Diskusni forum pro akcie a investice diskuse jak investovat do akcii
Diskusní fórum akcie a burza
Nepřihlášen [Přihlásit - Registrovat]
Dolů

Tisková verze  
 Stran:  1  ..  27    29    31  ..  78
Autor: Předmět: Akcie na stálo pro dividendy
Vasek
Member

[*] Zasláno 12-3-2020 v 15:24

Už jsem pod svou nákupní cenou na British American Tobacco p.l.c.

Není to super, a to jsem byl ještě nedávno na této akcii plus rovných 100.000,- Kč.

Teď můžu konečně nějaký ten kus přikoupit, jen lehce, abych mohl při jízdě dolů kupovat další.
Profil uživatele Všechny příspěvky od uživatele
PaloK
Junior Member
**

[*] Zasláno 12-3-2020 v 15:55

Citace: Původně zaslal: Vasek  
Schválně sem napíši myšlenku jednoho člověka.

Konec pádu by měl být u DJ na 21.900. Padá to prý zatím podle algoritmu.

Podle algoritmu by ovšem mělo nyní přijít přizvednutí.

Tak schválně, zda mu toto vyjde.

Pokud by to tak bylo, tak bych začal věřit tomu, že si ti opravdu velcí hráči s burzou podle svých potřeb hrají. A proto je vždy třeba čekat, až to spustí dolů a nenakupovat na vrcholech.

DJ mal dnes21 356
Jack N.
Member

[*] Zasláno 12-3-2020 v 15:55

Ad Pavel 11-3-2020 v 08:56:
To je velmi dobrá úvaha. Plyn a jeho doprava domácnostem, firmám, elektrárnám atd. je určitě bezpečnější než doprava ropy z břidlicových nalezišť. Čistokrevní těžaři to budou mít hodně těžké, velcí integrovaní olejáři mají výrazně lepší možnosti jak ustát přechodně (jak dlouho ?) nízké ceny komodit. Potrubákům v Kanadě a USA může trochu hrát do karet dosud nedostatečná kapacita produktovodů, takže co nešlo dopravit trubkama se vozilo o trochu dráže železnicí. Omezení ropy z břidlicových nalezišť se tak nejprve dotkne Canadian National Railways (CNI) a Canadian Pacific (CP). Ovšem výrazný pokles těžby by měl vliv i na potrubáky, různá „elpíčka“ co mají pouze ropovody jsou pak první na řadě. Že by těžba z břidlice vyschla úplně je extrémní vývoj, snad by některé krachující společnosti byli schopni převzít velcí olejáři za velmi libové ceny.
„Revezní“ pohyb ropy z pobřeží od tankerů k rafinériím či chemičkám určitě musí fungovat, řada podniků je ve vnitrozemí.
Pro rozložení jednotlivých aktiv je potřeba prozkoumat webové stránky společností, přikládám základní zjednodušený přehled. % znamená podíl provozního zisku dle aktiv:

TC Energy
Ropovody Kanada+USA 27,8 %
Plynovody Kanada 6,8 %
Plynovody USA 41,3 %
Plynovody Mexiko 7,4 %
Utility Kanada 6,8 %
Celkem vše mimo ropu: 72%

Enbridge
Ropovody 58,4 %
Plynovody přeprava 25,6 %
Plyn distribuce a sklad. 13,3%
Utilty a obn.zdroje 2,7%
Celkem vše mimo ropu: 42%

The Williams comp.
Gulf-Atlantic (ropa) 16,0 %
Gulf-Atlantic (plyn) 30,0 %
West (plyn) 27,1 %
Northeast (plyn) 26,9 %
Celkem vše mimo ropu: 84%

Takže z hlediska dalšího vývoje mi přijdou TRP a WMB bezpečnější než Enbridge. ENB je ale na trhu spoustu let a od roku 1954 nikdy nesnížily dividendu a přitom byla spoustu pohybu ropy nahoru a dolu. Snad to i teď zvládnou.

