Diskusni forum pro akcie a investice diskuse jak investovat do akcii
Diskusní fórum akcie a burza
Nepřihlášen [Přihlásit - Registrovat]
Dolů

Tisková verze  
 Stran:  1  ..  26    28    30  ..  44
Autor: Předmět: Dividendy
eco
Senior Member

[*] Zasláno 9-11-2020 v 21:06

Citace: Původně zaslal: Ladislav  
Přišly v pátek dividendy z Kanady - Bank of Nova Scotia.
Celkem za říjen jen 2x dividendy (také Cisco). Bez korona krize by přišly 4x dividendy.
V září mi přišly dividendy 10x i při korona krizi.

Kdo nezaplatil?
Profil uživatele Všechny příspěvky od uživatele
Ladislav
Admin

[*] Zasláno 10-11-2020 v 11:42

Nezaplatily HSBC a Bilbao.

Já dostal v říjnu jen 2x dividendy a celkem 74 € čistého.

Eco,
když jsi dostal v říjnu 20x dividendy, kolik to bylo peněz celkem čistého?
Jistě několik stovek eur?

Lidé mají dnes za nákup akcií poplatek nulu nebo 1 dolar a tak si koupí často jen jednu nebo dvě akcie.
A pak dostanou z ní 1 € nebo 2 € dividendy.
Já mám poplatek za nákup akcií kolem 10 € a proto kupuju akcie alespoň za 1.000 € a pak na ně přidávám stejnou sumu, aby byly koupeny za několik let za 7.000 nebo 6.000 €.
Profil uživatele Web uživatele Všechny příspěvky od uživatele
Pampel
Junior Member
**

[*] Zasláno 10-11-2020 v 14:34

Začínám si budovat důchodové portfolio, nějaké akcie už mám, ale vlastně teprve se rozkoukávám. Můžu se zeptat, proč se doporučuje mít ve všech akciích vloženou stejnou částku? Graf Ladislavova portfolia vypadá krásně, ale nerozumím tomu, že kdyby nějaká akcie moc poporostla, tak by se z ní muselo ubrat.
eco
Senior Member

[*] Zasláno 10-11-2020 v 18:20

Nezaplatily HSBC a Bilbao.

BBVA = odpad. Vhoďte prosím popelnici!

Já dostal v říjnu jen 2x dividendy a celkem 74 € čistého.

Pouze 74 eur? To není moc! Jak dlouho investujete?

Eco,
když jsi dostal v říjnu 20x dividendy, kolik to bylo peněz celkem čistého?
Jistě několik stovek eur?

Čtyřciferná částka v eurech. Můj vklad má šest číslic. (V eurech)

Lidé mají dnes za nákup akcií poplatek nulu nebo 1 dolar a tak si koupí často jen jednu nebo dvě akcie.
A pak dostanou z ní 1 € nebo 2 € dividendy.
Já mám poplatek za nákup akcií kolem 10 € a proto kupuju akcie alespoň za 1.000 € a pak na ně přidávám stejnou sumu, aby byly koupeny za několik let za 7.000 nebo 6.000 €.

Kolik peněz jste celkem investovali do svého portfolia?
mr.stepka
Junior Member
**

[*] Zasláno 10-11-2020 v 21:26

Citace: Původně zaslal: eco  
V říjnu jsem obdržel dividendy od následujících společností:
...
- Ping An Insurance

Kolega k nim šel pracovat - Ping An má cíl být největší pojišťovnou na světě... myslím, že se jim to podaří, protože ten trh je velkej a dobře regulovanej :) letos je trochu zbrzdil covid, ale oni se s tím poperou.
Jack N.
Member

[*] Zasláno 11-11-2020 v 07:05

Jímá mě podezření, zda "eco" mluví pravdu o vyplacených dividendách.

V říjnu totiž Gilead, Imperial Brands, Pepsi ani Union Pacific dividendu nevyplácí, až v prosinci, IB v listopadu.

Escobar2020
Junior Member
**

[*] Zasláno 11-11-2020 v 11:44

evidentě je "eco" jen nějaký tlučhuba a rejpal který se tu občas objeví
-nově do koupen Novartis a Merck na stálo pro dividendy
Pavel
Senior Member

[*] Zasláno 11-11-2020 v 12:13

Citace: Původně zaslal: Escobar2020  

nově do koupen Novartis a Merck na stálo pro dividendy

Jsme jedni z mála, co mají Merck v portfoliu. Já už mnoho let. Co tě nalákalo ke koupi?
Pavel
Senior Member

[*] Zasláno 11-11-2020 v 12:15

Citace: Původně zaslal: Escobar2020  
evidentě je "eco" jen nějaký tlučhuba a rejpal který se tu občas objeví

Možná jo, možná ne. Uvidíme. Pokud má opravdu tak objemné portfolio, bude mít i objemné dividendy.
Ladislav
Admin

[*] Zasláno 11-11-2020 v 13:21

''''Graf Ladislavova portfolia vypadá krásně, ale nerozumím tomu, že kdyby nějaká akcie moc poporostla, tak by se z ní muselo ubrat.''''

