U Degiro je nutné zadat jako "korporátní akci" přes back-office. Je to zpoplatněno a je otázka, jestli se to při malém počtu (stovek akcií) vyplatí...
cena je 7,50€ - viz Je možné, aby mi dividenda byla vyplacena v akciích?
Shell jsem měl koupeny přes Lynx v Londýně a bohužel mi DRIP nefungoval. Volal jsem kvůli tomu i na podporu, kde mi řekli, že by to mělo být možné,
ale z nějakého důvodu to nejde. Ostatní akcie, podporující DRIP (např. BHP, Iberdrola), šly bez problému.
Jinak poznámka na okraj - to, že jsou dividendy vyplaceny formou akcií, ještě akcionáře nezbavuje daňové povinnosti a měl by takovou formu výplaty
dodanit. Doporučím konkurenční web Investiční gramotnost. Sám jsem rovněž zjišťoval přes daňařku - pokud "něco" (peníze, akcie) jde od firmy ke mě, tak většinou to podléhá dani...
výjimkou je např. rozpuštění emisního ážia, jako to dělá teď O2 CZ (v tomhle se to liší od reinvestice u aktivních/pasivních fondů, kde to řeší přímo
investiční firma a k zákazníkovi nic nejde).
Pokud máte k danění DRIPu opačné informace - ovšem věrohodné, o které se lze opřít (Min. F., FU, ČNB, apod.) - pak sem s tím |