Stran:
1
..
24
25
26
27
28
..
78 |
michal.holik
Member

|
|
Citace: Původně zaslal: abak  | michal.holik:
Plánované, s vyjímkou NNN, do kterého jsem již vstupoval. Od AMT mě odrazuje vyšší zadlužení podniku a nižší výnos, proto dávám vyšší prioritu CCI,
oba mají srovnatelný potenciál, bohužel jejich ocenění je současně stále vysoko.
Výběr akcií pro dnešní den (potenciálních kandidátů):
Banky: Citigroup Inc.
Energetika: Sempra Energy a NRG Energy, Inc.
Utility: SJW Group
Aerolinky: Delta Air Lines, Inc. a Southwest Airlines Co.
Průmysl a technologie: Danaher Corporation a Honeywell International Inc. |
Díky za reakci.
NNN, WPC, STOR a O je pro mě svatá čtveřice a zatím ani jeden z těch titulů pro mě nemá zajímavé ceny na přikoupení.
CCI vs AMT chápu, já zas beru v AMT plus, že je to prostě větší firma. Ocenění vysoké, ale za kvalitu se platí.
<<< DIVIDENDOVÉ PORTFOLIO /// YOC celého ptf cca 4,5 % /// 1y DGR celého ptf cca 8,5 %
>>>
Energy ________________ ---aktuálně nic---
Industrials ___________ MMM, RTX
CyclicalConsGoods _____ MCD
NonCyclicalConsGoods __ PEP, PG
Tobacco _______________ MO, PM
Financials ____________ MA, V
BDCs __________________ MAIN, ARCC, CSWC,
GAIN
mREITs ________________ NRZ, ABR
Healthcare ____________ JNJ, PFE, ABBV
Technology ____________ MSFT, CSCO, INTC,
AAPL
Telecommunications ____ T
Utilities _____________ NEE, DUK
eREITs ________________ O, OHI, WPC, NNN,
STOR, AMT
|
|
Pavel
Senior Member

|
|
Citace: Původně zaslal: Ladislav  | Pavle, růst cen 2% ročně nemusí být, není potřeba.
Růst cen 0% ročně je lepší. My nemusíme mít každý rok vyšší ceny v obchodech a platit vyšší nájemné z bytu.
Reakce centrálních bank není logická a není správná.
Ale když ty pro ně pracuješ, tak nemá cenu se s tebou hádat, protože ty je musíš hájit a chválit za všechny zločiny na lidech a bankách.
|
Vysvětluju, že reakce bank je logická a správná z jejich úhlu pohledu, pokud mají za cíl 2% inflaci a přebytek úspor na trhu.
Nepracuju pro banky ani v bance. Ale jistě jsem se dopustil nějakého jiného zločinu, který mi bude přičten ke zlu
|
|
pigzor
Junior Member

|
|
Abaku, to NRG Energy mas na "spekulaci" nebo dlouhodoby drzeni? Hodilo by se mi neco k NextEra Energy a tohle vypada dobre.
|
|
abak
Member

|
|
pigzor: Dlouhodobá držba, defenzivní titul, současný propad tažen všeobecným tržním pesimismem a poklesem cen energetických komodit, minimální
expozice v ropném průmyslu, v pátek jsem vstupoval do ONEOK, Inc., taky dobrá alternativa.
Za ještě kvalitnější energetické tituly pro případnou recesi považuji NEE, D a ED.
Ještě jeden tip z úplně jiné oblasti, a to výrobce a dodavatel průmyslových elektrických zařízení a jejich automatizace - Emerson Electric Co., čekám
na cenu pod $60, pokud jste neprodali, někteří už jej v portfoliu máte od roku 2016.
|
|
pigzor
Junior Member

|
|
Diky za odpoved. Jsem rad, ze to mas na dlouhodobe drzeni. NEE mam, ale na dokupy to ted neni. Asi dostane bratricka.
|
|
michal.holik
Member