Graf mého portfolia přece neexistuje.
Já mám na webu 28 živých grafů od 28 akcií na stálo :post: http://nr1a.com/mustrdepo-3mesice.htm
A jinak mám jen seznam 28 akcií na obrázku.
Když jsou moje akcie 170% v plus nebo jakkoliv, peníze neubírám, akcie neprodávám.
Ale mám ve skutečnosti 32 akcií a 4 z nich nechci jmenovat a během 1 roku až 6 let chci 4 podniky beze ztráty kompletně prodat. Dnes jsou ale v mínus.

My28stocks.bmp - 359kB
Antoan
Junior Member
**

[*] Zasláno 11-11-2020 v 13:30

Ja Ecovi verím- PD Gilead bol podla zdrojov 29.9. a UNP, PEP a IMB ...30.9. Pekný bezcovidový deň prajem.:)
Pampel
Junior Member
**

[*] Zasláno 11-11-2020 v 14:21

Graf mého portfolia přece neexistuje.
Já mám na webu 28 živých grafů od 28 akcií na stálo :post: http://nr1a.com/mustrdepo-3mesice.htm
A jinak mám jen seznam 28 akcií na obrázku.
Když jsou moje akcie 170% v plus nebo jakkoliv, peníze neubírám, akcie neprodávám.
Ale mám ve skutečnosti 32 akcií a 4 z nich nechci jmenovat a během 1 roku až 6 let chci 4 podniky beze ztráty kompletně prodat. Dnes jsou ale v mínus.

1) Myslím ten krásně barevný koláčový graf - všechny akcie jedna jak druhá. Proč to musí být takhle pravidelné?

2) Někdo vznesl dotaz, jestli přidat peníze na stávající akcie, nebo koupit novou.
Odpověď byla: "Koupit novou akcii.
Peníze by se měly dělit na akcie rovnoměrně.
Nepřikupovat rychle akcie kleslé na polovinu, aby do nich nebylo dáno 2x víc peněz než do akcií v plus.
Protože až budou kleslé akcie v plus, a třeba až za 10 let, zas by se musely peníze z nich ubírat."
Tak proč nekupovat akcie kleslé na polovinu a proč by se z nich peníze musely časem ubírat?

Děkuju za vysvětlení, jsem totální bažant.
eco
Senior Member

[*] Zasláno 11-11-2020 v 14:36

Chtěl jsem představit celé své portfolio. Z tohoto důvodu jsem chtěl založit nové téma. Ale Ladislav mi to zakázal. :thumbdown: Proto zde nyní budu každý měsíc psát své dividendy.
Ladislav
Admin

[*] Zasláno 11-11-2020 v 14:52

Já nechci mít peníze rozdělené na akcie 6000 € : 12.000 € : 18.000 €.
Já chci mít peníze rozdělené na akcie 6000 € : 6000 € : 7000 € : 7000 €.
Když je aktuální výnos dividendy nad 5%, rád koupím akcii za 7.000 €, nebo na ni přidám 1.000 €, když ji mám za 6.000 €.
Pokud se mi z akcií kupovaných u 3-4% zvýší za 10 let výnos dividendy nad 5% z dříve investovaných peněz, už ne přikupuju a nechám koupené jen za 6.000 €.
Kdo chce mít co nejrychleji 20-30 různých akcií a každou koupenou za stejnou sumu, ten by neměl přikupovat akcie, které má 50% v mínus. Když nemá dosud těch zajímavých 20-30 akcií a každou za stejnou sumu. Kdybych ale měl konečně za 5 let mých vytoužených 28 akcií koupeno za 6.000 nebo 7.000 €, chtěl bych jet s dětmi autobusem na Costa Blanku. Další rok bych mohl přikoupit akcie, které bych měl desítky procent v mínus. Ale když bych v nich měl později 12.000 € a dostaly se pár procent v mínus, rychle bych část z nich prodal. Protože chci mít akcie koupeny pravidelně za 6000 € : 6000 € : 7000 € : 7000 €.
Žádná akcie si nezalouží, abych v ní měl investováno 2x víc peněz než v jiných akciích. Ale jestli se růstem kurzu dostane nějaká pozice na dvojnásobnou hodnotu, nebudu část akcií prodávat. Protože mne zajímají jen dividendy a tak pozice akcií PG a JNJ nezmenším na polovinu, i když mají dnes asi 170% plus. Nechci zmenšit peníze z jejich dividend na polovinu.
Pampel
Junior Member
**

