Diskusni forum pro akcie a investice diskuse jak investovat do akcii
Diskusní fórum akcie a burza
Nepřihlášen [Přihlásit - Registrovat]
Dolů

Tisková verze  
 Stran:  1  ..  18    20    22  ..  78
Autor: Předmět: Akcie na stálo pro dividendy
Vitusus
Member

[*] Zasláno 7-2-2020 v 12:27

Citace: Původně zaslal: michal.holik  
AT&T reaffirms 2020 guidance:
Revenue growth: of 1% to 2%;
Adjusted EPS growth: $3.60 to $3.70

3-Year Financial Guidance and Capital Allocation Plan
Adjusted EPS growth: $4.50 to $4.80 by 2022
Revenue growth every year: 1% to 2%

me to prijde divny ze by tak mizive rostly trzby a tolik rostl zisk; kdyz vezmu stred odhadu tak behem dvou let ma vzrust zisk z 3,65 na 4,65 = to je 13,7 % rocne

Míšo, ta úměra mezi tržbami a náklady rozhodně není lineární, máš tam strašnou spoustu fixních nákladů, na které nemají rostoucí tržby vůbec žádný vliv, takže ano, klidně se může stát to, co píšeš, 1-2% růst tržeb a 13% růst zisku.

BBL - @ 36.60 USD_________________OHI - @ 34.00 USD_______________WFC - @ 50.00 USD
CSCO - @ 31.25 USD________________PG - @ 61.30 USD________________WHR - @ 154.75 USD
CVX - @ 93.80 USD_________________PPL - @ 27.75 USD________________WMT - @ 72.96 USD
IBM - @ 131.00 USD_________________SO - @ 49.18 USD________________XOM - @ 54.69 USD
JNJ - @ 58.80 USD__________________T - @ 33.82 USD________________RIO - @ 53.20 USD
JPM - @ 59.00 USD_________________RTX - @ 102.50 USD________________OTIS - @ 0.00 USD
MCD - @ 95.00 USD_________________VZ - @ 47.50 USD________________CARR - @ 0.00 USD
O - @ 57.50 USD________________PFE - @ 35.00 USD________________MMM - @ 159.00 USD
Profil uživatele Všechny příspěvky od uživatele
michal.holik
Member

[*] Zasláno 7-2-2020 v 12:43

Citace: Původně zaslal: Vitusus  
Citace: Původně zaslal: michal.holik  
AT&T reaffirms 2020 guidance:
Revenue growth: of 1% to 2%;
Adjusted EPS growth: $3.60 to $3.70

3-Year Financial Guidance and Capital Allocation Plan
Adjusted EPS growth: $4.50 to $4.80 by 2022
Revenue growth every year: 1% to 2%

me to prijde divny ze by tak mizive rostly trzby a tolik rostl zisk; kdyz vezmu stred odhadu tak behem dvou let ma vzrust zisk z 3,65 na 4,65 = to je 13,7 % rocne

Míšo, ta úměra mezi tržbami a náklady rozhodně není lineární, máš tam strašnou spoustu fixních nákladů, na které nemají rostoucí tržby vůbec žádný vliv, takže ano, klidně se může stát to, co píšeš, 1-2% růst tržeb a 13% růst zisku.

Velice děkuji za reakci od profíka ;-)

<<< DIVIDENDOVÉ PORTFOLIO /// YOC celého ptf cca 4,5 % /// 1y DGR celého ptf cca 8,5 % >>>
Energy ________________ ---aktuálně nic---
Industrials ___________ MMM, RTX
CyclicalConsGoods _____ MCD
NonCyclicalConsGoods __ PEP, PG
Tobacco _______________ MO, PM
Financials ____________ MA, V
BDCs __________________ MAIN, ARCC, CSWC, GAIN
mREITs ________________ NRZ, ABR
Healthcare ____________ JNJ, PFE, ABBV
Technology ____________ MSFT, CSCO, INTC, AAPL
Telecommunications ____ T
Utilities _____________ NEE, DUK
eREITs ________________ O, OHI, WPC, NNN, STOR, AMT
arkyn
Member

