Diskusní fórum akcie a burza

Problém forum computer telefon život

Stran:  1  2  

Stanislav - 11-11-2019 v 18:11

ČSOB od 1.11.2019 taktéž zavedla náhled na konto přes SMS. Zřejmě se v bankovním sektoru krade více, než se oficiálně říká?

Ladislav - 12-11-2019 v 20:32

Dnes a zítra opravuju programování 50 z mých 500 podstránek od :post: https://nr1a.com
Všech 500 podstránek neopravim. To je moc práce. I když bych měl čas jako důchodce.
Protože se to během let změnilo a 15 let staré programování hlásí dnes ''stránka není bezpečná''

Staré HTML programování webstránek hlásí dnes nebezpečí nebo chybu u:
<HTML>
<HEAD>
<META HTTP-EQUIV="Content-Type" CONTENT="text/html;charset=iso-8859-1">
<META NAME= . . . . . .
</HEAD>
<BODY>
<body bgcolor="#CCFFCC" text="#000000" link="#0000EE" vlink="#551A8B">
<A HREF="http://nr1a.com/">.......</A>
</BODY>
</HTML>

:post: Dnes musí pryč
<BODY>
a všechny links http://

a musí tam být
<!DOCTYPE html>
<HTML>
<body bgcolor="
a links s ''s'' https://

tedy

<!DOCTYPE html>
<HTML>
<HEAD>
<META HTTP-EQUIV="Content-Type" CONTENT="text/html;charset=iso-8859-1">
<META NAME= . . . . . .
</HEAD>
<body bgcolor="#CCFFCC" text="#000000" link="#0000FF" vlink="#551A8B">
<A HREF="https://nr1a.com/">.......</A>
</BODY>
</HTML>

Takže by neměla hlásit nebezpečí opravená stránka :post: https://nr1a.com/AKCIE

A oznamuje mi HTML validator :post: https://validator.w3.org , že HTML je zastaralé a měl bych programovat s CSS.
To CSS ale neznám a nikdy nebudu studovat.
A také by se u vynechání řádku mělo nahradit <p> s <br><br>

:( Bohužel polovina stránek v internetu informuje, že ''<body bgcolor=" a ''<basefont size=" mají být nad </HEAD> a pak následuje <BODY>
a polovina stránek informuje, že ''<body bgcolor=" a ''<basefont size=" mají být pod </HEAD> a nepíše se tam už <BODY>
Tak je to asi jedno, zde je ''<body bgcolor=" a ''<basefont size=" v HEAD nebo v BODY

Ladislav - 19-11-2019 v 14:14

Mary-Ann-69.jpg - 89kB Foto: crazy Pinay

Crazy Pinay a mé děti spali posledních 5 dní u mne v bytě.
Současně postavila před dveře její prázdný kufr a dvoumístný kočár ze sklepa postavila k posteli.
Nevím, co to znamená.
Asi jí městský referát odmítl platit sociální pomoc a nájemné druhého bytu, protože má 10.000 euro v akciích, nebo neměla dobrovolně končit s prací uklízečky, kde vydělala někdy dokonce 2.000 euro za měsíc.
Třeba poslední den před cestou na Filipíny, příští týden v sobotu 30.11. naplní v jejím novém bytě všechny kufry a kočár a převeze všechny věci ke mně, aby svůj prázdný byt odhlásila, kde je od konce října.
Neboť nezaměstnaná osoba by neměla platit nájemné z druhého bytu, když může bydlet s dětmi zadarmo u hodného otce dětí. Tedy u mne.
Zvláště tehdy by bylo hloupé nechat věci ve druhém bytě a platit nájemné, jestli má v úmyslu po 28-denní dovolené 30.12. nevrátit se zpátky do Evropy, ale zůstat navždy na Filipínách.

Joe-Bill-2019-7.jpg - 179kB Foto: moje děti. Aking mga anak.

Ladislav - 3-12-2019 v 07:00

Mindanao-map.jpg - 89kB

Moje děti dorazily dnes (beze mne) na jih Filipín = Davao City.
Zatímco já mám zde venku 2°C zimu a uvažuju, za kolik let se mi podaří ušetřit 25.000 euro na 5 nových akcií.
Až budu mít ty akcie koupeny, rád bych dojel s dětmi do Španělska.

samal-island.jpg - 109kB

Stanislav - 8-12-2019 v 18:11

Protéká mi horní nádrž na WC. Koupil jsem výpustný ventil s tím, že podtékal, tak jsem ho vyčistil a teklo to opět, takže se to nepovedlo opravit. Problém je napojení trubky na výpustný ventil, který je prehistorický, takže to budu muset celé vyměnit. Toalety se zadním přítokem se už nevyrábí, ale těsnění za 25 Kč naštěstí jo! Bude to horor to pospojovat, protože to mám pod úhlem 90° a kvůli rohu to budu muset honit do úhlu 270°. Některé trubky jsou z minulosti ohýbané teplem a ty nové zřejmě budou z PVC a ten potřebuje o mnoho vyšší teplotu. Mají k tomu lepidlo, takže lepit, lepit a lepit. Už jsem s tím strávil 5 hodin a výsledek nula.

kraken - 8-12-2019 v 20:13

řešil jsem podobnou svízel před nějakým rokem v RD s 2xWc, mám vodu ze studny, který je železitá,furt jsem něco čistil, měnil zkorodovaná měděná táhla ,která vydržela tak 6 měs. a ta v součtu nebyla levná a nakonecje přestali dělat. Výsledkem bylo, že jsem koupil celý nový combiWC- všechno v plastu a gumě, a mají upgrade- jiné řešení splachování. a je klid, voda ze studny nevadí. to by mělo vyjít. přívodní oplétaná hadice od shora dolů je jen kosmetický detail ,který řeší úhly. zbývá jen vyřešit odpad. spolehlivé WC je jedna z mála jistot každého investora.

mr.stepka - 9-12-2019 v 02:22

Mindanao je region, kde řádí MILFky :) tzv. Moro Islamic Liberation Front (bohužel se před volbou názvu neobtěžovali zadat na internet, aby zjistili, že to má i jiný význam). Tam bych jako běloch určitě nejezdil! Popravdě, ono to není bezpečné ani v některých částech Manily. Místní vám přesně řeknou, kterým částem se raději vyhnout.

Ladislav - 9-12-2019 v 08:07

Já zůstávám doma ve střední Evropě s mými milými třiceti akciemi.
Asi budu mít zahraniční dovolenou jednou za 10 let.
Protože nepracuju, mám malý důchod, který utratím za drahé nájemné a za dividendy z akcií kupuju další akcie.
Mám v plánu přidat 2.000 € na Enbridge, 2.000 € na Scotia Bank, 2.000 € na Mitsubishi Corp., a po velkém dvouletém krachu koupím za 6.000 € Microsoft.
Tedy nemohu několik let utrácet peníze za cestu na Filipíny (i když nejlevnější letenka stojí snad jen 600 €;). A nedovolím si ani cestu do Španělska, kam létá bankrotující Ryan Air za cenu bochníku chleba. :)
Ale důchodce je na tom hezky, když zaplatí nájem bez podpory státu a každý rok má několik tisíc eur volných na nákup akcií.

Filipíny Cebu

Georg - 9-12-2019 v 14:39

Vezmu čast dividend z PM a koupím letenku do Cebu. Vezmu část dividend z T na útratu a letím. Dělám to proto, že si chci život užít a nebudu čekat na důchod až budou Filipíny spludrovaný turismem, a já tam poletím s napuchlejma nohama a pod práškama na tlak, ředění krve, žaludek a slinivku. Z Cebu jedu na Panglao, naberu filipínku a frčím na Balicasand, pěkné koupání a krásné koraly. Pokoj s koupelnou, klimatizací a ventilátorem 250kč pro dva. Pivo stoji 0,65l 20Kč a jídlo 60Kč. Po týdnu se vracím na Panglao naberu jinou filipínku a jedu přes Tagbilaran na Cabilao. Krasný korály a šnorchlování minimum turistů. Tady je ubytko za 500kč pro dva se snídaní. Někdy, když je dobrá cena stačím reinvestovat zbytek dividend, abych měl v důchodu na prášky a reálný život. V důchodu už nebudu cestovat do horka a vedra, ale zůstanu v ČR, v sakra dobrým klimatickým pásmu se vzpomínkami a těšit se budu na dividendy. :rolleyes:

Ladislav - 9-12-2019 v 16:33

Pinas-2.jpg - 91kB

Mabuhay nasa Pilipinas.
''''s napuchlejma nohama a pod práškama na tlak, ředění krve, žaludek a slinivku'''' To vypadá podle zdraví, že už má Georg 80 let. Ale on není ještě v důchodu. Snad je mu 50.

