Stran:
1
..
17
18
19
20
21
..
53 |
Pavel
Senior Member

|
|
Citace: Původně zaslal: roberto marconi  |
Osobne by mne zajimalo...Pavle, ty to mas docela zmaknute… kde jsou danove optimalizace a vyprodeje, typicke pro konec roku...letos nikde nic.
|
Není to tak jednoduché, někdy se optimalizuje daňově, někdy se optimalizuje výnos za kalendářní rok, atd. Řekl bych, že letos po hladovém akciovém
výnosu 2018 se všichni těší na bonusy za výnosy akciového trhu 2019.
|
|
roberto marconi
Member

|
|
...myslis, Pavle, vsichni spravci portfolii,...tak to jo, souhlas, ja jsem si nadelil bonus z prodaneho Bucklu :-)
|
|
Pavel
Senior Member

|
|
Většinou to tak je Bobe, uvažuje se krátce, co vydělám letos - to bude doma. Příští rok mě nezajímá, nějak taky dopadne.
Problémem se spíš stávají ESG investice a tlak z vedení velkých firem na ty portfoliomanažery. Pro nás to znamená - dělejme to obráceně. Kupujme
ropáky ve slevě.
https://www.investopedia.com/terms/e/environmental-social-an...
|
|
michal.holik
Member

|
|
Citace: Původně zaslal: Jack N.  | Malá sobotní úvaha:
Copel (ELP) - to je ale hezký růst, kam se hrabe NextEra Energy :-)
https://finviz.com/quote.ashx?t=ELP&ty=c&ta=0&p=...
(jen přátelské pošťouchnutí do Milana V. a Michala H. - NEE je super společnost, ale trochu přefouklá)
Aktuálně se ELP obchoduje za 11 násobek zisků, oproti utilitám v USA, které se běžně obchodují za PE 20 a více se jedná na první pohled o investici
výrazně levnější / hodnotnější. Ale je zde jasně vyšší riziko - "this is Brazil". Dokud bude prezidentem Jair Bolsonaro (či obdobně ekonomicko-růstově
smýšlejí člověk) a zemi se bude alespoň trochu hospodářsky dařit - růst HDP na další 2 roky je odhadován mezi 2 a 2.4%, je zde prostor pro další růst
kurzu ELP. Letošní výsledky za 9 měsíců jsou skvělé - EBITDA + 37%, čistý zisk +26%, provozní cashflow +30%, volné cashflow dokonce + 97%. Finanční
páka klesla z 3.1x za poslední dva roky na 2.2x, což je v oblasti utilit výborná hodnota. Všechny tyto údajne dávají prostor pro pěknou dividendu v
následujícím roce.
Prolhané Yahoo odhaduje růst EPS na dalších 5 let 7%, ale to nelze brát vážně, neb se jedná o výplod jednoho analytika. I růst o 30% nižší - 5% - by
byl hodně dobrý. V neposlední řadě má na cenu ADR vliv kurzu BRL / USD, který se stále drží okolo 5 letých minim (0.25 BRL = 1 USD). I mírné posílení
brazilské měny, řekněme na 0.3 - 0.33 bude znamenat solidní růst akcie v $.
Takže jaká bude cena za 5 let podle agentury "Křišťálová koule s.r.o." ? Uvažuji jako férové PE 12, růst EPS 5%, kurz BRL / USD 0.30, výsledkem je
28.1 $ / akcie.
|
Jacku, hezká krátká analýza. Děkujeme.
NEE jede šíleně. Od prvního nákupu loni jsem + 58 %.
Jak sám říkáš - ELP je riziko protože Brazílíe.
Na druhou stranu je mi ticker ELP velmi sympatický jelikož se jedná o zkratku hudebního interpreta, kterého mám velmi rád ;-)
<<< DIVIDENDOVÉ PORTFOLIO /// YOC celého ptf cca 4,5 % /// 1y DGR celého ptf cca 8,5 %
>>>
Energy ________________ ---aktuálně nic---
Industrials ___________ MMM, RTX
CyclicalConsGoods _____ MCD
NonCyclicalConsGoods __ PEP, PG
Tobacco _______________ MO, PM
Financials ____________ MA, V
BDCs __________________ MAIN, ARCC, CSWC,
GAIN
mREITs ________________ NRZ, ABR
Healthcare ____________ JNJ, PFE, ABBV
Technology ____________ MSFT, CSCO, INTC,
AAPL
Telecommunications ____ T
Utilities _____________ NEE, DUK
eREITs ________________ O, OHI, WPC, NNN,
STOR, AMT
|
|
Jack N.
Member

