Diskusni forum pro akcie a investice diskuse jak investovat do akcii
Diskusní fórum akcie a burza
Nepřihlášen [Přihlásit - Registrovat]
Dolů

Tisková verze  
 Stran:  1  ..  16    18    20  ..  53
Autor: Předmět: Podniky, akcie, REITs
Rohl
Junior Member
**

[*] Zasláno 17-12-2019 v 09:46

Citace: Původně zaslal: kraken  
shell vráží 10mld na snižení uhlíkové stopy, kdo to asi zaplatí:(

třeba si to vybere zpět na zelených dotacích nebo jinou kompenzací
Profil uživatele Všechny příspěvky od uživatele
Pavel
Senior Member

[*] Zasláno 17-12-2019 v 11:33

Zdroj pls?
Vosa
Member

[*] Zasláno 17-12-2019 v 12:01

To asi spociva v tom, ze instalují fotovoltaicke elektrarny (panely) na vyrobnich zarizenich ? Uz delsi dobu se to deje. V Singapuru, Cine, Indii atd.

Portfolio: 3M, AbbVie, Alphabet, Altria, Apple, ABR, AT&T, Antero Midstream, Boeing, Br.Am.Tobacco, Broadcom, Canadian National Railway, Carrier, Caterpillar, Chevron, Cisco, Citigroup, Coca Cola, Deutsche Telekom, Duke Energy, Electronic Arts, Enbridge, Exxon, General Mills, Hewlett Packard, Home Depot, Iberdrola, IBM, Intel, JPMorgan, Johnson&Johnson, Kinder Morgan, MAIN, McDonald's, Microsoft, Next Era Energy, Omega Healthcare, Pembina Pipeline, PepsiCo, Pfizer, Philip Morris ČR, Procter&Gamble, Realty Income, Rio Tinto, RITM, Stanley Black&Decker, Texas Instruments, Viatris, Vodafone, Whirlpool, Williams
bigusdykus
Member

[*] Zasláno 17-12-2019 v 12:32

Shell commits £10m to offset emissions from customer fuel purchases in UK

https://www.edie.net/news/6/Shell-to-offset-emissions-from-c...

Prolhaný agent placený od hedgefondu.
ČEZ, AAPL, ABBV, AT&T, CEPU, 3M, GSK, BASF, Allianz, Intel, Lufthansa, Kraft Keinz, RDS-B, BMW, Banco Santander, WBA, JNJ, MCD, BHP/BIL, Cisco, Moneta, Enbridge
Špekulace: ABNB, CRSR
kraken
Member

[*] Zasláno 17-12-2019 v 13:45

Citace: Původně zaslal: Pavel  

Zdroj pls?

https://finance.yahoo.com/news/first-time-ever-shell-signs-2...
arkyn
Member

[*] Zasláno 17-12-2019 v 17:14

Citace: Původně zaslal: Pavel  

Zdroj pls?

https://finance.yahoo.com/news/first-time-ever-shell-signs-2...

Bohužel, jak jsem psal, je to politika. Je tam napsáno, že výše úroků a poplatkyů je závislá na tom jak sníží uhlíkovou stopu - toto vymýšlí soudruzi v Bruselu a v ECB.

Na druhou stranu pro Shell to může být pozitivní, půjčí si 10mld, udělá si dobré PR, a zainvestuje do něčeho, do čeho by z části investoval stejně. A velmi pravděpodobně ve finále ten úrok bude blízký nule. Takže z toho můžou být peníze zadarmo pro Shell, a akcionář vydělá.
michal.holik
Member

[*] Zasláno 17-12-2019 v 17:28

Ohlašuji vstup do DLR - Digital Realty. Datová centra a vysílací věže byly dvě oblasti ve kterých jsem se rozhodoval a nakonec jsem zahájil pozici v DLR se zkušebním vzorkem 7 ks (~ $800).