[*] Zasláno 7-2-2020 v 13:02

Taky to muze byt dane tim, ze ocekavaji umazani dluhu, tj. mensi platbu uroku dluhu a mozna nejake spolecne nakladove-pozitivni efekty spojeni firem
Vitusus
Member

[*] Zasláno 7-2-2020 v 13:04

Citace: Původně zaslal: arkyn  
Taky to muze byt dane tim, ze ocekavaji umazani dluhu, tj. mensi platbu uroku dluhu a mozna nejake spolecne nakladove-pozitivni efekty spojeni firem

To byla první věc, co mě napadla, ale koukal jsem, že do adjusted EPS ty úrokové náklady nepočítají.

Ty synergie a obecně úspory z rozsahu samozřejmě ano, to dává smysl.

BBL - @ 36.60 USD_________________OHI - @ 34.00 USD_______________WFC - @ 50.00 USD
CSCO - @ 31.25 USD________________PG - @ 61.30 USD________________WHR - @ 154.75 USD
CVX - @ 93.80 USD_________________PPL - @ 27.75 USD________________WMT - @ 72.96 USD
IBM - @ 131.00 USD_________________SO - @ 49.18 USD________________XOM - @ 54.69 USD
JNJ - @ 58.80 USD__________________T - @ 33.82 USD________________RIO - @ 53.20 USD
JPM - @ 59.00 USD_________________RTX - @ 102.50 USD________________OTIS - @ 0.00 USD
MCD - @ 95.00 USD_________________VZ - @ 47.50 USD________________CARR - @ 0.00 USD
O - @ 57.50 USD________________PFE - @ 35.00 USD________________MMM - @ 159.00 USD
roberto marconi
Member

[*] Zasláno 7-2-2020 v 22:03

OXY Occidental Petro : pozice nakpupena na konci sichty. Sazim na uspesne zacleneni Andarko, prodej jejich non-core businessu a na schopnosti splacet dluh pri cenach ropy do nejakych 40,-
Firma ma zahedzovano na cene 55,- v nasledujicich 2 letech.
Presvedcil mne dnesni minimalni pokles kurzy pri vyraznejsim poklesu ceny ropy. Tlustosi nakupuji, trend bude potvrzen pristi tyden. A do roka a do dne se ukaze.
Mindoro
Junior Member
**

[*] Zasláno 10-2-2020 v 08:53

AbbVie je oblíbená stálice v mnoha našich portfoliích, asi jste všichni v pátek zaznamenali pěkné výsledky. Co mě obzvláště potěšilo je očekávané zvýšení obratu v prodejích Skyrizi a Rinvoq
" Full-Year Global SKYRIZI Net Revenues Were $355 Million; Global RINVOQ Net Revenues Were $47 Million; AbbVie Expects SKYRIZI and RINVOQ Combined Revenues of Approximately $1.700 Billion in 2020" Riziko výpadků v prodejích Humiry se tak postupně snižuje , doufejme že se cíle AbbVie podaří naplnit. Patečním růstem se ABBV stala moje největší US expozice
Ladislav
Admin

[*] Zasláno 10-2-2020 v 10:14

MSBHF.png - 5kB
Já jsem koupil minulý týden originál akcie japonské obchodní společnosti Mitsubishi Corp. za 1.000 € už za pár vteřin na německém neburzovním trhu Tradegate (Berlin) s limitem pro kurz stejným jako ten vyšší oznamovaný kurz z Geld a Brief.
Tedy když je tam psáno Geld 24,00 €, Brief 24,40 €, vyplním limit za který chci koupit 24,40 € a objednávku odešlu. Pak kliknu na Orders a vidim, že moje objednávka není vidět. Tak kliknu vyřízené Orders a vidím, že už byly moje akcie za pár sekund pro mne koupeny.
Mitsubishi Corp. - WKN: 857124 - ISIN: JP3898400001 - MSBHF
:post: http://financials.morningstar.com/ratios/r.html?t=MSBHF&...
:post: https://www.gurufocus.com/stock/MSBHF/summary
:post: https://www.comdirect.de/inf/aktien/JP3898400001?ID_NOTATION...
Profil uživatele Web uživatele Všechny příspěvky od uživatele
bigusdykus
Member

