Diskusní fórum akcie a burza

Podniky, akcie, REITs

Stran:  1  ..  3    5    7  ..  14

bulinak - 20-11-2019 v 07:41

Citace: Původně zaslal: bigusdykus  
Macy's, Inc.
-10%
https://finance.yahoo.com/quote/M?p=M

Včera jsem vypsal PUT opci na 12USD do 20.12.19, tak uvidíme v prosinci :starhit:

Ladislav - 20-11-2019 v 08:11

Varoval jsem je, že Macy's je nemocný a míří k bankrotu. Neměly by se jeho akcie kupovat.
A já mám právo radit, protože jsem byl v Rusku :) , v Americe 10x a mám 65 let.

Wiki - 20-11-2019 v 10:27

Včerejší pokles ceny akcií Macy's (mimo jiné) ovlivnila zpráva, že v říjnu došlo k ukradení dat z kreditních karet zákazníků. Macy's má určitě problémy s tržbami jako další kamenné obchody, ale jejich výhodou je vlastnictví spousty nemovitostí, jejichž cena je nejméně 14 miliard USD. I při zohlednění těch nejhorších scénařů by majetek na akcii měl převyšovat 17 USD. Jinak jsem dosud v Rusku nebyl, ale chci se podívat do Санкт-Петербургa.

Stanislav - 20-11-2019 v 19:33

Zítra zveřejní Macy's své výsledky, a pak se teprve uvidí, jak to s ním skutečně je?

Ladislav - 21-11-2019 v 14:18

Berkšír prodal ve 3. kvartálu 750.650 akcií Apple. Ale akcie Apple tvoří stále 26% portfolia Berkšíru.
To je hloupá diverzifikace, když jedna drahá technologická akcie (P/B 13) dělá 1/4 z portfolia nedaleko před velkým krachem na burze.
Apple očekává 2019 (=260) nižší tržbu než 2018 (=265).
Zadlužení podniku se rok od roku zhoršuje. 2016 byl cizí kapitál : vlastní kapitál = 193 : 128. 2019 je cizí kapitál : vlastní kapitál = 248 : 90.
https://finance.yahoo.com/quote/AAPL/financials?p=AAPL
https://finance.yahoo.com/quote/AAPL/balance-sheet?p=AAPL

bigusdykus - 21-11-2019 v 22:27

Exxon se chystá prodat největší část majetku za několik desítek let. Prodá ropná pole za 25 miliard dolarů

https://byznys.ihned.cz/c1-66682000-exxon-se-chysta-prodat-n...

Ladislav - 22-11-2019 v 09:16

:question: To by mne zajímalo, jestli když bylo v sedmdesátých letech znárodněno Aramco,
zda ztratili minulí majitelé = americké firmy všechny peníze.
A zda patří dnes Aramco celému státu, nebo jen jedné rodině.
Každopádně když státní firma Aramco potřebuje dnes peníze, neměla by prodávat 2% z firmy v podobě akcií,
ale získat peníze s dluhopisy. Neníliž pravda, že?
A kdo by kupoval akcie od státní firmy. Snad jen nerozumné děti. A pak se budou lidé domnívat,
že když byla firma Aramco v sedmdesátých letech zabrána státem, mohou být akcionářům později zabrány akcie státem zas,
třeba i s částečnou nebo s totální ztrátou peněz pro akcionáře.

Pavel - 22-11-2019 v 10:09

Citace: Původně zaslal: Ladislav  
:question: To by mne zajímalo, jestli když bylo v sedmdesátých letech znárodněno Aramco,
zda ztratili minulí majitelé = americké firmy všechny peníze.
A zda patří dnes Aramco celému státu, nebo jen jedné rodině.
Každopádně když státní firma Aramco potřebuje dnes peníze, neměla by prodávat 2% z firmy v podobě akcií,
ale získat peníze s dluhopisy. Neníliž pravda, že?
A kdo by kupoval akcie od státní firmy. Snad jen nerozumné děti. A pak se budou lidé domnívat,
že když byla firma Aramco v sedmdesátých letech zabrána státem, mohou být akcionářům později zabrány akcie státem zas,
třeba i s částečnou nebo s totální ztrátou peněz pro akcionáře.

Ano, souhlas, měla by vydat dluhopisy. Možná ale potřebuje peníze ta rodina, ne firma.

Jinak rozhodně nekupovat, bílý muž nikdy nemůže vědět, co udělá pán s ručníkem omotaným kolem hlavy a v bílé noční košili:-)

bigusdykus - 22-11-2019 v 12:45

Zájem o Saudi Aramco zaostal za očekáváním

https://nazory.ihned.cz/komentare/c1-66682500-zajem-o-saudi-...

viky - 22-11-2019 v 14:20

Exxon se chystá prodat největší část majetku za několik desítek let. Prodá ropná pole za 25 miliard dolarů

Co myslíte, je to dobrá nebo špatná zpráva z dlouhodobého hlediska ?

arkyn - 22-11-2019 v 15:05

Citace: Původně zaslal: viky  

Pokud bych to dělal já, tak bych si porovnal výnosnost na jednotlivá aktiva a ropná pole a práva, které mám zakoupená. A pak ty méně výnosná či riziková (např. geologicky či politicky) bych prodal, a investoval získané peníze do výnosnějších a stabilnějších polí a aktiv. Případně prodal bych ty práva, které se rentabilní nezdají. A možná něco do diverzifikace, tj. plynu, solaru apod. pokud tam je také alespoň průměrná výnosnost jako zbytku. Takto by to mělo zvednout průměrnou výnosnost a zisk.

Ale jak to udělají v Exxonu, to nevím. Tj. jestli na to jdou logicky, tak je to pozitivní zpráva. Ale pokud budou dělat kraviny, tak je to negativní zpráva.

Takovou konsolidaci udělal tuším nejen Shell, ale z části i BP.

Stanislav - 22-11-2019 v 18:43

Těžaři budou postupně přecházet na těžbu plynu. USA je jediný stát na světě, který umí vyrábět kvalitní benzín z ropy díky katalyzátoru. Bohužel to samé se dělo za války s nacistickým Německem a nikomu to nevadilo a nikoho neodsoudili! Dělali příměs do spalovacího motoru, jinak by se ta nacistická letadla brzy zavařila a bylo by brzy po válce a stejný příběh je i s benzínem. Tento fakt nikdo neřeší, ale vězte, že tomu tak skutečně je! Z mého pohledu je to veliký hnus, který se neštítí zlikvidovat milióny nevinných lidí na úkor obohacení úzké skupiny lidí za použití psychopatů! Ti lidi měli být jednoznačně pohnáni před válečný soud, protože se na tom svinstvu podíleli, protože o tom věděli a kvůli své hamižnosti se na tom obohacovali.

