Diskusní fórum akcie a burza

Zajímavé zprávy

Stran:  1  ..  4    6    8  ..  10

Vasek - 11-3-2020 v 23:09

Já již učinil u některých nemovitostí to, že jsem je vložil do s.r.o. Je to sice v uvozovkách daňově nevýhodnější oproti fyzické osobě, která daní 15%, ale já zase nejsem ten typ, co by státu nepřál z částky 100.000,- Kč 19%. Nezdá se mne to mnoho, neboť když se podívám třeba do USA, tam jsou daně daleko vyšší, než u nás. Zrovna tak Německo. A ještě navrch 26,něco z dividend.

Ale i některé nemovitosti odepisuji jako fyzické osoba podnikatel, mám je v majetku. Takže z příjmu z nájmu bych měl platit i sociální a zdravotní. Když si jí stavíte, tak se to vyplatí, protože odpočet DPH dělá také velkou částku. Pak udělám to, že příjem u fyzické osoby převedu /vyfakturuji/ na s.r.o. a daním jen 19%. Platit z toho sociální a zdravotní, by bylo velmi drahé. A s.r.o. mne vrací peníze zdaněné 19%, protože jsem s.r.o. půjčil na koupi nemovitostí. Při kontrole u finančního úřadu stačilo finančáku ukázat účetní závěrky, kde to bylo vše podchycené a prošlo mne to bez problémů.

Mám většinou smlouvy na rok, nechci delší, protože musím mít možnost manipulace s textem smlouvy, kdyby náhodou došlo k nějaké změně. Nemám nikdy za nájemce české občany, jen cizince z řad manažerů, diplomatů, velkých nadnárodních společností atd. Takže mne odpadá problém s neplacením nájmů. V případě krize tyto společnosti a cizinci mají vždy peníze.

U právnické osoby myslím mám aktuální daň po odpisech /30let/ ze zisku asi také těch 10% ze 100.000,- Kč. Takže si neztěžuji.

Nemyslím si ovšem, že by stát chtěl nějak drasticky zvýšit daně z nemovitosti, protože by obyčejní lidé nebyli vůbec schopní tyto zaplatit a zase tolik vlastníků desítek nemovitostí zde není.

Nemovitosti mají své výhody a nevýhody. S nemovitostmi nemůžete utéci, s akciemi ano. Každý si musí zvážit pro a proti.

bulinak - 12-3-2020 v 07:37

Jak to čtu, tak jste úplně jinej vesmír, respekt ;-)

TomasV - 12-3-2020 v 12:21

To že klesají i kvalitní podniky je sice super ,ale koruna to trošku kazí.

Koruna prohlubuje ztráty k euru na nejslabší úroveň od července 2018, klesá o 1,3 % na 26,088 za euro (Reuters)

Vasek - 12-3-2020 v 12:26

Také jsem na to koukal. Ale s tím se nedá nic moc dělat. I USD stoupá vůči koruně. Koruna oslabila vůči USD během asi 3 dnů o korunu. To je také dost.

Vasek - 12-3-2020 v 17:16

Chlapi, tak kde jste? To všichni počítáte ztráty? Dneska už se odepsalo 10%. Tak je důvod to pořádně oslavit. Zítra by stačilo odepsat jen 5%.

Ale když to bude zase 10%, tak to bude super. A klidně můžeme jet na minus 50% ze stávajícího stavu. Pak budou muset všichni Američani k tiskařským lisům, aby bylo dost papírků na sanování toho průšvihu.

Třeba teď Shell. Už je pomalu za 13. To je prostě paráda.

eppairforce - 12-3-2020 v 17:36

to Vasek: zítra je pátek třináctýho mimochodem

Vasek - 12-3-2020 v 17:40

Trhům pátek třináctého bude plně svědčit. Si pochutnají na akciích a odepíše se doufám pár stovek miliard z tržní hodnoty. A zase bude důvod co slavit.

abak - 12-3-2020 v 18:06

FED se do toho opřel, právě teď intervenuje (S&P 500 připsalo téměř 200 bodů během patnácti minut a vymazalo většinu dnešních ztrát), pokud to takto půjde dál, trhy nemůžou jít níž, škoda, čekal jsem na hlubší propad.

Vypadá to, že pod 2500 dnes (a možná ani v blízkých dnech) nepůjdeme.

Vasek - 12-3-2020 v 18:08

Ano, trhy jedou jako splašené nahoru. Trhy dolů dál nikdo nepustí. Takže je vidět, že je to manipulace jako Brno. To není o fundamentech. Prostě trhy musí růst i kdyby na chleba nebylo. Zatím budou přihazovat jen 500 miliard během tří měsíců.

Vasek - 12-3-2020 v 18:41

A největší sranda je, že jim to zase padá. O co to během chvíle narostlo, tak to bude zase pomalu dole. Jediné řešení bude, že burzu na měsíc zavřou. Jinak to nevidím.

Pavel - 12-3-2020 v 19:20

Citace: Původně zaslal: Vasek  
A největší sranda je, že jim to zase padá. O co to během chvíle narostlo, tak to bude zase pomalu dole. Jediné řešení bude, že burzu na měsíc zavřou. Jinak to nevidím.

No vidíš, a já to vidím přesně naopak - ať dál obchoduje každý den včetně krátkého pozastavení při velkém cenovém výkyvu:cool:

Vasek - 12-3-2020 v 19:25

Já to myslel tak, že je napadne když pád nejde zastavit tiskem peněz a snižováním úroků, tak to zavřou.

Samozřejmě, ať obchodují dál, a klidně to přerušují, on si ten trh stejně udělá, co bude chtít.

Jsem proti zavření. Jen jsem napsal, co už jsem také někde četl, že burza může být na nějakou dobu zavřena.

Stanislav - 12-3-2020 v 19:42

Itálie hlásí dalších 2651 nových případů a 189 úmrtí. Jestli to půjde takto dál, tak Apeninský poloostrov bude moci býti zanedlouho osídlen všemi migranty z Afriky a z Asie a nikdo s nimi nehne, protože se tam bude každý bát. V Itálii bylo do 10.3. testováno pouze 1 promile obyvatelstva!

