Stran:
1
..
20
21
22
23
24
..
44 |
Mufimufin
Member

|
|
Dnes jsem zahlédl informaci, že by se nevyplácení dividend obdobně jako u bankovního sektoru "mohlo" vztahovat také na Allianz (DE). Nemáte k tomu
někdo aktuálnější info? V médiích je to omílané zdá se už delší dobu https://www.ft.com/content/07531766-817d-4fe0-af48-da1372009... Kdyby se to stalo, tak by mohla hodnota akcie taky pěkně poklesnout.
AAPL, AGFY, AZN, BABA, CAH, CSCO, DG, FB, JNJ, JPM, LMT, MRK, MSFT, PEP, PFE, PLTR, RXT, SPG, V, VZ, WMT
|
|
Mamut
Junior Member

|
|
Podle těchto informací:
https://www.allianz.com/en/investor_relations/announcements/...
To vypadá, že by měli dividendy vyplatit klasicky. Co pozastavili je zpětný odkup akcií.
Spekulace: DAL
Trvalé ZOO: COP, MSFT, RIO, WBA, T, JNJ, MO, BMW, NRZ, PFE, BBVA, CGBD, WFC, RDSB, DOW, HPQ, BASF, ALV, PPL,CVX, ABBV,
GAIN, CSCO, D, IBE, RTX
Reit: NRZ, VICI, MPW, IIPR, IRM, STOR
Start investování 25.7.2019
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Raytheon Technologies - RTX, dříve než jsem akcie poprvé koupil, snížil dividendu z plánovaných 2,94 USD s výnosem 4,6% na 1,90 USD s výnosem 2,9% a
proto jsem akcii nekoupil.
Třeba se snížila dividenda jen kvůli korona krizi. A jestli se dividenda zvýší na ty původně očekávané 2,94 USD příští rok a výnos bude pak vysoko nad
3%, tak bych začal kupovat akcie Raytheon až příští rok.
Mé investice od 2020 do 2004
Bank of Nova Scotia ... Kanada ... CA0641491075 ..... už investováno 3.000 € ... později bude 7.000 € ... dividenda > 5%
Enbridge Inc. ... Kanada ... CA29250N1050 ............... už investováno 3.000 € ... později bude 7.000 € ... dividenda > 5%
Mitsubishi Corp. ... Japonsko ... JP3898400001 .......... už investováno 3.000 € ... později bude 7.000 € ... dividenda > 5%
A z toho ''později bude'' plyne ............................................. během 4-5 let ještě investovat 16.000 €
|
|
r626
Member

|
|
Exxon Mobil prozatím pozastavil plánované zvyšování dividend.. Za současného stavu asi rozumné.. Doufám, že koncem roku navýší a udrží si status
aristokrata.
|
|
Vitusus
Member

|
|
Citace: Původně zaslal: r626  | Exxon Mobil prozatím pozastavil plánované zvyšování dividend.. Za současného stavu asi rozumné.. Doufám, že koncem roku navýší a udrží si status
aristokrata. |
Osobně bych klidně zvládnul i 10 kvartálů nezměněné dividendy, jako to udělal pár let zpět Chevron. V zásadě k udržení statusu divi aristokrata stačí,
aby zvedli v Q4/2021, protože letošní rok bude při nezměněné kvartální výplatě o 5 centů vyšší, než byla dividenda v roce 2019, a potom je potřeba v
průběhu roku mít jeden vyšší kvartál.
BBL - @ 36.60 USD_________________OHI - @ 34.00 USD_______________WFC - @ 50.00 USD
CSCO - @ 31.25 USD________________PG - @ 61.30 USD________________WHR - @ 154.75 USD
CVX - @ 93.80 USD_________________PPL - @ 27.75 USD________________WMT - @ 72.96 USD
IBM - @ 131.00 USD_________________SO - @ 49.18 USD________________XOM - @ 54.69 USD
JNJ - @ 58.80 USD__________________T - @ 33.82 USD________________RIO - @ 53.20 USD
JPM - @ 59.00 USD_________________RTX - @ 102.50 USD________________OTIS - @ 0.00 USD
MCD - @ 95.00 USD_________________VZ - @ 47.50 USD________________CARR - @ 0.00 USD
O - @ 57.50 USD________________PFE - @ 35.00 USD________________MMM - @ 159.00 USD
|
|
TomasV
Member

|
|
Takže první vlaštovka...
https://seekingalpha.com/news/3566606-shell-cuts-dividend-fo...
Investiční strategie:B&H
Portfolio:
ABBV,BAS,BIL,BMT,BMW,CSCO,D,IBE,MMM,MO,MUV2,PEP,PM,PPL,RDSB,T,WFC,XOM,IBM,UL,DIS,SBUX,MSFT,HD,BMY,KHC,PFE,WBD,INTC.
|
|
r626
Member