Václav z jižních Čech (asi 71 let) prodal domek v maloměstě jižně od Budějic a koupil malý byt a zbylo mu ještě 70.000 euro, které nyní utrácí každou zimu na Filipínách. Protože nebyl ženatý a nemá děti, které by jeho 70.000 euro zdědily.

Zdá se, že každý osamělý postarší Čech navštěvuje stejná místa na Filipínách. Cebu, Bohol, Tagbilaran nebo i Tacloban. Snad tam znají i na stálo usazené Čechy, Slováky, Němce, Rakouzy.
A tak je nyní Václav na Filipínách od 4.12. do 25.3. navštívit tu nebo onu nevěstu.
Tedy jestli pan Georg tam bude také a nezná se s Václavem, já mu dám jeho emailovou adresu.

Pinas-4.jpg - 42kB

Georg - 9-12-2019 v 19:40

Citace: Původně zaslal: Ladislav  

Moje děti dorazily dnes (beze mne) na jih Filipín = Davao City.
Zatímco já mám zde venku 2°C zimu a uvažuju, za kolik let se mi podaří ušetřit 25.000 euro na 5 nových akcií.
Až budu mít ty akcie koupeny, rád bych dojel s dětmi do Španělska.

Tam je to pro cizince nebezpečný. Potvrdila mě to i filipínka, která je ze stejného místa Davao. To nebudeš mít jednoduchý, až si budeš vyzvedávat děti na cestu do Španělska.

Pavel - 9-12-2019 v 20:03

Kdypak asi pan domácí přestane nakupovat další a další akcie a začne užívat dividendy z nich?

Původně to vypadalo, že odchodem do důchodu, ale je to asi jeho velká vášeň, že toho nakupování dosud nenechal?

Vášeň jako mají obvykle ženy - nakupovat dál a dál:cool:

Ladislav - 9-12-2019 v 23:09

Já byl na nejhezčích místech světa, na většině z nich 2x, od 1981 do 2000. Ale nemusím nikdy do Sydneje.
Hledat nevěstu už asi nikdy nebudu.
Mně už potěší jen, stále větší počet akcií a peníze z dividend.
Tedy se nechystám na cestu do ciziny. Chystám se jen na nákup akcií.
Asi nikdy nepřestanu šetřit a nezačnu rozhazovat peníze. Protože buduju bohatství pro mé děti.
Ale nejsem zdaleka takový mamonář, jako ti známí mamonáři z románů a filmů.
Protože v lednu dostanu jen asi 100 euro dividendy, moje konto se může dostat do mínus, jestli nepožádám o 6 minulých českých mini-důchodů v jedné platbě najednou.
Však na jaře jsem vždy zasypán tisíci eur z dividend a mohu hned nakupovat akcie: Bank of Nova Scotia, Enbridge Inc., Mitsubishi Corp..

Stanislav - 10-12-2019 v 15:23

Konečně jsem to domrskal na tom WC. Byl jsem 2x v krámě, protože jsem přesně nevěděl, jaké mám koupit trubky a hlavně kolik? Těsnění jsem koupil ještě jedno navíc a udělal jsem dobře, protože jedna mrcha byla proříznutá, takže by to teklo a já bych tam musel potřetí! Je to zalepené a budu čekat do zítřka, až to lepidlo vytvrdne. Doufám jen, že už tam nebude nic zlobit, protože to by bylo na mašli. Instalatéra v práci jsem se ptal na jeden díl z výpustného ventilu, proč je to u strany vyseknuté, ale nedovedl mi kloudně odpovědět. Pokud budete někdo montovat trubky z PVC, tak jsem to ohřál nad plynovým sporákem, ale horkovzduška by byla zaručeně lepší, ale tu nemám. Takže konce jsou mírně nahnědlé, ale není to tak strašné, hlavně aby to bylo funkční. Ta zábava mi zabrala 8 hodin a stačilo pouze koupit trubky, těsnění, lepidlo a spojku s těsněním pod výpustnou nádobu. Bohužel jsem to dělal poprvé sám a nikdo mi neradil, tak uvidím, jak jsem byl zdatný? Nemají trubky do úhlu 120°, což vidím jako závadu, protože by byla ta práce pro mne jednodušší. Materiál mě přišel zhruba na 800 Kč, ale mohlo by to být méně, pokud bych byl z oboru, ale i tak mám z toho už teď radost, že se mi to povidlo(švestkový). Za odměnu jsem si otevřel pivko, protože mám volno 14 dní a dostal jsem ho včera, aniž bych to čekal! 5 dní indispozičního volna navrch je jako bonus ke konci roku a chtěl jsem dát 3 dny na oltář vlasti, ale byl jsem odmítnut, že si ho mám nuceně vybrat.

Mladší kolegyni jsem plácl přes zadek tak šikovně, až mi to bylo žinantní, protože mi vyjela nezvykle ruka. Vykvákala to spolupracovnici a ta mě za to pokárala, že je to sexuální harašení. Ovšem postižená tvrdila, že jí to nevadí!!! :lol: Musím jen suše dodat, že to bylo karate holou rukou přes kovadlinu, takže jsem žádal o to, aby mi bolavou ruku alespoň trochu pofoukala. Je to hrozné dělat mezi takovou spoustou ženských a chovat se jak buzerant. To je snad lepší si zahrát chvíli na lesbu. Chvílemi si připadám jak v tom polském filmu Sexmise a to si vůbec nedělám srandu! Nejlépe by mi vyhovovala postava Jerzyho Stuhra, který si zásadně nenechal radit od slepic.

Georg - 10-12-2019 v 17:49

To jsi měl štěstí, že jsi jezdil v období 1981 - 2000. V současné době se nejkrásnější mista světa zavírají. V Thajsku zavřeli výletní pláž kousek od Phi Phi, protože je nachcaná a nasr..... až po okraj. To samé na Filipínách pláž na Boracay. Cestuvní ruch dává denně dividendu ve formě zničené přírody a plastového odpadu v ní.:mad:

Pavel - 10-12-2019 v 21:48

Stande, ty seš ale kanec!:lol:

Stanislav - 11-12-2019 v 09:58

Teď jsem udělal premiéru WC a opět to teklo, ale trubky jsem udělal dokonale, protože nikde nekápla ani kapka a přívodní těsnění k toaletě též. Myslel jsem, že mi z toho šlehne! Sundal jsem tu nádržku na vodu a opět jsem přitáhl matici na výpustný ventil, tentokráte mimo mísu. Zřejmě asi zde byla další závada, že se ta matka musí utáhnout mimo, aby se z druhé strany dal přitlačit výpustný ventil. Opět jsem to smontoval dohromady a zatím to neteče. Koukal jsem se 2x pod stahovací matku nádržka-trubka a bylo tam sucho. Ačkoliv jsem orthodoxní ateista, tak ať Bůh dá to, aby už ten šmejd netekl, jinak skončím v Bohnicích.

pat a Mat.jpg.jpg - 9kB Stanislav, Pat a Mat dokončili úspěšně spolu opravu WC po různých peripetiích. A je to!

To je asi tak, když si někdo z leknutí hraje na instalatéra a u investic to platí dvojnásob.

ado130 - 5-1-2020 v 19:01

Ahoj,
rád by som vám predstavil platformu, na ktorej pracujem poslednú dobu.
V podstate ide o SW, pomocou ktorého je možné sledovať vývoj ptf (stále vo vývoji) a taktiež vytvárať ľubovoľné množstvo screenerov (napr. aristokrati, vlastné akcie, ...) a filtrovať ich.

Funkcie:

1. CSV import z DeGiro, manuálne pridanie
  2. Zobrazenie tabuľky a grafov vlastnených akcií
  3. PDF export pre účely DAP (čiastoenč vo vývoji - zatiaľ obsahuje iba dividendu a nerieši predaj; budem rád za názory tých, čo už DAP podávali)
  4. Screener s vlastným filtrovaním

Odkaz: http://ado.4fan.cz/SPM/web/

Web je zatiaľ iba kvôli rýchlej prezentácií, je tam odkaz na stiahnutie.
Budem moc vďačný za akýkoľvek feedback, či už pozitívny alebo negatívny (ten je dobrý, dá sa z neho zlepšiť).

