Stran:
1
..
17
18
19
20
21
..
44 |
Pavel
Senior Member

|
|
Citace: Původně zaslal: Stanislav  | Mě Minarjo překvapilo to zvýšení daní v Irsku, což jde proti podstatě kapitalismu a brzdí to rozvoj i růst HDP, protože se to prožere ve spotřebě. Ona
ta panika samozřejmě opadne, až se to svinstvo dostane pod kontrolu nebo se najde nějaký lék. Já jsem ti zvědavej, jestli mi pošlou začátkem května tu
daňovou vratku nebo budu muset čekat až do srpna, když to tak hloupě posunuli? Vůbec nechápu, že to elektronické podání musí být pro firmy problém,
když je to už za minulý rok a měli na to fůru času. Já už to mám z krku a nemusím na to aspoň myslet. Hodně lidí to nechává na poslední chvíli. Pokud
by nebyly sankce za elektronické podání, tak už bych to měl samozřejmě dávno. |
Vratku ti pošlou do konce dubna (podáš-li do konce března přiznání), speciálně to zdůrazňovali. Odklad je hlavně pro ty, co musí daň doplácet.
|
|
Stanislav
Senior Member

|
|
Pavle, DPFO mělo končit začátkem dubna a vzhledem k tomu, že ČNB má na to měsíc, tak by ten termín byl reálný až začátkem května. Tu informaci jsem
nečetl, že by to mělo být v dubnu, ale zaměstnanci to mají v březnové výplatě, tedy kolem 10.4.2020. Nám chodí výplata v předstihu, takže i 6. den v
měsíci není žádný zázrak. Bude to skvělá nálož v měsíci květnu, kdy opět budu moci pálit na RDS.B. Kéž by ta cena zůstala ještě pod 40 USD, abych si
snížil opět nákupku pod 45 USD. Pokud by snížili dividendu o -50%, tak i potom to bude výrazněji ziskové, než kterékoliv jiné tituly. Po včerejšku
jsem na tom opět lépe, než tomu bylo v prosinci 2018, takže si nemohu na nic stěžovat. Pan Ladislav má pravdu s těmi dividendovými tituly a každý to
zaručeně kvituje, že i v této době proudí alespoň nějaké příjmy. Tato lekce nabádá pouze pro nákupy titulů s vyšší tržní hodnotou a já jsem se konečně
z toho poučil. Jakmile člověk není ve střehu a dělá hlouposti, tak si těžce finančně ublíží. Experimentování je dobré nechat vědě, ale ve financích se
to nehodí a především to uškodí nám samotným. Ten propad DJIA se už zřejmě nebude opakovat a uvidí se v čase, jak se povede ekonomice. Zatím to
vypadá, že 6 - 9 měsíců by mělo trvat zažehnání té pandémie, takže celosvětově ekonomika bude pouze stagnovat, a pak se to zase rozjede. Hlavně to
není mor, jak se to bohužel v současné době prezentuje, což považuji za velkou chybu.
AT&T, Citigroup, British American Tobacco ADR, CenturyLink, PPL, Macy's, RDS.B ADR, WFC
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Dividendy BHP Group z Británie přišly dnes na konto.
To je u mne 180 € před daní. Z investice 7.000 € před pár lety, když byla akcie dražší než dnes.
Chodí 2x ročně.
|
|
Logen
Junior Member

|
|
Mate uz vsichni pripsany dividendy od Shell A a Shell B (nakoupene na Xetra)?
Vyplata byla predevcirem a FIO stale nic.
Asi si eura od klientu na par dni pujci, otoci a pak se to objevi v obchodech, samozrejme ze s datem 24.3.
Klasika
|
|
Mindoro
Junior Member

|
|
Nevím , jestli ti to pomůže, mám RDS-B koupené na Xetra, ale broker je Degiro, divi připsána 23.3.
|
|
Vyky
Junior Member

|
|
Logene, Fio standardně posílá divi tak cca s týdením zpožděním od pay date a v eBrokeru to uvidíš jako připsané k pay date. Vydrž v klidu, ono to
dojde. Občas je trochu poprudím ve Fio servisu, kdy konečně dojde divi. :-)
|
|
Logen
Junior Member

|
|
Vyky: Diky, to ja vim, ze dorazi - po nekolika dnech se spravnym datumem. Ja jen ze sam bych si vedel se zminovanymi (zapujcenymi) eury rady.
|
|
Vyky
Junior Member

|
|
Logen: To je nás víc. ;-)
|
|
Mirekk
Junior Member

|
|
Ani mě ještě FIO nepřipsalo divi od R.D.Shellu
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Hlašte prosím dividendu Kraft Heinz, kdo ji v těchto dnech dostane.
|
|
pigzor
Junior Member

|
|
Hlasim. Kraft Heinz dividenda pristala dnes v 7:39 na Degiru.
|
|
Mirekk
Junior Member

|
|
Aj mě, 12,14$ doma
|
|
Jiri11
Junior Member

|
|
Dnes 27.3. v 7:39 byla připsána dividenda z Kraft Heinz.
|
|
Jack N.
Member

|
|
Copel (ELP) by měl vyplatit v létě tučnou dividendu, 2.47 BRL / akcie, meziročně +68 % !
Výsledky za 4Q opět výtečné, bohužel teď nastane hubenější období ...
Nebýt toho zpropadenýho viru, tak je dnes cena mezi 18-20 $.
No tak příští rok, nejdéle za dva 
|
|
r626
Member

