Stran:
1
..
19
20
21
22
23
..
38 |
Vasek
Member

|
|
Já již učinil u některých nemovitostí to, že jsem je vložil do s.r.o. Je to sice v uvozovkách daňově nevýhodnější oproti fyzické osobě, která daní
15%, ale já zase nejsem ten typ, co by státu nepřál z částky 100.000,- Kč 19%. Nezdá se mne to mnoho, neboť když se podívám třeba do USA, tam jsou
daně daleko vyšší, než u nás. Zrovna tak Německo. A ještě navrch 26,něco z dividend.
Ale i některé nemovitosti odepisuji jako fyzické osoba podnikatel, mám je v majetku. Takže z příjmu z nájmu bych měl platit i sociální a zdravotní.
Když si jí stavíte, tak se to vyplatí, protože odpočet DPH dělá také velkou částku. Pak udělám to, že příjem u fyzické osoby převedu /vyfakturuji/ na
s.r.o. a daním jen 19%. Platit z toho sociální a zdravotní, by bylo velmi drahé. A s.r.o. mne vrací peníze zdaněné 19%, protože jsem s.r.o. půjčil na
koupi nemovitostí. Při kontrole u finančního úřadu stačilo finančáku ukázat účetní závěrky, kde to bylo vše podchycené a prošlo mne to bez problémů.
Mám většinou smlouvy na rok, nechci delší, protože musím mít možnost manipulace s textem smlouvy, kdyby náhodou došlo k nějaké změně. Nemám nikdy za
nájemce české občany, jen cizince z řad manažerů, diplomatů, velkých nadnárodních společností atd. Takže mne odpadá problém s neplacením nájmů. V
případě krize tyto společnosti a cizinci mají vždy peníze.
U právnické osoby myslím mám aktuální daň po odpisech /30let/ ze zisku asi také těch 10% ze 100.000,- Kč. Takže si neztěžuji.
Nemyslím si ovšem, že by stát chtěl nějak drasticky zvýšit daně z nemovitosti, protože by obyčejní lidé nebyli vůbec schopní tyto zaplatit a zase
tolik vlastníků desítek nemovitostí zde není.
Nemovitosti mají své výhody a nevýhody. S nemovitostmi nemůžete utéci, s akciemi ano. Každý si musí zvážit pro a proti.
|
|
bulinak
Member

|
|
Jak to čtu, tak jste úplně jinej vesmír, respekt ;-)
stavím zoo...
|
|
TomasV
Member

|
|
To že klesají i kvalitní podniky je sice super ,ale koruna to trošku kazí.
Koruna prohlubuje ztráty k euru na nejslabší úroveň od července 2018, klesá o 1,3 % na 26,088 za euro (Reuters)
Investiční strategie:B&H
Portfolio:
ABBV,BAS,BIL,BMT,BMW,CSCO,D,IBE,MMM,MO,MUV2,PEP,PM,PPL,RDSB,T,WFC,XOM,IBM,UL,DIS,SBUX,MSFT,HD,BMY,KHC,PFE,WBD,INTC.
|
|
Vasek
Member

|
|
Také jsem na to koukal. Ale s tím se nedá nic moc dělat. I USD stoupá vůči koruně. Koruna oslabila vůči USD během asi 3 dnů o korunu. To je také dost.
|
|
Vasek
Member

|
|
Chlapi, tak kde jste? To všichni počítáte ztráty? Dneska už se odepsalo 10%. Tak je důvod to pořádně oslavit. Zítra by stačilo odepsat jen 5%.
Ale když to bude zase 10%, tak to bude super. A klidně můžeme jet na minus 50% ze stávajícího stavu. Pak budou muset všichni Američani k tiskařským
lisům, aby bylo dost papírků na sanování toho průšvihu.
Třeba teď Shell. Už je pomalu za 13. To je prostě paráda.
|
|
eppairforce
Member

|
|
to Vasek: zítra je pátek třináctýho mimochodem
BAC;BMO;BNS;BTI;CEZ;EPD;F;INTC;KO;PG;UL;XOM;
|
|
Vasek
Member