Pavel - 22-11-2019 v 21:12

Citace: Původně zaslal: viky  

To nikdo neví, je to spíš o tom, jestli člověk věří managementu a taky o štěstí, jestli ta strategie vyjde.

bigusdykus - 23-11-2019 v 18:47

Ropná společnost ExxonMobil prodá ropná pole na třech kontinentech

https://www.investujeme.cz/kratke-zpravy/ropna-spolecnost-ex...

Firma vyhověla investorům, kteří požadují, aby došlo k vyššímu uvolnění hotovosti na rozvoj projektů například v Guyaně, Mozambiku nebo USA. Zdroje agentury Reuters hovoří o seznamu majetku, který chce ExxonMobil v roce 2021 prodat. Z plánu vyplynulo, že dojde k ukončení těžby v Evropě, kde společnost působí více než 120 let. Mluvčí firmy odmítla informace komentovat.

MilanV - 3-12-2019 v 09:24

Avast bude zařazen do prestižního indexu Stoxx Europe 600. Podle informací Bloombergu budou akcie Avastu zařazeny do indexu Stoxx Europe 600. Nové složení indexu bude efektivní k otevření trhů 23. 12. ráno. Zařazení do indexu znamená, že akcie společnosti budou poptávat fondy, které svým portfoliem kopírují složení indexu.

Šel jsem do něj pozdě (první nákup v září za 106) a nevěřil jsem mu při ceně 70, 80, 90. Teď je z něho výkonná růstová akcie a i ta DIVI není špatná.

Stanislav - 15-12-2019 v 10:48

Milane, firma Antero hodlá prodat aktiva v roce 2020 za 750 mil. - 1 mld. USD, aby snížila dluh. Prodávat výnosný segment mi nepřipadá moc chytré, ale na celkové umoření dluhu 2,65 mld. USD to stejně nebude stačit. Tím si do budoucna výrazně podřízne příjmy. Domnívám se, že snížení dividendy by bylo rozumnější, než prodávat zlatá vejce. Škoda jen, že jsme tuto velice důležitou informaci neprobírali na setkání. Tím by se poměr DEBT/EBITDA snížil na cca. 2 ze současných 3,26.
https://www.bizjournals.com/pittsburgh/news/2019/12/11/anoth...

ado130 - 15-12-2019 v 14:40

Stanislav: myslím, že Milan hovoril o Antero Midstream Corporation (AM) a nie Antero Resources Corporation (AR).

Ladislav - 15-12-2019 v 21:07

'''' hovoril o AM a nie AR ''''

Nahoře i dole jsou lidé tučným červeným písmem prošeni, aby psali jména firem a žádné tickery.

Piš prosím celé jméno podniku a nejen ticker akcie!

Piš prosím v diskusi celé jméno firmy a ne jen americký symbol akcie, jako nějaký hloupý daytrader!

Daytraderovi je to ale zcela jedno, jestli koupí AM nebo AR nebo AZ,
protože stejně neví, jak se ta firma jmenuje
a za pár hodin ten ticker s malou ztrátou nebo s malým výdělkem prodá.

Stanislav - 16-12-2019 v 12:31

Ado, ale obě firmy mají stejné vedení, akorát Glen Warren jr. dělá v jedné CFO a v druhé firmě je snad náměstek ředitele. Určitě budou ty firmy propojené, takže když v jedné teče krev a druhé se nedaří, tak stejně vyvstává problém. Rizikem bude vždy nízká tržní cena, která při výpadku jednoho segmentu dost negativně dolehne na hospodaření podniku. Snižování nákladů za cenu prodeje aktiv je akorát hloupé chlácholení investorů ze strany vedení. Teď vyvstává otázka, zda-li to někdo vůbec koupí za tu cenu, kterou si oni vymysleli? 84% příjmů tlačí z leasingu, což je dost podivné, takže zřejmě v minulosti přeplácela nájem, a tím se dostala do neúnosného dluhu. Firma Occidental Petroleum Corp. nedávno koupila půdu s ložisky a silně ji přeplatila, což by mohlo v budoucnu vést též k velkým problémům hospodaření firmy.

bigusdykus - 16-12-2019 v 18:59

Předvánoční zázrak.
Santander mám 2,5% v plusu.

Ale neklesám na mysli a dávm příkaz pro nákup -10% :smilegrin:

Celozelené portfolio mi kazí akorát Shell -8%, ale ten budu dokupovat mezi mínus 12-15%, tzn pod 52 USD.

Vosa - 16-12-2019 v 19:31

bigusdykus: Jak jsi na tom s rozložením portfolia? Máš stále jako největší pozici ČEZ ? Tuším, že jsi říkal, že snad i 70% váha v portfoliu?

bigusdykus - 16-12-2019 v 19:58

Zhruba tak.

ČEZ 40% (nákupka asi 750 Kč + divi za 10 let).
Zahraniční 60%

2019-12-16_19-39-56.jpg - 107kB

Lynx portfolio mám od 06/2019, takže na závěry je brzo.
Předtím jsem měl zahraniční akcie u FIO, ale tam nejsem schopný spočítat P/L. Před 6 lety jsem většinu titulů vyměnil za bydlení, něco jsem musel prodat se ztrátou.

kraken - 16-12-2019 v 21:19

shell vráží 10mld na snižení uhlíkové stopy, kdo to asi zaplatí:(

arkyn - 16-12-2019 v 23:41

Citace: Původně zaslal: kraken  

Musi, jinak by ho politici a hlavne zelena lobby ukamenovali. A teto lobby je cela zapadni evropa. Snad to udela klasickym corporate zpusobem, tj. vykaze pod touto hlavickou projekty ktere by delal tak jako tak a rozmelni to do nekolika let.

Stanislav - 17-12-2019 v 07:20

Časy u Daimleru jsou zlé. Vůbec se nepoučili z krize, kdy jim Arabové poskytli 1,95 mld. eur, a pak si je s velkým ziskem zase vybrali. Do takové akcie je lépe peníze nevkládat.

Včera: https://www.welt.de/wirtschaft/article3427212/Araber-wollen-...

a dnes: https://www.handelsblatt.com/unternehmen/industrie/fahrzeugh...

Rohl - 17-12-2019 v 09:46

třeba si to vybere zpět na zelených dotacích nebo jinou kompenzací

Pavel - 17-12-2019 v 11:33

Zdroj pls?

Vosa - 17-12-2019 v 12:01

To asi spociva v tom, ze instalují fotovoltaicke elektrarny (panely) na vyrobnich zarizenich ? Uz delsi dobu se to deje. V Singapuru, Cine, Indii atd.

bigusdykus - 17-12-2019 v 12:32

Shell commits £10m to offset emissions from customer fuel purchases in UK

https://www.edie.net/news/6/Shell-to-offset-emissions-from-c...

kraken - 17-12-2019 v 13:45

Citace: Původně zaslal: Pavel  

Zdroj pls?

https://finance.yahoo.com/news/first-time-ever-shell-signs-2...

arkyn - 17-12-2019 v 17:14

Zdroj pls?

https://finance.yahoo.com/news/first-time-ever-shell-signs-2...

