenciálu sledujete?

Doufám že máš pravdu,od začátku roku mne portfolio narostlo o 100k kč,doufám že to je jen začátek:dork:

Osobně se mi libí BMY a LMT ,ale zatim nepřikupuju.

Peterle - 23-2-2021 v 15:08

V lynxe na účte mám nakúpené akcie RDS.B (ISIN GB00B03MM408) teraz mi tam pribudla položka:
ROYAL DUTCH SHELL PLC-B SHS - DIV RTS 210329 (RDSB.DIV ) (ISIN NL00150006C8) v počte akcií aké mám kúpené. Čo to je? Má to spoločné niečo s dividendou? (Dividendy chodili normálne na účet v GBP)

TomasV - 23-2-2021 v 15:11

Citace: Původně zaslal: Peterle  
V lynxe na účte mám nakúpené akcie RDS.B (ISIN GB00B03MM408) teraz mi tam pribudla položka:
ROYAL DUTCH SHELL PLC-B SHS - DIV RTS 210329 (RDSB.DIV ) (ISIN NL00150006C8) v počte akcií aké mám kúpené. Čo to je? Má to spoločné niečo s dividendou? (Dividendy chodili normálne na účet v GBP)

Dividend script ,defaultne je nastaveno na cash.
V sekci corporate action je moznost volby ,zda nakoupit další akcie nebo cash.

bigusdykus - 23-2-2021 v 16:05

Nemáte někdo tip na aktuálně dobré REITy pro delší držení na dividendy?
Díky.

eco - 23-2-2021 v 18:29

Díky.

WP Carey
Realty Income
Gladstone Commercial
Omega Healthcare
Sabra Healthcare

Ladislav - 23-2-2021 v 19:10

Leading real estate investment trusts (REITs) worldwide as of January 2020, by market capitalization.
REITy s největší burzovní hodnotou v lednu 2020:

REITs.png - 23kB

:( American Tower Corp. (AMT) dividenda jen 2,1% https://finance.yahoo.com/quote/AMT?p=AMT :(
:( Crown Castle International Corp. (CCI) dividenda jen 3,2% https://finance.yahoo.com/quote/CCI?p=CCI :(
:( Prologis, Inc. (PLD) dividenda jen 2,2% https://finance.yahoo.com/quote/PLD?p=PLD :(

Mufimufin - 23-2-2021 v 20:01

Jaký máte názor na kombinaci růstu a dividendy u AMT (byť malé jaké Ladislav zmiňuje výše)? Jsme tam +- na březnovém ocenění. Byly tam jeden downgrade od Deutsche bank koncem roku a pár drobných missů při earnings. Stačí jeden dobrý earnings a letí to zpátky. Mají ale nižší CAGR. Navíc je to 5G stock (časem 6G). Menší konkurent SBAC (taky klesá) dnes dostal od analytiků jako dárek navýšení cílové ceny. Relevantní odkaz na pár grafů https://www.investopedia.com/2-cell-tower-reits-generating-a... . CCI má podle některých článků nicméně mít lepší potenciál pro růst zatímco CAGR nestíhá a AMT už vůbec ne.

eco - 23-2-2021 v 20:09

:( American Tower Corp. (AMT) dividenda jen 2,1% https://finance.yahoo.com/quote/AMT?p=AMT :(
:( Crown Castle International Corp. (CCI) dividenda jen 3,2% https://finance.yahoo.com/quote/CCI?p=CCI :(
:( Prologis, Inc. (PLD) dividenda jen 2,2% https://finance.yahoo.com/quote/PLD?p=PLD :(

Realty Income: 4,53 % :thumbup:
WP Carey: 6,08% :yes:
Gladstone Commercial: 7,96% :spin:
Omega Healthcare: 7,05 % :rolleyes:
Sabra Healthcare: 6,51% ;)

jára - 23-2-2021 v 23:33

Co si myslíte o automobilce Porsche Automobil Holding SE?
https://finance.yahoo.com/quote/PAH3.DE?p=PAH3.DE&.tsrc=...
Chtěl bych tuto akciji držet na stálo pro dividendu a hlavně se mi libí, že se snad zas oddělí od VW koncernu a navíc nepodlehly šílenství kolem elektromobilů a jdou směřem syntetického paliva.
https://www.investing.com/equities/porsche-dividends