|
|
ELP = nejspíš se jedná o Emerson, Lake & Palmer ?
Super skupina !
|
|
Pavel
Senior Member

|
|
Boeing a jeho potíže:
https://www.novinky.cz/zahranicni/clanek/americky-kongres-do...
|
|
MilanV
Member

|
|
Boeing - já si myslím, že ještě vyleze ven hodně špíny. Odstoupení hlavy jen dokazuje, že se ještě bude dít. Boeing mne láká na investici až tak za
rok, co budou definovány škody nejen z havárie, ale i od odstávky letadel a propadu tržního podílu. Bude muset projít očistou jako GE ač ta na tom byl
hůře.
Kdybych byl spekulant tak nějaká opce na pokles by mne jistě lákala
ptf dle hodnoty
rustove: MA,MSFT,ADBE,NVDA,ABT,ADSK,ATVI,LKQ,HD,UNH,NKE,DHI,BRK-B,ADP,AAPL,ASML,AMAT,FB,RTX,BLK,UNP
na stalo: NRZ,MAIN,ABR,AM,WMB,MO,VET,TABAK,ABBV,SPG,GAIN
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Boeing nekupovat!
Zadlužení je nesmírně vysoké.
Cizí kapitál je 300x vyšší než vlastní kapitál.
P/B negativní. P/E 50.
https://finance.yahoo.com/quote/BA/balance-sheet?p=BA
|
|
bigusdykus
Member

|
|
Čím to je, že i přes všechny negativní zprávy neklesl ještě Boeing ani na roční minimum?
Prolhaný agent placený od hedgefondu.
ČEZ, AAPL, ABBV, AT&T, CEPU, 3M, GSK, BASF, Allianz, Intel, Lufthansa, Kraft Keinz, RDS-B, BMW, Banco Santander, WBA, JNJ, MCD, BHP/BIL, Cisco,
Moneta, Enbridge
Špekulace: ABNB, CRSR
|
|
MilanV
Member

|
|
Boeing - taky se divím. Dělají sice účetní rezervy na vypořádání škod, ale čekám je daleko větší. Samozřejmě po započtení pojistek za odpovědnost, u
kterých těžko předpokládat, co kryjí. Asi škody za životy ano, možná za škodu způsobené třetím osobám (uzemnění letadel), ale těžko výpadek výroby.
Mimochodem ty pojistné škody by se měly projevit v pojišťovnách či zajišťovnách.
Teď ještě nepodařený let rakety asi nebude moc ziskový a někdo zaplatí tento let
Po tom všem musí zákonitě klesnout zisk a rapidně růst PE. Osobně čekám na propad ceny na tříleté minimum a i ohrožení výplaty dividendy
ptf dle hodnoty
rustove: MA,MSFT,ADBE,NVDA,ABT,ADSK,ATVI,LKQ,HD,UNH,NKE,DHI,BRK-B,ADP,AAPL,ASML,AMAT,FB,RTX,BLK,UNP
|
|
michal.holik
Member

|
|
DING DING DING, Jack získává dva bludišťáky ;-)
<<< DIVIDENDOVÉ PORTFOLIO /// YOC celého ptf cca 4,5 % /// 1y DGR celého ptf cca 8,5 %
>>>
Energy ________________ ---aktuálně nic---
Industrials ___________ MMM, RTX
CyclicalConsGoods _____ MCD
NonCyclicalConsGoods __ PEP, PG
Tobacco _______________ MO, PM
Financials ____________ MA, V
BDCs __________________ MAIN, ARCC, CSWC,
GAIN
mREITs ________________ NRZ, ABR
Healthcare ____________ JNJ, PFE, ABBV
Technology ____________ MSFT, CSCO, INTC,
AAPL
Telecommunications ____ T
Utilities _____________ NEE, DUK
eREITs ________________ O, OHI, WPC, NNN,
STOR, AMT
|
|
zanek
Junior Member