Bohužel, jak jsem psal, je to politika. Je tam napsáno, že výše úroků a poplatkyů je závislá na tom jak sníží uhlíkovou stopu - toto vymýšlí soudruzi v Bruselu a v ECB.

Na druhou stranu pro Shell to může být pozitivní, půjčí si 10mld, udělá si dobré PR, a zainvestuje do něčeho, do čeho by z části investoval stejně. A velmi pravděpodobně ve finále ten úrok bude blízký nule. Takže z toho můžou být peníze zadarmo pro Shell, a akcionář vydělá.

michal.holik - 17-12-2019 v 17:28

Ohlašuji vstup do DLR - Digital Realty. Datová centra a vysílací věže byly dvě oblasti ve kterých jsem se rozhodoval a nakonec jsem zahájil pozici v DLR se zkušebním vzorkem 7 ks (~ $800).

Růst dividendy 14 let (= nesnížili 2007-2009).
Pokles ceny během posledních 2 měsíců z toho dělá zajímavou příležitost.
Brad Thomas doporučuje v několika svých posledních článcích.
Výplatní poměr krásných cca 65 %.
Mají za sebou akvizici velkého konkurenta.

bigusdykus - 17-12-2019 v 17:55

Není P/E 114 a P/S 7.5 trochu mimo?
Payout Ratio 420%
Kurz je 3 roky víceméně v rovině.

Ladislav - 17-12-2019 v 18:50

Lidé se učí nejprve.
Německé děti spoří do akcií.
U své banky objednají, že po 20 eurech budou kupovat každý měsíc automaticky zlomky z 10 různých akcií a za každý ten malý obchod jim strhne banka 1,5% z kapitálu. A žádný poplatek 10 euro desetkrát pro 10 akcií měsíčně. Celkem investují například 200 euro měsíčně = zlomky akcií od 10 firem po 20 eurech. Tedy banky zařídí, že není nutné koupit akcii celou. Stačí zlomek od každé akcie každý měsíc.

Oni volové se pak chlubí ve skupinách na Fejsbuku, že kupují spořícím plánem každý měsíc akcie Visa, Microsoft, Amazon atd. a vůbec je nezajímá P/E 50, P/B 20, P/S 10, protože tyto hloupé německé děti nezažily velký krach 2000-2003 s předraženými akciemi na kontě. A tak investují dnes jejich ''stupid German money'' do předražených akcií, aby se svezly několik měsíců do kopce a pak 3 roky dolů během velkého krachu

Vosa - 17-12-2019 v 19:09

bigusdykus:
Jenže... Při hodnocení REIT a jiných podobných investičních fondů by měl být namísto zisku na akcii (EPS) použit poměr FFO na akcii. Potom Net asset value atd..

bigusdykus - 17-12-2019 v 19:49

To je fakt, přehlídnul jsem to. Jak je to s tím výplatním poměrem? Yahoo iMorningstar ukazují přes 400%. Je to tak v pohodě?

VSbrok - 17-12-2019 v 20:04

Digital Realty Trust (NYSE:DLR): Q3 FFO of $1.67 beats by $0.03.
Revenue of $806.47M (+4.9% Y/Y) misses by $8.03M.

1,67 * 4 = 6,68
115 / 6,68 = 20,6
Tož to není zas tak špatný ... a koukám, že cena klesá ke 114 :smilegrin:

michal.holik - 18-12-2019 v 07:27

bigusdykus: přehlédnul jsi zásadní vlastnost této firmy - je to eREIT. Ale to je zde věčné téma, nejsi první ani poslední... :D

zisky (FFO) z posledních 4 kvartálů: 1,67 - 1,64 - 1,73 - 1,68
celkem tedy 6,72

dividenda aktuálně 1,08/kvartál
celkem tedy 4,32

výplatní poměr: 4,32 / 6,72 = 64,3 %

Honz4 - 18-12-2019 v 08:24

O Digital Realty Trust taky uvažuju. Brad Thomas napsal parádní článek o REITs k Vánocům https://seekingalpha.com/article/4312721-all-i-want-for-chri...

A já si asi taky nějaký nadělim, co taky jinýho pod stromek že, když koření na popcorn a likér Grand Marnier snad sežene ježíšek. Do užšího výběru jsem si vybral právě DLR, protože datový centra mi v portfoliu zatim chyběj, cena jde dolů a budoucnost by měla bejt dobrá. Pak přemejšlim o dokoupení Tanger Outlets, Park Hotels & Resorts a CoreCivic.

Zatim vedou poslední dva jmenovaný, zejména kvůli tomu, že Tanger má ex divi až na konci ledna a u Digital Realty jsem ho prošvihl. Ale pořád čekám, jestli bude nějakej ten vánoční výprodej, ale zatim to letí spíš víc a víc nahoru, co myslíte, budou investoři daňově optimalizovat a prodávat ztrátový pozice?

zanek - 18-12-2019 v 09:05

Ja jsem se na CoreCivic (CXW) chystal uz dlouho a v pondeli jsem zadal prikaz a koupil. Navic a to se mi stava malokdy sel hned nahoru, vcera si pripsal 4%.

Jo kdo by nechtel vanocni vyprodej, ale zatim se tak nedeje. Kdeze lonske poklesy jsou :)

Jack N. - 18-12-2019 v 12:54

JJ, to jsou příjemné starosti co si nadělit na vánoce do ptf :)

Osobně mám dvě varianty:
a) přikoupím AbbVie (ABBV) a Bristol-Myers Squibb (BMY), u kterých vidím ještě potenciál pro další nemalý růst
b) nebo koupím CoreSite Realty (COR), čímž nahradím výpadek v oblasti realit a více je diverzifikuji poté, co jsem vyhodil Sabra Health Care a snížil pozici Omegy na polovic.

kraken - 18-12-2019 v 16:50

bmy jsem doředoval za 45 / za mne dost dobry eliquis a opdivio-to samý má MRK avšak obchodně vytěží víc/a slyšel v diskusích hlasy věštící 30, ted jsme přes 60 a ty samé hlasy nyní volají po 100.pravda bude někde mezi.tedy jsem ve fázi hold -přiští rok pro mě divi 3,6%, ale je to tvrdý a nejistý onkologický byznys-.v létě jsem to bral jako charitu,podporu onko výzkumu ev. pro sebe s své blízké.
A mám problém ničit si průměrnou cenu - to je moje horší vlastnost, ale fandím všem, kdo chtějí posunout medicínu dál a být u toho:)

Honz4 - 19-12-2019 v 10:05

Jsem nevěděl, že tohle fórum má takovou sílu, člověk sem napíše vánoční přání a místo, aby se vyplnilo, tak jde skoro všechno o dvě procenta nahoru. Možná si to neuvědomujem, ale dohromady jsme normální market makeři :lol:

