Diskusni forum pro akcie a investice diskuse jak investovat do akcii
Diskusní fórum akcie a burza
Nepřihlášen [Přihlásit - Registrovat]
Dolů

Tisková verze  
 Stran:  1  ..  29    31    33  ..  78
Autor: Předmět: Akcie na stálo pro dividendy
Vasek
Member

[*] Zasláno 23-3-2020 v 18:31

Pan domácí je jako malý kluk. Proč píše tato slova do zdejšího vlákna plně nechápu.
Profil uživatele Všechny příspěvky od uživatele
abak
Member

[*] Zasláno 23-3-2020 v 18:58

Dnes byla radost nakupovat (a dokupovat) v energetickém sektoru.

Nové pozice: Nextera Energy Inc. (NEE), Consolidated Edison Inc. (ED) a ONEOK Inc. (OKE).
Vasek
Member

[*] Zasláno 23-3-2020 v 19:29

Kupujte ropáky. Ropa by už neměla jít níž než na 20USD. Na ropě se tedy dělá dno. Můj názor. Zda je správný, netuším.
TomasV
Member

[*] Zasláno 23-3-2020 v 19:53

Taky jsem vzal PPL a D.

Investiční strategie:B&H
Portfolio:
ABBV,BAS,BIL,BMT,BMW,CSCO,D,IBE,MMM,MO,MUV2,PEP,PM,PPL,RDSB,T,WFC,XOM,IBM,UL,DIS,SBUX,MSFT,HD,BMY,KHC,PFE,WBD,INTC.
abak
Member

[*] Zasláno 23-3-2020 v 19:56

Citace: Původně zaslal: TomasV  
Taky jsem vzal PPL a D.

D také držím, při dalším propadu budu dokupovat. Od PPL mě odrazuje vyšší zadlužení.

Citace: Původně zaslal: Vasek  
Kupujte ropáky. Ropa by už neměla jít níž než na 20USD. Na ropě se tedy dělá dno. Můj názor. Zda je správný, netuším.

Ropná válka zdaleka nekončí, Saudi můžou držet nízké ceny klidně rok i déle, proto budu o ropácích uvažovat až klesnou ještě níž, nejvíc se mi zamlouvá Chevron (CVX). P/B ~ 0,7 je však stále vysoko, při P/B ~ 0,5, tedy jedna kmenová akcie za ~ 38,5 USD už bych nakupoval. U takto stagnujícího odvětví s velmi nejistou budoucností a klesající marží i světovou poptávkou, musí být vstup v době recese skutečně hluboko pod účetní hodnotou. Podobně jako třeba The Kraft Heinz Company (KHC) v jiném odvětví, které se konečně obchoduje za zajímavou cenu (P/B ~ 0,5).

Další dnešní nové pozice: STORE Capital Corporation (STOR) a Emerson Electric Co. (EMR). U retailových eREITs ale očekávám další pokles, zítra budou slabá čísla PMI, další uzavírky obchodů a panika, ještě nejsme na dně.
Vasek
Member

[*] Zasláno 23-3-2020 v 20:00

Myslíte tedy, že v rámci boje mezi Ruskem a Saudskou Arábií půjde ropa ještě níž?

Já sám nemám tušení.

Myslím, že dno by mohlo být 20 USD.

Koukal jsem na Chevron, a cena dnes na 53. Na 38 to by ropa musela spadnout na nějakých 16 USD či méně.
abak
Member

[*] Zasláno 23-3-2020 v 20:06

Myslíte tedy, že v rámci boje mezi Ruskem a Saudskou Arábií půjde ropa ještě níž?

Já sám nemám tušení.

Myslím, že dno by mohlo být 20 USD.

Koukal jsem na Chevron, a cena dnes na 53. Na 38 to by ropa musela spadnout na nějakých 16 USD či méně.

Ano může, tady už nejde o fundamenty, tohle je obchodní válka o globální dominanci, ale vidím to tak 50 na 50 a to je dost pro to, abych se sektoru dál vyhýbal, první kvartál v Číně bude bolestivý, druhý kvartál v Evropě a USA bude děsivý, odhadovaný 24 % propad v HDP USA se může vyplnit a pro Evropu takové číslo považuji za velmi optimistické, pro ropné těžaře bude takový propad v ekonomické aktivitě znamenat smrtící koktejl, nemá význam vybírat nic jiného než CVX, XOM a případně SHELL, small cap i mid cap (těžba, rafinerie i distribuce) je pro mě díky enormnímu riziku úplně ze hry.
Vasek
Member

[*] Zasláno 23-3-2020 v 20:09

S tím souhlasím. Ale podle mne ropu hodně podpoří, že Čína a USA budou kupovat takto levnou ropu do zásoby. USA mají na to vyčleněné zásobníky na 77 milionů barelů a dnes v noci avizovala Čína, že bude dělat totéž. Bych to udělal též. Je to příležitost takto levnou ropu na trhu koupit.
michal.holik
Member

[*] Zasláno 23-3-2020 v 20:12

Abaku,
vítej v klubu vlastníků NEE! Taky jsem přikoupil. STOR jsem taky přikoupil. EMR jsem koupil v roce 2016 za 43/kus a na začátku letošního roku jsem jej po časovém trestu a ve velkém předražení titulu prodal za 77. Nyní za cenu pod 40/kus jsem ochoten tohoto Divi Kinga znovu koupit.

