Diskusni forum pro akcie a investice diskuse jak investovat do akcii
Diskusní fórum akcie a burza
Nepřihlášen [Přihlásit - Registrovat]
Dolů

Tisková verze  
 Stran:  1  ..  17    19    21  ..  38
Autor: Předmět: Zajímavé zprávy
Vasek
Member

[*] Zasláno 9-3-2020 v 17:24

FED zase navýšil repo sazby. Jsem psal, jsou to šílenci.

https://www.investicniweb.cz/news-fed-navysuje-objem-prostre...
Profil uživatele Všechny příspěvky od uživatele
Ladislav
Admin

[*] Zasláno 9-3-2020 v 17:38

:) Abáku,
doufám, že jsi dnes s aeroliniemi hezky v mínus. A asi nám nepovíš kolik procent.
Nebo jsi si sice plánoval tu hloupost a nakonec aerolinie nekoupil,
a začal jsi minulý týden příliš brzy jinou spekulaci na prodej s výdělkem.
Ty jsi ještě 33 let mladý a chceš ještě spekulovat na prodej akcií s výdělkem,
tedy asi kontroluješ mínus u akcií každý den, nebo máš nastaven u mnohé akcie STOP LOSS ORDER
a tak dnešní korekce je pro tebe dost nešťastná.
Ale my starší, od 65 let do 113 let jsme se všemi akciemi spokojeni -
- když nechceme nikdy žádnou akcii prodat, nezajímá nás mínus
a jsme každý týden šťastný z dividend. Jen v lednu chodí málo peněz z dividend.

:) Možná že tvoje 60%ní váženost v diskusním fóru klesla na 20%ní váženost, protože se snažíš vydělat v dnešní době spekulací
na růst akcií, když ony každý den klesají 5%. :)
Ale nikdy není pozdě změnit strategii. Až ti bude 86 let, třeba už přestaneš spekulovat na prodej akcií s výdělkem
a začneš držet každou akcii na stálo, pro dividendy a pro děti.
Profil uživatele Web uživatele Všechny příspěvky od uživatele
Ladislav
Admin

[*] Zasláno 9-3-2020 v 17:57

Jo, stará Hošťálková povídala přes plot na zahradě dneska,
že se na amerických burzách hned při otevření, obchodování na 15 minut přerušilo,
protože hlavní americký index byl hned při otevření burzy 7% v mínus.
Ale když obchodování na burze hlavní američtí židé zase dovolili,
ustálil se pokles amerických indexů na krásných -5%. To je nic, to vidíme každý den.
Apple i Microsoft jsou dosud vysoko nad klouzavým průměrem kurzů posledních 200 dní, SMA 200.
Protože děti a mládež kupují 3x předražené akcie Apple a Microsoft každý den, tak jak i mnohem více předražené akcie Amazon, Adobe, Nvidia, Visa, Mastercard. Tyto děti nezažily krach drahých akcií 2000-2003.
abak
Member

[*] Zasláno 9-3-2020 v 17:59

Ladislav:

Není to tak hrozné. Aktuálně jsem 1,9 % pod nákupní cenou Delta Air Lines, Inc. Jiné aerolinie v portfoliu nemám, ale v příbuzném odvětví uvažuji o Boeingu (BA), jeho ocenění už začíná být atraktivní. Pokud se ještě víc přiblíží $200, asi budu vstupovat do nové pozice.

Dnes jsem prozatím vstupoval pouze do ONEOK, Inc. na $37,5 za akcii, reakce trhu na emisi korporátních dluhopisů byla přepjatá, tažená propadem cen ropy, přestože míra expozice OKE v ropném průmyslu je téměř nulová, pokud pomineme jistý substituční vliv, kreditní riziko je ovšem zvýšené. Pokud se situace uklidní, příští rok touto dobou může být OKE opět nad 80 USD za akcii.