MilanV - 5-1-2020 v 20:04

ado130 dobrý projekt, ale po stažení zazipovaného souboru mi Norton odebral instalační exe jako hrozbu

ado130 - 5-1-2020 v 20:30

Ja AV nepoužívam vôbec, každopádne s tamtým jediné čo mi napadá je odstaviť AV.
Ak by mal niekto podozrenie, že SW robí nekalé veci, tak zdrojáky sú na githube, po predošlej dohode môžem poslať odkaz.
Časom ich plánujem zverejniť sám, až bude projekt z väčšej časti funkčný a otestovaný.

Ladislav - 6-1-2020 v 10:04

Moje děti a Mary Ann bydlí nyní po zahraniční dovolené už 6 dní a 6 nocí u mne,
i když šílená Mary Ann v listopadu odnesla 90% obleků do nouzového útulku.
Přece jen je to hloupé pro ně jezdit brzo ráno kilometry daleko ke mně do mateřských školek,
když ode mne tam jdou jen 5 minut pěšky.
A nyní bude Mary Ann několik týdnů uvažovat, zda má začít zas pracovat jako samostatná uklízečka za 14 € na hodinu,
nebo zda má začít v jejích 29 letech navštěvovat nějaké učiliště a vyučit se nějaké povolání, třeba prodavačku pekárny.
:( Nouzový útulek pro cizinky v nouzi se jmenuje Tahanan. Má tajnou adresu, kterou Google nenajde. Jen ty cizinky v nouzi se dozví adresu na Tahanan v organizaci Kofiza v Goethestrasse 12. :(

bulinak - 6-1-2020 v 10:55

ado130:
Já bych ocenil podporu pro Tastyworks... :)

ado130 - 6-1-2020 v 11:10

bulinak: Tastyworks nepoužívam, tzn. je tam možnosť nejakého exportu, ktorý dokážem spracovať? Ak áno a nejaký mi dodáš so všetkými možnými typmi udalostí (nákup, predaj, dividenda, ...) veľmi rád to pridám do svojho ToDo listu.

Pavel - 6-1-2020 v 11:21

Moje děti a Mary Ann bydlí nyní po zahraniční dovolené už 6 dní a 6 nocí u mne,
i když šílená Mary Ann odnesla 90% obleků do nouzového útulku.

Obleků svých nebo dětí anebo pana domácího?

Pavel - 6-1-2020 v 11:22

A nyní bude Mary Ann několik týdnů uvažovat, zda má začít zas pracovat jako samostatná uklízečka za 14 € na hodinu,
nebo zda má začít v jejích 29 letech navštěvovat nějaké učiliště.

Že by se blížilo rozuzlení?

Ladislav - 6-1-2020 v 13:41

''''Obleků svých nebo dětí anebo pana domácího''''

:) Prázdné kabáty z akcií = Aktienmäntel = penny stocks :)

Stanislav - 7-1-2020 v 18:23

Dnes 7.1.2020 (Mimochodem, můj bratr má dnes narozeniny - 54 let) jsem poprvé v životě překročil hranici 100.000 USD. Skromná hotovost + stav ptf. Vloni v prosinci jsem byl o mnoho skromnější a čekal jsem to až koncem tohoto roku. Na hlupáka z východní Evropy, který má velký problém si vydělat trochu slušnější peníze v zaměstnání, je to docela slušný výkon, protože v kultivovaném kapitalistickém světě dosahují investicemi vyšší mzdy bez práce. Zajisté mě asi chápete, že mám tudíž nechuť dělat, protože mě to uráží. Moje kolegyně mě vynachválila u vedoucí, že jsem snaživý a že dobře pracuji a hned mi ta bunda vedoucí přidala další práci, ale bez peněz. To mě bohužel provází celým mým životem v tomto postbolševickém bordelu. Dokud se lemplové a pracanti nebudou správně honorovat za odvedenou práci, tak tady v tomto státě nikdy blahobyt a pořádek nebude! Furt to bude bolševická sr@čka, jako je tomu doposud. Vyměnil jsem několik zaměstnání a tento trend je všude stejně bolševicky zkostnatělý. Je to ubohost a nelze to zvrátit ze dne na den. Bude to trvat několik generací a já už se té pozitivní změny nedožiji.

Wiki - 7-1-2020 v 19:11

Stando gratuluji ke kulatinám (na účtě). Asi ses zařadil mezi horních 10% na světě.

Pavel - 7-1-2020 v 19:19

Taky gratuluji Stando, ty náš pivní skaute:-) Moc hezký výsledek když uvážím tu chemickou anabázi v Uhříněvsi!

MilanV - 7-1-2020 v 19:37

Taky gratulace Stando. Jen tak dále

eppairforce - 7-1-2020 v 22:46

Stando, velká gratulace. A k tomu, že ti přidali práci a ne peníze.......šikovní lidé se pohybují v nízkopříjmových skupinách....to jsem četl už nevím kde ale není to jen postkomunistickej jev. Chce to asi občas něco zqurvit :-)

Ladislav - 8-1-2020 v 11:35

:( Defragmentování nejde :(
To déletrvající defragmentování computeru ( C : ) mi dříve trvalo hodinu, ale dnes snad 50 hodin.
Ukazuje se tam, že je analyzování v provozu, ale ještě za hodinu je tam ''0% analyzováno''

Naštěstí mi computer funguje i bez defragmentování.
Internet je v pořádku a teoreticky by měl být rychlý přes kabel ze skleněných vláken.
Jenže po kliku na symbol webstránky se 2 minuty nic nehýbe, pak je obrazovka bílá, a pak se každá webstránka hledá a zobrazuje další 2 minuty.

:question: Snad bych měl deinstalovat browser Google Chrome a nainstalovat ho zas znova, nebo co? :question:

ado130 - 8-1-2020 v 12:59

Aký je typ disku, HDD vs SSD? U SSD to nemá zmysel a u HDD si myslím, že už tiež moc nie. Pravdepodobne to trvá dlho z dôvodu veľkého množstva súborov na disku - lepšia varianta je buď vymazať nepotrebné súbory/aplikácie alebo preinštalovať OS.
Aké sú parametre PC? Miesto Chrome by som odporúčil niečo iné, napr. Operu/Mozillu.

Jack N. - 8-1-2020 v 13:32

Stanislav: :thumbup::thumbup::thumbup:

Kdyby jen v práci tušili, jakého mají mezi sebou bohatého akcionáře, to by se děli věci ! Nejspíš i dost nepěkné ...

Pavel - 8-1-2020 v 18:19

Ladislav: jak moc je zaplněný (v procentech) ten disk C:? Předpokládám, že je to starý plotnový.

Stanislav - 8-1-2020 v 18:39

Jacku, on mi stejně nikdo nevěří a ani v rodině, i když jim ukážu účet. Těžké je být ve stádu volů a ovcí prorokem. Při nástupu do nové práce jsem jim ukazoval průkazku a můj synovec mi řekl, že to umí každej blbec si dát fotku a zatavit to do fólie. Podle sebe soudím tebe, když on má dluhy a je chudý, tak automaticky spadám do jeho stejné kategorie blbců. Jen mě hodně mrzí, že i přes mojí osvětu jsem nikoho nikdy nepřetáhl na svojí stranu a ten člověk nezačal investovat s mojí pomocí a i s Vaší podporou na tomto webu. Musím jen dodat, že moje investování se překulilo do plusu teprve až v roce 2015, tedy po dlouhých 8 letech. Myslím si, že je to problém většiny lidí, kteří jsou netrpěliví a chtějí vydělávat velké peníze hned od začátku. Tím, že jsem prošel zatěžkávací zkouškou - krizí, kdy jsem spadl na pomyslnou nulu, tak moje víra, že to opravdu funguje v delší časové ose, to nakonec vyhrála. Ze všeho nejvíce děkuji panu Ladislavovi, který stál na začátku mého investování a formoval mě, což bylo pro mne největší štěstí, jelikož jsem nenarazil na nějakého vykutáleného šmejda, který by mě hloupými radami připravil o peníze a nakonec i o rozum. Čím více nás bude investovat, tím více budeme bohatnout jako stát. Nyní jsme chudý stát a vedou ho bolševičtí zločinci, ale jednoho dne to bude muset skončit a těm parazitům se vezmou nakradené majetky a některé bude čekat i po zásluze dlouhodobý kriminál.

eppairforce - 8-1-2020 v 23:23

Pánové tak jsem si řekl, že se pokusím někoho s kým přijdu do styku přesvědčit k dlouhodobému investování. Aspoň jednoho člověka z mýho okolí. Budu to prostě zkoušet, dělám servis po domácnostech mám nějaký ty možnosti kontaktu.To mám trvalej úkol. Socialistickej závazek :-)

u nás stotisícový město, byl jsem podepisovat v bance formulář w8ben, chlápek s kterým to proběhlo mi řekl, že on investuje a že další o kom ví, jsem já. Smutný. Vše prosáklý bolševismem a fin negram. Začnu kamarádama. Jako poutník krajinama finanční negramotností :-) Snad si mě nezamění s prodejcem multilevel marketingu nebo tak něco

