Stran:
1
..
29
30
31
32
33
..
53 |
Ladislav
Admin

|
|
ČEZ chce platit letos hrubou dividendu ze zisku roku 2019 ve výši 34 korun na akcii. To odpovídá celkové hodnotě 18,3 mld. Kč a představuje 97 %
konsolidovaného čistého zisku očištěného o mimořádné vlivy.
Vloni z předloňského zisku vyplatil ČEZ akcionářům dividendu 24 korun na akcii před zdaněním, nejnižší dividendu za 12 let.
Předloni byla dividenda 33 korun za akcii.
ČEZ aktuální celoroční čísla hospodaření oznámil 17. března.
Energetická skupina ČEZ vloni zvýšila čistý zisk o 38 % na 14,5 mld. Kč a provozní zisk stoupl o 21 % na 60,2 mld. Kč.
|
|
RadChor
Junior Member

|
|
Citace: Původně zaslal: abak  | Citace: Původně zaslal: Vitusus  | Díky, abaku, za ten přehled portfolia, je zajímavé sledovat ten mix, jen jedna otázka, vidím tam RTX, ale nevidím OTIS ani CARR, znamená to, že jsi
před transakcí vlastnil Raytheon a ne UTX? |
Před nákupem RTX jsem nevlastnil ani akcie RTN, ani akcie UTX. K OTIS i CARR jsem se vyjadřoval o několik příspvěků dříve. Pokud bych byl akcionářem UTX a byly mi tyto akcie přiděleny, neprodával bych
je. Oba tituly vnimám v současné době s velkým otazníkem, nová kapitálová struktura bude pro obě entity výzvou, dokud nebudou k dispozici auditované
výsledky alespoň za druhý kvartál letošního roku, všechny současného odhady mohou mít velký rozptyl a nízkou validitu, a to včetně dividendové
politiky.
Nová pozice: Discover Financial Services (DFS), nakoupeno při včerejším propadu na ceně ~ $36,2 za akcii. Nízký výplatní poměr,
dividenda 4,86 %, dividendová politika udržitelná, příznivé ocenění, velmi dobrá historická výkonnost akcií, vysoká závislost DFS na ekonomickém
cyklu, pozitivní růstová očekávání. Aktuální propad o 60 % vzhledem k předkrizovému stavu. Nelze vyloučit, že se mohou krátkodobě propadnout níž v
důsledku negativních projekcí EPS a tržeb pro druhý kvartál letošního roku. Vyšší expozice vůči riziku u klientů s horším kreditním skóre je vykoupeno
vyššími úrokovými sazbami za kreditní služby. Největším ohrožením business modelu je růst defaultů v důsledku zvýšené úrovně nezaměstnanosti.
Sektorové alternativy (seřazené od nejméně rizikové po nejvíc rizikovou): Visa Inc. (V), Mastercard Incorporated (MA) a American Express Company (AXP)
|
Dobrý den Abaku, můžu se zeptat, proč zrovna DFS? Je to zajímavá firma (asi spíš spekulace, než investice do konce života :-). Vzhledem k tomu, že v
tomto sektoru nemám prakticky žádnou pozici, porozhlížel jsem se a DFS byla právě jednou z možností, která mě po vyklesání zaujala. Po pravdě, něco
více se mi líbí Synchrony Financial (SYF). Mají podobnou kapitalizaci, ukazatele i čísla v rozvaze prakticky stejné, jen mi přijde, že SYF je ve
většině ukazatelů o chlup lepší, pořád mi vrtá hlavou, jestli mi neuniká nějaký zásadní problém.
|
|
abak
Member