Jak se díváte na to ABBV za současný peníze? Já jsem ho hrozně chtěl, když bylo za těch 65 babek a pořád jsem si říkal, že to ještě trošku spadne. A teď mi to samozřejmě přijde nehorázný za ty prachy, ale DY je pořád slušnej a ukazatele taky, ale mám prostě takovej ten psychickej blok. Prostě se zase potvrdilo - nečasuj trh, nečasuj thr, nečasuj trh nebo se z toho zblázníš

Pavel - 19-12-2019 v 10:24

Citace: Původně zaslal: Honz4  
Jsem nevěděl, že tohle fórum má takovou sílu, člověk sem napíše vánoční přání a místo, aby se vyplnilo, tak jde skoro všechno o dvě procenta nahoru. Možná si to neuvědomujem, ale dohromady jsme normální market makeři :lol:

Jak se díváte na to ABBV za současný peníze? Já jsem ho hrozně chtěl, když bylo za těch 65 babek a pořád jsem si říkal, že to ještě trošku spadne. A teď mi to samozřejmě přijde nehorázný za ty prachy, ale DY je pořád slušnej a ukazatele taky, ale mám prostě takovej ten psychickej blok. Prostě se zase potvrdilo - nečasuj trh, nečasuj thr, nečasuj trh nebo se z toho zblázníš

Co je nehoráznýho na té akcii za ty prachy? Podívej se na EPS (GAAP i nonGAAP - detaily najdeš nejlépe ve kvartálních reportech), k tomu přidej že je to aristokrat a na druhou stranu misek vah dej riziko, že ostatními léky nepokrají propad Humiry a můžeš vážit na "nákupněprodejních" vahách:-)

Až bude jasné, že růstem tržeb zvládnou propad Humiry, tak už pod 100 nekoupíš.

Cyberguy - 19-12-2019 v 13:20

Citace: Původně zaslal: Honz4  
... když bylo za těch 65 babek a pořád jsem si říkal, že to ještě trošku spadne. ...

Já ABBV vyčekal na 65,57. Škoda že jsem si utrhnul jen jeden vagónek. Dělám to tak. Nabiju si na jeden nákup a rozhlížím se po správných příležitostech.

pigzor - 19-12-2019 v 14:08

Ja kupoval ABBV pri propadu za 66, ale vzal jsem i par kousku ted na 87. Pristi rok bych se chtel vic zamerit na diverzifikaci mezi sektory.

Ladislav - 20-12-2019 v 12:11

Nejdražší medikament světa zdarma pro 100 pacientů

Švýcarský pharma koncern Novartis začal prodávat před několika týdny v některých zemích dosud nepřipuštěný
medikament Zolgensma za 2 miliony euro. Nejvyšší cenu ze všech medikamentů světa měl ten neřád.
Nyní se zjistilo, že Zolgensma má vedlejší účinky.
Jestli je to šmejd, měla být cena nízká.
Tedy Novartis poskytne stovce pacientů medikament zadarmo, což může znamenat pokračování testování na lidech,
které mělo být učiněno na opicích.

Jack N. - 21-12-2019 v 10:01

Malá sobotní úvaha:

Copel (ELP) - to je ale hezký růst, kam se hrabe NextEra Energy :-)
https://finviz.com/quote.ashx?t=ELP&ty=c&ta=0&p=...

(jen přátelské pošťouchnutí do Milana V. a Michala H. - NEE je super společnost, ale trochu přefouklá)

Aktuálně se ELP obchoduje za 11 násobek zisků, oproti utilitám v USA, které se běžně obchodují za PE 20 a více se jedná na první pohled o investici výrazně levnější / hodnotnější. Ale je zde jasně vyšší riziko - "this is Brazil". Dokud bude prezidentem Jair Bolsonaro (či obdobně ekonomicko-růstově smýšlejí člověk) a zemi se bude alespoň trochu hospodářsky dařit - růst HDP na další 2 roky je odhadován mezi 2 a 2.4%, je zde prostor pro další růst kurzu ELP. Letošní výsledky za 9 měsíců jsou skvělé - EBITDA + 37%, čistý zisk +26%, provozní cashflow +30%, volné cashflow dokonce + 97%. Finanční páka klesla z 3.1x za poslední dva roky na 2.2x, což je v oblasti utilit výborná hodnota. Všechny tyto údajne dávají prostor pro pěknou dividendu v následujícím roce.

Prolhané Yahoo odhaduje růst EPS na dalších 5 let 7%, ale to nelze brát vážně, neb se jedná o výplod jednoho analytika. I růst o 30% nižší - 5% - by byl hodně dobrý. V neposlední řadě má na cenu ADR vliv kurzu BRL / USD, který se stále drží okolo 5 letých minim (0.25 BRL = 1 USD). I mírné posílení brazilské měny, řekněme na 0.3 - 0.33 bude znamenat solidní růst akcie v $.

Takže jaká bude cena za 5 let podle agentury "Křišťálová koule s.r.o." ? Uvažuji jako férové PE 12, růst EPS 5%, kurz BRL / USD 0.30, výsledkem je 28.1 $ / akcie.

bigusdykus - 22-12-2019 v 17:06

Můžete mi prosím vysvětlit o co zhruba jde v aktuálním hlasování WBA?
"Annual Meeting Notice: Walgreens Boots Alliance, Inc. "

Děkuji

roberto marconi - 22-12-2019 v 22:14

Zanek: jo, kriminaly bylo jedno z mala, co se da / dalo / v dnesni dobe kupovat. GEO a CXW. Nez jsme to vymudroval, vyletlo to, ale o nic nejde.
Osobne by mne zajimalo...Pavle, ty to mas docela zmaknute… kde jsou danove optimalizace a vyprodeje, typicke pro konec roku...letos nikde nic.

Strelil jsem BKE, mozna pro nakup zpet za nizsi ceny, az pujdou US retailove trzby dolu...zajimava je ta spesl divi 1,25 + zvyseni divi o 20% , ze ano Leni? aaale, ...cele je to moc nahore, uz by mohl prijit drobny vyplach.

Pavel - 22-12-2019 v 22:42

Citace: Původně zaslal: roberto marconi  

Osobne by mne zajimalo...Pavle, ty to mas docela zmaknute… kde jsou danove optimalizace a vyprodeje, typicke pro konec roku...letos nikde nic.

Není to tak jednoduché, někdy se optimalizuje daňově, někdy se optimalizuje výnos za kalendářní rok, atd. Řekl bych, že letos po hladovém akciovém výnosu 2018 se všichni těší na bonusy za výnosy akciového trhu 2019.

roberto marconi - 22-12-2019 v 22:46

...myslis, Pavle, vsichni spravci portfolii,...tak to jo, souhlas, ja jsem si nadelil bonus z prodaneho Bucklu :-)

Pavel - 22-12-2019 v 22:53

Většinou to tak je Bobe, uvažuje se krátce, co vydělám letos - to bude doma. Příští rok mě nezajímá, nějak taky dopadne.