Stále držím více než třetinu portfolia v hotovosti a čekám na zajímavější situace, ovšem kvalitní tituly jsou jako přibité, jiných než spekulativních příležitostí příliš není.
Ladislav
Admin

[*] Zasláno 9-3-2020 v 18:02

Abak
Uvědom si, že Boeing je pěkný hajzl.
Boeing je na cestě k bankrotu
a cizí kapitál má 300x vyšší než vlastní kapitál.
To se ti líbí, když je cizí kapitál 300x vyšší než vlastní kapitál?
Graham chtěl při nákupu akcií, aby cizí kapitál nebyl vyšší než vlastní kapitál.
abak
Member

[*] Zasláno 9-3-2020 v 18:08

Ladislav:

Ano, fundamentálně nedává ocenění Boeingu téměř žádný smysl, přesto v tomto případě s ohledem na jeho dominantni postavení na trhu, a to i přes problémy v posledních letech i současné ochromení letecké dopravy, je možné uvažovat o jeho koupi, v každém případě pouze jako velmi spekulativního aktiva s dlouhodobým investičním horizontem a minimální portfoliovou expozicí.

Je zde rozpor s vaší investiční filosofií, s tím zcela souhlasím, ale objektivní důvody k jeho případné koupi mám jiné, viz výše.

Ideální portfolio je takové, jež sestává z vzájemně nekorelovaného koše aktiv (a strategií), rád doplním hodnotové akcie o růstové a spekulativní tituly, je-li jejich cena příznivá vzhledem k historickému vývoji.
Stanislav
Senior Member

[*] Zasláno 9-3-2020 v 18:23

I za poslední krize padaly akcie a měly k tomu vážný důvod, ale teď je to prkotina. Vzhledem k tomu, že se o tom neustále mele, tak to na klidu nepřidá a mladí a neklidní Janci ze strachu prodávají akcie s velkou ztrátou, když by měli naopak nakupovat. V poslední krizi DJIA klesl o -50%, teď by se to mohlo klidně opakovat a setrvat klidně i 2 roky, aby se dalo opět lacino nakoupit. Ten koronavirus je úplně směšný se svou smrtností, když na spalničky umírá více jak 100.000 dětí ročně a přesto se hloupí lidi brání očkování a nikde se o tom hlavně debilně nemele!!! My staří protřelí investoři, prošlí různými krizemi a mnohými morovými epidemiemi, máme ještě dost páry na dobré nákupy. Na přednášce mimochodem padl i vědecký názor, že P/B nehraje žádnou roli v nákupu akcie. Já, pan Ladislav a Graham se však nenecháme zviklat novými pseudovědeckými objevy a bigótně setrváme na stařeckých řemeslných základech fundamentální analýzy. Škoda jen, že jsem tam byl tak sám opuštěn a cítil se jako kůl v plotě. Fundamentální latina je pro mě Biblí a vždy to tak bude, i kdyby trakaře padaly ze vzduchu na zem. To, že dnes ropáci padají, přece nic neznamená a je to jen důvod k dalšímu nákupu. Bohužel nejsem Bůh, takže neumím předvídat situace na burzách v předstihu, takže i laciný nákup v minulosti se dnes může krátkodobě jevit jako předražený. Zásadně nakupuji fundamentálně laciné akcie a na svých zvycích nehodlám nic měnit. :no:

Podle údajů Světové zdravotnické organizace
(WHO) do začátku 21. století počet nemocných klesl zhruba na 35 milionů případů za rok a
úmrtnost na spalničky poklesla ze 651 600 úmrtí v roce 2000 na 134 200 v roce 2015. Přesto
spalničky nadále zůstávají jednou z hlavních příčin úmrtnosti malých dětí v globálním
měřítku.

