Stran:
1
..
28
29
30
31
32
..
78 |
Wiki
Member

|
|
Abych nesděloval svůj názor bez rizika, tak jsem 180 ks PPL koupil po $21,80. Vývoj může být negativní, ale divi je zajištěna.
PS: začíná padat AT&T Inc.
|
|
TomasV
Member

|
|
Citace: Původně zaslal: Wiki  | Abych nesděloval svůj názor bez rizika, tak jsem 180 ks PPL koupil po $21,80. Vývoj může být negativní, ale divi je zajištěna.
PS: začíná padat AT&T Inc.
|
U ATT zrušili odkup akcií
https://seekingalpha.com/news/3553692-t-cancels-accelerated-...
Investiční strategie:B&H
Portfolio:
ABBV,BAS,BIL,BMT,BMW,CSCO,D,IBE,MMM,MO,MUV2,PEP,PM,PPL,RDSB,T,WFC,XOM,IBM,UL,DIS,SBUX,MSFT,HD,BMY,KHC,PFE,WBD,INTC.
|
|
r626
Member

|
|
To mě nevzrušuje pokud vyplácí divi
|
|
Pavel
Senior Member

|
|
Tak proto je ATT tak levně ke koupi.
|
|
Pavel
Senior Member

|
|
Citace: Původně zaslal: Jack N.  | Enbridge má aktuální dividendový výnos 9.7%, je vidět, že trh společnosti relativně věří, stejně tak Kinder Morgen s 8.9%. Ještě lepší je TC Energy s
výnosem „jenom“ 6.6%, o ně se bojím nejméně. Williamsovy (WMB) jsou na 14.8%, mírná nervozita ale rok 2020 mají (zatím ?) dobře rozehraný.
Na nějaké hrdinství nebude čas, navýšení dividendy (u těch nejlepších) by mělo být symbolické 1%, snížit Capex co to půjde a případně začít odkup
vlastních akcií. Za rok či dva, až se ceny vzpamatují, mohou financovat další rozvoj vydáváním nových akcií za podstatně lepší ceny.
Vlna snižování dividend v oboru produktovodů již začala – Targa snižuje kvartální dividendu o více než 90% z 0.91 -> 0.1 $ ! A řada adeptů je
na holení – jen Finviz mi ukazuje 22 společností s dividendovým výnosem přes 20%, jedná se zpravidla o LP, tohle prostě nemůže naprostá většina
z nich vydržet.
|
No ta Targa na tom byla nejhůř z těch elitnějších, které jsi nám prezentoval na srazu, hlavně jejich poměr DCF/divi = 1. A Williams jsem si lehce
nakoupil, tak jsem zvědav, jak to zvládnou, jestli budou snižovat divi nebo to ustojí.
|
|
Slai1
Junior Member

|
|
Vie niekto vysvetlit preco MUV2 nerastie ale klesa o 3,8% ked Alianz rastie o 11% ???
|
|
Jack N.
Member

|
|
Ad Pavel: včera vyšel k Williams Comp. zajímavý článek na SA:
https://seekingalpha.com/article/4333131-williams-companies-...
Držím jim (také) palce a plánuji přikoupení.
|
|
MilanV
Member

|
|
Hlásím se do klubu WMB
ptf dle hodnoty
rustove: MA,MSFT,ADBE,NVDA,ABT,ADSK,ATVI,LKQ,HD,UNH,NKE,DHI,BRK-B,ADP,AAPL,ASML,AMAT,FB,RTX,BLK,UNP
na stalo: NRZ,MAIN,ABR,AM,WMB,MO,VET,TABAK,ABBV,SPG,GAIN
|
|
arkyn
Member

|
|
Dnes jsem prikoupil Dominion za 69 usd.
CocaCola zacina byt zajimava.
AT&T mam hodne, pujdu do toho jedine za 26 a niz.
|
|
TomasV
Member

|
|
Citace: Původně zaslal: arkyn  | Dnes jsem prikoupil Dominion za 69 usd.
CocaCola zacina byt zajimava.
AT&T mam hodne, pujdu do toho jedine za 26 a niz. |
A také JnJ se blíží nezadržitelně k 100USD
Investiční strategie:B&H
Portfolio:
ABBV,BAS,BIL,BMT,BMW,CSCO,D,IBE,MMM,MO,MUV2,PEP,PM,PPL,RDSB,T,WFC,XOM,IBM,UL,DIS,SBUX,MSFT,HD,BMY,KHC,PFE,WBD,INTC.
|
|
Michael
Junior Member