|
|
Trhům pátek třináctého bude plně svědčit. Si pochutnají na akciích a odepíše se doufám pár stovek miliard z tržní hodnoty. A zase bude důvod co
slavit.
|
|
abak
Member

|
|
FED se do toho opřel, právě teď intervenuje (S&P 500 připsalo téměř 200 bodů během patnácti minut a vymazalo většinu dnešních ztrát), pokud to
takto půjde dál, trhy nemůžou jít níž, škoda, čekal jsem na hlubší propad.
Vypadá to, že pod 2500 dnes (a možná ani v blízkých dnech) nepůjdeme.
|
|
Vasek
Member

|
|
Ano, trhy jedou jako splašené nahoru. Trhy dolů dál nikdo nepustí. Takže je vidět, že je to manipulace jako Brno. To není o fundamentech. Prostě trhy
musí růst i kdyby na chleba nebylo. Zatím budou přihazovat jen 500 miliard během tří měsíců.
|
|
Vasek
Member

|
|
A největší sranda je, že jim to zase padá. O co to během chvíle narostlo, tak to bude zase pomalu dole. Jediné řešení bude, že burzu na měsíc zavřou.
Jinak to nevidím.
|
|
Pavel
Senior Member

|
|
Citace: Původně zaslal: Vasek  | A největší sranda je, že jim to zase padá. O co to během chvíle narostlo, tak to bude zase pomalu dole. Jediné řešení bude, že burzu na měsíc zavřou.
Jinak to nevidím. |
No vidíš, a já to vidím přesně naopak - ať dál obchoduje každý den včetně krátkého pozastavení při velkém cenovém výkyvu
|
|
Vasek
Member

|
|
Já to myslel tak, že je napadne když pád nejde zastavit tiskem peněz a snižováním úroků, tak to zavřou.
Samozřejmě, ať obchodují dál, a klidně to přerušují, on si ten trh stejně udělá, co bude chtít.
Jsem proti zavření. Jen jsem napsal, co už jsem také někde četl, že burza může být na nějakou dobu zavřena.
|
|
Stanislav
Senior Member

|
|
Itálie hlásí dalších 2651 nových případů a 189 úmrtí. Jestli to půjde takto dál, tak Apeninský poloostrov bude moci býti zanedlouho osídlen všemi
migranty z Afriky a z Asie a nikdo s nimi nehne, protože se tam bude každý bát. V Itálii bylo do 10.3. testováno pouze 1 promile obyvatelstva!
AT&T, Citigroup, British American Tobacco ADR, CenturyLink, PPL, Macy's, RDS.B ADR, WFC
|
|
Antoan
Junior Member

|
|
Stanislav:
Ak som to dobre počítal, tak u nás sa testovalo dodnes iba cca 0,14 promile obyvateľstva. Podobne to je aj u Vás. Ale Česi aj Slováci majú tuhší koreň
a hlavne je nás nad 80 rokov podstatne menej. Tak si držme klobúky - nielen že burza letí dole ale aby to nakoniec lepšie dopadlo ako v Taliansku.
|
|
abak
Member

|
|
Stanislav: Tady už pomalu přestává veškerá legrace, přidejme dlouhodobé a nevratně degenerativní změny na lidském organismu u "vyléčených" a máme tu
při pokračování současného trendu značnou úpravu demografické křivky, Covid-19 prodlouží životnost současného důchodového systému, a to díky snížení
průměrného věku na dožití.
Současná opatření slouží pouze ke zmírnění krize a získání času, vzhledem k omezeným personálním a materiálovým kapacitám nemocnic, vůbec neřeší
dlouhodobý dopad.
|
|
arkyn
Member

|
|
Cina brzo ohlasi vitezstvi nad virem podle toho ze uz delaji interni secvicnou https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/cina-koronavirus-wu-c...
|
|
mr.stepka
Junior Member

