Citace: Původně zaslal: Vitusus  | Díky, abaku, za ten přehled portfolia, je zajímavé sledovat ten mix, jen jedna otázka, vidím tam RTX, ale nevidím OTIS ani CARR, znamená to, že jsi
před transakcí vlastnil Raytheon a ne UTX? |
Před nákupem RTX jsem nevlastnil ani akcie RTN, ani akcie UTX. K OTIS i CARR jsem se vyjadřoval o několik příspvěků dříve. Pokud bych byl akcionářem UTX a byly mi tyto akcie přiděleny, neprodával bych
je. Oba tituly vnimám v současné době s velkým otazníkem, nová kapitálová struktura bude pro obě entity výzvou, dokud nebudou k dispozici auditované
výsledky alespoň za druhý kvartál letošního roku, všechny současného odhady mohou mít velký rozptyl a nízkou validitu, a to včetně dividendové
politiky.
Nová pozice: Discover Financial Services (DFS), nakoupeno při včerejším propadu na ceně ~ $36,2 za akcii. Nízký výplatní poměr,
dividenda 4,86 %, dividendová politika udržitelná, příznivé ocenění, velmi dobrá historická výkonnost akcií, vysoká závislost DFS na ekonomickém
cyklu, pozitivní růstová očekávání. Aktuální propad o 60 % vzhledem k předkrizovému stavu. Nelze vyloučit, že se mohou krátkodobě propadnout níž v
důsledku negativních projekcí EPS a tržeb pro druhý kvartál letošního roku. Vyšší expozice vůči riziku u klientů s horším kreditním skóre je vykoupeno
vyššími úrokovými sazbami za kreditní služby. Největším ohrožením business modelu je růst defaultů v důsledku zvýšené úrovně nezaměstnanosti.
Sektorové alternativy (seřazené od nejméně rizikové po nejvíc rizikovou): Visa Inc. (V), Mastercard Incorporated (MA) a American Express Company (AXP)
|