Stran:
1
..
26
27
28
29
30
..
53 |
Dividendo
Junior Member

|
|
Inac, to, ze Angela Merkelova zhabala v pristave v Hamburgu tovar (tovar medzinarodneho charakteru, respiratory a zdravotnicky material), ktory bol
urceny pre Slovensku a Cesku republiku tiez hovori za vsetko, aka "super" solidarna krajina Nemecko je. V podstate Nemecko ukradlo tovar, ktory mu
nepatril. Naco nam ta EU je, ked neplati volny pohyb tovarov a krajiny typu Nemecko si robia co chcu. Ma tento postoj Nemecka dost vytocil.
|
|
Stanislav
Senior Member

|
|
Důležitá informace pro zdejší náboženské uctívače respirátorů: Epidemiolog Roman Bambulovič Prymula varoval před nošením respirátorů. Pokud si je
totiž oblékne nemocný člověk, ventily určené k výdechu mohou nákazu šířit do okolí.
Zdroj: https://www.denik.cz/z_domova/koronavirus-cesko-nakaza-obeti...
Státní služba je řeholní služba bez nároku na roušku nebo respirátor. Na tu mají nárok akorát benga, jejíchž náplní je měřit teplotu poslušného stáda
ovcí u vchodu do ovčína. Čím jsou úředníci výše, tím mají nižší pracovní výkon a zůstávají doma v týlu, aby se tak rychle nenakazili. Mzdy se těm
bolševickým šmejdům však nekrátí, což by mělo být zásadní v této pohnuté době.
AT&T, Citigroup, British American Tobacco ADR, CenturyLink, PPL, Macy's, RDS.B ADR, WFC
|
|
Vasek
Member

|
|
Ve svých příspěvcích jsem psal pokud se nepletu o rouškách. Nikoli o respirátorech. Pokud to sem dáváte jako novou informaci, pak je to ok. Ale
respirátor nosit nehodlám. Mne stačí povinnost nosit nefunkční roušku.
Nevím, kdo ze zdejších přispěvatelů zde psal o respirátorech. Já zcela určitě ne. Pak se divíte, že píši, co píši.
|
|
Stanislav
Senior Member

|
|
Dnes byly navezeny nové koberce, ale roušky nikde. Z kohoutků neteče teplá voda, protože nějaká firma v minulosti udělala špatně rozvody, shrábla
neoprávněně peníze a nikomu to nevadí! To by se za 1. republiky určitě nestalo, a proto i ty bunkry přežívají tak dlouho, protože to byla poctivá
fortelná práce. To zabavené zboží v Německu jsem slyšel od ANObolševiků v práci. Samozřejmě bez důkazů, jak jinak! Je to ruská bolševická propaganda -
bláboly a lži.
AT&T, Citigroup, British American Tobacco ADR, CenturyLink, PPL, Macy's, RDS.B ADR, WFC
|
|
Dividendo
Junior Member

|
|
O tej Angele to potvrdil aj nas novy predseda parlamentu.
|
|
Stanislav
Senior Member

|
|
https://www.omediach.com/hoaxy/17369-siriaci-sa-status-podpr...
|
|
Vasek
Member

|
|
Citace: Původně zaslal: Stanislav  | Dnes byly navezeny nové koberce, ale roušky nikde. Z kohoutků neteče teplá voda, protože nějaká firma v minulosti udělala špatně rozvody, shrábla
neoprávněně peníze a nikomu to nevadí! To by se za 1. republiky určitě nestalo, a proto i ty bunkry přežívají tak dlouho, protože to byla poctivá
fortelná práce. To zabavené zboží v Německu jsem slyšel od ANObolševiků v práci. Samozřejmě bez důkazů, jak jinak! Je to ruská bolševická propaganda -
bláboly a lži. |
Vám to taky nedá, hned každou informaci, která se vám nehodí do krámu, označit za ruskou bolševickou propagandu. Ověřil jste si někde něco o tom, nebo
jste to napsal z voleje bez znalosti pozadí celého tohoto případu? Nestačí jen napsal, že je to bolševická propaganda a myslet si, že tím jste to
vyřešil. Se pak divíte, že reaguji, tak jak reaguji.
Nebo je váš cíl urazit toho, kdo napsal informaci o zabavení dodávek pro Slovensko a Česko? Myslím, že dotyčný to psal proto, že se to opravdu stalo.
Neznám pozadí a tak to ani nebudu komentovat.
|
|
Stanislav
Senior Member