|
|
RadChor,
SYF bezesporu také není špatná volba, dal jsem přednost DFS především z důvodu nepatrně lepší historické výkonnosti akcií. V ideálním případě bych
volil oba a navíc i AXP, ale spekulativních titulů mám v portfoliu už dostatek.
Pro doplnění a porozumění mému rizikovému profilu v tomto odvětví dodávám, že vstupní pozice DFS tvoří méně než 1,2 % z celkové hodnoty mého akciového
portfolia. Zastoupení Visa (V) a Mastercard (MA) v mém portfoliu je čtyřnásobně vyšší.
Mám-li se rozhodnout mezi dvěma srovnatelnými alternativami ve stejné odvětvové specializaci, dávám přednost staršímu, více "zavedenému" podniku, u
něhož je možné vyhodnocovat ex-post výkonnost v průběhu celého hospodářského cyklu, čímž SYF není. Mají-li oba podniky srovnatelnou finanční a
majetkovou strukturu, včetně marží, dávám přednost podniku s vyšší hodnotou sharpeho, respektive sortiniho poměru, dosaženou v předchozím období
konjunktury. Čím delší je historické období, v němž lze komparovat akciovou výkonnost obou titulů, tím větší mají metriky výkonnosti akciového trhu
váhu. V případě DFS a SYF lze výše uvedené zjistit při komparaci celkové výkonnosti obou titulů v období let 2015 až 2019.
Podobná "Sophiina volba" je aktuálně například Martin Marietta Materials, Inc. (MLM) a Vulcan Materials Company (VMC). Pokud zanedbáme fakt, že MLM má
větší závislost na veřejných zakázkách, jsou oba podniky ve většině metrik srovnatelné. Historicky však akcie MLM dosahovaly lepší výkonnosti s nižší
expozicí vůči tržním propadům, tedy MLM vychází z mého pohledu jako lepší varianta, ale jistě se najde někdo s opačným přesvědčením a jinou metodou
výběru.
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Adidas
Hloupé německé děti měly rády akcie Adidas, protože akcie minulých 10 let 250% rostla, prolhané magazíny na akcie lákaly a děti se lákaly navzájem v
diskusních fórech. Jenže ta akcie byla fundamentálně předražená a nabízela hloupý výnos dividendy 1%.
Mně ta firma nebyla nikdy sympatická a nikdy jsem nepoužíval boty ani oblek ani tašku značky Adidas. Také před několika lety hlavní akcionář byl asi
nějaký lump z Francie.
Před měsícem Adidas byl tak drzý, že odmítl kvůli korona krizi platit nájem ze stovek najmutých obchodů po celém světě a zrušil i tu ubohou dividendu
1% z kurzu akcie.
Ale asi to nebylo dovoleno, neplatit nájemné a tak Adidas nájemné platí a bere si nyní miliardový kredit, aby nezkrachoval. Tedy Adidas je asi pěkně nezdravý, i když měl v lednu jen malé zadlužení: cizí kapitál
: vlastní kapitál = 60 : 40.
|
|
RadChor
Junior Member

|
|
Citace: Původně zaslal: abak  | RadChor,
SYF bezesporu také není špatná volba, dal jsem přednost DFS především z důvodu nepatrně lepší historické výkonnosti akcií. V ideálním případě bych
volil oba a navíc i AXP, ale spekulativních titulů mám v portfoliu už dostatek.
Pro doplnění a porozumění mému rizikovému profilu v tomto odvětví dodávám, že vstupní pozice DFS tvoří méně než 1,2 % z celkové hodnoty mého akciového
portfolia. Zastoupení Visa (V) a Mastercard (MA) v mém portfoliu je čtyřnásobně vyšší.
Mám-li se rozhodnout mezi dvěma srovnatelnými alternativami ve stejné odvětvové specializaci, dávám přednost staršímu, více "zavedenému" podniku, u
něhož je možné vyhodnocovat ex-post výkonnost v průběhu celého hospodářského cyklu, čímž SYF není. Mají-li oba podniky srovnatelnou finanční a
majetkovou strukturu, včetně marží, dávám přednost podniku s vyšší hodnotou sharpeho, respektive sortiniho poměru, dosaženou v předchozím období
konjunktury. Čím delší je historické období, v němž lze komparovat akciovou výkonnost obou titulů, tím větší mají metriky výkonnosti akciového trhu
váhu. V případě DFS a SYF lze výše uvedené zjistit při komparaci celkové výkonnosti obou titulů v období let 2015 až 2019.
Podobná "Sophiina volba" je aktuálně například Martin Marietta Materials, Inc. (MLM) a Vulcan Materials Company (VMC). Pokud zanedbáme fakt, že MLM má
větší závislost na veřejných zakázkách, jsou oba podniky ve většině metrik srovnatelné. Historicky však akcie MLM dosahovaly lepší výkonnosti s nižší
expozicí vůči tržním propadům, tedy MLM vychází z mého pohledu jako lepší varianta, ale jistě se najde někdo s opačným přesvědčením a jinou metodou
výběru. |
Abaku,
díky za reakci. Tu kratší dobu, po kterou je SYF obchodováno, jsem přehlídl. No, uvidíme, kam se to dnes hne, futures vypadají, že bychom mohli jít
dnes dolů, takže zřejmě bude ještě čas to trochu promyslet.
|
|
Mufimufin
Member