Abaku, co teď soudíš o NRZ po dnešním QE oznámení FEDu? Stále držíš pozici? Budeš navyšovat nebo snižovat? Předem díky za reakci, M

<<< DIVIDENDOVÉ PORTFOLIO /// YOC celého ptf cca 4,5 % /// 1y DGR celého ptf cca 8,5 % >>>
Energy ________________ ---aktuálně nic---
Industrials ___________ MMM, RTX
CyclicalConsGoods _____ MCD
NonCyclicalConsGoods __ PEP, PG
Tobacco _______________ MO, PM
Financials ____________ MA, V
BDCs __________________ MAIN, ARCC, CSWC, GAIN
mREITs ________________ NRZ, ABR
Healthcare ____________ JNJ, PFE, ABBV
Technology ____________ MSFT, CSCO, INTC, AAPL
Telecommunications ____ T
Utilities _____________ NEE, DUK
eREITs ________________ O, OHI, WPC, NNN, STOR, AMT
Vasek
Member

[*] Zasláno 23-3-2020 v 20:16

To jsem se taky chtěl zeptat, na to NRZ. Dnes zase zahučelo dolů, ač FED ty jejich papíry bude kupovat. Dividenda tam je už 30%, což podle mne je nereálné.
Mindoro
Junior Member
**

[*] Zasláno 23-3-2020 v 20:41

Dnes jsem po dlouhé době udělal první nákup , založena pozice JNJ za 110.
TomasV
Member

[*] Zasláno 23-3-2020 v 20:49

Citace: Původně zaslal: Mindoro  
Dnes jsem po dlouhé době udělal první nákup , založena pozice JNJ za 110.

Já čekám cenu kolem 100 USD v tomto šílenství je vše možné:thumbup:

Investiční strategie:B&H
Portfolio:
ABBV,BAS,BIL,BMT,BMW,CSCO,D,IBE,MMM,MO,MUV2,PEP,PM,PPL,RDSB,T,WFC,XOM,IBM,UL,DIS,SBUX,MSFT,HD,BMY,KHC,PFE,WBD,INTC.
Mindoro
Junior Member
**

[*] Zasláno 23-3-2020 v 21:01

Za 100 tam budu s tebou :) A pod 100 naložím další vagóny a doufám, že to bude můj nejdelší vlak
Antoan
Junior Member
**

[*] Zasláno 23-3-2020 v 21:22

Ja naložím JNJ až pod 80:) Jedinú akciu, ktorú kúpim s divi menšou ako 5% je MCD. Kvôli synátorovi. Zbožňuje hambáče, ktoré ja nemusím ale ...:smilegrin:
Takže v JNJ veľmi nedúfam lenže ktovie kde zošup nakoniec skončí:cool:
abak
Member

[*] Zasláno 23-3-2020 v 22:03

michal.holik a Vasek: (ad NRZ)

Dividendová politika NRZ samozřejmě se současným tržním sentimentem není udržitelná, NRZ by mělo přerušit vyplácení dividendy do konce roku, kumulovat hotovost a využít maximum příležitostí k nákupu nových MSRs hluboko pod jejich nominální hodnotou. Tržní důvěra je kritická pro business model NRZ, současný stav (nízké tržní ocenění) je proto dlouhodobě neudržitelný, pro přežití musí intervenovat vláda (FED) sanací problémového kapitálu, a to vytvořením kanálů, které budou poskytovat mREITs dostatek likvidity od komerčních bankovních subjektů, které jsou však vázany v tomto období povinností většinu svých úvěrových aktivit minimalizovat z důvodů regulativ, které mají zabránit v destabilizaci bankovních aktiv a udržet banky "při životě". Bohužel, Basel III a IV a další nově zavedená regulativa již přímo nemyslí na správce hýpotéčních úvěrů, v této fázi je tedy nutné rovněž snížit přísnost regulativních opatření komerčních bank udělením vyjímek pro zprostředkování dostatečného objemu úvěrových linek pro hypotéční správce (typu mREIT), včetně poskynutí záruk Fannie Mae a Freddie Mac zajištěných nákupem MBS FEDem. Bylo by ironické, kdyby CEO NRZ Michael Nierenberg, jež byl u krachu Lehman Brothers, stál i u insolvence NRZ, a to z velmi podobných příčin, které způsobily krach bank v době finanční krize.