Ladislav - 9-1-2020 v 13:02

Muj komputer se silně polepšil :)
Nejprve jsem vymazal cookies :punk:, pak jsem odinstaloval Google Chrome :punk:, nešťastnou náhodou se vymazala i dataj pro novou instalaci Chromu.
Pak jsem vypnul komputer vytažením zástrčky ze zásuvky a ne klikem. Nemocný komputer nebyl vůbec šokován tímto nedovoleným vypnutím.
Pak jsem 3x strkal zástrčku do zásuvky, než se to konečně probudilo.
Za 20 minut přestala jiskřit druhá kontrolka, což znamená, že je komputer připraven.
Před tím mi ta 2. kontrolka jiskřila stále, třeba i když byl komputer zapnutý hodinu a nepoužívaný.
A tak se mi povedlo i defragmentování ( C : ) už asi za 30 minut.
Nyní jsem krátkodobě použil browser Mikrosoftu, jen abych nahrál program Google Chrome a instaloval ho.
A teď se mi zobrazí webstránky za 30 sekund po kliku na symbol. Před tím se zobrazil web až za 4 minuty po kliku na symbol. Kupodivu si komputer pamatuje všechna hesla a nemusím je vyplňovat.
Tedy ani 15 let starý komputer IBM není nutné házet do klestu. :)

Ladislav - 9-1-2020 v 19:52

Zatracená mrcha!
Mary Ann dostala dnes zprávu, asi na židovské forum Fejsbuk, že její otec Jose musí zbourat jeho bambusovou chatrč, protože přes to místo povede nová silnice.
Její otec ji poprosil o darování 3.500 € :(, aby si mohl zařídit novou chatrč za městem Tarragona / Mindanao.
A tak mi povídala Mary Ann, abych jí půjčil 20.000 € :(, že dá peníze i matce,
a že začne zase pracovat jako uklízečka, aby mi peníze později vrátila.
Pak se mne ptala, kdy jí dám ty peníze. A já povídal: ''Za pět minut'' a šel jsem ven do knihovny.
Když jsem se vrátil za 3 hodiny, ptala se mne, kde jsem byl. Tak jsem jí řekl, že jsem byl v bance a poslal otci 20.000 €.
Několik minut později jsem jí řekl, že její nejlepší kamarád Sven jí půjčí peníze. Ona mi ale řekla, že já jsem její nejlepší kamarád.
Tak jsem jí řekl, že jí nemohu půjčovat peníze, když neznám adresu jejího nouzového útulku Tahanan.
:punk: Ona mi řekla, že se z toho útulku zase přestěhuje zpátky ke mně. :punk:
A nakonec jsem jí řekl, že když má akcie za 8.000 €, musí prodat svoje akcie, poslat peníze otci a matce, a když začne pracovat jako samostatná uklízečka v Mnichově, bude zas vydělávat 1.500 € čistého měsíčně a ty dnes prodané akcie další rok zase nakoupí.
A to je pohádky konec.
Nyní nezbývá mrše než prodat akcie, poslat otci 3.500 € a třeba i peníze matce, přestěhovat se ke mně a začít pracovat.
A příští rok zas akcie koupit. BHP Group, HSBC, Royal Dutch Shell, BASF, BMW, Munich Re, Iberdrola, Sanofi, AT&T, British American Tobacco.

:( V listopadu mi poslala Mary Ann SMS, ze uz nemám zádné místo v jejím zivote. A na úradu si vymýslely krávy blbé, které dny týdne smím videt moje deti a které dny nesmím. A dnes zas bydlí Mary Ann a moje deti od 1. ledna uz 9 dní u mne. A od 9.1. chtela by ode mne pujcit 20.000 €, protoze její otec jí napsal, aby mu poslala 3.500 € na novou chatrc. Jenze já si to pamatuju a nikdy nezapomenu, jak na mne byla Mary Ann zlá minulý rok. Kdyz potrebuje peníze, musí prodat její akcie a zacít pracovat, aby mohla akcie zase koupit. :( A tak radeji dnes celý den nebudu doma, aby na mne nechtela peníze.

Bouda.jpg - 13kB Jedná se o podobnou boudu jako na obrázku.

ado130 - 11-1-2020 v 14:34

Bola vydaná nová verzia v1.0.6.

v1.0.6:

Je tu niekto, kto používa DeGiro a už podával DAP v minulosti? Mohol by prosím pozrieť na poslednú funkciu - PDF export a povedať mi, či je dostačujúca alebo by to chcelo ešte pridať nejaké info?

Vďaka

roberto marconi - 11-1-2020 v 17:33

Ladislave, Ladislave, typicky ukaz "milujici zeny".
Miluje Tvoje penize :lol::lol::lol:
Udrzuj si svoji pamet ve vzorne kondici a na jeji jednani z minuleho roku nikdy nezapomen!

Stanislav - 2-2-2020 v 11:24

V pátek mi konečně dorazil ten Wi-FI repeater z Číny. Dodnes však není zapojen, protože není u něho anténní vstup, abych tam natáhl signál pro nastavení, a pak ho vložil do jakékoliv zásuvky v bytě. Nastavím ho, ale pak je hluchý, protože ze serveru není odezva DNS, což je docela velký problém, aby to fungovalo. U routeru stačí pouze stisknout WPS tlačítko na extenderu(repeateru) a routeru, a pak se to nastaví automaticky samo. Tak jsem se těšil zbytečně, že si rozvedu signál po celém bytě pro TV i mobil i jakékoliv jiné zařízení.

arkyn - 2-2-2020 v 11:37

Citace: Původně zaslal: Stanislav  
V pátek mi konečně dorazil ten Wi-FI repeater z Číny. Dodnes však není zapojen, protože není u něho anténní vstup, abych tam natáhl signál pro nastavení, a pak ho vložil do jakékoliv zásuvky v bytě. Nastavím ho, ale pak je hluchý, protože ze serveru není odezva DNS, což je docela velký problém, aby to fungovalo. U routeru stačí pouze stisknout WPS tlačítko na extenderu(repeateru) a routeru, a pak se to nastaví automaticky samo. Tak jsem se těšil zbytečně, že si rozvedu signál po celém bytě pro TV i mobil i jakékoliv jiné zařízení.

Stando, na WPS pozor, není to bezpečné, resp. je to poměrně jednoduše prolomitelné pro někoho z venčí kdyby chtěl, cca do 1-2 hodin je ve tvé síti. Najdeš na internetu popsáno poměrně detailně. Sám jsem proto nikdy u sebe WPS neaktivoval.

Vosa - 2-2-2020 v 11:55

Stanislav: Jak se ten extender presne jmenuje/ co je to za typ? WPS bych taky nepouzival, jak pise arkyn. Chtelo by to pripojit se pres wifi do extenderu a rucne nastavit k jake siti se ma pripojovat.

Ladislav - 3-2-2020 v 11:02

Crazy Pinay - Mary Ann povídala dnes ráno, že jestli jednou dostane větší levný sociální byt, než najímám já drahý nesociální byt (od 1984), že mohu pak bydlet s nimi. Tedy moje budoucnost není smutná.
Zatím ale moje děti jsou se mnou od pátečního odpoledne do nedělního poledne. Ostatní dny bydlí Pinay s dětmi v nouzovém útulku Tahanan. Asi proto, že v mém bytě cítí crazy Pinay - Mary Ann zlé duchy a několikrát ročně ty zlé duchy v mém bytu vykuřuje. Když však začnou z hrnce šlehat veliké plameny, musím ten oheň hasit. Tak už vím, že lepší je ten hrnec zakrýt pokličkou a oheň udusit, než lít do ohně vodu. Protože na počátku lití vody do ohně vyskočí plameny dvakrát vyšší, než byly.
Ona asi Crazy Pinay nepočítá s hledáním nového ženicha, protože jak stárne, je rok od roku více ošklivá. :)
Že prý bude mít Pinay právo na sociální pomoc, když její akcie nebudou mít vyšší hodnotu než 6.500 euro (já myslel 3.000 €;). A prodáváním akcií už kleslo její portfolio na 7.500 €.
Já jí ale navrhuju, aby brzy začala pracovat a přestala být líná. Vždyť snadno najde práci v samoobsluhách: ukládat zboží ze skladu do regálů za 10 € čistého na hodinu. Pak by mohla prodané akcie zase znova koupit.
20.2. zřejmě půjde Crazy Pinay na shromáždění akcionářů Infineon do veletržního paláce Minga. A 14.5. na shromáždění akcionářů BMW do Olympiahalle Minga.

