Stran:
1
..
22
23
24
25
26
..
78 |
Pomah
Junior Member

|
|
taky děkuji za typ na CODX, včera jsem hned koupil 7ks za nějakých 5,65, večer je pak prodal za cenu přes 10 (škoda že jsem neměl víc), ale i tech
30eur zisk potěší :D
|
|
kraken
Member

|
|
já zatím držím.. na bumašce všechno stojí.. ale i padá
japonka dostala Covid-19 2x, kdoví , co vlastně čínanům uteklo, to tuší jen oni a radji zavírají města jak diví, i to budí rozpaky..
|
|
Martinski
Junior Member

|
|
panove, tak jak jste na tom ? kupujete nebo jeste cihate ? ja zatim nic neprodal, ani nehodlam, ale zatim ani nekoupil a hodlam nakoupit statecne 
rekl bych ze brezen bude hooodne zajimavy
|
|
Pomah
Junior Member

|
|
zdravím... přiznám se, že zažívám pocity, které neznám. Akcie mám od začátku roku 2019, největší nákupy jsem provedl začátkem roku 2020. Tudíž
aktuálně zažívám poprvé opravdu velký propad celé hodnoty portfolia. peníze na dokup již nemám, ale ani nehodlám nic prodávat, nemám důvod. Samozřejmě
se ve mě ale odehrávají všechny možné pocity, když každý den ztratíte několik %. Jak řikám, tohle zažívám poprvé v životě, však je mi 28 let :D
|
|
Mindoro
Junior Member

|
|
Já osobně mobilizuji hotovost kde se dá, neprodávám, ale přiznávám, že to není hezký pohled jak se mi zisk vypařuje pod rukama , ještě jeden takový
den a jsem v US portfoliu na nule. Připojuji se k odhodláni nakoupit statečně
Rovněž vyčkávám, očekávám ještě větší paniku až začnou vyprodávat margináři a filipínské uklízečky.
|
|
Vasek
Member

|
|
Se musíte dívat na akcie jako na něco, co jste kupovali jen a pouze proto, aby vám to zajistilo příjem. Jak stále zde vysvětluje pan domácí, akcie má
jen proto, aby dostal z každé akcie každí rok pár stovek EUR. Chápete? Jeho nezajímá cena, ale ta částka, co mu každý rok přijde z té akcie.
Na to, že vám to kleslo se dívejte tak, že můžete koupit další akcie za nižší cenu a tím zvýšit svůj příjem proto, abyste časem nic nemuseli dělat.
Akcie můžou spadnout o dalších 20%. Stále je vzduchu otázka, co je to za vir. Pokud je to podobné chřipce, tak se to asi dá přežít, pokud těm blbům v
Číně utekla biologická zbraň, tak je to problém.
Dneska bylo ohlášeno zvýšení dividendy American Tobacco a British Petroleum. Tak buďte spokojení, že akcie jsou nízko a časem můžete nakoupit více
těchto papírků, protože ty české koruny požere časem jako všechny měny inflace, která je dle mne vyšší, než uvádí statistiky.
|
|
TomasV
Member

|
|
Já osobně jsem maximálně spokojenej s výprodejem a pomalu nakupuju,poslední nákupy byly:
RDSB,WFC,MMM,XOM.
Na tohle jsem čekal skoro rok od minulé korekce.
Investiční strategie:B&H
Portfolio:
ABBV,BAS,BIL,BMT,BMW,CSCO,D,IBE,MMM,MO,MUV2,PEP,PM,PPL,RDSB,T,WFC,XOM,IBM,UL,DIS,SBUX,MSFT,HD,BMY,KHC,PFE,WBD,INTC.
|
|
abak
Member

|
|
Zatím se nic moc neděje, S&P stále nad $3000, stále jsme na historických maximech, kvalitní tituly jsou stále strašně vysoko, ty defenzivní téměř
jako přibité, rozumná vstupní pozice by mohla být ve většině sektorů při S&P 500 pod 2700 USD. Během posledních šesti měsíců jsem navýšil
hotovostní/dluhopisovou část portfolia na 65 % a rozhodně neplánuji vstupovat do trhu při dlouhodobých maximech.
|
|
Martin
Junior Member