Antoan - 12-3-2020 v 19:59

Stanislav:
Ak som to dobre počítal, tak u nás sa testovalo dodnes iba cca 0,14 promile obyvateľstva. Podobne to je aj u Vás. Ale Česi aj Slováci majú tuhší koreň a hlavne je nás nad 80 rokov podstatne menej. Tak si držme klobúky - nielen že burza letí dole ale aby to nakoniec lepšie dopadlo ako v Taliansku.

abak - 12-3-2020 v 20:06

Stanislav: Tady už pomalu přestává veškerá legrace, přidejme dlouhodobé a nevratně degenerativní změny na lidském organismu u "vyléčených" a máme tu při pokračování současného trendu značnou úpravu demografické křivky, Covid-19 prodlouží životnost současného důchodového systému, a to díky snížení průměrného věku na dožití.

Současná opatření slouží pouze ke zmírnění krize a získání času, vzhledem k omezeným personálním a materiálovým kapacitám nemocnic, vůbec neřeší dlouhodobý dopad.

arkyn - 12-3-2020 v 21:22

Cina brzo ohlasi vitezstvi nad virem podle toho ze uz delaji interni secvicnou https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/cina-koronavirus-wu-c...

mr.stepka - 12-3-2020 v 21:58

Čína je díky autoritářskému režimu ve výrazně lepší situaci, než EU nebo US. Tam jsou schopni uzavřít celé město a nikdo se neodváží tyto pravidla obcházet - narozdíl od spousty "vyčůránků" v ČR, kteří si myslí, že když přijedou z Itálie v pátek do půlnoci, tak se jich nic netýká. V EU a US jsou všichni schopný se rvát za "svoje práva" :)

Je samozřejmě otázka, kolik je skutečná statistika z Číny. Oficiálně existuje pouze jedna, zveřejňovaná vládou. Zveřejňování jakékoliv jiné statistiky je trestný čin a trvrdě po tom jdou - to, že mají pod kontrolou média a sociální siťě, je realita. Bez VPNky se na Facebook, Twitter, Google nebo jiné západní weby vůbec nedostanete... používání VPN softwaru je nelegální a porty pro šifrovanou komunikaci pravidelně automaticky blokují.

Takže já bych si na případné nákupy ještě nějakou dobu počkal...

Stanislav - 13-3-2020 v 06:48

Podle té Indie mi připadá, že tam lidi mají obranné látky a ta nemoc už tam dávno proběhla, ale nikdo to v minulosti neřešil. Mohlo to klidně proběhnout i před několika desítkami let a vůbec se to nezaznamenalo a v dalších generacích jsou tudíž protilátky. Je rozdíl i v mrtvých v evropských státech, jako kdyby napadaly lidi různé kmeny tohoto viru. Vir bude samozřejmě mutovat, takže je možnost, že se bude snižovat nebo naopak zvyšovat smrtnost, z čehož asi mají dnes největší strach, pokud by došlo k té nejhorší variantě.

abak - 13-3-2020 v 14:18

Německá vláda zvažuje, že kvůli dopadům šíření koronaviru na ekonomiku bude nucena některé firmy zestátnit, uvedl ministr financí Olaf Scholz (13/3/2020).

abak - 13-3-2020 v 20:37

Trump s příznaky nachlazení právě oficiálně vyhlásil stav nouze po vzoru evropských zemí. Reakce trhu je prozatím neutrální. Tisková konference stále probíhá.

Trhy v průběhu tiskové konference výrazně posílily a ukončily obchodní seanci těsně pod low středečního dne.

Michael - 13-3-2020 v 21:04

Reakce trhu je + 10% 😥😥.
Půjde to ještě dolu že ? 😰
V USA to předce poradně ještě ani nepropuklo...

abak - 13-3-2020 v 21:10

Citace: Původně zaslal: Michael  
Reakce trhu je + 10%
Půjde to ještě dolu že ?
V USA to předce poradně ještě ani nepropuklo...

Vzhledem k efektivitě testovaní a ohlášenému navýšení testovacích kapacit půjdou v následujících dnech jistě nahoru nové případy nákazy a trhy odjakživa milují pesimismus, zdaleka není vyhráno, ale PR předvádí Trump v součinnosti se soukromým sektorem (WMT, TGT, ...) takřka bezchybné, nová opatření míří na správná místa.

Slai1 - 13-3-2020 v 21:12

https://www.etrend.sk/ekonomika/peter-balint-kriza-tu-uz-je-...

Zaujimavy rpzhovor.

Vasek - 13-3-2020 v 21:47

To je dobrý rozhovor.

Prostě je to o tisku peněz. Ale jak řekl, tisk na vir nestačí. Vir peníze nepotřebuje.

Ale chtělo by to dolů o nějakých dalších 20%.

Dnes to jede po injekci FEDU nahoru o 106.

I když třeba Shell jede dolů. Za chvíli bude pod 10.

arkyn - 13-3-2020 v 22:17

Zajimave co se deje, ta volatilita je vetsi nez za financni krize.

Ale zatim nevidim duvod proc bychom meli jit nekam nahoru. Proti vcerejsku se zmenil jen nouzovy stav v usa a vytisteni vice penez.

eppairforce - 13-3-2020 v 22:40

pokud behem nouzoveho stavu by mel jit trh nahoru - nemam duvod buy stocks. Dnes jsem jich zas nekolik odhodil.
Zajímá mě teprve odraz u monthly trendline, a to tam trh musí ještě něco předvést - zejména sníženou volatilitu apod. Pokud průraz monthly tl jsem rád, ze drzím opcní pozice. Koukám se pomalu zbavovat akcií ale ne moc rychle. Odraz během dne zpátky mi klid nepřidá. Tipuju to na peknej sesup v kanále, díky tisku usd jen pomalejsi. Protoze cerna labut je tady

Stanislav - 14-3-2020 v 07:01

V pondělí to zase zahučí dolů, pokud porostou přírůstky o víkendu nově nakažených v Evropě. Teď Itálii bude zřejmě dohánět i Španělsko. Nejvíce zasažené státy koronavirem na počet obyvatel je Itálie, následuje Norsko a za ním v těsném závěsu je Írán, pokud se ovšem dá věřit datům? V Itálii to dělá cca. 0,3 promile obyvatelstva. V porovnání se chřipkou je to číslo 3333x nižší, jako když stříkalo 3333 stříbrných stříkaček přes 3333 stříbrných střech. Jazykolam jsem zvýšil o řád, jinak by se to nerýmovalo.

r626 - 14-3-2020 v 07:51

A to se bavíme o datech za jaké časové období Stanislave? Nebezpečí Covid vidím především v rychlosti šíření a inkubační době. Ano, v Číně se zdá být situace snad nepřeháním stabilizovaná, ale podobná opatření v souvislosti s chřipkou nepamatuji. Což možná naznačuje jak může být situace závažná. Já celou situaci tedy rozhodně nebagatelizuju. Věk kdy mi bylo 19 a byl jsem nesmrtelnej je dávno pryč :-))

Stanislav - 14-3-2020 v 09:37

Zde máš odkaz: https://www.worldometers.info/coronavirus/ Je naivní si myslet, že Čína je už stabilizovaná, protože i z pár kousků se to dá vyšplhat na nevídatelná hausnumera, čehož jsme nyní živými svědky například v Itálii. Je to potřeba zaléčit komplexně po celém světě, jinak se to bude objevovat po různých etapách v různých částech světa, pokud se ovšem opět nezavedou na hranicích dráty pod proudem jako za bolševika.
Chřipka postihuje obyvatelstvo až do 1 miliardy ročně a její inkubační doba je méně jak 72 hodin. Má zřejmě souvislost s nedostatkem vitamínu D, kdy je v zimě nízký osvit nebo za dešťového období v tropických oblastech. Viru se daří nejlépe v sušším prostředí do teploty kolem 5°C.