|
|
To je hnus velebnosti !!
|
|
TomasV
Member

|
|
Je to celkem znatelné snížení z 0,47 na 0,16 a Shell je u mne celkem velká pozice,tady platí zlaté pravidlo diverzifikovat.
Investiční strategie:B&H
Portfolio:
ABBV,BAS,BIL,BMT,BMW,CSCO,D,IBE,MMM,MO,MUV2,PEP,PM,PPL,RDSB,T,WFC,XOM,IBM,UL,DIS,SBUX,MSFT,HD,BMY,KHC,PFE,WBD,INTC.
|
|
Mufimufin
Member

|
|
V premarketu už to klesá, jsem zvědav na kolik půjde.
AAPL, AGFY, AZN, BABA, CAH, CSCO, DG, FB, JNJ, JPM, LMT, MRK, MSFT, PEP, PFE, PLTR, RXT, SPG, V, VZ, WMT
|
|
abak
Member

|
|
Citace: Původně zaslal: TomasV  |
Je to celkem znatelné snížení z 0,47 na 0,16 a Shell je u mne celkem velká pozice,tady platí zlaté pravidlo diverzifikovat. |
To je pro akcionáře velmi nepříjemné překvapení. Vypadá to, že se Shell po více než sto letech vydává na pomalou cestu do důchodu. Potvrzuje se, že se
nevyplatí mít v portfoliu podniky z přesaturovaných odvětví se sídlem mimo USA. Exxon Mobil (XOM) i Chevron Corporation (CVX) pokračuje dál v
dividendové politice beze změny. RDS Trump zachraňovat nikdy nebude, ropný průmysl je pro USA důležitější než pro Evropu, navíc jde v Evropě tvrdě
proti politice klimatického alarmismu. Pokud jde o mne, evropským akciím z takto rizikových odvětví se budu dál vyhýbat. Je to smutné, ale zdá se, že
Evropa a funkční kapitálový trh nejde vůbec dohromady a dlouhodobý trend nenasvědčuje obratu v tomto trendu. Menšinový akcionář je pro evropské
podniky obchodované na kapitálovém trhu hadrem na podlahu. Ve světle skokového snížení dividendy se jeví managementem iniciovaný zpětný odkup akcií z
minulých let jako naprosté diletanství.
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Dnes přišly dividendy Scotiabank - BNS na konto.
Možná, že když jste koupili BNS akcie v USA, máte dividendy zdaněné 15%.
Já koupil akcie v Německu a dostanu první roční dividendy z Kanady zdaněné kanadskou daní 25%.
K pozdějším dividendám přijde víc než 10% daň německá a jsou zdaněné celkem 35,55%.
Ale nežádám s vysokým poplatkem daně z Kanady zpátky. Vždyť je hrubá dividenda vyšší než 5% z kurzu akcie.
|
|
Ladislav
Admin

|
|

Kdejaký opičák dnes prodal akcie Shell,
protože kvartálová dividenda byla poprvé od druhé světové války snížena.
Kvartálová dividenda se snížila z plánovaných 0,47 na 0,16 USD.
Veliká panika srazila dnes akcii o hrozných 6% dolů.
Jenže třeba se snižuje jen dividenda za jeden kvartál a další kvartály bude dividenda vysoká jak vloni.
A kdyby byly všechny 4 části letošní dividendy sníženy, tak zas příští rok může být dividenda stejná jak minulý rok.
Jen letošní rok snížená. Já bych akcie Shell nikdy nevyměnil za jiné olejnaté akcie.
|
|
Georg
Member

|
|
ATT dividenda příjde zítra. Obávám se, že je velká šance za 2Q snížení dividendy, Uvidíme co vymyslí nový kápo. Mají smůlu. Nejdříve je drtil Trump,
který zablokoval akvizici a těď je podrtí dluh a nižší příjmy. Televizní balíček začne vydělávat až 3Q. ATT mám -8%, kurzovní rozdíl +15%.
AT&T, ČEZ, PM
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Akcie Munich Re dnes klesla o 6%, protože byla odečtena dnes dividenda 9,80 euro z kurzu akcie.
V pondělí těch dividend dostanu 42 na konto. Bohužel bude z nich stržena daň 26,38%.
Ale výnos dividendy Munich Re dělá 5,0% z dnešního kurzu akcie.
Od 1.7.2020 všechny další roky má být německá daň z dividend snížena na 25%.
|
|
r626
Member