Ladislav - 24-2-2021 v 06:26

ENB.png - 12kB Pokles akcie vzniká množením počtu akcií

:( Enbridge Inc. - ENB. To jsme se zamilovali asi do pěkného neřádu, že?
2012 dividenda 1,13 CAD. 2020 dividenda 3,24 CAD. Dividenda hezky rostla, 14% ročně až do minulého roku, i když byla od 2012 až do dnes stále 100% až 330% z čistého zisku = payout ratio 100% až 330%. To je nezdravé. Když nestačí čistý zisk na dividendy, musí se brát peníze na dividendy z před lety ušetřených peněz, nebo z půjčky peněz, nebo z prodeje dalších akcií = rozmnožení počtu akcií, což vyvolá pokles kurzu akcie.
Když byla od 2012 dividenda každoročně vyšší než čistý zisk, neměla být od roku 2012 do dnes dividenda zvyšována, že. Protože nezvyšovat dividendu několik let je menší zlo, než zvyšovat každý rok a jednou snížit dividendu na 1/3. Letošní rok se bude asi dividenda Enbridge snížovat ze 3,24 na 2,63 CAD a bude asi 218% z čistého zisku = payout ratio. Vloni byla dividenda 330% z čistého zisku.
U zdravých akciových společností dělá dividenda maximálně 66% z čistého zisku. Pokles dividendy vyvolá prodej akcii od akcionářů, kteří nesnesou pokles dividendy. Já ale chci akcii budoucí 4 roky levně přikupovat. Snad se jednou růst dividendy zastaví, když na ni nestačí čistý zisk a nebudou se půjčovat na dividendy peníze, ani se nebude rozmnožovat počet akcií.
:punk: Enbridge získává peníze na dividendy prodejem nových akcií a množení počtu akcií vyvolává znehodnocení peněz akcionářů, pokles kurzu akcie. Roku 2012 bylo 785 milionů akcií, dnes je 2.021 milionů akcií.
:info: Enbridge chce platit dividendu 68% z ''distributable cash flow'' a ne 68% z čistého zisku. ''Our target dividend payout ratio is between 60% and 70% percent of DCF.'' V Kanadě je všechno jinak. :info:
:( http://financials.morningstar.com/ratios/r.html?t=ENB&re...

renoar - 24-2-2021 v 08:57

Zdravím,
co si myslíte o ohlášené akvizici M&T Bank - divi aristokrata PBCT? Akcie PBCT po tomto infu sice rostou, ale ozývají se hlasy, že pro nás (Buy&Hold) divi akcionáře je to špatně a doporučují akcie prodat. (např. Sure Dividend: Shares of PBCT are now no longer a 'normal' dividend growth investment. PBCT shares will now move mostly in line with shares of MTB. They are now a merger arbitrage play, if anything. As a result, we will be issuing sell recommendations on PBCT in the next editions of The Sure Dividend Newsletter and The Sure Retirement Newsletter. The security is now a sell for dividend growth investors due to the pending acquisition.)
Díky za vaše názory :)

prevor - 25-2-2021 v 19:38

Exelon (EXC) - utilita, divi 3,81 %

P/E - 16,52
fwd P/E - 13,53
P/S - 1,22
P/B - 1,19
Debt/Eq - 1,19

Výsledky včera, beat by 0,07$, zároveň ohlášeno dělení společnosti na staré zdroje x clean energy, dnes výprodej o 4 %.

Názory? :thumbup::thumbdown:

akcionarek - 4-3-2021 v 11:15

Rád bych od Vás dostal tip jaké koupit akcie z FTSE100 na stalo a dividendy.
V hledáčku mám 3firmy a to britishamerican tobaco, tesco a Vodafone alternativně GSK, RIO, BHP, BP případně jiné dobre z FTSE

První tři jsou spotřební? Druhé ciklické a co ta vyklesávající GSK? Jen čtu tady na foru a výkazy firem se mě luštit nechtějí :)

Planuji koupi za tranši okolo 200K CZK a při krachu dale PTF rozšířit o jiné tituly a jiné země, ale ted bych se rád zaměřil na spotřební akcie, pripadně cyklické.

Díky

bigusdykus - 4-3-2021 v 11:42

GSK jsem koupil minulý týden (firma není v dobré kondici, ale třeba se probere; čeká se rozdělení na 2 firmy; v půlce roku by měli uvést vakcínu).
BHP mám, ale cyklické akcie jsou pro pevné nervy a je třeba dokupovat při dipu.
Pak ještě někdo doporučoval National Grid.

Mindoro - 4-3-2021 v 23:18

Report po nějaké době. Vyprodal jsem s 100% ziskem OMI , s kterým jsem si užil velkou jízdu z mínus 80%. Dále jsem se včera a dnes zbavil díky WSB hype 2/3 SKT, zbytek si nechám pro případné pokoronavirové nákupní šílenství. Vybudoval jsem polovinu pozice na Unilever, WEC a přikoupil GSK, T, BAT, z českých korun jsem spekulativně nakoupil Avast a doředil KB. S Monetou jsem trochu zariskoval, pozici si nechávám a vyčkám jak dopadne výkup. Něco málo vloženo do dětských účtů na Portu a protiinflačních dluhopisů . Končí mi jedno stavebko, zase bude dilema kam peníze zainvestovat :cool:

Ladislav - 5-3-2021 v 08:36

Akcionarek,
z tvého seznamu bys měl koupit British American Tobacco.

Trochu předražené ale né moc jsou BHP, Rio, Glaxo
Glaxo :punk: https://www.morningstar.com/stocks/pinx/glaxf/quote

Trochu nemocné ale né moc je Tesco
Místo BP bych koupil Shell a čekám silný růst silně krácené dividendy Shell.

U telekom jsem dal přednost ATaT a De.Telekom a na 3. místě by byla japonská firma KDDI. Trochu dále v pořadí vhodnosti pro mne by byl Vodafone. A vůbec bych nekoupil Verizon, Telefónica SA, Telefonica O2, Telefonica CR, British Telecom, Orange.

