Diskusni forum pro akcie a investice diskuse jak investovat do akcii
Diskusní fórum akcie a burza
Nepřihlášen [Přihlásit - Registrovat]
Dolů

Tisková verze  
 Stran:  1  ..  21    23    25  ..  53
Autor: Předmět: Podniky, akcie, REITs
roberto marconi
Member

[*] Zasláno 14-2-2020 v 16:09

NWL po vysledcich up 5% a hlavne zdvojnasobil cash fow vs.2018. Bude pouzit na snizeni dluhu, toho za nakup Jarden.
Jeste ze jsem kupoval za 30,- 25.- 20,- a 15,- a za tech 15 je toho plna stodola. To je zase pribeh...
Profil uživatele Všechny příspěvky od uživatele
Vosa
Member

[*] Zasláno 15-2-2020 v 10:02

Tak jsem včera zakoupil Virgin Galactic Holdings Inc (SPCE). Jenom malá pozice, váha v portfoliu cca 1%.
Bude to asi jenom na spekulaci, ale možná i několikaletou :cool: anebo na stálo, kdo ví:info:
Škoda, že se Stephen Hawking nedožil svého letu, který si zaplatil.
https://www.virgingalactic.com/

Virgin Galactic In Space For The First Time
https://www.youtube.com/watch?v=h8T9mVkGh3s

Portfolio: 3M, AbbVie, Alphabet, Altria, Apple, ABR, AT&T, Antero Midstream, Boeing, Br.Am.Tobacco, Broadcom, Canadian National Railway, Carrier, Caterpillar, Chevron, Cisco, Citigroup, Coca Cola, Deutsche Telekom, Duke Energy, Electronic Arts, Enbridge, Exxon, General Mills, Hewlett Packard, Home Depot, Iberdrola, IBM, Intel, JPMorgan, Johnson&Johnson, Kinder Morgan, MAIN, McDonald's, Microsoft, Next Era Energy, Omega Healthcare, Pembina Pipeline, PepsiCo, Pfizer, Philip Morris ČR, Procter&Gamble, Realty Income, Rio Tinto, RITM, Stanley Black&Decker, Texas Instruments, Viatris, Vodafone, Whirlpool, Williams
MilanV
Member

[*] Zasláno 15-2-2020 v 10:28

Citace: Původně zaslal: Vosa  
Tak jsem včera zakoupil Virgin Galactic Holdings Inc (SPCE). Jenom malá pozice, váha v portfoliu cca 1%.
Bude to asi jenom na spekulaci, ale možná i několikaletou :cool: anebo na stálo, kdo ví:info:
Škoda, že se Stephen Hawking nedožil svého letu, který si zaplatil.
https://www.virgingalactic.com/

Virgin Galactic In Space For The First Time
https://www.youtube.com/watch?v=h8T9mVkGh3s

za pátek 21%? Kam se hrabou cryptoměny!

ptf dle hodnoty
rustove: MA,MSFT,ADBE,NVDA,ABT,ADSK,ATVI,LKQ,HD,UNH,NKE,DHI,BRK-B,ADP,AAPL,ASML,AMAT,FB,RTX,BLK,UNP
na stalo: NRZ,MAIN,ABR,AM,WMB,MO,VET,TABAK,ABBV,SPG,GAIN
Vosa
Member

[*] Zasláno 15-2-2020 v 10:37

MilanV: Po mém nákupu to vylezlo už jenom o 5,2% :smilegrin:

Portfolio: 3M, AbbVie, Alphabet, Altria, Apple, ABR, AT&T, Antero Midstream, Boeing, Br.Am.Tobacco, Broadcom, Canadian National Railway, Carrier, Caterpillar, Chevron, Cisco, Citigroup, Coca Cola, Deutsche Telekom, Duke Energy, Electronic Arts, Enbridge, Exxon, General Mills, Hewlett Packard, Home Depot, Iberdrola, IBM, Intel, JPMorgan, Johnson&Johnson, Kinder Morgan, MAIN, McDonald's, Microsoft, Next Era Energy, Omega Healthcare, Pembina Pipeline, PepsiCo, Pfizer, Philip Morris ČR, Procter&Gamble, Realty Income, Rio Tinto, RITM, Stanley Black&Decker, Texas Instruments, Viatris, Vodafone, Whirlpool, Williams
ado130
Junior Member
**

[*] Zasláno 15-2-2020 v 10:39

Tu sa pochválim, SPCE mám nákupku $9.