|
|
Citace: Původně zaslal: abak  | pigzor: Dlouhodobá držba, defenzivní titul, současný propad tažen všeobecným tržním pesimismem a poklesem cen energetických komodit, minimální
expozice v ropném průmyslu, v pátek jsem vstupoval do ONEOK, Inc., taky dobrá alternativa.
Za ještě kvalitnější energetické tituly pro případnou recesi považuji NEE, D a ED.
Ještě jeden tip z úplně jiné oblasti, a to výrobce a dodavatel průmyslových elektrických zařízení a jejich automatizace - Emerson Electric Co., čekám
na cenu pod $60, pokud jste neprodali, někteří už jej v portfoliu máte od roku 2016. |
NEE a D jsou super, mám oboje. Ještě mám rád DUK (jde taky zeleným směrem).
NEE je moje nejsilnější pozice v utilitách a jsem s tím naprosto spokojen. Po zásadním propadu cen rád přikoupím.
EMR jsem měl, nakoupil jsem 2016 za 43/kus a v extremním předražení na 80/kus jsem po časovém trestu prodal před pár týdny. Nárůst ceny nekoreloval s
velmi mizerným DGR od roku 2016.
<<< DIVIDENDOVÉ PORTFOLIO /// YOC celého ptf cca 4,5 % /// 1y DGR celého ptf cca 8,5 %
>>>
GAIN
AAPL
STOR, AMT
|
|
Jack N.
Member

|
|
NRG Energy je jedna z lepších voleb v oblasti utilit, hlavně z hlediska ocenění.
Po poměrně bolestném snížení dividendy začátkem roku 2016 související s transformací podniku (z 90% hotová) jsou nyní na správné cestě. Velký pokrok
udělali třeba ve snížení tržeb z uhelných elektráren a nárůst obnovitelných zdojů.
Generují dostatek volné keše, takže v únoru mohli konečně zvýšit kvartální dividendu z 0.03 $ na 0.30 $ (10x) a běží zpětný odkup akcií. Finanční páka
se snížila na 2.7 a pro rok 2020 je předpoklad 2.5. Nyní je dividendový výnos 3.6% s příslibem růstu 7-9% v dohledné době.
|
|
michal.holik
Member

|
|
Citace: Původně zaslal: Jack N.  | NRG Energy je jedna z lepších voleb v oblasti utilit, hlavně z hlediska ocenění.
Po poměrně bolestném snížení dividendy začátkem roku 2016 související s transformací podniku (z 90% hotová) jsou nyní na správné cestě. Velký pokrok
udělali třeba ve snížení tržeb z uhelných elektráren a nárůst obnovitelných zdojů.
Generují dostatek volné keše, takže v únoru mohli konečně zvýšit kvartální dividendu z 0.03 $ na 0.30 $ (10x) a běží zpětný odkup akcií. Finanční páka
se snížila na 2.7 a pro rok 2020 je předpoklad 2.5. Nyní je dividendový výnos 3.6% s příslibem růstu 7-9% v dohledné době.
|
Na příští rok je odhad snížení tržeb. Proč?
>>>
GAIN
AAPL
STOR, AMT
|
|
roberto marconi
Member

|
|
Mno, zacina se to jevit, ze bychom mohli jit o dost niz a v momente, kdy zacnou korporaty hlasit nizsi zisky zafunguji priletla cerna prasata, bile
vrany ci cerne labute nebo o cem to Taleb pise. Jinymi slovy, spoustec k vetsi krizi by tu byl.
Nebo ze bychom zacinali poskakovat po dne...moc se mi to nezda. Ale ono neni vubec dulezite, co se mi zda nebo ne.
Dulezitejsi je nakupovat soucasne vysoke yieldy solidnich podniku, ktere produkuji vyrobky a sluzby pro kazdodeni pouziti a nedusi je konkurence.
Kristalova koule prestava mlzit a je v ni videt jasneji.Howgh.
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Imperial Brands nekupovat !!!
Hlavně nekupovat nemocné podniky s nezdravě vysokým výnosem dividendy, víc jak 9%,
například malý britský tabák Imperial Brands.
Protože je silně zadlužený a dividenda je už léta vyšší než čistý zisk.
A samozřejmě nekupovat Boeing !!!
Protože cizí kapitál je 300x vyšší než vlastní kapitál.
A my máme dovoleno koupit jen akcie podniku s maximálně 3x vyšším cizím kapitálem.
Jen banky máme dovoleny, i když mají cizí kapitál 20x vyšší než vlastní kapitál.
A svinstvo je McDonalds, který má vlastní kapitál negativní.
I když mnozí z vás se do akcie McDonalds zamilovali a negativní vlastní kapitál vám nevadí.
Nečetli jste ''Inteligentního Investora''.
|
|
abak
Member