|
|
Pomah - jsme na tom stejne...jen mi je 42. Ted jsem dokoupil XOM za 66 a RDS.B za 53, kdybych jeste pockal. Zatim jsem v plusu...mam pripravene
penize, ale nevim jestli jeste nepockat. Abak - mate vyhodu, ze kupujete akcie delsi dobu, ale u nas zacatecniku je to tezke. Chci MAIN(jeste pockam),
ARCC, ORI (za 20), PRU ( uz je pro me zraly na nakup), CMI, CAT(115), ETN, GPC, O (65), NNN (50), ED, DEA. Jake mate ceny pro pripadny prvni nakup u
vyse psanych, kdyz teprve zacinam? Na druhou stranu je pravda co rika pan Ladislav, koupit a uz nic neresit a sbirat dividendy.
Lynx - AbbVie, Johnson & Johnson, Pfizer/Cardinal Health/Shell, Exxon Mobil/Colgate, Altria, General Mills/Dominion Energy/3M, Emerson
Electric/DEA, Federal Realty Investment Trust, Iron Mountain, Realty Income/ARCC, MAIN/Old Republic
Fio - Lockheed Martin Corp., Enbridge, Prudential fin.
|
|
Whitewalker
Junior Member

|
|
Ja opravdu nechci aby se moje zisky behem nekolika nasledujicich tydnu vyparily.
Proto jsem na svoje ziskove pozice (skoro na vsechny) vypsal deep in the money call opce.
Tzn. ze kdyz bylo BTI na 44$, tak jsem vypsal mesicni call opci na 40$. Jako premium jsem ziskal zhruba 4.5$.
Takze ted hodnota BTI klesla na 41, ale ja mam hodnotu akcie diky vyinkasovanemu premiu pojistenou na hodnotu 39.5.
Takze burzy padaji ale ja mam porad +/- stejnou hodnotu portfolia.
To same jsem udelal s tituly T, MO, PM atd.
Nejhorsi vec co se muze stat, ze akcie porostou nahoru a vy o ne prijdete. Co je v tuto dobu velice nepravdepodobne a i kdykoliv se daji ztracene
tituly ihned dokoupit nebo vypsat opci.
Tento pristup mi v poslednich tydnech uchranil uz peknych x desitek tisic korun.
Omlouvam se, ze jsem zde vlozil prispevek o opcich
|
|
Vasek
Member

|
|
To zase bude pan domácí kvičet. Já raději napíši příspěvek k tvému do tématu opce.
|
|
Vasek
Member

|
|
Kdo nyní kupuje ropáky za současné ceny, tak určitě neprodělá.
OPEC podle mne v březnu sníží těžbu, aby podpořil cenu ropy. To za prvé.
Za druhé FED podle mne v nejbližší době sníží úroky a tím podpoří akcie.
Za třetí, bude pravděpodobně zavedeno QE. Další tisk peněz. Tedy akcie budou mít cestu dolů pěkně zasekanou.
Jediná otázka je, jak je vir silný. Pokud se mají nakazit miliony lidí, tak akcie brutálně padnou a nic je nezachrání. Zlato, CHF a JPY budou silní
měny, dluhopisy také.
Tak si každou, když se na celou věc podívá globálně, může udělat obrázek, co se asi bude dít a co by měl v současně době dělat. Zda držet hotovost, či
nakupovat akcie či něco jiného.
Já budu sedět a koukat. Možná se rozhodnu přímo nějakou akcií koupit. Ale jak už psal kolega, trhy jsou stále moc vysoko. Otázka je, zda půjdou někdy
níž. Čekat se může, ale jakmile bude jen někde malinká zpráva, že vir ustupuje, tak trhy vystřelí klidně i o 5 a 8% nahoru za den. Těch peněz na nákup
akcií je nyní na trhu ohromné množství a zvláště, když FED a ECB do toho měsíčně lijí kolem 90 mld. USD. A ty prachy do ledna nakupovali akcie. Takže
nyní jsou někde na trhu a čekají, co se bude dít.
|
|
arkyn
Member