Ladislav - 5-3-2021 v 10:07

Johnson & Johnson vaccine coronavirus se dostane do očkovacích středisek možná už za týden, bude se pro Evropu vyrábět asi v Holandsku a bude asi nejvíce účinný prostředek ze všech očkování světa. S Johnson & Johnson vaccine stačí očkovat jen jednou a lze uchovávat prostředek půlroku v normálním chladu ledničky. Všechny ostatní očkování světa se píchají 2x. BioNTech (Pfizer) prostředek snížil teplotu uchování z -77% na -2%. Bohužel, normální chudý člověk asi nemá možnost výběru výrobce očkování a musí brát to jedno, které doktor bude mít. Také vakcína od Astra Zeneca je dnes nabízena lidem starším než 65 let, i když to před týdnem bylo zakázáno. Česká republika je na 1. místě v šíření koronaviru na světě. Ze 100.000 lidí během 7 dní (=incidence) se v Čechách nakazí 10x víc lidí než v Německu. Také Británie, Portugalsko, Španělsko, Itálie, Francie mají několikrát slabší šíření nákazy než Čechy.
:cool: Akcie od výrobců očkování: Johnson & Johnson jsou pro mne dnes 2x předražené, akcie Pfizer 1,5x předražené, akcie Sanofi normálně oceněné. Ale já je koupil všechny 3 levně před několika lety jen kvůli dividendám jako důchod a mám z jejich dividend velikou radost. :cool:
:post: JNJ https://finance.yahoo.com/quote/JNJ/key-statistics

JNJ-corona.png - 348kB

Georg - 5-3-2021 v 11:39

S očkováním si počkám do října. Starší mají přednost. Možná už bude komlexní vakcína na všechny mutace toho svinstva. Byl bych rád, aby mě změřili protilátky v krvi a šlehli do mě množství co je potřeba. Možná zbude víc pro ostatní a já nezahodím lžici jako lidi v okolních domovech pro seniory.:rolleyes::

Ladislav - 5-3-2021 v 13:57

A jakmile dostanu já očkování Johanes a Johanes, hned pojedu vlakem do Plzně 300 km,
změnit telefonní číslo, na které Fio posílá SMS, aby člověk mohl své konto vidět, nebo převést peníze.
Není to od Fio hezké, že číslo telefonu nelze změnit jinak než osobně u Fio filiálky v Plzni a jinde.
Bez očkování ale s maskou na nose, bych asi dostal ve vlaku i v autobusu během 300 km dlouhé cesty koronavirus, že?
A také asi není dovolena cesta přes hranici bez negativního testu maximálně 48 hodin starého. A ten je asi zadarmo.
Bohužel levný vlak Minga-Plzeň-Minga za pouhých 28 € startuje v Minga až po 9. hodině, kvůli kontrole stojí 2 hodiny na hranici a je na hl.n. Plzeň v 16 hodin a v 17 hodin Fio v centru města zavírá. Bez koronaviru by byl ten vlak v Plzni už ve 14 hodin.
A před 9. hodinou stojí zpáteční jízdenka asi 4x víc než těch 28 € za Bayern-Böhmen-Ticket.

plzen.jpg - 71kB

Georg - 5-3-2021 v 17:09

Pokud se na mě v říjnu dostane řada s očkováním, poletím v listopadu na Filipíny, jelikož je nenakazím Krkonoškým hustým Covidem. Beru s sebou rum Božkov, červené víno, bílé víno,brambory, koření, generátor kouře a elektroniku se spirálou, šnorchlovací věci, harpunu a nový silný prut na Tuňáka a Bararakudu. Zbouchnu z bambusu bednu, misto střechy bude mokrá deka od Turkish Airlines a holká vyudím kvalitní bůček, žebra, špek a budou i ryby. Odměnou mě budou spokojené úsměvy a místní filipínská jídla s legendárním Redhorse Berr. Těším se Balicasag na ref Cathedral, na ostrov Cabilao, Bohol a Negros, kde jsou úžasné vodopády a moji přátelé v Dumaguete.:love::dork:

Ladislav - 5-3-2021 v 19:43

Vezmi sebou taky láhev kyselých okurek. Na Filipínách nejsou kyselé okurky k sehnání.

eco - 5-3-2021 v 19:50

A jakmile dostanu já očkování Johanes a Johanes, hned pojedu vlakem do Plzně 300 km,
změnit telefonní číslo, na které Fio posílá SMS, aby člověk mohl své konto vidět, nebo převést peníze.

Myslel jsem, že si chceš nechat svoje staré telefonní číslo? Jsem zmatená.

Jan Mrázek - 5-3-2021 v 20:24

Díky.

co říkáte na Invesco Mortgage Capital Inc. ticker IVR ? Tento REIT se ještě nevzpomatoval z koronaviru a mohl by přinést velké zhodnocení v podobě návratu tučných dividend...

eco - 5-3-2021 v 20:49

Citace: Původně zaslal: Jan Mrázek  
Invesco Mortgage Capital Inc. ticker IVR

Value trap.

roman85 - 7-3-2021 v 21:10

Místo BP bych koupil Shell a čekám silný růst silně krácené dividendy Shell.

U telekom jsem dal přednost ATaT a De.Telekom a na 3. místě by byla japonská firma KDDI. Trochu dále v pořadí vhodnosti pro mne by byl Vodafone. A vůbec bych nekoupil Verizon, Telefónica SA, Telefonica O2, Telefonica CR, British Telecom, Orange.

Preco nie Orange? A preco Shell namiesto BP?

*
Ked uz sa bavime o UK, aky mate nazor na Imperial Brands?