|
|
Vkládáte sem hoaxy a fakenews, a proti tomu se prostě nedá mlčet! Vždycky tomu tak bylo i v minulosti, že sem přišli v určitých vlnách 3 výtečníci a
začali zde prudit a přitakávat si. Pak se nakrkli a odešli jako zhrzené stádo. Jsem tady skoro od samého začátku, takže jsem měl velkou možnost to
sledovat v delší časové ose, co se zde děje. Přišli sem i noví, které jsem potkal na srazu a byli slušní. Delší dobu sem však nepíší, protože se
zřejmě stydí a po vpádech některých zdejších šmejdů se zde probírají praktiky v osobní rovině. Urážení a napadání. Čím je třeba povoláním takový Vašek
a kde se vyloupl? Věk, rodinné poměry, majetek, aby do něj pan Ladislav také mohl šít. Stará se akorát o pomlouvání druhých, protože prostá lidská
slušnost mu nic neříká. Zpětně čte informace o druhých a o sobě řekne kulový! Je mi z toho vážně na blití, když se otírá o rodinu pana Ladislava. Je
to jeho osobní věc, jak žije a hlavně s kým žije! Já to respektuji a vůbec mi nepřísluší to hodnotit. Každý je strůjcem svého osudu a jak si život
zařídí, takový ho prostě má. Nebýt pana Ladislava, tak bychom si tady neměli co říct a ani by toto hodnotové finanční fórum nevzniklo. Pandemie nebude
trvat věčně a burzy se zase rozjedou. Mezitím se dají přikupovat za lacino akciové perly. Kdo vstupuje nyní poprvé na burzu, tak je oproti ostatním ve
výhodě, protože taková sleva se nenabízí každý rok. Buďme svorní a nenapadejme se, jelikož to k bohatství nevede.
|
|
samur
Junior Member

|
|
Souhlasím s panem Stanislavem. Jsem začátečník v investicích a nejsem zde tak dlouho, takže bych neměl tady, co do toho kecat. Ale nechápu, proč by
jsme měli mezi sebou dělat nějaké rozbroje a narážet se jeden do druhého? Toto forum je super a neznám lepší v rámci Česka a Slovenska. Jsou tady
fundovani lidi, kteří jsou ochotni odpovědět na otázky, když nevím. A jsou ochotni poradit s akciemi a to pro nás, hlavně začátečníky je moc užitečné
a moc si toho vážím. Kdo ti v dnešní době dá dobrou radu k tomu, co je dnes dobře a lacino koupit, abys mohl vydělat nebo aby ti to v budoucnu
přineslo výnos ? Když v dnešní době, každý kouká jenom sám na sebe.
|
|
viky
Junior Member

|
|
Citace: Původně zaslal: samur  | Souhlasím s panem Stanislavem. Jsem začátečník v investicích a nejsem zde tak dlouho, takže bych neměl tady, co do toho kecat. Ale nechápu, proč by
jsme měli mezi sebou dělat nějaké rozbroje a narážet se jeden do druhého? Toto forum je super a neznám lepší v rámci Česka a Slovenska. Jsou tady
fundovani lidi, kteří jsou ochotni odpovědět na otázky, když nevím. A jsou ochotni poradit s akciemi a to pro nás, hlavně začátečníky je moc užitečné
a moc si toho vážím. Kdo ti v dnešní době dá dobrou radu k tomu, co je dnes dobře a lacino koupit, abys mohl vydělat nebo aby ti to v budoucnu
přineslo výnos ? Když v dnešní době, každý kouká jenom sám na sebe. |
Někteří lidé dost tečou, či sedí doma a nudí se, takže jistá nervozita se dá očekávat.
|
|
pigzor
Junior Member

|
|
Citace: Původně zaslal: Stanislav  | Důležitá informace pro zdejší náboženské uctívače respirátorů: Epidemiolog Roman Bambulovič Prymula varoval před nošením respirátorů. Pokud si je
totiž oblékne nemocný člověk, ventily určené k výdechu mohou nákazu šířit do okolí. | To upozorneni bylo pouze
pro majitele respiratoru s vystupnim ventilem, to je potreba zduraznit. Nekteri lidi ho totiz nosi a vubec si neuvedomuji, ze viry muzou vydechovat do
okoli, netusi, ze nejaky ventil maji. Pres tento respirator je nutne mit rousku. Klasicke respiratory (bez vystupniho ventilu), pokud jsou dobre
nasazeny na obliceji, funguji dobre.
|
|
Adam
Junior Member