AT&T, Citigroup, British American Tobacco ADR, CenturyLink, PPL, Macy's, RDS.B ADR, WFC
abak
Member

[*] Zasláno 9-3-2020 v 18:35

Stanislav:

Bohužel skutečnost není vždy fundamentálním oceněním nakloněna. Problém je v tom, že posledních deset let nebylo k hodnotovým investorům přilíš štědrých, ti kteří dali alespoň částečně přednost růstovým titulům, zejména z technologických odvětví, dopadli významně lépe a dosáhli vyššího celkové zhodnocení portfolia. Značná část teorie fundamentální analýzy je poplatná době, v níž vznikla, tedy v prostředí relativně dynamičtějšího ekonomického prostředí, vyšších úrokových sazeb, vyššího růstu cenové hladiny a značně odlišného ekonomicko–politického prostředí. V uplynulých deseti letech byla cena akcií daleko více determinována pozitivním očekáváním ve vývoji EPS, než přiznivým fundamentálním oceněním hodnotových dividendových akcií, často působících ve skormírajících, nebo značně stagnujících odvětvích. V době konjunktury bohužel bývá finanční zdraví podniku až na druhém místě a dominuje inovativní potenciál a potenciální růst tržního podílu podniku v odvětví, možná, že jsme v současnosti opět na křižovatce, stále enormní valuace technologického sektoru tomu ale příliš nenasvědčuje.
Wiki
Member

[*] Zasláno 9-3-2020 v 18:56

Na dnešním propadu cen ropy má větší podíl než coronavirus snaha Rusů pomstít se američanům za uvalené sankce a překážky při kladení potrubí Nordstream 2, kdy švýcarská loď, která se specializuje na pokládku potrubí po nátlaku Trumpa, že skončí na černé listině, smlouvu vypověděla, čímž byli Rusi přinuceni podepsat tranzitní dohodu s Ukrajinou. Při domlouvání se Saudy ruský ministr energetiky Novak odmítl podepsat snížení těžebních kvót, protože Rusko má sice vyšší těžební náklady na ropu než SA, ale výhodu v distribuci jak ropy tak plynu.
Likvidace amerických břidličných těžařů navíc zřejmě poškodí i americké banky, které tyto těžaře zaúvěrovaly, protože ti nebudou schopni dluhy splácet.
Vasek
Member

[*] Zasláno 9-3-2020 v 20:10

No já byt na místě Rusů, zvolím jinou taktiku. Opačnou. Naopak bych začal na trh dodávat daleko méně ropy, aby Američani či někdo musel těžit více. USA nemá nekonečné množství ropy. Navíc si tím ničí krajinu, podzemní vody atd. Jen ať těží, až nebudou mít co, tak pak bych jim prodával možná ropu. Ale ne za USD. Ty si můžou vytisknout.

Opravdu nevím, kolik ropy mají břidlicích. Ale ty vrty se rychle vyčerpávají a musí se obnovovat.

Ta samé kdyby udělali Saudové, tam myslím, že USA brzo ropa dojde.
Vasek
Member

[*] Zasláno 9-3-2020 v 20:31

Chlapi, nekouká někdo na dluhopisy mexické těžební společnosti PEMEX.

Já už já v merku rok, ale byly moc drahé, dnes jsou na ceně, které mne zajímala v minulosti.

10.000,- USD dluhopis má kupon 6,375%, stojí 7.900,- USD. Takže úroková sazba do splatnosti je kolem 8,22% ročně. Myslím, že daň je 15%, ale to se podívám do smlouvy o zamezení dvojího zdanění, tu s Mexikem máme.

Myslím, že taková sleva je zajímavá, protože úroky půjdou dále dolů, resp. do záporu a až sedne prach, tak inkasovat můžete každý půl rok kupon a ještě cena dluhopisu v čase poroste. Bych ho držel do splatnosti.

Mám ceny v reálném čase.

TomasV
Member

[*] Zasláno 9-3-2020 v 21:13

Tak možná se přeci jen dočkáme dobré ceny za JnJ
https://seekingalpha.com/news/3549872-final-tally-from-fda-t...