Problémem se spíš stávají ESG investice a tlak z vedení velkých firem na ty portfoliomanažery. Pro nás to znamená - dělejme to obráceně. Kupujme ropáky ve slevě.

https://www.investopedia.com/terms/e/environmental-social-an...

michal.holik - 23-12-2019 v 19:30

Citace: Původně zaslal: Jack N.  
Malá sobotní úvaha:

Copel (ELP) - to je ale hezký růst, kam se hrabe NextEra Energy :-)
https://finviz.com/quote.ashx?t=ELP&ty=c&ta=0&p=...

(jen přátelské pošťouchnutí do Milana V. a Michala H. - NEE je super společnost, ale trochu přefouklá)

Aktuálně se ELP obchoduje za 11 násobek zisků, oproti utilitám v USA, které se běžně obchodují za PE 20 a více se jedná na první pohled o investici výrazně levnější / hodnotnější. Ale je zde jasně vyšší riziko - "this is Brazil". Dokud bude prezidentem Jair Bolsonaro (či obdobně ekonomicko-růstově smýšlejí člověk) a zemi se bude alespoň trochu hospodářsky dařit - růst HDP na další 2 roky je odhadován mezi 2 a 2.4%, je zde prostor pro další růst kurzu ELP. Letošní výsledky za 9 měsíců jsou skvělé - EBITDA + 37%, čistý zisk +26%, provozní cashflow +30%, volné cashflow dokonce + 97%. Finanční páka klesla z 3.1x za poslední dva roky na 2.2x, což je v oblasti utilit výborná hodnota. Všechny tyto údajne dávají prostor pro pěknou dividendu v následujícím roce.

Prolhané Yahoo odhaduje růst EPS na dalších 5 let 7%, ale to nelze brát vážně, neb se jedná o výplod jednoho analytika. I růst o 30% nižší - 5% - by byl hodně dobrý. V neposlední řadě má na cenu ADR vliv kurzu BRL / USD, který se stále drží okolo 5 letých minim (0.25 BRL = 1 USD). I mírné posílení brazilské měny, řekněme na 0.3 - 0.33 bude znamenat solidní růst akcie v $.

Takže jaká bude cena za 5 let podle agentury "Křišťálová koule s.r.o." ? Uvažuji jako férové PE 12, růst EPS 5%, kurz BRL / USD 0.30, výsledkem je 28.1 $ / akcie.

Jacku, hezká krátká analýza. Děkujeme.

NEE jede šíleně. Od prvního nákupu loni jsem + 58 %.
Jak sám říkáš - ELP je riziko protože Brazílíe.
Na druhou stranu je mi ticker ELP velmi sympatický jelikož se jedná o zkratku hudebního interpreta, kterého mám velmi rád ;-)

Jack N. - 24-12-2019 v 10:29

ELP = nejspíš se jedná o Emerson, Lake & Palmer ?

Super skupina !

Pavel - 25-12-2019 v 11:47

Boeing a jeho potíže:

https://www.novinky.cz/zahranicni/clanek/americky-kongres-do...

MilanV - 25-12-2019 v 12:23

Boeing - já si myslím, že ještě vyleze ven hodně špíny. Odstoupení hlavy jen dokazuje, že se ještě bude dít. Boeing mne láká na investici až tak za rok, co budou definovány škody nejen z havárie, ale i od odstávky letadel a propadu tržního podílu. Bude muset projít očistou jako GE ač ta na tom byl hůře.
Kdybych byl spekulant tak nějaká opce na pokles by mne jistě lákala

Ladislav - 25-12-2019 v 13:14

Boeing nekupovat!
Zadlužení je nesmírně vysoké.
Cizí kapitál je 300x vyšší než vlastní kapitál.
P/B negativní. P/E 50.
https://finance.yahoo.com/quote/BA/balance-sheet?p=BA

bigusdykus - 25-12-2019 v 16:36

Čím to je, že i přes všechny negativní zprávy neklesl ještě Boeing ani na roční minimum?

MilanV - 25-12-2019 v 17:48

Boeing - taky se divím. Dělají sice účetní rezervy na vypořádání škod, ale čekám je daleko větší. Samozřejmě po započtení pojistek za odpovědnost, u kterých těžko předpokládat, co kryjí. Asi škody za životy ano, možná za škodu způsobené třetím osobám (uzemnění letadel), ale těžko výpadek výroby. Mimochodem ty pojistné škody by se měly projevit v pojišťovnách či zajišťovnách.
Teď ještě nepodařený let rakety asi nebude moc ziskový a někdo zaplatí tento let

Po tom všem musí zákonitě klesnout zisk a rapidně růst PE. Osobně čekám na propad ceny na tříleté minimum a i ohrožení výplaty dividendy

michal.holik - 26-12-2019 v 08:41

Citace: Původně zaslal: Jack N.  
ELP = nejspíš se jedná o Emerson, Lake & Palmer ?

Super skupina !

DING DING DING, Jack získává dva bludišťáky ;-)

zanek - 30-12-2019 v 14:20

Dal jsem si do watchlistu Franklin Resources (BEN), nevim jestli to tu nekdo ma a sleduje detailneji. Revenue ma jeste nekolik let klesat, takze zatim jenom na pozorovani. Prece jenom 37 let zvysovani dividendy a 4% yield uz stoji za pozornost. Ale pokud jednou by prolhani analytici predpovedeli zvysovani trzeb, tak bych zacal zvazovat vstup do pozice.

MilanV - 30-12-2019 v 15:15

Rád bych se Vás zeptal na názor pro Orchid Island Capital (ORC)

Dlouhodobě klesá. Dlouhodobé dluhy žádné, ale krátkodobé více jak 9násobek eq. Dividenda přes 16% ale v minulosti postupně zmenšovali (dnes 0,08USD v roce 2017 0,14USD). PB přes 3,... že by člověk řekl jednoznačně ne.
Ale budoucí PE 7 a hlásí růst zisku na příští rok přes 150%. Že by byla právě v tom dolíku? Společnost je to relativně malá (374MUSD) a tak může namluvit cokoliv. Doposud měla výsledky pod odhady trhu, což také není chloubou, ale spíše důkazem nadsazování.

Za mne nekupovat, ale rozhodně stojí za diskusi v této skupině ať si můžeme demonstrovat co kdo a hlavně jak využívá k hodnocení společností

kraken - 30-12-2019 v 16:29

Citace: Původně zaslal: MilanV  
Boeing - taky se divím. Dělají sice účetní rezervy na vypořádání škod, ale čekám je daleko větší. Samozřejmě po započtení pojistek za odpovědnost, u kterých těžko předpokládat, co kryjí. Asi škody za životy ano, možná za škodu způsobené třetím osobám (uzemnění letadel), ale těžko výpadek výroby. Mimochodem ty pojistné škody by se měly projevit v pojišťovnách či zajišťovnách.
Teď ještě nepodařený let rakety asi nebude moc ziskový a někdo zaplatí tento let

Po tom všem musí zákonitě klesnout zisk a rapidně růst PE. Osobně čekám na propad ceny na tříleté minimum a i ohrožení výplaty dividendy

pojistné krytí a neuvěřitelné rozhodnutí amerických soudů- kdo nakonec bude platit? s postupujícím časem ztráty rostou exponenciálně.
https://www.reinsurancene.ws/boeing-recovered-500mn-from-ins...