|
|
Díky za tip s RTX. Plánuju přikoupit hned několik akcií. Tady to snad dost podrží ty státní vojenské kontrakty.
Další nad čím váhám je DIS (nárust Disney+ streamingu). Chvíli jsem zvažoval AT&T (mmj. vlastní taky streaming HBO), ale tam už je ten záběr moc
široký a navíc tržby klesaly. Disney asi dost zbrzdí zavření parků a resortů, ale to přejde. NFLX je už cenově docela dost vysoko a snad si Disney
vybuduje v tomhle odvětví silnější pozici. Kdyby ne, tak si člověk stále "kupuje" v záloze ten budoucí příjem z parků a resortů, který způsobil propad
ceny akcie. Cenovka sice už není úplně výprodejová, ale snad ne vyloženě špatná. Dividenda nic moc, tak jedině k dlouhodobějšímu držení.
Pak váhám nad obchody s potravinami, kdy teď bude na místě rozvoz jídla TGT (konkurent Costco, Walmart) a lidi nebudou tolik chodit nakupovat fyzicky,
nebo jíst v restauracích.
AMZN (e-shop, cloud a další aktivity) a NVDA (prodej čipů do grafických karet, beznadějně vyprodaný streaming her) už jsou cenově docela vysoko a asi
nelze očekávat propad. Máte někdo tip na zajímavý e-commerce z USA trhu? Nechci jít do ADR Alibaby.
Co říkáte na COF? Tedy v kontextu s DFS (vypadá asi o něco líp) a AXP.
Pak jsem zvažoval nějakou banku jako JPM. Tady je ale otázka jak s tím zacloumá situace v USA, což si netroufám odhadovat.
Přemýšlím do jakého "výprodeje" v těchto dnech jako nováček chytře naskočit.
|
|
Marek
Junior Member

|
|
Citace: Původně zaslal: Mufimufin  | Díky za tip s RTX. Plánuju přikoupit hned několik akcií. Tady to snad dost podrží ty státní vojenské kontrakty.
Další nad čím váhám je DIS (nárust Disney+ streamingu). Chvíli jsem zvažoval AT&T (mmj. vlastní taky streaming HBO), ale tam už je ten záběr moc
široký a navíc tržby klesaly. Disney asi dost zbrzdí zavření parků a resortů, ale to přejde. NFLX je už cenově docela dost vysoko a snad si Disney
vybuduje v tomhle odvětví silnější pozici. Kdyby ne, tak si člověk stále "kupuje" v záloze ten budoucí příjem z parků a resortů, který způsobil propad
ceny akcie. Cenovka sice už není úplně výprodejová, ale snad ne vyloženě špatná. Dividenda nic moc, tak jedině k dlouhodobějšímu držení.
Pak váhám nad obchody s potravinami, kdy teď bude na místě rozvoz jídla TGT (konkurent Costco, Walmart) a lidi nebudou tolik chodit nakupovat fyzicky,
nebo jíst v restauracích.
AMZN (e-shop, cloud a další aktivity) a NVDA (prodej čipů do grafických karet, beznadějně vyprodaný streaming her) už jsou cenově docela vysoko a asi
nelze očekávat propad. Máte někdo tip na zajímavý e-commerce z USA trhu? Nechci jít do ADR Alibaby.
Co říkáte na COF? Tedy v kontextu s DFS (vypadá asi o něco líp) a AXP.
Pak jsem zvažoval nějakou banku jako JPM. Tady je ale otázka jak s tím zacloumá situace v USA, což si netroufám odhadovat.
Přemýšlím do jakého "výprodeje" v těchto dnech jako nováček chytře naskočit. |
DIS je super brandable firma - drzim a prikupoval jsem (navic overena mnoha generacemi decek a vlastne i rodicu), ale zdejsi forum je DGI ladene,
takze ti asi drtiva vetsina lidi doporuci T-cko, Netflix p/e se pod 100 prakticky nepodiva a byznys model firmy je takovy hodne specificky
Potravinare jsem si koupil GIS, je to takova mile nudna akcie pro dividendy (folks gotta eat), firma je mne sympaticka a dobre jsem si pocihal na dno
kolem >$50 (ktere se opakovalo vicekrat)
Nvidii jsem vsechnu koupil v 2017-18, tedy jsem mnoho desitek % v plus, ted uz bych se bal prikupovat, je to spekulativni akcie nikoli investicni,
kupuje se v propadech, a je zde zcela normalni pozbyt a znovu nabyt treba 50% hodnoty v radu nekolika malo mesicu... JPM take vlastnim, zadna jina z
velkych US bank se mne nelibi (titul jsem nakoupil smesne vysoko, redit se mi
nyni nechce)
|
|
Mufimufin
Member

