Stran:
1
..
29
30
31
32
33
..
44 |
eco
Senior Member

|
|
Ze Španělska mám jen jeden podíl: Red Eléctrica. Pan Divantis popisuje, proč je to dobrá investice:
https://www.divantis.de/die-naechste-depotvorstellung-ein-sp...
Achtung: Tento blog je napsán v němčině!
|
|
Wiki
Member

|
|
Ze Španělska mám pouze Iberdrolu a jejich připisování dividend mne štve. Už v minulosti jsem se jí zbavil jen pro komplikace v daňovém přiznání. Opět
nezklamali a připsali mi k 220 akciím jako dividendu 2 akcie + 13,44 Euro.
|
|
Antoan
Junior Member

|
|
Citace: Původně zaslal: Wiki  | Ze Španělska mám pouze Iberdrolu a jejich připisování dividend mne štve. Už v minulosti jsem se jí zbavil jen pro komplikace v daňovém přiznání. Opět
nezklamali a připsali mi k 220 akciím jako dividendu 2 akcie + 13,44 Euro. |
Komplikácie? Nadobudnuté akcie aj keď vo forme divi sa predsa nedania. Zdaňujú sa peňažné divi a prevody-predaje akcií pred časovým testom.
Mám TEF, REE, ENG. Vzhľadom na % výšku divi je 19%-ná daň znesiteľná. V hľadáčiku NTGY, MAP.
|
|
bigusdykus
Member

|
|
Nikoliv, je to příjem jako každý jiný. Z pohledu FÚ není rozdíl jestli je dividenda v hotovosti nebo v akciích.
Prolhaný agent placený od hedgefondu.
ČEZ, AAPL, ABBV, AT&T, CEPU, 3M, GSK, BASF, Allianz, Intel, Lufthansa, Kraft Keinz, RDS-B, BMW, Banco Santander, WBA, JNJ, MCD, BHP/BIL, Cisco,
Moneta, Enbridge
Špekulace: ABNB, CRSR
|
|
Antoan
Junior Member

|
|
Citace: Původně zaslal: bigusdykus  | Nikoliv, je to příjem jako každý jiný. Z pohledu FÚ není rozdíl jestli je dividenda v hotovosti nebo v akciích.
|
Myslím, že na diskusii IG už k tomu diskusia bola. Asi by bola potreba fundovaného názoru daňového odborníka. Ja sa ale prikláňam k názoru tých, čo
nepovažujú nadobudnutie akcií za predmet danenia. Skôr to považujem za aj keď často nechcený, ale v princípe dohodnutý nákup nových akcií a zdania sa
alebo zaťažia odvodmi až pri prevode (predaji). Ale neviem presne ako je to v ČR...
|
|
Pavel
Senior Member

|
|
Citace: Původně zaslal: Antoan  | Citace: Původně zaslal: bigusdykus  | Nikoliv, je to příjem jako každý jiný. Z pohledu FÚ není rozdíl jestli je dividenda v hotovosti nebo v akciích.
|
Myslím, že na diskusii IG už k tomu diskusia bola. Asi by bola potreba fundovaného názoru daňového odborníka. Ja sa ale prikláňam k názoru tých, čo
nepovažujú nadobudnutie akcií za predmet danenia. Skôr to považujem za aj keď často nechcený, ale v princípe dohodnutý nákup nových akcií a zdania sa
alebo zaťažia odvodmi až pri prevode (predaji). Ale neviem presne ako je to v ČR...
|
Vyplacená dividenda i ve formě nových akcií je dividenda a podléhá zdanění.
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Dnes přišly dividendy Procter & Gamble.
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Dnes přišly dividendy Wells Fargo.
Jsou 4x nižší než vloni touto dobou.
Koronavirus opouští USA, vláda už nebude bankám zakazovat platit dividendy
a další dividenda Wells Fargo 4.6. může být 4x vyšší.
Tak jak dividenda Shell 26.3. nebo 25.6. nemusí být už krácena
|
|
Petr
Junior Member