Portu & Degiro:
ETF: IWDA
Technology: INTC | CSCO | T | IRM
Consumer Goods: MO
Financial: WFC | NRZ
BDC: MAIN
Utilities: PPL
Industrials: RTX
Healthcare: ABBV | PFE | TRIL | JNJ
Basic Materials: RDS.B | XOM
Conglomerates: SPCE
r626
Member

[*] Zasláno 15-2-2020 v 11:07

celkem mě pobavil údaj o full time employees :))

https://finviz.com/quote.ashx?t=SPCE
Stanislav
Senior Member

[*] Zasláno 16-2-2020 v 10:43

Je jen velká škoda, že se nespokojíte s velkými známými firmami, které sice nudně rostou, ale riziko je u nich minimální kvůli vysoké tržní ceně. Firma, která by měla být na špičkové technologické úrovni, by neměla být vyfutrována mladými hloupými holkami, nýbrž vědci a leteckými odborníky, kteří by firmu vedli ke kýženému cíli. Já bych si firmu od hipíka Bransona zaručeně nekoupil, protože nemám důvěru k jeho vzdělání, což by měla být podstata tohoto podnikání.

AT&T, Citigroup, British American Tobacco ADR, CenturyLink, PPL, Macy's, RDS.B ADR, WFC
Pomah
Junior Member
**

[*] Zasláno 16-2-2020 v 12:08

Zdravím,

Co si myslíte o Vermilion energy (VET). Přiznám se, ze jsem si zaspekuloval a před měsícem jsem 56ks koupil, nyní aktuálně poklesla akcie o cca 10% a já přemýšlím ještě o nákupu dalších 56ks...nyní přijde první dividenda (společnost vyplácí každý měsíc) po odečtení 25% daně u této akcie je výnos u mě krásných 9,6%, takže mě samozřejmě láká přikoupit. Myslíte že bude akcie dál klesat, nebo postupně začne růst?
MilanV
Member

[*] Zasláno 16-2-2020 v 12:19

Citace: Původně zaslal: Pomah  
Zdravím,

Co si myslíte o Vermilion energy (VET). Přiznám se, ze jsem si zaspekuloval a před měsícem jsem 56ks koupil, nyní aktuálně poklesla akcie o cca 10% a já přemýšlím ještě o nákupu dalších 56ks...nyní přijde první dividenda (společnost vyplácí každý měsíc) po odečtení 25% daně u této akcie je výnos u mě krásných 9,6%, takže mě samozřejmě láká přikoupit. Myslíte že bude akcie dál klesat, nebo postupně začne růst?

Doporučuji koupit na US burze. Pak by měla být daň jen 15% (dle Brokera). Dále by Ti měl broker nabídnout divi v podobě akcií (pouze burza Toronto). To na listingu v US není. Já proto uvažuji přejít do Toronta ta sosat jen další akcie (ty potom můžeš danit 15% u nás nebo, dle výkladu, danit až při prodeji (pořizovací cena 0Kč a při prodeji po 3 letech to je hodně zajímavé))

ptf dle hodnoty
rustove: MA,MSFT,ADBE,NVDA,ABT,ADSK,ATVI,LKQ,HD,UNH,NKE,DHI,BRK-B,ADP,AAPL,ASML,AMAT,FB,RTX,BLK,UNP
na stalo: NRZ,MAIN,ABR,AM,WMB,MO,VET,TABAK,ABBV,SPG,GAIN
Pomah
Junior Member
**

[*] Zasláno 16-2-2020 v 12:29

Používám Degiro a bohužel jsme smířen, že u této akcie mám 25% dan, i přesto je to 9,6% čistého výnosu za rok. Spis mi jde o to, co si o cele této akcii myslíte,

Diky ;)

A38B8993-172D-45E8-B66F-6F3FF0F9D8A5.jpeg - 125kB
Stanislav
Senior Member

[*] Zasláno 16-2-2020 v 15:10

Já si o Vermilion Energy nemyslím nic, protože to podle mne není vůbec vhodná akcie k nákupu. Od půlky roku 2014 neustále klesá a ještě bude klesat. Já se vůbec divím, že se tu zde vedou vůbec o ní diskuse a bohužel i na setkáních jsem svědkem stejných diskusí. Akcie pod tržní cenou 5 mld. USD je prostě pro mne nekoupitelná a samozřejmě se musí do toho započítat fundamenty, které by měly odpovídat Grahamovým parametrům nebo se k nim alespoň limitně blížit. Velkou roli v tom hraje vysoký DY, který mnohdy není dostatečně pokryt ziskem, což samo o sobě je zvrácené a odporuje to selskému myšlení.

