Stran:
1
..
19
20
21
22
23
..
78 |
Ladislav
Admin

|
|
Už zase znova: Microsoft má 3x předraženou akcii.
Kurz 185 USD, P/S 10, P/B 12 https://finance.yahoo.com/quote/MSFT/key-statistics?p=MSFT
Lidé si dělají veliké komplikace s výpočtem vnitřní hodnoty akcie Microsoft, aby za hodinu došli k tomu,
že je akcie 3x nebo 4x předražená. A mně stačí podívat se na P/S 10 a P/B 12, abych došel k tomu samému úsudku.
''''Further educating myself on calculating intrinsic values and was playing around with the Graham calculation. However, I'm trying to calculate MSFT
value and I keep getting $43.23 through the sqrt(15x1.5(5.74)(14.47)) using EPS and BVPS found on Yahoo Finance.''''
'''' Well.... apparently you are not wrong :-)
Here is a link to other websites calculating it's intrinsic value not too different from you $57.
Btw, did you use some of the online calculators or did it manually?''''
https://www.gurufocus.com/term/iv_dcf_share/NAS:MSFT/Intrins... ''''
''''I recommend you to use DCF model. This model is useful with companies that generate free cash flow Microsoft does.
So $66 for MSFT then.''''
|
|
r626
Member

|
|
To je super srovnávač Ladislave, tyto stránky jsem neznal.
Co mě přijde poměrně zajímavé, je třeba CocaCola - kde tedy dle hodnot P/E, P/S, P/B je akcie předražená. Nicméně proti zbytku segmentu je stále
levná. Stojí tedy za investici? V porovnání s Grahamovou teorií nikoliv a při porovnání s historií a trhem ano?
https://www.gurufocus.com/stock/KO/summary
Díky za názory.
|
|
TomasV
Member

|
|
Dneska se pěkně červená ,půl roku nebyla žádná příležitost a teď zase naopak je toho tolik ,že si nemůžu vybrat
RDSB,XOM,BASF,WFC a další kteří jsou na mém watchlistu.
Investiční strategie:B&H
Portfolio:
ABBV,BAS,BIL,BMT,BMW,CSCO,D,IBE,MMM,MO,MUV2,PEP,PM,PPL,RDSB,T,WFC,XOM,IBM,UL,DIS,SBUX,MSFT,HD,BMY,KHC,PFE,WBD,INTC.
|
|
Stanislav
Senior Member

|
|
Mám dnes nastavenou nákupku 50,66 USD na 38 ks RDS.B. Pokud to nevyjde, tak se nic neděje, protože dnes to spadlo na roční minimum a myslím si, že to
ještě zdaleka nedosáhlo dna? Pokud bych přišel domů dříve, tak už je mohl mít ve stodole. Raději bych nakoupil až v půlce března za větší bakšiš, ale
ta cena je už dnes velice svůdná.
AT&T, Citigroup, British American Tobacco ADR, CenturyLink, PPL, Macy's, RDS.B ADR, WFC
|
|
arkyn
Member

|
|
Ja neco prikoupil v minulych dnech, ale jestli klesnr pod 50usd zak dokupuju znova
|
|
Pavel
Senior Member

|
|
Citace: Původně zaslal: Stanislav  | Mám dnes nastavenou nákupku 50,66 USD na 38 ks RDS.B. Pokud to nevyjde, tak se nic neděje, protože dnes to spadlo na roční minimum a myslím si, že to
ještě zdaleka nedosáhlo dna? Pokud bych přišel domů dříve, tak už je mohl mít ve stodole. Raději bych nakoupil až v půlce března za větší bakšiš, ale
ta cena je už dnes velice svůdná. |
Měl bys mít nakoupeno, nejnižší dnešní cena obchodu byla 50,64.
|
|
Pavel
Senior Member

|
|
Citace: Původně zaslal: TomasV  | Dneska se pěkně červená ,půl roku nebyla žádná příležitost a teď zase naopak je toho tolik ,že si nemůžu vybrat
RDSB,XOM,BASF,WFC a další kteří jsou na mém watchlistu. |
Tipuju to spíš teprve na začátek červenání, už je na trhu dostatečný přetlak negativních zpráv, tak si myslím, že kdo nenakoupil dnes, bude mít
možnost nakoupit později a levněji.
|
|
bulinak
Member