|
|
Dal jsem si do watchlistu Franklin Resources (BEN), nevim jestli to tu nekdo ma a sleduje detailneji. Revenue ma jeste nekolik let klesat, takze zatim
jenom na pozorovani. Prece jenom 37 let zvysovani dividendy a 4% yield uz stoji za pozornost. Ale pokud jednou by prolhani analytici predpovedeli
zvysovani trzeb, tak bych zacal zvazovat vstup do pozice.
|
|
MilanV
Member

|
|
Rád bych se Vás zeptal na názor pro Orchid Island Capital (ORC)
Dlouhodobě klesá. Dlouhodobé dluhy žádné, ale krátkodobé více jak 9násobek eq. Dividenda přes 16% ale v minulosti postupně zmenšovali (dnes 0,08USD v
roce 2017 0,14USD). PB přes 3,... že by člověk řekl jednoznačně ne.
Ale budoucí PE 7 a hlásí růst zisku na příští rok přes 150%. Že by byla právě v tom dolíku? Společnost je to relativně malá (374MUSD) a tak může
namluvit cokoliv. Doposud měla výsledky pod odhady trhu, což také není chloubou, ale spíše důkazem nadsazování.
Za mne nekupovat, ale rozhodně stojí za diskusi v této skupině ať si můžeme demonstrovat co kdo a hlavně jak využívá k hodnocení společností
ptf dle hodnoty
|
|
kraken
Member

|
|
Citace: Původně zaslal: MilanV  | Boeing - taky se divím. Dělají sice účetní rezervy na vypořádání škod, ale čekám je daleko větší. Samozřejmě po započtení pojistek za odpovědnost, u
kterých těžko předpokládat, co kryjí. Asi škody za životy ano, možná za škodu způsobené třetím osobám (uzemnění letadel), ale těžko výpadek výroby.
Mimochodem ty pojistné škody by se měly projevit v pojišťovnách či zajišťovnách.
Teď ještě nepodařený let rakety asi nebude moc ziskový a někdo zaplatí tento let
Po tom všem musí zákonitě klesnout zisk a rapidně růst PE. Osobně čekám na propad ceny na tříleté minimum a i ohrožení výplaty dividendy
|
pojistné krytí a neuvěřitelné rozhodnutí amerických soudů- kdo nakonec bude platit? s postupujícím časem ztráty rostou exponenciálně.
https://www.reinsurancene.ws/boeing-recovered-500mn-from-ins...
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Orchid Island Capital (ORC) je nemovitostní společnost za 371 milionů dolarů, která prodává REITs a žádné akcie.
P/S je negativní. Zadlužení u REIT-společností má zcela jiné vlastnosti než zadlužení podniků nebo bank.
Jeden český odborník na REITy vykládal na letním setkáni v Praze na Žižkově, že P/E P/S P/B se vůbec nedá používat u REIT-společností stejným způsobem
jako u normálních podniků.
A jak vysoké P/E P/S P/B je optimální pro nákup podílů REIT-společností, to nikdo z nás asi neví.
Raději si vyhledej tvoji první a poslední dividendovou akcii v Japonsku, starou firmu nad 30 miliard USD.
Dividendu nad 3%. P/E pod 15, P/B pod 3. P/S pod 3. Cizí kapitál nesmí být 3x vyšší než vlastní kapitál.
Tržba, čistý zisk a dividenda musely růst uplynulých 10 let alespoň 50%, když ne 160%.
A teď rychle do Japonska, hledat levnou dividendovou blue-chip akcii. Máš na to hledání 24 hodin času.
|
|
Vosa
Member