Joe-Bill-Mary.jpg - 403kB

Pavel - 3-2-2020 v 11:10

...víc ošklivá a má na krku 2 děti...

Ženitby chtivý německý chlapík by jistě dal přednost mladšímu masu bez závazků:lol:

MilanV - 3-2-2020 v 11:13

Citace: Původně zaslal: Pavel  
...víc ošklivá a má na krku 2 děti...

Ženitby chtivý německý chlapík by jistě dal přednost mladšímu masu bez závazků:lol:

A toho jsou plné Filipíny. Stačí si najít jen vhodnou seznamku (eShop)

Ladislav - 3-2-2020 v 11:20

Filipínská seznamka zadarmo :post: www.dateinasia.com

Date-in-Asia.jpg - 174kB :) Schön, ba?
Filipínky s dětmi z Manily hledají ženicha.
Pilipinas kasama ang mga bata mula sa Maynila at naghahanap ng kasintahang lalaki.

Stanislav - 4-2-2020 v 06:38

Je to tento repeater. https://www.dx.com/p/802-11b-g-n-300mbps-wireless-n-wifi-rep...

Do PC mám napíchlou anténu s 16 dB, jinak jsem bez signálu. Podle mne je potřeba, aby do toho čínského šmejdu šel signál, jinak to nejsem schopen nastavit. S tím jsem vůbec nepočítal, že to bude takový problém? Na PC mi to sice ukáže tu adresu, ale nepřipojí se to, protože server ho nenačte. WPS tlačítko je na přední straně repeateru, aby se usnadnil přístup s routerem.

gariv - 4-2-2020 v 07:39

Na nastavenie repeatera musíš použiť ethernetový kábel. Pripojiť k PC, v prehliadači zadať IP adresu repeatera a nastaviť wifi.

Stanislav - 4-2-2020 v 17:14

To jsem právě zamýšlel, že bych to vyzkoušel i v této variantě, až budu mít o víkendu na to opět čas. Kousek kabelu u toho byl, tak je velké štěstí, že jsem ho nevyhodil, jak je mým dobrým zvykem. Jinak díky, snad to pomůže?

Ladislav - 22-2-2020 v 08:48

Pinay bydlí zase u mne
Včera ve 22 hodin večer Pinay postavila do dvora 12 velkých plastických pytlů s věcmi a jeden velký kufr.
Nevím, jak to přivezla z 6 km dalekého nouzového útulku. To by chtělo draze zaplatit za minibus-taxi, nebo mít kamaráda s velkým autem, nebo jeti 2x s kombi, nebo nouzový útulek stěhování organizuje.
Před týdnem mi ukázaly děti dům na tajné adrese, kde matky s dětmi bydlí, protože mají před otcem dětí strach =
In Via, Josephsburgstrasse 24, Minga. Nájemné ji stálo 290 € měsíčně a dostávala jen 408 € měsíčně Kindergeld od státu. Tedy musela prodat od kazdé akcie polovinu kusu.
A tak mám dnes posypanou celou podlahu v obýváku tisícem hraček, ze kterých jsem žádnou nekoupil. Protože chci, aby byly děti skromné.
Problém je v tom, že domov mládeže a městská kasa chtějí, abych platil na děti alimenty 2x165 € měsíčně, které Mary Ann nechce a chce mi posílat vždy rychle zpátky na moje konto. A protest proti alimentům není dovolen, stojí v dopisu.
To by bylo nepříjemné, kdybych musel objednat na mém kontě Targobank.de, měsíčně převést automaticky 330 € na konto Mary Ann. A ona by musela objednat na jejím kontě Consorsbank.de, měsíčně převést automaticky 330 € na konto moje.
Tak asi bude Mary Ann pracovat od března zase jako uklízečka privátních bytů za 14 € na hodinu, aby mohla brzy koupit zase akcie zpátky, které v nouzi bez práce od 1.11. do dnes prodala.
Také chce asi koupit své matce za 3.000 € chýži nad strouhou v Mati City, Mindanao. Zřejmě pozemek nad strouhou je na Filipínách zadarmo. Tedy dají prkna přes strouhu a postaví na nich chýži. A nepočítá se s tím, že velká voda po silném děšti lidem domek odplaví do moře.

Ladislav - 23-2-2020 v 17:30

Příznaky a symptomy když chytil člověk corona virus a pak nemoc covid 19
Hledám s Google.
Nejprve nacházím, kdo nebyl v Číně, nemůže být nakažen corona virem.
A člověk je chráněn před nákazou, když nejde k Číňanovi blíž jak 1 metr.
Takže když se Číňan vykašle, asi ten corona virus neletí dál jak metr a pak klesne na zem.
Ošem co když se v knihovně v Evropě Číňan vykašlal na klávesnici computeru a já později byl na tom samém stroji?
Příznaky a symptomy nákazy corona virem jsou horečka a kašel.
A nemoc covid 19 vypukne za 14 dní. Ve střední Evropě se ale zdá, že se každý pacient vyléčí z corony a z covidu.
Já mám horečku 38,5°C a kašel už 3 dny. A beru tablety proti bolesti, které jsou i proti horečce.
A vařím si bylinkový čaj proti kašli.

Stanislav - 23-2-2020 v 17:52

To by mohlo být spíše nějaké bakteriální onemocnění, na které paracetamol nezabírá, ale jsou potřeba antibiotika. Zítra se pane Ladislave odeberte raději k doktorovi a teploty po nasazení antibiotik se během 24 hodin dostanou na snesitelných 37°C a po 3 dnech budete zaručeně bez teplot. Pokud tam řádí to svinstvo, tak je lépe nechodit do kolektivu a z oslintané klávesnice si pak protírat oči, kousat si nehty a nebo se šťourat v nose, protože i takto se ten virus snadno přenáší. Já jsem se takto hloupě trápil 5 dní před 5 lety a antibiotika zabrala do 24 hodin.

Georg - 24-2-2020 v 15:19

Stanislav má pravdu, jak je teplota 3 dnem, je dobré zajít k doktoru. U nás doktorka píchne do prstu a do 5 minut ví z rozboru, jestli je to na antibiotika nebo na kloktání a pocení na cizím těle.:lol:V rajchu by to měli zvládnout taky.
Kamarád v důchodu chrchlá každou zimu a k doktoru nejde, neb má panickou hrůzu z antibiotik. Tak už chrchlá chronicky.
Já měl antibiotika naposledy v listopadu 2018. Dělal jsem 2 denní kurz nádechového potápění a v bazénu mě nastydnul močák, neb ty šmejdi v okresním městě šetří a voda je studená a prostor také. Za 8 dní jsem měl cestovat na Filípíny. 7 dní jsem bral antibiotika a 9 den jsem močák vyláchnul na Panglao Red Horse Beerem a bylo to v cajku.
Potopím se max. do 15 m mezi korály a ryby, dál mě to nejde, neb si spotřebuju všechen vzduch v nosohltanu a nemůžu vyrovnávat tlak v uších do větších hloubek. Neumím otevřík klapku v krku a přepustit z plic další vzduch.
Filipínky mě píšou ať přijedu. Já se ale bojím, že skejsnu na některém z letišť nebo přístavů v karanténě, protože některý spolucestující bude na to svinstvo podezřelej. Raději se budu věnovat panice na trzích.

