Diskusní fórum akcie a burza

Jakékoliv povídání

Stran:  1    3    5  ..  10

koma - 3-12-2019 v 17:05

Rohl super video pre zaciatocnikov...:thumbup:

Vosa - 3-12-2019 v 20:58

Dobrá kalkulačka na složený úrok, kde se dá nastavit i výše inflace je zde.
https://www.thecalculatorsite.com/finance/calculators/compou...

Škoda ale, že tam není ještě třetí políčko, aby se dala zvlášť nastavit míra růstu akcií a míra růstu dividendy.
Víte o nějakém lepším přednastaveném kalkulátoru?

V této tabulce v excelu zase není inflace - viz příloha

Příloha: Calculator DGI.xlsx (81kB)
Tato příloha byla stažena 606 krát

Dividend growth rate calculator - Po zadání tickeru umí spočítát průměrný roční růst dividendy od první historicky vyplacené dividendy
https://www.buyupside.com/calculators/dividendgrowthrate.php
EDIT: aha, tak jenom data z posledních 20 let

Ladislav - 4-12-2019 v 14:48

Zdá se, že v polovině prosince bývají americké akcie většinu let levnější než poslední týden prosince.
Asi Američané tedy 10.-17. prosince prodávají akcie, aby měli peníze na vánoční dárky
a 20.-23. prosince kupují akcie, aby je dali dětem jako vánoční dárek.
Tedy snad bych měl koupit dvě předražené akcie Microsoft raději 15. prosince a nečekat na 23. prosince. :)
Ale investice za pouhých 300 euro nic neznamená při několik let pozdějším nákupu za dalších 5.700 euro.

DJ-aver-year-dec.jpg - 158kB

dec2014.png - 15kB Microsoft v prosinci 2014

Ladislav - 6-12-2019 v 11:30

Představte si, představte si, co jsem měl dnes k obědu!
Co znamená zkratka DHL

DHL je expresní balíková a dopisní služba založená v San Francisku v roce 1969.
Firmu založili tři Američané: Dalsey, Hillblom a Lynn.
DHL je zkratka z počátečních písmen příjmeních zakladatelů společnosti.
Není to tedy Deutsche H.... Logistik, jak každého jistě napadne.
Od roku 2002 patří tato mezinárodní balíková služba DHL pod německou poštu Deutsche Post.
Dividenda Deutsche Post je hezká, 3.5% z kurzu akcie a dividenda se nezdaňuje. :exclamation: Neztrácí 26,38% daň.
Dividendová historie :post: https://www.boersen-zeitung.de/index.php?li=24&l=0&i...
:exclamation: Morningstar dělá chybu, když dividendu vynechal některý rok. Dividenda byla placena každý rok.
Nevím tedy, zda Morningstar nelže i u růstu tržby REVENUE posledních 10 let
:post: http://financials.morningstar.com/ratios/r.html?t=DPSTF&...
https://www.onvista.de/aktien/fundamental/Deutsche-Post-Akti...
Dividenda rostla průměrně 7% ročně a každých 10 let se zdvojnásobila.
Dividendy Deutsche Post:
16.05.19 . . 1,15 EUR
25.04.18 . . 1,15 EUR
02.05.17 . . 1,05 EUR
19.05.16 . . 0,85 EUR
28.05.15 . . 0,85 EUR
28.05.14 . . 0,80 EUR
30.05.13 . . 0,70 EUR
10.05.12 . . 0,70 EUR
26.05.11 . . 0,65 EUR
29.04.10 . . 0,60 EUR
22.04.09 . . 0,60 EUR
07.05.08 . . 0,90 EUR
09.05.07 . . 0,75 EUR
11.05.06 . . 0,70 EUR
19.05.05 . . 0,50 EUR
07.05.04 . . 0,44 EUR
06.06.03 . . 0,40 EUR
07.06.02 . . 0,37 EUR
28.06.01 . . 0,27 EUR

DHL.jpg - 26kB

Ladislav - 10-12-2019 v 09:38

New-Zealand-White-Island.jpg - 44kB

Foto: Bílý Ostrov - Dramatický Ostrov - Nový Zéland

Lumpárna na Novém Zélandu
To je lumpárna, že? Sebevrazi z celého světa jezdí lodí 50 km daleko od pevniny na malý neobydlený ostrov s nejvíce aktivní sopkou Zélandu za účelem úmrtí a dělají záchranné službě veliké výdaje, protože nikoho neinformují, že si záchranu nepřejí, protože páchají sebevraždu.
47 sebevrahů bylo na ostrově v době výbuchu sopky včera 9. prosince. Nyní je 5 lidí mrtvých, 8 pohřešovaných, 31 v nemocnici a 3 propuštěni z nemocnice.

Ladislav - 10-12-2019 v 10:05

Po střelbě v ostravské fakultní nemocnici zemřelo dnes v úterý ráno šest lidí.

Ladislav - 11-12-2019 v 20:49

Country music award 2019 nyní vysílá televizní program RTL plus
20,15 až 22,00 hodin.
Kdo to nenajde na televizi ani v internetu, pro toho zde mám jednu moc hezkou country písničku z Islandu
na Youtube a v mp3 formě:
The Country Ballad, Lay Low = Lovisa Elisabet Sigrunardottir
:post: https://www.youtube.com/watch?v=23lxEglvueE
:post: http://nr1a.com/mp3/TheCountryBallad.mp3

Ladislav - 13-12-2019 v 09:33

Bill-Mati.jpg - 398kB

Už 10 dní jsou moji smradi na prázdninách na Filipínách
a dnes poprvé mi poslali smradi fotografie z výletu.

Joe-Mati-1.jpg - 193kB

^^ Larawan: ang Pinoy Joe Konecny at Pinay Mary Ann nasa Mati City ng Mindanao ^^

Joe-Bill-Mary.jpg - 403kB

Wiki - 14-12-2019 v 17:54

Při plánování ukončení roku jedné zájmové skupiny, jejíž jsem členem došlo k debatě o minimalistickém nebo velkolepém pojetí oslavy. Jak už to tak bývá, tak nejvíce chtěli slavit ti, kteří mají spoustu finančních závazků, které dle vlastních slov zvládají s problémy. Na jedné straně všichni touží po finanční svobodě, ale málokdo si chce na úkor požitků a spotřeby odkládat prostředky na investice. Když už někdo plánuje předčasný důchod, tak v jeho podání to je spíše o výhře v loterii, nebo snaze zbohatnout protekcionismem a nelegálními aktivitami než v systematickém odkládání spotřeby. Měl jsem kolegu, který ve snaze co nejdříve uhradit půjčky a hypotéku chtěl odložit dovolenou u moře, na což mu partnerka sdělila, že na dovolenou pojede sama a taky to udělala. Dle jejího podání je ukázka statusu důležitější, než finanční nezávislost. To, že to kolega nemá jednoduché lze usuzovat i z dalšího výroku jeho partnerky, kdy pronesla, že společenská vážnost jedince se neodvíjí od toho, co dává druhým, nýbrž od toho co si sám přivlastní.

Cyberguy - 14-12-2019 v 22:52

Wiky, z obsahu tvých slov jednoho až zamrazí. Vidím to kolem sebe také. Ale posiluje mne vidět kolem sebe i lidi, kteří to vše umí pozorovat, přemýšlet o tom a navzdory tomu, čím jsou obklopeni dovedou vzdorovat a ukazovat správný směr. Díky Wiky za Tvá slova.
C

Ladislav - 15-12-2019 v 14:42

Digos-map.jpg - 78kB

15.12.2019 filipínský ostrov Mindanao v neděli odpoledne místního času zasáhlo zemětřesení o síle 6,9 stupně.
Ohnisko otřesů se nacházelo v provincii Davao Del Sur, šest kilometrů západně od města Padada.

Video 4 minuty ukazuje některé škody z dnešního zemětřesení https://www.youtube.com/watch?v=d5jsTk091z4

Ve městě Digos jsem byl 14 dní v lednu 2015. A v Davao 20 dní v říjnu 2013.
Doufám, že dnes nespadl dům mým dětem na hlavu v Davao City. :(
Joe Konecny je narozen 31.8.2014 v Digos.

Digos-2-3.jpg - 1.5MB Joe Konecny v lednu 2015 v Digos City

Rohl - 15-12-2019 v 15:39

Citace: Původně zaslal: Wiki  
Dle jejího podání je ukázka statusu důležitější, než finanční nezávislost.

Brrrr, tak to je síla. Jsem rád, že tuhle hru nemusím s nikým hrát.

Ladislav - 17-12-2019 v 18:08

Jak vypálit na CD foto z computeru, aby to CD donesl člověk do drogerie DM pro výrobu fotografie 10x15 cm nebo 30x40 cm a jakkoliv veliké fotografie

Dnešní systém Microsoft Windows Edge a snad i minulý systém Windows 10 a budoucí Windows 11 nepotřebuje žádné speciální software. Windows vypaluje CDs samo.

