Diskusni forum pro akcie a investice diskuse jak investovat do akcii
Diskusní fórum akcie a burza
Nepřihlášen [Přihlásit - Registrovat]
Dolů

Tisková verze  
 Stran:  1  ..  16    18    20  ..  44
Autor: Předmět: Dividendy
Michael
Junior Member
**

[*] Zasláno 21-3-2020 v 09:50

Upřímně pokud je to jeden rok žádné dividendy tak jsem ochoten to vzhledem k aktuálním cenám akceptovat pokud to podniku pomůže přežít toto období. Je jasné, že tuhle situaci nemohl nikdo předpokládat. Jen mě zaráží Buffet proč kupoval zrovna tento podnik toto musel čekat ( Holt ty miliardy někde vydělat musel takže bude vědět více než my). Je tu někdo kdo DAL v poslední době kupoval ? Nebo plánujete dokoupit.
Profil uživatele Všechny příspěvky od uživatele
roberto marconi
Member

[*] Zasláno 21-3-2020 v 10:03

No, kolikrat to tady placam a furt dokola. Akcie automobilek, aerolinek a lodaru se nekupuji. Lodare jsem se ziskem a bez zisku postupne vyprodal. Safe Bulkers a Seaspan.
Letadylkari jsou nyni jedni z prvni linie odstrelu.
A ja se ptam: muze zkrachovat drive Alitalija nebo ENI? Delta nebo Conoco? British A nebo Shell?
Mne selska logika od zacatku veli kupovat podily v solidnich firmach, dlouhodobe zvysujicich prodeje zisky a divi. S produketem nebo sluzbou potrebnou kazdodenne.Tu konkurenci vzdy nejakou budou mit, ale nemusi byt desiva.

A propos: dockame se Erste za 200,- jak pred 12 lety???
To uz je cena, kdy se vydelava na jachtu.
r626
Member

[*] Zasláno 21-3-2020 v 10:36

Ano tak pokud to poženeme do extremu, tak skutečně letecka doprava ani aut není třeba. Doufejme že tento stav nebude trvat věčně a lide opet zacnou cestovat a nakupovat auta. Do automobilek se mi investovat nechce, těm osobně věřím méně než aerolinkám. Věřím, že velcí hráči v jakémkoliv segmentu mají šanci přežít díky konkurenční vyhodě. Na druhou stranu proč by třeba měl přežít Exxon nebo Shell pokud bude cena ropy dlouhodobě za 10-15 mi moc nedává smysl. IMHO pokud bych teď měl dát balík do aerolinek nebo těžařů, tak to nebude ani jedno..
Antoan
Junior Member
**

[*] Zasláno 21-3-2020 v 11:07

Roberto, všetko čo je na trhu je v určitom okamihu kúpitelné. Je to vždy o prioritách a a cieľoch investora a možno nie o value investorovi. Ale o to viac to rezonuje teraz. Lietať sa bude vždy a stále viac. Kúpiť akcie aeroliniek či lodiarov v kríze segmentu za hubičku nemusí byť nakoniec zlá investícia. Nikomu to samozrejme neradím ale príležitosť na Tvoju jachtu(vidíš ten paradox) to môže byť tiež. Keď totiž krízu prežijú...tak platí čo ťa nezabije to ťa posilní.:)
arkyn
Member

[*] Zasláno 21-3-2020 v 12:22

Aerolinky na spekulaci a pro horizont tak 5+let jsou asi ok, ale na to je ještě cena vysoka. Delta tak pod 10usd možná.

Automobilky se zeleným šílenstvím v eu na krku, to asi nemá smysl riskovat. Jsem zvědav až budou výsledky za první polovinu roku 2020, to půjdou akcie automobilek hodně dolů. Buď nebudou prodeje vůbec anebo nebudou prodeje elektroaut takže automobilky budou platit v eu pokuty. Nevěřím, že v této situaci se budou drahá elektroauta prodávat.
Až EU uvolní emisní limity, tak pak má smysl do automobilek něco dát.
abak
Member

[*] Zasláno 21-3-2020 v 12:35

Jestli někdo hledá kvalitní hodnotové tituly s nízkým zadlužením a dividendou v oblasti průmyslu/stavebnictví, osobně mám v hledáčku D.R. Horton, Inc. (DHI) a Universal Forest Products, Inc. (UFPI), rychlost obnovy poptávky po rezidenční výstavbě a stavebních materiálech pro ní úrčených v době velmi nízkých úrokových sazeb bude i navzdory vyšší nezaměstnanosti výrazně vyšší, než v případě obnovy poptávky u těžší průmyslové výroby.