|
|
Tak to jsem rád, že jsem se s těmi zvažovanými tickery úplně nesekl.
Ad. GIS - Já bych možná u potravin raději do obchodů s rozvozem (přesah do e-commerce) než do výrobců. Viz např. https://www.novinky.cz/zahranicni/koronavirus/clanek/farmari... . Hlavní problém je, že ten GIS je teď trochu výš.
Ad. AT&T - Docela mne to láká kvůli vysoké dividendě, ale co výplatní poměr dividendy 110%? Přijde mi, že zákonitě budou muset snižovat.
Ad. DIS - Asi to bude chtít ještě chvíli počkat na příp. pokles. Ty nefunkční parky je stáhnou teď o něco dolů. Dividenda nevypadá vyloženě zle.
Ad. JPM - Tady prozatím vše vypadá ok. Mám ale obavy z toho, co s bankou udělají další výsledky, snižování úrokových sazeb, apod.. Mohlo by to jít
ještě cenou dolů, aby se to dalo označit za výprodejovku.
Zkusím ještě projít pár dalších, abych se neunáhlil.
|
|
Marek
Junior Member

|
|
Nesekl? Osobne odhaduji, ze moje vlastni komentare budou opravdu relevantni az po 30ti a vice letech v branzi 
U potravin e-commerce neresim, nekdo je na kazdy pad vyrobit musi (a predtim sklidit urodu, kdyz na to prijde)
T myslim neni aristokrat, tedy si nemusi drzet tento slechticky titul nasilnym zvysovanim i v dobe, kdy se mu az tak nevede, jako se napr. ocekava od
americkych ropnych supermajoru, a pro dividendu se (docasne) zadluzit - timto rohlikem aristokrate zkusene investory stejne asi neopiji... Kazdopadne
ze 100% payout ratia se v recesi pri modelovem padu papiru o 1/2 stava silenych 200%, na to je myslim potreba myslet
DIS je rustova firma, podoba se Faangum, payout ratio jej netizi, ti pouze resi, kde nabrat co nejvice penez, aby meli na vyvoj, reklamu a vydrtili
stremovaci/zabavnou konkurenci (coz se stejne nestane, je zde more dravych firem s dnes jiz mega-marketcapem, ktere spolu normalne koexistuji)
EDIT: tak T div. ari. je, tedy se da ocekavat, ze se slusne zadluzi, aby si tento titul udrzel... a ano, stejne jako XOM nyni vypada jako dividend
trap. Jak na tom ale firma je opravdu, si budes muset prozkoumat z rozvahy, sledovat kvartalni cisla atd. Ja osobne mam v ptf jiz nekolik firem po
recentnim divi cutu, dalsimi adepty se zaobirat v ptf nehodlam, tedy o T neuvazuji
|
|
Pavel
Senior Member

