Stran:
1
..
28
29
30
31
32
..
53 |
Mufimufin
Member

|
|
Co si myslíte o tom, že může ČNB nakupovat státní dluhopisy? Půjde CZK do kytek úplně a investor by měl co nejdříve přesunout většinu aktiv do USD za
nyní nevýhodný, ale alespoň trochu klesající kurz? Já stále doufám, že USD trochu klesne na úroveň 23-24 CZK než to vyroste směrem k EUR. Trochu mne
to jako začátečníka na IB brzdí od nákupu prvních akciových titulů. Měnil jsem teď přes IB opatrně po 10 tis. USD, když kurz pro měnový pár USD.CZK
klesal a on každý den klesá. Nechci to tam vpálit vše naráz, protože když si spočítám kolik na kurzovém rozdílu prodělávám oproti začátku března, tak
mne to vytáčí.
|
|
Pavel
Senior Member

|
|
Citace: Původně zaslal: Mufimufin  | Co si myslíte o tom, že může ČNB nakupovat státní dluhopisy? Půjde CZK do kytek úplně a investor by měl co nejdříve přesunout většinu aktiv do USD za
nyní nevýhodný, ale alespoň trochu klesající kurz? Já stále doufám, že USD trochu klesne na úroveň 23-24 CZK než to vyroste směrem k EUR. Trochu mne
to jako začátečníka na IB brzdí od nákupu prvních akciových titulů. Měnil jsem teď přes IB opatrně po 10 tis. USD, když kurz pro měnový pár USD.CZK
klesal a on každý den klesá. Nechci to tam vpálit vše naráz, protože když si spočítám kolik na kurzovém rozdílu prodělávám oproti začátku března, tak
mne to vytáčí.
|
Nebál bych se té nové pravomoci ČNB, ale je dobré zůstat ostražitý. Teď je to celé o tom, že postupně koruna posiluje zpět (vůči Euru), jak klesá
obecné riziko. Nikdo, ani v ČNB, neví, jak dál. Bude to záležet, o kolik koruna posílí zpět, podle toho budou následovat případné kroky ČNB. A
samozřejmě také podle hodnot inflace.
Je třeba nezapomínat, že kurz vůči dolaru je odvozený z kurzu Eur/USD. Primárně se kurz koruny stanovuje vůči Euru.
|
|
Wiki
Member

|
|
Ptf. odmazalo ztráty, tak roste chuť si trochu zaspekulovat. Tím, jak bude letos ztížena možnost cestování na dovolenou a trávení volného času ve
větších skupinách mohou být alternativou domácí fit centra a posilovny. Měl jsem původně v hledáčku Peloton Interactive (PTON), ale možná by stálo za
risk Nautilus (NLS), ale zrovna dneska hodně odskočil (+60%).
|
|
abak
Member

|
|
Nové pozice: Adobe Inc. (ADBE), Autodesk, Inc. (ADSK), JPMorgan Chase & Co. (JPM) a The
Home Depot, Inc. (HD)
Včera jsem ještě dokupoval Republic Services, Inc. (RGS) a Waste Management, Inc. (WM)
Wiki: To je odvážné, mně představa kardia v uzavřené místnosti před monitorem příjde stejně inteligentní řešení jako jezdit na lyže do obchodního
centra v Dubai.
Ale když už jsme u toho retailu a spekulativních titulů, přidávám další: Acushnet Holdings Corp. (GOLF), DICK'S Sporting Goods, Inc. (DKS), Hibbett
Sports, Inc. (HIBB).
Z textilu a textilního průmyslu jsou stále relativně levné The TJX Companies, Inc. (TJX) a V.F. Corporation (VFC), oba považuji za kvalitní tituly s
robustním produktovým portfoliem, na rozdíl od GOLF, DKS a HIBB.
A někdo z místních zůstává ještě stále věrný Foot Locker, Inc. (FL), to je zatím také zajímavý spekulativní titul.
Z prodejců průmyslových, stavebních a hobby nástrojů (a strojů) jsou zajímavé, ale stále spekulativní Snap-on Incorporated (SNA) a The Toro Company
(TTC), jako méně rizikové vnímám Stanley Black & Decker, Inc. (SWK), jehož akcie už vlastním.
Pokud se posuneme o úroveň výš směrem k B2B průmyslových komponent, relativně levný je stále Parker-Hannifin Corporation (PH).
|
|
Vasek
Member