Růst dividendy 14 let (= nesnížili 2007-2009).
Pokles ceny během posledních 2 měsíců z toho dělá zajímavou příležitost.
Brad Thomas doporučuje v několika svých posledních článcích.
Výplatní poměr krásných cca 65 %.
Mají za sebou akvizici velkého konkurenta.

<<< DIVIDENDOVÉ PORTFOLIO /// YOC celého ptf cca 4,5 % /// 1y DGR celého ptf cca 8,5 % >>>
Energy ________________ ---aktuálně nic---
Industrials ___________ MMM, RTX
CyclicalConsGoods _____ MCD
NonCyclicalConsGoods __ PEP, PG
Tobacco _______________ MO, PM
Financials ____________ MA, V
BDCs __________________ MAIN, ARCC, CSWC, GAIN
mREITs ________________ NRZ, ABR
Healthcare ____________ JNJ, PFE, ABBV
Technology ____________ MSFT, CSCO, INTC, AAPL
Telecommunications ____ T
Utilities _____________ NEE, DUK
eREITs ________________ O, OHI, WPC, NNN, STOR, AMT
bigusdykus
Member

[*] Zasláno 17-12-2019 v 17:55

Není P/E 114 a P/S 7.5 trochu mimo?
Payout Ratio 420%
Kurz je 3 roky víceméně v rovině.

ČEZ, AAPL, ABBV, AT&T, CEPU, 3M, GSK, BASF, Allianz, Intel, Lufthansa, Kraft Keinz, RDS-B, BMW, Banco Santander, WBA, JNJ, MCD, BHP/BIL, Cisco, Moneta, Enbridge
Ladislav
Admin

[*] Zasláno 17-12-2019 v 18:50

Lidé se učí nejprve.
Německé děti spoří do akcií.
U své banky objednají, že po 20 eurech budou kupovat každý měsíc automaticky zlomky z 10 různých akcií a za každý ten malý obchod jim strhne banka 1,5% z kapitálu. A žádný poplatek 10 euro desetkrát pro 10 akcií měsíčně. Celkem investují například 200 euro měsíčně = zlomky akcií od 10 firem po 20 eurech. Tedy banky zařídí, že není nutné koupit akcii celou. Stačí zlomek od každé akcie každý měsíc.

Oni volové se pak chlubí ve skupinách na Fejsbuku, že kupují spořícím plánem každý měsíc akcie Visa, Microsoft, Amazon atd. a vůbec je nezajímá P/E 50, P/B 20, P/S 10, protože tyto hloupé německé děti nezažily velký krach 2000-2003 s předraženými akciemi na kontě. A tak investují dnes jejich ''stupid German money'' do předražených akcií, aby se svezly několik měsíců do kopce a pak 3 roky dolů během velkého krachu
Profil uživatele Web uživatele Všechny příspěvky od uživatele
Vosa
Member

[*] Zasláno 17-12-2019 v 19:09

bigusdykus:
Jenže... Při hodnocení REIT a jiných podobných investičních fondů by měl být namísto zisku na akcii (EPS) použit poměr FFO na akcii. Potom Net asset value atd..

Portfolio: 3M, AbbVie, Alphabet, Altria, Apple, ABR, AT&T, Antero Midstream, Boeing, Br.Am.Tobacco, Broadcom, Canadian National Railway, Carrier, Caterpillar, Chevron, Cisco, Citigroup, Coca Cola, Deutsche Telekom, Duke Energy, Electronic Arts, Enbridge, Exxon, General Mills, Hewlett Packard, Home Depot, Iberdrola, IBM, Intel, JPMorgan, Johnson&Johnson, Kinder Morgan, MAIN, McDonald's, Microsoft, Next Era Energy, Omega Healthcare, Pembina Pipeline, PepsiCo, Pfizer, Philip Morris ČR, Procter&Gamble, Realty Income, Rio Tinto, RITM, Stanley Black&Decker, Texas Instruments, Viatris, Vodafone, Whirlpool, Williams
bigusdykus
Member

[*] Zasláno 17-12-2019 v 19:49

To je fakt, přehlídnul jsem to. Jak je to s tím výplatním poměrem? Yahoo iMorningstar ukazují přes 400%. Je to tak v pohodě?