Většiny akcií NRZ jsem se zbavoval loni v červnu/červenci, nechal jsem si pouze čtvrtinu původního objemu, kterou stále držím, o prodeji neuvažuji, dokupovat zatím nehodlám, dávám přednost defenzivnějším titulům, které podle všeho budou dál přibývat, ale RRR u long pozice v NRZ je v současné době rozhodně ve prospěch nových kupujících. Aktiva NRZ se prodávají za třetinu své účetní hodnoty, ale nemovitosti nikam nezmizely, při refinancování nezmizí ani výnosy (očekávané snížení hodnoty portoflia vlivem nížších úrokových sazeb je v řádu jednotek procent (2 - 4 %)), ani zajištěné pozice z derivátového trhu (pokud nedojde na margin call, což při současné volatilitě samozřejmě může a taky k němu určitě v některých případech dochází), při odkladu splátek o dva až tři měsíce, bude však problém s likviditou a také se zadlužením, které je v případě některých mREITs enormní, NRZ využívá finanční páky až příliš agresivně (zadlužení fondu je pětinásobně větší než hodnota jeho vlastního kapitálu). NRZ a mREIT segment je v současné době časovanou bombou, která může při nesprávném zacházení odpálit nemovitostní trh v USA.
Vasek
Member

[*] Zasláno 23-3-2020 v 22:49

Dobrý, děkuji za provedený rozbor, já osobně jsem neuvažoval kupovat mRIETY, a navíc v této situaci je mnoho jiných příležitostí, kde lze uložit kapitál daleko jistěji než u těchto společností.

Tyto společnosti používají velkou páku a ne vždy to dokáží ukormidlovat. I vysoký výnos z dividend za to nestojí. Tedy alespoň pro mne ne. Já se spokojím s dividendou 5 % a více, jak to zde propaguje pan domácí.

Jen jsem potřeboval potvrdit, že mREITY jsou dosti rizikové s ohledem na situaci a nebýt FEDU, jsou na bankrot.
Slai1
Junior Member
**

[*] Zasláno 23-3-2020 v 23:41

Dividendy.JPG - 86kB
Ladislav
Admin

[*] Zasláno 24-3-2020 v 09:51

Shromáždění akcionářů bude v internetu
Německá vláda včera dovolila, aby se shromáždění akcionářů a odhlasování dividendy mohlo provést v internetu, po dobu koronaviru. Investor Konečný je totiž závislý na dividendách a dnes kupuje extrémně levné akcie na dluh, který musí dividendy vyrovnat.
A tak shromáždění akcionářů D.Telekom posunuté ze čtvrtka 26.3. na neznámý termín, se může konat v internetu přecejen pozítří, aby platba dividendy nebyla zpožděna.

Siemens.jpg - 62kB Siemens včera večer. Koupil pod 67 €.

SIE.png - 13kB Siemens dnes ráno roste 8%.

Profil uživatele Web uživatele Všechny příspěvky od uživatele
abak
Member

[*] Zasláno 24-3-2020 v 18:11

Citace: Původně zaslal: abak  
Aktiva NRZ se prodávají za třetinu své účetní hodnoty, ale nemovitosti nikam nezmizely, při refinancování nezmizí ani výnosy (očekávané snížení hodnoty portoflia vlivem nížších úrokových sazeb je v řádu jednotek procent (2 - 4 %)), ani zajištěné pozice z derivátového trhu (pokud nedojde na margin call, což při současné volatilitě samozřejmě může a taky k němu určitě v některých případech dochází), při odkladu splátek o dva až tři měsíce, bude však problém s likviditou a také se zadlužením, které je v případě některých mREITs enormní, NRZ využívá finanční páky až příliš agresivně (zadlužení fondu je pětinásobně větší než hodnota jeho vlastního kapitálu). NRZ a mREIT segment je v současné době časovanou bombou, která může při nesprávném zacházení odpálit nemovitostní trh v USA.

A proti detonaci časované bomby jsem navýšil svůj vklad, dnes přikoupeno NRZ, cena je až příliš lákavá, dlouhodobé fundamenty se nezměnily, krátkodobý nedostatek likvidity NRZ bez potíží ustojí, při delším propadu je třeba přiznat ztrátu, ale potenciál i riziko ve směru nahoru vnímám jako daleko vyšší, nic jiného dnes za nákup nestojí.
Vasek
Member

[*] Zasláno 24-3-2020 v 18:14

Tak to vám budu držet palce. Pokud vám to vyjde, bude odměna nemalá.