|
|
Z vás bude pan domácí nemocný. Ve vašich výběrech není ani jedna akcie, kterou pan domácí zde doporučuje.
Nakonec vás bude muset označit všechny jako ruské špiony pracující pro Putina.
A ten web se rázem stane webem proruským a nepřátelským vůči panu Ladislavovi. A bude si muset chudák založit jiný web.
|
|
Vasek
Member

|
|
Raději sedím na rukách a vše sleduji. Prostě mne nejde pod nos, že trhy rostou bez ohledu na problémy všude kolem. A nic je nezajímá. Jen stále
přemýšlím, jak to všechno může dopadnou blbě s ohledem na postup centrálních bank a vlád.
Stačí si třeba přečíst toto:
FED tam nasype 2,3 bilionu, vzápětí Trupeta tam přihodí další.
https://www.investicniweb.cz/news-powell-fed-bude-nadale-jed...
https://www.investicniweb.cz/news-demokrate-v-senatu-zabloko...
Splacení půjčky jim vláda odpustí, pokud nejméně 75 % částky bude určeno k udržení zaměstnanců a zajištění jejich platů. V tomto balíku ale již peníze
dochází, proto Trump požádal o jeho zvýšení o dodatečných 250 miliard dolarů.
Když podnik vyplatí zaměstnancům 75% z půjčené částky, zbude pro majitele 25%. a nikdy to splácet nemusí. To jsou helicopter money v praxi.
|
|
abak
Member

|
|
Vasek: Věřím, že alespoň nákup JPMorgan Chase & Co. (JPM) by s přimhouřením
jednoho oka mohl považovat za akceptovatelný. Dnešní prohlášení FEDu poskytlo americkému bankovnímu sektoru značné záruky a v tomto kontextu bylo
těžké odolat alespoň jednomu z těžce zkoušených bankovních titulů.
Máme před sebou tři dny volna, v pondělí mohou trhy jedině překvapit, a to na obě strany. V tuto chvíli je velmi pravděpodobné; a ještě před pár
hodinami nebylo; že se květnové futures na ropu budou prodávat přiští týden výrazně pod $30 za barel, OPEC svým rozhodnutím trhy překvapil a zvýšil
tržní nejistotu. Futures na ropu s expirací v červnu se obchodují v tuto chvíli za $29,5 za barel, prosincový kontrakt se obchoduje za $35 za barel,
to jsou stále velmi nízké ceny pod původním očekáváním. Spodní cenový kanál VIXu je dnes stabilní a pokračuje v střednědobém klesajícím trendu.
Trhy jsou dopředu hledící, představují nejefektivnější nástroj cenové preciznosti, rozhodně bych netvrdil, že je nic nezajímá, nejistota je stále
vysoká, ale nelze přehlížet pozitivní faktory, které zde zmiňujeme stále dokola (QE, úrokové sazby, růst násobků valuací vlivem kumulace kapitálu k
podníkům s nejvyšším kreditním ratingem...).
Ano, helicopter money pro majitele výrobních faktorů pro vyrovnání reciprocity, mimořádné situace si žádají mimořádná opatření, dosud většina z nich
byla za hranou toho, co bylo ještě před dvěma měsíci představitelné pouze na úrovni akademické teorie.
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Pravděpodobně bydlí Abak v Londýně, pracuje v oddělení manipulace od zločinné banky Goldman Sachs,
a nyní mu vrchní žid rozkázal, lákat lidi na extrémně drahé akcie Adobe. A před týdnem akcie Visa.
A on to činí v různých amerických a anglických diskusních fórech a diskusních skupinách židovského fóra Fejsbuk.
A nezapomíná ani na naše fórum.
A není to fair, svádět chudé české lidi na riskantní hloupou spekulaci s 5x předraženými akciemi Adobe a Visa.
Adobe P/S 13, P/B 14 = 5x předražená akcie https://finance.yahoo.com/quote/ADBE/key-statistics?p=ADBE
Visa P/S 16, P/B 12 = 5x předražená akcie https://finance.yahoo.com/quote/V/key-statistics?p=V
P/E není důležité. P/E je lež.
Inteligentní investor Ben Graham by koupil jen akcie s P/B pod 1,5. Možno dnes modernizovat na P/B pod 3.
|
|
Karnet
Junior Member