Investiční strategie:B&H
Portfolio:
ABBV,BAS,BIL,BMT,BMW,CSCO,D,IBE,MMM,MO,MUV2,PEP,PM,PPL,RDSB,T,WFC,XOM,IBM,UL,DIS,SBUX,MSFT,HD,BMY,KHC,PFE,WBD,INTC.
Pavel
Senior Member

[*] Zasláno 9-3-2020 v 21:43

Citace: Původně zaslal: TomasV  

Závěr obchodování ani post market žádný pokles ceny neukazuje, tak bych to moc nadějně neviděl:-(
michal.holik
Member

[*] Zasláno 9-3-2020 v 22:00

Citace: Původně zaslal: Pavel  
Citace: Původně zaslal: TomasV  

Závěr obchodování ani post market žádný pokles ceny neukazuje, tak bych to moc nadějně neviděl:-(

JNJ se ted prodava za PE 15. Kdo investuje za roky dopredu tak muze koupit ted ;-)

<<< DIVIDENDOVÉ PORTFOLIO /// YOC celého ptf cca 4,5 % /// 1y DGR celého ptf cca 8,5 % >>>
Energy ________________ ---aktuálně nic---
Industrials ___________ MMM, RTX
CyclicalConsGoods _____ MCD
NonCyclicalConsGoods __ PEP, PG
Tobacco _______________ MO, PM
Financials ____________ MA, V
BDCs __________________ MAIN, ARCC, CSWC, GAIN
mREITs ________________ NRZ, ABR
Healthcare ____________ JNJ, PFE, ABBV
Technology ____________ MSFT, CSCO, INTC, AAPL
Telecommunications ____ T
Utilities _____________ NEE, DUK
eREITs ________________ O, OHI, WPC, NNN, STOR, AMT
Stanislav
Senior Member

[*] Zasláno 10-3-2020 v 06:36

Míšo, podle roční uzávěrky skončil JNJ za celý loňský rok 2019 v zisku 5,63 USD na akcii. Včera byla uzavírací cena 139,95 USD. Pokud to pokrátíme, tak výsledné P/E je 24,86. Pod 85 USD by ta akcie byla zaručeně koupitelná, jinak je to předražený šunt. Dividenda není ani 3%, a pokud se promítne inflace do DY, tak je výsledek OO PRD! Netto dividendový zisk 2,3% a US inflace 2,3%!!!
https://johnsonandjohnson.gcs-web.com/news-releases/news-rel...

AT&T, Citigroup, British American Tobacco ADR, CenturyLink, PPL, Macy's, RDS.B ADR, WFC
Ladislav
Admin

[*] Zasláno 10-3-2020 v 08:36

Zdá se, že téměř nikdo nezemřel na Covid 19.
Ale aby zprávy ve všech možných mediích světa byly dostečně zajímavé,
počítají se do úmrtí na koronavirus stovky smrtí stářím, infarktem a zápalem plic.
A to je lumpárna. Protože obchodní automaty na burzách mají stále větší strach a spekulují na pokles.
Zvláště debilní strašení s koronavirem probíhá v tyto dny na webstránce :( www.seznam.cz
Pavel
Senior Member

[*] Zasláno 10-3-2020 v 08:55

Citace: Původně zaslal: Stanislav  
Míšo, podle roční uzávěrky skončil JNJ za celý loňský rok 2019 v zisku 5,63 USD na akcii. Včera byla uzavírací cena 139,95 USD. Pokud to pokrátíme, tak výsledné P/E je 24,86. Pod 85 USD by ta akcie byla zaručeně koupitelná, jinak je to předražený šunt. Dividenda není ani 3%, a pokud se promítne inflace do DY, tak je výsledek OO PRD! Netto dividendový zisk 2,3% a US inflace 2,3%!!!

Není EPS jako EPS, jeden i druhý Johnson pravil 22. února o uplynulém roce:

2019 Full-Year EPS of $5.63 increased 0.4%; adjusted EPS of $8.68 increased 6.1%
michal.holik
Member

[*] Zasláno 10-3-2020 v 09:26

Citace: Původně zaslal: Pavel  
Citace: Původně zaslal: Stanislav  

Není EPS jako EPS, jeden i druhý Johnson pravil 22. února o uplynulém roce:

2019 Full-Year EPS of $5.63 increased 0.4%; adjusted EPS of $8.68 increased 6.1%

Stando, přeju ti dobré ráno.
Přesně jak píše Pavel: EPS 8,68, na FY2020 je odhad 8,99, na FY2021 je odhad 9,68.
Včerejší zavíračka 136,44.