|
|
Hlavně že sem nikdo nepíše, že koupil akcie Gazprom nebo jiné akcie z Ruska.
V tom případě by bylo jeho zaměstnání ''ruský agent'' a spolupráce s vrahem Putinem na 99% jisté.
|
|
Vasek
Member

|
|
Citace: Původně zaslal: Adam  |
Hlavně že sem nikdo nepíše, že koupil akcie Gazprom nebo jiné akcie z Ruska.
V tom případě by bylo jeho zaměstnání ''ruský agent'' a spolupráce s vrahem Putinem na 99% jisté. |
Je tady mrtvo, co? Tak zjevně potřebujete nějaký adrenalin. Jedna zpráva vám bude muset stačit.
Tak kolik že to akcie už vám nic nevyplatí či výplatu omezí? BMW, Siemens, Santander, Sanofi /osobně Macron na to dohlédne/ a další řada bude
následovat. Americké banky také pravděpodobně omezí výplatu. No jednoduší pro vás bude sem napsat, kdo dividendu vyplatí, ten seznam bude asi zjevně
kratší.
Nebojte, na nákup Gazpromu se chystám. Přispívat na dividendy mi bude celé Německo. A toho se musí využít. Přeci nekoupím akcie německých podniků, kde
dividenda je 26,něco % a kde navíc hrozí, že stát se vlomí do vlastnických struktur a bude dělat nepořádek v těchto společnostech. Raději si koupím
levnou akcií Gazpromu, kde daň z dividend je celých 5%. Zde vím, že stát vlastní majoritu, tak také bude chtít dividendu a navíc podle ruského zákona
bude muset vyplácet dividendu v daleko vyšší míře, než doposud. Takže proč bych nebral akcii s dividendou přes 25% daněnou 5%? Zajištěnou navíc
německými důchodci toužícími po ruském plynu.
A popřemýšlím i o další ruské akcii. Chtěl jsem koupit vámi doporučovanou banku Santander, ale bohužel nějak nám potvora asi nebude platit dividendy.
Co s takovou mrškou, no nekupit jí.
Jsem přeci ruský agent pracující pro Putina.
|
|
juras
Junior Member

|
|
Vašku, na jaké burze a přes kterého brokera kupuješ GAZ? Docela mě navnadil rozumný investor Pokora Jinak jestli cena zemního plynu kopíruje cenu ropy, tak by to mohlo jít ještě níže....
|
|
r626
Member

|
|
Chlapci chlapci, Gazprom mě taky kdysi zaujal, otázkou je, jak moc se dá Rusku věřit.
|
|
MilanV
Member

|
|
Já osobně pokukuji delší dobu po Sberbank. Ale bojím se možných sankcí, zmražení či vyvlastnění od EU fanatiků, kteří potřebují najít viníka Rusko,
aby nevylezlo na povrch, že viníkem je samotné vedení EU (viz Orwell 1984). Gazprom rozhodně je dvojka pro případ nákupu v Rusku. Žel Evropa se
ukazuje čím dál větší hnůj, který se není šťastné nakupovat.
Zatím zůstanu resp. vrátím se na US trhy a věřím, že se z toho Amerika oklepe.
Jinak jsem vyrůstal v minulém režimu a znám heslo "Kdo nejde s námi, jde proti nám!" A tak se aplikací tohoto hlásím do klubu Putinových agentů.
ptf dle hodnoty
rustove: MA,MSFT,ADBE,NVDA,ABT,ADSK,ATVI,LKQ,HD,UNH,NKE,DHI,BRK-B,ADP,AAPL,ASML,AMAT,FB,RTX,BLK,UNP
na stalo: NRZ,MAIN,ABR,AM,WMB,MO,VET,TABAK,ABBV,SPG,GAIN
|
|
Jack N.
Member