Ladislav - 28-2-2020 v 10:31

:) Na konto Mary Ann přišly včera ze státní kasy města Landshut alimenty 990 €,
což je 165 € měsíčně na každé ze dvou mých dětí za poslední 3 měsíce.
A protože by darebáci žádali platit ode mne tyto :post: špinavé peníze do státní kasy zpátky,
i když jsem je upozornil, že můj důchod je nižší než moje nájemné,
poslala dnes Mary Ann ty :post: špinavé peníze 990 € do státní kasy zase zpátky.
Doufám, že si toho všimnou, a nebudou ty špinavé peníze vymáhat ode mne.
Zrovna předevčírem jsem odeslal na Úřad Mládeže dopis, že pokud budu nucen platit alimenty,
zaplatí je Mary Ann a státní kasa je pošle Mary Ann zpátky.
Nyní se to obrátilo, tak nemám o peníze strach. Nejprve pošle alimenty státní kasa a druhý den je pošle Mary Ann
do státní kasy zpátky. Tedy alimenty nebudou, protože bydlíme 100% dní společně v jednom bytu od 1.2.2020.
Strach bych měl o peníze, kdybychom museli nejprve my poslat alimenty do státní kasy a pak je teprve dostali zpátky. :)

There.jpg - 179kB

Pavel - 28-2-2020 v 23:17

V tom Reichu je teda bordel:-)

Ladislav - 6-4-2020 v 10:14

Prezident by mohl být nazván bolševík nebo alkoholik, protože to jsou jeho vlastnosti.
Předseda vlády by mohl být nazván zločinec, protože nakradl nejvíc peněz ze všech Slováků a Čechů.
Nevhodné jsou však pro politiky nadávky: blbec, pitomec atd. Nevhodné pro političky jsou nadávky: kráva, kurva, svině. Protože nadávky jsou jen vulgární urážky, za kterými nestojí žádná jejich vlastnost, a s nadávkou se nedostanou politici za několik let do školních dějepisů.
Nadávky jsou ve fóru zakázány. Urážky členů fóra jsou zakázány.
Do školních dějepisů se však může dostat za několik let prezident jako bolševík a alkoholik a předseda vlády jako největší finanční zločinec v zemi všech dob.
:) Tedy nikomu nenadávejte a mějte se rádi. :exclamation:

Ladislav - 8-6-2020 v 14:18

Za 130 € Smartphone Samsung Galaxy A20e nový, nebo J5 starý 3 roky opravit za 135 €.
Samsung servis vzdálený ode mne 3 minuty pěšky nám dává 3 možnosti.
1) Buď tam necháme 3 roky starý nefungující smartfoun J5 zadarmo a oni si z něj vezmou použitelné součástky a materiály.
2) Vezmeme si rozbitý smartfoun J5 zase domu a přesto zaplatíme 30 € za jejich hledání chyby.
3) Necháme si opravit platinu a software za 135 €.

Fungl nový smartfoun Samsung Galaxy A20e veliký 14,8 cm bude asi lepší než 3 roky starý Samsung J5 veliký 12,7 cm nebo 13,8 cm. Pravda?
Jenže šílená Mary Ann měla hesla k e-mail adresám jen na smartfounu poznamenaná a na žádném papíře.
A ty hesla k e-mail adresám asi nejsou na sim kartě, že? Takže se k nim asi nikdy nedostane, když je neuhádne.
A kdyby se opravila platina nebo software na 3 roky starém smartfounu, a hesla jsou na něm a ne na sim kartě,
pak budou vymazána stejně, že?
Smartphone Samsung Galaxy A20e :post: https://www.mediamarkt.de/de/product/_samsung-galaxy-a20e-32...

Pafka - 8-6-2020 v 19:03

Ladislave,
jestli ve starém telefonu byl funkční účet google (nastaveno zálohování a synchronizace) tak většinu věcí v novém přístroji obnovíš.
Na Galaxy A20e lze Mary Ann nastavit platby NFC (odpadne problém kam investovat divideny) :)
Jinak A20e cena/výkon OK

Stanislav - 24-6-2020 v 10:47

Včera jsem si nabil poprvé data do mobilu od Vodafone, protože se mi tam vrší hotovost. 500 Mb na měsíc za 100 Kč. Neuváženě jsem spustil upgrade na prohlížeč a sežralo to během pár vteřin 40 Mb. Stopl jsem to, ale už bylo pozdě, aniž bych to dokončil. To je pěkná zlodějna! To by mělo stát pouze 5 Kč jako v Polsku, ale asi si ty společnosti myslí, že je normální okrádat své klienty.
Můj příští mobilní kandidát bude Xiaomi Redmi Note 8T 4GB/64GB nebo i později jeho vyšší verze za solidní cenu. Má lepší fotoaparát, než je moje současné Lenovo. Myslím si, že je zbytečné utrácet peníze za dražší mobily, které zvládají skoro to samé, akorát se to výrazně liší v ceně. Je to spotřební zboží, jehož použití je časem omezené. Za pouhý rok to je už starý šunt. Já bych si jetý mobil zaručeně nekoupil, i kdyby byl ze zlata.

Ladislav - 25-6-2020 v 18:22

Karty.jpg - 70kB
Karetní hry
Včera chtěl Joe (6 let) hrát se mnou karty. Jenže měl na kartách nějaké obludy, ke kterým mě nenapadla žádná pravidla, ať už jsem si lámal jakkoliv hlavu.
Tak jsem šel dnes do 1-euro shopu, ale karty, jen žolíky se mi tam nelíbily.
Šel jsem do Woolworthu a tam byly karty za 2 € lepší a zase jen žolíky.
V internetu jsem zjistil, že každá skupina lidí má jiná pravidla pro hru a často i jiná jména pro karty.
Tedy jsem vymyslel jednoduchá pravidla pro 6-letého syna Joe, ale on si stejně nepamatuje, jak jdou karty za sebou: Neune, Zehne, Bube, Dame, König, As. Jokera nechám v krabici.
A každá ze 6 karet je v krabičce 2x a ve 4 barvách, tedy 48 karet. Plus Joker.
U barev nedělám rozdíl a jmenují se: Herz, Karo, Pik, Kreuz.
A tak jsem vymyslel pro děti tato pravidla: Každý si vezme 6 karet a nejnižší kartu vynese. Tedy např. 9 = Neune. Druhý hráč musí přebít např. s 10 = Zehne a pak ty dvě karty shrábne, i když je nepotřebuje.
Táhne z vrchu balíku novou kartu a nejnižší z jeho karet vynese. Druhý hráč ji musí přebít a shrábnout.
Nakonec hry se ukáže, že jeden má 4 esa nebo tak vysoké karty, že ten druhý je nepřebije a táhnout další karty už nelze. Tedy je konec a vyhrál ten, kdo má v ruce tak vysoké karty, že je nikdo nepřebije.
A tuto moji hru beze jména mohou hrát 2, 3 nebo 4 lidé.

Zítra půjdu do největšího hračkářství v centru města - Obletter a třeba i do drogerie Müller, kde mají mít karty kulové, žaludové, zelené, srdcové za 2 €. Tak budu mít dvoje různé karty, ale budeme je hrát se stejnými pravidly.
Ty žaludové karty mají ale jiné hodnoty: Sieme, Achte, Neune, Zehne, Bube, Prinz, König, As. Nechce se mi je jmenovat Putzfleck = Unter a Ober.
Barvy karet nepotřebujeme rozlišovat. Ale nazvali bychom je třeba: gelbe, grüne, rote nebo Herz, runde nebo Glocke. :)
Někde je na esu zobrazena svině a jmenuje se tato karta svině. Já nejvyšší kartu budu jmenovat As.
Karty.jpg - 182kB

Stanislav - 27-6-2020 v 19:45

Všechno nejlepší k svátku pane Ladislave. Já už jsem pěkně dlouho nehrál karty, naposledy nejvíce na střední škole, kde jsem se tomu věnoval více než učivu, takže jsem málem ani nedostudoval, protože mě to nebavilo. Denně to bylo 5 hodin mariášové desetníkové výuky i při vyučování a také i po škole.

Stanislav - 2-8-2020 v 10:17

Tak to datové připojení je pěkná zlodějna! Po měsíci a dvou dnech mi to strhlo 49 Kč, i když jsem měl nastaven pouhý měsíc na zkoušku a nejde to zrušit!!! Nestrhává to automaticky peníze v tom případě, když nejsou na účtu peníze. Takže každé zapnutí dat si odčerpají 49 Kč za nic - pouhých 100 Mb, než zlikvidují celé konto!!! Za ty prachy se mohu podívat akorát tak jednou týdně na účet a na Yahoo, kde mám své ptf. Před 14 dny jsem jel v tramvaji a stránka se mi načítala dlouhých 7 minut, a pak jsem musel vystoupit, takže jsem ani neměl možnost se podívat na Yahoo, jelikož jsem spěchal do práce. V aplikaci se píše, že si můžete nastavit počet obnovení, ale vůbec se mi nepodařilo do té aplikace vlézt, takže 3 vyžírací kola po 49 Kč v měsíci.

Ilcajou - 2-8-2020 v 10:42

Pořídit lepší tarif tohle je zlodějna :D teda jestli se bavite o mobilech což předpokládám.