|
|
To: Mufimufin
Měl jsem stejné dilema, co dělat s předraženým USD. Nakonec jsem to vyřešil přechodem na maržový účet u Lynx a USD jsem si na čas vypůjčil. Zároveň
jsem nastavil nákupní příkaz na USD za 23Kč. Něco to stojí, ale nakonec snad utrpím menší měnové ztráty.
To: Abak
Adobe jsem taky nakoupil, když byl pod 300 USD. Super volba!
Vyprodejové nákupy: ADBE, MA, BRK.B, MSFT, JJ, OHI, WELL, NRZ.
Příkupy (DRIP): MO, PM, BMW, WFC, STOR.
|
|
Vasek
Member

|
|
Citace: Původně zaslal: Karnet  | To: Mufimufin
Měl jsem stejné dilema, co dělat s předraženým USD. Nakonec jsem to vyřešil přechodem na maržový účet u Lynx a USD jsem si na čas vypůjčil. Zároveň
jsem nastavil nákupní příkaz na USD za 23Kč. Něco to stojí, ale nakonec snad utrpím menší měnové ztráty.
DRIP: MO, PM, BMW, WFC, STOR. |
Můžu se zeptat? Co znamená DRIP: WFC. Před nedávnem jsme zde hloubali nad tím, zda WFC umožňuje drip či nikoli. Tak pokud je to myšleno v tomto směru,
pak by mne zajímalo, zda s tím máte nějaké zkušenosti.
|
|
abak
Member

|
|
Ladislave, pobavil jste mne . Ale teď vážně.
Pokud se omezíme při nákupů akcií izolovaně pouze na parametry týkající se P/S, P/B, historického vývoje podniku a jeho dividendového výnosu, dle vaší
specifikace, přicházíme tím takřka o veškeré potenciální možnosti investovat do rychle rostoucích odvětví a relativně mladých firem, které však
historicky generují největší výkonnost a v době svého růstu se za ekvivalent vámi požadovaných hodnot ukaztelů kapitálového trhu obchodovat nikdy
nebudou.
Při komparaci výkonnosti růstových akcií typu Visa a Adobe s dividendovými aristokraty, jejichž ocenění je příznivější a z nichž část vyhovuje vašim
požadavkům na tržní ocenění v době nákupu, je patrné, že celková výkonnost růstových akcií byla v porovnání s celkovou výkonností dividendových
aristokratů v uplynulé dékádě vždy významně vyšší, navíc současně růstové akcie vykázaly dlouhodobě větší stabilitu při tržních propadech.
Proto v mém portfoliu mají místo jak některé vámi preferované tituly, tak i růstové akcie, jejichž tržní ceny považujete za předražené. Při výběru
akcií mě zajímá dynamika růstu odvětví, tržeb, produktového portfolia, přílišná saturace je na obtíž. Pro doplnění - růstové tituly nejsou akcie na
stálo, ale dokud se jejich potenciál nevyčerpá, jsou vhodnou součástí každého akciového portfolia.
U dividendových aristokratů jsem zdrženlivější, neboť není-li jejich business model dostatečně robustní a inovativní, není vyloučeno, že jejich
konkurenceschopnost i podíl celého odvětví na trhu začne klesat, v takovém případě mohou velmi rychle začít znehodnocovat majetek akcionářů, snižovat
dividendy, marže až nezbývá jiné cesty, než podnik reorganizovat, rozprodat, či jiným způsobem zachraňovat za cenu nevratných ztrát. Příkladem je The
Kraft Heinz Company (KHC), General Electric Company (GE), komerční banky po finanční krizi a v současné době také velké podniky s expozicí v ropném
průmyslu.
A co se týče diskuzních fór, můžete si být jistý, že zůstávám věrný pouze tomu vašemu. Na Facebooku žádný účet nemám, jeho akcie jsem prodal loni v
létě, pro žádnou banku nepracuji a živím se pouze výnosy z vlastního majetku a podnikání, nejsem závislý na státu ani žádné jiné organizaci a
preferuji maximální osobní, ekonomickou i politickou nezávislost.
|
|
Martinski
Junior Member