|
|
Aspoň nějaké pozitivum
|
|
Ladislav
Admin

|
|

Když jsem se podíval dnes na konto, byl jsem šokován.
Dostal jsem nevyšší platbu dividendy v historii = 752 € hrubého i čistého. Nebude mi stržena německá daň 25%.
Tesco platilo asi normální a speciální dividendu dohromady to 50,93 pencí = 21,16% z kurzu v record-day 12.2.2021.
Tesco získalo na to peníze prodejem své činnosti ve východní Asii.
A já jsem nebyl minulá léta šťastný, že platí Tesco tak malé dividendy. Dnes jsem mu to prominul.
Shareholders in Tesco, Britain’s biggest retailer, approved the payment of a 5 billion pound ($6.9 billion) special dividend following last
year’s disposal of its Asian business.
The 50.93 pence per share payment equates to just over 21% of Tesco’s market capitalisation.
|
|
Janek
Junior Member

|
|
Citace: Původně zaslal: Ladislav  |
Když jsem se podíval dnes na konto, byl jsem šokován.
Dostal jsem nevyšší platbu dividendy v historii = 752 € hrubého i čistého. Nebude mi stržena německá daň 25%.
Tesco platilo normální a speciální dividendu dohromady to 50,93 pencí = 21,16% z kurzu v record-day 12.2.2021.
Tesco získalo na to peníze prodejem své činnosti v východní Asii.
A já jsem nebyl minulá léta šťastný, že platí Tesco tak malé dividendy. Dnes jsem mu to prominul.
Shareholders in Tesco, Britain’s biggest retailer, approved the payment of a 5 billion pound ($6.9 billion) special dividend following last
year’s disposal of its Asian business.
The 50.93 pence per share payment equates to just over 21% of Tesco’s market capitalisation. |
Krásnou dividendu vyplatili. Na druhou stranu provedli konsolidaci akcií v poměru 15 nových za 19 starých.
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Možná že při zmenšení počtu akcií Tesco nezvýšilo kurz, ale nechalo ho být, takže akcionáři byli okradeni o hodnotu a tu nyní dostanou zpátky v podobě
speciální dividendy.
Pro potvrzení té rošády je ale nutné zjistit, jak se změnil kurz akcie, když bylo 19 akcií nahraženo 15 akciemi.
Bohužel byl kurz do minula přepočítán splitem a současně změněno číslo akcie, takže se nedá nic počítat a jen Tesco ví, zda dividiendový výnos 21% je
opravdový.
|
|
Pavel
Senior Member

|
|
Dnes přišly dividendy Pfizer. Mírně vyšší - 0,39 - pro letošek navýšeny jen o 1 cent, namísto obvyklého navýšení 2 centy. A ještě (asi) budou sníženy
o dividendu odštěpěné společnosti Viatris, což by v přepočtu mělo být o 1 cent.
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Dnes přišly dividendy Enbridž.
|
|
eco
Senior Member

|
|
Cool bleiben und Dividenden kassieren!
Moje dividendy v únoru:
Royal Bank of Canada
Hormel Foods
Colgate
Abbvie
Procter&Gamble
Realty Income
Omega Healthcare
Mainstreet
Apple
Texas Instruments
Siemens
Vodafone
Omega Healthcare
Bristol-Myers Squibb
BAT
AT&T
General Mills
Gladstone Commercial
|
|
Pavel
Senior Member

|
|
Dnes dorazily dividendy J&J, počtvrté ve výši 1,01 USD. Příště už bude dividenda vyšší, jen ještě nevíme o kolik.
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Já dostal dividendy Johnson a Johnson teprve dnes. A to 92 € čistého.
|
|
Janek
Junior Member

|
|
Dividendy z Walgreens mi přišly už v pátek, společně s dividendou z 3M.
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Dnes přišly dividendy Bé Há Pé z Británie.
To je u mne 279 € brutto. A 244 € netto.
Protože už se mi v polovině této dividendy vyčerpalo právo na 1.602 € ročně nezdaněných dividend,
začala se mi dnes strávat německá daň, zatím jen 12%, protože jen z části této dnešní dividendy.
Příští dividenda už bude zdaněna asi 25%, jestli se nezapomnělo, že od 1.1.2021 má být německá daň z dividend
snížena z 26,38% na 25%.
|
|
Janek
Junior Member