CD-R disk znamená jedno stálé nahrání disku, které nelze později vymazat.
CD-RW disk znamená mnohanásobné nahrávání disku. Později je možno přidávat další fotografie a také je z disku vymazat.

Dnes stačí tisknout na computeru tlačítko pro otevření šuplíku a pak se do šuplíku vloží CD-RW a tlakem na šuplík nebo tlakem na tlačítko se šuplík zavře.
Pak se objeví na obrazovce malá černá tabulka mluvící o CD. Na tu se rychle klikne. Jinak se tabulka rychle ztratí a pak je nutno kliknout na obrazovce na symbol ''User''. Objeví se všechny soubory computeru a také jeden nový soubor mluvící o CD-RW, který tam před vložením CD nebyl. Na ten se klikne.

Objeví se malá tabulka, která se ptá, zda chceme vypalovat CD tak jak USB-stick s možností pozdějšího vymazání. To je nutné kliknout, i když nemáme USB-stick ale CD-RW.
Druhá volba ukazuje slova Player a stabilní nahrávku. To nebereme, jestli chceme na CD nahrané věci několik dní později zas vymazat.
Nyní začíná činnost, která se jmenuje formátování CD disku a to trvá asi 5 minut.

Nyní je možno kliknout znova ''User'' a ''CD-RW'' a objeví se tabulka veliká přes celou obrazovku, kam se má přetáhnout foto ze souboru pro obrázky. Je ale těžké zobrazit na obrazovce dvě menší tabulky současně a přetahovat foto z tabulky ''Obrázky'' do tabulky ''CD-RW''. Lepší je kliknout pravým tlačítkem myši na foto v souboru pro obrázky a zvolit ''kopírovat''. Pak v tabulce od CD-RW zvolit ''vložit'' a foto je ihned na CD vypáleno. A v souboru pro obrázky zůstalo foto současně také jako předtím.

V drogerii DM stojí několik automatů na fotografie, kam se dá strčit CD nebo USB-stick a sám si člověk prstem na obrazovce zvolí, jak veliké fotografie mají být a kolik kusů. Fotografie 10x15 cm velké vylezou za chvíli z toho automatu.
Postery 30x40 cm vylezou pár metrů dál z jiné tiskárny za pultem, kde je vybere a zabalí zaměstnankyně drogerie.

DM-Fotoautomat.jpg - 70kB

Stanislav - 18-12-2019 v 09:52

Včera jsem se byl potěšit s bývalými spolupracovníky, které jsem neviděl některé přes rok. Vypadalo to, jako bych odešel teprve den předtím a opět se den na to vrátil. Jak člověk stárne, tak se stává zřejmě melancholický? Kamarádce jsem nasadil test na Alzheimera, který jsem s ní pilně předcvičoval právě před rokem a ze tří slov si vzpomněla už pouze na jedno slovo, tak mě aspoň vzteky praštila. Skoro rok marodila s nohou a už zase lítá jako srnka, z čehož jsem měl velkou radost. Musím dodat, že ve 62 letech by se už té puberty měla dokonale zbavit, protože jinak mám velké obavy, že zemře v zastydlé pubertě. Taktéž tam pokládají hodiny na oltář vlasti v řádech 2 až 3 desítek hodin, což je v této zemi dosti velký nešvar, který není ceněný. Pěkně jsem za rok zchoulostivěl, protože mi tam byla zima, což jsem dříve dával i za nižších teplot. Mám sjednaný výlet po Praze na březen nebo duben, až bude delší osvit dne a bude příjemné teplé počasí. V minulosti jsme chodili pár kilometrů po okolí a docela mi to schází, i když se dnes nalítám v práci jak debil. Šárecké nebo Prokopské údolí je zaručeně skvělý tip na procházku. Právě v Prokopském údolí se nachází to jezírko z filmu Pelíšky, kde příslušník bezpečnosti vypráví, jak tam zneškodňovali diverzanta. Před lety, kdy jsem tam poprvé zavítal, tak na jezírku plavala labuť, která nemohla lítat a lidi jí tam chodili krmit.

Ladislav - 18-12-2019 v 13:36

Prach Filtrující Pytlíky pro vysavač 35 let starý
A tak jsem se vydal do ulic hledat prach filtrující pytlíky do vysavače Progress Super CD 1100 Watt Electronic z roku 1984.
Asi není nemožné koupit 10 pytlíků za 10 euro, protože v internetu je několik obchodů stovky kilometrů vzdálených, které by chtěly 3 euro připlatit za poštu.
A tak jdu nejprve pěšky 1 km s jménem vysavače na papíru a s jedním filtrem do obchodu Saturn-MediaMarkt a pak ještě druhý kilometr k tomu do obchodu jen na vysavače a pytlíky.
Jestli nemají, bud muset k 10 € přidat další 3 € a objednat je poštou.
Jiná možnost je, pytlík plný prachu vždy vysypat do popelnice a pak prázdný nasadit do vysavače tak dlouho, dokud se neroztrhá, což bude trvat asi déle než rok.
Ale zatím mám ještě dva pytlíky nepoužité.
= = = = = = = = =
Několik hodin později: Obchod specializovaný na pytlíky a filtry do vysavačů bych chtěl za balíček s 10 kusy kvalitních pytlíků z dovozu z Holandska 20 euro.
Jako value investor si tedy raději objednám v internetu 10-kusový balíček málo kvalitních pytlíků za 10 € plus 3 € na poštu. :)

bulinak - 18-12-2019 v 13:47

17.12.2018 jsem oslavil první rok akciových investic :-)
Dle finance.yahoo.com +1,782.37 (+12.32%)
Dividendy do konce roku: 524$

Pavel - 18-12-2019 v 15:34

Citace: Původně zaslal: bulinak  

Hezké, doufám, že jsi nenakoupil příliš mnoho akcií před loňským štědrovečerním propadem.

Stanislav - 18-12-2019 v 15:54

Koupil jsem si bezsáčkový vysavač a skoro po každém luxování se musí vše vymýt a vysušit, hlavně filtry, jinak se ucpe motor prachem. Každá sranda něco stojí. Divím se jen, že k tomu prehistorickému vysavači jsou ještě sáčky? Dělnící v Číně však budou bez práce! :lol:

bulinak - 18-12-2019 v 15:57

Citace: Původně zaslal: Pavel  

Hezké, doufám, že jsi nenakoupil příliš mnoho akcií před loňským štědrovečerním propadem.

Díky :)
SYK - ten už jsem jako první akcii i prodal, poněvadž jsem potřeboval smáznout dluh na účtu. Dále K, PSX a T - to vše s úspěchem držím. Další nákup byl 14.1.2019 MO za 48$ a mrzí mě, že jsem teď při propadu MO kvůli vypsané opci raději nepřikoupil. Plánoval jsem za 41$ a pak jsem to změnil asi na 38$ a už bylo pozdě.

Kolik pletíte za telefon?

Georg - 18-12-2019 v 19:42

Kolik pletíte za telefon? Začínal jsem s paušálem u Oskara 500Kč/300min volání do všech sítí/sms zdarma na smlouvu 2 roky jedno číslo. Dnes mám nabídku od Vodafonu 347Kč neomezené volání do všech sítí a sms +1,5G dat. Můžu vypnout data -1G a je to za 298 Kč. 500M mě někdy stačí. Jednání o ceně jsou mnohdy složitá.

Pavel - 18-12-2019 v 20:16

Citace: Původně zaslal: Georg  
Kolik pletíte za telefon? Začínal jsem s paušálem u Oskara 500Kč/300min volání do všech sítí/sms zdarma na smlouvu 2 roky jedno číslo. Dnes mám nabídku od Vodafonu 347Kč neomezené volání do všech sítí a sms +1,5G dat. Můžu vypnout data -1G a je to za 298 Kč. 500M mě někdy stačí. Jednání o ceně jsou mnohdy složitá.

To je dobrá cena.

Mubarka - 19-12-2019 v 00:15

To jsem ráda, že je tu mezi ostřílenými investičními matadory taky nějaké "mládě" jako já :)
Já měla výročí od prvního nákupu do aktuálního portfolia na konci srpna, za letošek nasbíráno něco málo pod 400 USD.
Pomalu už to začíná být hezký přírůstek k jiným typům investic, co máme.

Cyberguy - 19-12-2019 v 13:04

To je dobrá cena.

Mohlo by se říci. Skoro vždy se dají rezervy najít. Firemní tlf? Přidat se k někomu do skupiny čísel a získat tak větší vyjednávací sílu?

Ladislav - 21-12-2019 v 08:50

Mount-Everest.jpg - 77kB

Mnohé letní slunečné ráno stojí ve frontě 300 lidí, aby vystoupili v Nepálu na 8848 metrů vysoký Mount Everest.
Protože další dny třeba už nebude dobré počasí a budou muset čekat ještě týden na výstup.
Přestože se turisté za několik týdnů aklimatizovali v táboře vysoko pod nebem, mnozí při výstupu na Mount Everest zemřou vyčerpáním.
A za povolení k výstupu museli zaplatit 11.000 amerických dolarů nebo 10.000 euro, v čemž je možná obsažena i strava a pomoc od průvodců.

