Stran:
1
..
18
19
20
21
22
..
44 |
Ladislav
Admin

|
|
Tak to budu mít konto přetaženo do dluhu 2.000 € kvůli nákupům akcií asi až do podzimu.
Nevadí, mne dluh na kontě 1.000 € - 2.000 € nebolí.
Protože roku 2009 kvůli nákupům levných akcií můj dluh na kontě Brokerjet.at dosahoval až 20.000 €
a vyrovnával jsem to penězmi ze mzdy několik let.
|
|
michal.holik
Member

|
|
Citace: Původně zaslal: Ladislav  | Tak to budu mít konto přetaženo do dluhu 2.000 € kvůli nákupům akcií asi až do podzimu.
Nevadí, mne dluh na kontě 1.000 € - 2.000 € nebolí.
Protože roku 2009 kvůli nákupům levných akcií můj dluh na kontě Brokerjet.at dosahoval až 20.000 €
a vyrovnával jsem to penězmi ze mzdy několik let. |
Ladislave, v roce 2009 byl dluh 20.000 €. Kolik byl tehdy vlastní kapitál? Aspoň orientačně
<<< DIVIDENDOVÉ PORTFOLIO /// YOC celého ptf cca 4,5 % /// 1y DGR celého ptf cca 8,5 %
>>>
Energy ________________ ---aktuálně nic---
Industrials ___________ MMM, RTX
CyclicalConsGoods _____ MCD
NonCyclicalConsGoods __ PEP, PG
Tobacco _______________ MO, PM
Financials ____________ MA, V
BDCs __________________ MAIN, ARCC, CSWC,
GAIN
mREITs ________________ NRZ, ABR
Healthcare ____________ JNJ, PFE, ABBV
Technology ____________ MSFT, CSCO, INTC,
AAPL
Telecommunications ____ T
Utilities _____________ NEE, DUK
eREITs ________________ O, OHI, WPC, NNN,
STOR, AMT
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Moje akcie u Brokerjetu měly 2009 hodnotu snad 60.000 € a proto mi Brokerjet půjčil 20.000 € a víc nechtěl, na nákup dalších akcií.
|
|
Pavel
Senior Member

|
|
Ta byl ještě pan domácí spekulant a nikoli investor. Říká se tomu margin
|
|
Stanislav
Senior Member

|
|
Na tu dobu to byl velice chytrý tah, což se cení a nikdo to zde z investičních bankovních oslů nedoporučoval, ba ani neprovedl, což byla dle mne
zásadní chyba tohoto nefunkčního bankovnictví v rukách neschopných diletantů. Nutno dodat, že v Citigroup se insider nákupy naplno rozjely až za půl
roku, tedy v září 2009. Takže kromě finančního ředitele Citigroup, který nakupoval přesně 5.3. 2009, kdy bylo dosaženo přesně dno, se všichni bankovní
mamlasové v bance báli!!! Do této doby nakupovali akorát lidi, že by se to dalo spočítat na prstech jedné ruky. Tuším, že to bylo pouze 5 lidí, což je
alespoň z úhlu mého pohledu nepochopitelné, jelikož jsem četl zpětně z mých postřehů, kdy už 22.1.2009 jsem byl připraven na nákupy a hlavně jsem se
nebál! Bohužel úvěr nepřicházel do úvahy, protože mě v té době tížila půjčka, ale rozhodně kdyby byla možnost, tak bych se nebál si i půjčit. Vždy je
lepší jít proti stádu a neposlouchat většinu. V USA uspěl jeden člověk s dluhopisy a také šel proti stádu, kdy všichni houfně prodávali. Na to není
žádný recept, ale chce to odvahu a intuici s trochou štěstí. Jsem velice rád, že se to panu Ladislavovi povedlo, protože to byl na svou dobu velice
odvážný a smělý tah, který mu výrazně nahradil ušlé ztráty, protože jen za pouhý měsíc od března do dubna akcie poskočily o 100% a některé i více. Mně
v té době poslaly pozdě peníze na účet brokerjetu, protože si s nimi hráli přes 70 hodin a to mě v té době zle poškodilo. Měli vytvořená svá pravidla,
aby si s mými penězi mohli přivydělávat. Vzhledem k tomu, že to šlo z jedné pobočky v Praze do druhé, je pro mne dodnes nestravitelné! Mému kamarádu
poslal německý právník ze Švýcarska v roce 1994 peníze na účet a ty peníze měl na kontě už do 12 hodin!!! Takže k některým penězům byli ti bankovní
šmejdi velice frivolní a mohli si s nimi volně hrát ve svůj prospěch a některé naopak byly nedotknutelné? Mám za to, že přístup k penězům by měl být
vždy stejný, ať už přitekly odkudkoliv. 12 hodin v té době by byla dostatečná doba na přesun peněz, obzvlášť když cestovaly v jednom městě.
AT&T, Citigroup, British American Tobacco ADR, CenturyLink, PPL, Macy's, RDS.B ADR, WFC
|
|
michal.holik
Member