|
|
to abak   
libi se mi posledni odstavec ( taky bych chtel byt nezavisli od statu a zivit se vynosy )
|
|
Vasek
Member

|
|
Jak to napsal Abak, tak bych mu věřil, že má svůj vlastní systém, dle kterého si vybírá akcie a podle toho je kupuje. Zda akcie opravdu kupuje, bych
asi neřešil, protože nelze jednoznačně prokázat, zda tak činí či nikoli. Je to ale vcelku jeho problém.
Pokud jde o jeho doporučení či příspěvky, tak si myslím, že píše dost rozumně a dá se s ním i o tom diskutovat, případně i odůvodní, proč tak činí. Či
vysvětlí, co není jasné. Také si myslím, že není dobré ho zbytečně naštvat, aby se na psaní příspěvků vykašlal. Mnohým to třeba pomůže. Mne vždy nějak
odpoví na mé dotazy, a myslím si, že zde fórum je od toho, aby zde bylo co nejvíce názorů a každý si mohl vybrat, co mu vyhovuje.
Já sice taky občas prskám na pana domácího, ale jen proto, že ho popichuji. Nebo na pana Stanislava s rouškami.
|
|
abak
Member

|
|
Citace: Původně zaslal: Vasek  | Jak to napsal Abak, tak bych mu věřil, že má svůj vlastní systém, dle kterého si vybírá akcie a podle toho je kupuje. Zda akcie opravdu kupuje, bych
asi neřešil, protože nelze jednoznačně prokázat, zda tak činí či nikoli. Je to ale vcelku jeho problém. |
Nemám problém zde zveřejnit screenshot s přehledem aktuálních akciových pozic z TWS, ale konkrétnější nebudu, bez vah a širšího kontextu vám toho
stejně tolik neřekne, ať si z toho vezme každý, co uzná za vhodné, kompozice stále není ideální a je na čem pracovat:
|
|
Karnet
Junior Member

|
|
Citace: Původně zaslal: Vasek  | Citace: Původně zaslal: Karnet  | To: Mufimufin
DRIP: MO, PM, BMW, WFC, STOR. |
Můžu se zeptat? Co znamená DRIP: WFC. Před nedávnem jsme zde hloubali nad tím, zda WFC umožňuje drip či nikoli. Tak pokud je to myšleno v tomto směru,
pak by mne zajímalo, zda s tím máte nějaké zkušenosti. |
Možná jsem trochu nevhodně použil výraz DRIP. Měl jsem namysli přikoupení akcií z příjmu z dividend, které mi byly klasicky vyplaceny.
|
|
Vasek
Member

|
|
Jak to napsal Abak, tak bych mu věřil, že má svůj vlastní systém, dle kterého si vybírá akcie a podle toho je kupuje. Zda akcie opravdu kupuje, bych
asi neřešil, protože nelze jednoznačně prokázat, zda tak činí či nikoli. Je to ale vcelku jeho problém.
Spíše jsem tam měl napsat větu, že je to problém toho, kdo Abakovi nevěří.
Ale to je jedno. Díky za seznam. Jdu ho prozkoumat. Mne to zajímá.
Dobrý je také tohle.
Stojí přitom za zmínku, že aktuální objem kvantitativního uvolňování ze strany Fedu je tak obrovský, že banka za jediný den nakoupí tolik aktiv, jako
nakupovala při globální finanční krizi za celý měsíc.
https://www.investicniweb.cz/penize-z-centralnich-bank-pomah...
|
|
Wiki
Member

|
|
Citace: Původně zaslal: Vasek  |
Pokud jde o jeho doporučení či příspěvky, tak si myslím, že píše dost rozumně a dá se s ním i o tom diskutovat, případně i odůvodní, proč tak činí. Či
vysvětlí, co není jasné. Také si myslím, že není dobré ho zbytečně naštvat, aby se na psaní příspěvků vykašlal. Mnohým to třeba pomůže. Mne vždy nějak
odpoví na mé dotazy, a myslím si, že zde fórum je od toho, aby zde bylo co nejvíce názorů a každý si mohl vybrat, co mu vyhovuje.
|
Přestože jsem ve věku, kdy se nechám jen těžko přesvědčit ke změně (netýká se jen investování), není na škodu se alespoň zamyslet nad jiným pojetím.
Sám se striktně neřídím ekonomickými ukazateli (mnohé ani nesleduji) a proto jsou pro mne tyto příspěvky zajímavé.
|
|
Vitusus
Member

