Stran:
1
..
25
26
27
28
29
..
78 |
r626
Member

|
|
Tak to jsme dva co koukaj :-) Otázkou je, kam to ještě může spadnout a co nakoupit. Třeba JNJ a další jsou +/- na cenách z podzimu 2019, ale
fundamentálně to je uplně mimo Grahamovu teorii :-)) otázkou je, jestli to na tyto hodnoty může vůbec někdy spadnout, zda tedy má cenu vyčkávat jako
pan Ladislav na MSFT a nebo naskočit do rychlíku, protože si myslím, že tohle nebude už trvat dlouho a opět to rychle vyletí nahoru.
|
|
TomasV
Member

|
|
Citace: Původně zaslal: r626  | Tak to jsme dva co koukaj :-) Otázkou je, kam to ještě může spadnout a co nakoupit. Třeba JNJ a další jsou +/- na cenách z podzimu 2019, ale
fundamentálně to je uplně mimo Grahamovu teorii :-)) otázkou je, jestli to na tyto hodnoty může vůbec někdy spadnout, zda tedy má cenu vyčkávat jako
pan Ladislav na MSFT a nebo naskočit do rychlíku, protože si myslím, že tohle nebude už trvat dlouho a opět to rychle vyletí nahoru.
|
Já tede přikupuje celkem hodně,ropáci jsou za super ceny.
Investiční strategie:B&H
Portfolio:
ABBV,BAS,BIL,BMT,BMW,CSCO,D,IBE,MMM,MO,MUV2,PEP,PM,PPL,RDSB,T,WFC,XOM,IBM,UL,DIS,SBUX,MSFT,HD,BMY,KHC,PFE,WBD,INTC.
|
|
Wiki
Member

|
|
Příslovečné chytání padajícího nože a včasné naskočení do rozjíždějícího se rychlíku je často provázeno tzv. odrazem mrtvé kočky, tak pozor
nenaskakovat na kočku. Mohlo by to dopadnout jako s Budulínkem a liškou.
|
|
r626
Member

|
|
Citace: Původně zaslal: TomasV  | Citace: Původně zaslal: r626  | Tak to jsme dva co koukaj :-) Otázkou je, kam to ještě může spadnout a co nakoupit. Třeba JNJ a další jsou +/- na cenách z podzimu 2019, ale
|
Já tede přikupuje celkem hodně,ropáci jsou za super ceny. |
To je pravda, ale těch jak na potvoru mám docela dost v porovnání se zbytkem ptf., tak v rámci diverzifikace hledám jiné alternativy
|
|
Mindoro
Junior Member

|
|
Já lehce přikoupil Shell, mám nasázené příkazy na KB, CEZ a odpoledne se chystám na US trh. Rovněž jsem zaslal část prostředků na protiinflační
dluhopisy a první vklady na dětská Portu.
|
|
roberto marconi
Member

|
|
Rychlik nerychlik, kocka nekocka, matejska nematejska, dead cat bounce nedeadcat bounce... chlapci, nikdo Vam ty dobre nakoupene yieldy nevezme, pokud
nakupujete akcie solidnich podniku, kterym prilis neskodi konkurence, jejichz vyrobky nebo sluzby jsou kazdodenne potreba a idealne ty, kterym rostou
prodeje, zisky a dividendy. Proste CAGR k 10% a neni co resit.
|
|
abak
Member

|
|
Současné tržní ocenění Vermilion Energy Inc. je lákavé, ale k malým olejářům jsem v případě recese daleko skeptičtější, než k lídrům v aeroliniích,
nebo k dealerům aut a prodejcům autodílů, i bez koronaviru jsou faktory ovlivňující potávku po ropných produktech negativní, a pozitivní projekce
vývoje tržeb v případě změny tohoto trendu na tom příliš nezmění, dlouhodobý trend nehovoří v jejich prospěch, jsou příliš kapitálově intenzivní,
dividendová politika při současném tržním sentimentu není udržitelná a potenciální divestiční strategie je otázkou mnoha let, nebo často vůbec
neexistuje. O Shell, Exxon Mobil i Chevron Corporation se dá uvažovat.
|
|
roberto marconi
Member