Jediný možný kandidát s větší expozicí v automotive je pro mě růstový titul Copart, Inc. (CPRT), ale pouze v případě, že ještě spadne alespoň o 25 % níž, i takoví zaběhnutí dividendoví hráči jako Genuine Parts Company (GPC) se mohou dostat do problémů díky vyššímu zadlužení a obrovskému propadu v tržbách.
MilanV
Member

[*] Zasláno 21-3-2020 v 13:14

Citace: Původně zaslal: abak  
Jestli někdo hledá kvalitní hodnotové tituly s nízkým zadlužením a dividendou v oblasti průmyslu/stavebnictví, osobně mám v hledáčku D.R. Horton, Inc. (DHI) a Universal Forest Products, Inc. (UFPI), rychlost obnovy poptávky po rezidenční výstavbě a stavebních materiálech pro ní úrčených v době velmi nízkých úrokových sazeb bude i navzdory vyšší nezaměstnanosti výrazně vyšší, než v případě obnovy poptávky u těžší průmyslové výroby.

Jediný možný kandidát s větší expozicí v automotive je pro mě růstový titul Copart, Inc. (CPRT), ale pouze v případě, že ještě spadne alespoň o 25 % níž, i takoví zaběhnutí dividendoví hráči jako Genuine Parts Company (GPC) se mohou dostat do problémů díky vyššímu zadlužení a obrovskému propadu v tržbách.

DHI jsem měl, ale teď bych ji nedoporučoval. Rostucí nezaměstnanost a přístup k hypotékám sníží potřebu stavby nových domů. Teď mají rozestavěno a výsledky budou ještě do konce roku dobré, ale pak čekám propad.

ptf dle hodnoty
rustove: MA,MSFT,ADBE,NVDA,ABT,ADSK,ATVI,LKQ,HD,UNH,NKE,DHI,BRK-B,ADP,AAPL,ASML,AMAT,FB,RTX,BLK,UNP
na stalo: NRZ,MAIN,ABR,AM,WMB,MO,VET,TABAK,ABBV,SPG,GAIN
roberto marconi
Member

[*] Zasláno 21-3-2020 v 15:11

OK, tak jinak: kdo z Vas jeste vzpomina na ty krasne ceny te uzasne stredoevropske letecke spolecnosti "Sky Jurop"??
Letadla nablyskana, vonava a vydesinfikovana, ceny mirne.
No, z Athen zpet cekalo letiste na cash za servis a vlezl jsem do stroje s vybledly napism UNITED na trupu. Sed, olej, smrad a prosezene sedacky. Kam se padela ta nova aera? No, na domovske letiste do Vidna to doletelo. Par tydnu na to uz prachy za zabookovane lety aerolinky nevracely. Takze ano, letat se bude, ale ja se toho vydelavani neucastnim, milejsi je mi MMM za 124,-
michal.holik
Member

[*] Zasláno 21-3-2020 v 18:34

Citace: Původně zaslal: roberto marconi  
OK, tak jinak: kdo z Vas jeste vzpomina na ty krasne ceny te uzasne stredoevropske letecke spolecnosti "Sky Jurop"??
Letadla nablyskana, vonava a vydesinfikovana, ceny mirne.
No, z Athen zpet cekalo letiste na cash za servis a vlezl jsem do stroje s vybledly napism UNITED na trupu. Sed, olej, smrad a prosezene sedacky. Kam se padela ta nova aera? No, na domovske letiste do Vidna to doletelo. Par tydnu na to uz prachy za zabookovane lety aerolinky nevracely. Takze ano, letat se bude, ale ja se toho vydelavani neucastnim, milejsi je mi MMM za 124,-

MMM vcera za 123 jsem lehce přizobnul,

Aero a auto bych teď nebral ani omylem. Automobilky mají to nejlepší za sebou, dávno. Přecpané zbytečnou elektronikou a nové modely jsou o desítky procent předražené.