[*] Zasláno 10-2-2020 v 13:50

Podařilo se někomu koupit Mitsubishi za EUR přes LYNX? Odkazuje mě to jen na japonský burzy.

Prolhaný agent placený od hedgefondu.
ČEZ, AAPL, ABBV, AT&T, CEPU, 3M, GSK, BASF, Allianz, Intel, Lufthansa, Kraft Keinz, RDS-B, BMW, Banco Santander, WBA, JNJ, MCD, BHP/BIL, Cisco, Moneta, Enbridge
Špekulace: ABNB, CRSR
r626
Member

[*] Zasláno 10-2-2020 v 14:31

Tak jsem se právě shlédnul v Metlife MET
https://finviz.com/quote.ashx?t=MET&ty=c&ta=1&p=...

délka navyšování dividend sice není nijak oslnivá, ale celkově mě čísla příjdou lepří než konkurenční
PRU Prudential Finance https://finviz.com/quote.ashx?t=PRU

Navíc žena tam má pojištění, tak mi aspoň bude vydělávat :lol::lol::lol:
Ladislav
Admin

[*] Zasláno 10-2-2020 v 15:16

Nene, investice do pojišťoven z USA a Británie není dobrá.
Bylo moudré koupit německé pojišťovny Allianz a Munich Re, když byl výnos dividendy blízko 5%.
Pak by zdanění dividend 26,38% nevadilo.
Když dostanete u amerických pojišťoven výnos dividendy 0,5% až 3% mínus 15% daň, je to na nic. Nehledě k tomu, že v nedávné finanční krizi ty hloupé velké staré americké pojišťovny zkrachovaly a musel je zachraňovat stát.
arkyn
Member

[*] Zasláno 10-2-2020 v 19:56

Jsem zvedav kam az ty olejari pujdou. BP, Shell a XOM jsou blizko anebo na rocnich minimech. Neco jsem nakoupil uz minuly tyden, jak to vidite, nakupujete anebo jeste cekate na nizsi ceny?
kraken
Member

[*] Zasláno 10-2-2020 v 20:40

asi vyčkat a opakovat si:coronavirus je na dlouho , fabriky stojí a greta má ještě sestru
zaza
Junior Member
**

[*] Zasláno 10-2-2020 v 22:34

Nakoupil jsem Occidental Petroleum
Stanislav
Senior Member

[*] Zasláno 11-2-2020 v 06:31

OXY udělal předražený nákup, a proto si myslím, že není vhodné tuto akcii kupovat. Velcí tygři to nekoupili, protože čekají, že se tak zbaví nepohodlné konkurence. Ostatně i Altria udělala hloupý předražený nákup YUUL a nyní ta akcie strádá, místo toho aby rostla.

AT&T, Citigroup, British American Tobacco ADR, CenturyLink, PPL, Macy's, RDS.B ADR, WFC
Martin
Junior Member
**

[*] Zasláno 11-2-2020 v 07:32

Citace: Původně zaslal: Ladislav  
Nene, investice do pojišťoven z USA a Británie není dobrá.
Bylo moudré koupit německé pojišťovny Allianz a Munich Re, když byl výnos dividendy blízko 5%.
Pak by zdanění dividend 26,38% nevadilo.
Když dostanete u amerických pojišťoven výnos dividendy 0,5% až 3% mínus 15% daň, je to na nic. Nehledě k tomu, že v nedávné finanční krizi ty hloupé velké staré americké pojišťovny zkrachovaly a musel je zachraňovat stát.

