Stran:
1
..
21
22
23
24
25
..
53 |
roberto marconi
Member

|
|
NWL po vysledcich up 5% a hlavne zdvojnasobil cash fow vs.2018. Bude pouzit na snizeni dluhu, toho za nakup Jarden.
Jeste ze jsem kupoval za 30,- 25.- 20,- a 15,- a za tech 15 je toho plna stodola. To je zase pribeh...
|
|
Vosa
Member

|
|
Tak jsem včera zakoupil Virgin Galactic Holdings Inc (SPCE). Jenom malá pozice, váha v portfoliu cca 1%.
Bude to asi jenom na spekulaci, ale možná i několikaletou anebo na stálo, kdo
ví
Škoda, že se Stephen Hawking nedožil svého letu, který si zaplatil.
https://www.virgingalactic.com/
Virgin Galactic In Space For The First Time
https://www.youtube.com/watch?v=h8T9mVkGh3s
Portfolio: 3M, AbbVie, Alphabet, Altria, Apple, ABR, AT&T, Antero Midstream,
Boeing, Br.Am.Tobacco, Broadcom, Canadian National Railway, Carrier, Caterpillar, Chevron, Cisco, Citigroup, Coca Cola, Deutsche Telekom, Duke Energy,
Electronic Arts, Enbridge, Exxon, General Mills, Hewlett Packard, Home Depot, Iberdrola, IBM, Intel, JPMorgan, Johnson&Johnson, Kinder Morgan,
MAIN, McDonald's, Microsoft, Next Era Energy, Omega Healthcare, Pembina Pipeline, PepsiCo, Pfizer, Philip Morris ČR, Procter&Gamble, Realty
Income, Rio Tinto, RITM, Stanley Black&Decker, Texas Instruments, Viatris, Vodafone, Whirlpool, Williams
|
|
MilanV
Member

|
|
za pátek 21%? Kam se hrabou cryptoměny!
ptf dle hodnoty
rustove: MA,MSFT,ADBE,NVDA,ABT,ADSK,ATVI,LKQ,HD,UNH,NKE,DHI,BRK-B,ADP,AAPL,ASML,AMAT,FB,RTX,BLK,UNP
na stalo: NRZ,MAIN,ABR,AM,WMB,MO,VET,TABAK,ABBV,SPG,GAIN
|
|
Vosa
Member

|
|
MilanV: Po mém nákupu to vylezlo už jenom o 5,2%
Boeing, Br.Am.Tobacco, Broadcom, Canadian National Railway, Carrier, Caterpillar, Chevron, Cisco, Citigroup, Coca Cola, Deutsche Telekom, Duke Energy,
Electronic Arts, Enbridge, Exxon, General Mills, Hewlett Packard, Home Depot, Iberdrola, IBM, Intel, JPMorgan, Johnson&Johnson, Kinder Morgan,
MAIN, McDonald's, Microsoft, Next Era Energy, Omega Healthcare, Pembina Pipeline, PepsiCo, Pfizer, Philip Morris ČR, Procter&Gamble, Realty
Income, Rio Tinto, RITM, Stanley Black&Decker, Texas Instruments, Viatris, Vodafone, Whirlpool, Williams
|
|
ado130
Junior Member

|
|
Tu sa pochválim, SPCE mám nákupku $9.
Portu & Degiro:
ETF: IWDA
Technology: INTC | CSCO | T | IRM
Consumer Goods: MO
Financial: WFC | NRZ
BDC: MAIN
Utilities: PPL
Industrials: RTX
Healthcare: ABBV | PFE | TRIL | JNJ
Basic Materials: RDS.B | XOM
Conglomerates: SPCE
|
|
r626
Member

|
|
celkem mě pobavil údaj o full time employees )
https://finviz.com/quote.ashx?t=SPCE
|
|
Stanislav
Senior Member