|
|
Dnes první kousek MMM.
stavím zoo...
|
|
Pomah
Junior Member

|
|
Já koupil prvních 10ks WFC, z bank mám pak 330ks SAN.
|
|
r626
Member

|
|
HSBC včera -5,6% cena opět na ročním minimu. Máte někdo ve svém portfoliu? Neustále ji poslední dobou sleduji společně s Citibank,JPM,Wells Fargo a
Bank of America a nevím jak se rozhodnout. WFC již malou pozici mám.
|
|
bulinak
Member

|
|
Na WFC ještě pro pár kousků čekám až přijde blíž...
stavím zoo...
|
|
Mamut
Junior Member

|
|
Dnes proběhly masivní nákupy relativně podhodnocených akcií : CSCO, IRM, IIPR (já
k těm drogám mám prostě tak nějak blíž )
Spekulace: DAL
Trvalé ZOO: COP, MSFT, RIO, WBA, T, JNJ, MO, BMW, NRZ, PFE, BBVA, CGBD, WFC, RDSB, DOW, HPQ, BASF, ALV, PPL,CVX, ABBV,
GAIN, CSCO, D, IBE, RTX
Reit: NRZ, VICI, MPW, IIPR, IRM, STOR
Start investování 25.7.2019
|
|
michal.holik
Member

|
|
Citace: Původně zaslal: Mamut  | Dnes proběhly masivní nákupy relativně podhodnocených akcií : CSCO, IRM, IIPR (já
k těm drogám mám prostě tak nějak blíž ) |
Super, můžeš mi prosím do soukromé zprávy popsat myšlenkový proces k nákupu IIPR? (záměrně soukromně, abys tu nedělal anarchistické myšlení)
Díky M
<<< DIVIDENDOVÉ PORTFOLIO /// YOC celého ptf cca 4,5 % /// 1y DGR celého ptf cca 8,5 %
>>>
Energy ________________ ---aktuálně nic---
Industrials ___________ MMM, RTX
CyclicalConsGoods _____ MCD
NonCyclicalConsGoods __ PEP, PG
Tobacco _______________ MO, PM
Financials ____________ MA, V
BDCs __________________ MAIN, ARCC, CSWC,
GAIN
mREITs ________________ NRZ, ABR
Healthcare ____________ JNJ, PFE, ABBV
Technology ____________ MSFT, CSCO, INTC,
AAPL
Telecommunications ____ T
Utilities _____________ NEE, DUK
eREITs ________________ O, OHI, WPC, NNN,
STOR, AMT
|
|
Stanislav
Senior Member

|
|
Dnes jsem vymetl relikt BAC a chystám se na prodej M, pokud bude příznivé výsledkové klima příští týden, tak to celé spojím s nákupem RDS.B, pokud
možno pod 51 USD nákupku, jestli se ovšem zadaří?
AT&T, Citigroup, British American Tobacco ADR, CenturyLink, PPL, Macy's, RDS.B ADR, WFC
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Frisch aus dem dritten Reich 
Deutsche Telekom se chce stát číslo 1 v USA, povídal včera šéf koncernu.
Já myslím, že bude stačit, když De.Tel. překoná v USA Verizon, stane se číslo 2 a nebude závodit s ATaT.
Před lety si De.Tel. vytvořila v USA sestru T-Mobile US, za několik dní se sloučí s americkou firmou Sprint
a bude mít v USA zase větší tržbu. V Evropě je De.Tel. už dlouho číslo 1 a polovinu své tržby dělá v USA.
Však v USA by se měl koncern De.Tel. naučit, že dividenda se nesmí nikdy snižovat.
Lépe držet dividendu 10 let stejnou, než 7x zvyšovat a 3x snižovat během 10 let.
A pokud jste to zapomněli už, na konta v Německu chodí dividendy De.Tel.. nezdaněné. Zdanily by se dividendy
ale za všechny minulé roky najednou, kdyby se akcionář naštval a akcie za několik let prodal.
Jestli přijdou nezdaněné dividendy i na vaše konto v Čechách a v Holandsku,
to vyzkoušejte nákupem akcii De.Telekom, nejlépe za alespoň 25.000 korun = 1000 €.
Koupit akcie před 26.3.!!! Ten den je shromáždění akcionářů. Jinak bude
dividenda až za rok.
|
|
TomasV
Member