Ladislav - 27-10-2020 v 09:25

Pár let mne zlobil na mém 15 let starém IBM computeru browser Google Chrome,
pak mne několik měsíců zlobil browser Microsoft Edge.
Furt mi PC hlásil Edge byl zavřen, chcete ho znovu nastartovat? A předtím stejně tak Chrome.
A tak jsem včera večer předělal PC na browser Mozilla Firefox.
Budu vidět, jestli se budou hledat a zobrazovat webstránky několik minut tak jak předtím, nebo bude Firefox hledat a zobrazovat rychleji.
I když asi ráno a dopoledne jsou miliony lidí současně na webech Seznam, Gmail a Facebook, proto musí fungovat pomalu.
Muj 15 let starý PC však nechci dávat do šrotu, protože jako důchodce mám čas čekat pár minut, než se každý web zobrazí.

IBM-computer-of-mine.jpg - 41kB

Ladislav - 6-11-2020 v 10:54

Mohu stojaté Lenovo Ideacentre 310s používat stále ležící na plocho,
nebo se to porouchá, když to bude stále ležet?
Je tam SSD, CD disky nebere, jen USB stick.
https://www.idealo.de/preisvergleich/ProductCategory/3020.ht...

Lenovo-IdeaCentre-310S.jpg - 56kB

bulinak - 6-11-2020 v 12:45

jakkoli...

Pampel - 6-11-2020 v 16:02

Citace: Původně zaslal: Stanislav  
Tak to datové připojení je pěkná zlodějna!

Koukněte na Kaktus, jednak dobré ceny a jednak 2x měsíčně dobíječka, kdy při dobití 200-500 Kč dávají dvojnásobek.

Ladislav - 11-11-2020 v 13:03

__Eye3.gif - 17kB
Když v 66 let starém oku začne být obraz rozmazaný a mírně zamlžený a za 7-14 dní se to nezlepší,
nemění se nic na -2 dioptriích, ale přesto prý stačí operací vyměnit 66 let starou organickou čočku za čočku umělou
a oko prý bude vidět zas dobře. Jen nevím dosud, zda ta nová čočka může mít také -2 dioptrie a nahradí brýle.
Ta operace oka prý stojí pacienta 75 euro a zbytek platí každá normální zdravotní pojišťovna.
A já s tím byl dnes poprvé u očního doktora a 25.11. jdu zas.

Georg - 11-11-2020 v 15:48

Ladislave, pokud je šedý zákal v oku, nebo zelený a oko ti rozvrtaj lejzrem, je lépe vložit novou čočku, aby odpadlo hledání a čištění brýlí. Pouze ta cena v ČR je jiná.

Ladislav - 13-11-2020 v 08:35

Microsoft Edge je u mne 10x rychlejší než Mozilla Firefox
Tak jsem používal browser Firefox Mozilla jen od 27.10. do 12.11. a až se to nedalo vydržet.
Moje Fejsbuk skupiny se zobrazily za několik minut až za hodinu.
A tak jsem ten hnuj Mozilla Firefox zase včera deinstaloval a nastavil muj 15 let starý IBM PC na Microsoft Edge.
Ale nákup nového PC Lenovo Ideacentre 310s s SSD a 8 GB už není daleko.
Černý pátek 27.11. může být za 270 € nebo levnější a pak ho koupím na dluh u Mediamarkt.
Na dluh, protože kvůli nákupu akcií a nedostatku dividend mám už 2.100 € dluh na kontě.
Muj nový PC bude :post: https://www.mediamarkt.de/de/search.html?query=lenovo%20idea...

eco - 14-11-2020 v 18:02

Na dluh, protože kvůli nákupu akcií a nedostatku dividend mám už 2.100 € dluh na kontě.

Jaká je vaše úroková sazba z půjčky? Od Commerzbank můžete získat levné půjčky!

Ladislav - 15-11-2020 v 09:59

10% úrok mi bere Targobank.de z dispokreditu 1.000 € až 2.800 €. To je asi 50 € za kvartál. I když normální kredit by byl s úrokem 3%.
Ale třeba uprostřed roku 2021 dluh 2.000 € vyrovnám.
Já spěchám jen s nákupem akcií Raytheon za další 4.000 € a pak další 1.400 € na akcie BNP Paribas. A pak už tolik spěchat na akcie nebudu.

eco - 15-11-2020 v 14:40

10% úrok mi bere Targobank.de z dispokreditu 1.000 € až 2.800 €. To je asi 50 € za kvartál. I když normální kredit by byl s úrokem 3%.[/rquote]

Ale třeba uprostřed roku 2021 dluh 2.000 € vyrovnám.
Já spěchám jen s nákupem akcií Raytheon za další 4.000 € a pak další 1.400 € na akcie BNP Paribas. A pak už tolik spěchat na akcie nebudu.

Tohle je moc. Jděte do Commerzbank, tam jsou půjčky za tři procenta.

Ladislav - 15-11-2020 v 18:32

Já si nepůjčuju peníze a neměním banky. Pouze přetáhnu konto kvůli nákupu akcií jednou za 10 let.

Ladislav - 22-11-2020 v 11:42

?Jak odstranit čáry fixem na linoeu z plastiku?
Jestli se fix prosákl hlouběji, asi už nepůjde odstranit.
Alkohol, mýdlo a jar nefungují. Aceton funguje jen napůl.
Vygumovat čáry gumou nejdou. Snad pomůže pískové mléko?
Nebo čistit opakovaně acetonem každý den a po mnoha dnech linie fixem z lina zmizí?

Jezevec - 22-11-2020 v 14:16

Na fix by alkohol měl fungovat, ale kvalitní :-) . Co zkusit líh z lékárny měl by mít 60%.

eco - 22-11-2020 v 14:31

?Jak odstranit čáry fixem na linoeu z plastiku?
Jestli se fix prosákl hlouběji, asi už nepůjde odstranit.
Alkohol, mýdlo a jar nefungují. Aceton funguje jen napůl.
Vygumovat čáry gumou nejdou. Snad pomůže pískové mléko?
Nebo čistit opakovaně acetonem každý den a po mnoha dnech linie fixem z lina zmizí?

Odlakovač! S ním můžete odstranit vše!

Pampel - 22-11-2020 v 14:33

Zkus na to položit led. Nápisy na sáčkách v mrazáku mi nesmazatelným, permanentním fixem zmizel a co nezmizelo, dalo se setřít rukou. Ale nevím, jakou roli v tom hraje čas.

Ladislav - 22-11-2020 v 14:58

''Zkus na to položit led.''

Nebo cibuli ;)

Čáry fixem Stabilo, které na lino načmáral 6-letý syn, by mohly jít pryč. kdych to zkoušel 100 dní za sebou acetonem, odstraňovačem laku z nehtů.

Snad 10 dní za sebou by stačilo, drhnout to jemným pískem v čístícím mléku, nebo ocelovou drátěnkou na nádobí. Tím sice vydřu lesk z lina, bude pak matné obroušené milimetr hluboko, ale čmáranice zmizne snad po 10-násobném drhnutí, 10 dní za sebou.
Nejrychlejší by byl asi nějaký leštící kotouč na vrtačce. A trochu pomalejší jemný šmirgl papír - glaspapier v ruce.

eco - 29-11-2020 v 13:46

Koupili jste si tento počítač?

Ladislav - 29-11-2020 v 16:14

Koupili jsme si tento počítač.

MilanV - 30-11-2020 v 09:59

Koupili jsme si tento počítač.

Dovolím si, za nás všechny, popřát ke koupi a přeji, ať dobře slouží

roberto marconi - 1-12-2020 v 11:10

Takze Forum pojede na novem zeleze dlouhe roky, to je dobre!

Ladislav - 3-12-2020 v 13:32

Jestli jsem už koupil computer, se mne ptá jeden
Děkuji za zeptání, děkuji za rady, děkuji za pomoc, děkuji za starost!
Už ho mám ve sklepě. Ale radost z počítače dosud nemám, já si ho daruju k Vánocím 24.12. a zapnu 25.12.
Já jsem o tom psal pod téma diskuse :post: ''Jakékoliv povídání'' :post: 27-11-2020 v 16:59
:cool: http://forum.nr1a.com/viewthread.php?tid=9&page=26
Ale nehledat, zde je koupie článku z 27-11-2020 v 16:59
:rolleyes: Ve velikánských 3-patrových elektroobchodech Saturn a Mediamarkt bylo dnes v ''černý pátek'' jen 4x víc lidí než jindy a žádná tlačenice. Ale ceny neklesly vůbec a byly vyšší než před měsícem. Snad se kvůli velkému zájmu o zboží v ''černý pátek'' ceny zvýšily. Však na zeptání u prodavače, zda cena na cenovce platí i v černý pátek, mi prodavač u Mediamarktu nabídl cenu snížit ze 301 € na 280 € a v Saturnu o 10% = ze 301 € na 271 €. Tedy jsem koupil dnes plánovaný computer Lenovo Ideacentre 310s s 8 GB a SSD za 271 € u Saturn.de. V bedně je i myš a tastatůra. Já jsem tu 6 kilovou bednu uložil do sklepa a dám si PC na Štedrý den. Doufám, že ho ta myš ve sklepě nepoškodí. Informace pro Lenovo v celé Evropě poskytuje nějaká kancelář v Bratislavě.

