Stran:
1
..
13
14
15
16
17
..
78 |
Martinski
Junior Member

|
|
to r626
co takhke FRANKLIN RESOURCES ?
|
|
r626
Member

|
|
to asi ne :-))
|
|
Pavel
Senior Member

|
|
Citace: Původně zaslal: r626  | Nemate nejaky typ na nakup aristokrata nebo krale? koukal jsem a při současných cenách me napadá 3M. jinak pokukuju po PEP, KO ale ty jsou na rocnich
maximech, tak ještě asi pockam.. |
IBM, ABBV, ATT a taky to MMM
ale všichni mají svoje malá ALE, jinak by totiž neměly tak dobrý DY
žádný oběd není zadarmo (se říká)
|
|
r626
Member

|
|
Díky za tip, ATT uz něco malo mam, tak pripadne dokoupim az to trochu padne. u ABBV uprimne nejsem uplne presvedceny predevsim diky koncici licenci.
Takze mi z toho vychazi paradoxne asi nejlepe IBM navzdory velke zadluzenosti a mozna i nizkemu potencialu na rust v segmentu.
|
|
Pavel
Senior Member

|
|
Citace: Původně zaslal: r626  | Díky za tip, ATT uz něco malo mam, tak pripadne dokoupim az to trochu padne. u ABBV uprimne nejsem uplne presvedceny predevsim diky koncici licenci.
Takze mi z toho vychazi paradoxne asi nejlepe IBM navzdory velke zadluzenosti a mozna i nizkemu potencialu na rust v segmentu. |
Ještě jsem zapomněl na ropáky, jsou teď cenově pod tlakem, tak pokud je ještě nemáš, koukni i na ně.
|
|
r626
Member

|
|
Mám už pár kusů od XOM a CVX ale zakoupenych relativne nedavno, tak se ani v jednom z pripadu neda mluvit o tom, ze bych ted koupil s vyraznou slevou
:-))
|
|
roberto marconi
Member

|
|
Mno, pokud mam zvysit income z ptf tak jak do toho cucim, tak mne vychazi komercka z 6% divi za 4 mesice a CEZ za 8 metro, kdy je cena jeste slusna
a jedu v domaci mene. Venku snad Santander, semtam ropak /BP, RDS a XOM/.
No a spekulacka BGS, zvazuju ze bych tak 100ks vzal ale je to gamble. Divi cut isi a nevisi ve vzdychu je to tak 50 na 50, ale pruser GME to neni.
Kdyz by BGS cutnul divi o pulku, prad tam bude nadprumernych 6%, ...mno, bude to jeste trochu mudrovani…
A ano Pavle, there in no lunch for free a ...vecere taky ne. Ledaze bys sel na predvadecku titanoveho nadobi...ale to je jiny level 
|
|
kraken
Member

|
|
myslím, že investice tak, jak je známe s P/E,PB se mění, nastupuje metrika s CO2, vznikne něco jako P/CO2...nebo green index, a bohužel, ta cifra
bude hrát prim . To mi připomíná slavnou rakouskou el. závku, která poznala, zda je el. energie eko, a svítila se zelenou ledkou, když když brali z
dukovan , tak jim to někdo zhasnul . Kdo chvili stál, stojí opodál, greteni vperjod...,úniku není, už ani v USA:
https://finance.yahoo.com/news/pepsico-achieve-100-renewable...
|
|
r626
Member

|
|
2 Kraken: ještě tam bude metrika genderové vyváženosti v managementu firmy ))
|
|
r626
Member

|
|
České akcie které mam, jsou ted taky o dost vis než jsem nakupoval, takže s nákupem zatím nespěchám a do Kofole až tak nevěřím )
objevil jsem tohle na NYSE: Tanger Factory Outlet Centers (SKT)
|
|
Peterle
Junior Member

|
|
A co tak:
NYMT - New York Mortgage Trust, Inc. s 12,70% dividendou?
|
|
Stanislav
Senior Member

|
|
Oba REIT´s mají velice nízkou tržní cenu. Pokud někoho zajímá pouze vysoký DY a nehledí na vyšší tržní cenu, která zaručuje vyšší bezpečnost, tak je
to spíše spekulace než investice. Těžko vám mohu poradit, protože já se těmto akciím raději vyhýbám a striktně dbám na určité fundamenty, které jistě
zaručí vyšší bezpečnost mé investice.
AT&T, Citigroup, British American Tobacco ADR, CenturyLink, PPL, Macy's, RDS.B ADR, WFC
|
|
r626
Member