<<< DIVIDENDOVÉ PORTFOLIO /// YOC celého ptf cca 4,5 % /// 1y DGR celého ptf cca 8,5 % >>>
Energy ________________ ---aktuálně nic---
Industrials ___________ MMM, RTX
CyclicalConsGoods _____ MCD
NonCyclicalConsGoods __ PEP, PG
Tobacco _______________ MO, PM
Financials ____________ MA, V
BDCs __________________ MAIN, ARCC, CSWC, GAIN
mREITs ________________ NRZ, ABR
Healthcare ____________ JNJ, PFE, ABBV
Technology ____________ MSFT, CSCO, INTC, AAPL
Telecommunications ____ T
Utilities _____________ NEE, DUK
eREITs ________________ O, OHI, WPC, NNN, STOR, AMT
Martin
Junior Member
**

[*] Zasláno 22-3-2020 v 08:37

Citace: Původně zaslal: abak  

Myslite, ze bude mit Genuine problemy, kdyz bude krize a nebude se tolik nakupovat a opravovat. Je pravda, ze jim vyskocil dluh po akvizici ve Francii, letos dalsi akvizice, snizeni EPS a cisteho prijmu. Pri nizsich prijmech se zvysi vyplatni pomer, nemuseli by tolik zvysovat dividendu...
Cekam na ED Consolidated Edison, abych mel dalsi utility spolecnost, jenze co se stane kdyz se zivot v NY zastavi ....je to tezky

Lynx - AbbVie, Johnson & Johnson, Pfizer/Cardinal Health/Shell, Exxon Mobil/Colgate, Altria, General Mills/Dominion Energy/3M, Emerson Electric/DEA, Federal Realty Investment Trust, Iron Mountain, Realty Income/ARCC, MAIN/Old Republic
Fio - Lockheed Martin Corp., Enbridge, Prudential fin.
roberto marconi
Member

[*] Zasláno 22-3-2020 v 10:43

V hluboke krizi se nebude nakupovat nove a bude se o to vice opravovat stare.
Stanislav
Senior Member

[*] Zasláno 24-3-2020 v 06:18

Včera dorazila dividenda od CenturyLink. Macy´s pozastavuje dividendu. Jestli to bude pokračovat, tak dividendy se stanou světlou vzpomínkou na naše investování.
Trump chce urychleně uvolnit chlorochin sulfát na léčení covid 19. Mylan by měl spustit opětovnou výrobu, ale neví se, co bude na to říkat Jyrka? V minulosti se tu skládaly básně na Mylana, takže je oprášit a znovu oživit lyriku? Toto prehistorické antimalarikum má prý účinky proti covid 19 s podporou remdesiviru, což jsem zde ostatně i psal. Lepší opravdu něco, než vůbec nic, ale je třeba rychleji provádět klinické testy, aby z toho nebyla jedna velká kachna.

AT&T, Citigroup, British American Tobacco ADR, CenturyLink, PPL, Macy's, RDS.B ADR, WFC
Mindoro
Junior Member
**

[*] Zasláno 24-3-2020 v 10:39

Citace: Původně zaslal: Stanislav  
Včera dorazila dividenda od CenturyLink. Macy´s pozastavuje dividendu. Jestli to bude pokračovat, tak dividendy se stanou světlou vzpomínkou na naše investování.

Stanislave, pozastavování dividend se obávám osobně nejvíce. U mnoha firem očekávám velmi špatná čísla z následujících kvartálních výsledků a opravdu netuším , jak dlouho bude trvat obrat k předkrizovým úrovním. S deseti a víceletým horizontem to asi nebude problém, ale bude mi chybět ten pocit o kolik více mi oslíček zase vytřepal :(
viky
Junior Member
**

[*] Zasláno 24-3-2020 v 10:49

Citace: Původně zaslal: Mindoro  
Citace: Původně zaslal: Stanislav  

Stanislave, pozastavování dividend se obávám osobně nejvíce. U mnoha firem čekávám velmi špatná čísla z následujících kvartálních výsledků a opravdu netuším , jak dlouho bude trvat obrat k předkrizovým úrovním. S deseti a víceletým horizontem to asi nebude problém, ale bude mi chybět ten pocit o kolik více mi oslíček zase vytřepal :(