|
|
D jsem vzal vytřepanéj za 70, Ko za 39,98 tu cenu mam nastavenou už tak měsíc a ono to dneska kupodivu spadlo a dokonce i o vic to jsem nečekal. JNJ
se taky třepu jen už nevím zda koupit teď bo jak teďka koupím tak to zas půjde ještě hodne dolu
|
|
michal.holik
Member

|
|
Za mě dnes lehké přizobnutí v několika hvězdných titulech: PFE, T, PEP, NEE, MMM, AMT.
Dominion vypadá dobře, ale zatím vyčkávám. JNJ pod 120 je suprová cena ale zatím čekám protože mám JNJ plnou stodolu... ale pod 120 by se nějaká
kupička před stodolu dala hodit   
Stále držím hotovost a čekám, hlavně na aristokraty (třeba PG má ještě kam klesat)
<<< DIVIDENDOVÉ PORTFOLIO /// YOC celého ptf cca 4,5 % /// 1y DGR celého ptf cca 8,5 %
>>>
Energy ________________ ---aktuálně nic---
Industrials ___________ MMM, RTX
CyclicalConsGoods _____ MCD
NonCyclicalConsGoods __ PEP, PG
Tobacco _______________ MO, PM
Financials ____________ MA, V
BDCs __________________ MAIN, ARCC, CSWC,
GAIN
mREITs ________________ NRZ, ABR
Healthcare ____________ JNJ, PFE, ABBV
Technology ____________ MSFT, CSCO, INTC,
AAPL
Telecommunications ____ T
Utilities _____________ NEE, DUK
eREITs ________________ O, OHI, WPC, NNN,
STOR, AMT
|
|
Mindoro
Junior Member

|
|
Jojo aristokrati, kvalita začíná padat na zajímavé úrovně . Už pár týdnů sedím na rukách, ale stojí mě to spoustu osobního přesvědčování Dokonce jsem měnil nedávno větší obnos na USD za 22,40. O víkendu a příští týden
očekávám další kolo paniky a začnu pomalu nakupovat. Není kam spěchat , osobně jsem přesvědčený , že v příštích měsících uvidíme ještě spoustu
dlouhodobých minim. Už ani nekontroluji účty, bylo to demotivující , jen sleduji pohyb vybraných akcií, které bych rád přikoupil , či nově zařadil do
portfolia. Velkou část finančních prostředků jsem nově odklonil do protiinflačních dluhopisů a zažádal o výplatu výsluhové penze v penzijním
připojištění. Povedlo se mi rovněž pořídit pozemek se zahradou za řekněme nyní zajímavou cenu, na staří se bude hodit. Tož tak, pomalu ale jistě
tlačit kouli k cíli. Trochu se to teď zadrhlo, ale snad o to rychleji se koule povalí později . Hlavně diverzifikovat , na to chlapi nezapomínejme
|
|
roberto marconi
Member

|
|
V Ameru jeste nezacli blbnout tak jak u nas, ale nejsou zas tak moc daleko. Vcera jsem poslouchal toho, ktery ma tchyni ve Zline a tvaril se dost
dramaticky. Cekal bych, ze pujdem jeste dol, indexy nesly vic jak o 30% down, takze spolu s byvalym premierem: "prostor tady jeste je"
I kdyz takovy yield MO...prestanou Americurani hulit? Prstane US budget potrebovat dan z cigar? Odlepi se od zavislosti na nikotinu? A ten MO podil v
BUDu taky neni k zahozeni.
Ostatne, nikdo tady pivovarny nezminuje, ...cucim na ne z blizka.
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Dividendoví akcionáři mohou koupit když to bude vypadat na grafu na zakončený
krach tyto levné dividendové akcie. A každý budoucí rok přikoupit znova ty
samé akcie. Být spokojen s dividendou nestarat se o plus nebo mínus u kurzu jindy než jednou ročně na
Silvestra:
Allianz, BASF, BMW, Munich Re, BHP Group, British American Tobacco, HSBC Holdings, Royal Dutch Shell, Iberdrola, AT&T, Walgreens Boots Alliance,
Wells Fargo, Enbridge Inc., Bank of Nova Scotia, Mitsubishi Corp.
Já přikupuju letos a další 3 roky jen akcie: Walgreens Boots Alliance, Enbridge Inc., Bank of Nova Scotia, Mitsubishi Corp.
Eurostoxx50 - akcie eurozóny
|
|
Max66
Junior Member