[*] Zasláno 14-11-2020 v 00:37

Citace: Původně zaslal: eco  

BBVA = odpad. Vhoďte prosím popelnici!
...
Ano, chci vlastnit 85 společností. Každý den pro mě pracuje 10 milionů lidí. Kvůli dividendám si chci ponechat akcie navždy. Za 60 let zdědí akcie můj syn.
...
V určitém okamžiku bude 99 společností. 100 společností by pro mě bylo příliš mnoho.
...
A jiné výplody.......

Připadá mi to, jako by se tu hádal někdo sám se sebou.... A nebaví mě to.

Eco je kecálista, ve 30 letech má milióny, obrovskou měsíční dividendu, ale on má potřebu jít na fórum a nabubřele se tu vytahovat se a urážet?
Milionáři s takovým příjmem tráví čas jinak.
Phoenix
Junior Member
**

[*] Zasláno 14-11-2020 v 07:12

Pokud za 60 let přenechá dětem ptf, tak s průměrnou dobou dožití mužů 76 let by mu mělo být teoreticky dokonce 16 let.
Ladislav
Admin

[*] Zasláno 14-11-2020 v 10:13

Třeba je eco 20-30-letý syn českého miliardáře a tak by mohl mít už dnes za mlada od jeho otce 300.000-500.000 € v akciích. Všichni lidé české národnosti nejsou průměrní. Tisíce Čechů mají miliony eur a třeba dva z nich se dívají do tohodle fóra.

100-euro-2.jpg - 171kB
eco
Senior Member

[*] Zasláno 14-11-2020 v 17:56

Třeba je eco 20-30-letý syn českého miliardáře a tak by mohl mít už dnes za mlada od jeho otce 300.000-500.000 € v akciích. Všichni lidé české národnosti nejsou průměrní. Tisíce Čechů mají miliony eur a třeba dva z nich se dívají do tohodle fóra.

Můj otec není ani milionář, ani miliardář. Dobře vydělávám a hodně šetřím, to je vše. Nemám auto, žádné domácí mazlíčky a nekouřím. Dávám přednost nákupu akcií. Nikdy nechci prodat své akcie. Celý život chci sbírat dividendy.
Ladislav
Admin

[*] Zasláno 15-11-2020 v 09:04

:) To je moc divná věc.
Kdyby nebyli Češi takoví rasisti, mohl bys prozradit, jaké národnosti byli tví předkové.
A jestli umíš česky nebo překládáš tvé příspěvky s computerem do češtiny.
Řekl bych, že pracuješ na irském konzulátu v nějakém německém velkoměstě. :)
Ladislav
Admin

[*] Zasláno 16-11-2020 v 09:07

Dnes přišly dividendy Britsko-Americký Tabák a hned mi je vzali z konta na plyn, elektriku a zdravotní pojištění z mého českého důchodu.
Příští týden mohou přijít dividendy Procter a Gamble, AB Inbev, Tesco, ale nestačí mi na nákup nového computeru Lenovo 310s s SSD a 8 GB.
Vynechány = vládou zakázány jsou v listopadu dividendy Banco Santander, HSBC.
Naštěstí přišly 3.11. dividendy AT a T.
Ladislav
Admin

[*] Zasláno 18-11-2020 v 12:02

Dnes přišly dividendy Procter a Gamble.

Jestli se 12.11. odělila od koncernu Pfizer firma ISIN US92556V1061 Viatris Inc. a Google najde pod tím číslem také firmu Upjohn, tak ty nové akcie 18.11. dosud nemám na kontě a na žádné německé burze nejsou dosud vidět.
Nerad bych je prodával na burze Nasdaq, protože mám vyšší poplatek za Nasdaq než za Tradegate Berlin a Xetra Frankfurt.

Poslala mi kráva, na Santander akcie práva :) Tak dostanu za několik dní několik akcií Santander místo dividendy. Což znamená, že Santander i přes Korona-Krizi asi letos platí divividendu a sice tu první letošní dividendu.
Bilbao platilo dividendu 10.4.
Příští rok, po další platbě dividend akcie Bilbao a Santander z mého konta vyseknu i s podhoubím. Mám je snad už 10 let.
Moje druhá a poslední evropská banka bude BNP Paribas. Ta je zdravější než Bilbao a Santander.