Ladislav - 9-3-2021 v 12:55

Nejvíce elektroaut se prodalo během roku v Číně, pak v Německu, pak v USA.
V Německu se prodalo více aut značky VW než Tesla.
Jízdní dosah na jedno nabití baterií u všech výrobců už se blíží dosahu aut Tesla.
Různé značky aut Tesla dojedou 470 km až 593 km, jestli se nelže.
Auta značky Volkswagen dojedou až 550 km, auta značky Škoda až 510 km.
Aby té lži nebylo moc, neoznámím raději lži o dosahu aut čínských, korejských, japonských a aut značky Jaguar, BMW, Audi a Mercedes. Vždyť 50% textů v internetu je lež a já ji nechci rozmnožovat. Daleko nejvíce lží v internetu pochází z Ruska a z Číny, na objednávku od vlády.
Také údaje od autoklubu ADAC a údaje od firmy Volkswagen jsou lež, jak víme už několik let.
:punk: Elektro-SUV Škoda Enyaq s baterií 80 kWh prý dojede 510 km. :punk:
Ze všech akcií výrobců aut světa bych koupil jen akcie BMW a držel bych je doživotně jen kvůli dividendám. Ošklivě snížená dividenda se může brzy ošklivě zvýšit.

Pehara - 9-3-2021 v 13:03

Akcionarek,
z tvého seznamu bys měl koupit British American Tobacco.

Dobrý den, hledal jsem na FIO pod tickerem BTI a našel jsem jen ADR
" BRITISH AMERICAN ADR (USA-NYSE : BTI)M+S "
Kurz 37,20 , Dividenda 1,07USD (2,89%).
Jak najdu p.l.c. ? A co znamená to M+S ?
Děkuji.

Cyberguy - 9-3-2021 v 14:09

Citace: Původně zaslal: Pehara  

A co znamená to M+S ?

M+S = marginovatelný + shortovatelný

minarjo - 10-3-2021 v 11:36

Na Fio lze hledat i dle ISIN zadaného do pole Najdi CP (v horním pruhu je třeba mít vybrané burzy Všechny). Tedy Britský tabák za eura, klasik přímou akcii a ne ADR certifikát, tam najdeš pod jeho ISIN GB00B10RZP78 velmi snadno. Mají tam ten název zkrácený na BAT plc (německá burza Xetra, symbol BMT), proto jsi fulltextem nenašel. Stejný problém s různě definovaným názvem bývá i u Degiro, u obou brokerů je proto vždy jistější a víc jednoznačné hledat dle ISIN (a ISIN najdeš googlením dané firmy snadno, případně rovnou na různých finančních webech jako Yahoo finance apod.).

EDIT 11.3.: Správný ISIN pro tento příklad je GB0002875804, viz dále.

Pehara - 10-3-2021 v 15:07

Pánové děkuji za rady.
Vyběhl na mne nejdříve Unilever :) Našel jsem BAT plc pod ISIN GB0002875804 a pod ISIN US1104481072 je ten ADR.
:thumbup:

minarjo - 11-3-2021 v 17:51

Zkopíroval jsem do včerejšího příspěvku chybný ISIN skutečně britského Unileveru plc., pardon. Ale aspoň ses to díky tomu správně naučil nejen ve Fio hledat :). ISIN je něco jako "rodné číslo" akcie, to nelze zaměnit tak jako název, když je třeba ve zkratkách, nebo jako symbol, který na každé evropské burze může být jiný, jak ten příklad britského tabáku ukazuje.

Pehara - 11-3-2021 v 18:16

Je to přesně tak a ještě se musim hoodně učit, ale jsou to zajímavé věci.
Jsou tyto technikálie někde přehledně popsány v češtině, nevíte ?

Ladislav - 12-3-2021 v 18:03

BAC.png - 16kB Bank of America
WFC.png - 10kB Wells Fargo

Všechny moje akcie :post: http://nr1a.com/mustrdepo-3mesice.htm

Pafka - 17-3-2021 v 06:43

Prosím o názor na CVS Health Corporation. Chci koupit něco ze zdravotnictví na dlouho. Myslím že to mají dobře rozdělené sítě lékáren, pharmacy benefit pro státní správu, zdravotní pojištění. Dík za názory

Ladislav - 17-3-2021 v 09:13

http://financials.morningstar.com/ratios/r.html?t=CVS&re...
http://financials.morningstar.com/balance-sheet/bs.html?t=CV...
http://financials.morningstar.com/valuation/price-ratio.html...
Investice je O.K.
Firma stojí 98 md.$, akcie je levná s PE PB PS, dividenda je ale pod 3%.
Cizí kapitál : vlastní kapitál = 160 : 70 je na hranici únosnosni, mohlo by být menší zadlužení.
Posledních 10 let hezky rostla tržba, zisk a dividenda, víc jak 100%.

Pafka - 17-3-2021 v 09:54

Díky, zadlužení myslím vzrostlo když CVS koupila zdravotní pojišťovnu Aetna

Ladislav - 19-3-2021 v 10:34

Morningstar píše, že pokud někdo chce za vládní šek koupit akcie, měl by koupit akcie kvalitních firem, které nejsou předražené. Na seznamu pěti zmíněných kandidátů je Anheuser Busch, CVS Health, Hanesbrands, Kellog a Wells Fargo.