|
|
Dnes mi přišly na účet dividendy Home Depot.
|
|
akcionarek
Member

|
|
Tak si tak trochu počítám a např. třeba mnou koupenou akcii British tobaco s jeji dividendou 7,5% a nákupem 97ks cca 2460eur bych měl dostat
čtvrtletně asi 46eur to je ale velmi dobré zjištění 
Ihned jak bude obnos na sběrném účtu ve výši 100eur tak je pošlu jinam do jiné třídy aktiv a tak pořád dokola 
Možná by to chtělo vypočítat abych uplatnil co nejlepší průmerné ceny pro DCA strategii jinam a tedy caschflov z akcii posílat pravidelně tak jak
roste příjem z dividend vč. průběžných příkupů.
Stejně je to ale hraní na písečku s pár korunama 
|
|
Vosa
Member

|
|
Citace: Původně zaslal: akcionarek  | Tak si tak trochu počítám a např. třeba mnou koupenou akcii British tobaco s jeji dividendou 7,5% a nákupem 97ks cca 2460eur bych měl dostat
Ihned jak bude obnos na sběrném účtu ve výši 100eur tak je pošlu jinam do jiné třídy aktiv a tak pořád dokola 
Možná by to chtělo vypočítat abych uplatnil co nejlepší průmerné ceny pro DCA strategii jinam a tedy caschflov z akcii posílat pravidelně tak jak
|
Počítáš nějak špatně. Já mám 100ks BTI na NYSE (ADR) a příští květnová dividenda bude 0,7462$. Dividendu z Británie dostaneš nezdaněnou.
British American Tobacco (NYSE:BTI) had declared £0.539/share quarterly dividend, 2.5% increase from prior dividend of £0.526.
Payable May 17; for shareholders of record March 26; ex-div March 25.
Tedy £0.539 = 0,63€
Měl bys dostat alespoň cca 61€.
Portfolio: 3M, AbbVie, Alphabet, Altria, Apple, ABR, AT&T, Antero Midstream,
Boeing, Br.Am.Tobacco, Broadcom, Canadian National Railway, Carrier, Caterpillar, Chevron, Cisco, Citigroup, Coca Cola, Deutsche Telekom, Duke Energy,
Electronic Arts, Enbridge, Exxon, General Mills, Hewlett Packard, Home Depot, Iberdrola, IBM, Intel, JPMorgan, Johnson&Johnson, Kinder Morgan,
MAIN, McDonald's, Microsoft, Next Era Energy, Omega Healthcare, Pembina Pipeline, PepsiCo, Pfizer, Philip Morris ČR, Procter&Gamble, Realty
Income, Rio Tinto, RITM, Stanley Black&Decker, Texas Instruments, Viatris, Vodafone, Whirlpool, Williams
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Dnes přišly dividendy Raytheon.
Zítra mají přijít dividendy Shell.
|
|
akcionarek
Member

|
|
Citace: Původně zaslal: Vosa  | Citace: Původně zaslal: akcionarek  | Tak si tak trochu počítám a např. třeba mnou koupenou akcii British tobaco s jeji dividendou 7,5% a nákupem 97ks cca 2460eur bych měl dostat
|
Počítáš nějak špatně. Já mám 100ks BTI na NYSE (ADR) a příští květnová dividenda bude 0,7462$. Dividendu z Británie dostaneš nezdaněnou.
British American Tobacco (NYSE:BTI) had declared £0.539/share quarterly dividend, 2.5% increase from prior dividend of £0.526.
Payable May 17; for shareholders of record March 26; ex-div March 25.
Tedy £0.539 = 0,63€
Měl bys dostat alespoň cca 61€. |
Já to spletl, mám 73ks jen, 97 mám přiřazeno k BHP, tak by pak ten výnos u BTI jak jsem psal byl plus minus správný, jen asi tu květnovou nedostanu,
když jsem to koupil tuším den před rozhodným datem 25.3., když T+2 u fia, ale kdyby došla nezlobil bych se.
|
|
akcionarek
Member

|
|
U fia jsem si v globalnim nastavení nastavil plnou verzi a v další sekci změnil definovanou měnu pro zobrazení na euro a v portfoliu mám nyní majetek
v euro.
Nelíbil se mi majetek v CZK, asi to počítá podle kurzovního listku z Fia a ten by byl aktuálně horší jak jinde třeba u roklen, tak se radši budu dívat
na eura.
Po pár dnech od založení divi portfolia jsem kapitalově v eurech asi 1% v plus i vč. poplatků, v korunach zřejmě minus.
|
|
Stran:
1
..
29
30
31
32
33
..
44 |