Georg - 21-12-2019 v 12:19

Cena za tuto již nyní turistickou šílenost je 1.250 000
http://www.ckexpedice.cz/everest

Cena nezahrnuje:
* vybyvení na expedici 100000Kč
* letenky do Káthmándú (KTM) a zpět – viz aktuální ceny letenek do Káthmándú (KTM)
* příp. náklady na dřívější opuštění expedice, změnu letenek nebo nadváhu zavazadel
* vízum do Nepálu – vyřídíme si při vstupu do Nepálu
* obědy a večeře v Káthmándú
* Summit Bonus (cca 1500 USD) & tips
* příp. ubytování v Káthmándú nad výšeuvedené (dny po expedici)

Pavel - 21-12-2019 v 12:37

Cena za tuto již nyní turistickou šílenost je 1.250 000
http://www.ckexpedice.cz/everest

Cena nezahrnuje:
* vybyvení na expedici 100000Kč
* letenky do Káthmándú (KTM) a zpět – viz aktuální ceny letenek do Káthmándú (KTM)
* příp. náklady na dřívější opuštění expedice, změnu letenek nebo nadváhu zavazadel
* vízum do Nepálu – vyřídíme si při vstupu do Nepálu
* obědy a večeře v Káthmándú
* Summit Bonus (cca 1500 USD) & tips
* příp. ubytování v Káthmándú nad výšeuvedené (dny po expedici)

Za tuhle cenu je jistě mnohonásobně víc zájemců po celém světě, než kolik se jich tam vejde. Brzy to zdraží:-)

Vylézt nahoru se šerpy a kyslíkem zvládně hodně lidí, kyslík ubírá cca 2000 výškových metrů.

Georg - 22-12-2019 v 19:03

Minulý rok mě zůstal kamarád na Manaslu. Stálo ho to přes 100 000Kč a život. Spoustu věcí podcenili. Nejhorší ze všeho je počasí, které bylo pekelné a už ho nikdy, nikdo neviděl.

Stanislav - 23-12-2019 v 18:32

Všem investorům přeji příjemné prožití svátků vánočních a šťastný Nový rok. Hodně zdravíčka a investiční vitality do dalších let. Kupujte, pokud je to fundamentálně laciné a ať Vám dividendy tečou plným proudem na konto.

bulinak - 23-12-2019 v 19:16

Taktéž co Stanislav přeji všem ;-)

Jack N. - 24-12-2019 v 10:27

Také přeji všem co nejlepší prožití vánočních svátků, šťastný Nový rok a hodně zdraví, štěstí, osobní a rodinné pohody v pomalu nastávajícím roce 2020.

A samozřejmě v neposlední řadě nechť jsou investiční úspěchy ještě lepší než v tomto roce. Zřejmě to bude trochu fuška, ale kdo je připraven, není zaskočen !

Ladislav - 24-12-2019 v 12:28

Recept - Dobrá rybí polévka - Makrela - Práce na 11 minut

Dobrá rybí polévka, pokud nejsi pětihvězdičkový profesionální kuchař z Grandhotelu Ritz.
Už ten recept byl ve foru před lety, ale vzaly ho ryby.
Krátké tlusté kroucené nudle s nakrájenou cibulí a česnekem vařit 11 minut a vypnout plyn.
Pokud je to jedna porce polévky pro jednu osobu, stačí půl litru vody.
Pak ochutit polévku solí, pepřem a mletou paprikou.
Z plechovky 125 g ''filé z makrely v oleji'' vylít olej pryč, makrelu v plechovce rozlámat na menší kousky
a zamíchat do polévky.
Dobrou chuť 24.12.!

makrela.jpg - 153kB

Georg - 27-12-2019 v 18:21

Citace: Původně zaslal: Cyberguy  

To je dobrá cena.

Mohlo by se říci. Skoro vždy se dají rezervy najít. Firemní tlf? Přidat se k někomu do skupiny čísel a získat tak větší vyjednávací sílu?

Po nelehkých a trpělivých obchodních jednání, jsem uzavřel smlouvu na 2 roky/ neomezené volání, sms a 2G dat + sociální sítě neomezeně za 250Kč. Měsíční úspora od minulé smlouvy je 100Kč.
S ženou ušetříme za rok 2400Kč, které investuju pravidelně do OXI nebo T. Dividendy reinvestuju. Až budu v důchodu, budu mít volání z dividend zdarma. Žena je mladší o 5 let, tak se také dočká. To já už tady třeba nebudu. Rozhodit by to nemělo ani dědictví. To neplatí, pokud tady nebudu dříve jak v důchodovém věku, nebo se děti dědictví kompletně nezřeknou, nebo žena nebude reinvestovat.

Cyberguy - 27-12-2019 v 22:21

Po nelehkých a trpělivých obchodních jednání, jsem uzavřel smlouvu na 2 roky/ neomezené volání, sms a 2G dat + sociální sítě neomezeně za 250Kč. Měsíční úspora od minulé smlouvy je 100Kč.

Super. Gratuluji. 250 je dobrá cena pro jednotlivce. Mám s tím také zkušenosti. Mé soukromé číslo mi kdysi uvázlo v hloupém promeškání výpovědi v nějakém hloupém tarifu. Po telefonu jsem si s operátorkou vysvětlil, jak se věci mají a protože jsem měl jistou vyjednávací sílu (plynoucí z mé pracovní pozice), zrušili mi tarif okamžitě.

Každý ze 3 velkých operátorů má retenční odd. a to má za úkol převzít zákazníka, kterému končí smlouva a je nespokojený s nabízeným tarifem.

Stanislav - 28-12-2019 v 12:54

Během svátků byl na mne testován po pátém pivu Birell. Když jsem ho však dopíjel, tak se mi zdál ten pivní lógr nějaký divný, ale držel jsem raději hubu, protože švára by mi už pak nedal ani jedno pivo. V 18:06 si ke mně přisedl a lámanou češtinou se mne zeptal, jestli už jsem dostal v 18:06 přes držku, ale to bylo jeho poslední řečnický výkon. Chvíli na to se odplazil do patra do ložnice, kde usnul spánkem opilcovým. Ondra(Stuchlíkův bývalý kamarád z Fincentra) si dal práci, že mi přelil Birella do 12° Kozla, a pak z toho všichni měli náramnou srandu. Nikdo mi pak stejně nevěřil, že jsem to skoro poznal a já jsem je raději nechal ty blbce u toho. I pětiletý Maxík mě napodoboval s tepláky až u krku, že jsem se tomu malému šmejdovi musel smát, protože mi to udělalo náramnou radost, jak mě pěkně ten malý nápaditý zmetek napodobil. Nutno dodat, že i v minulém zaměstnání řešili moje tepláky na poradě, jelikož jsem tam byl jediný oteplákovaný idiot. Vzhledem k tomu, že už nepatřím mezi nejštíhlejší, tak mi lezou kalhoty dolů a já jsem z toho pak nervózní. Na úřadě musím nosit kalhoty ke své smůle a samozřejmě bez pásku nedám ani ránu.
Mimochodem u letošní štědrovečerní večeře jsme seděli skoro všichni v teplákách a nikomu to vůbec nevadilo. Je to domácí pohodlný oděv a tato móda se sem dostala s nástupem bolševismu. Pokud se podíváte na první republiku, tak se lidé o sebe více dbali a válečná generace už pak s nástupem bolševismu zdegenerovala. Kdybych byl mladší, tak bych měl na sobě asi kalhoty, ale takhle mi to je dnes už jedno a já už na tom nic nehodlám měnit. Dávám raději přednost klidu a pohodlnému oblečení bez stresu a zbytečného honění.
Včera zemřela Stáňa Lekešová, které bylo 63 let. Měla pořad v TV ,,Sama doma,,. Pamatuji si ji ještě před skoro 20 lety z mateřské školky v Braníku, kam chodil můj synovec od mého bratra. Byl jsem se mu tenkrát podívat na Vánoční besídce. Z celebrit tam chodil i Richard Genzer s jeho manželkou Lídou Finkovou. Naproti mému baráku chodí do MŠ s ratolestí i Michal Suchánek, kam jsem chodil i já v mém mládí. Jak člověk stárne, tak v okolí umírají lidi a více to člověk pak vnímá než v mládí, jelikož už stojí poslušně v řadě a zajisté se na něj dostane. Život je velice krátký a je jak žebřík do kurníku, taky tak krátkej a věčně posr@nej.

Ladislav - 28-12-2019 v 18:42

Můj otec Ladislav ''odevzdal lžíci'' ve věku 79 let se zápalem plic.
Moje máma Věra odešla do nebe ve věku 86 let v Berouně.
Sestra od otce - Libuše ''odevzdala lžíci'' ve věku 85 let.
Sestra od otce - Marie ''odevzdala lžíci'' ve věku 97 let v Chocni dne 19.12.2019 :(
A já musím čekat 15-20 let do věku 80-85 let, až mi vyroste portfolio na hodnotu milion euro.
Nejprve by ale v pondělí 30.12. před východem slunce měly přiletět moje děti se Singapore Airlines do Evropy
z ostrova Pago Pago, jestli se nezřítí letadlo nad ostrovem Puka Puka.