Jaké budou letos za dividendy, je pro mne absolutně nepodstatné. Mne zajímá, kolik akcií se mi podaří rozmnožit díky slevám a zda firma to nějak ustojí. Třeba již zmiňované aerolinky jsou poměrně vysoké riziko, nejspíš i Boeing. V roce 2009 např. padlo GM. Firma sice dál existuje díky státnímu záchrannému zásahu, ale akcionáři přišli o všechno.
Vitusus
Member

[*] Zasláno 24-3-2020 v 11:05

Jak jen to ti dividendoví aristokrati dělají, že už 25-50+ let zvládají zvyšovat dividendy? :-) Já nevím, podle mě by u těch opravdu dobrých společností prostě neměly cuty nastat. Ty, které jedou cyklicky a v dobrých časech platí hodně a ve špatných méně (typicky BHP třeba, nebo banky), tak můžou dividendu pozastavit, nebo snížit, ale s tím přece počítáme, když je kupujeme.

BBL - @ 36.60 USD_________________OHI - @ 34.00 USD_______________WFC - @ 50.00 USD
CSCO - @ 31.25 USD________________PG - @ 61.30 USD________________WHR - @ 154.75 USD
CVX - @ 93.80 USD_________________PPL - @ 27.75 USD________________WMT - @ 72.96 USD
IBM - @ 131.00 USD_________________SO - @ 49.18 USD________________XOM - @ 54.69 USD
JNJ - @ 58.80 USD__________________T - @ 33.82 USD________________RIO - @ 53.20 USD
JPM - @ 59.00 USD_________________RTX - @ 102.50 USD________________OTIS - @ 0.00 USD
MCD - @ 95.00 USD_________________VZ - @ 47.50 USD________________CARR - @ 0.00 USD
O - @ 57.50 USD________________PFE - @ 35.00 USD________________MMM - @ 159.00 USD
pigzor
Junior Member
**

[*] Zasláno 24-3-2020 v 12:35

Spanish banking giant Santander has decided to consolidate its dividend from 2020 earnings into a single final dividend, meaning that it will not make an interim payment in November 2020.

As the Covid-19 crisis evolves, the bank is reviewing its pay-out, saying that the final amount will be approved by the board once the full impact of the pandemic is known.

At the same time, the group's executive chairman Ana Botin and chief executive officer José Antonio Alvarez have agreed to reduce their total compensation for 2020 by 50%.

Finally, Santander has created a fund of at least 25 million euros to contribute to the production of medical equipment, protective clothing and other necessary supplies.
Ladislav
Admin

[*] Zasláno 24-3-2020 v 16:30

Já si zase myslím, že spousta nemocných podniků a darebáckých podniků v USA zvyšuje dividendu každý rok o pár centů, aby podvedli akcionáře, kteří kupují a dlouho drží jen dividendové aristokraty.
Proto bych se neomezoval na aristokraty. A neprodával bych akcie podniků, kteří nějaký rok dividendu snížily. A když má jen 10 aristokratů výnos dividendy nad 3% a levnou akcii a já chci mít 30 různých akcií, pak nebudu kupovat akcie předražené ani akcie s výnosem dividendy 1% až 2%, ale levné akcie podniků, které nejsou mezi aristokraty. Viz seznam mých 29 akcií na stálo, kde jsou jen 4 aristokrati.

Won by to mohl dát do stroje, aby se to přeložilo česky. My v Podbrdech, Všeradicích, Skuhrově a ve Vižinách nemluvíme anglicky.
:punk: ''''Španělský bankovní gigant Santander se rozhodl konsolidovat své dividendy od roku 2020 do jediné konečné dividendy, což znamená, že v listopadu 2020 neprovede průběžnou platbu.
Jak se vyvíjí krize Covid-19, banka přezkoumává své výplaty s tím, že konečná částka bude schválena radou, jakmile bude znám plný dopad pandemie.
Výkonný předseda skupiny Ana Botin a výkonný ředitel José Antonio Alvarez se zároveň dohodli, že sníží svoji celkovou mzdu pro rok 2020 o 50 %.
Santander také vytvořil fond ve výši nejméně 25 milionů EUR, který má přispět na výrobu zdravotnického vybavení, ochranného oděvu a dalších nezbytných potřeb.''''
:punk: Tedy letos bude placena dividenda jednou a sice v květnu.
A listopadová dividenda se přičte k platbě v květnu 2021. A další léta už bude placena dividenda 1x ročně a to tak vysoká, jako když se sečtou ty dvě loňské půlky dohromady.