Odborníci na pandemie zavírají hranice a televize šíří paniku na všechny světové strany!
Zavírání škol, kostelů, divadel apod. během pandemií zpomalilo šíření viru chřipky, avšak na celkovou úmrtnost nemělo přílišný efekt. Není jisté, zda omezení veřejného shromažďování ve školách a na pracovištích sníží přenos chřipky, jelikož nakažení se jen přemístí jinam a navíc podobná opatření mohou být v očích veřejnosti velmi nepopulární, což se v současné době i děje. Naopak, je-li nakaženo malé procento osob, jejich izolace zřetelně redukuje riziko dalšího šíření, což ovšem není případ ČR! V zahraničí je ještě přes 200.000 Čechů a jejich umístění do karantény cestou MHD domů, do obchodu nevidím moc radostně pro tyto praktiky s křížkem po funuse. Mělo se jednat v předstihu více jak 1,5 měsíce, kdy se to začalo objevovat v Číně, tedy nejlépe už v lednu. Zavést karantény a zakázat přeshraniční cestování. Sluníčko si s tím virem zřejmě poradí lépe než celá bolševická banda idiotů kolem Babiše a i jinde ve světě.

Antoan - 14-3-2020 v 10:14

Stanislav:
Ja čínskym číslam alebo lepšie trendom v zásade verím. Nevidím dôvod na falšovanie. Na chrípku sa v minulosti takisto zomieralo oveľa viac - zásadne to zmenilo očkovanie a preočkovanosť staršej populácie. Mechanizmus účinku covidu na bunku a organizmus bude zrejme iný ako u chrípky -asi preto tá vyššia smrtnosť. Covid na svete zrejme takisto zostane len bude potláčaný tak ako chrípka novými vakcínami resp. liekmi. Tiež si myslím že to bude sezónne a leto ho pomôže zastaviť.
Čína síce tiež zareagovala neskoro ale o to razantnejšie. Vraj až v januári zistili že ide o nový typ vírusu. Lenže to, čo je možné v Číne nie je alebo nebolo dlho možné v Európe a tak ju vírus zaplienil.
Karanténa a zásadné zásahy proti stýkaniu sa ľudí všeobecne považujem za zatiaľ jediný a účinný spôsob na elimináciu šírenia. Aj dnes sa ale nájde veľa nezodpovedných dobrodincov, kvázi zdravých a rozsievajúcich covid. Je pre nich nepredstaviteľné byť dva týždne sami doma. Facka ale bude silná druhú dá ekonomika.
V kulmináciu nakazených covidom v Európe dúfam budúci týždeň - testov bude viac a čísla porastú. Zvládne sa to ale bohužiaľ niekde s veľkými obeťami.
Ľudia sa poučili z vojny a musia sa aj z covidu. Bezbrehej globalizácii začína pomaly odzváňať.

arkyn - 14-3-2020 v 10:20

Zacinaji byt smisene zpravy, viz: https://www.idnes.cz/ekonomika/podniky/apple-obchody-koronav...

Cislum taky moc neverim, ale kdyz se tam oteviraji kramy tak toasi spatne nebude

abak - 14-3-2020 v 10:47

arkyn: IKEA otevřela některé své obchody v Číně ještě dřív.

Furniture brand IKEA has reopened a further nine stores in China this weekend, according to Reuters. The company had closed all 30 stores in the country in January due to the outbreak of the coronavirus, with five being reopened last weekend. (7/3/2020)

Jedním z dašlích pozitiv je fakt, že koronavirus výrazně urychlil rozpad EU, tak jak jsme ji dosud znali. Naprostá většina jejich politik bude muset jít stranou, její instituce jsou nepoužitelné a důvěra v jejich působení téměř neexistující.

arkyn - 14-3-2020 v 11:46

Citace: Původně zaslal: abak  
arkyn: IKEA otevřela některé své obchody v Číně ještě dřív.

Furniture brand IKEA has reopened a further nine stores in China this weekend, according to Reuters. The company had closed all 30 stores in the country in January due to the outbreak of the coronavirus, with five being reopened last weekend. (7/3/2020)

Jedním z dašlích pozitiv je fakt, že koronavirus výrazně urychlil rozpad EU, tak jak jsme ji dosud znali. Naprostá většina jejich politik bude muset jít stranou, její instituce jsou nepoužitelné a důvěra v jejich působení téměř neexistující.

Otazkou je nakolik se bude stav jeste zhorsovat v eu a usa, zda se podivame na burze znovu o 10% nize apod. Myslim ze jeste ano. Co myslis ty?

Na druhou stranu jakmile virus odezni tipuju ze vse pujde rychle nahoru.

Ano, EU je zcela neviditelna. A pokud tak maji jen blby kecy o pohybu lidi a solidarite - prekladam si jako totalni impotenci. V krizi se pomerne presne a rychle pozna co funguje a nefunguje.

Ono to take souvisi s tim, ze EU nema cilene budovanou spolecnou ci spolecne vyuzitelnou infrastrukturu a k tomu pravidla jak ns to. Je to spolek nezavislych statu.

Vasek - 14-3-2020 v 12:04

Tak s názorem, že EU půjde ke dnu, jsem se nyní také setkal.

Mimo jiné i proto, že ohromné problémy bude mít Itálie, její ekonomika je na severu a ten je nyní úplně zavřený. Současně s tím má ohromný dluh, který nejde sanovat jako dluh malinkého Řecka.

Já osobně jsem na unii dost alergický. Je to banda, která vymýšlí samá omezení a dělá problémy tam, kde něco chce vyřešit. Na státy má dvojí metr.

To jen stručně.