Ladislav - 26-3-2021 v 14:18

''''Poslední desetiletí přála zejména růstovým akciím, nyní je znát rotace k cyklickým titulům a v poslední době i k hodnotovým akciím.''''

DavidC - 29-3-2021 v 07:20

Zdravím, nastal čas pro další nákup akcie za zhruba 1000 €/$/CZK. Máte nějaké tipy ? Zatím nakupuji pouze akcie z USA, případně ADR na NYSE, tudíž bych preferoval opět něco z USA. Máte nějaké tipy, co je teeď za dobrou cenu s fajn dividendou ? Samozřejmě opět plánuji dlouhodobé držení, s vyjímkou nějakých vyjímečných situací nemám v plánu prodávat žádnou akcii kterou koupíím, vše chci držet až do důchodu a sbírat dividendy (je mi pod 30).

Díky za tipy

Ladislav - 29-3-2021 v 08:21

AT&T, Kraft Heinz, Raytheon Technologies, Wells Fargo, Allianz, BASF, BMW, D. Telekom, Munich Re, AB Inbev, Iberdrola, British American Tobacco, HSBC, Royal Dutch Shell, BNP Paribas, Sanofi, Bank of Nova Scotia, Enbridge, Mitsubishi Corp.

DavidC - 29-3-2021 v 09:22

Citace: Původně zaslal: DavidC  
Zdravím, nastal čas pro další nákup akcie za zhruba 1000 €/$/CZK. Máte nějaké tipy ? Zatím nakupuji pouze akcie z USA, případně ADR na NYSE, tudíž bych preferoval opět něco z USA. Máte nějaké tipy, co je teeď za dobrou cenu s fajn dividendou ? Samozřejmě opět plánuji dlouhodobé držení, s vyjímkou nějakých vyjímečných situací nemám v plánu prodávat žádnou akcii kterou koupíím, vše chci držet až do důchodu a sbírat dividendy (je mi pod 30).

Díky za tipy

Případně co si ještě myslíte o ČEZ a Avast ? Je dobrá chvíle na nákup jedné z nich, kde případně kupovat Avast ? Mám lynx, je lepší Avast koupit v Londýně za libry nebo na Xetra za CZK ?

Marekkoc - 29-3-2021 v 15:58

Zdravím všechny, chci se zeptat zda je Lumen Technologies (LUMN) P/S 0.8, P/B 1.4, dividend 6.9%, vhodná ke koupi nebo se mám podívat jinde. Vím, že má velký dluh a udělala cut dividendy před několika lety na polovinu. Ale myslím jsi, že vedení je aktivní a může se zase vzchopit. Díky. MArek

Ladislav - 29-3-2021 v 19:41

https://finance.yahoo.com/quote/LUMN/key-statistics?p=LUMN
Já bych Lumen Technologies nekoupil.
Oznamuje se pokles zisku v minulosti i v budoucnosti a negativní vlastní kapitál.
https://finance.yahoo.com/quote/LUMN/analysis?p=LUMN
Growth Estimates LUMN
Past 5 Years (per annum) -18.64%
Current Year -7.20%
Next Year -10.30%

Marekkoc - 30-3-2021 v 15:49

Ok, chci se zeptat pod jakým ISIN koupím HSBC na xetre, nechci ji kupovat na LSE. Díky. M.

Ladislav - 30-3-2021 v 15:52

Zde jsou všechna ISIN čísla mých 28 akcií
:post: http://nr1a.com/mustrdepo-3mesice.htm
HSBC má ISIN: GB0005405286

http://www.comdirect.de/inf/aktien/detail/uebersicht.html?ID...
https://www.morningstar.com/stocks/pinx/HBCYF/valuation
http://www.finanznachrichten.de/nachrichten-aktien/royal-dut...

DavidC - 31-3-2021 v 07:57

Mohu poprosit o ten názor na ČEZ a Avast ? ČEZ mi přijde jako taková jistota jako akcie na dlouhodobé držení pro dividendy, ale Avast má dle mého do budoucna obrovský potenciál, tudíž nejen jako dividendová, ale i růstová akcie.

bigusdykus - 31-3-2021 v 08:30

Já upřímně moc nechápu, v čem je Avast tak glorifikovanej. Průměrný produkt, ohromná konkurence, průser s fízlováním uživatelů. Ani se nesnaží prosadit se v korporátním segmentu (servery, firewally atd).

Marekkoc - 31-3-2021 v 09:01

U HSBC, když se podívám v Lynx na jakoukoliv burzu mimo LSE tak objem obchodu je mizivý a dokonce se mi ani nezobrazí graf. Tak to budu muset koupit na LSE.

bigusdykus - 31-3-2021 v 10:09

Přihlaš se přes Interative Brokers. Také u Lynx často nevidím grafy, ale u IB ano.

Marekkoc - 31-3-2021 v 10:43

Zkusil jsem, přihlásit se do IB a zadat HBC1 a opět to samé. Na Xetře ji asi nekoupím.

bigusdykus - 31-3-2021 v 11:40

Mělo by to jít koupit přes symbol HBC1. To že nejsou vidět data v grafu by neměla být překážka k nákupu.
Teoreticky by to mělo jít koupit přes burzu ve Frankfurtu, ale IB to z nějakého důvodu neukazuje. Možná by to stálo za dotaz na podporu.