AT&T, Citigroup, British American Tobacco ADR, CenturyLink, PPL, Macy's, RDS.B ADR, WFC
mar.hladik
Junior Member
**

[*] Zasláno 16-2-2020 v 15:17

Mrkni na Seekingalpha na payout ratio u dividendy neuvěřitelných 933,76%, jak dlouho to asi firma udrží v téhle výši dividendu platit-pokud to nemá pokryté ziskem a cash flow:
https://seekingalpha.com/symbol/VET/dividends/scorecard
Pavel
Senior Member

[*] Zasláno 16-2-2020 v 16:25

Citace: Původně zaslal: Stanislav  
Já si o Vermilion Energy nemyslím nic, protože to podle mne není vůbec vhodná akcie k nákupu. Od půlky roku 2014 neustále klesá a ještě bude klesat. Já se vůbec divím, že se tu zde vedou vůbec o ní diskuse a bohužel i na setkáních jsem svědkem stejných diskusí. Akcie pod tržní cenou 5 mld. USD je prostě pro mne nekoupitelná a samozřejmě se musí do toho započítat fundamenty, které by měly odpovídat Grahamovým parametrům nebo se k nim alespoň limitně blížit. Velkou roli v tom hraje vysoký DY, který mnohdy není dostatečně pokryt ziskem, což samo o sobě je zvrácené a odporuje to selskému myšlení.

To máš tak Stando, přibývají mladí a méně zkušení investoři (které ve svých nápadech podporují někteří zdejší sice zkušení, ale spekulanti) a jak někde zahlédnou vysoký dividendový výnos, už si myslí, že to stačí ke koupi. Je proto potřeba stále opakovat, jaké akcie by se měly kupovat - staré velké podniky, kterým moc neškodí konkurence a mají zdravé fundamenty. Jsou sice nudné, nemají v čele žádného Elona Čaroděje, ale za 5-10 let člověk pochopí, že bylo dobré jim dát přednost.
Mindoro
Junior Member
**

[*] Zasláno 17-2-2020 v 10:12

A já si naopak myslím, že k mládí riskování patří, pokud je to za své a tak jako tak začínají často s malými částkami, při ztrátě se toho až tak moc neděje, dále čas hraje v jejich prospěch a odměna může být více než uspokojující. Naopak pokud s trhy začíná investor starší a na investice valí své celoživotní nemalé úspory, tak je obezřetnost a Grahamova pravidla na místě.
VET neznám a neříkám, že to bude skvělá investice, ten vysoký DY je určitě s vykřičníkem.
Pavel_Pavel
Junior Member
**

[*] Zasláno 17-2-2020 v 10:30

Ahoj,
mohu se vas zkusenych investoru zeptat na nazor koupe KHC ? cena pada po spatnych vysledcich a aktualne ani nejsou moc svetle obzory (dle meho nazoru). Zajima me budouci potencial v delsim horizontu.
Děkuji za nazory.... P_P

pigzor
Junior Member
**

[*] Zasláno 17-2-2020 v 10:39

Cena spadla taky kvuli prerazeni ratingu do kategorie BB+ coz uz se povazuje za "odpad". Non-investment grade speculative aka junk bonds.
Ja teda malou pozici mam a vyckavam.
Ladislav
Admin

[*] Zasláno 17-2-2020 v 11:08

Já si myslím, že Kraft Heinz se za několik let uzdraví.
Třeba bude Kraft Heinz vedle drahého a nezdravého kečupu vyrábět taky levný a zdravý kečup se jménem Aldi, Lidl,
Netto, Penny, tak jak každý levný supermarkt potřebuje.
Koupil jsem KHC akcie po krachu před dvěma roky za 6.000 €.
Jenže tehdy krach akcie KHC nebyl ještě u konce.
Já ale nepřikupuju do nekonečna každou akcii v mínus, jako zdejší mláděž.
Protože já objevuju stále nové akcie, které bych taky chtěl mít brzy koupeny za 6.000 €.
Profil uživatele Web uživatele Všechny příspěvky od uživatele
arkyn
Member

[*] Zasláno 17-2-2020 v 11:32

Ad KHC, me ty vysledky neprisly na prvni pohled az tak spatne, jestli se ma letos otocit trend jak predpovidali loni, tak to uvidime, klicove bude obratit trend trzeb. Prerazeni do junk bylo kvuli masivni zadluzenosti pokud jsem cetl spravne.
Jack N.
Member

[*] Zasláno 17-2-2020 v 15:39

K Vermilion Energy (VET) jsem napsal krátký komentář 13.1. Na první pohled se jedná o zajímavou společnost s relativně nízkým zadlužením, dobrým úrokovým krytím a přijatelným výplatním poměrem, ale proč ji trh oceňuje tak nízko ? Jak ustojí další pokles cen plynu a ropy ? Výnos skoro 15% není "normální", za tím něco musí být; ocenění je zralé na dividend cut tak na polovinu, možná i třetinu ....