|
|
Já bych Rusko moc neadoroval, v historii nám několikrát hodně ublížili.
EU lze vytknou řadu nedostatků, ale je a v dohledné době stále bude výrazně lepší místo pro život než Rusko. EU má ještě šanci se poučit z chyb,
omezit byrokracii a pomoci alespoň mírnému hospodářskému růstu. Řada věcí se ukáže jako slepá ulička, čas na změnu stále je.
Rusko je v moci několika oligarchů, střední třída je slabá a většina obyvatel patří mezi více méně chudé. Moskva nebo Petrohrad vypadá na první pohled
pěkně, ale už paneláková předměstí evokují 80.léta u nás; za Uralem začíná skutečná mizérie. Svoboda slova je prázdný pojem, naopak excelují v šíření
polopravd a v kyberzločinu. I s těžbou ropy / plynu jim pomáhají "zlé" západní společnosti, třeba BP má 1/5 podíl v Rosněftu, Exxon funguje pod
značkou Exxon Neftegas Limited atd.
Čistě teoreticky kdybych musel vybrat z následujících možností - raději než v Rusku bych bydlel v Jižní Americe v Chile nebo Uruguay, snad i Brazílie
nabízí lepší vyhlídky.
|
|
arkyn
Member

|
|
Mimo politiku apod. Ja bych rusko a ruske podniky neadoroval ciste z investicnich duvodu. Jak je videt z historie, tak nemaji problem zbankrotovat
(min. 2x), vyvlastnit podil nebo cely podnik, neplatit dohodnute splatky pujcky, a vymahatelnost prava je pod urovni navstevy casina.
Pro me je rusko oblast vysokych rocnich zisku vykoupenych cas od casu ztratou jistiny a vseho. Jestli se to vyplati, to at si kazdy rozhodne sam.
|
|
MilanV
Member

|
|
Citace: Původně zaslal: Jack N.  | Já bych Rusko moc neadoroval, v historii nám několikrát hodně ublížili.
EU lze vytknou řadu nedostatků, ale je a v dohledné době stále bude výrazně lepší místo pro život než Rusko. EU má ještě šanci se poučit z chyb,
omezit byrokracii a pomoci alespoň mírnému hospodářskému růstu. Řada věcí se ukáže jako slepá ulička, čas na změnu stále je.
Rusko je v moci několika oligarchů, střední třída je slabá a většina obyvatel patří mezi více méně chudé. Moskva nebo Petrohrad vypadá na první pohled
pěkně, ale už paneláková předměstí evokují 80.léta u nás; za Uralem začíná skutečná mizérie. Svoboda slova je prázdný pojem, naopak excelují v šíření
polopravd a v kyberzločinu. I s těžbou ropy / plynu jim pomáhají "zlé" západní společnosti, třeba BP má 1/5 podíl v Rosněftu, Exxon funguje pod
značkou Exxon Neftegas Limited atd.
Čistě teoreticky kdybych musel vybrat z následujících možností - raději než v Rusku bych bydlel v Jižní Americe v Chile nebo Uruguay, snad i Brazílie
nabízí lepší vyhlídky.
| Plně souhlasím s tím,že je tam nestabilní podnikatelské prostředí a vládne car Putin. S tím žitím nevím. V
Rusku jsme byl (i v divočině a kousek od polárního kruhu) a mohu říci, že obyčejní lidi jsou mi velmi blízcí. Ale bída je tam hrozná a žít bych tam
nechtěl
ptf dle hodnoty
rustove: MA,MSFT,ADBE,NVDA,ABT,ADSK,ATVI,LKQ,HD,UNH,NKE,DHI,BRK-B,ADP,AAPL,ASML,AMAT,FB,RTX,BLK,UNP
na stalo: NRZ,MAIN,ABR,AM,WMB,MO,VET,TABAK,ABBV,SPG,GAIN
|
|
Pavel
Senior Member

|
|
Citace: Původně zaslal: arkyn  | Mimo politiku apod. Ja bych rusko a ruske podniky neadoroval ciste z investicnich duvodu. Jak je videt z historie, tak nemaji problem zbankrotovat
(min. 2x), vyvlastnit podil nebo cely podnik, neplatit dohodnute splatky pujcky, a vymahatelnost prava je pod urovni navstevy casina.
Pro me je rusko oblast vysokych rocnich zisku vykoupenych cas od casu ztratou jistiny a vseho. Jestli se to vyplati, to at si kazdy rozhodne sam.
|
Jj, souhlas. Vyšší riziko, vyšší výnos. Kdo tam chce, může vydělat víc i ztratit víc. Každého volba.
Nicméně naše hlavní téma (akcie na stálo) to není.
|
|
Stanislav
Senior Member