VSbrok
Junior Member
**

[*] Zasláno 17-12-2019 v 20:04

Digital Realty Trust (NYSE:DLR): Q3 FFO of $1.67 beats by $0.03.
Revenue of $806.47M (+4.9% Y/Y) misses by $8.03M.

1,67 * 4 = 6,68
115 / 6,68 = 20,6
Tož to není zas tak špatný ... a koukám, že cena klesá ke 114 :smilegrin:
michal.holik
Member

[*] Zasláno 18-12-2019 v 07:27

bigusdykus: přehlédnul jsi zásadní vlastnost této firmy - je to eREIT. Ale to je zde věčné téma, nejsi první ani poslední... :D

zisky (FFO) z posledních 4 kvartálů: 1,67 - 1,64 - 1,73 - 1,68
celkem tedy 6,72

dividenda aktuálně 1,08/kvartál
celkem tedy 4,32

výplatní poměr: 4,32 / 6,72 = 64,3 %

<<< DIVIDENDOVÉ PORTFOLIO /// YOC celého ptf cca 4,5 % /// 1y DGR celého ptf cca 8,5 % >>>
Energy ________________ ---aktuálně nic---
Industrials ___________ MMM, RTX
CyclicalConsGoods _____ MCD
NonCyclicalConsGoods __ PEP, PG
Tobacco _______________ MO, PM
Financials ____________ MA, V
BDCs __________________ MAIN, ARCC, CSWC, GAIN
mREITs ________________ NRZ, ABR
Healthcare ____________ JNJ, PFE, ABBV
Technology ____________ MSFT, CSCO, INTC, AAPL
Telecommunications ____ T
Utilities _____________ NEE, DUK
eREITs ________________ O, OHI, WPC, NNN, STOR, AMT
Honz4
Junior Member
**

[*] Zasláno 18-12-2019 v 08:24

O Digital Realty Trust taky uvažuju. Brad Thomas napsal parádní článek o REITs k Vánocům https://seekingalpha.com/article/4312721-all-i-want-for-chri...

A já si asi taky nějaký nadělim, co taky jinýho pod stromek že, když koření na popcorn a likér Grand Marnier snad sežene ježíšek. Do užšího výběru jsem si vybral právě DLR, protože datový centra mi v portfoliu zatim chyběj, cena jde dolů a budoucnost by měla bejt dobrá. Pak přemejšlim o dokoupení Tanger Outlets, Park Hotels & Resorts a CoreCivic.

Zatim vedou poslední dva jmenovaný, zejména kvůli tomu, že Tanger má ex divi až na konci ledna a u Digital Realty jsem ho prošvihl. Ale pořád čekám, jestli bude nějakej ten vánoční výprodej, ale zatim to letí spíš víc a víc nahoru, co myslíte, budou investoři daňově optimalizovat a prodávat ztrátový pozice?
zanek
Junior Member
**

[*] Zasláno 18-12-2019 v 09:05

Ja jsem se na CoreCivic (CXW) chystal uz dlouho a v pondeli jsem zadal prikaz a koupil. Navic a to se mi stava malokdy sel hned nahoru, vcera si pripsal 4%.