Vosa
Member

[*] Zasláno 18-2-2020 v 18:57

Virgin Galactic - dnes opět záhadný růst o 23% :spin:

ado130
Junior Member
**

[*] Zasláno 18-2-2020 v 19:02

Vosa: viac takých a niečo by z tých $9 mohli byť :D

Portu & Degiro:
ETF: IWDA
Technology: INTC | CSCO | T | IRM
Consumer Goods: MO
Financial: WFC | NRZ
BDC: MAIN
Utilities: PPL
Industrials: RTX
Healthcare: ABBV | PFE | TRIL | JNJ
Basic Materials: RDS.B | XOM
Conglomerates: SPCE
michal.holik
Member

[*] Zasláno 18-2-2020 v 23:19

Dnes koupeny zkušební vzorky MMM @ 158 a BMY @ 66

<<< DIVIDENDOVÉ PORTFOLIO /// YOC celého ptf cca 4,5 % /// 1y DGR celého ptf cca 8,5 % >>>
Energy ________________ ---aktuálně nic---
Industrials ___________ MMM, RTX
CyclicalConsGoods _____ MCD
NonCyclicalConsGoods __ PEP, PG
Tobacco _______________ MO, PM
Financials ____________ MA, V
BDCs __________________ MAIN, ARCC, CSWC, GAIN
mREITs ________________ NRZ, ABR
Healthcare ____________ JNJ, PFE, ABBV
Technology ____________ MSFT, CSCO, INTC, AAPL
Telecommunications ____ T
Utilities _____________ NEE, DUK
eREITs ________________ O, OHI, WPC, NNN, STOR, AMT
Stanislav
Senior Member

[*] Zasláno 19-2-2020 v 06:46

Michale, BMY bude využívat hlavně zisku z léku Revlimid, který tvořil 63% obratu z akvizice Celgene. V roce 2022 vstupuje na trh TEVA, která ho bude vyrábět jako generikum, čímž by mohly zázračné zisky prudce padnout, takže ta akvizice by byla ve finále předražená jako prase. Něco podobného je i u ABBV, kde je hlavním tahounem tržeb Humira. Zde může nastat obdobný scénář po vypršení patentu.

michal.holik
Member

[*] Zasláno 19-2-2020 v 07:02

Citace: Původně zaslal: Stanislav  
Michale, BMY bude využívat hlavně zisku z léku Revlimid, který tvořil 63% obratu z akvizice Celgene. V roce 2022 vstupuje na trh TEVA, která ho bude vyrábět jako generikum, čímž by mohly zázračné zisky prudce padnout, takže ta akvizice by byla ve finále předražená jako prase. Něco podobného je i u ABBV, kde je hlavním tahounem tržeb Humira. Zde může nastat obdobný scénář po vypršení patentu.

Stando, přeju ti dobré ráno! Ano, těchto faktů jsem si vědom. V ABBV a BMY mám velice malou pozici. V rámci sektoru zdravotnictví mám asi 10 X více kapitálu v JNJ než v ABBV či BMY. ABBV má dva nové léky které pěkně jedou, již to tu někdo před pár dny psal.
Chtel jsem trochu diverzifikace v rámci oboru; dále mám kromě JNJ, ABBV a BMY také PFE.

<<< DIVIDENDOVÉ PORTFOLIO /// YOC celého ptf cca 4,5 % /// 1y DGR celého ptf cca 8,5 % >>>
Energy ________________ ---aktuálně nic---
Industrials ___________ MMM, RTX
CyclicalConsGoods _____ MCD
NonCyclicalConsGoods __ PEP, PG
Tobacco _______________ MO, PM
Financials ____________ MA, V
BDCs __________________ MAIN, ARCC, CSWC, GAIN
mREITs ________________ NRZ, ABR
Healthcare ____________ JNJ, PFE, ABBV
Technology ____________ MSFT, CSCO, INTC, AAPL
Telecommunications ____ T
Utilities _____________ NEE, DUK
eREITs ________________ O, OHI, WPC, NNN, STOR, AMT
Georg
Member

[*] Zasláno 20-2-2020 v 12:29

Virgin Galactic, raketově roste. Štěstí přeje odvážným.
Vosa a ado130 blahopřeji. ado130 bude mít možná už dnes 5x více za 2 měsíce.:thumbup:

AT&T, ČEZ, PM
 Stran:  1  ..  21    23    25  ..  53