Pavel - 28-12-2019 v 21:23

Tak pak podejte hlášení pane domácí, zda jste opět celá rodina v Mnichově.

Ladislav - 29-12-2019 v 06:38

Dnes ráno v neděli v 7.30 se jdu podívat na nouzové lékařské středisko 15 minut pěšky od domu, blízko hlavního nádraží.
Bolest za uchem podle informace v internetu může být Mastoiditis nebo otok Lymph uzlů.
Další informace v internetu říká, že je na to medicina podobná penicylinu.
A když se to neléčí, tak se musí nakažená kost za uchem odříznout, nebo se na to umře.
Ale řeči o nemocech nechám raději Stanislavovi. Můj obor jsou akcie a žádné nemoci.
- - - - - - - -
3 hodiny později: Nedělní pohotovostní doktorka na krk-nos-ucho neví, proč mne bolí za uchem. Ale odstranila mi sádlo z uší, bez výplachu.
Tak půjdu v pondělí k doktorovi na krk-nos-ucho 5 minut pěšky od domu, jestli on mi pomůže.
- - - - - - - -
Den později: Pondělní doktor na krk-nos-ucho si myslí, že moje ošklivá bolest za uchem dole, pochází jen o napnutých svalů. A odstraní se jen gymnastikou. Tedy když na to myslím, kroutím stále krkem a kývám stále hlavou, jestli ta bolest za uchem opravdu za pár dní zmizí.

Stanislav - 29-12-2019 v 15:54

Ze čtvrtka na pátek jsem nemohl vůbec zabrat, protože mě chytla taková bolest do levého ucha, že jsem myslel, že z toho snad zešílím. Krátce po druhé hodině jsem konečně zabral a chvíli po 6 už jsem vstával do rachoty. Bolest zmizela tak rychle, jako i přišla. V té době bych snad celé své ptf daroval osobě zcela zdarma, pokud by mě té bolesti zbavila. To byl otřesný zážitek! Bolesti před smrtí jsou daleko větším zážitkem, než jen tupě koukat zbabělecky na růst ptf na monitoru a dožírat zbytky z vánočního stolu. :lol:

Ladislav - 29-12-2019 v 16:39

Koukám na šeduli Singapore Airlines: 0,25 (=17,30 SEČ) Singapur -> 6,30 Minga (let trvá 13 hodin 5 minut)
https://www.singaporeair.com/flight-schedule
Jsem zvědav, jestli v tom letadle od Singapuru dnešní noc sedí Bill Konečný a Joe Konečný.
Bohužel není možno zjistit v internetu, jak se jmenují všichni pasažíři v letadle.
13 hodin sedět v letadle, to je utrpení.
Jednou v devadesátých letech, když jsem neutrácel ještě peníze za akcie, ale za letenky,
vzal jsem si v letadle v San Francisku 4 tablety na spaní a probudil jsem se až nad Irskem.

bulinak - 29-12-2019 v 22:47

Dnes se nám narodila 3.holčička a na sále to byl zase boj... Vše OK, uff :)

Ladislav - 30-12-2019 v 07:52

A já už mám jejich foto.

Taka-Tana.jpg - 439kB

bulinak - 30-12-2019 v 09:42

:) sice 3. v pořadí, ale po třech letech od druhé. Maminka je z Plzně a má české i rodiče...:cool:

Pavel - 30-12-2019 v 10:05

Citace: Původně zaslal: Ladislav  
Koukám na šeduli Singapore Airlines: 0,25 (=17,30 SEČ) Singapur -> 6,30 Minga (let trvá 13 hodin 5 minut)
https://www.singaporeair.com/flight-schedule
Jsem zvědav, jestli v tom letadle od Singapuru dnešní noc sedí Bill Konečný a Joe Konečný.
Bohužel není možno zjistit v internetu, jak se jmenují všichni pasažíři v letadle.
13 hodin sedět v letadle, to je utrpení.

Tak jak pane domácí, seděli Bill a Joe v tom letadle?

Pavel - 30-12-2019 v 10:06

Gratuluji, snad život se 3+1 ženskými bude k vydržení:-)

Ladislav - 30-12-2019 v 11:48

Moje děti by měly být dnes od 8. hodiny ráno na nějaké adrese pár kilometrů ode mne.
Ale telefon neberou, SMS a FB-mesič neodpovídají.
A let SQ 328 byl s úspěchem v 6.30 ráno ukončen.
Tak nezbývá, než čekat, až se někdo ozve.
Kdybych telefonoval na nejbližší kancelář Singapore Airlines, neřekli by mi, zda moje děti byly v letadle.
Já mám na policejní inšpekci jen 2 minuty pěšky. Asi tam budu muset dojít zítra v poledne a podat pohřešovací oznámení na moje děti a policajt by pak zjistil telefonem u Singapore Airlines, zda moje děti letěly. A když ne musel bych podat na matku mých dětí trestní oznámení o krádeži mých dětí.

Bill-Joe-23.jpg - 914kB

Stanislav - 30-12-2019 v 17:42

Včera běžel v repríze na TV Seznam pořad ,,Nebeské nakupování,,. Byl to pořad o Macy´s a jeho pravidelným každoročním maškarním pochodem obrovských nafukovacích figurek ulicemi New Yorku, kterého se zúčastnilo přes 3 miliony diváků a 55 milionů doma u obrazovek. Bohužel jsem to zachytil až v půlce, ale i tak to byl velice zajímavý pořad, který dává nahlédnout pod reklamní pokličku tohoto oděvního řetězce, který jsem nakoupil spíše pro spekulaci, než na dlouhodobé držení.

Vosa - 30-12-2019 v 20:36

Stanislav : Já včera koukal na tenhle film. Čekal jsem že to bude chujovina, ale musim říct, že celkem dobrý :lol: a na konci je to opravdu masakr:smilegrin:
https://www.fdb.cz/film/utok-na-wall-street-assault-on-wall-...

https://www.csfd.cz/film/326037-assault-on-wall-street/prehl...

Pobavil mě tento komentář na čsfd:
korbitch22 *****
Kdyby mi někdo řekl, že jednou dám filmu od Uweho 5*, myslel bych si, že je to debil.Debil sem já.Uwe dokázal nemožné.Sic s takovou lehkou naivitou a stále lehce roztřesenou rukou natočil ovšem strhující příběh o obyčejném a hlavně správném chlapovi, co se mu všechno po[Censored] a on to těm kurvám vrátí i s úroky.Minimalistická hudbička dokonale vyobrazila tu depresivní atmosféru a totální bezmoc.I když chyb tam je jak sraček, od sebevraždy, přes tupý poldy až po naivní konečník, za to, že Uwe tohle vyplodil ze sebe přihodim šuriken k dobru.Uwe makej a toč tyhkle masakry...vy ste mě nasrali...já vás postřílím...to se chytne vždycky :) 90%.

Stanislav - 31-12-2019 v 17:35

Voso, já jsem koukal na Marii Terezii a celkem mě to zaujalo. Teď poběží druhá série, ale bohužel s jinou herečkou, což bude asi škoda. Mě spíše zajímají příběhy z reálného života nebo historické filmy. Dnes budu koukat na Někdo to rád horké, což je klasika. Kolikrát i starší filmy mají co říct dnešní současnosti a nebyly ještě překonány svým námětem a hereckým podáním. Je jen velká škoda, že dnes neumí natočit film s duší. Filmu schází příběh i pointa, takže z toho vyleze slátanina.

Ladislav - 1-1-2020 v 11:05

Bill-Joe-Davao-1.jpg - 296kB

Po 30-denní dovolené pod palmami jsou moje děti dnes poprvé u mne.

Bill-Joe-Davao-5.jpg - 403kB

Pavel - 1-1-2020 v 12:28

A uklízečka?