|
|
Nemůžu si pomoc zase jsem přikoupil dalších 47ks RDSB,někdo by jste mne mněl zastavit
Investiční strategie:B&H
Portfolio:
ABBV,BAS,BIL,BMT,BMW,CSCO,D,IBE,MMM,MO,MUV2,PEP,PM,PPL,RDSB,T,WFC,XOM,IBM,UL,DIS,SBUX,MSFT,HD,BMY,KHC,PFE,WBD,INTC.
|
|
PaloK
Junior Member

|
|
DT veľmi nerád vypláca dividendy, DT na Slovensku vlastnil 51% štátneho telelekomu a štátu nikdy nevyplatil ani korunu na dividendách, aj keď boli
vysoko ziskový.
štát sa teda rozhodol svojích 49% predať a vyhlásil IPO, ktorého som sa tiež zúčastnil, zložil som peniaze v banke , IPO prebehlo a nakoniec s toho
nič nebolo, lebo prišiel nemec a ponúkol štátu o milión viac, ako by získali z IPO a IPO zrušili.
|
|
PaloK
Junior Member

|
|
tiež by som chcel kúpiť RDS, ale cez fio za €, lebo Lynx plánujem zrušiť, aký ticker mám použiť?
|
|
Logen
Junior Member

|
|
Citace: Původně zaslal: PaloK  | tiež by som chcel kúpiť RDS, ale cez fio za €, lebo Lynx plánujem zrušiť, aký ticker mám použiť? |
U FIO je při nákupu na XETRA ticker pro RDS-A "R6C", pro RDS-B je "R6C3"
|
|
Stanislav
Senior Member

|
|
Nakonec jsem si včera nastavil cenu 50,58 USD na 55 ks RDS.B a dnes to bylo nakoupeno v 15:30 po 50,34 USD, takže jich mám už 94 ks. Pokračování
přijde v dalším kvartále, až bude zase nabito. Je to přece hřích to nechat ležet někde na zemi a čekat, až to nějaký pobuda sebere a k tomu jako bonus
6,3% netto dividenda!
|
|
PaloK
Junior Member

|
|
je rozdiel medzi A a B z hľadiska zdanenia dividend?
nieje na XETRE dividenda 26%?
|
|
bigusdykus
Member

|
|
Dnes přikoupen ČEZ a nová pozice Moneta.
Prolhaný agent placený od hedgefondu.
ČEZ, AAPL, ABBV, AT&T, CEPU, 3M, GSK, BASF, Allianz, Intel, Lufthansa, Kraft Keinz, RDS-B, BMW, Banco Santander, WBA, JNJ, MCD, BHP/BIL, Cisco,
Moneta, Enbridge
Špekulace: ABNB, CRSR
|
|
Ladislav
Admin

|
|
""je rozdiel medzi A a B z hľadiska zdanenia dividend?""
Do Čech a na Slovensko by měly přijít dividendy Shell B nezdaněné a Shell A zdaněné 15%.
|
|
Jack N.
Member

|
|
The Williams Companies (WMB)
https://finviz.com/quote.ashx?t=WMB&ty=c&ta=0&p=...
Prý se polepší a už nebudou snižovat dividendu jako v roce 2016
Aktuální výplatní poměr z hlediska DCF 1.78
Rating zvýšen o jeden stupeň do investičního pásma
Dluh / provozní zisk 4.4 x
Dividendový výnos 7.4%, slibují v dohledné době růst o 5%
Mají dost keše a nepotřebují vydávat nové akcie
https://investor.williams.com/earnings-and-reports/quarterly...
Dokonce i Reit guru Brad Thomas je obhajuje:
https://seekingalpha.com/article/4325040-4-things-investors-...
|
|
r626
Member

|
|
Ještě jedna otázka do pléna co se týká RDS akcií.
V současné době už pozici RDS.B mám koupeno na NYSE dividenda chodí nezdaněná, nicméně se jedná o ADR certifikát. Nějak se mi nepodařilo dogooglit kdo
je vydavatelem, pokud je to vůbec zveřejněné. Jaká je šance, že vydavatel krachne a přijdu časem o svou investici? Vzhledem k aktuální ceně RDS
plánuji zvětšit pozici, ale jsem trochu znepokojený tím ADR certifikátem. Případně mě napadla varianta koupit RDS.A na burze v Holandsku, kde by se
dle všeho mělo jednat o akcie, nicméně zase nevím jak je to s daní. Je to 15% a chodí to zdaněné?
|
|
Stran:
1
..
19
20
21
22
23
..
78 |