Ladislav - 30-12-2019 v 17:02

Orchid Island Capital (ORC) je nemovitostní společnost za 371 milionů dolarů, která prodává REITs a žádné akcie.
P/S je negativní. Zadlužení u REIT-společností má zcela jiné vlastnosti než zadlužení podniků nebo bank.
Jeden český odborník na REITy vykládal na letním setkáni v Praze na Žižkově, že P/E P/S P/B se vůbec nedá používat u REIT-společností stejným způsobem jako u normálních podniků.
A jak vysoké P/E P/S P/B je optimální pro nákup podílů REIT-společností, to nikdo z nás asi neví.

Raději si vyhledej tvoji první a poslední dividendovou akcii v Japonsku, starou firmu nad 30 miliard USD.
Dividendu nad 3%. P/E pod 15, P/B pod 3. P/S pod 3. Cizí kapitál nesmí být 3x vyšší než vlastní kapitál.
Tržba, čistý zisk a dividenda musely růst uplynulých 10 let alespoň 50%, když ne 160%.
A teď rychle do Japonska, hledat levnou dividendovou blue-chip akcii. Máš na to hledání 24 hodin času.

Vosa - 30-12-2019 v 17:51

Boeing - článek z Patria
https://www.patria.cz/zpravodajstvi/4305255/stoller-upadek-b...

Leni - 30-12-2019 v 19:12

Zanek: jo, kriminaly bylo jedno z mala, co se da / dalo / v dnesni dobe kupovat. GEO a CXW. Nez jsme to vymudroval, vyletlo to, ale o nic nejde.

Strelil jsem BKE, mozna pro nakup zpet za nizsi ceny, az pujdou US retailove trzby dolu...zajimava je ta spesl divi 1,25 + zvyseni divi o 20% , ze ano Leni? aaale, ...cele je to moc nahore, uz by mohl prijit drobny vyplach.

Kriminály jsou dnes vcelku riziko, protože esli vyhrajou v US další prezidentský volby komunisti, ehm pardon Demokrati, tak dva nebo tři jejich kandoši již v debatách slíbili zrušení nebo znárodnění detenčních středisek a center ... takže nic pro mě ...

BKE super speciálka a navýšení ... nemám důvod proč se této firmy zbavovat ;)

arkyn - 30-12-2019 v 22:47

Citace: Původně zaslal: Leni  

Kriminály jsou dnes vcelku riziko, protože esli vyhrajou v US další prezidentský volby komunisti, ehm pardon Demokrati, tak dva nebo tři jejich kandoši již v debatách slíbili zrušení nebo znárodnění detenčních středisek a center ... takže nic pro mě ...

BKE super speciálka a navýšení ... nemám důvod proč se této firmy zbavovat ;)

Leni, to riziko chapu. Je ale nove? Demokrati meli uz par prezidentu a nic neudelali. Ale je skutecne tak vysoke? Obama nezavrel Guantanamo za 8 let, pritom to je mala veznice a byl to jeho top slib. A druha vec, kam daji Demokrati ty tisice lidi, na ktere najednou nebudou postele? Vybudovat statni zarizeni zabete cas i penize, nemalo penez.

zanek - 31-12-2019 v 12:45

GEO ziskalo temer devitilety kontrakt v Kalifornii.

https://seekingalpha.com/news/3528676-geo-group-gets-u-s-mar...

Cena uz stoupla v minulych tydnech, ale uvazuju ze jeste pridam k CXW.

bigusdykus - 3-1-2020 v 12:08

To je zase dneska výplach :)
Přikoupil jsem BASF a pár kusů Lufthansy.

Vosa - 3-1-2020 v 13:23

bigusdykus: Jsem zvědav jak to bude časem s Lufthansou vypadat, už teď byla asi ve velkých problémech, natož když se jim teď podstatně zvýší náklady. Stejně tak RyanAir, který zas má objednaných 135 ks Boeingu 737 MAX, které určitě do podzimu nedostane. Možná by mohla letos padat i cena UTX, jakožto velkého dodavatele pro 737 MAX. Kdyby to šlo tak na 120 USD, možná bych si UTX koupil.

bigusdykus - 3-1-2020 v 14:41

Já tyhle cestovní firmy beru jako extrémně cyklické, snad se LHA nedostane do takových potíží, že by jí Němci nechali padnout.

Vitusus - 3-1-2020 v 15:03

Citace: Původně zaslal: Vosa  
bigusdykus: Jsem zvědav jak to bude časem s Lufthansou vypadat, už teď byla asi ve velkých problémech, natož když se jim teď podstatně zvýší náklady. Stejně tak RyanAir, který zas má objednaných 135 ks Boeingu 737 MAX, které určitě do podzimu nedostane. Možná by mohla letos padat i cena UTX, jakožto velkého dodavatele pro 737 MAX. Kdyby to šlo tak na 120 USD, možná bych si UTX koupil.

U toho UTX je taky otázka, kdy přesně se jim podaří dotáhnout to rozdělení společnosti na tři díly, jsem na to vážně zvědavý, bude to moje první rozdělení firmy, přemýšlím, jestli to těsně předtím neprodat, nebo po rozdělení prodat některé z těch tří a přelít prachy do jedné z nich, ať v tom portfoliu zbytečně nemám bordel. No zajímavé to bude.

Pavel - 3-1-2020 v 15:43

Já tyhle cestovní firmy beru jako extrémně cyklické, snad se LHA nedostane do takových potíží, že by jí Němci nechali padnout.

Padnout ji nenechají, ale její zisk se klidně může dramaticky propadnout i na delší dobu.

V téhle souvislosti je zajímavý přístup nové rakouské vlády, kde kombinují snížení daní firmám i občanům se zavedením nových daní ("uhlíkových") například na krátké a střední lety letadly. To je opatření, které by veřejnost mohla i přivítat (záleží třeba na souhrnné bilanci, zda se celkové daňové zatížení nezhorší) a určitě airlinkám nepomůže.

roberto marconi - 3-1-2020 v 18:53

CoreCivic in, cena dobra, divi pokryta a ex divi day 6.1.VZhledem k tomu, ze uz mam hromadku za 24,- neni co resit.

Vyky - 4-1-2020 v 00:50

Roberto, asi tě zklamu, ale ex-date byl včera tedy 3.1. :-(
https://www.nasdaq.com/market-activity/stocks/cxw

MMM

Tondrisek - 4-1-2020 v 20:07

Ahojte,

rád bych zkušenější kolegy požádal o názor na případný vstup do:
3M (MMM): P/B-2,9, P/S-1,28, P/E-14,94, Divi-3,86%, Payout ratio 60%, revenue growth 5%, EBITDA/Revenue 15%, Total liabilities 74%.