|
|
Citace: Původně zaslal: Georg  | ATT dividenda příjde zítra. Obávám se, že je velká šance za 2Q snížení dividendy, Uvidíme co vymyslí nový kápo. Mají smůlu. Nejdříve je drtil Tramp,
který zablokoval akvizici a těď je podrtí dluh a nižší příjmy. Televizní balíček začne vydělávat až 3Q. ATT mám -8%, kurzovní rozdíl +15%.
|
Nový kápo nevymyslí nic, začíná až od 2021.
|
|
Georg
Member

|
|
Citace: Původně zaslal: r626  | Citace: Původně zaslal: Georg  | ATT dividenda příjde zítra. Obávám se, že je velká šance za 2Q snížení dividendy, Uvidíme co vymyslí nový kápo. Mají smůlu. Nejdříve je drtil Trump,
|
Nový kápo nevymyslí nic, začíná až od 2021. |
To mě uniklo, že až od 2021.
AT&T, ČEZ, PM
|
|
arkyn
Member

|
|
Citace: Původně zaslal: abak  | Citace: Původně zaslal: TomasV  |
Je to celkem znatelné snížení z 0,47 na 0,16 a Shell je u mne celkem velká pozice,tady platí zlaté pravidlo diverzifikovat. |
To je pro akcionáře velmi nepříjemné překvapení. Vypadá to, že se Shell po více než sto letech vydává na pomalou cestu do důchodu. Potvrzuje se, že se
nevyplatí mít v portfoliu podniky z přesaturovaných odvětví se sídlem mimo USA. Exxon Mobil (XOM) i Chevron Corporation (CVX) pokračuje dál v
dividendové politice beze změny. RDS Trump zachraňovat nikdy nebude, ropný průmysl je pro USA důležitější než pro Evropu, navíc jde v Evropě tvrdě
proti politice klimatického alarmismu. Pokud jde o mne, evropským akciím z takto rizikových odvětví se budu dál vyhýbat. Je to smutné, ale zdá se, že
Evropa a funkční kapitálový trh nejde vůbec dohromady a dlouhodobý trend nenasvědčuje obratu v tomto trendu. Menšinový akcionář je pro evropské
podniky obchodované na kapitálovém trhu hadrem na podlahu. Ve světle skokového snížení dividendy se jeví managementem iniciovaný zpětný odkup akcií z
minulých let jako naprosté diletanství. |
Plán Shellu ohledně buybacku byl poměrně jasný 1) vykoupit akcie a 2) navyšovat dividendu, tak, aby celkový objem peněz v nominále byl cca stejný po
několik let, čemuž měl pomoci ten buyback na začátku, a tím se posunul výplatní poměr směrem dolů. Doposud to šlo docela dobře. Ano, nyní se to jeví
jako příliš agresivní a špatné.
Dividend cut Shellu jsem nečekal, překvapil mě dost, asi museli, protože určitě primární je splácení dluhu za nákup BG.
|
|
Phoenix
Junior Member

|
|
Také jsem to nečekal. Teď přemýšlím, jestli pozici radši nezredukovat. Bohužel jí mám kvůli velkému poklesu značně nadváženou a je to až příliš velká
část mého ptf. Cutnutí dividendy přežiji, spíš mám obavu o budoucnost firmy.
|
|
arkyn
Member

|
|
Citace: Původně zaslal: Phoenix  | Také jsem to nečekal. Teď přemýšlím, jestli pozici radši nezredukovat. Bohužel jí mám kvůli velkému poklesu značně nadváženou a je to až příliš velká
část mého ptf. Cutnutí dividendy přežiji, spíš mám obavu o budoucnost firmy. |
Shell má momentálně 22mld USD cash na účtě. FreeCashFlow také solidní jestli se koukám správně. Zas tak černé mě to nepřijde. Také mám Shellu dost,
budu vyčkávat.
Moc nevěřím, že cena ropy během příštích let bude takto nízko, podle mě s oživením ekonomik půjde nahoru spotřeba i cena.
|
|
r626
Member

|
|
Citace: Původně zaslal: arkyn  | Citace: Původně zaslal: Phoenix  | Také jsem to nečekal. Teď přemýšlím, jestli pozici radši nezredukovat. Bohužel jí mám kvůli velkému poklesu značně nadváženou a je to až příliš velká
část mého ptf. Cutnutí dividendy přežiji, spíš mám obavu o budoucnost firmy. |
Shell má momentálně 22mld USD cash na účtě. FreeCashFlow také solidní jestli se koukám správně. Zas tak černé mě to nepřijde. Také mám Shellu dost,
budu vyčkávat.
Moc nevěřím, že cena ropy během příštích let bude takto nízko, podle mě s oživením ekonomik půjde nahoru spotřeba i cena. |
vidím to uplne stejne, taky mam Shellu až až a už se mi nechce ani ředit.. jsem nekde kolem mínus 33%.. ale radsi budu prikupovat jinde.. myslim, že
to casem doroste nahoru a pak to pripadne prodam, ale na bankrot firmy to osobne zatím nevidim.. takze jsem otravenej, ale zadna panika...
|
|
Ladislav
Admin