Ale když by se hypoteticky unie rozpadla, tak stejně o všem bude rozhodovat v Evropě Německo. Takto to dělá sice také, ale chytře a nevystrkuje moc růžky.

Ono i ta měna EUR je od začátku polická měna. Nemůže dlouhodobě fungovat bez dalšího nutného propojení. No ale to vše ukáže čas.

Každý stát bude muset kopat sám za sebe. Aby nyní nějaký politik z unie vylezl a ohrazoval se proti zavírání hranic, tak je podle mne drzost, za kterou bych takového člověka nechal nakazit virem a pak bych se mu smál, že má přeci otevřené hranice, tak je to přeci prima.

Víkendový DJ je minus 500.

https://www.ig.com/en/indices/markets-indices/weekend-wall-s...

abak - 14-3-2020 v 12:26

Očekávám, že situace v USA bude eskalovat v průběhu následujících dvou týdnů, očekávám zvýšenou volatilitu a prolomení hranice 2500 bodů o dalších 5 až 10 % níž, ze současných hodnot tedy téměř o 20 % níž (aktuálně nejhorší možný scénář), propad bude pouze dočasný a jeho projev bude podobný jako v průběhu čtvrtečního a pátečního dne tohoto týdne (tj. 10 % dolů a nahoru ve velmi krátkém čase), jakmile se život v neustálém ohrožení koronavirem stane novou normou (dle virologů se koronavirus stane součástí ostatních sezónních onemocnění), přizpůsobí se podniky i konzumenti, dojde ke zrušení nouzových stavů, chování lidí se adaptuje na nové normy, trhy budou opět výrazně růst, s tím, že řada sektorů se pročistí od příliš zadlužených podniků, nejvíc postižená podnikatelská odvětví zredukují současný objem podílu na trhu klidně i o 80 %.

Evropským kapitálovým trhům důvěřovat nebudu, přestože se dostanou z nejhoršího a porostou, současná politická agenda vůbec neprospívá jejich růstu a navrhovaná opatření některých zemí (Německo chce zestátnit klíčové podniky, což má ve svém programovém prohlášení KSČM už mnoho let) jsou zcela extrémní, ta již aktivní, která ještě nepočítala s ekonomickými dopady současné krize, nejsou o nic lepší, povedou k ještě hlubší recesi a dalším ekonomickým šokům, jež se projeví v celé Evropě (s vyjímkou UK a dalších států méně ekonomicky propojených s EU). Státní rozpočty naprosté většiny zemí EU budou v letošním roce nutně seškrtány na maximum. Evropa bude potřebovat silně pravicové vlády, nízké daně, ukončení všech subvenčních a dotačních režimů, opuštění sociálních politik, ukončení restrikcí realizovaných ve jménu klimatického alarmismu, obrovskou redukci zaměstnanců ve veřejném sektoru a ozdravení přeregulovaného bankovního sektoru, jinak nebude na světovém trhu konkurenceschopná. Evropě pro příští roky hrozí stejně "bonitní" období jako to, kterým si procházelo SSSR v průběhu své existence.

Stanislav - 14-3-2020 v 19:20

Itálie se dostala na více jak 20.000 případů během 3 týdnů ze zhruba 229 případů ze 24.2.2020, které překročí hranici v ČR už zřejmě zítra.

Vasek - 14-3-2020 v 21:47

No v pondělí bude hodně veselo. Už je víkendový DJ minus 1.000 bodů.

Ale myslím, že je to teprve začátek, protože to může padnout klidně o 50%.

PaloK - 14-3-2020 v 23:01

zaujmavá analýza epidémie koronavírusu
https://www.cas.sk/clanok/956042/profesor-krcmery-varuje-slo...

arkyn - 15-3-2020 v 07:40

No v pondělí bude hodně veselo. Už je víkendový DJ minus 1.000 bodů.

Ale myslím, že je to teprve začátek, protože to může padnout klidně o 50%.

Myslis pokles na hodnoty DJIA cca 11000 bodu?

Nevim,ale tak cerne bych to uplne nevidel
1) Z Ciny uz prichazeji pozitivni zpravy, po cca 6-7mi tydnech.
2) ok,v evrope je otazka jak se to bude vyvijet, pozname behem 1-2 tydnu
3) usa, tam zareagoval donald vcelku vcas
4) jizni korea a japonsko na tom jsou pomerne dobre, zloctu pripadu a vyvoje

Ja jsem ale obecne optimista :-)

Ladislav - 15-3-2020 v 08:48

V pondělí má být 18°C ve střední Evropě a při takovém teple akcie rostou.

Stanislav - 15-3-2020 v 09:49

PaloK, teď to poslouchám a jsou to velice zajímavé postřehy a názory od pana doktora. Bohužel se těmito pravidly nikdo neřídí. I u nás z práce byla mladá holka těsně nad 30 let, která minulý týden musela do Rakouska za každou cenu, i kdyby měla 40°C horečku. Nyní je doma s dcerou v karanténě, protože někdo ze spolužáků byl předminulý týden v Itálii a stejně pak uzavřely školy. Ještě v pondělí však přišla do práce, místo toho aby už zůstala po výletě doma v karanténě. Starší kolegyně byly z toho pěkně vyšinuté, jak se bály. Dnes je to 6. den, tak snad to nikdo nechytl, protože seděla u mě na stole a vyprávěla snad 10 minut své zážitky z cesty. Tento víkend by tam určitě nejela, jak se rychle mění situace na bojišti. Uvidíme, jak sluníčko bude léčit, protože snížená imunita má souvislost s nedostatkem vitamínu D. Chtělo by to však teploty nad 20°C, aby to bylo účinné.

Antoan - 15-3-2020 v 10:50

Stanislav ....do karantény!:) Doporučujem vit. D a zinok.

Stanislav - 15-3-2020 v 11:14

Antoane, už vím o 2 případech a není to v Praze, ale za humny - Mukařov a Kostelec nad Černými lesy. V Kostelci to je prý pošťačka, takže pokud někde vykecává se starými lidmi, tak je to jejich hrob. V tomto případě je být lepší hluchý a němý, aby ta se expoziční doba zkrátila na minimum. Možná, že ti šmejdi budou zkreslovat i čísla, aby nenastala panika. Včera bylo z 11.000 testovaných lidí v Itálii skoro 1/3 pozitivních, což znamená, že to ještě strmě poroste.

MartinS - 15-3-2020 v 12:21

Babiš chce vyhlásit karanténu. Nevím, ale vše je zavřené, kam by asi lidi chodili.