|
|
Já myslím, že abakovy názory a analýzy tady všichni vnímáme velice pozitivně, je vidět, že má čas si důkladně témata a jednotlivé akcie nastudovat a
příspěvky mají strukturu i myšlenku. Byla by škoda o to přijít, nicméně si myslím, že nad některé výlevy pana domácího jsme všichni už tak nějak
povzneseni a bereme je jako takový kolorit místního fóra 
Díky, abaku, za ten přehled portfolia, je zajímavé sledovat ten mix, jen jedna otázka, vidím tam RTX, ale nevidím OTIS ani CARR, znamená to, že jsi
před transakcí vlastnil Raytheon a ne UTX?
BBL - @ 36.60 USD_________________OHI - @ 34.00 USD_______________WFC - @ 50.00 USD
CSCO - @ 31.25 USD________________PG - @ 61.30 USD________________WHR - @ 154.75 USD
CVX - @ 93.80 USD_________________PPL - @ 27.75 USD________________WMT - @ 72.96 USD
IBM - @ 131.00 USD_________________SO - @ 49.18 USD________________XOM - @ 54.69 USD
JNJ - @ 58.80 USD__________________T - @ 33.82 USD________________RIO - @ 53.20 USD
JPM - @ 59.00 USD_________________RTX - @ 102.50 USD________________OTIS - @ 0.00 USD
MCD - @ 95.00 USD_________________VZ - @ 47.50 USD________________CARR - @ 0.00 USD
O - @ 57.50 USD________________PFE - @ 35.00 USD________________MMM - @ 159.00 USD
|
|
Ladislav
Admin

|
|
''''U dividendových aristokratů jsem zdrženlivější, neboť není-li jejich business model dostatečně robustní a inovativní, není vyloučeno, že jejich
konkurenceschopnost i podíl celého odvětví na trhu začne klesat, v takovém případě mohou velmi rychle začít znehodnocovat majetek akcionářů'''' napsal
Abak
Znehodnocovat majetek akcionářů budou během velkého krachu, několik let později, především extrémně předražené akcie podle vzoru z velkého krachu 2000-2003.
Extrémně předražené akcie : Microsoft, Visa, Coca Cola, Mastercard, Apple, Nike, Adobe. Amazon, Netflix, Nvidia, Qualcomm, Tesla, Texas Instruments,
Beyond Meat, Campbell Soup, Clorox, Eli Lilly, Lockheed Martin, Lowe's Comp.. Ty kupují jen začátečníci, kteří se zabývají
akciemi necelý rok a neměli ještě žádné akcie během krachu 2000-2003.
Vypadá to, že spekulant Abak žádné extrémně
předražené akcie neměl během krachu 2000-2003. A já jich měl několik.
Tak snad až přijde za několik let ten velký 3-letý krach akcií, tak Abak při
poklesu 15% až 40% všechny akcie prodá a nenechá žádnou klesnout na 1/5.
|
|
TomasV
Member

|
|
Já si myslím,že březen 2020 bude zapsán jako krach akcií a fakt je ,že mnoho výše zmiňovaných předražených akcií kleslo jen nepatrně a během krátké
chvíle se zase vrátily na původní hodnoty.
Investiční strategie:B&H
Portfolio:
ABBV,BAS,BIL,BMT,BMW,CSCO,D,IBE,MMM,MO,MUV2,PEP,PM,PPL,RDSB,T,WFC,XOM,IBM,UL,DIS,SBUX,MSFT,HD,BMY,KHC,PFE,WBD,INTC.
|
|
minarjo
Member

|
|
@Vitusus:
Abak psal 8.4. v tomto vlákně o stranu zpět, že RTX kupoval až teď po fúzi jako novou pozici. Také zvažuji, zatím asi jen decentní vzorek, pak snad
dle vývoje posílení na řádnou pozici.
|
|
Vitusus
Member