HSBC HOLDINGS PLC (HBC1)
GETTEX2 | ISIN GB0005405286

Ladislav - 31-3-2021 v 11:46

''''U HSBC, když se podívám v Lynx na jakoukoliv burzu mimo LSE tak objem obchodu je mizivý a dokonce se mi ani nezobrazí graf. Tak to budu muset koupit na LSE.''''

Když koupíš bez limitu pro kurz za 1.000 € akcie HSBC na Tradegate nebo Xetra, máš je za 1 skundu koupeny.
Jen fondy kupující akcie za milion € potřebují burzu Londýn.

Ladislav - 2-4-2021 v 19:00

Dnes výhodně oceněné akcie pro dividendy na stálo, z těch které mám, 20 akcií:

AT&T, P/S 1.3, P/B 1.4, dividenda 6.8%
Well Fargo, P/S 2.3, P/B 1.0, dividenda 2.0%
British American Tobacco, P/S 2.4, P/B 1.0, dividenda 7.6% nedaní se
HSBC, P/S 2.4, P/B 0.6, dividenda 2.5% nedaní se
Royal Dutch Shell, P/S 0.8, P/B 1.0, dividenda 3.3% nedaní se
Tesco, P/S 0.3, P/B 1.4, dividenda 4.3% nedaní se
Allianz, P/S 0.8, P/B 1.1, dividenda 4.0%
BASF, P/S 1.1, P/B 2.0, dividenda 4.8%
BMW, P/S 0.6, P/B 1.0, dividenda 3.3%
D.Telekom, P/S 0.8, P/B 2.3, dividenda 3.6% nedaní se
Munich Re, P/S 0.6, P/B 1.2, dividenda 4.0%
Iberdrola, P/S 2.0, P/B 2.1, dividenda 3.7%
BNP Paribas, P/S 1.2, P/B 0.6, dividenda 5.3%
Sanofi, P/S 2.8, P/B 1.6, dividenda 3.5%
Mitsubishi Corp., P/S 0.4, P/B 0.9, dividenda 4.5%
Bank of Nova Scotia, P/S 3.2, P/B 1.5, dividenda 4.3%
Enbridge, P/S 2.4, P/B 1.8, dividenda 6.8%

:punk: Nízká dividenda Wells Fargo, HSBC, Shell, AB Inbev jistě bude brzy silně zvýšena. :punk:

Ladislav - 6-4-2021 v 06:52

American Water Works Co Inc = AWK
Tržba a dividendy posledních 10 let hezky rostly.
Pro někoho to může být akcie na stálo pro důchod z dividend.
Mně vadí, že firma stojí jen 27 miliard dolarů a akcie je 2x předražená s P/S 7.3 a P/B 4.3
http://financials.morningstar.com/ratios/r.html?t=AWK&re...
Já bych ji dnes nekoupil, pro mne je akcie 2x předražená. A až nebude 2x předražená, bude to firma burzovní hodnoty jen 14 miliard dolarů nebo 10 miliard euro a to je pro mne příliš malinká firma pro držení na stálo.

DavidC - 12-4-2021 v 10:56

Plánoval jsem nákup akcií ČEZu, ale ještě stále čekám na peníze (snad zítra nebo středa) a od minulého týdne cena vzrostla z 550 na současných 580 a stále roste. Předpokládám ale, že s přihlédnutím k očekávané dividendě to pořád dává smysl i za současnou cenu, co myslíte ?

Wiki - 12-4-2021 v 11:25

Pro nákup ČEZu jsou z mého pohledu tyto důvody:
- Výstavbu nových bloků v Dukovanech bude financovat stát
- Státní finance jsou ve značném deficitu, čímž je pravděpodobnější navýšení dividendy na zalepení děr v rozpočtu
- ČEZ chce participovat s VW na výstavbě nabíjecích stanic pro elektromobily s využitím majetkového podílu při těžbě lithia.
- Navzdory nízké likviditě pražské burzy se jedná o monopol a pokud stát svůj majoritní podíl nezneužije např. pro financování výše uvedené výstavby Dukovan, měla by dividenda být bezpečná.

DavidC - 12-4-2021 v 11:38

Na druhou stranu předpokládám, že po vyplacení dividendy zas cena akcie čezu může docela dost klesnout, klidně až pod 550.. Tudíž pokud to koupim ted za 580 a dostanu dividendu (očekává se orientačně 42), nebo letos bez dividendy až to klesne za třeba 540-550 či ještě míň, tak se mi to v podstatě vynuluje.. Takže přemýšlím, jestli nekoupit letos později za nižší cenu a vzdát se dividendy. Co si o tom myslíte? Počítám správně, nebo jsem mimo ? Akcie ČEZu bych rád držel dlouhodobě, klidně i desítky let pokud to ekonomicky bude dávat smysl

Wiki - 12-4-2021 v 12:43

U každého nákupu akcií existuje riziko, že mohu nakoupit méně výhodně, ale toto riziko je vyváženo tím, že mohu nakoupit velmi výhodně. Rizikem je i neinvestovat vůbec. Nejkrásnější na tom je skutečnost, že se jedná o naše svobodné rozhodnutí.