Totéž Pfitzer (PFE): P/B-3,3, P/S-4,13, P/E-13,77, Divi-3,9%, Payout ratio 51%, revenue growth 3%?%, EBITDA/Revenue 42%, Total liabilities 61%. Jak to vidíte vy, zkušenější?

Asi od pana domácího uslyším, že je to vše hodně předražené.

Vidíte někdo v současné době nějakou jinou zajímavou příležitost?

Díky za Vaše názory.

roberto marconi - 4-1-2020 v 20:31

Jo Viky, je to tak, jine zdroje uvadely 6.1., moje halucinace zpusobila, ze pockam 3 mesice. Diky za info.

Pavel - 4-1-2020 v 21:08

Citace: Původně zaslal: Tondrisek  
Ahojte,

3M (MMM): P/B-2,9, P/S-1,28, P/E-14,94, Divi-3,86%, Payout ratio 60%, revenue growth 5%, EBITDA/Revenue 15%, Total liabilities 74%.

Totéž Pfitzer (PFE): P/B-3,3, P/S-4,13, P/E-13,77, Divi-3,9%, Payout ratio 51%, revenue growth 3%?%, EBITDA/Revenue 42%, Total liabilities 61%. Jak to vidíte vy, zkušenější?

Obě ty společnosti jsou skvělé a jejich aktuálně nižší cena je dána drobným mráčkem na obloze (podobně jako u AbbVie). Pokud ti ten mráček nevadí, kup.

U MMM je ten mráček nedávné zhoršení outlooku (pohledej v kvartálních zprávách na jejich stránkách). Proto je výnosově výhodnější než třeba PG nebo JNJ, ačkoli je to taková elitní svatá trojice dividendových aristokratů.

U PFE je tím mráčkem plánované oddělení části firmy (Upjohn) a její sloučení s Mylanem. Opět se o tom snadno dočteš, a nejen na webu firmy. Tedy mráčkem je nejistota umocněná tím že Mylanovi (na rozdíl od MilanaV) se zrovna dvakrát nedaří.

Co skvělého koupit? - Máš už AbbVie, Shell, Altrii nebo ATT?

Tondrisek - 4-1-2020 v 21:56

Díky za reakci. Shell jsem dokoupil před cca 14 dny - celkem slušný objem.
Altrii nemám, mám hodně BTI. Víc tabáku asi moc nechci.
ATT - domnívám se, že jde o AT&T (T). Mám hromadu :-).
O Abbvie nevím, co si myslet a zda do něj jít. Je fakt, že v létě jsem nenastoupil a teď se mi zdá kapku vysoko. Jenže v létě nebylo za co ...

Pavel - 4-1-2020 v 22:29

Tak si dobře prostuduj posledních několik kvartálních zpráv AbbVie, zaměř se na prodeje Humiry a ostatních podstatných léků. Mráček je v tom, že se investoři bojí, že AbbVie nepokryje budoucí zisky jinými léky (nepokryje postupný pokles Humiry). Když budeš firmě věřit a dopadne to dobře, kupuješ dnes velmi lacino.

Vitusus - 5-1-2020 v 11:18

Citace: Původně zaslal: Tondrisek  
Ahojte,

Obě ty společnosti jsou skvělé a jejich aktuálně nižší cena je dána drobným mráčkem na obloze (podobně jako u AbbVie). Pokud ti ten mráček nevadí, kup.

U MMM je ten mráček nedávné zhoršení outlooku (pohledej v kvartálních zprávách na jejich stránkách). Proto je výnosově výhodnější než třeba PG nebo JNJ, ačkoli je to taková elitní svatá trojice dividendových aristokratů.

U PFE je tím mráčkem plánované oddělení části firmy (Upjohn) a její sloučení s Mylanem. Opět se o tom snadno dočteš, a nejen na webu firmy. Tedy mráčkem je nejistota umocněná tím že Mylanovi (na rozdíl od MilanaV) se zrovna dvakrát nedaří.

Co skvělého koupit? - Máš už AbbVie, Shell, Altrii nebo ATT?

Tohle je strašně složité, na mém wishlistu už zbyly pouze tři společnosti, které mi chybí do obsazení posledních tří sektorů:

Pfizer (PFE), Eaton (ETN) a Rio Tinto (RIO). AbbVie a MMM jsou rozhodně společnosti, na které se ale před nákupem těch prvních dvou jmenovaných chci podívat podrobněji, protože určitě můžou představovat zajímavou alternativu k mým vybraným (podotýkám, že ten wishlist jsem vyrobil už skoro před dvěma lety, pánové si na něj určitě ze srazu pamatují :) ), no uvidíme, už se to pomalu blíží, březen je za dveřmi :)

Pavel - 5-1-2020 v 11:49

Vitusus: nedíval ses někdy na ADP (Automatic Data Processing)? Začíná se mi líbil čím dál víc, ale je to na delší diskuzi (14.1.?)

Stanislav - 5-1-2020 v 14:08

3M má P/B přes 9, což je jednoznačně předražená akcie jako prase. Výhled zisku na 5 let je mizerný, což nepokryje ani inflaci. U PFE bych váhal, a i když je tam vyšší dividenda, tak výhled růstu není nikterak závratný. Tam by musela být tržní cena o 15% - 20% nižší, aby ta akcie měla také nějaký růst. ADP má P/B přes 13, takže se mi nelíbí, i když by měla solidně růst v dalších 5 letech. Velice slabá dividenda. RIO má tragický ziskový výhled na dalších 5 let. Eaton je zaručeně jediná dobrá volba. Pro mě jsou fundamenty prostě posvátné. Další solidní akcie je Enbridge, ale je tam bohužel vyšší srážková daň.

Jinak jsem Pavle psal o Humiře před více jak 1 rokem, že prodej tohoto léku tvořil 2/3 celkových prodejů a to jsem považoval za špatné. Nový lék se vyvíjí cca. 10 let. Abyste pak nebyli všichni zklamaní, kdo držíte ABBV, pokud firma nebude moct nabídnout obdobnou ziskovou alternativu.

Pavel - 5-1-2020 v 15:07

Citace: Původně zaslal: Stanislav  
3M má P/B přes 9, což je jednoznačně předražená akcie jako prase. Výhled zisku na 5 let je mizerný, což nepokryje ani inflaci. U PFE bych váhal, a i když je tam vyšší dividenda, tak výhled růstu není nikterak závratný. Tam by musela být tržní cena o 15% - 20% nižší, aby ta akcie měla také nějaký růst. ADP má P/B přes 13, takže se mi nelíbí, i když by měla solidně růst v dalších 5 letech. Velice slabá dividenda. RIO má tragický ziskový výhled na dalších 5 let. Eaton je zaručeně jediná dobrá volba. Pro mě jsou fundamenty prostě posvátné. Další solidní akcie je Enbridge, ale je tam bohužel vyšší srážková daň.