|
|
Boeing - článek z Patria
https://www.patria.cz/zpravodajstvi/4305255/stoller-upadek-b...
Portfolio: 3M, AbbVie, Alphabet, Altria, Apple, ABR, AT&T, Antero Midstream,
Boeing, Br.Am.Tobacco, Broadcom, Canadian National Railway, Carrier, Caterpillar, Chevron, Cisco, Citigroup, Coca Cola, Deutsche Telekom, Duke Energy,
Electronic Arts, Enbridge, Exxon, General Mills, Hewlett Packard, Home Depot, Iberdrola, IBM, Intel, JPMorgan, Johnson&Johnson, Kinder Morgan,
MAIN, McDonald's, Microsoft, Next Era Energy, Omega Healthcare, Pembina Pipeline, PepsiCo, Pfizer, Philip Morris ČR, Procter&Gamble, Realty
Income, Rio Tinto, RITM, Stanley Black&Decker, Texas Instruments, Viatris, Vodafone, Whirlpool, Williams
|
|
Leni
Junior Member

|
|
Citace: Původně zaslal: roberto marconi  | Zanek: jo, kriminaly bylo jedno z mala, co se da / dalo / v dnesni dobe kupovat. GEO a CXW. Nez jsme to vymudroval, vyletlo to, ale o nic nejde.
Osobne by mne zajimalo...Pavle, ty to mas docela zmaknute… kde jsou danove optimalizace a vyprodeje, typicke pro konec roku...letos nikde nic.
Strelil jsem BKE, mozna pro nakup zpet za nizsi ceny, az pujdou US retailove trzby dolu...zajimava je ta spesl divi 1,25 + zvyseni divi o 20% , ze ano
Leni? aaale, ...cele je to moc nahore, uz by mohl prijit drobny vyplach. |
Kriminály jsou dnes vcelku riziko, protože esli vyhrajou v US další prezidentský volby komunisti, ehm pardon Demokrati, tak dva nebo tři jejich
kandoši již v debatách slíbili zrušení nebo znárodnění detenčních středisek a center ... takže nic pro mě ...
BKE super speciálka a navýšení ... nemám důvod proč se této firmy zbavovat
|
|
arkyn
Member

|
|
Citace: Původně zaslal: Leni  | Citace: Původně zaslal: roberto marconi  | Zanek: jo, kriminaly bylo jedno z mala, co se da / dalo / v dnesni dobe kupovat. GEO a CXW. Nez jsme to vymudroval, vyletlo to, ale o nic nejde.
Strelil jsem BKE, mozna pro nakup zpet za nizsi ceny, az pujdou US retailove trzby dolu...zajimava je ta spesl divi 1,25 + zvyseni divi o 20% , ze ano
Leni? aaale, ...cele je to moc nahore, uz by mohl prijit drobny vyplach. |
Kriminály jsou dnes vcelku riziko, protože esli vyhrajou v US další prezidentský volby komunisti, ehm pardon Demokrati, tak dva nebo tři jejich
kandoši již v debatách slíbili zrušení nebo znárodnění detenčních středisek a center ... takže nic pro mě ...
BKE super speciálka a navýšení ... nemám důvod proč se této firmy zbavovat
|
Leni, to riziko chapu. Je ale nove? Demokrati meli uz par prezidentu a nic neudelali. Ale je skutecne tak vysoke? Obama nezavrel Guantanamo za 8 let,
pritom to je mala veznice a byl to jeho top slib. A druha vec, kam daji Demokrati ty tisice lidi, na ktere najednou nebudou postele? Vybudovat statni
zarizeni zabete cas i penize, nemalo penez.
|
|
zanek
Junior Member

|
|
GEO ziskalo temer devitilety kontrakt v Kalifornii.
https://seekingalpha.com/news/3528676-geo-group-gets-u-s-mar...
Cena uz stoupla v minulych tydnech, ale uvazuju ze jeste pridam k CXW.
|
|
bigusdykus
Member

|
|
To je zase dneska výplach 
Přikoupil jsem BASF a pár kusů Lufthansy.
ČEZ, AAPL, ABBV, AT&T, CEPU, 3M, GSK, BASF, Allianz, Intel, Lufthansa, Kraft Keinz, RDS-B, BMW, Banco Santander, WBA, JNJ, MCD, BHP/BIL, Cisco,
Moneta, Enbridge
|
|
Vosa
Member