Jo kdo by nechtel vanocni vyprodej, ale zatim se tak nedeje. Kdeze lonske poklesy jsou :)
Jack N.
Member

[*] Zasláno 18-12-2019 v 12:54

JJ, to jsou příjemné starosti co si nadělit na vánoce do ptf :)

Osobně mám dvě varianty:
a) přikoupím AbbVie (ABBV) a Bristol-Myers Squibb (BMY), u kterých vidím ještě potenciál pro další nemalý růst
b) nebo koupím CoreSite Realty (COR), čímž nahradím výpadek v oblasti realit a více je diverzifikuji poté, co jsem vyhodil Sabra Health Care a snížil pozici Omegy na polovic.

kraken
Member

[*] Zasláno 18-12-2019 v 16:50

bmy jsem doředoval za 45 / za mne dost dobry eliquis a opdivio-to samý má MRK avšak obchodně vytěží víc/a slyšel v diskusích hlasy věštící 30, ted jsme přes 60 a ty samé hlasy nyní volají po 100.pravda bude někde mezi.tedy jsem ve fázi hold -přiští rok pro mě divi 3,6%, ale je to tvrdý a nejistý onkologický byznys-.v létě jsem to bral jako charitu,podporu onko výzkumu ev. pro sebe s své blízké.
A mám problém ničit si průměrnou cenu - to je moje horší vlastnost, ale fandím všem, kdo chtějí posunout medicínu dál a být u toho:)
Honz4
Junior Member
**

[*] Zasláno 19-12-2019 v 10:05

Jsem nevěděl, že tohle fórum má takovou sílu, člověk sem napíše vánoční přání a místo, aby se vyplnilo, tak jde skoro všechno o dvě procenta nahoru. Možná si to neuvědomujem, ale dohromady jsme normální market makeři :lol:

Jak se díváte na to ABBV za současný peníze? Já jsem ho hrozně chtěl, když bylo za těch 65 babek a pořád jsem si říkal, že to ještě trošku spadne. A teď mi to samozřejmě přijde nehorázný za ty prachy, ale DY je pořád slušnej a ukazatele taky, ale mám prostě takovej ten psychickej blok. Prostě se zase potvrdilo - nečasuj trh, nečasuj thr, nečasuj trh nebo se z toho zblázníš
Pavel
Senior Member

[*] Zasláno 19-12-2019 v 10:24

Citace: Původně zaslal: Honz4  
Jsem nevěděl, že tohle fórum má takovou sílu, člověk sem napíše vánoční přání a místo, aby se vyplnilo, tak jde skoro všechno o dvě procenta nahoru. Možná si to neuvědomujem, ale dohromady jsme normální market makeři :lol:

Jak se díváte na to ABBV za současný peníze? Já jsem ho hrozně chtěl, když bylo za těch 65 babek a pořád jsem si říkal, že to ještě trošku spadne. A teď mi to samozřejmě přijde nehorázný za ty prachy, ale DY je pořád slušnej a ukazatele taky, ale mám prostě takovej ten psychickej blok. Prostě se zase potvrdilo - nečasuj trh, nečasuj thr, nečasuj trh nebo se z toho zblázníš

Co je nehoráznýho na té akcii za ty prachy? Podívej se na EPS (GAAP i nonGAAP - detaily najdeš nejlépe ve kvartálních reportech), k tomu přidej že je to aristokrat a na druhou stranu misek vah dej riziko, že ostatními léky nepokrají propad Humiry a můžeš vážit na "nákupněprodejních" vahách:-)

Až bude jasné, že růstem tržeb zvládnou propad Humiry, tak už pod 100 nekoupíš.
Cyberguy
Junior Member
**

[*] Zasláno 19-12-2019 v 13:20

Citace: Původně zaslal: Honz4  
... když bylo za těch 65 babek a pořád jsem si říkal, že to ještě trošku spadne. ...