Vasek
Member

[*] Zasláno 12-3-2020 v 16:25

Ale alespoň odhadl další pád. Což je dobré pro nákupy.

Kdyby to chtělo padat dál, tak by to bylo super.
PaloK
Junior Member
**

[*] Zasláno 16-3-2020 v 15:24

chcel by som kúpiť nejaké americké akcie na nemeckej burze, má to nejaké úskalia ktoré by som mal vedieť?
Antoan
Junior Member
**

[*] Zasláno 16-3-2020 v 16:34

treba len jedno a to ...prachy, love, many, geršle, chechtáky, guldeny, dengi, groše , hotovost ...... viac mien ma nenapadá ... no a toto zamenit za jurá :):):) nech je trochu srandy v tomto nakazenom svete
arkyn
Member

[*] Zasláno 16-3-2020 v 17:14

Co bych hodne chtel koupit je stale drahe a nechce se tomu dolu. A mezi firmama druheho sledu si skoro nedokazu vybrat kolik jich je k mani :-)

Stale vyckavate ci uz kupujete?
abak
Member

[*] Zasláno 16-3-2020 v 17:33

Citace: Původně zaslal: arkyn  
Co bych hodne chtel koupit je stale drahe a nechce se tomu dolu. A mezi firmama druheho sledu si skoro nedokazu vybrat kolik jich je k mani :-)

Stale vyckavate ci uz kupujete?

Zvažuji, zdali nenastavit limitní příkazy pro nákup o 10 až 15 % pod současnými cenami, na 5 až 10 kvalitních titulů, u nichž lze předpokládat minimální dopad na jejich business, vlivem dlouhodobé změny chování spotřebitelů v důsledků probíhající pandemie.

Ale očekávám, že USA čeká ještě víc chaosu a paniky, než se situace začne opět stabilizovat a sniží se míra nejistoty takřka ve všech sektorech.
Jack N.
Member

[*] Zasláno 16-3-2020 v 17:36

Tři pevné akcie v současné krizi - Flowers Foods, General Mills a Kellogg:

https://finviz.com/quote.ashx?t=flo
https://finviz.com/quote.ashx?t=GIS
https://finviz.com/quote.ashx?t=K

Jak má člověk přikupovat, když takové krveprolití na trzích se jich skoro netýká ???

r626
Member

[*] Zasláno 16-3-2020 v 17:36

ABAK cením fotku :-) při diskuzi je třeba se chránit
Stanislav
Senior Member

[*] Zasláno 16-3-2020 v 18:49

Pokud někdo neunese krátkodobě ztrátu -50% ptf, dejme tomu 1 - 2 roky, tak dle mého soudu nemá na burze co pohledávat! Padá burza no a co! V delší časové ose se tento handicap srovná a slušné peníze ve formě dividend to ponese dál. Pan Ladislav vám to vtlouká do hlavy od samého začátku a stejně je to marné, je to marné, je to marné...

AT&T, Citigroup, British American Tobacco ADR, CenturyLink, PPL, Macy's, RDS.B ADR, WFC
roberto marconi
Member

[*] Zasláno 16-3-2020 v 21:20

to Antoan: to se mi libi ten tvuj vycet, u nas jeste rantale, vataneny, kesufka, krupica, lovace...ku.wa, ten slovansky jazyk je bohaty.
A ten kdo to, panove, dneska ma, ten je King :-)

A ten kdo to vrazil uz drive do akcii solidnich podniku, ten taky nemusi litovat, bo za minula obdobi poctive sbiral diviny.

A to se mi tady na tom libi nejvic : na burze se investicemi neda prodelat. Pokud jedete za svoje a investovane chechtaky nejsou -idealne- naporad potreba.

Uz se nemohu docket dubna a dividend od zlych tabakovych firem...
TomasV
Member

[*] Zasláno 16-3-2020 v 21:28

Já jsem také osobně s nastálou situací spokojen ,jediné co mne vadí je koruna:grind:

Jéště před měsícem jsem nevěřil ,že se dočkáme takovýhle cen a že i top podniky budou pro normální smrtelníky ,kdo by nechtěl kupovat ve slevách.