|
|
Osobně počítám se zvýšenou volatilitou v průběhu celého druhého kvartálu, cenová oscliace S&P 500 v rozsahu 10 % od současných cen, tzn. rozhodně
je zde stále prostor pro pokles, stejně tak však pro růst při případném oživení a pozitivních zprávách, pokud dojde k dalšímu snížení úrokových sazeb,
průměrná ocenění akcií se zvýší i přes negativní výsledky realizované v průběhu prvních dvou kvartálů letošního roku.
Co je důležitější, že v současné době hodnotové akcie daleko méně reagují na oživení, než růstové, v tomto ohledu se za posledních deset let stále
příliš nezměnilo, růstové akcie jsou stále preferovány před hodnotovými, vyjímku tvoří (poslední týden) pouze kvalitní utility/energetické podniky
(jejichž ocenění je v současnosti stále vysoké) a některé realitní investiční fondy.
Ad SRE × NRG: SRE byla ve srovnání s NRG historicky o mnoho lepší volba, i z těchto důvodů bych dal přednost Sempra Energy, NRG disponuje ve většině
časových obdobích od roku 2008 o mnoho vyšší historickou volatilitou a významně nižším Sortino poměrem.
Nové pozice: Delta Air Lines, Inc., Match Group, Inc.
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Jen si kup všechny možné americké aerolinie, ať se z toho poučíš!!!
Chceš-li udělat milion korun s akciemi aerolinií, musíš do nich investovat 10 milionů korun.
|
|
kraken
Member

|
|
jede poznatek z obyčejné procházky: před měsícem jsem viděl na obloze aspoń 5 letadel, včera jen jedno došlo k- razantní mu poklesu letecké
dopravy nad čr,...coronarirus může i prospět
|
|
abak
Member

|
|
Ladislav: Jedná se o spekulativní pozici. V případě recese mohou jít aerolinie dočasně klidně o dalších 50 % níž, z dlouhodobého pohledu je DAL při
stabilním vývoji v současné době fundamentálně podhodnocena. P/E ~ 6,5, P/S ~ 0,7, P/B ~ 2, zadlužení je akceptovatelné, marže nad průměrem odvětví,
výplatní poměr nízky. I při snížení EPS o 10 % v prvních dvou kvartálech letošního roku je ocenění akceptovatelné.
|
|
Jack N.
Member

|
|
Ad michal.holik: Na příští rok je odhad snížení tržeb. Proč?
Netuším, jedná se o odhad analytiků ? Jinak Abak má samozřejmě pravdu, že v historickém srovnání třeba SRE podala o dost lepší výkon než NRG.
Ale co když je NRG nyní v pozici jako WEC Energy Group nebo Xcel Energy v roce 2004 ?
Tehdy to bylo první zvýšení dividendy po 2 až 4 letech "flat" a velkém snížením před tím (WEC 2000, XEL 2002 - obě dividend cut 50%).
|
|
Vasek
Member

|
|
Sedím na rukách a koukám.
Celé to může jít dost dolů. A není nutné honem vyplýtvat všechny náboje.
O jednom jsem ale přesvědčený, snižování úroků a případné masivní QE na vir stačit nebudou. To může platit na ekonomiku, ale tady je ohrožené
obyvatelstvo.
Možná, že pokles bude o dost větší, než se mnohým bude zdát.
|
|
abak
Member

|
|
Vasek:
Pokud bude americký kapitálový trh následovat čínský (viz graf), nejpozději v dubnu je S&P 500 zpátky nad $3300.
Týdenní změny v šíření evidovaných případů koronaviru v Číně:
1. týden +1832 % (21. ledna)
2. týden + 370 %
3. týden + 137 %
4. týden + 16 %
5. týden + 4 % (5. března)
A zde srovnání relativní výkonnosti SSE Composite a S&P 500:
|
|
arkyn
Member