Stanislav - 1-1-2020 v 14:31

Blahopřeji pane Ladislave, protože to je nejhezčí vánoční dárek v tomto roce. Ženy to mají převážně v mozku nastavené trochu jinak než muži. Zpravidla raději utrácejí, než šetří. Zvyšte mírně mladé ženě kapesné a ona se zklidní alespoň na chvíli, než jí to po čase dojde, že je to málo. V práci dělám mezi samými ženskými a ještě nemají výplatu na kontě a už přemýšlí, kde by utratily nos mezi očima. Neustále kňourají, že mají málo. Oběd stojí kolem 90 Kč a nejsou schopny si ušetřit na jídle, že by si ho udělaly doma, což považuji za velkou hloupost, tak i lenost. Kolegyně spadla ze schůdků a narazila si loket, záda a prsteníček na levé ruce má po rozříznutí o kovovou konstrukci 6 stehů. Nikdo jí nebyl schopen odvézt na chirurgii, což považuji za velký hnus a neschopnost se postarat o své zaměstnance. Vytíral jsem krev kouskem svého hadru. Bylo krve jak z vola. Holky jí to zafačovaly, a když to neprotékalo, tak jsem jí řekl, že to je na stehy a že to nebude tak závažné, protože to dál neprosakuje. Papírovou utěrkou jsem jí omýval studenou vodou zakrvavené obě ruce. Když jsem jí na stehně otíral krev z džín, tak řvala jak pominutá, že je to studené! Lékárnička byla prošlá z auta a většina osazenstva ani nevěděla, co by měla učinit? Hlavně jsem dohlédl na to, aby jí tam nenasr@ly nějakou dezinfekci. Krev všechno odplaví, pokud tam není žádná škvára nebo podobný fujtajbl a lékaři si s tím zaručeně poradí. Druhá kolegyně si zlomila nohu a bylo to zřejmě z lyžování, ale podrobnosti nám nikdo nesdělil. Básnila o tom a zrovna po svátcích napadl sníh, tak se domnívám, že to tak skutečně bylo? Třetí kolegyně šla na kudlu, ale nebylo to nic vážného. Z 15 lidí 20% je docela slušný nářez a se zvyšujícím věkem to bude samozřejmě stoupat i bez úrazů. Jak člověk stárne, tak se samozřejmě stává neohrabaný, což dost často pozoruji u sebe. Sice mi cvičení pomáhá, ale už to není ono!

Ladislav - 1-1-2020 v 18:44

Kdyby hodně uklízeček a taxikářů začalo kupovat akcie, měl by začínat velký krach na burze.
Kdyby hodně uklízeček a taxikářů začalo prodávat akcie, měl by začít dlouhodobý růst akcií.
Protože uklízečky a taxikáři jsou podezříváni, že mají málo rozumu na akcie.

Podle jedné uklízečky ale nelze soudit, co bude. Řídit by se mohly akcie podle stovek uklízeček a taxikářů.
Když před pár lety moje spolubydlící uklízečka kupovala akcie, vyplynula z toho jen malá korekce 2018.
Nyní moje uklízečka prodala většinu svých akcií, protože jí krávy blbé od městského referátu poradily, přestat pracovat, prodat akcie a žádat sociální pomoc od státu a žádat peníze na nájemné bytu. Byt jí kupodivu rychle našly, i když bez protekce nikdo byt v Mnichově s průměrným nájemným nenajde. Nebo je ubytovaná v domově pro matky s dětmi. Protože úplně zešílela a zblbla. Já neznám adresu a nedají mi adresu, kde moje děti spí, pokud nespí u mne.
Krávy blbé z městského referátu radí zaměstnané paní, přestat pracovat, prodat akcie, zchudnout, ztratit dividendy i nárok na důchod, a žít z pomoci od státu jako nezaměstnaná, i když děti jsou od 8.00 do 16.00 hodin v mateřské školce a zbytek dne mohou být se svým otcem - tedy se mnou. A tak matka dětí může pracovat, šetřit, bohatnout, zajišťovat si důchod.
Ještě aby krávy blbé z městského referátu vymyslely během roku 2020, že já musím prodat během několika let všechny akcie, díky placení alimentů a za 10 let chudý, bez akcií a bez dividend musel bych žádat stát, aby mi zaplatil nájemné bytu. Jen proto, že moje spolubydlící šla ode mne pryč s dětmi, bydlet do jiného bytu, který krávy z městského referátu pro ni našly. Ale není tak zle, aby se lidé vraždili. Protože když bydlí moje děti a jejich matka několik dní týdne u mne, mohou později bydlet u mne stále a přestat platit nájemné z druhého bytu. Nebo si najdu za 10 let zase jiné děti a jinou matku, kteří budou dědit za 20 let po mně milion euro v akciích.
Neštvete mne tím, že sem napíšete, že se mnou vdaná matka mých dětí mne může donutit za pomocí soudu, že budu muset prodávat postupně všechny akcie, abych měl peníze na alimenty. Protože já studoval v internetu hodiny dlouho, že soud nemůže donutit důchodce žijícího z dividend, aby akcie díky alimentům prodal a zchudnul a žádal pak stát, aby zaplatil důchodcovo nájemné, které je dnes díky dividendám z akcií snadno zaplatitelné.
Já žádné akcie neprodám a nebudu platit alimenty mým dětem, když dostávají měsíčně 410 € od státu.

Když se mnou spřátelená matka mých dětí a moje děti bydlí polovinu týdne se mnou, nikdo na nikoho nekřičí, nikdo nikoho nebije, mohou bydlet se mnou ještě 20 let každý den nonstop, aby mohli pak dědit po mně milion euro v akciích a nepotřebují druhý byt a bydlet ode mne pryč, abych pak hledal jiné lidi, kteří zdědí po mně milion euro v akciích.

kraken - 1-1-2020 v 19:39

.. já v tom -bohužel- čtu vítězství marxismu, otázka je, zda má pro jednotlivce smysl se o něco snažit... i prostý ruský mužik přeslal obdělávat půdu, když mu úrodu po sklizni kažký rok sebrali , např.vr. 1920,- uvidíme, jak dlouho vydrží vzdělaný mnichovský rentier po 100 letech vr. 2020..ten jed je stejný, šířící se do plochy
na rozdíl od mnichovkého rentiera, ruský mužik mohl nějakou řepu zakopat a nepřiznat..
Pf 2020

Pavel - 1-1-2020 v 19:45

Hrozný příběh:thumbdown:

Ale naděje (na nějaké smysluplné vyřešení) umírá předposlední. Poslední umírá ten, kdo tu naději má...

michal.holik - 1-1-2020 v 20:58

Taktéž hlásím narození potomstva. Předevčírem se mi narodilo mé první dítě - dcera Marianna. Mamka i prcek jsou už doma a celé dny se válíme, žereme a spíme. Prostě super život ;-)

Doufám, že jí zanechám hezky akciový odkaz tím, že ji popíšu mou strategii. Cestu jí ukážu, po cestě pak půjde sama.

MilanV - 1-1-2020 v 21:10

Ladislave - i za mne politování za tento smutný příběh. Je vidět, že rudozelení útočí na základní kámen společnosti a to je rodina. Není přeci normální, že je pro lidi výhodnější se nevzít a pokud se vezmou, pak je pro ženy ( i pro některé muže) výhodné se rozvést a žít na úkor partnera.
Jinak je bez překvapení, že když smícháte červenou se zelenou barvou, dostáváte hnědou. S tou mají v Německu již zkušenosti

Pavel - 1-1-2020 v 21:47

MilanV: to s tím mícháním barev mě nikdy nenapadlo, dobrej fór:cool:

michal.holik: užívej(te), takové chvíle jsou vzácné a ne každému dopřány!

Stanislav - 2-1-2020 v 18:05

Bratr v USA má s bývalou manželkou střídavou péči o dva kluky a také to není to správné ořechové. Mladší Avery k němu nechce moc chodit a hůře se učí. Sám jsem vyrůstal v rozvrácené rodině a není to nic zábavného. Systém by se měl především postarat o blaho dětí, a potom až o rodiče. Ke zdravému vývoji osobnosti jsou potřeba oba rodiče. Vidím to zřetelně ve svém okolí, že děti z ucelených rodin jsou zaručeně vyrovnanější. Bohužel mnoho lidí je bláznivých a jen ČR má přes půl milionu lidí psychické problémy, kteří alespoň jednou v životě vyhledali psychiatrickou léčbu. Podle mého soudu je to každý sedmý, který je psychicky nevyrovnaný, pokud by se do toho započítali kriminálníci, lidé v exekuci a samotní blázni.

Stanislav - 3-1-2020 v 17:06

Pokud jste někdo koukal na film Spiklenci s Whoopi Goldbergovou v hlavní roli, tak se tam tajný vymyšlený společník jmenuje Cutty podle části názvu z chlastu. Ten film je zajímavý i tím, že si tam jednu z malých rolí vystřihl i samotný Donald Trump. Domníval jsem se, že je to nějaký dvojník, ale v titulcích opravdu bylo jeho jméno.