|
|
Sberbank je těsně před prodejem zahraničním investorům. Otázkou je, jak bude hluboko podfinancována a kdo ten šmejd koupí? Vzhledem k tomu, že ruské
HDP tvoří ze 75% suroviny, s kterými hýbe dolar, tak se mi zdá velký nerozum tam vkládat jakékoliv peníze. I vrchní gauneři vytahují peníze ze země a
jejich potomci se vzdělávají na západě, kde určitě i zakotví, aby nepřišli po velkém politickém třesku o kejhák. Po oslabení rublu se trh s hypotékami
zřítil a taktéž i půjčky zažily katastrofu. Mnoho lidí díky tomu zchudlo a nemají žádné rezervy. Ze dne na den se stali žebráky a bezdomovci s
obrovským dluhem na krku. Bude zřejmě zajímavé to pozorovat i zde, až začnou ceny nemovitostí klesat. Vždycky jsem byl nepřítel nemovitostních fondů,
které žijí převážně z uměle navýšených nájmů bez skutečné přidané hodnoty a nikdy bych si je z tohoto důvodu nekoupil. Tato pandemie mi dá za pravdu,
že je to pouze uměle nafouklá bublina, kterou hrají developeři spolčení s bankéři, aby se lacino nažrali na nevědomosti lidí. Ostatně hlavně kvůli
předraženým hypotékám mají banky cykly, které by dozajista nemusely být, pokud by reality rostly souběžně s HDP! Banky by pak dosahovaly nižších
zisků, ale nedocházelo by ke kolapsu celé světové ekonomiky, jako tomu například bylo v roce 2007 - 2009.
Dnes se celý svět pohoršuje nad Putinem, který se vydaným ediktem stane doživotním mocnářem. Je to tím, že kdyby došlo k výměně vesla, tak by byl
posléze zavražděn. Dohnal ho k tomu pud sebezáchovy a jeho nedemokratické praktiky. Myslím si, že to je v hloubi duše nešťastný člověk, který se cítí
ohrožen na životě a žije tudíž v neustálém strachu. Krymské dobrodružství tvrdě poškodilo ruskou ekonomiku, jehož nevratné následky zbrzdilo rozvoj
Ruska nejméně o dvě dekády. Pokud by k tomu nedošlo, tak by přeci jen měl malou naději, že by mohl v klidu odejít do politického důchodu a národ by ho
za to miloval. I jeho odpůrci drželi s ním proti celému světu, protože to je ruská mentalita. Rusové mají obdobnou povahu jako Němci, kam vkročí
jejich noha, tam 50 let tráva neroste. Diametrálně se liší od malých národů a cítí se být nad nimi nadřazeni. Jedna fotka ze školy od mé bývalé
přítelkyně byla z Kyrgyzstánu pořízena na začátku 70. let, kam dojížděla 20 km ze sousedního Uzbekistánu. Na té fotce ze střední školy byli akorát
Rusové, Němci a židi=okupanti. Děti z těchto porobených států chodily ušpiněné naboso a nejedly vepřové kvůli muslimskému náboženství. Paradoxně jsou
Kyrgyzové geneticky Slovani s více jak 60% podílem, díky ukrajinskému haplotypu R1a, který v ČR dominuje s více jak 35%.
|
|
mr.stepka
Junior Member