Koupit jen tak 1000 kousků, možná zvážím také.

Zdá se mne to jako dobrý nápad.
NevericiTomas
Junior Member
**

[*] Zasláno 26-3-2020 v 17:04

zhodnotit zda je Royal Dutch Shell plc (RDSB.AS) za 15EUR stale jeste dobra koupe je takovy maly psychologicky orisek. Jeste pred 2 mesici by to byl nakup z rise snu. V kontextu s tim, ze se v pondeli obchodovala pod 11 uz to zas tak skvele nevypada.
Ladislav
Admin

[*] Zasláno 26-3-2020 v 17:23

Jasně, že by se měla akcie Shell dnes koupit,
vždyť je extrémně levná, má vysoký výnos dividendy a je hluboko pod maximem.

Shell-A.png - 13kB

RDS.png - 15kB

Profil uživatele Web uživatele Všechny příspěvky od uživatele
Vasek
Member

[*] Zasláno 26-3-2020 v 20:01

Jsem vám psal v neděli večer, kupujte Shell - v pondělí bylo 10,58, British American Tobacco p.l.c. - v pondělí bylo 2.400, Altrii- v pondělí byla 33.

Kdo kupoval, má ceny lepší než dnes.

Akcie logicky půjdou nahoru. Proč? No protože trh počítal, že žádostí o podporu bude kolem milionu, ale bylo myslím 3,5 milionu. Zákonitě, tak jako posledních pár let se trh chová naprosto opačně. Dobré zprávy jsou špatné pro trh a špatné zprávy jsou dobré pro trh.

Špatně zprávy znamenají, že Centrální banky budou trhy podporovat tiskem nových peněz, dobré, že podpora ze strany Centrálních bank bude omezena. A trhy víc než cokoli jiného zajímá, kolik CB pošlou na trh nových peněz. A protože jak FED, tak ECB mají neomezené QE, tak jsou trhy naprosto nadšené. Proto si myslím, že akcie půjdou jen a jen nahoru. Takže stávající vrcholy budou, pokud se vir zkrotí, překonány v horizontu rok, možná dvou let. Jakmile se objeví, že vir je zkrocen, akcie vyletí nahoru díky QE. A jsem moc zvědavý, co udělají v ten moment CB. Pokud stáhnou QE, tak přilétne nový vir a celé se to zopakuje. Jen se bude padat z vyšších pater. Fundamenty akcii trh moc nezajímají. Je to feťák, co potřebuje stálé QE. A stálé QE znamená do budoucna desítky bilionů fiat měn v oběhu.

To je můj názor. Více se k tomu vyjadřovat nebudu. Nemá smysl to více rozebírat, pač pak spoustu lidí prská, že zde píši moc. Takže tato zpráva vysvětluje můj postoj ke stávající situaci dostatečně.

Sám bych ovšem bral, aby to padlo o dalších 30% dolů. Ale to se mi bohužel nevyplní.
MilanV
Member

[*] Zasláno 26-3-2020 v 20:39

To Vasek Rád čtu tvé příspěvky a jsou tu rozhodně zpestřením a obohacením (nejde o to mít stejný názor, ale poučit se z jiného) ač někdy jsem zbytečně útočný. Musíš se tu naučit žít se starými pardály, co to v dobrém tě zkouší korigovat. Taky nemyslím že přijde na korekci o 30%, ale nikdo neví, co se sté nemoci vyvrbí. Jako optimista muže příjít ještě výplach, ale max 15% = uvidíme DJ na 18000 (můj nejhorší scénář)

ptf dle hodnoty
rustove: MA,MSFT,ADBE,NVDA,ABT,ADSK,ATVI,LKQ,HD,UNH,NKE,DHI,BRK-B,ADP,AAPL,ASML,AMAT,FB,RTX,BLK,UNP
na stalo: NRZ,MAIN,ABR,AM,WMB,MO,VET,TABAK,ABBV,SPG,GAIN
Pavel
Senior Member

[*] Zasláno 26-3-2020 v 20:47

Schválně sem napíši myšlenku jednoho člověka.

Konec pádu by měl být u DJ na 21.900. Padá to prý zatím podle algoritmu.

Podle algoritmu by ovšem mělo nyní přijít přizvednutí.

Tak schválně, zda mu toto vyjde.

Pokud by to tak bylo, tak bych začal věřit tomu, že si ti opravdu velcí hráči s burzou podle svých potřeb hrají. A proto je vždy třeba čekat, až to spustí dolů a nenakupovat na vrcholech.

Tak mu to nevyšlo, třeba jindy:)
 Stran:  1  ..  29    31    33  ..  78