|
|
Citace: Původně zaslal: Ladislav  | Moje akcie u Brokerjetu měly 2009 hodnotu snad 60.000 € a proto mi Brokerjet půjčil 20.000 € a víc nechtěl, na nákup dalších akcií.
|
Pěkné. Tehdy to byl velmi dobrý tah!
<<< DIVIDENDOVÉ PORTFOLIO /// YOC celého ptf cca 4,5 % /// 1y DGR celého ptf cca 8,5 %
>>>
GAIN
AAPL
STOR, AMT
|
|
PeterDK
Junior Member

|
|
Tak tu su moje zmeny v portfóliu a dividendy 1 kvartál:
https://financie-trochu-inak.sk/zmeny-v-portfoliu-a-dividend...
|
|
michal.holik
Member

|
|
Peter, co tě vedlo k přikoupení OHI dne 17.3.2020? Insiders docela prodávali...
>>>
GAIN
AAPL
STOR, AMT
|
|
viky
Junior Member

|
|
Neviděl bych to tak dramaticky, koukám do insider, prodávali ti, co vyměnili na konci roku opce za akcie. Nejspíš motivační program managementu,
někteří to tak dělají, je to jako prémie ke mzdě, akcie pak v krátké době prodají.
|
|
arkyn
Member

|
|
Myslím, že 17. a 18.3. bylo OHI za výbornou cenu. Z dlouhodobého pohledu. Nesebral jsem odvahu a neměl přebytek hotovosti abych do toho šel.
|
|
michal.holik
Member

|
|
Neřeším za kolik nebo v jaký den, řeším fundament... ovlivnění jejich baráků koronavirem a třeba i v návaznosti na to možné problémy s nájemníkama
(jak to bylo před rokem nebo dvěma)
>>>
GAIN
AAPL
STOR, AMT
|
|
arkyn
Member

|
|
Citace: Původně zaslal: michal.holik  | Neřeším za kolik nebo v jaký den, řeším fundament... ovlivnění jejich baráků koronavirem a třeba i v návaznosti na to možné problémy s nájemníkama
(jak to bylo před rokem nebo dvěma) |
To by si mel rict Michale jeste horizont. Letos, ovlivneni bude, pristi rok, asi taky. Ale potom, kdo vi, spis myslim ze ne. To by pocty umrti musely
jit do milionu.
|
|
PeterDK
Junior Member