Jinak jsem Pavle psal o Humiře před více jak 1 rokem, že prodej tohoto léku tvořil 2/3 celkových prodejů a to jsem považoval za špatné. Nový lék se vyvíjí cca. 10 let. Abyste pak nebyli všichni zklamaní, kdo držíte ABBV, pokud firma nebude moct nabídnout obdobnou ziskovou alternativu.

ADP má takový typ podnikání, kde P/B nelze posuzovat optikou starého Benjamina nebo Warrena.

O Humiře samozřejmě víme více než 2 roky (nebo ještě déle?) a jisté riziko tam samozřejmě je. Kdyby nebylo, stála by akcie 150 dolarů. Až přechod od Humiry zvládnou, vzpomeň si Stando na tuhle moji cenovou predikci:-) Do té doby se holt musíme spokojit jen s nadstandardní dividendou.

Stanislav - 5-1-2020 v 15:28

Já jsem asi stará struktura, která se drží pouze zavedených mantinelů. Já prostě ze svých pozic neuhnu ani o píď! V oceňování akcií přece musí být nějaký řád, aby se dalo výhodně nakoupit? Pokud tomu tak nebude, tak se bude kupovat cokoliv a bude v tom bramboračka. Někdy i fundamentální analýza je k ničemu, když v minulosti měla firma uspokojivý růst a nyní tomu tak není. V současné době je akcie fundamentálně laciná a její příběh se začíná bortit. Pokud člověk není znalec přímo v tom odvětví, tak asi těžko odhadne, jestli má firma jen krátkodobé problémy nebo se řítí k zániku? Právě tento správný odhad vydělává solidní peníze v budoucnosti.

r626 - 5-1-2020 v 15:30

Teď v souvislosti se současnou politickou situací hned v pondělí nakoupím pár kousků General Dynamics Corporation

kraken - 7-1-2020 v 19:24

micron jsem koupil bohužel až 12/1027- tedy abych nedanil a splnil daňový test,nezbývá mi, než počkat na prodej dalšího silvestra 12/20, zlaté časy, kdy to bylo 6 měsíců, a tuším že kalousek to zvýšil na 3 roky, aby investory chránil před spekulantskýn chtíčem jsou pryč. zajíavé, že nad myšlnkou zrušit 2x daněných dividend se zavřela voda. Jak to pan ladislav vidí se snížením daně za sjenocení nemecka? ochota sociallistů bude všude stejná

Jack N. - 8-1-2020 v 13:31

Pfitzer (PFE) je dle mého soudu ještě ke koupi.

Pokud se jim podaří zdárně vyřešit situaci okolo Upjohn / Mylan a trochu zlepšit růst, nevidím důvod proč by neměl mít ohodnocení jako Johnson & Johnson nebo Merck.

MilanV - 8-1-2020 v 20:51

Tak jsem rozšířil zahrádku růstových akcií o další plantáž. Tentokrát D.R. Horton, Inc. (DHI) 
Zajímavé fundamenty PE 12 a budoucí 10, dluhy 0,34, EPS next 5Y 15.30%, ...https://finviz.com/quote.ashx?t=DHI. Zatím jen zkušební nákup

Tondrisek - 9-1-2020 v 07:02

Walgreens Boots Alliance včera 6% výplach na základě čtvrtletní zprávy. Myslím, že se investoři kapku bojí budoucnosti této firmy. Navíc ten superstarý management ... Mám je taky, ale stále mě vrtá hlavou, zda mají budoucnost. Jak to vidí ostatní?

kraken - 9-1-2020 v 16:16

zakolik?

kraken - 10-1-2020 v 17:31

viděl bych to 45+- 5%, když budou elementálové příznivě nakloněni, tedy vyčkat.. podobná situace byla u BMY před 6 měsíci

michal.holik - 13-1-2020 v 20:10

Citace: Původně zaslal: michal.holik  
Ohlašuji vstup do DLR - Digital Realty. Datová centra a vysílací věže byly dvě oblasti ve kterých jsem se rozhodoval a nakonec jsem zahájil pozici v DLR se zkušebním vzorkem 7 ks (~ $800).

Růst dividendy 14 let (= nesnížili 2007-2009).
Pokles ceny během posledních 2 měsíců z toho dělá zajímavou příležitost.
Brad Thomas doporučuje v několika svých posledních článcích.
Výplatní poměr krásných cca 65 %.
Mají za sebou akvizici velkého konkurenta.

Ohlašuji vstup do CONE - CyrusOne. Datová centra, stejně jako DLR. Dnes pokles díky špatné reakci automatů. Nestihnul jsem dno, ale i tak zajímavá nákupní cena.
Výplatní poměr kolem 55 %. Odhad růstu zisků do roku 2024 kolem 10 %, viz obrázek (zdroj: SA)
Během pár dní mi vyprší časový trest u jednoho předraženého titulu, prodám jej a za volné prostředky koupím AMT - telekomunikační věže.

BTW od nákupu DLR jsem +6% ;-) (což smaže jeden obchodní den jak nic...)

47904412_15787650122436_rId17.png - 10kB

Stanislav - 13-1-2020 v 21:08

Co byste řekli na tuto akcii The Interpublic Group of Companies, Inc. (IPG)?

Mamut - 13-1-2020 v 21:11

Ohlašuji vstup do CONE - CyrusOne. Datová centra, stejně jako DLR. Dnes pokles díky špatné reakci automatů. Nestihnul jsem dno, ale i tak zajímavá nákupní cena.

Za poklesem ceny bude asi toto:
https://www.zdnet.com/google-amp/article/ransomware-attack-h...
Každopádně do budoucna mají tyhle REITy potenciál.

michal.holik - 14-1-2020 v 06:47

Citace: Původně zaslal: Mamut  

Za poklesem ceny bude asi toto:
https://www.zdnet.com/google-amp/article/ransomware-attack-h...
Každopádně do budoucna mají tyhle REITy potenciál.

Hledal jsi na dobrém místě ale špatně. Včerejší pokles je toto: https://seekingalpha.com/news/3531283-cyrusone-cuts-costs-in...

michal.holik - 21-1-2020 v 17:26

Hlásím změny v mém portfoliu.
Ven šel předražený Emerson (EMR), s 80 % ziskem, po časovém trestu.
Kurz šel 80 % nahoru, dividenda šla nahoru snad jen o 2 %.

Do portfolia jsem přibral zkušební vzorek provozovatele telekomunikačních věží AMT. Dále, na okořenění výnosu portfolia, jsem přibral krásných kulatých 30 kusů CSWC (alias "Baby MAIN") a krásných kulatých 40 kusů ABR (jeden z nejvýkonnějších hypotékařů v USA)

Pavel - 21-1-2020 v 19:33

Růst dividendy byl opravdu tragicky nízký, cca 4% za 3 roky.

roberto marconi - 21-1-2020 v 22:33

Tak to vypada, ze se budou dat vzit ropaci, BP RDS , XOM.
A dnes jsem koupil KB a CEZ v domaci mene. Zejmena u CEZu se neda tem rostoucim cenam v predprdeji odolat.

Stran:  1  ..  3    5    7  ..  14