|
|
Banco Santander bez divi:
http://www.msn.com/cs-cz/zpravy/koronavirus/firmy-čelí-tlaku...
Rozhodnutí nevyplatit dividendu, ačkoli si ji vyplatit dovolit může, už dříve oznámila španělská Banco Santander.
|
|
mr.stepka
Junior Member

|
|
Pozdržení dividend (min. do podzimu) doporučila ECB, takže se to pravděpodobně nebude týkat jenom Santander:
https://www.bankingsupervision.europa.eu/press/pr/date/2020/html/ssm.pr200327~d4d8f81a53.en.html
Osobně by mě nepřekvapilo, kdyby letošní výplata dividendy byla s ohledem na situaci posunuta třeba na příští rok.
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Banco Santander nekrátí dividendu - česká bolševická media lžou
Banco Santander přechází letos z placení dividendy ve dvou částech ročně
na placení celé dividendy jednou ročně.
Takže listopadová dividenda se přičítá ke květnové dividendě
a vypadá to, že nebude dividenda snížena.
Bude pouze listopadová dividenda posunuta a přičtena ke květnové.
A tak v květnu 2021 by měla být dividenda přibližně 2x vyšší než v květnu 2020.
Protože ke květnové 2021 bude přičtena listopadová 2020.
Comprendes? Pienso que no.
|
|
Wiki
Member

|
|
Dnes byly na Lynxu připsány divi od BHP GROUP, BP (nezdaněny) a KRAFT HEINZ.
|
|
Pavel
Senior Member

|
|
Citace: Původně zaslal: Ladislav  | Banco Santander nekrátí dividendu - česká bolševická media lžou
Banco Santander přechází letos z placení dividendy ve dvou částech ročně
na placení celé dividendy jednou ročně.
Takže listopadová dividenda se přičítá ke květnové dividendě
a vypadá to, že nebude dividenda snížena.
Bude pouze listopadová dividenda posunuta a přičtena ke květnové.
A tak v květnu 2021 by měla být dividenda přibližně 2x vyšší než v květnu 2020.
Protože ke květnové 2021 bude přičtena listopadová 2020.
Comprendes? Pienso que no. |
Je to jen zakamuflovaně odložená možnost ty dividendy ještě snížit, zrušit nebo odložit. Zejména po páteční výzvě ECB:
https://www.patria.cz/zpravodajstvi/4374266/nevyplacejte-kvu...
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Přišla dividenda Bank of America a Kraft Heinz.
Ze stejné investice je dividenda Kraft Heinz o třetinu vyšší.
Nevim, proč Bank of America 10 let po krizi platí stále mizernou dividendu
a Kraft Heinz jakoby byl jen z dvouleté krize dnes venku.
|
|
blac
Junior Member

|
|
Pro ty co na to cekali jako ja: New Residental Investment (NRZ) deklarovalo dividendu $0.05 za Q1 ...
|
|
Jack N.
Member

|
|
No, běžné akcie NRZ utrpěly, ale preferenční vypadají stále dobře.
Obchodují se okolo 50% výpovědní ceny, takže výnos se pohybuje kolem 13-14%.
Třeba Céčko má až call date až 2025, což slibuje libový výnos - tedy pokud NRZ nepůjde do kytek ...
|
|
Stanislav
Senior Member

|
|
NRZ je nebezpečná akcie, stejně jako Macy´s, což jsem ovšem věděl, ale stejně jsem jí hlupák koupil s přízemní vidinou zbohatnutí. Kdo bude kupovat i
později tyto akcie, tak by zasloužil povinnou karanténu. Nejsme tu od toho, abychom živili obchodní automaty, ale budovali si pasivní příjem s rozumem
a hlavně dlouhodobě. Tato krize naučí snad každého, jak by se měl potom chovat a je to lekce k nezaplacení, i když někdo bude krvácet více, než by si
opravdu i přál. Všechno pomine, tak si hlavně šetřete další peníze na náboje k výstřelu z ponorky, jak by pravil Cutty a další výstřel by vám měl
zajistit i možná 100% zhodnocení.
AT&T, Citigroup, British American Tobacco ADR, CenturyLink, PPL, Macy's, RDS.B ADR, WFC
|
|
Pavel
Senior Member

|
|
Nový kvartál dividend se včera hezky rozjel, tradičně první dividendy z mých akcií jsou HPQ a HPE (následovníci původní firmy Hewlett Packard).
Dividendy stejné jako v předchozím kvartálu, vše šlape podle plánu.
HPQ dividenda 17,62 centů, aktuální výnos 4,75%
HPE dividenda 12 centů, aktuální výnos 5,01%
|
|
Martinski
Junior Member

|
|
HSBC zastavilo dividendu  
On 31 March 2020, HSBC announced it was cancelling the fourth interim dividend for 2019 amid the economic uncertainty surrounding the coronavirus
pandemic, and would not be paying the first three interim dividends for 2020. The Group will review dividend policy later in 2020.
|
|
Stran:
1
..
17
18
19
20
21
..
44 |