Trocha jednoduché matematiky:
PE(FY2019) = 15,72
PE(FY2020) = 15,18
PE(FY2021) = 14,10

Čili mé tvrzení nebylo mylné. Všechna čísla jsou z Yahoo Finance https://finance.yahoo.com/quote/JNJ/analysis?p=JNJ
Pokud bude JNJ za 85 tak přijedu kamionem!!! Ne, Stando, JNJ skutečně není předražená firma.
Je to jedna ze dvou nejzdravějších firem světa. Její rating je dokonce lepší než rating samotného rozpočtu USA (nevím o kolik stupňů, ale tuším o jeden nebo o dva). Za zmínku samozřejmě stojí to, že JNJ zvyšuje dividendy asi tak půl století ;-)
DY je takový jaký je. DY je samozřejmě nesmysl porovnávat s inflací, to už jsme zde probírali již mnohokrát. S inflací se porovnává DGR neboli o kolik nám ročně zvyšuje JNJ dividendy. DGR u JNJ je orientačně 2 až 3 násobek inflace. Když chceš porovnat DY tak si to porovnej třeba se sazbou na spořáku, nebo nějakým bondem.

Tož tak, za mě JNJ klidně hned BUY kdo staví novou pozici. Kdo již nějaké kusy má tak může zkusit vyčkat na lepší cenu.
Já mám JNJ plnou stodolu, je to moje nejsilnější pozice. Pokud by cena klesla ještě aspoň o 10 % tak teprve tehdy začnu uvažovat o příkupu.

:yes::yes::yes: LONG JNJ, LONG LIVE ROCK'N'ROLL :yes::yes::yes:

<<< DIVIDENDOVÉ PORTFOLIO /// YOC celého ptf cca 4,5 % /// 1y DGR celého ptf cca 8,5 % >>>
Energy ________________ ---aktuálně nic---
Industrials ___________ MMM, RTX
CyclicalConsGoods _____ MCD
NonCyclicalConsGoods __ PEP, PG
Tobacco _______________ MO, PM
Financials ____________ MA, V
BDCs __________________ MAIN, ARCC, CSWC, GAIN
mREITs ________________ NRZ, ABR
Healthcare ____________ JNJ, PFE, ABBV
Technology ____________ MSFT, CSCO, INTC, AAPL
Telecommunications ____ T
Utilities _____________ NEE, DUK
eREITs ________________ O, OHI, WPC, NNN, STOR, AMT
Stanislav
Senior Member

[*] Zasláno 10-3-2020 v 18:10

Míšo v tom tvém překrásném zisku jsou například schovány 1,5 USD náklady na soudní spory a 1,43 USD náklady na odpisy nehmotného majetku na jednu akcii. To jsou nejmarkantnější položky, které jsem vyhledal. Já jsem se vždy domníval, že se počítá jen jeden čistý zisk, zbavený veškerých fujtajblových nákladů. Pokud by to bylo jednorázové, tak by se to dalo dejme tomu chápat, ale oba náklady meziročně rostly a na soudní spory dokonce extrémně. To je stejné, jako bys říkal, že máš plat 30 litrů a 20 litrů zaplatíš z toho nájem a místo 10 litrů budeš tvrdit, že máš pořád 30 litrů zisk. Ty čísla jsou přímo z roční uzávěrky dané firmy. Kolikrát s tím ti šmejdi manipulují, aby ty čísla vypadala lépe nebo hůře, jak se jim to zrovna hodí do krámu. V minulosti se tu vedla diskuse na podobné téma DEBT/EBITDA a taktéž to nedopadlo růžově. Nejsem žádný šampión ohledně čtení výkazů, ale toto chápu tak, jak to zde píši a za tím si i stojím! Pokud se však pletu, tak ať mě někdo laskavě opraví. V minulosti, když jsem lámaně přelouskával německé weby, tak němečtí investoři dbali velký důraz na nízké P/B a také vyšší EBITDA marži nad 15% a já se této mantry od té doby držím. Od lidí například z Patria píše jeden ,,odborník,, z VŠE Jirka Soustružník slovo deflinflace, které se mu urodilo v hlavě a na takové ,,odborníky,, já z vysoka s*ru! Moje bývalá přítelkyně měla VŠE v Moskvě a bohužel ani nevěděla, jak se řekne rusky burza, což mi připadalo docela zvláštní, a tudíž si o lidech s tímto vzděláním nedělám žádné iluze a jednoznačně to považuji za žumpovní vzdělání. Sice nevím, jak je tomu dnes, ale zlehčením matematiky se domnívám, že ten obraz bude podobný jako před lety, i když někteří jedinci mohou samozřejmě vynikat, ale zaručeně bez školské osnovy a jedině vždy a pouze jako vlci samotáři.
Nevhodné příspěvky ti šmejdi mazali a hovadiny vylezlé z dutých hlav nechávali:
https://www.patria.cz/zpravodajstvi/1699003/svet-v-roce-2050...