Dlouhodobě se akorát sníží lidem imunita, tím že budou sedět doma. Dělá se pěkně, procházky na čerstvém vzduchu a sport imunitu naopak podpoří.

Pokud budou lidi muset chodit do práce kde se potkávají denně se stovkami lidí tak karanténa podle mě smysl nemá.

arkyn - 15-3-2020 v 15:22

Babisovi jsou lidi jedno. Jde mu jen o to aby mel volice, proto na to jde radsi tvrde.
A pak mu jde o jeho business agrofert,viz navrh zakona co jde zitra na vladu, ktery pomuze opet zastrit jeho stret zajmu.

Stanislav - 15-3-2020 v 15:40

Jsem zvědav, jak to bude s venčením čoklů? Karanténa by měla být na nezbytně nutnou dobu - do práce, z práce, nakoupit potraviny a vynést odpad. Nikde se nesdružovat a neočumovat. Nejhorší bude jízda v MHD, kde bude zřejmě nejslibnější místo k nákaze a čekačka na tramvaj.

Jack N. - 15-3-2020 v 17:42

Procházka mimo město do polí, luk a lesů je to nejlepší v současné době ! Pomůže to fyzické i psychické pohodě a člověk má hned lepší náladu. Dnes jsem si dal 15 km a sluneční počasí hned dalo zapomenout na současné potíže.
Pokud by vláda zakázala pohyb v otevřeném terénu mimo sídla, kde je člověk sám či daleko od ostatních, jednalo by se o velmi kontraproduktivní rozhodnutí.

roberto marconi - 15-3-2020 v 18:27

Vo tem zadna, Jacku. Vcetne toho vykopat vsechny kindjaky a teenagery na luft, vsechny ty blede tvare od tabletu a matohy s batohy od telefonu.

Antoan - 15-3-2020 v 18:41

Žarty bokom boys...dnes Taliansko 3589 nových prípadov a 368 nových mŕtvych. To je 3x viac ako keď Čína kulminovala... Liknavosť sa nevypláca, treba tvrdú karanténu u Vás aj u nás.:(

Vasek - 15-3-2020 v 19:08

Tady je vidět, jak ten západ funguje. Jim tam houby funguje, mají tam možná ještě větší bordel, než je tady u nás.

Ale je stejně divné, že už jde o tak vysoké počty. A úmrtnost je daleko větší, než u chřipky. A komunistická Čína to zmákla velmi rychle.

Asi se soudruzi Číňani budou muset učit od západu, jak se to dělá po našem. Kašlat na to, a pak budou mít konkurenční čísla jako mnohem menší Itálie.

I když tam statistiku mohli zfalšovat. To je fakt, ale to bohužel posoudit nemůžu.

Ještě doplním.

Uzdravilo se 2.335 osob, zemřelo 368. Takže dle mne je úmrtnost přes 10%. Takže panové, kdo z vás to má?

Podle mne to je naprosto šílené.

roberto marconi - 15-3-2020 v 19:09

Si, va bene. Tak jak v Chicagu za Antona Cermaka. Zalehnout na madrace.:info:

Vasek - 15-3-2020 v 19:22

https://medium.com/@krivka.adam/koronavirus-pro%C4%8D-mus%C3...

Antoan - 15-3-2020 v 19:36

Slovensko teraz vyhlásilo núdzový stav pre oblasť zdravotníctva. Zajtra odstavuje najväčší zamestnávateľ - Volkswagen...potom ostatní podľa postupu nákazy. Zatvára všetky obchody aj maloobchod okrem potravín, lekární, drogérií, pošty a pohrebných služieb. Slováci prichádzajúci zvonku pôjdu do štátnej karantény bez možnosti výberu.
Zajtra zasadajú znovu- v týždni sa podľa vývoja predpokladá vyhlásenie plného núdzového stavu aký sa vyhlasuje počas vojny. Zdá sa, že dobre už bolo:(

roberto marconi - 15-3-2020 v 19:42

Dobre iba este bude.

Az budou indexy pod pulkou. A budeme brat jen nejvyssi kvalitu.

Antoan - 15-3-2020 v 19:45

Roberto, Ty nebudeš Talian...:cool:

roberto marconi - 15-3-2020 v 19:50

Nee :no:

Vasek - 15-3-2020 v 22:22

FED snižuje sazby o 100 bazických bodů.

https://finance.yahoo.com/news/federal-reserve-cuts-rates-to...

To by mne zajímalo, co udělají popříští týden. Podle mne toto není normální.

Americká centrální banka Fed snížila základní úrokovou sazbu o jeden procentní bod do pásma 0 až 0,25 procenta. Zároveň zahajuje masivní program kvantitativního uvolňování ve výši 700 miliard dolarů, v přepočtu zhruba 16,5 bilionu Kč. Chce tak ochránit americkou ekonomiku před ekonomickými dopady epidemie nového koronaviru.

Vasek - 15-3-2020 v 23:14

A největší sranda je, že trhy po otevření jsou 900 bodů v minusu.

Asi čekali, že trhy pojedou up.

Jsou to borci ti chlapci z FEDU. Jsem zvědavý, zda se to otočí.

Vasek - 16-3-2020 v 16:47

Ty centrální banky jsou opravdu jelita. To snad ani není možný. Si myslím, že snížení úroků zničí vir.

https://www.novinky.cz/ekonomika/clanek/cnb-snizila-zakladni...

abak - 16-3-2020 v 18:18

Donald Trump na dnešní den svolal další mimořádnou tiskovou konferenci, měla by začít opět půl hodiny před koncem obchodní seance (@~20:30 CET).

Stanislav - 16-3-2020 v 19:08

Dnes ráno jsem poslouchal Danielu Drtinovou, která se bavila se svojí sestrou, která žije v Itálii - Umbrii. Má teploty 2 dny a zatím nikdo jí nepřichází otestovat. Pracuje pro seniory, a proto musela povinně zůstat v domácí karanténě. Dny předtím se tam objevila chřipka, tak může být nemocná chřipkou, ale to čekání je pro ní nesnesitelné. Hodně lidí nechávají umírat a lékařům scházejí respirátory i roušky. Prý 70% lidí to tam bere vážně a 30% lidí na to s*re! Itálie to prostě podcenila a teď budeme na řadě i my, protože u nás je podobná disciplína a stejně bude tomu i na Slovensku v kontextu s nestabilní vládnoucí politickou garniturou, které nikdo nevěří a lidi se pak chovají iracionálně. Dnes jsem šel poprvé pěšky z práce. Trvalo mi to 32 minut, takže jsem šel rychlostí 6 km za hodinu. Cestou jsem se stavil v Tesco, kde mi příjemná paní prodavačka ze Slovenska povídala, že tak mizerné tržby ještě nezažila. Vůbec neměla roušku, jenom rukavice na jednorázové použití. Ráno se skoro prázdnou tramvají vyvezu do práce s omotanou šálou kolem hlavy jak mumie a odpoledne si dám repete, pokud ovšem nebude pršet? Tam i zpět bych to zřejmě nedal, protože v práci našlapu někdy i 8 km a tvrdý povrch mi nedělá zrovna dobře na nohy. Dnes nás policajt na vrátnici měřil, jestli nemáme teplotu 37.5 °C a výše.