|
|
Citace: Původně zaslal: minarjo  | @Vitusus:
Abak psal 8.4. v tomto vlákně o stranu zpět, že RTX kupoval až teď po fúzi jako novou pozici. Také zvažuji, zatím asi jen decentní vzorek, pak snad
dle vývoje posílení na řádnou pozici. |
Díky, Pepo, toho jsem si nevšimnul. Pak je to jasné.
BBL - @ 36.60 USD_________________OHI - @ 34.00 USD_______________WFC - @ 50.00 USD
CSCO - @ 31.25 USD________________PG - @ 61.30 USD________________WHR - @ 154.75 USD
CVX - @ 93.80 USD_________________PPL - @ 27.75 USD________________WMT - @ 72.96 USD
IBM - @ 131.00 USD_________________SO - @ 49.18 USD________________XOM - @ 54.69 USD
JNJ - @ 58.80 USD__________________T - @ 33.82 USD________________RIO - @ 53.20 USD
JPM - @ 59.00 USD_________________RTX - @ 102.50 USD________________OTIS - @ 0.00 USD
MCD - @ 95.00 USD_________________VZ - @ 47.50 USD________________CARR - @ 0.00 USD
O - @ 57.50 USD________________PFE - @ 35.00 USD________________MMM - @ 159.00 USD
|
|
Vitusus
Member

|
|
Citace: Původně zaslal: minarjo  | @Vitusus:
dle vývoje posílení na řádnou pozici. |
Díky, Pepo, toho jsem si nevšimnul. Pak je to jasné.
|
|
abak
Member

|
|
Citace: Původně zaslal: Vitusus  | Díky, abaku, za ten přehled portfolia, je zajímavé sledovat ten mix, jen jedna otázka, vidím tam RTX, ale nevidím OTIS ani CARR, znamená to, že jsi
před transakcí vlastnil Raytheon a ne UTX? |
Před nákupem RTX jsem nevlastnil ani akcie RTN, ani akcie UTX. K OTIS i CARR jsem se vyjadřoval o několik příspvěků dříve. Pokud bych byl akcionářem UTX a byly mi tyto akcie přiděleny, neprodával bych
je. Oba tituly vnimám v současné době s velkým otazníkem, nová kapitálová struktura bude pro obě entity výzvou, dokud nebudou k dispozici auditované
výsledky alespoň za druhý kvartál letošního roku, všechny současného odhady mohou mít velký rozptyl a nízkou validitu, a to včetně dividendové
politiky.
Nová pozice: Discover Financial Services (DFS), nakoupeno při včerejším propadu na ceně ~ $36,2 za akcii. Nízký výplatní poměr,
dividenda 4,86 %, dividendová politika udržitelná, příznivé ocenění, velmi dobrá historická výkonnost akcií, vysoká závislost DFS na ekonomickém
cyklu, pozitivní růstová očekávání. Aktuální propad o 60 % vzhledem k předkrizovému stavu. Nelze vyloučit, že se mohou krátkodobě propadnout níž v
důsledku negativních projekcí EPS a tržeb pro druhý kvartál letošního roku. Vyšší expozice vůči riziku u klientů s horším kreditním skóre je vykoupeno
vyššími úrokovými sazbami za kreditní služby. Největším ohrožením business modelu je růst defaultů v důsledku zvýšené úrovně nezaměstnanosti.
Sektorové alternativy (seřazené od nejméně rizikové po nejvíc rizikovou): Visa Inc. (V), Mastercard Incorporated (MA) a American Express Company (AXP)
|
|
Wiki
Member

|
|
Citace: Původně zaslal: abak  |
A někdo z místních zůstává ještě stále věrný Foot Locker, Inc. (FL), to je zatím také zajímavý spekulativní titul. |
Vzhledem k tomu, že Nautilus (NLS) nárůstem o 100% za 3 obchodní dny vyčerpal svůj potenciál a předpokládám, že nyní dojde k vybírání zisků, nakoupil
jsem Foot Locker, Inc. (FL), který má navíc tento týden dividendu.
|
|
Stran:
1
..
28
29
30
31
32
..
53 |