|
|
Je jen velká škoda, že se nespokojíte s velkými známými firmami, které sice nudně rostou, ale riziko je u nich minimální kvůli vysoké tržní ceně.
Firma, která by měla být na špičkové technologické úrovni, by neměla být vyfutrována mladými hloupými holkami, nýbrž vědci a leteckými odborníky,
kteří by firmu vedli ke kýženému cíli. Já bych si firmu od hipíka Bransona zaručeně nekoupil, protože nemám důvěru k jeho vzdělání, což by měla být
podstata tohoto podnikání.
AT&T, Citigroup, British American Tobacco ADR, CenturyLink, PPL, Macy's, RDS.B ADR, WFC
|
|
Pomah
Junior Member

|
|
Zdravím,
Co si myslíte o Vermilion energy (VET). Přiznám se, ze jsem si zaspekuloval a před měsícem jsem 56ks koupil, nyní aktuálně poklesla akcie o cca 10% a
já přemýšlím ještě o nákupu dalších 56ks...nyní přijde první dividenda (společnost vyplácí každý měsíc) po odečtení 25% daně u této akcie je výnos u
mě krásných 9,6%, takže mě samozřejmě láká přikoupit. Myslíte že bude akcie dál klesat, nebo postupně začne růst?
|
|
MilanV
Member

|
|
Citace: Původně zaslal: Pomah  | Zdravím,
Co si myslíte o Vermilion energy (VET). Přiznám se, ze jsem si zaspekuloval a před měsícem jsem 56ks koupil, nyní aktuálně poklesla akcie o cca 10% a
já přemýšlím ještě o nákupu dalších 56ks...nyní přijde první dividenda (společnost vyplácí každý měsíc) po odečtení 25% daně u této akcie je výnos u
mě krásných 9,6%, takže mě samozřejmě láká přikoupit. Myslíte že bude akcie dál klesat, nebo postupně začne růst? |
Doporučuji koupit na US burze. Pak by měla být daň jen 15% (dle Brokera). Dále by Ti měl broker nabídnout divi v podobě akcií (pouze burza Toronto).
To na listingu v US není. Já proto uvažuji přejít do Toronta ta sosat jen další akcie (ty potom můžeš danit 15% u nás nebo, dle výkladu, danit až při
prodeji (pořizovací cena 0Kč a při prodeji po 3 letech to je hodně zajímavé))
ptf dle hodnoty
rustove: MA,MSFT,ADBE,NVDA,ABT,ADSK,ATVI,LKQ,HD,UNH,NKE,DHI,BRK-B,ADP,AAPL,ASML,AMAT,FB,RTX,BLK,UNP
na stalo: NRZ,MAIN,ABR,AM,WMB,MO,VET,TABAK,ABBV,SPG,GAIN
|
|
Pomah
Junior Member

|
|
Používám Degiro a bohužel jsme smířen, že u této akcie mám 25% dan, i přesto je to 9,6% čistého výnosu za rok. Spis mi jde o to, co si o cele této
akcii myslíte,
Diky 
|
|
Stanislav
Senior Member

|
|
Já si o Vermilion Energy nemyslím nic, protože to podle mne není vůbec vhodná akcie k nákupu. Od půlky roku 2014 neustále klesá a ještě bude klesat.
Já se vůbec divím, že se tu zde vedou vůbec o ní diskuse a bohužel i na setkáních jsem svědkem stejných diskusí. Akcie pod tržní cenou 5 mld. USD je
prostě pro mne nekoupitelná a samozřejmě se musí do toho započítat fundamenty, které by měly odpovídat Grahamovým parametrům nebo se k nim alespoň
limitně blížit. Velkou roli v tom hraje vysoký DY, který mnohdy není dostatečně pokryt ziskem, což samo o sobě je zvrácené a odporuje to selskému
myšlení.
AT&T, Citigroup, British American Tobacco ADR, CenturyLink, PPL, Macy's, RDS.B ADR, WFC
|
|
mar.hladik
Junior Member

|
|
Mrkni na Seekingalpha na payout ratio u dividendy neuvěřitelných 933,76%, jak dlouho to asi firma udrží v téhle výši dividendu platit-pokud to nemá
pokryté ziskem a cash flow:
https://seekingalpha.com/symbol/VET/dividends/scorecard
|
|
Pavel
Senior Member