__XmsT8.gif - 2kB Lenovo-ideacentre310S.bmp - 383kB __XmsT8.gif - 2kB

Pampel - 3-12-2020 v 15:47

Obdivuju tu pevnou vůli. :)

Pavel - 3-12-2020 v 21:59

Ať dobře slouží!

Ladislav - 26-12-2020 v 19:23

_____BoraBora11.jpg - 60kB

Pod vlivem alkoholu (vodka + cola mix) jsem začal ve 14 hodin kopírovat všechno možné z 15 let starého PC IBM na USB kolík a pak jsem zapojil všechny možné kabely do nového PC Lenovo. Bohužel jsem se sehnul nad zapálenou svíčkou a ohořely mi trochu vlasy a na hlavě to trochu pálí.
Nyní se marně pokouším přenést celé 3 gigabaity z USB kolíku na nový computer. A nejde to.
Asi budu muset přenášet po částech, dateje na dataje, fotos na fotos, atd.
Zatím jsem přenesl starých 36 symbolů na obrazovku i s adresami webstránek. Paint Wordpad fungují samy od sebe. Photoshop budu muset instalovat.
:punk: Ale hlavní je, že po 15 letech má muj computer dnes poprvé zas zvuk a hraju si online live rádio z Tahiti, ze vzdálenosti 17.000 km Tiare FM. To je pro mne veliké štstí, protože Tahiti je pro mne 4. vlasť.
Jestli chceš poslouchat rádio z Tahiti, klikni ''já jsem člověk'' a pak klikni obrázky na žádané téma, aby rádio vědělo, že nejsi automat a pak klikni vpravo nahoře ''Ecouter'' a hned slyšíš rádio z Tahiti.
:post: https://www.tiarefm.pf/

Pafka - 26-12-2020 v 19:38

Řešení pro pana domácí.
Vyndat disk ze starého pc a do nového propojit s
https://interni-kabely-pc.heureka.cz/gembird-kabel-adapter-u...

Ladislav - 27-12-2020 v 13:04

TiareFM.png - 17kB :post: https://www.tiarefm.pf/

Muj nový kompjůter Lenovo Ideacentre 310s s SSD zobrazí každou webstránku velice rychle.
Ale instalace některých programů mi trvala hodiny dlouho.
Například muj scanner mi nešel přímo přes moji tiskárnu Canon MG2100,
ale přes software Windows scanner, který pak použil muj aparát Cannon MG2100. Naštěstí se mi po několika hodinách podařilo dát symbol pro scanování na dolní lištu, ale neumím dát symbol scanneru doprostřed obrazovky.

Tiskárna, Scanner, OpenOffice, Wordpad, Paint, Photoshop, zvuk v reproduktorech, mp3 hudba a midi hudba,
Golden HTML Editor, PDF24 Editor mi fungují.

:punk: Doporučuju vyslechnout 13 starých písní z Tahiti v MP3 zde :post: https://nr1a.com/Tahiti-MP3

Bohužel nejlepší rádio z Havaje = Maui KPOA už není léta k dostání přes internet v cizině, asi jen na Havaji to lidé slyší
:post: https://pmg-hawaii.com/kpoafm/listenlive/
a tak poslouchám jen Tiare FM z Tahiti :post: https://www.tiarefm.pf/

KPOA.jpg - 14kB Radio KPOA Maui :post: https://pmg-hawaii.com/kpoafm/listenlive/

I dnes jsou rádia z Havaje k poslechu online!
Nejlepší online radio z Havajských ostrovů k poslechu přes internet

Surf Shack Radio :post: https://www.surfshackradio.com/
Hraje jen občas Maui Q103 :post: http://q103maui.com/

Nejlepší online radio z Mexika, hraje cumbias
http://www.hit-tuner.net/de/weltweit/radio/10030709.html#top

Nejlepší píseň z Peru = Maicito = Kukuřička - zpívá Pelo d' Ambrosio
https://www.youtube.com/watch?v=kqasP5OMbvU

Surf-Shack.jpg - 54kB

r626 - 27-12-2020 v 13:20

VYTVOŘENÍ ZÁSTUPCE PROGRAMŮ NA PLOŠE:

Pokud používáte Windows 10:
Stiskněte klávesu Windows a přejděte k aplikaci Office, pro kterou chcete vytvořit zástupce na ploše.
Klikněte levým tlačítkem na název aplikace a přetáhněte aplikaci na plochu. Na ploše se objeví zástupce aplikace.

Ganz einfach..

Dekada - 27-12-2020 v 18:48

čáry od fixu na podlaze

zkusil bych to vyčistit WD40, to zabírá na kdeco

Ladislav - 28-12-2020 v 09:39

Divná věc.
Zvuk při kliknutí myši zazní jen při změně hlasitosti reproduktorů.
Když kliknu dole vpravo na liště na symbol reproduktoru a pak posunu silnou modrou čárku doleva
nebo doprava, pak teprve zazní na zlomek vteřiny tón.
Jinak start computeru ani kliky na links tón nemají.
Ale já bych chtěl odstranit i ten tón pro klik pro změnu hlasitosti a nevím jak.

Pampel - 28-12-2020 v 09:55

Nastavení - Přizpůsobení - Motivy a nahoře vedle motivu vybrat Beze zvuku. To odstraní všechny systémové zvuky.
Edit: Ale hlasitost se dá ovládat i na klávesnici.

Ladislav - 28-12-2020 v 12:31

Me gusta la musica latinoamericana CUMBIA
Našel jsem s Guglem online cumbia radio z Peru.
I když mnohý z vás bude rýmovat ''Peru, na to já s..u.''
:post: https://radios.com.pe/cumbia-lima/

Ladislav - 8-1-2021 v 16:43

Crazy pinay Mary Ann se ode mne dnes už po druhé odstěhovala s dětmi několik km daleko do jiného bytu
a její balíky s metrákem oblečení a s tisícem hraček odvážel dnes 2x plešatý 60-letý zločinec Sven,
který má červený mercedes číslo M R 3700. Ještě u mne Mary Ann nechala 100 párů bot.
Já bych dětem nikdy nekoupil víc než 10 hraček. Ale hloupí lidé, kterým chybí láska, ti se snaží získat přízeň dětí,
když jim koupí každý týden kilo hraček a během let mají děti hraček tisíce a ničeho si neváží.
A tak zítra Crazy pinay Mary Ann a plešatý 60-letý zločinec Sven a jeho červený mercedes přijedou asi znova pro věci.
Bohužel nechci mít žádné problémy s vraždou. Na svobodě se mi líbí tisíckrát lépe než ve vězení.

Crazy pinay Mary Ann byla s dětmi už přibližně 3 měsíce od 1.11.2019 do 1.2.2020 v jiném bytě
a asi 1.2.2020 se zase vrátili ke mně, protože nechtěli jezdit 6 kilometrů tramvají do mateřské školky,
když ode mne tam dojdou pěšky za 3 minuty.
Tak třeba se zase za rok nebo za 5 let Crazy Pinay Mary Ann a moji dva synové (Bill Konecny *18.8.2016 + Joe Konecny *31.8.2014) ke mně do bytu vrátí.
Vždyť ten plešatý 60-letý zločinec Sven může každý den chcípnout na prasečí chřipku nebo na hovězí chřipku.

Mary-Muc-25.jpg - 32kB

eco - 9-1-2021 v 01:08

Vždyť ten plešatý 60-letý zločinec Sven může každý den chcípnout na prasečí chřipku nebo na hovězí chřipku.

Nebo korona!

Ladislav - 9-1-2021 v 09:55

Covid 19, Covid 20 nebo Covid 21.

Ladislav - 9-1-2021 v 20:17

:question: Tak si myslím dnes poprvé, že otec dětí má právo kamarádovi od matky dětí zakázat bez úřadů nebo i soudně, aby kamarád od matky ty děti potkával a dával jim dárky.
Protože pak ty děti začnou milovat kamaráda od matky a udělají si z něj nového otce a vlastního otce, který jim nedává dárky, už nechtějí vidět. A to nemůže být, to se musí zakázat, bez úřadů nebo úředně. Pravda? :question:

Stran:  1  2