|
|
Jo, ABAKu taky to BP se da vzit.
|
|
michal.holik
Member

|
|
Citace: Původně zaslal: r626  | Tak to jsme dva co koukaj :-) Otázkou je, kam to ještě může spadnout a co nakoupit. Třeba JNJ a další jsou +/- na cenách z podzimu 2019, ale
|
JNJ jsem loni přizobnul třikrát pod 130. Ono to zhruba odpovídá PE=15 (loni EPS za celý rok 8,68. Krát 15 je 130,2). Letos odhad 9,04. Krát 15 je
135,6. Blížíme se tedy BUY zóně. Osobně mám v JNJ nejvíce peněz z celého portfolia (a nemám s tím problém) a při koupil bych asi až pod 120.
<<< DIVIDENDOVÉ PORTFOLIO /// YOC celého ptf cca 4,5 % /// 1y DGR celého ptf cca 8,5 %
>>>
Energy ________________ ---aktuálně nic---
Industrials ___________ MMM, RTX
CyclicalConsGoods _____ MCD
NonCyclicalConsGoods __ PEP, PG
Tobacco _______________ MO, PM
Financials ____________ MA, V
BDCs __________________ MAIN, ARCC, CSWC,
GAIN
mREITs ________________ NRZ, ABR
Healthcare ____________ JNJ, PFE, ABBV
Technology ____________ MSFT, CSCO, INTC,
AAPL
Telecommunications ____ T
Utilities _____________ NEE, DUK
eREITs ________________ O, OHI, WPC, NNN,
STOR, AMT
|
|
Pavel
Senior Member

|
|
Citace: Původně zaslal: michal.holik  | Citace: Původně zaslal: r626  | Tak to jsme dva co koukaj :-) Otázkou je, kam to ještě může spadnout a co nakoupit. Třeba JNJ a další jsou +/- na cenách z podzimu 2019, ale
|
JNJ jsem loni přizobnul třikrát pod 130. Ono to zhruba odpovídá PE=15 (loni EPS za celý rok 8,68. Krát 15 je 130,2). Letos odhad 9,04. Krát 15 je
135,6. Blížíme se tedy BUY zóně. Osobně mám v JNJ nejvíce peněz z celého portfolia (a nemám s tím problém) a při koupil bych asi až pod 120.
|
Tak je to správně! I za 130 je to slušná cena, ale panika pokračuje, proč si trošku nezaspekulovat a nezkusit časovat trh. Jen tak pro radost.
|
|
TomasV
Member

|
|
Zakoupeno na zkoušku 9ks IBM.
Portfolio:
ABBV,BAS,BIL,BMT,BMW,CSCO,D,IBE,MMM,MO,MUV2,PEP,PM,PPL,RDSB,T,WFC,XOM,IBM,UL,DIS,SBUX,MSFT,HD,BMY,KHC,PFE,WBD,INTC.
|
|
arkyn
Member

|
|
Na IBM si pockam nekde u 120/kus, mohlo by to padnout.
Jinak WRK na rocnich minimech, logicky, virus se jich dotkne
|
|
Ladislav
Admin

|
|
A jakmile člověk několik let spekuloval na burze s mizerným úspěchem,
měl by to pak přenechat rychlým automatům, které dnes v 8,30 hodin ráno sráží DAX -9%,
když už je nejvyšší čas, aby akcie přestaly reagovat na koronavirus a začaly zase stoupat.
Pak bude člověk každý měsíc šťastný s akciemi, když bude kupovat jen levné akcie starých velkých
a zdravých podniků ze západu, platících 3% až 8% dividendu,
když bude člověk s každou akcií ženatý a nebude ji nikdy víc chtít prodat.
Vyjímka by byla veliké nebezpečí bankrotu podniku. Tehdy by se měla jeho akcie prodat.
Pokud člověk přestal čekat na prodej akcie s výdělkem, přestal spekulovat na burze
a přestal soupeřit s rychlými automaty, které dělají dnes 60% všech obchodů na burzách,
pokud člověk začal držet každou akcii až do smrti jen kvůli dividendám a počítá s tím,
že každou akcii zdědí jeho děti,
pak je člověk šťastný s akciemi kvůli dividendám každý měsíc.
A když DAX dnes ráno ztrácí zase 9%, nebudu se dívat na televizi z burzy, ale podívám se
až na Silvestra na plus a mínus u mých 29 akcií.
Mne zajímá dnes jen, zda přišly dividendy Pfizer asi 120 €.
|
|
TomasV
Member

|
|
Tak se pochlubte co ,kdo kupuje?
Asi budu přikupovat MMM,CSCO a IBM,stále čekám na Jnj pod 120usd.
Portfolio:
|
|
Dividendo
Junior Member