|
|
Aktuálně DJIA je blízko úrovni 52week low. Což je ale pořád dost vysoko z historického pohledu. Podle toho jak to rychle klesá, tak je to jako když do
balonku někdo píchne špendlíkem. Trhy byly extra nahoře, a jen to čekalo na impuls, navíc nemoc je dobrý důvod ke strachu. Ale tradiční a silné
podniky jsou stále nahoře, i řada REITs, stále jsou na úrovni kde byly před pár měsíci.
Na druhou stranu, nikdo neví co a jak bude.
Dal jsem tam něco do olejářů a dnes do Altrie. Byly dole už před panikou a teď mají výborný dividend výnos, tak si nemyslím že je to špatné. Kromě
toho ropa nejde tak dolů jako ropné firmy, už nějakou dobu.
Možná to půjde ještě dolů, zejména pokud budou případy v USA. A jak to odezní, tipuju za pár týdnu, měsíc či dva (buď si lidé už zvyknou, jako na jiné
nemoci, anebo se přestane s létem šířit), tak Donald udělá vše proto, aby se trhy do voleb vrátily a on měl argument v kampani. Pokles mu fakticky teď
nevadí, nemusí držet trhy nahoře pořád, a demokrati se perou mezi sebou, navíc korekce už rok nebyla. Důležitý pro volby bude vývoj hlavně od konce
léta do listopadu.
|
|
TomasV
Member

|
|
Vypadá to že cena Pfizeru se nezadržitelně blíži k ceně 30 dolarů a k dividendě přes 5%,to už se mi zdá dobrá cenu pro vstup?
Portfolio:
ABBV,BAS,BIL,BMT,BMW,CSCO,D,IBE,MMM,MO,MUV2,PEP,PM,PPL,RDSB,T,WFC,XOM,IBM,UL,DIS,SBUX,MSFT,HD,BMY,KHC,PFE,WBD,INTC.
|
|
ado130
Junior Member

|
|
Tiež tak uvažujem, že spoločnosti ktoré nemám, tak ako vstupná hodnota podľa DY. Ako píšeš Pfizer 5%, Cisco 4%, 3M 4%, MO 8%. Pri ďalšom prepade o
5-10 % stále prikupovať, tzn. trochu priemerovať cenu.
Portu & Degiro:
ETF: IWDA
Technology: INTC | CSCO | T | IRM
Consumer Goods: MO
Financial: WFC | NRZ
BDC: MAIN
Utilities: PPL
Industrials: RTX
Healthcare: ABBV | PFE | TRIL | JNJ
Basic Materials: RDS.B | XOM
Conglomerates: SPCE
|
|
TomasV
Member

|
|
Basf navyšuje dividendu o 3 procenta na 3,3EUR.
Portfolio:
|
|
Filda1
Junior Member

|
|
nad BASF přemýšlím, dneska šel pěkně dolů, je na cenách z roku 2010..
IB:BMW, Citibank, Iron Mountain, LyondelBasell, Altria, AT&T, Exxon, Wells Fargo, BHP, Shell, Pepsico, 3M, NRZ, Emerson Electric, WBA, Cisco,
McDonald, Microsoft, MGM International, CocaCola. Spekulativně držím Delta Airlines, Royal Cruises, Carnival Cruises.
Degiro: BMW, Sberbank, Iberdola
Fio:Phillip Morris
Používám jednoduché opční strategie naked put a covered call.
|
|
abak
Member

|
|
S&P 500 umazalo dva roky růstu během jediného týdne, Dow 30 se aktuálně obchoduje poblíž prosincových cen z roku 2017, kvalitní společnosti však
zůstávají stále předražené. Kromě již zmíněných (PFE, CSCO, MMM) sleduji aktuálně z hodnotových akcií s dividendou nad 3 %, tržní kapitalizací nad 10
mld. USD a větším růstovým potenciálem Texas Instruments Incorporated (TXN), Hasbro, Inc. (HAS), ONEOK, Inc. (OKE), Welltower, Inc. (WELL), W. P.
Carey Inc. (WPC), Simon Property Group, Inc.. (SPG) a Weyerhaeuser Company (WY).
Zajímavých mid cap kandidátů a dalších titulů s nižší dividendou, případně růstových akcií je však mnohonásobně víc.
|
|
michal.holik
Member