|
|
Citace: Původně zaslal: Mufimufin  |
Ad. AT&T - Docela mne to láká kvůli vysoké dividendě, ale co výplatní poměr dividendy 110%? Přijde mi, že zákonitě budou muset snižovat.
|
Na to jsi přišel jak? Je potřeba řádně studovat kvartální a roční výsledky a nedopouštět se povrchních soudů.
|
|
r626
Member

|
|
Citace: Původně zaslal: Pavel  | Citace: Původně zaslal: Mufimufin  |
|
Na to jsi přišel jak? Je potřeba řádně studovat kvartální a roční výsledky a nedopouštět se povrchních soudů. |
Je to uvedené na Yahoo Finance.. taky mě to překvapilo, tak jsem hledal kde to je uvedené.. já sleduju většinou SeekingAlpha a tam je nějakých 59,78%.
Výpočet sám jsem doma nedělal, neměl jsem už včera sílu hledat čísla.
|
|
TomasV
Member

|
|
2019
FCF....29,233
Dividendy ...14,888
poměr 51%
doba zvyšování 35let
Investiční strategie:B&H
Portfolio:
ABBV,BAS,BIL,BMT,BMW,CSCO,D,IBE,MMM,MO,MUV2,PEP,PM,PPL,RDSB,T,WFC,XOM,IBM,UL,DIS,SBUX,MSFT,HD,BMY,KHC,PFE,WBD,INTC.
|
|
Vitusus
Member

|
|
Citace: Původně zaslal: Marek  |
EDIT: tak T div. ari. je, tedy se da ocekavat, ze se slusne zadluzi, aby si tento titul udrzel... a ano, stejne jako XOM nyni vypada jako dividend
trap. Jak na tom ale firma je opravdu, si budes muset prozkoumat z rozvahy, sledovat kvartalni cisla atd. Ja osobne mam v ptf jiz nekolik firem po
recentnim divi cutu, dalsimi adepty se zaobirat v ptf nehodlam, tedy o T neuvazuji |
Upřímně, netuším, kde se berou ty názory, že když firmě jeden kvartál, nebo i jeden celý rok nevychází stoprocentně FCF nebo EPS nad pokrytí
dividendy, tak je to hned adept na cut a dividend trap. Ty firmy se nestaly dividend aristokraty proto, že každý rok zvyšují zisky, ale proto, že
dokáží ve svých často i cyklických oborech (a jestli si někdo myslí, že toto je první ropná krize, kterou XOM prošel, tak je na omylu) vytvářet v
dobrých časech rezervy, které pak jsou schopné v časech horších realizovat. Tady XOM je typický případ. Retained earnings k 31/12/2019 - 421 miliard
USD - dividenda vyplacená za rok 2019 - 14.6 miliard USD. Počítejte se mnou, jak dlouho si může XOM dovolit konvertovat svoje zisky z minulosti do
úvěrů, aby získal cash na vyplácení dividend? Tak dlouhou recesi bych nikomu z nás nepřál 
Jen chci říct, že je potřeba ty společnosti opravdu pečlivě studovat, než člověk začne vynášet soudy o bezpečnosti dividend.
BBL - @ 36.60 USD_________________OHI - @ 34.00 USD_______________WFC - @ 50.00 USD
CSCO - @ 31.25 USD________________PG - @ 61.30 USD________________WHR - @ 154.75 USD
CVX - @ 93.80 USD_________________PPL - @ 27.75 USD________________WMT - @ 72.96 USD
IBM - @ 131.00 USD_________________SO - @ 49.18 USD________________XOM - @ 54.69 USD
JNJ - @ 58.80 USD__________________T - @ 33.82 USD________________RIO - @ 53.20 USD
JPM - @ 59.00 USD_________________RTX - @ 102.50 USD________________OTIS - @ 0.00 USD
MCD - @ 95.00 USD_________________VZ - @ 47.50 USD________________CARR - @ 0.00 USD
O - @ 57.50 USD________________PFE - @ 35.00 USD________________MMM - @ 159.00 USD
|
|
Pavel
Senior Member

