Stran:
1
..
20
21
22
23
24
..
53 |
abak
Member

|
|
Citace: Původně zaslal: Stanislav  | Nic ve zlém Abaku a Wiki, ale tomu dost dobře nerozumím? Jestli to správně chápu, tak Wiki využívá jakýchsi cyklů v ekonomice, že výhodně prodá a poté
znovu nakoupí. Ovšem problém nastává v tom okamžiku, že cena uteče do nebes a není možné se tam už vrátit. Tomuto systému se vzletně říká vlnkování,
jak to před dlouhými časy nazval bitcoinista Rup, ale dle mého soudu to ne vždy správně funguje, takže je to víceméně hra na štěstěnu.
|
Redukoval jsem portfolio pouze o růstové tituly, slovy Ladislava o "ten drahý hnůj bez dividend nebo s výnosem dividendy 0,5 %", případně jsem snížil
expozici v některých rizkovějších sektorech, u nichž je velká pravděpodobnost, že v době recese budou vykazovat velmi slabé výsledky, dividendové
aristokraty a obecně již nakoupené stále perspektivní hodnotové tituly držím a držet budu i v době recese, bez ohledu na cenový propad.
|
|
Stanislav
Senior Member

|
|
Abaku, je třeba se soustředit pouze na nákup kvalitních podhodnocených akcií podle parametrů pana Ladislava, a pak se nemusí s ptf vůbec manipulovat.
United Technologies například krizi prožila s ročním propadem a koupit za nižší ceny se v tomto údobí zajisté vyplatilo a prodat by bylo naopak velice
hloupé. Moc těch firem zřejmě nebylo, které tu krizi prošly bez větších šrámů. Moje selská hypotéza vychází z toho, že nejde nic časovat a mám velkou
obavu, že se tím vážně vědecky zaobíráš. Samozřejmě nejde do detailů zcela přesně odhadnout, jak se bude vyvíjet růst firmy na pozadí historické
úspěšnosti, protože bývalé zisky nemají nijakou souvislost s nadcházejícími zisky. Z těchto bludů vychází například technická analýza. Takže teorie
dividendových aristokratů může vzít také za své jako se to například dělo u firmy OMI, která se sice tvářila léta jako aristokrat, ale její nízká
tržní cena vzala za své a dnes je díky tomu bezcenný pennystock. Mimochodem, tvoje peníze volně ležící na účtě jsou decimovány inflací, místo toho aby
se efektivně zhodnocovaly, což samo o sobě naráží na samou podstatu value investingu. Podle mého soudu není od věci převést alespoň část ptf do
hotovosti v určité ekonomické fázi(těsně před krizí a hlavně u titulů s fundamentálním předražením), která by přečkala nějakou krizi, ale je otázkou,
jestli se do ní někdo z nás vůbec trefí? Bezpečnější je nakoupit nudné dividendové akcie s vysokou tržní cenou a s kvalitními fundamenty, které
vyplácí alespoň 3% dividendu p.a. a samozřejmě diverzifikovat, což byla v minulosti moje největší klukovina a mohl jsem na ní i krásně dojet. V
příštích letech se polepším a budu se snažit to nacpat alespoň do 10 - 12 titulů. Nejvíce mě samozřejmě straší BASF, který doposud nemám, ale počítám,
že ho po předražení Citigroup včlením do svého stádečka.
AT&T, Citigroup, British American Tobacco ADR, CenturyLink, PPL, Macy's, RDS.B ADR, WFC
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Dividendové aristokraty a obecně již nakoupené stále perspektivní hodnotové tituly držím a
držet budu i v době recese, bez ohledu na cenový propad.
Napsal Abak
To jsme nevěděli. Nyní jsme tedy všichni spokojeni.
Také Abak chce mít více peněz z dividend než jeho důchod.
Abak není tedy spekulant a obchodník, který všechny akcie prodá a dividendy nepotřebuje.
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Když už jste vydělali s tím Azbestem 100% za 2 roky, měli jste ten Azbest prodat.
Dnes je akcie 2x předražená s P/E 28 a P/B 7 a objevují se skandály.
Nebo se ten neřád nejmenuje Azbest ale Avast? Každopádně to škodí zdraví.
|
|
TomasV
Member