Chlastací kreditní a debetní karty

Georg - 3-1-2020 v 19:46

Na Silvestra, s úderem 24 hodiny, začali lítat rakety, štěkat a kvílet psi. Ve stejný okamžik, se mě dobyly dvě universální cestovní chlastací karty u dvou bank.
Pokaždé, když letím z Prahy T1, můžu jít po odbavení do letištního salónku chlastat zdarma a s sebou si můžu vzít 4 hosty chlastače. V březnu jsem pozval mladý páreček, co se semnou dal do řeči ve frontě na odbavení. Chlastali pekelně, plzničku prokládaly kořalkou. Po dvou podinách jsem je poslal, ať si vyberou něco k jídlu, aby došli vůbec ke gate.:spin: Dopadlo to dobře, v letadle Emirates to rozjeli znovu bez plzíňky. Letěli přes Dubaji na Srílanku a jsou kamarádi a ona má přítele. Kamarád odešel na záchod, nedalo mi to, a ptám se holčiny, co na to říká přítel, že jede s kamarádem na exotickou dovolenou. Je to prý v pohodě, kamarád je teplej, a pokud se náhodou v noci stane, že se odkope, tak ji neslintá u postele. Těžko věřict, já bych slintal, byla krásná.:rolleyes:
Když jsem letěl v listopadu, tak to bylo v klidu. Oslovil jsem starší český pár, ty mě ale nevěřili, že by mohli chlastat zadarmo.:no: Nakonec do salonku šla Slovenka se dvoumi dětmi a mladý Němec. Ty nechlastali. Dali jsme si slušné vínečko a dobré jídlo, děti si hráli v dětském koutku. Dlouhé čekání na A380 uteklo rychle.
V Dubaji mě bylo Němce líto, čekačku na přestup měl 9 hodin já 2,5, vzal jsem ho znovu do salonku, jelikož mám ještě 6 vstupů z deseti po celém světě v rámci chlastacích karet zdarma a potřeboval jsem vstup pouze v Cebu, v Kuala Lumpur a v Dubaji. V Cebu jsem vzal do salónku ještě dredatou Malajsijku a za rok 2019 jsem byl vybitej.:post: Součástí chlastacích karet je cestovní pojištění zdarma na 10M i pro ženu pokud semnou cestuje, a pro děti i když semnou necestují, maximálně 90 dní v kuse. Dále pojištění storna letenky, nedostavení se k letu, pojištění zavazadel , pojištění zpoždění letů a asistenční infolinka 24 hod. Naposledy jsem ji využil, když mě nešli zabukovat přes apku letenka z Cebu do Kuala Lumpur a Kuala Lumpur - Langkawi a zpět. Poslal jsem na infolinku moje filipínské číslo s žádostí. Zavolali mě zpět a po hodinovém telefonátu objednali přes chlastací karty letenky, které jsem chtěl. Telefonát musel stát víc, jak ty letenky. I přesto banky vykázali vysoký zisk a vyplatili bohatou dividendu. Účty a karty mám zdarma, pouze jsem na banky nasadil finanční obíhačku. :) Nově tuto, ale očesanou službu nabízí i Raiffeisenbank.

MilanV - 4-1-2020 v 18:41

Zaujala mne reportáž, kde si stěžují, že pro nic bílí nedělají. Teď jim starosta nechá postavit nové domy za to, že z dávek (ty rostou asi na stromech) platí energie.

Chtěl jsem toto sice dát původně o rubriky daně, ale tady to sedí lépe.

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/s-kamerou-v-romskych-osad...

bigusdykus - 6-1-2020 v 20:18

"Nic neklesá do nebe."
(staré burzovní moudro, Bigus Dykus)

Mindoro - 10-1-2020 v 08:46

Moje babička je staré prase, jí kotletu a jezdí v SUV, zpívaly německé děti v veřejnoprávní televizi WDR2
https://echo24.cz/a/SHVhL/moje-babicka-je-stare-prase-ji-kot...
Zajímavý článek o mezigeneračním konfliktu v otázce prosazování ochrany životního prostředí, aneb jak se dívá mladá německá generace (ekojugend) na odcházející generaci prarodičů. Samozřejmě netuším, nakolik byla zpráva zmanipulována, ale jako rodiče mě při představě , že moje děti projdou podobnou pseudo ekovýchovou docela zamrazilo

arkyn - 10-1-2020 v 09:51

Citace: Původně zaslal: Mindoro  
Moje babička je staré prase, jí kotletu a jezdí v SUV, zpívaly německé děti v veřejnoprávní televizi WDR2
https://echo24.cz/a/SHVhL/moje-babicka-je-stare-prase-ji-kot...
Zajímavý článek o mezigeneračním konfliktu v otázce prosazování ochrany životního prostředí, aneb jak se dívá mladá německá generace (ekojugend) na odcházející generaci prarodičů. Samozřejmě netuším, nakolik byla zpráva zmanipulována, ale jako rodiče mě při představě , že moje děti projdou podobnou pseudo ekovýchovou docela zamrazilo

Manipulace a propaganda pro cely narod nebo evropu v praxi. Nemecky narod s tim ma bohatou zkusenost, ktera nekonci typicky dobre. A bohuzel ma take malou odolnost vuci manipulacim a sebereflexi.

MilanV - 15-1-2020 v 21:46

Dnes jsem realizoval větší přesuny mezi divi ptf a Margin ptf za účelem vytažení akontace pro koupi nemovitosti. Tím jsem vytáhl část zisku minulého roku a realizoval část výnosů z posledních let. Vyplatily se růstové akcie.
Přesunem mezi ptf nedošlo k prodeji = neporušen časový test a žádné poplatky za převod (RB to udělala naprosto zdarma). Přesunuté akcie navýšily equitu a já si mohl vybrat hotovost

Stanislav - 15-1-2020 v 22:16

Milane, hlavně dobře nakup bydlení, a abys to měl už na konečné dožití! Podle mne to je hrůza se stěhovat ve tvém věku a měnit návyky. I já sám jsem z toho dost rozhozený a výměna by mi jistě zaručila rychlý odchod do důchodu, ale neumím se dost rázně rozhoupat. V práci jsou holky mladší jak já kolem 40 let a už jim to dělá velké problémy. Já tě obdivuji a zároveň tě lituji, protože bohužel musíš! Já ti upřímně přeji, aby se ti to všechno zdárně vyvedlo a konečně jsi trvale zakotvil.

MilanV - 16-1-2020 v 07:13

Stando děkuji za přání. On ten problém je, že nám současný pan domácí razantně zvedl nájem a začal se chovat jako ... Takže řešení akutního stavu. Já bych raději mimo Prahu, ale kvůli práci ještě je vhodné min 10 let zůstat než odejdu definitivně do důchodu (ačkoliv výsledky mi říkají, že bych mohl do tří let). Takže rozhodnutí bylo se na to podívat jako nejen bytovou otázku, ale i investici do nemovitost, kterou budu využívat. Takže volbou byla nemovitost, která se bude dobře zhodnocovat a dobře realizovat případný prodej či pronájem. To však stojí nějakou korunku.
Jinak se na stěhování velmi těším. Naštěstí je to nemovitost cca 300 metrů od stávajícího bydlení a tak nemusím měnit své zvyky, přátele a hlavně hospodské.

roberto marconi - 16-1-2020 v 14:09

Tak to Ti Milane gratuluji, zachovat svuj Stammlokal je vyborne a bydleni ve svem jakbysmet. Jsem moz zvedavy , kdy vybehnes z krysiho zavodu, ja to vidimu sebe teoreticky za 5-7 let. To bych se mel dostat na 100% pokryti nakladu famiglie. Zkratky nefunguji.
Ten Micron furt drzis?

MilanV - 16-1-2020 v 15:50

To Roberto - Micron stále mám, věřím mu, ale pozici mám značně zredukovanou. Zatím spokojenost, ale jeho volatilita je taková, že jej mám stále na spekulativním zařazení

Pavel - 16-1-2020 v 17:33

Citace: Původně zaslal: roberto marconi  
Tak to Ti Milane gratuluji, zachovat svuj Stammlokal je vyborne a bydleni ve svem jakbysmet. Jsem moz zvedavy , kdy vybehnes z krysiho zavodu, ja to vidimu sebe teoreticky za 5-7 let. To bych se mel dostat na 100% pokryti nakladu famiglie. Zkratky nefunguji.
Ten Micron furt drzis?

100% nákladů už za 5-7 let? Tak to je paráda! A nepůjdeš náhodou cestou redukce počtu členů rodiny?:lol::lol::lol:

Stanislav - 16-1-2020 v 21:30

Spolupracovnice Marcela si dnes šla vyjednat změnu do banky, aby těm šmejdům nemusela tolik platit u ČS. Její manžel dělá v bance, ale asi si nedá od něj radit a každý jede za své. Doma jí moc nepomáhá, akorát s konzumací jídla, takže 5 l kastrol vyluxuje během 3 dní! Svojí ženu zvanou Filoména (mimochodem, v řečtině to znamená milovaná, což ani nevěděla!) pak vozí za odměnu kolem ruzyňské věznice, ovšem pokud si to zaslouží! Pravidelné sobotní kolečko to jistí a kamerový systém to už jistě zaznamenal tento nezvyklý pohyb planety kolem rozzářeného slunce plného spokojeně nažraných kriminálníků z našich daní! Mají peníze, je dobrosrdečná, není lakomá a je ukecanější než já, což mě dovádí k šílenství. V kanceláři krmíme chudinu bonbónovým krmítkem. Většinou jdou zobat, když tam nikdo není, aby ho pak nemusely doplňovat šmejdi ptačí! Dokonalá cikánská mentalita ve slovanském hávu!
Marcela hubu nezavře, ani když jí a její bavorský manžel je prý její věrná žvanící kopie. Mám velké štěstí i neštěstí na exoty. Den je zaručeně pestřejší, když se lidí smějí, obdarují se drobnostmi a hlavně si neubližují zlým pomlouváním a závistí, která bohužel v tomto kulturně bolševicky zaostalém státě přetrvává. Nejvíce mi vadí u lidí xenofobie, protože i lidi z jiných států mohou být kvalitní a nemohou za státní zřízení, které je zločinecky ovládá. To mě docela mrzí u mých spolupracovnic, protože jim vadilo, že se bavím s uklízečkou z Podkarpatské Rusi. V tržnici mi prodával lampasák z Kazachstánu a oproti českým šmejdům mi nikdy nesáhl do peněz! Většinou se v Holešovické tržnici motali smažky, kriminálníci a bezdomáči a to byl asi hlavní problém jejich kriminálního chování.
Teď jsem právě dojel Hanáckou, takže mě na Hané už pěkně dlouho neuvidí! Minulý týden jsem vypil jenom 7 plechovek a teď ten pitný handicap doháním koncentrátem. 2 pravidelné kuželky na den neboli za rok hotový kuželník ze skoro 40 bas piva. Dříve to bylo více, ale výkonnost mi klesá úměrně mému stařeckému věku.
Neupínejte se pouze k penězům a budujte raději kvalitní společnost kolem sebe i v rodině, která vám zaručeně zpříjemní více život, než hloupě narostlé konto po úspěšných spekulacích. Lidi co umí generovat peníze, tak by se měli snažit prospívat společnosti a ukazovat jí pozitivní směr. Empatičtí lidi se dožívají jednoznačně vyššího věku!!! :love::kiss: Dělal jsem s chlapíkem, který nebyl moc chytrý, ale byl náramně spokojený se svou existencí. Jeho děda se dožil více jak 100 let a to je asi hlavní důvod, že by se lidi neměli zbytečně stresovat zbytečnostmi a hloupostmi a raději se smířit se svým údělem postavení ve společnosti a prostě žít naplno!

Pavel - 16-1-2020 v 22:46

Díky Stando, bezvadně jsi mě pobavil před spaním. Už se na tebe těším na únorovém pivku!

Vitusus - 17-1-2020 v 07:22

Kam se hrabe Hrabal, to se nedá srovnat...:lol:

bigusdykus - 17-1-2020 v 17:48

Laciné nabíjení elektroaut je jen vějička. Začíná se zdražovat, a pořádně

Zdroj: https://www.idnes.cz/auto/zpravodajstvi/ionity-nabijeni-elek...

Stanislav - 30-1-2020 v 06:22

Můj opakovač z Číny, který jsem objednal 10.12.2019, tak mi ještě nedorazil. Jsem tedy zvědav, jestli se tu v ČR objeví dříve ten koronavirus než opakovač? Už se to blíží k 8000 případů a mrtvých je 170. Předpokládám, že smrtnost poklesne pod 2%. Zatím není ani jedna pozitivní zpráva, že by se z té nemoci někdo vyléčil, což mě dost udivuje? Schází tomu objektivita a ani se mi nechce věřit tomu, že by farmaceutické firmy byly ve spojení s WHO, aby vytvářely celosvětově paniku, aby si mohly pak naplácnout výrazně vyšší marži na nějaký první lék?

arkyn - 30-1-2020 v 07:24

Citace: Původně zaslal: Stanislav  
Můj opakovač z Číny, který jsem objednal 10.12.2019, tak mi ještě nedorazil. Jsem tedy zvědav, jestli se tu v ČR objeví dříve ten koronavirus než opakovač? Už se to blíží k 8000 případů a mrtvých je 170. Předpokládám, že smrtnost poklesne pod 2%. Zatím není ani jedna pozitivní zpráva, že by se z té nemoci někdo vyléčil, což mě dost udivuje? Schází tomu objektivita a ani se mi nechce věřit tomu, že by farmaceutické firmy byly ve spojení s WHO, aby vytvářely celosvětově paniku, aby si mohly pak naplácnout výrazně vyšší marži na nějaký první lék?

Me to neprijde tak hrozne. Na chripku jen u nas umre rocne stovky lidi.
Zaroven uz jsou i prezivsi, tj. jde to prestat.
Jelikoz cinani maji otresnou hygienu, z vlastni zkusenosti tam, tak se to proste siri rychle.

Apropo WHO je prolezla cinany, tam objektivitu nehledej, obdobne jako jine velke instituce kam sikovne nastrcili svoje lidi v poslednich letech.

Georg - 30-1-2020 v 10:54

Chtěl bych jet v březnu na Filipíny, protože tam nechci jezdit v důchodu s napuchlejma nohama a pod práškama. Žena mě řekla, ať si seženu tento kebulovník a chodím s tím celou dobu, abych domů něco nepřitáh, protože ti čínští šmejdi jsou všude.:grind:
Pokud se to svinstvo do března nevyléčí, zůstanu doma, jelikož nebudu chodit po Filípínách jako kebulový šprckoun.:punk: Ušetřené dolary šlehnu do nějakého nepředraženého dividendového aristokrata. Pojedu tedy v listopadu na dýl, za kamarády na Filipíny, Malajsie, Thajsko.
save-20200129-230126-59058.jpg - 42kB

roberto marconi - 30-1-2020 v 11:16

Georg: v tom pripade do techto destinaci dva plastiky: jeden s bambulou na hlavu a druhy bez bambule na bambulu :lol:

pigzor - 30-1-2020 v 12:02

Stando, 133 lidi uz se vylecilo. Vcera jsem cetl clanek, ze by mohla pomoci vakcina na HIV, kterou vyrabi AbbVie. Ta ji ted darovala v hodnote 1,5 milionu USD.

Asi bych moc nepocital, ze to v breznu bude ok, to co ted sledujeme je teprve zacatek. SARS trval cca 7 mesicu a za tu dobu mel nakazenych stejne jako ma 2019-nCoV nyni, tzn. pouze po mesici a fous. A to je srovnani oficialnich cisel, ktery reportuje Cina, realita muze byt x nasobne vyssi.

Georg - 30-1-2020 v 13:55

Přes sedm tisíc lidí na zaoceánské lodi jménem Costa Smeralda uvízlo v italském přístavní městě Civitavecchia. U čínského manželského páru panuje podezření, že se nakazili novým typem koronaviru. Místní úřady zakázaly všem pasažérům vystoupit z lodi na pevninu.
Žena z Macaa má horečku a problémy s dýcháním, uvedl mluvčí rejdařské společnosti. Výsledky testu na koronavir se čekají ve čtvrtek odpoledne.
.jpg - 70kB

Mindoro - 30-1-2020 v 14:46

Chtěl bych jet v březnu na Filipíny, protože tam nechci jezdit v důchodu s napuchlejma nohama a pod práškama. Žena mě řekla, ať si seženu tento kebulovník a chodím s tím celou dobu, abych domů něco nepřitáh, protože ti čínští šmejdi jsou všude.:grind:
Pokud se to svinstvo do března nevyléčí, zůstanu doma, jelikož nebudu chodit po Filípínách jako kebulový šprckoun.:punk: Ušetřené dolary šlehnu do nějakého nepředraženého dividendového aristokrata. Pojedu tedy v listopadu na dýl, za kamarády na Filipíny, Malajsie, Thajsko.

Georgi, taky jsem chtěl na pár týdnů zmizet na Filipíny, bohužel coronavirus byl dnes potvrzen i tam. Těžké rozhodování

Stanislav - 30-1-2020 v 19:16

Před 6 hodinou večerní jsem poslouchal nějakého chlapíka na Čro 6 a povídal, že sekvenovali coronavirus podobný z cibetek. Takže s velkou pravděpodobností se lidi nakazili těmito živočichy a na ty to přešlo s netopýrů. Fortelná věda je překrásná věc a dává hlavně reálné výsledky. Dnes mi říkala ženská v práci, že její syn dělá do chemie a jeho kolegové odhadují, že by tato pandemie mohla usmrtit až 75 milionu lidí, pokud se tomu dají ty správné podmínky.

Libri - 30-1-2020 v 19:21

poměrně střízlivě o coronaviru píše https://kechlibar.net/ , jako ostatně i o jiných tématech

Pavel - 30-1-2020 v 19:31

Citace: Původně zaslal: Libri  
poměrně střízlivě o coronaviru píše https://kechlibar.net/ , jako ostatně i o jiných tématech

Jj, můj oblíbenec.

Georg - 30-1-2020 v 19:48

Citace: Původně zaslal: Libri  

Jj, můj oblíbenec.

Neurazil mě i hudební epilog.