|
|
Dobrý večer všem,
místní forum sleduji už cca rok a myslím, že je již vhodný čas se občas zapojit do diskuze. V současné době jsem začal budovat novou část portfolia
přes Lynx (především z důvodu broker diverzifikace a limitu pojištění v rámci EU).
Z hlediska titulů co držím se jedná o podobné společnosti co místní osazenstvo snad s vyjímkou Consolidated Edison (ED)
Z pohledu aktuálního mám v targetu mimo jiné Parker Hannifin (PH) a Stanley Black & Decker (SWK), tak snad budu moci do budoucna přispět něčím
pozitivním k diskuzi 
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Budu muset přikoupit akcie Siemens za 840 €, protože jsem si před pár lety vymyslel, že na každou akcii s výnosem dividendy nad 5% dám o 1.000
€ víc peněz než na akcii s dividendou 3% až 4,9%. (Akcie s výn.divi. pod 3% neberu).
To neplatí pro akcie, kde během 8-10 let vyrostl výnos dividendy tolik moc (Procter a Gamble a Johnson, Pfizer, Wells Fargo), že je roční dividenda v
eurech po letech dnes vyšší, než u těch akcií do kterých jsem dal před pár lety o 1.000 € víc.
A asi ještě letos budu přikupovat Bilbao a Santander. Záleží jen na tom, jestli
mají shromáždění akcionářů a kvůli koronaviru neposunou shromáždění a dividendu. A nevím, zda mi Bilbao a Santander pošlou dividendy v penězích nebo v
akciích. Kdyby byly dividendy v penězích, přidal bych na Bilbao jen 360 € a na Santander jen 200 €, takže poplatek za nákup 9 € by
dělal ošklivých 4% u Santanderu. Kdyby byly dividendy v akciích, měl bych přidat méně peněz na nákup akcií. Ale akcie Bilbao a Santander budou mít asi
výnos dividendy nad 5% celý rok, tak nemusím přikupovat rychle a na dluh hned na jaře. Koupím třeba až na podzim a za 860 € Bilbao a za 700
€ Santander, abych měl v každé investováno o 1.500 € víc než na akcii s dividendou 3% až 4,9%.
A tak budu spěchat jen s nákupem akcie Siemens počátkem dubna, jakmile odejde
z mého konta nájemné. Mám dovoleno od banky přetáhnout konto o 2.800 €, ale s úrokem 10%. 
Dividenda D.Telekom bude posunuta, protože kvůli koronaviru se nekoná shromáždění
akcionářů 25.3. 
Výnos dividendy D.Telekom je také vyšší než 5%, i když byla dividenda letos snížena. I kdyby akcie rostla, několik týdnů později kvůli odečtení
dividendy z kurzu a poklesu kurzu může výnos dividendy zase vylézt nad 5%. Jenže akcii D.Telekom nebudu přikupovat, protože tam mám tu výhodu, že
dividenda chodí nezdaněná.
A přikoupit musím letos také akcie Walgreens B.A a otevřít 6-letému synovi konto a koupit za 500 a 500 € dvě různé akcie z Británie, asi Shell a
BHP nebo B.A.Tobacco.
|
|
Stanislav
Senior Member

|
|
Letos pane Ladislave se asi řízky konat nebudou, takže budete s námi solidárně držet hladovku, protože to máme většina lidí dost z ruky. Hlavně že je
možné opět kupovat za lacino, ale budu si muset počkat ještě 2 měsíce minimálně, než dorazí další peníze. Půjčku si brát raději nebudu, protože by mě
mohli koncem srpna vyhodit z práce, kvůli úsporám a to bych z podpory neutáhl. Teď jsem těm šmejdům dobrej, že chodím do práce, ale to se k zásluhám
nebude počítat. Za celý půlrok jsem jediný, kdo nemá žádnou absenci a ještě jsem byl v pátek v práci navíc na rozdíl od ostatních. Pokud by byla
spravedlnost, tak tam jednoznačně měla nastoupit největší nemocenská frekventantka, aby si to pořádně vyzkoušela, jaké je to na ně dělat bez řádné
odměny - zadarmo!
AT&T, Citigroup, British American Tobacco ADR, CenturyLink, PPL, Macy's, RDS.B ADR, WFC
|
|
Georg
Member