kubis35 - 12-4-2021 v 14:33

souhlasim se vsemi duvody co napsal wiki a jen bych dodal ze jako dalsi duvod bych videl predpoklad zvysovani spotreby el.energie at uz pres elektromobily nebo i tepelna cerpadla kterych bude do budoucna pribivat se zelenanim
stejne tak souhlasim s davidc ze cena pujde po divi dost dolu a i trzby nejspis po divesticich klesnou a tim je otazkou jake budou divi v budouct a jako nejvetsi riziko povazuji jak napsal wiki zneuziti majoritniho podilu statem jakymkoli zpusobem a posledni doba nam ukazala vic nez dost ze statni zamestnanci jsou schopni vymyslet i nemyslitelne a lidska fantazie nema hranice

Ladislav - 12-4-2021 v 15:01

The super stock of the CEZ :no:
http://financials.morningstar.com/ratios/r.html?t=czavf&...
2011-2020 tržba (revenue) CZK Mil :( 209 ... 215 ... 217 ... 200 ... 206 ... 202 ... 198 ... 181 ... 201 ... 209
2011-2020 zisk (net income) CZK Mil :( 40 ... 41 ... 35 ... 22 ... 20 ... 14 ... 18 ... 10 ... 14 ... 5 ...
2011-2020 zisk (earnings per share) CZK :( 76 ... 77 ... 67 ... 41 ... 38 ... 26 ... 35 ... 19 ... 26 ... 10

CEZ-2008-2021-euro.png - 14kB

Dubínek - 25-4-2021 v 13:59

Zdravím, jakou akcii byste mi doporučili pro první investici? Chtěl bych ji držet na stálo, ale kapitál mám jen 1000 eur.

Ladislav - 25-4-2021 v 15:38

Firmu, kterou už znáš a nemusíš se s ní seznamovat.
A záleží na tom, zda ti stačí dividenový výnos 4% mínus 25% daň (Německo),
nebo bys raději 7% dividendu mínus 15% (ATaT)
nebo 7% dividendu mínus 0% daň (Br.Am.Tobacco)
Výhodně oceněné akcie dnes, vyber si jednu za 1.000 € nebo dvě po 500 €:
T&T, Kraft Heinz, Walgreens Boots Alliance, Wells Fargo, Allianz, BASF, BMW, D. Telekom, Munich Re, AB Inbev,
Iberdrola, British American Tobacco, HSBC, Royal Dutch Shell, Tesco, BNP Paribas, Sanofi, Bank of Nova Scotia,
Enbridge, Mitsubishi Corp.

Ladislav - 27-4-2021 v 04:58

Raytheon-aircraft.jpg - 58kB

Raytheon Technologies chce zvýšit dividendu o 7,4% a příští 1/4 roční dividendy bude placena 17.6.
Je nutné mít akcii před 21.5. = record date.
Však dividenda je tak nízká, že by potěšilo zvýšení o 20%.
Akcie je dnes levná s P/B 1,7 a P/S 1,9. :post: https://www.morningstar.com/stocks/xnys/rtx/valuation

Příští roční dividenda = 4x 0,51 $ = 2,04 $ = 1,69 € a to je 3,02% z mého nákupního kurzu 55,93 €.
Akcii mám teprve několik měsíců a 19,7% v plus.
:punk: Koncern Raytheon Technologies dělá malá letadala a malé rakety a vznikl na jaře 2020 z částí starých firem Raytheon Company = RTN a United Technologies = UTX. Morningstar přepočetl dividendu na léta před sloučením a oznamuje dividendu 2,94 $ přepočtenou na rok 2019 = před sloučením.
Tedy by to chtělo další růst dividendy o 44%, jinak to vypadá, že je dividenda koncem roku 2021 nižší než roku 2019, jestli Morningstar počítá dividendu správně na roky před sloučením RTN a UTX.

:post: https://www.morningstar.com/stocks/xnys/rtx/dividends
Prolhaní analytici z Finance.Yahoo čekají letos růst zisku 37% a příští rok zas 37%, nebo příštích 5 let růst 24% ročně
:post: https://finance.yahoo.com/quote/RTX/analysis

rtx.png - 54kB

Raytheon-missile.jpg - 61kB

Ladislav - 28-4-2021 v 07:38

Dnes od 10 hodin je shromáždění jedné z nejmilejších akciových společností světa ONLINE.
Die Hauptversammlung 2021 von Münchener Rückversicherungs-Gesellschaft = HV Munich Re.
Společnost je hlavně milá, když jí nedáváme každý měsíc peníze, naopak jednou ročně automaticky bez žádosti hromadu peněz dostaneme v dividendách.
To nejdůležitější je vidět na video záznamu několik let.

PDF bilance 2016-2020: https://munichre.techcast.cloud/sites/default/files/2021-04/...
:punk: 2020 tržba rostla, zisk klesl kvůli korona viru, dividenda zůstane 9,80 € jako vloni. Příštích 5 let chtějí dividendu zvyšovat o 5% ročně. Šéf pojišťovny si vzal 9 milionů €, dalších několik členů předsednictva dostane po 7 milionech.
Archiv videos z HVs 2021 až 2008 :post: https://www.munichre.com/de/unternehmen/investoren/aktionaer...