|
|
z dividendového šeku pošlou lumpi třetinu
Nun, meine Kinder, Shell nebude nikdy bankrot. Vždyť je to největší evropský ropný koncern
a mimo ropy vydělává i s plynem a obnovitelnou energií.
A Exxon, BP, Total a Aramco zrovna tak nebudou nikdy bankrot.
Kdyby byly všechny 4 roční dividendy zkrácené na 0,16 USD, prý by byl výnos dividendy asi 4,4% z dnešního kurzu akcie.
A kdyby měl člověk akcii Shell dnes kleslou na polovinu, měl by výnos jen 2,2% hrubého ze své investice.
Jenže za rok může být dividenda zase stejně vysoká jako před krizí.
Takže nikdo z akcionářů nebude litovat, že se rozhodl držet akcie Shell až do konce života.
Jistě všichni už ví, že uprostřed březnového dolíku měla akcie Shell stejný kurz jako roku 1995.
Ale když je to akcie na stálo jen pro dividendy, tak to nevadí. Vždyť nebyla v tom hlubokém dolíku dlouho.
dnes krach -10% na 15,50
|
|
Stanislav
Senior Member

|
|
Je to obrovské neštěstí u RDS.B! Při tržní ceně akcie 32 USD je dividenda netto 3,4%. Nejezdilo se nikde, obchod poklesl a tudíž firma stáhla
dividendu, což jsem i očekával. Až se vše obnoví do starých kolejí, tak se zisky i dividenda vrátí. Při poklesech je nejlépe nakupovat a každý
normálně přemýšlející investor přece může být rád, že si může koupit takovou kvalitní akcii, za takovou super cenu! Čím déle ta doba bude delší, tím
lépe i pro nás. Kdo máte zajištěnou práci a vyděláváte stejně jako před covidem 19 a bude to i pokračovat, tak v této době přece nakupujete akcie s
velice výhodným diskontem, který se nebude opakovat! Navíc neutrácíte za hloupé dovolené, nekupujete si nesmyslné věci, netrajdáte po barech a i jinde
po bordelech, a proto máte volné prostředky na nákup akcií. Ideální doba pro nákup, kdy ostatní blbci pyskují, že nemají volnost na utrácení peněz za
hlouposti.
AT&T, Citigroup, British American Tobacco ADR, CenturyLink, PPL, Macy's, RDS.B ADR, WFC
|
|
koma
Junior Member

|
|
Citace: Původně zaslal: Stanislav  | Je to obrovské neštěstí u RDS.B! Při tržní ceně akcie 32 USD je dividenda netto 3,4%. Nejezdilo se nikde, obchod poklesl a tudíž firma stáhla
dividendu, což jsem i očekával. Až se vše obnoví do starých kolejí, tak se zisky i dividenda vrátí. Při poklesech je nejlépe nakupovat a každý
normálně přemýšlející investor přece může být rád, že si může koupit takovou kvalitní akcii, za takovou super cenu! Čím déle ta doba bude delší, tím
lépe i pro nás. Kdo máte zajištěnou práci a vyděláváte stejně jako před covidem 19 a bude to i pokračovat, tak v této době přece nakupujete akcie s
velice výhodným diskontem, který se nebude opakovat! Navíc neutrácíte za hloupé dovolené, nekupujete si nesmyslné věci, netrajdáte po barech a i jinde
po bordelech, a proto máte volné prostředky na nákup akcií. Ideální doba pro nákup, kdy ostatní blbci pyskují, že nemají volnost na utrácení peněz za
hlouposti. |
Takže prikupuješ ?
|
|
Pavel
Senior Member

|
|
Apple’s board of directors has declared a cash dividend of $0.82 per share of the Company’s common stock, an increase of 6 percent. The
dividend is payable on May 14, 2020 to shareholders of record as of the close of business on May 11, 2020. The board of directors has also authorized
an increase of $50 billion to the existing share repurchase program.
Slušněj oddíl :-)
|
|
Pavel
Senior Member

|
|
Dnes byly vyplaceny dividendy Altria, krásných 84 centů na akcii. Aktuální DY 8,56%.
|
|
Stran:
1
..
20
21
22
23
24
..
44 |