Diskusni forum pro akcie a investice diskuse jak investovat do akcii
Diskusní fórum akcie a burza
Nepřihlášen [Přihlásit - Registrovat]
Dolů

Tisková verze  
 Stran:  1  ..  23    25    27  ..  53
Autor: Předmět: Podniky, akcie, REITs
Martinski
Junior Member
**

[*] Zasláno 2-3-2020 v 13:35

to Vasek
zrejme ti k nakupni cene pripocitali poplatek za nakup a tak je nakupni cena vyssi
Profil uživatele Všechny příspěvky od uživatele
viky
Junior Member
**

[*] Zasláno 2-3-2020 v 14:57

Citace: Původně zaslal: Vasek  
Vy mne stále nerozumíte. Mne nejde o počet akcií, co jsem dostal. Ale mne jde o cenu akcie, kterou jsem musel zaplatit.

Zaplatil jsem 3.499,92 pencí za akcii, a přitom cena na trhu v těch dnech se nepřiblížila k této částce.

Jak můžu zaplatit tolik, když cena je níž.

Jako když jdu do obchodu a zaplatím za rohlík 4 koruny, když na cenovce v obchodě je částka 2 koruny.

To se mne stává pravidelně, že dostavám akcie s vyšší cenou, než jsou na trhu.

Např. v Lynxu se poplatky připočítávají k ceně akcie, u Londýna jsou poplatky vyšší, a když kupuješ pár kusu, tak se to může dost prodražit.

Druhá příčina, pokud možno neprodávat nekupovat za cenu "TRH/MARKET", pak broker dostane volnou ruku a může s cenou trochu si trochu pohrát.
Mamut
Junior Member
**

[*] Zasláno 2-3-2020 v 15:15

Citace: Původně zaslal: michal.holik  
Pánové našel jsem zajímavý zdroj pro hodnocení BDCs. Na webu https://cefdata.com/funds/main/ se dá zjistit P/NAV včetně vyobrazení v grafu.

Dobrá práce, sice je grafika trochu spartánská, ale je to zdarma :thumbup:

Spekulace: DAL
Trvalé ZOO: COP, MSFT, RIO, WBA, T, JNJ, MO, BMW, NRZ, PFE, BBVA, CGBD, WFC, RDSB, DOW, HPQ, BASF, ALV, PPL,CVX, ABBV, GAIN, CSCO, D, IBE, RTX
Reit: NRZ, VICI, MPW, IIPR, IRM, STOR

Start investování 25.7.2019
Vasek
Member

[*] Zasláno 2-3-2020 v 15:18

Kdybych kupoval 6 kusů, je poplatek 8,90 GBP.

Ale já u té akcie mám poplatek nula, resp. proškrtnutý.

Jinak když platím poplatek, tak mám vždy vše rozepsáno. A zde poplatek není. Jako u opcí, kde při přiřazení je poplatek 0.

Jsem se ptal jen proto, že třeba někdo má též nakoupeno v Londýně a pak jsme mohli srovnat cenu.

Jedná se o naprosto zanedbatelné množství, ale se vždy snažím pochopit, proč co jak je.

Tak nic, dobrý, díky.
minarjo
Member

[*] Zasláno 2-3-2020 v 15:29

@vasek hlavně nenapsal, u jakého brokera ten Drip realizoval. Mnozí brokeři si ho nechají tak pekelně zaplatit, že se nevyplatí (zvlášť pokud by nákupní poplatek byl i v tomto případě brokerem účtován a byl by vzhledem k hodnotě drip nákupu velký, pak je ekonomicky výhodnější cash dividenda). To ale tedy asi není tento případ, i když poplatek může být různě maskován :).
Další věc: cena pro akciovou dividendu se často určuje o dost dřív, než v den výplaty/nákupu. Je to obdoba časové prodlevy mezi exdivi date a dnem výplaty (i když bývá přeci jen kratší). Některé firmy (tuším že třeba Sandander) dokonce tuto cenu počítají jako aritmetický průměr zavíracích cen za určitou dobu (poslední měsíc/čtvrtletí). V detailech na webu společnosti to bývá uvedeno.
Vasek
Member

[*] Zasláno 2-3-2020 v 16:08

Saxobank.

DRIP- DIVIDEND RE-INVESTMENT PLAN ANNOUNCEMENT DETAILS: UPDATE FOR ICSD EUROCLEAR CLIENTS ONLY DEADLINE FOR ELECTION IS 15 JANUARY 2020 AT 10:00 CET END OF UPDATE FOR ICSD EUROCLEAR CLIENTS STAMP DUTY WILL BE CHARGED AT 0.5 PCT. COMMISSION WILL BE CHARGED AT 0.75 PCT (WITH A MINIMUM OF GBP2. 50).