|
|
Čína je díky autoritářskému režimu ve výrazně lepší situaci, než EU nebo US. Tam jsou schopni uzavřít celé město a nikdo se neodváží tyto pravidla
obcházet - narozdíl od spousty "vyčůránků" v ČR, kteří si myslí, že když přijedou z Itálie v pátek do půlnoci, tak se jich nic netýká. V EU a US jsou
všichni schopný se rvát za "svoje práva" 
Je samozřejmě otázka, kolik je skutečná statistika z Číny. Oficiálně existuje pouze jedna, zveřejňovaná vládou. Zveřejňování jakékoliv jiné statistiky
je trestný čin a trvrdě po tom jdou - to, že mají pod kontrolou média a sociální siťě, je realita. Bez VPNky se na Facebook, Twitter, Google nebo jiné
západní weby vůbec nedostanete... používání VPN softwaru je nelegální a porty pro šifrovanou komunikaci pravidelně automaticky blokují.
Takže já bych si na případné nákupy ještě nějakou dobu počkal...
|
|
Stanislav
Senior Member

|
|
Podle té Indie mi připadá, že tam lidi mají obranné látky a ta nemoc už tam dávno proběhla, ale nikdo to v minulosti neřešil. Mohlo to klidně
proběhnout i před několika desítkami let a vůbec se to nezaznamenalo a v dalších generacích jsou tudíž protilátky. Je rozdíl i v mrtvých v evropských
státech, jako kdyby napadaly lidi různé kmeny tohoto viru. Vir bude samozřejmě mutovat, takže je možnost, že se bude snižovat nebo naopak zvyšovat
smrtnost, z čehož asi mají dnes největší strach, pokud by došlo k té nejhorší variantě.
AT&T, Citigroup, British American Tobacco ADR, CenturyLink, PPL, Macy's, RDS.B ADR, WFC
|
|
abak
Member

|
|
Německá vláda zvažuje, že kvůli dopadům šíření koronaviru na ekonomiku bude nucena některé firmy zestátnit, uvedl
ministr financí Olaf Scholz (13/3/2020).
|
|
abak
Member

|
|
Trump s příznaky nachlazení právě oficiálně vyhlásil stav nouze po vzoru evropských zemí. Reakce trhu je prozatím neutrální. Tisková konference stále
probíhá.
Trhy v průběhu tiskové konference výrazně posílily a ukončily obchodní seanci těsně pod low středečního dne.
|
|
Michael
Junior Member

|
|
Reakce trhu je + 10% 😥😥.
Půjde to ještě dolu že ? 😰
V USA to předce poradně ještě ani nepropuklo...
|
|
abak
Member

|
|
Citace: Původně zaslal: Michael  | Reakce trhu je + 10%
Půjde to ještě dolu že ?
V USA to předce poradně ještě ani nepropuklo... |
Vzhledem k efektivitě testovaní a ohlášenému navýšení testovacích kapacit půjdou v následujících dnech jistě nahoru nové případy nákazy a trhy
odjakživa milují pesimismus, zdaleka není vyhráno, ale PR předvádí Trump v součinnosti se soukromým sektorem (WMT, TGT, ...) takřka bezchybné, nová
opatření míří na správná místa.
|
|
Slai1
Junior Member

|
|
https://www.etrend.sk/ekonomika/peter-balint-kriza-tu-uz-je-...
Zaujimavy rpzhovor.
|
|
Vasek
Member

|
|
To je dobrý rozhovor.
Prostě je to o tisku peněz. Ale jak řekl, tisk na vir nestačí. Vir peníze nepotřebuje.
Ale chtělo by to dolů o nějakých dalších 20%.
Dnes to jede po injekci FEDU nahoru o 106.
I když třeba Shell jede dolů. Za chvíli bude pod 10.
|
|
arkyn
Member

|
|
Zajimave co se deje, ta volatilita je vetsi nez za financni krize.
Ale zatim nevidim duvod proc bychom meli jit nekam nahoru. Proti vcerejsku se zmenil jen nouzovy stav v usa a vytisteni vice penez.
|
|
Stran:
1
..
19
20
21
22
23
..
38 |