|
|
Prikupoval som OHI pretoze moja priemerna cena bola okolo 31-33 usd a za cenu 17-18 som bol cez 40% v minuse. Teraz mam priemer nejakych 25-26. Dufam
ze este bude dalsi hlbsi vyplach. Mne spravil posledny vyplach minus 17.000 eur v portfoliu, neviem kolko vam.
Dost ma mrzi ten nestastny KHC. Investoval som do neho s vidinou ze sa spoji fanatsticka firma heinz s kraft foods a ze spravia dobre portfolio
produktov. Vsadil som na to ze urobia uspory z rozsahu a zaradia do portfolia zdravu vyzivu, no ani jedno sa nestalo. Nedokazali vyuzit potencial
buducnosti a to iste robi CPB, campbell soup...
Inak ma potesila ta ropa... fakt su ludia taki blbi ze pojde na 10 usd??? Arabi robia bububu, to iste v roku 2016 ked som nakupoval. Arabi si sami
nahanaju chvost, lebo teraz naplnia tankery, mesiac sa budu plavit, a potom cakat 2 mesiace na vyprazdnenie lebo nebude miesto v pristavoch a budu
musiet platit skladne v tankeroch a tym padom automaticky znizit tazbu... peniaze lezali na ulici, teraz je posledny cas nakupovat. Ja mam 8.700 v
shell a priemernu cenu 19.57. Za tych 4-5 rokov co mam shell sa mi vratilo uz viac ako 30% netto v dividendach.
Inak ES eversource energy ma monopol v jednom z 3 statov kde podnika. Od roku 2024 sa spustia elektrarne na mori a zacnu produkovat firme extra cash
flow. Od roku 2030 bude ten stat v usa prvy so zero emmision...
HASI - hannon armstrong je veduca spolocnost ktora investuje do znizovania CO2, napr walmart si nechava montovat rozne solare a rekuoeracie a setriace
veci od nich na svoje budovy... precitajte si posledny prihovor direktora- minuly rok sa pripravovali na tuto krizu, znizili dlh, diverzifikivali
portfolio, drzia viac hotovost a zaistili si buduce financovanie... este k tomu sa ceo tesi na dalsiu dividendu...firma je pripravena a stastie praje
pripravenym...
Toto su dve firmy ktore maju vyborny mamazment. Eversource dokonca ked si poztiete spatne vyrocne spravy tak to co napise aj splni, taktiez buduce
ciele a zisk na akciu je rozumne odhadovany a splneny.
|
|
kraken
Member

|
|
OHI- bude třeba stále.vzrostou náklady-zcela jistě personální+ disenfekce,+ kontroly vstupu ale jde to řešit kontrolovanou striktni karantenou.minus
se změni v plusy.zalezi na lidech a jejich pristupu, vse je v rukou managerů a trochu štěstíl.pokud udrží 3 měsíce- reklama k nezaplacení!! +kontroly
před hospitalisaci-covid negat. pacoši.
|
|
Vasek
Member

|
|
Dobrý stránky. Ale musím se ohradit v jedné věci.
https://financie-trochu-inak.sk/anheuser-busch-500-druhov-pi...
V Čechách k ním patrí napríklad Budejovický Budvar. Budvar je státní podnik. V žádném případě ho nevlastní Američani. Naopak tyto dvě společnosti
vedou spolu velké množství sporů ohledně ochranné známky Budweiser.
https://byznys.ihned.cz/c1-38258230-vyvoj-sporu-o-ochrannou-...
|
|
michal.holik
Member

|
|
Citace: Původně zaslal: arkyn  | Citace: Původně zaslal: michal.holik  | Neřeším za kolik nebo v jaký den, řeším fundament... ovlivnění jejich baráků koronavirem a třeba i v návaznosti na to možné problémy s nájemníkama
(jak to bylo před rokem nebo dvěma) |
To by si mel rict Michale jeste horizont. Letos, ovlivneni bude, pristi rok, asi taky. Ale potom, kdo vi, spis myslim ze ne. To by pocty umrti musely
jit do milionu. |
Ano, horizont - spravna poznamka!
>>>
GAIN
AAPL
STOR, AMT
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Ubude dividendových aristokratů? 
Názory ekonomů a lhářů analytiků se značně liší. Někdo odhaduje pokles výkonu hospodářství 1% a někdo více procent, roku 2020 oproti roku 2019, kvůli
zastavování výroby a zavírání obchodů a hranic kvůli koronaviru.
A tak mnohé americké firmy, které zvyšují nebo nesnižují dividendy už 25-50 let dividendu dividendu na tento rok sníží a vypadnou ze seznamu 50ti
dividendových aristokratů.
To bude veliká výhoda. Ten, kdo kupuje jen akcie od dividendových aristokratů,
bude potřebovat poloviční čas na výběr vhodné firmy, když aristokratů už nebude v USA 50 ale jen 25.
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Přišly dividendy Banco Bilbao dnes.
|
|
zanek
Junior Member