PEP pod 80USD
KO pod 40USD
HD pod 150USD
MCD pod 100USD
MMM pod 130USD
MSFT pod 100USD
CSCO pod 30USD
JnJ pod 110USD
PG pod 70USD
UL pod 40USD
DIS pod 80USD

Nejsou to krásné ceny ,můj sen se stáva realitou:blush:

Investiční strategie:B&H
Portfolio:
ABBV,BAS,BIL,BMT,BMW,CSCO,D,IBE,MMM,MO,MUV2,PEP,PM,PPL,RDSB,T,WFC,XOM,IBM,UL,DIS,SBUX,MSFT,HD,BMY,KHC,PFE,WBD,INTC.
Antoan
Junior Member
**

[*] Zasláno 16-3-2020 v 21:56

Ešte sme tam neni..... Volatilita jak sviňa, trhy krvavé jak Taliansko len dúfam že už kulminujú :(
zanek
Junior Member
**

[*] Zasláno 16-3-2020 v 22:31

Citace: Původně zaslal: abak  

Zvažuji, zdali nenastavit limitní příkazy pro nákup o 10 až 15 % pod současnými cenami, na 5 až 10 kvalitních titulů, u nichž lze předpokládat minimální dopad na jejich business, vlivem dlouhodobé změny chování spotřebitelů v důsledků probíhající pandemie.

Ale očekávám, že USA čeká ještě víc chaosu a paniky, než se situace začne opět stabilizovat a sniží se míra nejistoty takřka ve všech sektorech.

Abaku, muzete prosim uvest nejake z tech kvalitnich titulu o kterych uvazujete. Diky predem.
Ladislav
Admin

[*] Zasláno 19-3-2020 v 14:34

:( Akcie Enbridge krásně klesá, některý den -15%.
Já mám koupenou za 3.000 €, chci mít koupenou za 7.000 €, přidat 4.000 € ale bez půjčení peněz.
Jenže ta firma bude existovat asi i další 4 roky, a tak každý rok přidám na ni 1.000 €, až dosáhnu 7.000 €.

Bohužel musím přidat 4.000 € také na akcie Bank of Nova Scotia,
4.000 € na Walgreens Boots Alliance, 4.000 € na Mitsubishi Corp.
Kdyby ta firma Walgreens byla převzata od KKR, jak se vloni psalo, moc by mi pomohly ty 3.000 € z WBA,
které bych dal ihned na Enbridge, Scotia Bank a Mitsubishi.
:post: Všechny 3 firmy mají dnes výnos dividendy nad 6%. Jen Walgreens 3,5%.

:( Na 4 akcie potřebuju celkem 16.000 €, mám strach přepadnout banku, protože by mne chytli, byl bych pár let ve vězení.

Profil uživatele Web uživatele Všechny příspěvky od uživatele
Pavel
Senior Member

[*] Zasláno 19-3-2020 v 22:33

Pokud jste někdo dneska zaregistroval v tom ohromném množství informací pokles cen Altrie, tak k tomu patří toto:

http://investor.altria.com/file/Index?KeyFile=403351769
arkyn
Member

[*] Zasláno 19-3-2020 v 22:37

Citace: Původně zaslal: Pavel  
Pokud jste někdo dneska zaregistroval v tom ohromném množství informací pokles cen Altrie, tak k tomu patří toto:

http://investor.altria.com/file/Index?KeyFile=403351769

To vypada docasne. Ale v tomhle chaosu cena Altrie muze jit jeste niz klidne si myslim.
Slai1
Junior Member
**

[*] Zasláno 20-3-2020 v 09:55

Mám tu volných 1000€ pre 1 akciu a chcem ich minut.