|
|
Citace: Původně zaslal: abak  | S&P 500 umazalo dva roky růstu během jediného týdne, Dow 30 se aktuálně obchoduje poblíž prosincových cen z roku 2017, kvalitní společnosti však
zůstávají stále předražené. Kromě již zmíněných (PFE, CSCO, MMM) sleduji aktuálně z hodnotových akcií s dividendou nad 3 %, tržní kapitalizací nad 10
mld. USD a větším růstovým potenciálem Texas Instruments Incorporated (TXN), Hasbro, Inc. (HAS), ONEOK, Inc. (OKE), Welltower, Inc. (WELL), W. P.
Carey Inc. (WPC), Simon Property Group, Inc.. (SPG) a Weyerhaeuser Company (WY).
Zajímavých mid cap kandidátů a dalších titulů s nižší dividendou, případně růstových akcií je však mnohonásobně víc. |
Abaku, podělíš se s námi o tvé cílové ceny pro nákup MMM PFE CSCO?
Dále by mě zajímalo proč místo WPC nemáš O nebo STOR?
Díky M
<<< DIVIDENDOVÉ PORTFOLIO /// YOC celého ptf cca 4,5 % /// 1y DGR celého ptf cca 8,5 %
>>>
Energy ________________ ---aktuálně nic---
Industrials ___________ MMM, RTX
CyclicalConsGoods _____ MCD
NonCyclicalConsGoods __ PEP, PG
Tobacco _______________ MO, PM
Financials ____________ MA, V
BDCs __________________ MAIN, ARCC, CSWC,
GAIN
mREITs ________________ NRZ, ABR
Healthcare ____________ JNJ, PFE, ABBV
Technology ____________ MSFT, CSCO, INTC,
AAPL
Telecommunications ____ T
Utilities _____________ NEE, DUK
eREITs ________________ O, OHI, WPC, NNN,
STOR, AMT
|
|
abak
Member

|
|
michal.holik:
Díky za doplnění, O je v komparaci s WPC fundamentálně stále příliš vysoko (ale jinak samozřejmě dobrá volba), STOR mám také v hledáčku, ale chtěl
jsem zde uvést především dividendové tituly, které se zde tak často neřeší a mají tržní kapitalizaci nad 10 mld. USD.
Například WY poskytuje zajímavou expozici ve vývoji cen stavebního dřeva, současně v jinak relativně stabilním tržním prostředím může profitovat z
nízkých úrokových sazeb a větší stavební aktivity.
CSCO ~ 35 USD
MMM ~ 145 USD
PFE ~ 30 USD
|
|
TomasV
Member

|
|
Zakoupeno RDSB na evropské burze za zajimavou cenu 19,50EUR.
Portfolio:
|
|
Rohl
Junior Member

|
|
Připojuji se do do klubu. Taky jsem to už dnes nevydržel
|
|
Peterle
Junior Member

|
|
Ja som dnes kúpil Occidental Petroleum (OXY) za 30$.
A v pondelok plánujem nakúpiť Imperial Brands dnes som to už nestihol, neviete mi poradiť ak ju kúpim na Xetre za € titul ITB ISIN GB0004544929,
dividendy mi budú chodiť na účet nezdanené a v GBP, alebo v €? Koľko vychádza dividenda okolo 14%, ak som dobre počítal?
|
|
Pavel
Senior Member

|
|
Stejná slabota jako každý rok, o 10 centů. Už tu akcii nemám a nelituju, že šla z domu.
|
|
michal.holik
Member

|
|
Citace: Původně zaslal: abak  | michal.holik:
Díky za doplnění, O je v komparaci s WPC fundamentálně stále příliš vysoko (ale jinak samozřejmě dobrá volba), STOR mám také v hledáčku, ale chtěl
jsem zde uvést především dividendové tituly, které se zde tak často neřeší a mají tržní kapitalizaci nad 10 mld. USD.
Například WY poskytuje zajímavou expozici ve vývoji cen stavebního dřeva, současně v jinak relativně stabilním tržním prostředím může profitovat z
nízkých úrokových sazeb a větší stavební aktivity.
CSCO ~ 35 USD
MMM ~ 145 USD
PFE ~ 30 USD |
Díky!
Z triple net eREITs budu primárně přidávat právě O a STOR. Ale valuace obou je ještě dost vysoko a tak je možné že WPC bude na pořadu nákupu dříve.
STOR pod 30, O pod 65, dříve ne
<<< DIVIDENDOVÉ PORTFOLIO /// YOC celého ptf cca 4,5 % /// 1y DGR celého ptf cca 8,5 %
>>>
Energy ________________ ---aktuálně nic---
Industrials ___________ MMM, RTX
CyclicalConsGoods _____ MCD
NonCyclicalConsGoods __ PEP, PG
Tobacco _______________ MO, PM
Financials ____________ MA, V
BDCs __________________ MAIN, ARCC, CSWC,
GAIN
mREITs ________________ NRZ, ABR
Healthcare ____________ JNJ, PFE, ABBV
Technology ____________ MSFT, CSCO, INTC,