A kdyz koupim Allianz za USD pres Lynx ticker ALIZF? Podobna vec se resila u zdaneni kanadskych spolecnosti u Degira 25% a u Lynx jen 15%? Nebo budu muset zbytek do 26,38% dodanit, protoze Lynx mi strhne 15%.
Akorat si vybiram mezi pojistovnami Old Republic ORI, Prudential F. PRU a Allianz. Diky

Lynx - AbbVie, Johnson & Johnson, Pfizer/Cardinal Health/Shell, Exxon Mobil/Colgate, Altria, General Mills/Dominion Energy/3M, Emerson Electric/DEA, Federal Realty Investment Trust, Iron Mountain, Realty Income/ARCC, MAIN/Old Republic
Fio - Lockheed Martin Corp., Enbridge, Prudential fin.
Jack N.
Member

[*] Zasláno 11-2-2020 v 11:39

Jsem si na 90% jist, že daň z dividend u německých akcií u Lynx je za 26.38% bez ohledu na měnu.

roberto marconi
Member

[*] Zasláno 11-2-2020 v 13:04

Stanislave, OXY tlustosi nakoupili. Takovy BlackRock, napriklad.
Ale, jasne, jsem si vedom toho debt load, ale taky silneho cash flow OXY pred akvizici. Pri nejakych plus minus cenach ropy bude vse ok, kdyz pujde cerne zlato vyrazne dolu, treba ke 30,- zatrepou se vsichni v sektoru.
Kolik ze to ma OXY zahedzovano v pristich 2 letech? 110mil barelu za 55,- ?? Tak nejak.

Spis by me zajimala ta hra kolem BGS...cucim na to do kristalove koule.
Vasek
Member

[*] Zasláno 16-2-2020 v 17:29

Stanislave, kdybys měl nyní na nákup akcii peníze, jakou bys koupil na dlouhodobější držení pro dividendy? Ale jen jednu.
Stanislav
Senior Member

[*] Zasláno 16-2-2020 v 19:06

Vašku, vzhledem k tomu, že jsem začal dělat potřebnou diverzifikaci, tak budu pokračovat s nákupem RDS.B. Ačkoliv se mi líbí čím dál tím více Citigroup, tak si dám pauzu, protože ho už mám plnou stodolu. Dividenda sice stagnuje dlouhodobě od roku 2014, ale až se rozběhne ekonomika EU, tak půjdou ceny ropy zase nahoru po celém světě a stejně tak i dividendy ropáků. Ropa bude potřeba ještě nejméně 30 let a VB zřejmě dostane i výjimku, takže její podnikání nebude svázáno tolika zákony, což prospěje zisku, ale zaručeně ne životnímu prostředí. Je to velká radost nakupovat za tyto libové ceny.

AT&T, Citigroup, British American Tobacco ADR, CenturyLink, PPL, Macy's, RDS.B ADR, WFC
Vasek
Member

[*] Zasláno 16-2-2020 v 19:31

Dobrý, díky. Asi to udělám tak, že zadám pokyn na prodej 5 short put opcí se strikem 22 a expirací 18.9.2020 a prémií za short put opci 1,05 EUR. A když se mne vypíše, tak buď opce expiruje jako bezcenná a mne zůstane prémie 500 x 1,05 = 525 EUR nebo cena akcie bude pod 22 EUR a dostanu 500 akcií Shellu za cenu 22 EUR. Vezmu to na burzce v Amsterdamu. Takže v podstatě nic neriskuji. Jen že akcie Shellu padne hluboko pod 22. A k tomu asi nedojde.
arkyn
Member

[*] Zasláno 16-2-2020 v 20:08

Citace: Původně zaslal: Vasek  
Dobrý, díky. Asi to udělám tak, že zadám pokyn na prodej 5 short put opcí se strikem 22 a expirací 18.9.2020 a prémií za short put opci 1,05 EUR. A když se mne vypíše, tak buď opce expiruje jako bezcenná a mne zůstane prémie 500 x 1,05 = 525 EUR nebo cena akcie bude pod 22 EUR a dostanu 500 akcií Shellu za cenu 22 EUR. Vezmu to na burzce v Amsterdamu. Takže v podstatě nic neriskuji. Jen že akcie Shellu padne hluboko pod 22. A k tomu asi nedojde.