426 x 0,5075 = 216,95 GBP - 15%, tj. 32,43 GBP - daň.

Na účet mne přislo 5,95 GBP.

A tržní hodnota připsaných akcií za cenu 3.499,82 je 209,99 GBP /6 x 3.499,96 GBp/. To je napsáno u otevřené pozice.

Když to sečtu a odečtu, zaplatil jsem v ceně akcií částku 1,01 GBP. Což dle mého názoru je hodně málo.
michal.holik
Member

[*] Zasláno 2-3-2020 v 17:51

Citace: Původně zaslal: Mamut  
Citace: Původně zaslal: michal.holik  
Pánové našel jsem zajímavý zdroj pro hodnocení BDCs. Na webu https://cefdata.com/funds/main/ se dá zjistit P/NAV včetně vyobrazení v grafu.

Dobrá práce, sice je grafika trochu spartánská, ale je to zdarma :thumbup:

V jednoduchosti je krása. Dobře se to načítá i na mobilu, bez zbytečností.

<<< DIVIDENDOVÉ PORTFOLIO /// YOC celého ptf cca 4,5 % /// 1y DGR celého ptf cca 8,5 % >>>
Energy ________________ ---aktuálně nic---
Industrials ___________ MMM, RTX
CyclicalConsGoods _____ MCD
NonCyclicalConsGoods __ PEP, PG
Tobacco _______________ MO, PM
Financials ____________ MA, V
BDCs __________________ MAIN, ARCC, CSWC, GAIN
mREITs ________________ NRZ, ABR
Healthcare ____________ JNJ, PFE, ABBV
Technology ____________ MSFT, CSCO, INTC, AAPL
Telecommunications ____ T
Utilities _____________ NEE, DUK
eREITs ________________ O, OHI, WPC, NNN, STOR, AMT
Slai1
Junior Member
**

[*] Zasláno 6-3-2020 v 09:39

Zdravím.
Poradi mi niekto? Vlastnim akcie v platf.LYNX: ACS ACTIVIDADES CON Y SERV
V polovici februara mi boli na portfolio pripisane korporatne akcie ACS ACTIVIDADES DE-CONST-RTS

Tie vsak momentalne nevykazuju ziadny pohyb, aktivitu. Neda sa to ani odpredat.
Viete mi poradit co to je a co sa s tym da robit?

Ďakujem
minarjo
Member

[*] Zasláno 7-3-2020 v 10:08

Když to končí RTS (neboli Rights), pak to není akcie, ale jen záznam práv z korporátní akce dané firmy (Corporate action, CA). Typicky se takto zaznamenává nárok na dividendu v akciích (neboli možnost čerpat příslušnou dividendu ne jen v hotovosti, jak je jinak běžné, ale i v nových akciích - umožňují to typicky některé evropské společnosti, například mnohé španělské). Je tedy možné, že ve zprávách admin části platformy jsi měl možnost volby, zda chceš za to akcie či hotovost, a možná jsi už volbu prošvihl. Ale to vůbec nevadí, vždy je jedna z variant výchozí. Až se to realizuje (přípis hotovosti, nových akcií či obojího, pokud zbyde z této akciové dividendy hotovost, co nevyjde na jednu celou akcii), tak práva, tedy ten řádek končící RTS, z portfolia zmizí. Samosebou může jít i o jiný typ práv než akciová dividenda - třeba odštěpení části firmy do firmy nové a tím její rozdělení na dvě různé firmy a tím i různé akcie. Ale ta možnost výplaty dividendy i v nových akciích je asi nejčastější. O co konkrétně jde tedy zjistíš ve zprávách ve Správě účtu (zpráva bude zařazena nejspíš přímo ve složce Corporate actions).
Každopádně příště pravidelně sleduj rubriku zpráv (to není v Lynx basic, ale jen po přihlášení do admin sekce platformy neboli do Správy účtu), ve zprávách jsou běžné dividendy i tyto korporátní akce popisovány s předstihem. Případně sleduj i weby firem, jejíchž akcie vlastníš (sekci pro investory), tam to bývá avizováno také, někdy ještě dřív.
Slai1
Junior Member
**

[*] Zasláno 7-3-2020 v 17:52

Ďakujem za vysvetlenie. Na nete som sa tiež dočítal že sa jedná o nejaké práva na ťažbu, kurz zastal na 0.39€. Kurz sa na nich hýbal asi dva tyzdne smerom dole a dali sa kupovat/predavat. Niektory ludia ich prikupovali (co som docital aj z minulych rokov) aby mali aspom hodnotu akcie (24€;) Nevies ako sa zrealizuje vysporiadanie takychto akcii? Zrealizuje sa to same automaticky?
minarjo
Member