|
|
Citace: Původně zaslal: Stanislav  | Já si o Vermilion Energy nemyslím nic, protože to podle mne není vůbec vhodná akcie k nákupu. Od půlky roku 2014 neustále klesá a ještě bude klesat.
Já se vůbec divím, že se tu zde vedou vůbec o ní diskuse a bohužel i na setkáních jsem svědkem stejných diskusí. Akcie pod tržní cenou 5 mld. USD je
prostě pro mne nekoupitelná a samozřejmě se musí do toho započítat fundamenty, které by měly odpovídat Grahamovým parametrům nebo se k nim alespoň
limitně blížit. Velkou roli v tom hraje vysoký DY, který mnohdy není dostatečně pokryt ziskem, což samo o sobě je zvrácené a odporuje to selskému
myšlení. |
To máš tak Stando, přibývají mladí a méně zkušení investoři (které ve svých nápadech podporují někteří zdejší sice zkušení, ale spekulanti) a jak
někde zahlédnou vysoký dividendový výnos, už si myslí, že to stačí ke koupi. Je proto potřeba stále opakovat, jaké akcie by se měly kupovat - staré
velké podniky, kterým moc neškodí konkurence a mají zdravé fundamenty. Jsou sice nudné, nemají v čele žádného Elona Čaroděje, ale za 5-10 let člověk
pochopí, že bylo dobré jim dát přednost.
|
|
Mindoro
Junior Member

|
|
A já si naopak myslím, že k mládí riskování patří, pokud je to za své a tak jako tak začínají často s malými částkami, při ztrátě se toho až tak moc
neděje, dále čas hraje v jejich prospěch a odměna může být více než uspokojující. Naopak pokud s trhy začíná investor starší a na investice valí své
celoživotní nemalé úspory, tak je obezřetnost a Grahamova pravidla na místě.
VET neznám a neříkám, že to bude skvělá investice, ten vysoký DY je určitě s vykřičníkem.
|
|
Pavel_Pavel
Junior Member

|
|
Ahoj,
mohu se vas zkusenych investoru zeptat na nazor koupe KHC ? cena pada po spatnych vysledcich a aktualne ani nejsou moc svetle obzory (dle meho
nazoru). Zajima me budouci potencial v delsim horizontu.
Děkuji za nazory.... P_P
|
|
pigzor
Junior Member

|
|
Cena spadla taky kvuli prerazeni ratingu do kategorie BB+ coz uz se povazuje za "odpad". Non-investment grade speculative aka junk bonds.
Ja teda malou pozici mam a vyckavam.
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Já si myslím, že Kraft Heinz se za několik let uzdraví.
Třeba bude Kraft Heinz vedle drahého a nezdravého kečupu vyrábět taky levný a zdravý kečup se jménem Aldi, Lidl,
Netto, Penny, tak jak každý levný supermarkt potřebuje.
Koupil jsem KHC akcie po krachu před dvěma roky za 6.000 €.
Jenže tehdy krach akcie KHC nebyl ještě u konce.
Já ale nepřikupuju do nekonečna každou akcii v mínus, jako zdejší mláděž.
Protože já objevuju stále nové akcie, které bych taky chtěl mít brzy koupeny za 6.000 €.
|
|
arkyn
Member

|
|
Ad KHC, me ty vysledky neprisly na prvni pohled az tak spatne, jestli se ma letos otocit trend jak predpovidali loni, tak to uvidime, klicove bude
obratit trend trzeb. Prerazeni do junk bylo kvuli masivni zadluzenosti pokud jsem cetl spravne.
|
|
Jack N.
Member

|
|
K Vermilion Energy (VET) jsem napsal krátký komentář 13.1. Na první pohled se jedná o zajímavou společnost s relativně nízkým zadlužením, dobrým
úrokovým krytím a přijatelným výplatním poměrem, ale proč ji trh oceňuje tak nízko ? Jak ustojí další pokles cen plynu a ropy ? Výnos skoro 15% není
"normální", za tím něco musí být; ocenění je zralé na dividend cut tak na polovinu, možná i třetinu ....
|
|
Vosa
Member