TomasV - 16-3-2020 v 20:55

ČNB očekává, že se banky s okamžitou platností zdrží jakékoli výplaty dividend či jiných kroků, které by mohly ohrozit odolnost jednotlivých bank, vzhledem k vysoké nejistotě ohledně dalšího ekonomického vývoje

Vasek - 16-3-2020 v 21:12

Už to začíná. Vcelku logický krok, protože by tím pádem české banky sanovaly problémy francouzských, německých apod.

Každý stát bude kopat sám za sebe. Žádná evropská solidarita, nic. To jsou jen kecy, když vše funguje, ale když každému teče do bot, tak se na druhého vykašle.

https://www.fxstreet.cz/ft-italie-se-pta-kde-je-evropska-sol...

pigzor - 17-3-2020 v 13:04

Tezko se Italii pomaha, kdyz samotne staty nemaji zasoby a vyrobni kapacity a vse se tezce podcenilo.

roberto marconi - 17-3-2020 v 15:29

A proto Vasku, pro diviny tam, kde to ma matka "vyjasnene" a vysosa cash. Najmja KB, EB, PM - tam kvuli Juul bych cekal dalsi fazi rozpusteny a vypusteny zisk za minula obdobi, mno a Bures bude naozaj lepit diery v rozpocte z naseho mileho CEZu.

Ladislav - 17-3-2020 v 15:41

Jsou to tedy velicí idioti v české vládě, úřadech, bankách, v novinách, televizi, rádiu a na webstránkách se zprávami.
Protože oni vidí dnes největší krizi za posledních 500 let kvůli pouhým 353 lidem s koronavirem.

PaloK - 17-3-2020 v 16:01

tu nejde o nakazených, ale o rozsiahle karanténne opatrenia a stým súvisiaci pokles produkcie a pohybu tovaru

roberto marconi - 17-3-2020 v 17:50

Jawohl Herr Ladis!!! Ja se ptam s klasikem : "A komu to slouzi ??"No nam, kdo si konecne levne prikoupime… cekali jsme 10 let nez ty trhy nekdo shodi. Povedlo se:yes:

Stanislav - 17-3-2020 v 17:59

Tou netopýří chřipkou bude muset projít 2/3 populace, aby byl už konečně klid a burza se konečně zmátořila, jinak to není k žití, ten věčný stres - být či nebýt=koupit či prodat. Zemřou starší lidi, ale mladí budou žít dál. Po nás starcích však zbudou miliony korun z akcií, a proto na nás budou z lásky vzpomínat. Kdo nemá nic a nebo má dluhy, tak si na něj nikdo v dobrém nevzpomene. Nám to však bude pak znít jako věčná rajská hudba tam za řekou Styx do našich posmrtných uší! Ave Satanas! :lol:

Vasek - 17-3-2020 v 18:22

Pro změnu zase něco od německé vlády:

Německý ministr financí Peter Altmaier podle týdeníku Der Spiegel už minulý týden uvedl, že zestátnění by mohlo být jednou z variant při záchraně důležitých podniků. Na otázku, zda je nutné, aby stát dočasně vstoupil do důležitých podniků, jako je například Deutsche Telekom nebo Siemens, ministr později na tiskové konferenci odpověděl, že zatím to není třeba.

https://www.patria.cz/zpravodajstvi/4365067/rim-pariz-a-berl...

Akcie pana domácího by mohla být dočasně zestátněna. Čili po našem, znárodněna. A chudým německým důchodcům by pak zbyla je mladá vdova.

Pro jistotu použiji slova pana domácího. Jsou to ale idioti, ti v té německé vládě.

Ruský agent pracující pro Putina.

Vasek - 17-3-2020 v 19:56

Helicopter money v praxi:

https://www.investicniweb.cz/news-trump-chce-dat-kazdemu-ame...

Martinski - 17-3-2020 v 21:12

Helicopter money v praxi:

https://www.investicniweb.cz/news-trump-chce-dat-kazdemu-ame...

Trumpik si tak dela predvolebni kampan :thumbup:

Stanislav - 18-3-2020 v 06:50

Byly zcela náhodou objeveny v jakémsi skladu roušky a respirátory cca. 700.000 ks spadající pod Agrofert, svedlo se to samozřejmě na Vietnamce, protože údajně chtěli na tom nechutně zbohatnout. Žádné jméno však nepadlo, takže to je opět báchorka z říše pohádek ,,Jedna paní povídala,,. Pokud by se však to jméno objevilo, tak by bylo záhodné z tohoto Vietnamce udělat ministra zdravotnictví, protože reagoval včasně a nenechal by tento národ na holičkách jako to udělalo to hovado Vojtěch Adam. Prymula včera tvrdil v TV, že dostaneme zdarma Remdesivir exkluzivně pro naše pacienty, kteří leží v těžkém stavu, to znamená na ventilaci. Jak jsem četl, tak ten lék zabírá nejlépe v kombinaci s chlorochinem v prvotním rozvoji onemocnění a imunitní organismus si musí s tím poradit už sám. V žádném případě nelečí, akorát zamezí množení viru!!! Pokud někdo leží na ventilaci, tak je už pozdě. Babiš udělal z celého národa pacienty, kteří jsou psychicky závislí na jeho lžích a bez nich brzy umírají. Jsou to hlavně jeho hysteričtí voliči, kteří se bojí o svůj vlastní život a každý den plnou hubou sosají jeho lži.

Georg - 18-3-2020 v 08:33

Kamarád se zachraňoval z Filipín. Když přilítnul novou letenkou přez Kukuala Lumupur, Bangkok, Abu Dabí do Mnichova poslal mě zprávu:
V Mnichově na letišti ani jedna kontrolana na teplotu, ani jeden dotaz odkud přilétáme a personál letiště bez ochraných pomůcek, žádné dezinfekční prostředky pro pasažešery. Tohle Evropu zabije.

Nespěchejte s nákupem akcií.