[*] Zasláno 8-3-2020 v 01:10

Vždy se to nakonec nějak vypořádá dle default varianty (typicky v hotovosti z odkupu práv, případně k tomu i celistvé akcie, dle toho co bylo výchozí), v portfoliu ta práva fakt nezůstanou navěky :).
abak
Member

[*] Zasláno 13-3-2020 v 13:55

Aktuálně probíhá mimořádná telekonference New Residential Investment Corp. (NRZ) k současné situaci, podle dosud publikovaných informací poskytovaných managementem je NRZ v dobré pozici pro její zvládnutí, a to i přes očekávaný zvýšený objem refinancování již existujících úvěrů, disponují dostatečnou likviditou a nevidí bezprostřední ohrožení nárůstem defaultních úvěrů. Kmenové akcie v premarketu výrazně posílují (v tuto chvíli o více než 20 %).
ado130
Junior Member
**

[*] Zasláno 13-3-2020 v 17:03

Pri aktuálnej cene to znamená niečo málo cez 17% DY. Myslíš, že je to udržateľné, aj vzhľadom k tomu, čo vyhlásili?

Portu & Degiro:
ETF: IWDA
Technology: INTC | CSCO | T | IRM
Consumer Goods: MO
Financial: WFC | NRZ
BDC: MAIN
Utilities: PPL
Industrials: RTX
Healthcare: ABBV | PFE | TRIL | JNJ
Basic Materials: RDS.B | XOM
Conglomerates: SPCE
abak
Member

[*] Zasláno 13-3-2020 v 17:43

Citace: Původně zaslal: ado130  
Pri aktuálnej cene to znamená niečo málo cez 17% DY. Myslíš, že je to udržateľné, aj vzhľadom k tomu, čo vyhlásili?

Pokud situace potrvá dva až tři měsíce tak ano, pokud půjde o delší období, nejspíš ne. Ale na konci zde v takovém případě zůstane jen několik hráčů v MSRs, a tím hlavním bude v rezidenční oblasti NRZ a bude mít ideální podmínky pro akvizice portfolií těch menších za zlomkové ceny. Teď je NRZ v situaci, kdy se musí rozhodnout jaký podíl prostředků použije na zpětný odkup akcií a jaký si ponechá na budoucí akvizice, to první je výhodné pouze v případě, že akcie začnou postupně opět zpevňovat.
Slai1
Junior Member
**

[*] Zasláno 14-3-2020 v 01:49

Banco Santander 2,25€

Čo vy na to?
V Spanielsku prudky rast poctu nakazenych.

Co ta cena ? Co s tým? Myslim tym napumpovat do toho hotovost?
Jack N.
Member

[*] Zasláno 14-3-2020 v 09:23

"Aktuálně probíhá mimořádná telekonference New Residential Investment Corp. (NRZ) k současné situaci ... "

V pondělí bude mít konferenci mReit gigant Annaly Capital Management (NLY) a tam to asi nebude tak dobré jako u NRZ. Nedivil bych se redukci dividendy o 5, možná 10 centů; pokud ale zůstane dividenda sq a zprávy budou mít alespoň trochu pozitivní charakter - třeba smysluplný plán dalšího postupu, cena může výrazně vzrůst. Aktuálně se obchoduje s historicky vysokým diskontem 30% oproti hodnotě aktiv.

V současné době lze bezpečněji investovat v sektoru mReits formou preferenčních akcií. Řada z nich se obchoduje výrazně pod výpovědní cenou 25$, např. AGNC-C,D,E,F; CIM-A,B,C,D; IVR-A,B,C, NRZ-A,B,C; NYMT-B,C,D,E

Ladislav
Admin

[*] Zasláno 14-3-2020 v 09:54

Banco Santander.
Přikupováním kleslé akcie by člověk neměl mít do akcie dáno 2x víc peněz než do jiné akcie.
Ale jistě, až by se dostal do plus, zase by polovinu těch silně přikupovaných akcií prodal.

Já mám jen v jedné z mých 29 akcií několikrát více peněz investováno než v jiných akciích,
ale jistě se ta akcie dostane jednou do plus a pak jí z části prodám, ale neprodám zcela.
Počítám, že z té kleslé a přikupované mrchy dostanu letos 600 € dividendy a to je o 200 € víc než z normálních slušných dividendových akcií.
Jinak mám 24 akcie koupené v poměru 6.000 : 6.000 : 7.000 : 7.000 €. Jen 4 akcie koupené dosud za 3.000 € a ty budu 3 roky přikupovat na 6.000 nebo 7.000 €.
Profil uživatele Web uživatele Všechny příspěvky od uživatele
Slai1
Junior Member
**

[*] Zasláno 14-3-2020 v 20:58

To ke fajn ale otazka je ako vyhodna je cena Banco Santander k momentalnej situacii?
Ladislav
Admin