Jistě bude kurz akcií Bilbao a Santander příští rok vysoko nad dnešním kurzem.
samur
Junior Member
**

[*] Zasláno 18-11-2020 v 12:15

Ahoj. Přišla Vám taky zprava o rozhodnutí volby těm, kdo vlastní akcie banky Santander ? A jakou volbu by jste vybrali? Resp s těmi procenty, jak to vyplnit ? Napr když dam 100% elect stock dividend, tak mi přijdou 100% všech dividend na které mam nárok podle počtu kusů akcii? Díky

309BFA01-B89E-4C69-BC6D-C48E8EA44A09.jpeg - 374kB
bigusdykus
Member

[*] Zasláno 18-11-2020 v 12:35

Já to v IB vidím trochu jinak.
Chápu to tak, že mám možnost si vzít nové akcie namísto dividend, a to v poměru 1:23
Ale nerozmím tomu jaká varianta nastane, když neudělám nic, nebo když tam napíšu ekvivalent 100%

2020-11-18_12-29-30.png - 94kB

Prolhaný agent placený od hedgefondu.
ČEZ, AAPL, ABBV, AT&T, CEPU, 3M, GSK, BASF, Allianz, Intel, Lufthansa, Kraft Keinz, RDS-B, BMW, Banco Santander, WBA, JNJ, MCD, BHP/BIL, Cisco, Moneta, Enbridge
Špekulace: ABNB, CRSR
Ladislav
Admin

[*] Zasláno 18-11-2020 v 17:33

Vypadá to tak, že zvolíte 100% u ''stock dividend'' a dostanete na všechny vaše staré akcie práva.
Jinou možnost máte, když zvolíte 100% u ''sale of rights, non Spanish''.
A do 11. prosince byste to měli odeslat.
Když nereagujete vůbec, dostanete nejspíš ze 100% práva na akcie.
Není možno žádné peníze ztratit, když neodpovíte na dotaz.
Není asi vůbec žádná možnost zvolit si dividendy v penězích.
Ale kdo prodá práva ihned, když je dostane na konto, dostane za ně asi stejně peněz, jako by byly dividendy v penězích.
Já jsem nebyl nikdy šťastný z rychlého prodeje práv.
Bylo pro mně šťastnější, nechat si přidělit dividendy v nových akciích a pak rychle prodat ty přidělené akcie.

''En ambos casos el accionista recibe automática y gratuitamente derechos de adquisición gratuita que puede optar
por mantener para recibir nuevas acciones o vender y recibir la remuneración correspondiente en efectivo.
¿Qué pasa si no comunico nada?
Si usted tiene depositadas sus acciones en Banco Santander, recibirá automáticamente acciones sin necesidad de
hacer nada.''
:post: https://www.santander.com/content/dam/santander-com/es/conte...
Comprendes? :question:
V obou případech akcionář automaticky a svobodně získává práva na pořízení zdarma, kde si může zvolit získat nové akcie nebo prodat práva a obdržet odpovídající odměnu v hotovosti.
Co když nic nekomunikuju?
Pokud vlastníte akcie Banco Santander, budete automaticky dostávat akcie, aniž byste museli cokoliv dělat.''

:( Bohužel tím stálým vydáváním nových akcií na platbu dividend v podobě akcií, za posledních 10 let se zdvojnásobil počet akcií a z toho plyne automaticky znehodnocení akcií a logický pokles kurzu na polovinu během posledních 10 let. To nikdo nemohl vědět před 10 lety, že se během 10 let počet akcií zdvojnásobí. Slušné akciové společnosti snižují počet akcií a zhodnocují investici akcionáře růstem kurzu. Banco Santander zvyšuje počet akcií a znehodnocuje investici akcionáře poklesem kurzu. :(
Jestli během 10 let byly všechny nově vydané akcie použity na výplatu dividend a akcionář žádné akcie neprodal, ani nepřikoupil, má po 10 letech dvojnásobné množství akcií, které budou po mírném růstu za několik dní 50% v mínus. A tak, kdo prodá dvojnásobek akcií s polovičním kurzem, nic neztratil, ani nevydělal za 10 let, díky dividendám v akciích.
Pavel2000
Junior Member
**

[*] Zasláno 19-11-2020 v 09:24

Podle těch screenshotů to vypadá, že samur vlastní Santander ADR koupené na burze v US. Zatímco bigusdykus koupil (stejně jako já) SAN akcie přímo ve Španělsku (MCE) a žádnou možnost nyní na výběr nemáme:
PLEASE NOTE: THIS IS FOR INFORMATIONAL PURPOSES ONLY. NO VOLUNTARY ELECTIONS ARE OFFERED OR CAN BE MADE.
 Stran:  1  ..  26    28    30  ..  44