Stanislav - 18-3-2020 v 11:11

Georgu, ty roušky mají efekt snad pouze v MHD a nejhorší je vůbec ze všech letadlo. Venku nebo v krámě jsi minimální čas. Bohužel v práci jsi v kontaktu s lidmi, pokud nesedíš ovšem sám, takže tam je to riziko největší a samozřejmě v rodině. Nejvíce nákaz bylo hlášeno právě z nemocnic nebo z nějakých masových setkání, kde jsou lidi na sebe namačkáni jak sardinky delší čas. Venku na procházce to zřejmě nechytneš, pokud si budeš dodržovat nějaký odstup a hlavně nechodit mezi více lidí na delší dobu. Stejně se tomu neubráníme a za určitou dobu dojde k promoření celé zeměkoule. Příští rok budeme snad na setkání všichni nebo alespoň větší část v pohodě po prodělání této nemoci a budeme se této etapě investování už jen smát.Ten mediální humbuk slouží akorát pohybům na burzách a ty zásahy FEDu i tomu napovídají. Nahoru dolů, to je to, oč tu běží! Jsem zvědav na banky, jak se jim bude dařit v tradingu, když mají hlavní sazbu dole?

Vasek - 18-3-2020 v 11:25

Citace: Původně zaslal: Georg  
Kamarád se zachraňoval z Filipín. Když přilítnul novou letenkou přez Kukuala Lumupur, Bangkok, Abu Dabí do Mnichova poslal mě zprávu:
V Mnichově na letišti ani jedna kontrolana na teplotu, ani jeden dotaz odkud přilétáme a personál letiště bez ochraných pomůcek, žádné dezinfekční prostředky pro pasažešery. Tohle Evropu zabije.

Nespěchejte s nákupem akcií.

Tady nesmíš psát o Německu špatně, jinak budeš označen za Putinova agenta. Musíš napsat, že Německo to dělá správně, když na vir kašle a nedělá kontroly.

Jsem ruský agent a pracuji pro Putina.

mr.stepka - 18-3-2020 v 11:46

Známá bydlí v Berlíně a je úplně v šoku, že tam naprosto minimum lidí nosí roušky. Nejlepší je zatím sedět na rukách a dělat si shortlist pro budoucí nákupy :thumbup: kdo včas prodal, bude mít dvojnásobek akcií.

arkyn - 18-3-2020 v 12:16

No jo, ale kdo by kupoval nemecke akcie? Kdyz sami nemci rikaji ze ty podniky mozna zestatni. Treba virus je neplanovana zasterka aby to mohli udelat za potlesku lidi. Ja do techto politickych rizik v EU nejdu. Radsi USA.

pigzor - 18-3-2020 v 12:22

Tak od dnesni pulnoci zakaz vychazeni bez zakryteho obliceje.

Vasek - 18-3-2020 v 13:25

Kdo by to kupoval.

Slova pana domácího:

Pokud máš něco proti německé vládě či proti německým akciím, jsi ruský agent a Putinův agent. Takže si dávejte pozor, co píšete. Jinak to tady bude samý ruský agent a pan domácí bude muset fórum zavřít, aby náhodou ti ruští agenti nenakazili pana domácího.

Jak jsem psal, pan domácí by se měl zamyslet nad nákupem akcií Gazpromu, komunistické Rusko má daň z dividend jen 5%. Kapitalistické Německo okolo 27% a navíc hrozí znárodnění.

Pan domácí už myslím spekuluje, že se odstěhuje do Ruska a zanechá kapitalistické Německo černým spoluobčanům. Prodá všechny německé akcie a začne investovat do jiných zemí, kde nehrozí takovýto tvrdý kapitalismus znárodňování.

BMW zastavilo provoz ve všech továrnách v Evropě a uvažuje i o nevyplacení dividendy. Mám jako tajný agent Putina informace z první ruky.

Martinski - 18-3-2020 v 13:57

https://www.kurzy.cz/zpravy/535285-ohrozi-cenova-valka-na-ro...

Stanislav - 18-3-2020 v 16:12

Plukovník Prymula to zařídí. Prostě makáme!

ETLtJloXYAAtLCM.jpg - 36kB

Vasek - 18-3-2020 v 17:07

https://www.fio.cz/zpravodajstvi/zpravy-z-burzy/236586-cina-...

https://www3.nhk.or.jp/nhkworld/en/news/20200317_48/

Stanislav - 18-3-2020 v 17:48

Avigan(Favipiravir) - ukázalo se však, že favipiravir není účinný v buňkách primárních lidských dýchacích cest, což zpochybňuje jeho účinnost při léčbě chřipky. Čínští vědci musí bádat dál, protože Covid 19 zasahuje plíce. Pošleme tam speciál, aby to svinstvo nakoupili na náš trh, a pak budeme moci ze sebe strhat všechny roušky a respirátory. A vítězství je naše! :lol:

Stanislav - 18-3-2020 v 18:17

Tak i Britové vyluxovali regály, ještě více jak my! To by byla sranda, kdyby se na ně celá EU vyprdla za ten brexit a bylo by to tak správné! Lidi se chovají, jako by byla válka. Asi to těm blbcům schází, jinak si to neumím vysvětlit?

TomasV - 18-3-2020 v 18:39

Citace: Původně zaslal: Stanislav  
Tak i Britové vyluxovali regály, ještě více jak my! To by byla sranda, kdyby se na ně celá EU vyprdla za ten brexit a bylo by to tak správné! Lidi se chovají, jako by byla válka. Asi to těm blbcům schází, jinak si to neumím vysvětlit?

Kdo by to to před pár měsícemi pomyslel,že z toho bude taková mela,ale aspoň je co kupovat ,je toho tolik ,že nestíhám vybírat.

Michael - 18-3-2020 v 19:27

No víceméně jsou v mohutném výprodeji REITY, Aerolinky a Těžaři. Některé akcie, ale pořad sedí jak přibité. Včera jsem promeškal D za luxusní cenu a dnes se mu už dolů nechce .-(

Martinski - 18-3-2020 v 22:35

https://www.kurzy.cz/zpravy/535285-ohrozi-cenova-valka-na-ro...

Stanislav - 19-3-2020 v 06:35

RDS v této hektické době neustále vykupuje své akcie za hubičku. Poslední krize se nijak neprojevila na výplatě dividend. EU by mohla v této době, kdy je pokleslý zájem o ropné produkty, významně vynechat ruskou a arabskou ropu. Myslím si, že by se evropští těžaři z EU zaručeně přikrčili s cenou a mohli by zvýšit obrat, aby ta jejich ztráta nebyla tak vysoká. Na zbytek ropy si mohou státy nakontraktovat za nižší ceny ropu ze zemí mimo EU na nadcházející měsíce, až opadne panika. Ještě rádi to ti šmejdi prodají a toto by mohlo velice utužit společenství v celé EU, proti kterému mnoho oslů nadává.