[*] Zasláno 15-3-2020 v 09:32

Zprávy o bance Santander jsou dnes asi více pozitivní než negativní. Místo utrpení v krizi, banka nakupuje 50% z nějaké firmy. ''Banco Santander has announced an acquisition of Spanish trade finance transaction management software provider Mercury TFS. Under the terms of the deal, the buyer will pay EUR 30.00 million for a 50.1% stake in the business.''
Máš-li pochyby, tak nekupuj. Koupit by se měla akcie jen, až se ti bude zdát, že korekce skončila. A za rok akcii přikoupit za stejnou sumu.
Uvědom si, zda chceš držet akcii Banco Santander až do smrti kvůli dividendám. Asi ne. Proto bys neměl kupovat akcii.
Když s akcií nechceš být ženatý v dobách zlých i dobrých.
Já dal před lety na akcii Banco Santander 6.000 € a stejně tak i na Banco Bilbao a Iberdrola. Během let mi poslali akcie namísto peněz jako dividendy. Ale za několik let chci asi 1.200 € přidat na Santander i Bilbao, jestli přestanou posílat akcie namísto dividend. Protože dnes to vypadá, jako bych měl B.S. za 6.800 € a B.B. za 6.800 € a lichý počet akcií a to se mi nelíbí.
:post: http://www.finanznachrichten.de/nachrichten-aktien/banco-san...
Profil uživatele Web uživatele Všechny příspěvky od uživatele
minarjo
Member

[*] Zasláno 18-3-2020 v 14:49

Nebo to chce pane Ladislav lepšího brokera (třeba Lynx či Degiro), který vám dá na výběr, zda vyplatit dividendy v akciích nebo v hotovosti, nebude vám automaticky dávat akciovou, aby si to ulehčil, jako ten váš broker. U Degiro je dokonce výhodnější hotovostní dividenda (výchozí nastavení, když se nijak na nabídku výběru nereaguje), protože ta je bezplatná, akciová dividenda jako korporátní akce je zpoplatněná a nevyplatí se. U Lynx jsou zdarma obě formy.
zanek
Junior Member
**

[*] Zasláno 18-3-2020 v 16:28

https://seekingalpha.com/news/3552964-existential-threat-for...

Zde docela oblibeny NRZ (taky ho mam) -40%.
arkyn
Member

[*] Zasláno 18-3-2020 v 16:40

Citace: Původně zaslal: zanek  
https://seekingalpha.com/news/3552964-existential-threat-for...

Zde docela oblibeny NRZ (taky ho mam) -40%.

Mě to přijde přehnané, to snad je více než aerolinky, kde jsou faktické dopady a ztráty.
Vasek
Member

[*] Zasláno 18-3-2020 v 16:49

To chce klid. To jsou jen důsledky toho růstu z minulosti. Tak dlouho do toho sypali peníze, aby akcie byly výš a výš a výsledek je pak takový, že o to více to padá. Přeci když jdu výš a výš, tak pak padám z větší výšky a pád je o to větší.

Ale těch peněz kolem, co pak budou nakupovat je ohromné množství.

Vasek
Member

[*] Zasláno 18-3-2020 v 18:08

Citace: Původně zaslal: abak  
Aktuálně probíhá mimořádná telekonference New Residential Investment Corp. (NRZ) k současné situaci, podle dosud publikovaných informací poskytovaných managementem je NRZ v dobré pozici pro její zvládnutí, a to i přes očekávaný zvýšený objem refinancování již existujících úvěrů, disponují dostatečnou likviditou a nevidí bezprostřední ohrožení nárůstem defaultních úvěrů. Kmenové akcie v premarketu výrazně posílují (v tuto chvíli o více než 20 %).

Mám otázku? Myslím, že hezky mluvili na telekonferenci, ale dneska to zahučelo dolů o 41%. To měli také v plánu?
abak
Member

[*] Zasláno 18-3-2020 v 18:54

Citace: Původně zaslal: Vasek  
Citace: Původně zaslal: abak  

Mám otázku? Myslím, že hezky mluvili na telekonferenci, ale dneska to zahučelo dolů o 41%. To měli také v plánu?

Absolutně bezprecedentní, naprostá většina jejich portfolia je zajištěna, trhy reagují, jako by mělo dojít k zesplatnění většiny hypotéčních úvěrů, navzdory jejich zajištění u Fannie Mae a Freddie Mac a navzdory jejich zajištění deriváty, odklad splátek o tři měsíce neznamená bankrot, ale trhy tak reagují. Nakupujte, ale mREITs se vyhněte, některé to neustojí. Na vyhodnocování a hlubší analýzu situace je příliš brzo, bohužel brzo už může být přiliš pozdě.
 Stran:  1  ..  23    25    27  ..  53