|
|
Známá z Thajska psala, že si před 3 měsíci koupila letenku do Německa a vyřídila 3 měsíční vizum. Teď je z toho vytřeštěná, neb má za 7 dní odlétat a
to svinstvo v rajchu rapidně kumuluje.
Je v pasti, jelikož celé své portfolio kvůli práci šlehla do letenky bez možnosti storna.
Zachránit život i portfolio umožní rozhodnutí, alespoň jednoho z velitelů, který uzemní lety.
Dvešní info: Dnes konečně v Německu zavřeli restaurace, kosmetické salóny a jiné provozovny, tak ani tu práci nemá.
AT&T, ČEZ, PM
|
|
Slai1
Junior Member

|
|
Basf, SAN1 alebo SIE pre akcie na dividendy?
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Pokud jsou peníze jen na jednu z těch 3 akcii, alespoň 1.000 €, tak BASF pro dividendy doživotně.
http://www.comdirect.de/inf/aktien/detail/uebersicht.html?ID...
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Dnešní výnosy dividend u akcií držitelných doživotně pro dividendy jak ukazuje, někdy chybně www.comdirect.de
Nutné tedy kontrolovat na www.onvista.de a před nákupem akcie by měla akcie asi 3 dny za sebou stoupat,
aby se zdálo, že je krach ukončen. Ale když se dostane akcie za týden nebo za měsíc přece jen do mínus, nevadí,
protože každá tato akcie by se měla přikupovat až do důchodu nebo i v důchodu. Plus a mínus sledovat jen na Silvestra!
Já kupuju dividendové akcie i v důchodu a jakmile dosáhnu roční výnos dividend 12.000 € čistého,
budu kupovat akcie snad už jen pro moje děti, i když ony zdědí moje akcie.
Allianz 7.5%, BASF 8.1%, BMW 7.2%, Deutsche Telekom 5.1%, Munich Re 6.5%, Siemens 5.9%,
Bank of Nova Scotia 7.2%, Enbridge 8.9%, Sanofi 4.3%, AB InBev 4.6%, Mitsubishi Corp. 5.8%
AT&T 6.7%, Bank of America 3.6%, Cisco Systems 3.7%, Johnson & Johnson 3.1%, Kraft Heinz 7.1%, Pfizer 5.0%,
Procter & Gamble 2.7%, Walgreens Boots Alliance 3.7%, Wells Fargo 7.3%,
Banco Bilbao 9.1%, Banco Santander 10.9%, Iberdrola 4.8%, BHP Group 9.4%, British American Tobacco 8.6%,
HSBC Holdings 8.6%, Natwest = RBS 13%, Royal Dutch Shell 14%, Tesco 4.2%
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Graf vypadá lákavě, že?
Pro mne je důležité jen, že koupím v těchto dnech akcii jen za celkem 900 € a s kurzem 67 €, o pár desítek eur nižším, než když jsem
koupil před pár lety akcii za celkem 6.100 €.
Tedy přidám méně než 1/6 peněz na akcie o pár desítek procent levnější.
Protože je dnes výnos dividendy 5,6%.
A pak už Siemens asi 10 let přikupovat nebudu. Nebo nikdy víc.
A další krach akcie další dny mě nezajímá. Já zvyšuju investici jen o necelou 1/6 peněz.
Pro lidi z Čech a Slovenska je akcie Siemens nezajímavá a všechny německé akcie nezajímavé, tedy mi to ani neříkejte! Já už dávno vím, že lidi
z Čech a Slovenska musí kupovat samé akcie americké. A bankrot Pan Am, Enron, Worldcom, AIG, General Motors, Lehman Brothers a bankrot Boeing na tom
nic nemění.
https://www.onvista.de/aktien/fundamental/Siemens-Aktie-DE00...
Siemens

|
|
eppairforce
Member

|
|
Pokud jsem zajištěn při nákupu put opcí, tak bankrot firmy je samozřejmě to nejlepší co mne může potkat. Mít správně koupen stock Boeing tak to co se
děje s akcíí dnes by mne poslalo předčasně do důchodu. Jenže putky na tuto firmu jsou moc drahé tak by mi tato skutečnost neumožnila ani nákup akcií
této firmy. Ve správném nákupu občanství nehraje roli
Je to sen zažít bankrot Pan Am, Enron, Worldcom, AIG, General Motors, Lehman Brothers a bankrot Boeing
BAC;BMO;BNS;BTI;CEZ;EPD;F;INTC;KO;PG;UL;XOM;
|
|
Ladislav
Admin

|
|
puta = prostituta
|
|
Stran:
1