|
|
Výsledky ATT ,přesně jak jsme očekávaly,silné casflow a redukce dluhu
2020 Outlook5
AT&T reaffirms 2020 guidance:
Revenue growth: of 1% to 2%;
Adjusted EPS growth: $3.60 to $3.70, including HBO Max investment;
Adjusted EBITDA margin7: Stable with 2019;
Free cash flow in $28 billion range;
Dividend payout ratio: In low ‘50s% range3;
Gross capital investment: In $20 billion range4;
Monetization of assets: net $5 billion to $10 billion
3-Year Financial Guidance and Capital Allocation Plan
Adjusted EPS growth5: $4.50 to $4.80 by 2022; includes HBO Max investment
Revenue growth every year: 1% to 2% three-year CAGR6
Adjusted EBITDA7 margin expansion: By 2022, 200 bps higher than 2019 levels; targeting 35% margins in 2022
Free cash flow: $30 billion - $32 billion in 2022
Dividend growth: Continued modest annual increases; dividends as % of free cash flow – less than 50% range3 in 2022
Capital allocation: 50% - 70% of free cash flow post-dividends for retiring ~70% of shares issued for Time Warner deal
Debt: Pay off 100% of acquisition debt from Time Warner deal; net-debt-to-adjusted EBITDA1 ratio of 2.0x to 2.25x in 2022
No major acquisitions
|
|
Pavel
Senior Member

|
|
Hlavně na tohle jsem zvědavej, jestli se jim to povede, tak veškeré dnešní i minulé nákupy pod 40$ budou blahořečeny:
"Adjusted EPS growth: $4.50 to $4.80 by 2022; includes HBO Max investment"
|
|
Georg
Member

|
|
TomasV: Výsledky ATT ,přesně jak jsme očekávaly,silné casflow a redukce dluhu.
Přesto to slítlo za velkých objemů -4%. Alespoň bude pro někoho příležitost nakoupit.
AT&T, ČEZ, PM
|
|
roberto marconi
Member

|
|
Lepsi prilezitost nakoupit bude na 32,- . Treba to tam ale nikdy neslitne. Kdo vi. Ani nase kristalove koule to nepovi. Co je jiste, pri nakupu za
40,- 38,- nebo 32,- se budeme kazdy kvartal radovat z pekne dividendy, pro kterou nemusime hnout prstem.
Do te doby, dokud T bude divi vyplacet nebo dokud bude na svete existovat nenavideny kapitalisticky rad.
|
|
kraken
Member

|
|
co se stalo v shellu, že si poslední kvartál nevydělá na dividendu?
|
|
arkyn
Member

|
|
Dívám se rychle na výsledky, vidím tam zvýšené jednorázové položky (namísto pozitivního efektu 1mld usd, negativní efekt 2mld usd) v 4Q2019, ale
nemůžu najít co konkrétně za tím je.
Ale je tam i pokles v cash flow a revenues. Trochu podivné čtvrtletí a výsledky.
|
|
kraken
Member

|
|
nejsou auditované, ale přesto- nesplatili nějakou půjčku?
|
|
TomasV
Member

|
|
Aby nebylo všechno tak černé Chevron zvýšil dividendu o 8,4%.
|
|
arkyn
Member

|
|
To je hodně pěkné, ale i tak má Chevron výnos dividendy mnohem nižší než Shell, BP nebo Exxon.
|
|
Mindoro
Junior Member

|
|
Ohledně Shellu, kdysi jsem si zadal příkaz pod 25 Eur (RDS-B na Xetra) , zapomněl na to a hle,ráno se mi zrealizoval za 24,64. Je to první vagonek
stejně jako XOM, opatrně začínám budovat pozice u olejářů.
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Není dobré koupit akcie Occidental Petroleum.
Vždyť má ten neřád P/E 47, jinde P/E 37
Čeká se letos pokles zisku -63%, další rok pokles zisku -41%
budoucích 5 let pokles zisku průměrně -21% ročně
Ten z vás, kdo ten hnuj koupil, měl by rychle prodat, než kurz
klesne na 1/3 
https://finance.yahoo.com/quote/OXY/analysis?p=OXY
https://finance.yahoo.com/quote/OXY/key-statistics
|
|
roberto marconi
Member

|
|
Herr Ladis!!! Bitte!
Do tech hruzostrasnych, smradlavych a zdravemu rozumu se pricicich parametru je treba zapocist akvizici Andarko. Pokud tak neucinis a Tvoje zdroje
rovnez ne, jsi tam, kde Bata s drevakama nebo Bures s koblihama.
Nedovolim si zakladatele fora poucovat, nicmene pan ridici by rekl, tak znovu a tentoktat spravne. 
Nicmene, pondelni cena byla uplne libova...
|
|
mr.stepka
Junior Member