|
|
Virgin Galactic - dnes opět záhadný růst o 23%
|
|
ado130
Junior Member

|
|
Vosa: viac takých a niečo by z tých $9 mohli byť :D
Portu & Degiro:
ETF: IWDA
Technology: INTC | CSCO | T | IRM
Consumer Goods: MO
Financial: WFC | NRZ
BDC: MAIN
Utilities: PPL
Industrials: RTX
Healthcare: ABBV | PFE | TRIL | JNJ
Basic Materials: RDS.B | XOM
Conglomerates: SPCE
|
|
michal.holik
Member

|
|
Dnes koupeny zkušební vzorky MMM @ 158 a BMY @ 66
<<< DIVIDENDOVÉ PORTFOLIO /// YOC celého ptf cca 4,5 % /// 1y DGR celého ptf cca 8,5 %
>>>
Energy ________________ ---aktuálně nic---
Industrials ___________ MMM, RTX
CyclicalConsGoods _____ MCD
NonCyclicalConsGoods __ PEP, PG
Tobacco _______________ MO, PM
Financials ____________ MA, V
BDCs __________________ MAIN, ARCC, CSWC,
GAIN
mREITs ________________ NRZ, ABR
Healthcare ____________ JNJ, PFE, ABBV
Technology ____________ MSFT, CSCO, INTC,
AAPL
Telecommunications ____ T
Utilities _____________ NEE, DUK
eREITs ________________ O, OHI, WPC, NNN,
STOR, AMT
|
|
Stanislav
Senior Member

|
|
Michale, BMY bude využívat hlavně zisku z léku Revlimid, který tvořil 63% obratu z akvizice Celgene. V roce 2022 vstupuje na trh TEVA, která ho bude
vyrábět jako generikum, čímž by mohly zázračné zisky prudce padnout, takže ta akvizice by byla ve finále předražená jako prase. Něco podobného je i u
ABBV, kde je hlavním tahounem tržeb Humira. Zde může nastat obdobný scénář po vypršení patentu.
|
|
michal.holik
Member

|
|
Citace: Původně zaslal: Stanislav  | Michale, BMY bude využívat hlavně zisku z léku Revlimid, který tvořil 63% obratu z akvizice Celgene. V roce 2022 vstupuje na trh TEVA, která ho bude
vyrábět jako generikum, čímž by mohly zázračné zisky prudce padnout, takže ta akvizice by byla ve finále předražená jako prase. Něco podobného je i u
ABBV, kde je hlavním tahounem tržeb Humira. Zde může nastat obdobný scénář po vypršení patentu. |
Stando, přeju ti dobré ráno! Ano, těchto faktů jsem si vědom. V ABBV a BMY mám velice malou pozici. V rámci sektoru zdravotnictví mám asi 10 X více
kapitálu v JNJ než v ABBV či BMY. ABBV má dva nové léky které pěkně jedou, již to tu někdo před pár dny psal.
Chtel jsem trochu diverzifikace v rámci oboru; dále mám kromě JNJ, ABBV a BMY také PFE.
<<< DIVIDENDOVÉ PORTFOLIO /// YOC celého ptf cca 4,5 % /// 1y DGR celého ptf cca 8,5 %
>>>
Energy ________________ ---aktuálně nic---
Industrials ___________ MMM, RTX
CyclicalConsGoods _____ MCD
NonCyclicalConsGoods __ PEP, PG
Tobacco _______________ MO, PM
Financials ____________ MA, V
BDCs __________________ MAIN, ARCC, CSWC,
GAIN
mREITs ________________ NRZ, ABR
Healthcare ____________ JNJ, PFE, ABBV
Technology ____________ MSFT, CSCO, INTC,
AAPL
Telecommunications ____ T
Utilities _____________ NEE, DUK
eREITs ________________ O, OHI, WPC, NNN,
STOR, AMT
|
|
Georg
Member

|
|
Virgin Galactic, raketově roste. Štěstí přeje odvážným.
Vosa a ado130 blahopřeji. ado130 bude mít možná už dnes 5x více za 2 měsíce.
AT&T, ČEZ, PM
|
|
Stran:
1
..
21
22
23
24
25
..