Souhlasim se Standou, Shell jsem take ted dokoupil.

Ja to vypisovani funguje? U jakeho brokera to lze udelat a s jakymi naklady? Ty opce ale taky musi nekdo koupit ze? Tech 500 ve vypoctu je co konkretne?
Vasek
Member

[*] Zasláno 16-2-2020 v 20:42

Podle mne to je levné. Za opci asi nejvíce platím v Hongkongu, kde jedna opce, ať už nákup či prodej, čili výpis, stojí 31 HKD, v Londýně jen 2,90 GBP, atd. Když jsi přiřazen, tak se už neplatí žádný poplatek za obchod.

Opce na akcie jsou jen deriváty, kde podkladovým aktivem je akcie.

Výhoda opcí je podle mne ta, že si můžeš určit cenu, za kterou akcii buď prodáš či koupíš.

U toho Shellu v případě, že cena bude nad 22,01, tak mne zůstane prémie a když bude pod 21,99, tak dostanu 500 akcií shellu za 22. Obchoduje se zpravidla po 100 kusech, jen Londýn má 1000. Takže tam už to nejde koupit jen tak.

Třeba mám vypsanou opci na Vodafone se strikem 140 a expirací 9.12.2020. Mám jich 8, dostal jsem za to 1.200,- GBP a jen čekám, jak to dopadne. Časem vypsaná opce ztrácí hodnotu, jako pojistka u auta. Platí rok a pak je konec pojistky. Teď jí v mám v plusu asi 360 GBP. Kdybych jí chtěl koupit zpět, tak zaplatím 840 GBP. Jenže to dělat nebudu, chci koupit akcie Vodafonu za 140 GBp /pencí/. Vlastně bych za ně zaplatil 140 - 15 = 125. Kdyby akcie Vodafonu byla k 9.12.2020 pod 140 pencemi za kus. Když nebude, tak mne zůstane 1.200,- GBP a opce zmizí, protože zanikne jako bezcenná.

Ale já dělám jen výpisy na akcie, které chci koupit či prodat již nakoupené akcie. Opce jsou jinak velmi nebezpečné, protože jsou obchodovány na páku a kdo neví, co s nimi, tak může prodělat kalhoty. Ale na samotný nákup jsou super. Musíš mít ale peníze na nákup těch akcii, jinak jsi v pytli. Já mám 500 x 22 EUR, takže je mne šumák, kde bude akcie Shellu, zda nad či pod 22 EUR za kus toho 18.9.2020.
Jiri11
Junior Member
**

[*] Zasláno 17-2-2020 v 09:41

Když vypíšeš, tak kupuješ nějakou opci na opačnou stranu, nebo to nějak jistíš ?
Díky Jiri
Ladislav
Admin

[*] Zasláno 17-2-2020 v 11:27

S tím smradlavým hnojem ''opce'' jděte na téma diskuse pro opce
:post: http://forum.nr1a.com/viewthread.php?tid=20

Toto nejkrásnější téma diskuse na světě ''Akcie na stálo'' nesmí být zasmrděno s opcemi.
Vasek
Member

[*] Zasláno 17-2-2020 v 12:42

Pan domácí asi nepochopil ne zcela pochopil, o čem jsme si psali. Šlo o akcie na stálo firmy Shell. Nešlo o opce, a že se mne pak další diskutující zeptal na téma vypsání opce zde, na tomto vlákně, za to již nemůžu. Já jen slušně odpověděl. Takže by to chtělo více klidu a zkusit trochu myslet hlavou, pokud to jde a pokud to nejde, tak bohužel to již není můj problém. Takže asi tak.
 Stran:  1  ..  18    20    22  ..  78