|
|
Neodolal jsem a navýšil pozice Exxon Mobil a Pfizer ceny mi po vyklesání přijdou
hodně atraktivní. Prostředky jsem si uvolnil prodejem PPL, kde na rozdíl od předchozích dvou firem, vidím menší růstový potenciál (držel jsem 2 roky,
prodáno s pěkným ziskem).
|
|
roberto marconi
Member

|
|
Divi psy tady docela dobre filtruje tento chsnik:
https://seekingalpha.com/article/4323128-63-s-and-p-500-dogs...
|
|
Wiki
Member

|
|
Společnost Macy's (M) během příštích tří let uzavře přibližně 125 méně prosperujících obchodů, které produkují pouze kolem ¼ zisků oproti
zbývajícím asi 400 obchodům, které bude nadále provozovat. Akcie +3%.
|
|
Stanislav
Senior Member

|
|
Wiki, je jen velké štěstí, že v Macy´s neprodávají Argus, protože to by pak měli plný krám slimáků! Mimochodem, ta zpráva se objevila už minulý týden a také to poskočilo. Uvidím, jak dopadnou výsledky a jde to z
garáže.
AT&T, Citigroup, British American Tobacco ADR, CenturyLink, PPL, Macy's, RDS.B ADR, WFC
|
|
TomasV
Member

|
|
Mno, CSCO zvyšuje dividendu o úžasných 2,9 procenta na 0,36dolaru.
Investiční strategie:B&H
Portfolio:
ABBV,BAS,BIL,BMT,BMW,CSCO,D,IBE,MMM,MO,MUV2,PEP,PM,PPL,RDSB,T,WFC,XOM,IBM,UL,DIS,SBUX,MSFT,HD,BMY,KHC,PFE,WBD,INTC.
|
|
roberto marconi
Member

|
|
Zvyseni je zvyseni, zejmena pokud drzis po desetileti. 2,9% je nejspis fous nad inflaci. Mam to stesti, ze tady drzim od ceny nejakych 21 nbo 23,-
...a to se vyplati. Neboli, je to dukaz, ze DGI investovani ma smysl a v radu desetileti funguje. Na rozdil od tradingu.
Takze, za mne dobry.
|
|
Pavel
Senior Member

|
|
Citace: Původně zaslal: roberto marconi  | Zvyseni je zvyseni, zejmena pokud drzis po desetileti. 2,9% je nejspis fous nad inflaci. Mam to stesti, ze tady drzim od ceny nejakych 21 nbo 23,-
...a to se vyplati. Neboli, je to dukaz, ze DGI investovani ma smysl a v radu desetileti funguje. Na rozdil od tradingu.
Takze, za mne dobry. |
Dlouhodobě souhlas, ale to víš, jsme namlsaní. Krátkodobě žádné nadšení - už dlouho nezvyšovali dividendu tak málo:-)
|
|
roberto marconi
Member

|
|
JJ,Pavle, nechce se mi do divi historie, vecer na to mrknu, ale vybavuji se mi nejaka 10% zvyseni ...in the past. Jestli se nepletu, tak se s yield on
cost blizim nejakym 6% a soucasna cena je na vic nez dvojnasobku me nakupky. Za 4-5 let drzeni...no, funguje to 
|
|
Pavel
Senior Member

|
|
Citace: Původně zaslal: roberto marconi  | JJ,Pavle, nechce se mi do divi historie, vecer na to mrknu, ale vybavuji se mi nejaka 10% zvyseni ...in the past. Jestli se nepletu, tak se s yield on
cost blizim nejakym 6% a soucasna cena je na vic nez dvojnasobku me nakupky. Za 4-5 let drzeni...no, funguje to  |
Jj, zvýšení bývala parádní a tak mám dneska 5,98% yield on cost. Nakupoval jsem 2014 a něco i 2016, průměrka 24,06. Teď bude trošku slabší období, než
se z toho vyhrabou a zase rozjedou byznys ke světlým zítřkům. Jinak dividendy byly postupně:
17-19-21-26-29-33-35-36 centů
|
|
Stran:
1
..
20
21
22
23
24
..