|
|
Dnes som neodolal cene RDSB za 14.6 EUR som dokupil 50ks.
|
|
arkyn
Member

|
|
Cekate ze to pujde zitra niz anebo nakupujete uz dnes?
|
|
roberto marconi
Member

|
|
Uz se dooost blizi se doba, kdy se vydelava na Porsche. Na jachtu jeste ne.
|
|
Pavel
Senior Member

|
|
Takhle velký propad si koleduje o korekci (zítra?), jenže co pak dál? Na optimismus je podle mne ještě brzy, zatím stále nenakupuju.
|
|
zanek
Junior Member

|
|
Cekam, to co se deje dnes je jen zacatek.
|
|
r626
Member

|
|
Dnes Walgreens Boots Alliance a JP Morgan :-) Potom až rupnou ropáci úplně, tak dokoupím i tam a průběžně sleduji aristokraty.
|
|
arkyn
Member

|
|
Vzal jsem trochu BP. Jinak cekam.
|
|
renoar
Junior Member

|
|
Royal Dutch Shell
Zdravím,
můj první příspěvek, tak snad mě neukamenujete Jsem úplná akciová lama, ale
nechal jsem se po letech uvažování překecat stávajícím propadem trhu a založil si účet u Fio. Hodlám jen nakupovat a držet napořád nějaké to
portfolio (docela mi konvenují názory Ladislava na dividendové portfolio s aristokraty apod.). Zkusil jsem to, koupil akcie Walgreens Boots Alliance
- supr, klaplo to. Pak ČEZ (něco CZ, z nostalgie?) - taky supr. A pohořel jsem hned na třetím - Shellu. Naprosto netuším, jak nakoupit akcie Royal
Dutch Shell (asi jedno jestli RDS.A nebo .B?), protože ve Fio brokeru jsem dohledal jen RYDAF (???), BAARDSA (netuším, co je to tento "český" Shell)
a certifikáty ADR pro RDS.A/B (snad jsem dobře pochopil, že to nejsou přímo akcie)
Dokázal by mě někdo navést, kde se tohle dá nastudovat? Nebo rovnou helpnout?
Jinak v plánu mám nakoupit třeba JJ, Allianz, AT/T, Cisco, Paribas - ty jsem v pohodě dohledal, tak to snad půjde.
Díky za pomoc
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Vypadá to, že akcie na burze Praha jsou Shell A
a jejich dividendy budou zdaněny 15% a lidé v Čechách musí mít asi všechny dividendy během roku zdaněny 15%,
tak bude asi dobré koupit
BAARDSA na burze Praha.
Pokud mají lidé v Čechách právo na nějaké dividendy bez daně,
pak bych koupil akcie Royal Dutch Shell PLC B na Xetra
a pokud máš konto na akcie jen u Fio.cz
pak mají u Fio číslo: 94276
a symbol R6C3
Pokud by se ale ukázalo, že příští dividendy Shell B přijdou na Fio zdaněné, když mají přijít nezdaněné,
pak samozřejmě bys musel prodat a koupit Shell B na Xetra přes DeGiro a podobně.
No ale když se musí v Čechách všechny dividendy zdanit 15%, pak nepotřebuje nikdo akcie Shell B
a všichni mohou koupit Shell A na burze Praha s Fio tickerem BAARDSA
Fio má teké asi mnohem nižší poplatek za nákup akcie Shell na burze Praha než na Xetra.
|
|
mr.stepka
Junior Member

|
|
Tak po propadech nakoupeno Allianz, Wells Fargo a (trochu spekulativně) Erste. Po prodeji PPL začátkem února jsem dneska vypsal PUT opci na 27$...
když se přiřadí, tak nevadí, když se nepřiřadí, tak pár stovek $ doma 
Ceny jsou opravdu na zajímavých úrovních - škoda, že nemám víc "kačáků".
|
|
Martinski
Junior Member

|
|
Citace: Původně zaslal: Pavel  |
Takhle velký propad si koleduje o korekci (zítra?), jenže co pak dál? Na optimismus je podle mne ještě brzy, zatím stále nenakupuju.
|
Kupoval jsem min tyden :-( jen tak na skousku 1/3 z planovane utraty, taky cekam jak to bude v usa s koronou.
|
|
Stran:
1
..
25
26
27
28
29
..
78 |