Co odporúčate z tohto:

Allianz
Siemens ag
Basf
BMW
DTE
MUV2
SAN1
IBE
Wiki
Member

[*] Zasláno 20-3-2020 v 11:40

Citace: Původně zaslal: Slai1  

Co odporúčate z tohto:

Allianz
Siemens ag
Basf
BMW
DTE
MUV2
SAN1
IBE

V žádném případě nechci zpochybňovat tvoji volbu. Já se nerozhoduji na základě hlubokého studia parametrů jednotlivých titulů, spíše používám selský rozum. V době nedávné minulé platila určitá kritéria a tvá volba z nich zřejmě vychází, ale trh a chování lidí se nyní změnilo.
U pojišťoven může hrozit plnění ze životních pojistek v důsledků úmrtí nebo ztráty příjmů, popř. vypovídání smluv v důsledku ztráty zaměstnání. Banky a automobilky budou tlačeni ke snižování dividend a navíc jim hrozí i odliv klientů. Když budu mít problém uspokojit základní spotřebu, těžko si budu brát úvěry na auta apod.. Lidé nějakou dobu nebudou shánět pětkové BMW, ale třívrstvý toaletní papír.
Iberdrola je asi dobrá volba, ale v současné době bych nakupoval tituly s větším potenciálem růstu. Dobré tituly téměř neklesly, nebo klesly pouze málo, což je i případ IBE. Jako lepší alternativu s potenciálem růstu vidím PPL (včera hezky vyklesala) a má divi 7,7%.
Basf mám sice taky, ale lepší volbou je dle mého názoru LyondellBasell Industries N.V. (LYB) po poklesu ceny má nyní divi 9,7%. Navíc je u obou i úspora na dani 10%.
P.S Bohužel po napsání příspěvku vidím, že PPL je v premarketu + 6%.
juras
Junior Member
**

[*] Zasláno 20-3-2020 v 12:08
Evropští aristokrati

Zdravím, uvažuji o nákupu evropských akcií s dividendou. Nemáte někdo tabulku s aktuálním divi yield (nad 5%), P/S, P/E? Tituly zejména: BASF, D. Telekom, Daimler, Bayer, Allianz SE, Royal Dutch a ty vaše nejoblíbenější... :)

PS: Ladislave, ta tabulka dividenových aristokratů z US je fakt skvěle udělaná! Nemáš podobnou na evropské akcie?

Vasek
Member

[*] Zasláno 20-3-2020 v 12:42

Tady je nějaká tabulka pana domácího.

https://forum.finexpert.e15.cz/viewtopic.php?f=312&t=118...

Výhodně oceněné akcie z indexu DAX
Allianz P/S 0.8, P/B 1.0, P/C 2..0, P/E 9, dividend 5.6%
BASF P/S 0.7, P/B 1.0, P/C 5.8, P/E 13, dividend 7.0%
BMW P/S 0.3, P/B 0.6, P/C 6.6, P/E 6.0, dividend 5.3%
Continental P/S 0.4, P/B 0.9, P/C 3.2, P/E 10, dividend 5.1%
Covestro P/S 0.4, P/B 1.1, P/C 3.8, P/E 10, dividend 8.3%
Daimler P/S 0.2, P/B 0.5, P/C 4.1, P/E 9, dividend 3.0%
Deutsche Post P/S 0.4, P/B 2.3, P/C 4.8, P/E 10, dividend 5.3%
Deutsche Telekom P/S 0.8, P/B 2.3, P/C 2.8, P/E 15, dividend 4.4%
HeidelbergCement P/S 0.5, P/B 0.6, P/C 4.7, P/E 8, dividend 5.3%
Lufthansa P/S 0.15, P/B 0.5, P/C 1.2, P/E 4.0, dividend 7.6%
Munich Re P/S 0.6, P/B 1.2, P/C 10, P/E 11, dividend 4.4%
Siemens P/S 0.8, P/B 1.5, P/C 8, P/E 12, dividend 4.8%
Volkswagen P/S 0.3, P/B 0.6, P/C 9, P/E 5.0, dividend 4.2%
Slai1
Junior Member
**

[*] Zasláno 20-3-2020 v 12:42

Tak este niekto dá názor?