|
|
Pánové (někteří), vykašlete se už konečně na data souhrnných sběratelů jako je Yahoo nebo Seekingalpha apod. Jako první indikace při filtrování podle
parametrů budiž, ale nechápu jak někdo může dělat soudy z takových dat. Pokud takovou akcii chci koupit, tak se nepochybně musím ponořit alespoň do
několika kvartálních reportů a přinejmenším umět rozlišit GAAP, nonGAAP a FCF.
|
|
Igor
Junior Member

|
|
většina retail investorů není ani schopná zjistit jak si skutečně firma vedla v minulosti, ale všichni vědí jak strašně špatně/dobře na tom bude v
budoucnosti. osobně seekingalpha pomalu přestávám číst (a když už něco tak s hodně velkým odstupem), protože tam je mraky lidí co by zřejmě firmy typu
xom či att řídili daleko lépe - kolikrát víceméně na základě pár grafů z prezentací co si stáhnou na stránkách dané firmy. Což mi přijde víc než
úsměvné.
|
|
Mufimufin
Member

|
|
Takže podle toho co píšete ve vztahu k T (AT&T), ale myšleno to je zřejmě obecně je vhodné jako další krok (po prvotním filtru přes např. Yahoo
data) vzít z reálných statistik na sec.gov other working capital dle toho co psal TomasV (dohledal jsem přes číslo co myslel), nebo jak píše Vitusus
retained earnings a od toho odečíst dividends paid = jsme stále dost v plusu, takže v pohodě? Čísla jsou zde https://finance.yahoo.com/quote/T/cash-flow?p=T .
Jinak skutečně jde o data z Yahoo Finance (využívám https://www.vi-tek.cz/projekty/obchodni-denik/, který odtamtud načítá vstupní data).
Obecně jsem se zasekl u toho výplatního poměru a řídím se obecně dávanými doporučeními dávat si na tohle pozor jako varovný signál. Prošel jsem si i
historické výkazy na sec.gov a je pravda, že to vypadalo za minulé roky obdobně.
U XOM lze tohle uplatnit pak o to více. Tím pádem se mi jeví jako vhodná investice. Otázkou je jestli ještě počkat na pokles (dohody zjevně moc
nepomáhají), nebo do toho jít teď.
|
|
Marek
Junior Member

|
|
Mufimufin: selskym rozumem, ti aristokrate se nestali aristokraty pro nic za nic, tedy jde o silne a pravdepodobne skvele rizene firmy, ktere tezko
budou chtit o svuj pracne vydobyty status prijit, v podstate zde muzes bezpecne investovat bez znalosti ci lepsi reserse, pokud nenakoupis na nejakych
euforickych cenach ci to nehodis do 1, 2 titulu... Je proste nepravdepodobne, ze by vice firem najednou z teto spolecnosti "selhalo", mnohe firmy maji
hist. zvys. divi delsi, nez co ja chodim po svete Proto jsou tak oblibeny, proto
se za ty nejlepsi z nich plati premiove ceny. Vetsim nebezpecim, nez jejich samotne drzeni, je obvykle hlava investora ci nesmyslne pozadavky,
nesmyslne kratka doba drzeni apod.
XOM je nyni za super penize, jejich posledni komunike k investorum velmi sympaticke, klidne bych vstoupil... Ale ja osobne uz pref. aristokraty se
super-bezpecne pokrytou dividendou, mimo rizikove sektory, bo jsem toho za posledni dobu nadrobil uz dost.
|
|
Mufimufin
Member

|
|
Co říkáte na CARR? https://finance.yahoo.com/news/carrier-opticlean-negative-ai...
Je to sestřenice RTX. Dělají mimo klimatizací nějakou čističku vzduchu proti COVID-19.
Divi zdá se nemá, ale jako spekulace na růst by nemusela být špatná.
AAPL, AGFY, AZN, BABA, CAH, CSCO, DG, FB, JNJ, JPM, LMT, MRK, MSFT, PEP, PFE, PLTR, RXT, SPG, V, VZ, WMT
|
|
Diforce
Junior Member

|
|
Hoj.
Co si myslite o Banco Bilbao a Banco Santander?
Vcera hitnuli new 52week low.
|
|
TomasV
Member