|
|
JNJ zvysuje dividendu o 6% 
https://seekingalpha.com/news/3560377-johnson-johnson-raises...
|
|
michal.holik
Member

|
|
Nutno dodat ze o 9 dni drive nez obvykle. Obvykle totiz oznamuji na valne hromade, ktera bude za 9 dni. Mozna bude nejake velke ohlaseni na VH...mohla
by to byt akvizice nebo neco s COVID19
>>>
GAIN
AAPL
STOR, AMT
|
|
Martinski
Junior Member

|
|
dnes pripsali divi od philip morris a franklin resources
|
|
MilanV
Member

|
|
Dnes jsem dostal od MAIN výzvu k rozhodnutí o výběru dividendy formou připsání akcií (DRIP). Při jejich měsíční výplatě to zní hodně dobře neb ušetřím
15% daně (pokud ji neprodám do časového trestu, kde bych pak měl nákup 0USD a prodejní cena by byla pak základem 15% daně)
ptf dle hodnoty
rustove: MA,MSFT,ADBE,NVDA,ABT,ADSK,ATVI,LKQ,HD,UNH,NKE,DHI,BRK-B,ADP,AAPL,ASML,AMAT,FB,RTX,BLK,UNP
na stalo: NRZ,MAIN,ABR,AM,WMB,MO,VET,TABAK,ABBV,SPG,GAIN
|
|
StanikKolarik
Junior Member

|
|
Citace: Původně zaslal: MilanV  | Dnes jsem dostal od MAIN výzvu k rozhodnutí o výběru dividendy formou připsání akcií (DRIP). Při jejich měsíční výplatě to zní hodně dobře neb ušetřím
15% daně (pokud ji neprodám do časového trestu, kde bych pak měl nákup 0USD a prodejní cena by byla pak základem 15% daně) | není náhodou DRIP taky forma odměny a tedy zdanitelná věc?
Portfolio: ADM, ANH, APLE, BP, BTQ, BTI, CCL, F, GILD, GT, KOFOLA, LYB, MAIN, NIO, NRZ, NUE, NWL, OHI, PFE, PRU, RDS.A, SAN, T,
UBER, UL, WRK, Zonky, Mintos, Portu, Invester, Estateguru, ETF, mince.
FB: Investice a pasivní příjem | InvestLOG
|
|
VSbrok
Junior Member

|
|
jojo, danit se to musí taky, jen ne jako dividendy, ale jako kapitálový příjem
|
|
MilanV
Member

|
|
Citace: Původně zaslal: StanikKolarik  | Citace: Původně zaslal: MilanV  | Dnes jsem dostal od MAIN výzvu k rozhodnutí o výběru dividendy formou připsání akcií (DRIP). Při jejich měsíční výplatě to zní hodně dobře neb ušetřím
15% daně (pokud ji neprodám do časového trestu, kde bych pak měl nákup 0USD a prodejní cena by byla pak základem 15% daně) | není náhodou DRIP taky forma odměny a tedy zdanitelná věc? |
Je to věc výkladu. Já se kloním, že ji daním až při prodeji. Pokud by byla daněna při připsání a ty by jsi ji pak prodal, pak by jsi platil dvakrát.
Při prodeji by jsi pak použil 0USD? Asi ne. Při připsání by jsi použil základ dně hodnotu při exdate či při připsání? To by byl pěkný guláš
ptf dle hodnoty
rustove: MA,MSFT,ADBE,NVDA,ABT,ADSK,ATVI,LKQ,HD,UNH,NKE,DHI,BRK-B,ADP,AAPL,ASML,AMAT,FB,RTX,BLK,UNP
na stalo: NRZ,MAIN,ABR,AM,WMB,MO,VET,TABAK,ABBV,SPG,GAIN
|
|
Stran:
1
..
18
19
20
21
22
..