Citace: Původně zaslal: Wiki  
Citace: Původně zaslal: Slai1  

Co odporúčate z tohto:

Allianz
Siemens ag
Basf
BMW
DTE
MUV2
SAN1
IBE

V žádném případě nechci zpochybňovat tvoji volbu. Já se nerozhoduji na základě hlubokého studia parametrů jednotlivých titulů, spíše používám selský rozum. V době nedávné minulé platila určitá kritéria a tvá volba z nich zřejmě vychází, ale trh a chování lidí se nyní změnilo.
U pojišťoven může hrozit plnění ze životních pojistek v důsledků úmrtí nebo ztráty příjmů, popř. vypovídání smluv v důsledku ztráty zaměstnání. Banky a automobilky budou tlačeni ke snižování dividend a navíc jim hrozí i odliv klientů. Když budu mít problém uspokojit základní spotřebu, těžko si budu brát úvěry na auta apod.. Lidé nějakou dobu nebudou shánět pětkové BMW, ale třívrstvý toaletní papír.
Iberdrola je asi dobrá volba, ale v současné době bych nakupoval tituly s větším potenciálem růstu. Dobré tituly téměř neklesly, nebo klesly pouze málo, což je i případ IBE. Jako lepší alternativu s potenciálem růstu vidím PPL (včera hezky vyklesala) a má divi 7,7%.
Basf mám sice taky, ale lepší volbou je dle mého názoru LyondellBasell Industries N.V. (LYB) po poklesu ceny má nyní divi 9,7%. Navíc je u obou i úspora na dani 10%.
P.S Bohužel po napsání příspěvku vidím, že PPL je v premarketu + 6%.
Jack N.
Member

[*] Zasláno 20-3-2020 v 13:03

Enbridge má aktuální dividendový výnos 9.7%, je vidět, že trh společnosti relativně věří, stejně tak Kinder Morgen s 8.9%. Ještě lepší je TC Energy s výnosem „jenom“ 6.6%, o ně se bojím nejméně. Williamsovy (WMB) jsou na 14.8%, mírná nervozita ale rok 2020 mají (zatím ?) dobře rozehraný.

Na nějaké hrdinství nebude čas, navýšení dividendy (u těch nejlepších) by mělo být symbolické 1%, snížit Capex co to půjde a případně začít odkup vlastních akcií. Za rok či dva, až se ceny vzpamatují, mohou financovat další rozvoj vydáváním nových akcií za podstatně lepší ceny.

Vlna snižování dividend v oboru produktovodů již začala – Targa snižuje kvartální dividendu o více než 90% z 0.91 -> 0.1 $ ! A řada adeptů je na holení – jen Finviz mi ukazuje 22 společností s dividendovým výnosem přes 20%, jedná se zpravidla o LP, tohle prostě nemůže naprostá většina z nich vydržet.

Ladislav
Admin

[*] Zasláno 20-3-2020 v 13:43

Allianz
Siemens ag
Basf
BMW
DTE
MUV2
SAN1
IBE
Jestli BMW a D.Tele snižují dividendu, Iberdrola je na kopci, Santander spí, Siemens 5% dividenda,
pak bude nejlepší volit mezi BASF, Allianz a Munich Re,
ale koupil bych každou pojišťovnu za 500 € a několik měsíců později za nové peníze ze mzdy bych každou přikoupil.

Allianz a Munich Re slibují výnos dividendy 6% hrubého a žádné krácení dividend.
Ale BASF slibuje výnos dividendy 8% hrubého a žádné krácení dividend.
Takže třeba za 1.000 € koupit BASF :post: https://www.comdirect.de/inf/aktien/basf-aktie-DE000BASF111?...
:post: https://www.onvista.de/aktien/fundamental/BASF-Aktie-DE000BA...
Od 1.7.2020 se sníží daň z německých dividend z 26,38% na 25%. Tak jak u dividend z Kanady (Enbridge, Scotia Bank).

Profil uživatele Web uživatele Všechny příspěvky od uživatele
 Stran:  1  ..  27    29    31  ..  78