Já ABBV vyčekal na 65,57. Škoda že jsem si utrhnul jen jeden vagónek. Dělám to tak. Nabiju si na jeden nákup a rozhlížím se po správných příležitostech.

pigzor
Junior Member
**

[*] Zasláno 19-12-2019 v 14:08

Ja kupoval ABBV pri propadu za 66, ale vzal jsem i par kousku ted na 87. Pristi rok bych se chtel vic zamerit na diverzifikaci mezi sektory.
Ladislav
Admin

[*] Zasláno 20-12-2019 v 12:11

Nejdražší medikament světa zdarma pro 100 pacientů

Švýcarský pharma koncern Novartis začal prodávat před několika týdny v některých zemích dosud nepřipuštěný
medikament Zolgensma za 2 miliony euro. Nejvyšší cenu ze všech medikamentů světa měl ten neřád.
Nyní se zjistilo, že Zolgensma má vedlejší účinky.
Jestli je to šmejd, měla být cena nízká.
Tedy Novartis poskytne stovce pacientů medikament zadarmo, což může znamenat pokračování testování na lidech,
které mělo být učiněno na opicích.

Profil uživatele Web uživatele Všechny příspěvky od uživatele
Jack N.
Member

[*] Zasláno 21-12-2019 v 10:01

Malá sobotní úvaha:

Copel (ELP) - to je ale hezký růst, kam se hrabe NextEra Energy :-)
https://finviz.com/quote.ashx?t=ELP&ty=c&ta=0&p=...

(jen přátelské pošťouchnutí do Milana V. a Michala H. - NEE je super společnost, ale trochu přefouklá)

Aktuálně se ELP obchoduje za 11 násobek zisků, oproti utilitám v USA, které se běžně obchodují za PE 20 a více se jedná na první pohled o investici výrazně levnější / hodnotnější. Ale je zde jasně vyšší riziko - "this is Brazil". Dokud bude prezidentem Jair Bolsonaro (či obdobně ekonomicko-růstově smýšlejí člověk) a zemi se bude alespoň trochu hospodářsky dařit - růst HDP na další 2 roky je odhadován mezi 2 a 2.4%, je zde prostor pro další růst kurzu ELP. Letošní výsledky za 9 měsíců jsou skvělé - EBITDA + 37%, čistý zisk +26%, provozní cashflow +30%, volné cashflow dokonce + 97%. Finanční páka klesla z 3.1x za poslední dva roky na 2.2x, což je v oblasti utilit výborná hodnota. Všechny tyto údajne dávají prostor pro pěknou dividendu v následujícím roce.

Prolhané Yahoo odhaduje růst EPS na dalších 5 let 7%, ale to nelze brát vážně, neb se jedná o výplod jednoho analytika. I růst o 30% nižší - 5% - by byl hodně dobrý. V neposlední řadě má na cenu ADR vliv kurzu BRL / USD, který se stále drží okolo 5 letých minim (0.25 BRL = 1 USD). I mírné posílení brazilské měny, řekněme na 0.3 - 0.33 bude znamenat solidní růst akcie v $.

Takže jaká bude cena za 5 let podle agentury "Křišťálová koule s.r.o." ? Uvažuji jako férové PE 12, růst EPS 5%, kurz BRL / USD 0.30, výsledkem je 28.1 $ / akcie.

bigusdykus
Member

[*] Zasláno 22-12-2019 v 17:06

Můžete mi prosím vysvětlit o co zhruba jde v aktuálním hlasování WBA?
"Annual Meeting Notice: Walgreens Boots Alliance, Inc. "

Děkuji

roberto marconi
Member

[*] Zasláno 22-12-2019 v 22:14

Zanek: jo, kriminaly bylo jedno z mala, co se da / dalo / v dnesni dobe kupovat. GEO a CXW. Nez jsme to vymudroval, vyletlo to, ale o nic nejde.
Osobne by mne zajimalo...Pavle, ty to mas docela zmaknute… kde jsou danove optimalizace a vyprodeje, typicke pro konec roku...letos nikde nic.

Strelil jsem BKE, mozna pro nakup zpet za nizsi ceny, az pujdou US retailove trzby dolu...zajimava je ta spesl divi 1,25 + zvyseni divi o 20% , ze ano Leni? aaale, ...cele je to moc nahore, uz by mohl prijit drobny vyplach.
 Stran:  1  ..  16    18    20  ..  53