Antoan - 19-3-2020 v 12:26

Slovensko síce svetovou ekonomikou nehýbe ale už lifruje komplet svojich ťažných koňov rozumej automobilky do stajne.:( A vonku je tak krásne

Antoan - 19-3-2020 v 13:57

A čo som sa ešte dočítal:
Rozdíl mezi postoji obou národů je vidět i v indexu pesimismu, kde se pravděpodobně mimo důvěry ve stát promítá i obecná rozdílnost povah a emocí. Když se podíváme na čísla podrobněji, vidíme, že nejvíc panikaří slovenské ženy a lidé z malých slovenských obcí. Nad věcí jsou čeští muži,“ shrnují výzkumníci z European National Panels.
„Slováci jsou vždy ve srovnání s Čechy emotivnější, otevřenější, většinou emotivnější a také prudší. Jsou prostě blíž k Balkánu. Věci více prožívají a umí je pojmenovávat,“

To na pobavenie, čo už ste nad vecou a my skoro Balkánci ...:)

Vasek - 19-3-2020 v 16:20

Gratuluji Německu.

https://www.novinky.cz/zahranicni/koronavirus/clanek/do-mesi...

eppairforce - 19-3-2020 v 16:53

Chtělo by to aby nám dal někdo přesnější a důvěryhodnější informace abychom nedopadli jako oni. Jestli to jde

r626 - 19-3-2020 v 17:16

Gratuluji Německu.

https://www.novinky.cz/zahranicni/koronavirus/clanek/do-mesi...

Jak by řekla Frau Merkel: Musíme se semknout ;)

eppairforce - 19-3-2020 v 17:18

Podle mne museli soudruzi z NDR někde udělat chybu........ (to je hláška z Českého kultovního filmu, pro neinformované)

https://www.youtube.com/watch?v=TAxyXz2KXgQ

TomasV - 19-3-2020 v 20:20

Mezinárodní ratingová agentura Moody's provádí globální přehodnocení úvěrové spolehlivosti podniků s ohledem na pandemii koronaviru i na prudký pokles cen ropy. První rozsáhlá vlna snížení firemních ratingů by mohla přijít již v příštích dnech. Informuje o tom dnes agentura Reuters

Stanislav - 20-3-2020 v 05:45

Včera byla panelová diskuse v TV, kde jakýsi doktoři nadšeně tvrdili, že koncem dubna už bude lék na koronavirus. Myslím si, že si ty informace vyčetli z čínských prolhaných webů a oblbují společnost, aby lidi nepanikařili a chovali se iracionálně. V závěru plané diskuse vypráví, aby lidi raději nosili povinně roušky a tu chvíli ještě vydrželi. Ty léky musí projít klinickými testy a to nebude tak hned. Obvykle jsou cykly 48 týdnů + dalších 24 týdnů. Pamatuji si, že v případě léku na žloutenku typu C toto údobí zkrátili na polovic, aby lék za 2 miliony korun mohli v co nejkratším čase uvést na trh, protože je tlačila konkurence. Pokud by ten lék Remdesivir měl nějaké závažnější vedlejší účinky, tak s těmi pokusy na lidech musí okamžitě přestat. Doktoři nejsou lékárníci, takže mají nějaký seznam léků, který dávají svým pacientům a novinky jim zaručeně utíkají, protože zde se indikují pouze generika, protože na nové léky naše lakomé zdravotnictví nemá prostě prostředky.

Vasek - 20-3-2020 v 14:16

Kdo by to kupoval.

Slova pana domácího:

Pokud máš něco proti německé vládě či proti německým akciím, jsi ruský agent a Putinův agent. Takže si dávejte pozor, co píšete. Jinak to tady bude samý ruský agent a pan domácí bude muset fórum zavřít, aby náhodou ti ruští agenti nenakazili pana domácího.

Jak jsem psal, pan domácí by se měl zamyslet nad nákupem akcií Gazpromu, komunistické Rusko má daň z dividend jen 5%. Kapitalistické Německo okolo 27% a navíc hrozí znárodnění.

Pan domácí už myslím spekuluje, že se odstěhuje do Ruska a zanechá kapitalistické Německo černým spoluobčanům. Prodá všechny německé akcie a začne investovat do jiných zemí, kde nehrozí takovýto tvrdý kapitalismus znárodňování.

BMW zastavilo provoz ve všech továrnách v Evropě a uvažuje i o nevyplacení dividendy. Mám jako tajný agent Putina informace z první ruky.

Už 18.3.2020 jsem psal o dividendě na BMW.

Ruský agent pracující pro Putina.

arkyn - 20-3-2020 v 16:15

Situace v Číně se začíná postupně stabilizovat, nicméně data z ledna a února, která byla zatím publikována, vesměs překonala i ty nejhorší obavy. Průmyslová výroba za první dva měsíce meziročně odepsala 13,5 %, maloobchodní prodeje byly nižší o více než pětinu a investice dokonce propadly o téměř 25 %. Nezaměstnanost dosáhla na konci února 6,2 %, což bylo o procentní bod více než v prosinci. Takto slabá měsíční data samozřejmě nevěští nic dobrého pro růst HDP v prvním čtvrtletí.

https://www.kurzy.cz/zpravy/535793-situace-v-cine-se-zacina-...

Ta výroba, nezaměstnanost není přece vlivem coronaviru, tam je něco dost hnijícího v číně, a ten vir nám to možná jen odšpuntoval či akceleroval. Až přijdou data za 1Q, tak to může být na trzích zajímavý sešup.

Vasek - 20-3-2020 v 16:26

Já si o tom myslím jen to, že vir jen spustil to, co by časem spustilo i něco jiného nebýt vira.

Dluhy jsou daleko větší než byly po krizi 2008 a nyní se zvětší násobně více. Možná, že se tím plechovka odkopne o něco dál, ale dříve nebo později ten tisk peněz státy dožene a fiat měny zkolabují, resp. budeme chodit nakupovat s taškou plných peněz.

Tiskem peněz se ekonomika nedá dohromady, pokud jsou základy špatné. Hodně firem nevydělává a kdo nevydělává, tak dle mne nemůže fungovat.

Stran:  1  ..  4    6    8  ..  10