|
|
Akcie Gazprom nebo Sberbank jde koupit přímo v Moskvě nebo jejich ADR v Londýně případně Německu (Frankfurt). Gazprom je teď docela nízko, ale asi
bych počkal na cenu kolem 100-120 RUB jako z doby anexe Krymu. Sberbank je (minimálně co se týče dodaných dat) jednou z nejlepších investic v tomto
sektoru - C/I ratio kolem 40, na což EU/US banky koukají zpovzdálí, a aktuální P/E kolem 4,5x vypadá také zajímavě. Další výhodou Sberbank je v tom,
že v Rusku funguje platební scháma MIR, takže nejen Sberbank, ale ani ostatní banky nejsou závislé na Mastercard a Visa.
To samé platí i o čínských akciích China Mobile, Tencent, Alibaba, NIO nebo
jiné, které mohou být velmi zajímavou investicí. Do Číny jezdím docela dost často a mám možnost vidět, co tam lidi používají za produkty... s
Mastercard/Visa zaplatíte maximálně v hotelu nebo ve Starbucks, hotovost neberou skoro nikde a všude se platí přes WeChat Pay (Tencent) nebo Ali Pay
(Alibaba), z čehož firmám jdou marže. Stejně je pokryt zbytek řetězce mezi zákazníkem a výrobcem - nemyslím, že by se tam něco změnilo a nechali trh
~1,5 mld. zákazníků pro pro EU/US firmy.
Já bych na RU nebo CN akciích portfólio asi nestavěl, ale pokud člověka zajímá výnos a nechá osobní názory stranou, tak to může být dobrý doplněk
(ostatně stejně jako CZ akcie). Čistě subjektivní názor záleží na volbě
každého, jak velký je kapitalista!
|
|
Vasek
Member

|
|
Ano, druhá akcie, která mne zaujala je Sberbank. Jen jsem příspěvek na nákup akcie Gazpromu napsal v reakci na zprávu pana domácího. Mne zajímá výnos
z akcie, a ten je podle mne u těchto dvou akcií, dost dobrý a proto jsem ochoten podstoupit riziko spojené s nákupem těchto akcií. Když by mne je
znárodnili, tak mám smůlu.
Ale zrovna u Gazpromu, jakožto velkého dodavatele plynu v podstatě do celé Evropy bych se nebál, že nebude vydělávat i v době velkých problémů. Doma a
v nemovitostech topím všude plynem a topit nepřestanu. Tak proč nekoupit tuto ruskou akcii, i když je ruská. Kdyby byla mongolská, tak o ní budu
přemýšlet taky.
https://www.fxstreet.cz/zpravodajstvi-107509.html
Sběrbank zcela určitě prodávat Rusko nebude. Tato banka je předmětem sankcí. Takže pochybuji o tom, že bankou stiženou sankcemi bude ruský stát
prodávat.
Nevýhodou u Sberbank je velký vliv ruského státu. Centrální banka má většinový podíl ve společnosti a Sberbank je logickým cílem sankcí. Ruská vláda
se v současné době zaměřuje na vyšší dividendu, což je výhodné pro dlouhodobější akcionáře, kteří očekávají zvýšenou dividendu.
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Tak jsem to uhádl:
Je zde několik ruských agentů pracujících pro Putina. Jsou schopni koupit ruské akcie,
nebo jim dělají reklamu ve fóru a mluví nesprávně česky, což by rodilí Češi nemohli.
Uvědomte si, že Putin zabral 10% akcií každé ruské akciové společnosti bez placení za akcie.
Ale i ruští prezidenti, předsedové vlády a ministři zaberou část akcií každé firmy zadarmo a šéfové podniku, z milosti Putina.
A vy byste chtěli za ty prašivé plesnivé riskantní bezcenné papíry dávat vaše rubly, zbylé z cesty do Moskvy na školení,
s nebezpečím zabrání firmy státem, tedy vládou, bez patřičné platby akcionářům za akcie, po vzoru firmy Yukos.
|
|
Vasek
Member

|
|
Pane domácí, ať si zaberou, co chtějí.
Naopak socialistické Německo by mělo okamžitě rozebrat již postavený plynovod Nord Stream 2 a okamžitě ukončit odběr jakéhokoli ruského plynu. Tak by
transparentně vyjádřilo svůj postoj k Putinovi, jako největšímu zločinci v Rusku.
Pokud to Německo udělá, tak přehodnotím svůj postoj a akcie Gazpromu nekoupím.
Přeci Německo, jakožto nezločinnější stát na světě, který stál za oběma světovýma válkami, nebude vy, jakožto chudý důchodce z Česká hájit?
Němci káží vodu, pijí víno.
Ale za ty ostatní ruský agenty, kteří se zde údajně vyskytují, za ty nemohu. Oni se zcela dobrovolně chtějí stát ruskými agenty, protože jim
kapitalistické Rusko asi nabízí výhodnější podmínky než socialistické Německo.
Jsem ruský agent a pracuji pro Putina.
|
|
Stran:
1
..
26
27
28
29
30
..