|
|
Citace: Původně zaslal: abak  | Vasek:
Pokud bude americký kapitálový trh následovat čínský (viz graf), nejpozději v dubnu je S&P 500 zpátky nad $3300.
Týdenní změny v šíření evidovaných případů koronaviru v Číně:
1. týden +1832 % (21. ledna)
2. týden + 370 %
3. týden + 137 %
4. týden + 16 %
5. týden + 4 % (5. března)
|
Trh to bude nasledovat, pokud bude narust novych pripadu stale pomalejsi az se zastavi. Toto se lepe dela v totalitnim rezimu jako je Cina nez v
zapadni evrope a usa, coz vnimam jako drobnou trhlinu teto uvahy.
Jinak mas pravdu, pokud se narusty a umrti zastavi, tak indexy budou zpet rychle.
|
|
michal.holik
Member

|
|
Pánové přidávám zajímavý srovnání co která zdravotní epidemie za poslední roky udělala s burzou
zdroj: https://seekingalpha.com/article/4329363-february-performanc...
>>>
GAIN
AAPL
STOR, AMT
|
|
viky
Junior Member

|
|
Citace: Původně zaslal: arkyn  |
Trh to bude nasledovat, pokud bude narust novych pripadu stale pomalejsi az se zastavi. Toto se lepe dela v totalitnim rezimu jako je Cina nez v
zapadni evrope a usa, coz vnimam jako drobnou trhlinu teto uvahy.
Jinak mas pravdu, pokud se narusty a umrti zastavi, tak indexy budou zpet rychle. |
Nevím, podle mne omezení transportu a platnost karanténních omezení bude přetrvávat mnohem delší dobu.
Dále je otázka, co se bude dít na poli globalizace, mnoho firem přehodnotí strategii dovozu/vývozu všeho z celého světa = vyšší náklady.
|
|
arkyn
Member

|
|
Podle me se toto musi brat s rezervou. Jsou tam i jine vlivy nez epidemie, a nekdy budou i dost silnejsi.
|
|
michal.holik
Member

|
|
Citace: Původně zaslal: arkyn  |
Podle me se toto musi brat s rezervou. Jsou tam i jine vlivy nez epidemie, a nekdy budou i dost silnejsi. |
Samozrejme. Ja jsem jen ukazal tabulku - zhodnotit si to kazdy musi sam.
Da se vsak rict, ze se da ocekavat ze za rok (od konce epidemie) budou hlavni US indexy v plusu oproti situaci nyni.
>>>
GAIN
AAPL
STOR, AMT
|
|
Wiki
Member

|
|
Banka Santander se při poklesu o 1% dostane pod 3 €, čímž se s dividendou nad 7% konečně stává zajímavou pro nákup.
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Koupil dnes 4x Allianz s kurzem 190,00 € na Tradegate (=Berlin)
Za minulý rok jsem koupil 32 akcie Allianz s průměrným kurzem 196 €,
dnes jsem koupil jen 4 akcie s kurzem 190,00 € a mám nyní 36x Allianz za celkem 7.045 €.
Totiž když má akcie výnos dividendy při nákupu vyšší jak 5%, chci mít akcii koupenou za 7.000 €.
Když má akcie při nákupu výnos dividendy pod 5%, chci mít akcii koupenou za 6.000 €.
Že mi výnos dividendy vyleze za 10 let na 7% z nákupní sumy 6.000 €, to mne nepřivede k přikoupení.
A až mi v pondělí odečtou 769 € z konta, budu mít na kontě víc jak 1.000 € dluh.
I když každou chvíli přijdou dividendy Pfizer za 120 €.
Allianz https://nutzer.comdirect.de/inf/aktien/DE0008404005?ID_NOTAT...
|
|
roberto marconi
Member

|
|
Nesedim na rukach, cucim do kristalove koule, postupne mackam buy a stahuju kes odkud se da.
Blizi se doba, kdy se vydelava na Porsche. Ale jeste nejsme dost dole.
Zatim kupuji aktualni yieldy a budouci tucne dividend solidnich podniku. Na vybrednuti z krysiho zavodu.
Porsche az po tom.
|
|
Stran:
1
..
24
25
26
27
28
..