|
|
Když už banku ,tak proč ne například WFC?Přece jenom americké banky jsou někde jinde než evropské.
Investiční strategie:B&H
Portfolio:
ABBV,BAS,BIL,BMT,BMW,CSCO,D,IBE,MMM,MO,MUV2,PEP,PM,PPL,RDSB,T,WFC,XOM,IBM,UL,DIS,SBUX,MSFT,HD,BMY,KHC,PFE,WBD,INTC.
|
|
Diforce
Junior Member

|
|
Citace: Původně zaslal: TomasV  |
Když už banku ,tak proč ne například WFC?Přece jenom americké banky jsou někde jinde než evropské. |
WFC uz mam nakoupeno za aktualni nizkou cenu..Letos zacinam s nakupovanim.Cekal jsem s nejakym chashem na propad par let.
Spis se me libi ze tyhle dve banky jsou na dne kdezto US stocks uz jsou zase
drazsi.Ale nevim proc tomu tak je?(proc jsou na dne)Jak pisu jsem zacatecnik
|
|
Vitusus
Member

|
|
Zatím neříkám nic, uvidíme, jak se jim bude dařit samostatně, ale zkus prohledat fórum, o té transakci, kterou prošlo UTX, jsem tady už psal. Není to
sestřenice, když už tak sestra nebo tak něco. Divi nemá, protože existuje asi 3 týdny.
BBL - @ 36.60 USD_________________OHI - @ 34.00 USD_______________WFC - @ 50.00 USD
CSCO - @ 31.25 USD________________PG - @ 61.30 USD________________WHR - @ 154.75 USD
CVX - @ 93.80 USD_________________PPL - @ 27.75 USD________________WMT - @ 72.96 USD
IBM - @ 131.00 USD_________________SO - @ 49.18 USD________________XOM - @ 54.69 USD
JNJ - @ 58.80 USD__________________T - @ 33.82 USD________________RIO - @ 53.20 USD
JPM - @ 59.00 USD_________________RTX - @ 102.50 USD________________OTIS - @ 0.00 USD
MCD - @ 95.00 USD_________________VZ - @ 47.50 USD________________CARR - @ 0.00 USD
O - @ 57.50 USD________________PFE - @ 35.00 USD________________MMM - @ 159.00 USD
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Banco Santander koupit stačí zcela. Není nutné mít také druhou španělskou banku, Bilbao.
|
|
Mufimufin
Member

|
|
U těch bank se v zahraničí píše, že propad je teprve čeká v následujících měsících, tak nevím. Já jsem prozatím s investicemi ve finančním sektoru
raději opatrný. Jak to vidíte vy?
AAPL, AGFY, AZN, BABA, CAH, CSCO, DG, FB, JNJ, JPM, LMT, MRK, MSFT, PEP, PFE, PLTR, RXT, SPG, V, VZ, WMT
|
|
arkyn
Member

|
|
Banky vypadají na první pohled dobře a velmi lákavě.
Ale podle mě propad dividend teprve přijde:
a) dividendy se snižovaly či rušili i v minulosti, lze to očekávat i teď. ECB již vydala doporučení k pozastavení dividend letos.
b) banky nemají moc kam sáhnout, nemají velké capex výdaje které mohou dočasně snížit a namísto toho vyplácet dividendy
c) úrokové sazby šly dolů -> to je velmi obtížné období pro banky, musí jít také dolů a nemohou dávat pořádnou marži. Ono mít marži 0,5% při sazbě
2,5% je docela ok. Ale mít marži 0,5% při sazbě 0,5% to trochu bije do očí a je mnohem obtížnější, spíše nereálné.
d) banky v konjunktuře spíše rozpouštěly rezervy, a krize přišla náhle, musí je tedy rychle vytvořit, což zisky určitě ovlivní
e) banky budou muset ještě více přejít na digital. Tady jsou připravenější USA banky než zbytek světa.
f) rovněž konsolidace po poslední krizi proběhla v USA, v EU moc ne.
Kdybych nutně měl brát banku, tak bych vyčkal na opravdu dobrou cenu, a bral bych velkou banku z USA. Ale i u nich mohou přijít dividend suspendace
nebo cuty.
|
|
Stran:
1
..
29
30
31
32
33
..