Mindoro
Junior Member
**

[*] Zasláno 10-3-2020 v 22:31

Tak tu máme další hvězdu koronavirové mánie , Aytu BioScience ( rychlý Covid test) dnes +489%
arkyn
Member

[*] Zasláno 11-3-2020 v 13:19

Myslim ze pomahat se zacne uz brzo, je otazka efektu.
https://www.kurzy.cz/zpravy/534091-italska-ekonomika-pada-do...

Trhy podle me cekaji na cca 4 veci:
1) az se saudove dohodnou s rusakama
2) az zacnou klesat cisla koronaviru v eu a usa
3) az se ecb a fed vytasi jak ty propady zalepi a zaplati
4) zpravy dilcich podniku co to stalo, ale pokud to bude jednorazovka tak to bude odpusteno

Italie bude hodne potrebovat bod 3.
Ale pricinou je bod 2, bez nehoz podle me moc nahoru nepujdeme.
Pavel
Senior Member

[*] Zasláno 11-3-2020 v 13:46

Citace: Původně zaslal: arkyn  
Myslim ze pomahat se zacne uz brzo, je otazka efektu.
https://www.kurzy.cz/zpravy/534091-italska-ekonomika-pada-do...

Trhy podle me cekaji na cca 4 veci:
1) az se saudove dohodnou s rusakama
2) az zacnou klesat cisla koronaviru v eu a usa
3) az se ecb a fed vytasi jak ty propady zalepi a zaplati
4) zpravy dilcich podniku co to stalo, ale pokud to bude jednorazovka tak to bude odpusteno

Italie bude hodne potrebovat bod 3.

Ale pricinou je bod 2, bez nehoz podle me moc nahoru nepujdeme.

Souhlas, bod č. 2 je zásadní, zejména když se po Evropě šíří čím dál větší restrikce generující omezení ekonomické aktivity. Ad 3 - ta socialistická Máňa v čele ECB už hystericky vykřikuje, jak strašně moc je potřeba udělat pro odvrácení recese, takže brzy přijdou první kroky a nejen od ECB.

Bod 1 je obousměrný, když se vyřeší bod 2, může 1 být i stimulem pro ekonomiky.
pigzor
Junior Member
**

[*] Zasláno 11-3-2020 v 13:54

A pozitivni zvrat u bodu 2 muze prijit klidne az za pul roku.
Antoan
Junior Member
**

[*] Zasláno 11-3-2020 v 15:08

pigzor:
To je dúfam príliš skeptické. Ak sa dá veriť číslam nakazených z Číny tak zvrat nastal cca po mesiaci. Ale drastickými opatreniami. Štáty EÚ dávkujú opatrenia postupne (o disciplíne pomlčím) čo je chyba, tým sa to len predĺži. V akom bode sme ale teraz neviem.
Vasek
Member

[*] Zasláno 11-3-2020 v 16:05

Jak jsem psal v tom příspěvku, včera to mělo jít nahoru, ale pak zase dolů až na 21.900 - DJ. Tam se to údajně má otočit. Tak jsem zvědavý. Do 21.900 ještě daleko, ale ne dost daleko s ohledem na dnešních 800 bodů dolů.
 Stran:  1  ..  17    19    21  ..  38