Stanislav - 31-1-2020 v 06:05

Po Francii se přidává i Kanada s projevy rasismu proti Asiatům. Čínský bolševický kolos postavený na hliněných nohách se dere do popředí světového výrobního lídra a svým obyvatelům nedovede vštípit základní hygienické návyky a vybudovat jim k tomu potřebnou infrastrukturu. Škoda jen, že k tomu nedošlo už dříve, protože jsme si mohli aspoň ušetřit čínské hradní komické propagandy a toho bolševického alkoholického vypatlance by zdejší pomýlení občané už dozajista podruhé nevolili! Konečně to otevře oči zaslepeným lidem, kteří tápali ve tmě, bohužel to přišlo velice pozdě.

zanek - 31-1-2020 v 07:55

Pise mi sefova, tak konecne je to tady:

The IBM Board of Directors has elected Arvind Krishna, our IBM Senior Vice President for Cloud and Cognitive, to be the next Chief Executive Officer of IBM, and a member of the Board, effective April 6. Jim Whitehurst, CEO of Red Hat, will become IBM President, also effective on April 6.

At the request of the Board and Arvind, I will continue as IBM Executive Chairman through the end of the year. I will be here to ensure a smooth and seamless transition for Arvind, our clients and all our stakeholders.

Pavel - 31-1-2020 v 11:03

Citace: Původně zaslal: zanek  

The IBM Board of Directors has elected Arvind Krishna, our IBM Senior Vice President for Cloud and Cognitive, to be the next Chief Executive Officer of IBM, and a member of the Board, effective April 6. Jim Whitehurst, CEO of Red Hat, will become IBM President, also effective on April 6.

At the request of the Board and Arvind, I will continue as IBM Executive Chairman through the end of the year. I will be here to ensure a smooth and seamless transition for Arvind, our clients and all our stakeholders.

Jak to vnímají zaměstnanci? Slovy "konečně!"?

roberto marconi - 31-1-2020 v 11:15

Baba jde do... paroma, je sance na zmeny.

Zanku, jak to vidis? Bouchate v Technoparku sampano?

zanek - 31-1-2020 v 11:19

Citace: Původně zaslal: zanek  

Jak to vnímají zaměstnanci? Slovy "konečně!"?

Ano Pavle, tak nejak by se dala nazvat reakce vetsiny lidi, aspon tady co znam. Bylo to uz jen otazkou casu a osonne si myslim ze to trvalo dele nez melo. Samozrejme ve vyssim managementu, zvlaste u tech lidi co sli Ginny na ruku, to vyvola nejistotu o jejich dalsich setrvani na techto pozicich (u koryta).

Pavel - 31-1-2020 v 11:27

zanek: Co jsem tak četl, tak ten Krišňák má být uznávaný odborník, tak snad bude i dobrý manažer. Ještě mě zaujalo to povýšení Jima Whitehursta, jak to hodnotíte uvniř firmy? Lze z toho něco vyvodit?

zanek - 31-1-2020 v 11:50

zanek: Co jsem tak četl, tak ten Krišňák má být uznávaný odborník, tak snad bude i dobrý manažer. Ještě mě zaujalo to povýšení Jima Whitehursta, jak to hodnotíte uvniř firmy? Lze z toho něco vyvodit?

Jim je tam z duvodu urychleni integrace s Red Hatem. IBM se ted snazi prevzit Red Hat produkty a ukoncit pouzivani 3rd party, popripade ukoncit vyvoj vlastnich, kde se prekryva funkcionalita. Jeden takovy pripad je Ansible. Momentalne ma IBM nekolik produktu na automatizaci a orchestraci vseho mozneho. Nedavno jsem videl timeline kdy v ramci dalsich 3 let maji byt vsechny tyto produkty nahrazeny Ansiblem. A takovych pripadu je vice. Ja osobne to vidim pozitivne, jelikoz momentalne je tech prouktu opravdu hodne a ne vsechny funguji pdle ocekavani. Pokud se podari toto vsechno nahradit jednim reseni, bude to uspora pro IBM jak v developmentu tak naslednem supportu. Misto xy teamu kazdy na jiny produkt bude jeden na Ansible.

Pavel - 31-1-2020 v 13:10

To zní pozitivně, díky! Budeme si držet palce:cool:

eppairforce - 31-1-2020 v 16:53

Tak tak pánové držím palce všem. Jak jsem již párkrát psal bývám dlouhodobě zajištěnej těmi opcemi. Postupem času se to tak navyšuje, že mám strašný hafo levnejch vzdálenejch pojistek. Jsem tedys¨ silně zvědavej. Dal jem si takový pravidlo, že pokud je nějaká akcie v low extrému weekly RSI, tak nakupuju - jsou li fundamenty, pokud je v opačném extrému (high), začínám kupovat vzdálené put. Nerad otravuju s opcemi ale jen o tý metodě - třeba někomu něco z toho pomůže. Takže se dívám jen na týdenní grafy a ještě mám pár sofistikovanejch metod pokud se nudím. Ale perspektivu jedu dlouhodobě, sedím často na rukou. Přeju pěkný nákupy v co nejlepší čas a odpovídající odměnu v divi.

p.s. je to zajímavá situace Brexit, koronavirus.....fascinující věc, trhy, burza, divi atd. atd. nesmírně mne to baví, zajímavý lidi a názory, postupy. I ty chyby, který člověk udělá. Sepsal jsem si manuál na některý tržní situace. No, na některý. Vlastně na všechny, který mne napadly, je to spíš manuál na mne samotnýho. V tom vidím zásadní přínos obchodování. Změnilo mi to život, uvažování, zejména podnikání, odfiltroval jsem i některý lidi, kamarády ...... a hlavně si koupil pořádnou kytaru k tomu sedění na rukách. Good luck!

Stanislav - 31-1-2020 v 18:10

Ta stará Rometa jde konečně do h@jzlu! Byl to od začátku můj velký problém, se vůbec o tuto firmu zajímat. Divil jsem se dost ostatním, že tuto firmu kupují, která dlouhodobě stagnovala kvůli vedení té nenažrané italské neschopné svině. Vždycky mě zajímalo personální obsazení firmy a měl jsem i velký zájem zde na toto téma otevřít vlákno, protože tomu přikládám velkou prioritu.

Pavel - 31-1-2020 v 20:08

Citace: Původně zaslal: Stanislav  
Ta stará Rometa jde konečně do h@jzlu! Byl to od začátku můj velký problém, se vůbec o tuto firmu zajímat. Divil jsem se dost ostatním, že tuto firmu kupují, která dlouhodobě stagnovala kvůli vedení té nenažrané italské neschopné svině. Vždycky mě zajímalo personální obsazení firmy a měl jsem i velký zájem zde na toto téma otevřít vlákno, protože tomu přikládám velkou prioritu.

A co uděláš teď Stando? Koupíš?

zanek - 31-1-2020 v 20:23

Citace: Původně zaslal: roberto marconi  
Baba jde do... paroma, je sance na zmeny.

Zanku, jak to vidis? Bouchate v Technoparku sampano?

Manazer rano napsal ze si bere dovolenou, tak nevim asi se oslavovalo :lol:

Mindoro - 31-1-2020 v 20:31

Mám velké nutkání poslat na účty větší prostředky , ale držím se a sedím na prackách. Nyní jsou nakažených tisice, ale dokážete si představit tu paniku až se budou objevovat články o milionech nemocných ? Dlouho jsem přemýšlel co by v dnešní době ekonomických stimulů mohlo spustit pořádný [Censored]anec a myslím že tu jeden důvod konečně máme - strach z neznámého , obava o vlastní zdraví, manipulativní články na všemocných sociálních sítích , pár špatných výsledkových zpráv, 10 let nekonečného růstu, kdy většina investorů nemá potuchy ,co s nimi udělá pád trhů o desítky procent a máme tu mix, který může spustit tak dlouho očekávanou a přitom tolik obávanou krizi. Otázka je jestli si ji vlastně přejeme. Doufám , že se tu chlapi vzájemně podržíme a společně vyjdeme zoceleni a nechutně bohatí :cool:
It’s never easy

roberto marconi - 31-1-2020 v 20:37

Zany: slavici sef = velmi dobra zprava!

Standa: bych radeji rekl : "Ta stara Raketa…" ale nejspis jsi to tak myslel, ne? :lol:

Trocha srandy pri patku.

Stanislav - 1-2-2020 v 08:18

Pavle, IBM by jistě nebyla špatná akcie do mého ptf už kvůli diverzifikaci, ale pokud tam bude nová nastupující garnitura pokračovat v tunelování peněz prostřednictvím bonusů a vysokých mezd, dále DEBT/EBITDA nepoklesne pod 3 a P/B alespoň pod 4, tak ani není důvod přemýšlet o jeho nákupu. Dividenda je sice velice solidní, ale z toho dluhu mám strach. Já se raději držím u země a striktně dodržuji fundamentální Grahamovu bibli. Ještě nedávno byl pětiletý výhled zisku necelé 1% p.a. a už to skočilo přes 4%. Jaký asi byl důvod a obrat v myšlení analytiků, že to tak během krátké chvilky přehodnotili? Prostě žádný=vyhnat nesmyslně cenu nahoru a následně prodat. Ta firma dlouhodobě stagnuje a bylo to způsobeno neschopným nenažraným vedením, což nepovažuji za dobrý důvod pro vstup.
 Stran:  1    3    5  ..  10