|
|
bigusdykus: Jsem zvědav jak to bude časem s Lufthansou vypadat, už teď byla asi ve velkých problémech, natož když se jim teď podstatně zvýší náklady.
Stejně tak RyanAir, který zas má objednaných 135 ks Boeingu 737 MAX, které určitě do podzimu nedostane. Možná by mohla letos padat i cena UTX, jakožto
velkého dodavatele pro 737 MAX. Kdyby to šlo tak na 120 USD, možná bych si UTX koupil.
Portfolio: 3M, AbbVie, Alphabet, Altria, Apple, ABR, AT&T, Antero Midstream,
Boeing, Br.Am.Tobacco, Broadcom, Canadian National Railway, Carrier, Caterpillar, Chevron, Cisco, Citigroup, Coca Cola, Deutsche Telekom, Duke Energy,
Electronic Arts, Enbridge, Exxon, General Mills, Hewlett Packard, Home Depot, Iberdrola, IBM, Intel, JPMorgan, Johnson&Johnson, Kinder Morgan,
MAIN, McDonald's, Microsoft, Next Era Energy, Omega Healthcare, Pembina Pipeline, PepsiCo, Pfizer, Philip Morris ČR, Procter&Gamble, Realty
Income, Rio Tinto, RITM, Stanley Black&Decker, Texas Instruments, Viatris, Vodafone, Whirlpool, Williams
|
|
bigusdykus
Member

|
|
Já tyhle cestovní firmy beru jako extrémně cyklické, snad se LHA nedostane do takových potíží, že by jí Němci nechali padnout.
Moneta, Enbridge
|
|
Vitusus
Member

|
|
Citace: Původně zaslal: Vosa  | bigusdykus: Jsem zvědav jak to bude časem s Lufthansou vypadat, už teď byla asi ve velkých problémech, natož když se jim teď podstatně zvýší náklady.
Stejně tak RyanAir, který zas má objednaných 135 ks Boeingu 737 MAX, které určitě do podzimu nedostane. Možná by mohla letos padat i cena UTX, jakožto
velkého dodavatele pro 737 MAX. Kdyby to šlo tak na 120 USD, možná bych si UTX koupil. |
U toho UTX je taky otázka, kdy přesně se jim podaří dotáhnout to rozdělení společnosti na tři díly, jsem na to vážně zvědavý, bude to moje první
rozdělení firmy, přemýšlím, jestli to těsně předtím neprodat, nebo po rozdělení prodat některé z těch tří a přelít prachy do jedné z nich, ať v tom
portfoliu zbytečně nemám bordel. No zajímavé to bude.
BBL - @ 36.60 USD_________________OHI - @ 34.00 USD_______________WFC - @ 50.00 USD
CSCO - @ 31.25 USD________________PG - @ 61.30 USD________________WHR - @ 154.75 USD
CVX - @ 93.80 USD_________________PPL - @ 27.75 USD________________WMT - @ 72.96 USD
IBM - @ 131.00 USD_________________SO - @ 49.18 USD________________XOM - @ 54.69 USD
JNJ - @ 58.80 USD__________________T - @ 33.82 USD________________RIO - @ 53.20 USD
JPM - @ 59.00 USD_________________RTX - @ 102.50 USD________________OTIS - @ 0.00 USD
MCD - @ 95.00 USD_________________VZ - @ 47.50 USD________________CARR - @ 0.00 USD
O - @ 57.50 USD________________PFE - @ 35.00 USD________________MMM - @ 159.00 USD
|
|
Pavel
Senior Member

|
|
Citace: Původně zaslal: bigusdykus  | Já tyhle cestovní firmy beru jako extrémně cyklické, snad se LHA nedostane do takových potíží, že by jí Němci nechali padnout.
|
Padnout ji nenechají, ale její zisk se klidně může dramaticky propadnout i na delší dobu.
V téhle souvislosti je zajímavý přístup nové rakouské vlády, kde kombinují snížení daní firmám i občanům se zavedením nových daní ("uhlíkových")
například na krátké a střední lety letadly. To je opatření, které by veřejnost mohla i přivítat (záleží třeba na souhrnné bilanci, zda se celkové
daňové zatížení nezhorší) a určitě airlinkám nepomůže.
|
|
roberto marconi
Member

|
|
CoreCivic in, cena dobra, divi pokryta a ex divi day 6.1.VZhledem k tomu, ze uz mam hromadku za 24,- neni co resit.
|
|
Stran:
1
..
17
18
19
20
21
..
53 |