Profil uživatele Web uživatele Všechny příspěvky od uživatele
StanikKolarik
Junior Member
**

[*] Zasláno 24-3-2020 v 18:31

Nevíte někdo něco o divi NYSE:NRZ? Po víkendu by měl být exdate, ale ono nic...
dík
michal.holik
Member

[*] Zasláno 24-3-2020 v 20:33

Citace: Původně zaslal: StanikKolarik  
dík

Loni deklarovali 25.3 tak by to mělo být každou chvíli...

<<< DIVIDENDOVÉ PORTFOLIO /// YOC celého ptf cca 4,5 % /// 1y DGR celého ptf cca 8,5 % >>>
eREITs ________________ O, OHI, WPC, NNN, STOR, AMT
Jurkylius
Junior Member
**

[*] Zasláno 25-3-2020 v 07:29

Vcera prisla divi od shellky.
Ladislav
Admin

[*] Zasláno 25-3-2020 v 09:45

Dividenda BHP Group přijde asi o týden dřív než vloni, tedy dnes nebo zítra,
payment date 24-March-2020 pro britskou i australskou akcii.
:post: https://www.bhp.com/investor-centre/shareholder-information/...

A dnes přišla čtvrtletní dividenda Shell A, to je u mne 99 euro po daní 15%.
Já se chtěl vyhnout měnovému riziku a proto jsem před lety koupil holandskou a ne britskou akcii Shell.
Tedy je mi 1. 1/4 dividendy zdaněna 15% a další 3 platby zdaněny 26,38%.
Kdybych měl britskou akcii Shell B, 1. 1/4 dividendy by byla zdaněna 0% a další 3 platby zdaněny 26,38%.
Však od 1.7.2020 se sníží německá daň z dividend na 25%.

Profil uživatele Web uživatele Všechny příspěvky od uživatele
minarjo
Member

[*] Zasláno 25-3-2020 v 17:11

... nebo se pod záminkou koronaviru naopak v horším případě zvýší na 30-35%, v lepším zůstane stejná. V Německu je možné v tomto směru vše, nejen pozastavení některých dividend na (minimálně) rok :(
Stanislav
Senior Member

[*] Zasláno 25-3-2020 v 17:52

Mě Minarjo překvapilo to zvýšení daní v Irsku, což jde proti podstatě kapitalismu a brzdí to rozvoj i růst HDP, protože se to prožere ve spotřebě. Ona ta panika samozřejmě opadne, až se to svinstvo dostane pod kontrolu nebo se najde nějaký lék. Já jsem ti zvědavej, jestli mi pošlou začátkem května tu daňovou vratku nebo budu muset čekat až do srpna, když to tak hloupě posunuli? Vůbec nechápu, že to elektronické podání musí být pro firmy problém, když je to už za minulý rok a měli na to fůru času. Já už to mám z krku a nemusím na to aspoň myslet. Hodně lidí to nechává na poslední chvíli. Pokud by nebyly sankce za elektronické podání, tak už bych to měl samozřejmě dávno.

AT&T, Citigroup, British American Tobacco ADR, CenturyLink, PPL, Macy's, RDS.B ADR, WFC
jára
Junior Member
**

[*] Zasláno 25-3-2020 v 18:16

Citace: Původně zaslal: michal.holik  
dík

na netu píší Ex-Dividend Date Dec 29, 2019
https://finance.yahoo.com/quote/NRZ?p=NRZ&.tsrc=fin-srch
michal.holik
Member

[*] Zasláno 25-3-2020 v 18:45

Citace: Původně zaslal: jára  
Citace: Původně zaslal: michal.holik  
dík

na netu píší Ex-Dividend Date Dec 29, 2019
https://finance.yahoo.com/quote/NRZ?p=NRZ&.tsrc=fin-srch

Járo, určitě ses jen překoukl. NRZ vyplácí 4x ročně a v nejbližších hodinách čekáme deklaraci dividendy, která bude vyplacena 04/2020.
Psal jsem dnes na NRZ investor relations s dotazem na deklaraci. Řekli mi ať sleduju jejich web, že mi nic předem neřeknou.
NRZ reakce:
"Good morning,
Thank you for your email. We do not pre-announce any information related to the dividend. Please sign up for email alerts on our website (www.newresi.com) so that you are alerted to this information when it comes out.
Thank you,
Kait "