|
|
Mě právě zaujalo, že SKT zvyšují dividendu již 26 let
|
|
bulinak
Member

|
|
Já na SKT úspěšně vypisuji opce
stavím zoo...
|
|
r626
Member

|
|
Tak o opcich m si zatím pouze ctu cla nky a snazim se pochopit jak to cele
funguje.. Zacatky jsou tezky
|
|
pigzor
Junior Member

|
|
Co je spatnyho na tom, ze Pepsi bude
vyuzivat obnovitelne zdroje el. energie? Aspon neco, ne? Kdyz uz kurvi planetu tunou plastu a lidem zpusobuji zdravotni problemy z cukru v napojich.
Nekdo jde vpred a nekdo zamrzl. Otazka co je horsi.
|
|
kraken
Member

|
|
jen si říkám, a jak v toto světě obstojí čr? co nabídneme? jaderky asi neprojdou
|
|
Whitewalker
Junior Member

|
|
Wallgreens (WBA) vypada stale vice zajimaveji. Cena pada dolu a firma vypada financne silna.
Je ale otazka co s firmou udela vstup Amazonu na trh dodavani leku a doplnku.
https://www.amazon.com/stores/page/5C6C0A16-CE60-4998-B799-A...
Asi se u teto akcie neda cekat vyrazny narust ceny, ale pro dividendy by mohla byt dobra.
Zatim vyckavam, kam se cena v pristich dnech dostane
Ma ji nekdo v hledacku jako mozny nakup? Diky.
|
|
kraken
Member

|
|
amazoni to maji vychytaný..můj odhad: dopadne to jako s elektronikou..a vítězstvím e shopů. navíc zboží objemově a váhově malé,zato pěkně drahé a
expirující v čase.. nebo se probudí WBA a nabídne neco podobného?
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Já mám Walgreens za 2.000 €, na jaře přikoupím za 1.000 €
a 2021-2023 kdybych byl nějakou nevysvětlitelnou záhadou ještě naživu,
tak přidám dalších 3.000 € na Walgreens.
Ale jestli se pověst splní a investiční společnost KKR bude chtít všechny akcie WBA,
pak bych prodal.
Vždyť potřebuju několik tisíc euro na mé dvě první akcie z Kanady a první moji akcii z Japonska:
Scotia Bank, Enbridge, Mitsubishi Corp. (obchod).
|
|
abak
Member

|
|
Citace: Původně zaslal: Whitewalker  | Wallgreens (WBA) vypada stale vice zajimaveji. Cena pada dolu a firma vypada financne silna.
Ma ji nekdo v hledacku jako mozny nakup? Diky. |
Optimismus rozhodně nesdílím. Měl jsem ji v hledáčku, ale očekávám její ekonomickou stagnaci při nejmenším následující dva až čtyři roky, klidně i
déle. WBA se potácí ve velkých konkurenčních problémech, její provozní marže se neustále stlačuje, tržby stagnují, zadlužení se nesnižuje a to, že
nemůže jednoduše vypovědět nájemní smlouvy u některých svých poboček, které má v nájmu na příštích 15 až 25 let může být při dalším oslabení zdrcující
(smluvní obligace plynoucí z nájemních vztahů tvoří čtvrtinu kapitálové struktury). Amazon si část trhu určitě ukrojí a uzavření nebo prodej některých
obratově slabších poboček WBA je téměř jisté, bez rozumného divestičního plánu to nepůjde. Jenomže objem a optimismus potenciálních kupců stagnujících
lékáren se s nástupem Amazonu rozhodně nezvětší.
|
|
roberto marconi
Member

|
|
R626: semetrika genderoveho vyvazeni, tak to jo  
|
|
Etern1ty
Junior Member

|
|
Zdravím všechny, rád bych jednorázově nakoupil akcie za asi 500 tisíc Kč a potom měsíčně dokupoval. Chci se zeptat, zdali jsou teď nějaké akci na
vhodném kurzu ke koupi například 4 až 5 titulů. díky
|
|
TomasV
Member

|
|
Citace: Původně zaslal: Etern1ty  | Zdravím všechny, rád bych jednorázově nakoupil akcie za asi 500 tisíc Kč a potom měsíčně dokupoval. Chci se zeptat, zdali jsou teď nějaké akci na
vhodném kurzu ke koupi například 4 až 5 titulů. díky |
RDSB
XOM
WFC
BTI
MO
T
Basf
IBM
|
|
r626
Member

|
|
XOM je teď na historickém minimu za posledních 10 let, takže tam taky něco přikoupim, jen doufám, že se mu zase brzy bude chtít nahoru a nezalekne se
Gréty :-)
|
|
Stran:
1
..
13
14
15
16
17
..