Munich-Re.jpg - 363kB

Ladislav - 28-4-2021 v 08:52

:) Milion lidí z celého světa platí měsíčně pojišťovně pojištění proti ohni a nehodě,
a když se během roku sešlo dostatek peněz dohromady,
jiný milion lidí z celého světa dostane ty peníze vyplaceny jako dividendy z akcií. :)

Ladislav - 29-4-2021 v 18:31

BASF
55-minutový video záznam shromáždění akcionářů 29.4.2021
https://basf.gomexlive.com/ext/hv2021/?lang=de

Tržba 2020 byla stejná jako 2019. Čistý zisk byl 2020 negativní.
Ale dividenda bude stejná jako před rokem = 3,30 €.

BASF.jpg - 359kB

Dividendenadel

eco - 29-4-2021 v 19:16

Dobří plátci dividend z Evropy:

https://www.dividendenadel.de/dividendenadel-listen-2021/

https://www.dividendenadel.de/wp-content/uploads/2021/01/Div...

https://www.dividendenadel.de/wp-content/uploads/2021/01/Div...

Ladislav - 29-4-2021 v 19:38

Je to smutné, když ze seznamu 30 dividendových šlechticů z Evropy
nebo ze seznamu 30 dividendových šlechticů z USA
se nám líbí jen 3 akcie EU a 3 akcie US.
Proto musíme doplnit těch 6 perfektních akcií dalšími 24 podniky, které nejsou u dividend perfekt.
Jistě je v seznamech aristokratů plno nemocných podniků, které vůbec nemohou dividendu zvyšovat a přesto tak činí třeba s půjčeními penězi, jen aby se seznamu aristokratů nevypadly.
Raději koupím na stálo akcie podniků bez perfektních dividend: Allianz, BMW, De.Telekom, BHP, Shell, Wells Fargo a jiné.

Dividend Growth

eco - 29-4-2021 v 20:19

Chci společnosti, které vyplácejí spolehlivé dividendy. Očekává se také růst dividend. Návratnost je dnes často jen 2 procenta, ale za 20 let to bude přes 15 procent. Proto mám v Portofoliu také společnosti jako SAP, Air Liquide, Novo Nordisk, Nestlé, Novartis a Diageo.
Zde můžete vidět, jak se dividenda SAP vyvíjela od roku 2001. Za 20 let se výnos více než zečtyřnásobil.

SAP.jpg - 113kB

Ladislav - 29-4-2021 v 21:37

Shromáždění akcionářů Deutsche Telekom 1.4.2021 na 27-minutovém video.
Deutsche Telekom dosáhla 2020 nejlepší výsledky v historii, asi protože lidé kvůli korona krizi
byli déle v telefonu a v internetu než mezi lidmi. Roční tržba byla 101 miliard euro. Před rokem jen 80,5 miliard.
Také čistý zisk rostl. Dividenda je stejná jako před rokem = 0,60 €.
Deutsche Telekom vydělá víc peněz v USA než v Německu. Měla by se tedy v USA naučit,
že dividenda nemá být nikdy snížena.
:post: https://youtu.be/h4BCFnL6iRQ

dt.jpg - 656kB

arkyn - 30-4-2021 v 13:40

ABBVIE a WP CAREY výborné výsledky za 1Q2021 a zvýšení odhadu zisku pro letošní rok.

akcionarek - 3-5-2021 v 20:51

Chtěl bych se zeptat na akcie pro dividendy, které mám v hledáčku. Brzy dojde u mě na prodej nějakého majetku co nic nenese, tak bych rád nakoupil dividendovky, pokukuju po:

SSE.L na xetra jiny symbol
Imperial Brands
GSK

BASF pokud stihnu exdate
Metro AG

Telefonica SA

Přikoupit: British Tobaco, Tesco, BP nebo NGG.L

Zajimá mě jak Telefonica posílá dividendy? neposílá misto peněz akcie? Mám fio, jak by to asi bylo u FIA to připsaní?
Jaká je srážka daně u dividend ze Španělska, 19% jak dříve?

Jakou výši daně mi bude u fia strženo držení Něměckých akcií?

Díky

Ladislav - 4-5-2021 v 05:28

Z tvého seznamu bych koupil jen akcie BASF, B.A.Tobacco, Tesco.

Dále můžeš vybírat mezi dosud nepředraženými akciemi: AT&T, Kraft Heinz, Walgreens Boots Alliance, Wells Fargo, Allianz, BMW, D. Telekom, Munich Re, AB Inbev, Iberdrola, HSBC, Royal Dutch Shell, BNP Paribas, Sanofi, Bank of Nova Scotia, Enbridge, Mitsubishi Corp.

:( Akcie Telefónica SA nekupuj!!! Oni posílají dividendy z akcií a zatím účelem vyrábí nové akcie a množením počtu akcií se znehodnocuje kurz a proto akcie léta klesá. Stejný případ Banco Santander. :( Já už dávno akcie Telefónica a Santander nemám. Dividendy z akcií = scrip dividend je hezká věc, jen když se nezvyšuje počet akcií kvůli tomu. Akciová společnost by měla počet akcií snižovat a tím zhodnocovat kurz.

tef.png - 13kB Telefónica rozmnožuje počet akcií a proto klesají

1

AngelaM - 4-5-2021 v 13:56

Ahoj všichni! Prosím, řekněte mi, kde získáte informace, abyste pochopili vše, co sem píšete? kde je nejlepší začít? Opravdu se chci naučit obchodovat
 Stran:  1  ..  13    15    17  ..  20