| Stran:
1
..
32
33
34
35
36
..
78 |
Ladislav
Admin

|
|
Jak jsem našel moji nejnovější akcii na stálo kvůli dividendám jako důchod
Napadlo mne v pátek 10.4.2020 zjistit, jak je to s rozpadáním koncernu United Technologies na 3 části.
Podíval jsem se tedy v pátek 10.4.2020 do prolhaného magazínu Börse Online z 2. ledna na seznam akcií v indexu Dow Jones. Pak jsem tam těch 30 akcií
porovnal s aktuálním seznamem na Comdirect =
https://www.comdirect.de/inf/indizes/detail/werte/standard.h...
a viděl jsem, že je tam jedna změna. United Technologies už tam není, v indexu je nová akcie Raytheon Technologies RTX.
Tedy jsem kontroloval v internetu zprávy, grafy a fundamenty UTX, RTN, RTX a zjistil, že United Technologies už neexistuje.
A že Raytheon Technologies je veliký koncern, má levnou akcii a výnos dividendy 4,5% a bude dosahovat slušný růst tržby, zisku a dividendy. Cizí
kapitál je 2x vyšší než vlastní kapitál.
A když už jsem měl několik let, asi 2012-2018 akcie United Technologies a byl naštvaný na výnos dividendy pod 3%, musím nyní rychle koupit nové akcie
RTX, dokud mají výnos dividendy nad 4%.
Že mám dnes dluh na kontě 2.300 € a žádné akcie nechci prodat, to už je jiná věc. Asi budu kupovat rychle za každé příchozí dividendy akcie RTX
a udržovat dluh na kontě kolem 2.000 € třeba pár let. Ale přetažení konta o 3.000 € nemám dnes od banky dovoleno. Maximálně -2.800 €
mi Targobank dovolí. Bohužel po dosažení investice 3.000 € do RTX, budu brzděn v nákupu té akcie kvůli dalším nákupům akcií: Walgreens,
Mitsubishi, Enbridge, Scotiabank, na každé mám jen 3.000 € a chci mít na nich i na RTX 6.000 € až 7.000 € za 4 roky.
Bank of Nova Scotia ... Kanada ... CA0641491075 ..... už investováno 3.000 € ... později bude 7.000 € ... dividenda > 5%
Enbridge Inc. ... Kanada ... CA29250N1050 ............... už investováno 3.000 € ... později bude 7.000 € ... dividenda > 5%
Mitsubishi Corp. ... Japonsko ... JP3898400001 .......... už investováno 3.000 € ... později bude 7.000 € ... dividenda > 5%
Walgreens Boots Alliance ... USA ... US9314271084 ... už investováno 2.000 € ... později bude 6.000 € ... dividenda < 5%
Raytheon Technologies ... USA ... US9130171096 ...... v květnu bude 1.000 € ... později bude 6.000 € ... dividenda < 5%
A z toho ''později bude'' plyne ............................................. během 4-5 let ještě investovat 21.000 €
|
|
|
Stanislav
Senior Member

|
|
Teď je potřeba hlavně urychlit nákupy, protože to svinstvo se dává na zbabělecký ústup a já ho určitě honit nebudu, abych se ještě nakazil a zakrákal.
Volby v USA na konci roku a oživení dává velkou naději, že tyto nákupy budou zpečetěny velkým růstem. Já musím však trpělivě čekat do května, kdy mně
přijdou nějaké dividendy a vložím do toho i peníze z ušetřených 2 výplat. Je to nyní velká radost nakupovat, i když je mé ptf spadlé o zhruba -20%.
AT&T, Citigroup, British American Tobacco ADR, CenturyLink, PPL, Macy's, RDS.B ADR, WFC
|
|
|
TomasV
Member

|
|
Co plánuješ kromě RDSB ještě přikupovat?
Investiční strategie:B&H
Portfolio:
ABBV,BAS,BIL,BMT,BMW,CSCO,D,IBE,MMM,MO,MUV2,PEP,PM,PPL,RDSB,T,WFC,XOM,IBM,UL,DIS,SBUX,MSFT,HD,BMY,KHC,PFE,WBD,INTC.
|
|
|
Stanislav
Senior Member

|
|
Tomáši, mám ještě jeden horký tip na The Williams Companies - WMB, ale vyšvihl se od minima skoro o 100%. Uvidím podle situace, co bude výhodnější
koupit? Pokud by RDS.B počkal na této libové ceně, tak je to jasná páka, ale moc tomu nevěřím a byl bych moc rád, pokud by ta cena zůstala ještě
chvíli pod 40 USD, abych to doředil na 45 USD, což si myslím, že by mi to mohlo stačit, a pak se budu orientovat na další tituly. Neustále je co
kupovat, hlavně aby ti šmejdi platili dividendu, protože ani ty poklesy pak tolik nebolí, protože dividenda dává příležitost opět něco koupit nebo
eventuálně doředit.
AT&T, Citigroup, British American Tobacco ADR, CenturyLink, PPL, Macy's, RDS.B ADR, WFC
|
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Otázka je, zda akcie Raytheon
Tec. letos poroste nebo bude dole až do ledna,
protože prolhaní analytici očkávají letos pokles zisku 48% 
Tedy spěchat s nákupem, aby byl člověk započten pro 1/4 dividendy, nebo se nebát počkat do ledna
Já spěchám s nákupem akcie RTX za 1.000 €, kvůli ''record date'' asi 12 května. A další 5.000 € budu přidávat na akcii ještě 4-5 let.
https://finance.yahoo.com/quote/RTX/analysis?p=RTX
Bank of Nova Scotia ... Kanada ... CA0641491075 ..... už investováno 3.000 € ... později bude 7.000 € ... dividenda > 5%
Enbridge Inc. ... Kanada ... CA29250N1050 ............... už investováno 3.000 € ... později bude 7.000 € ... dividenda > 5%
Mitsubishi Corp. ... Japonsko ... JP3898400001 .......... už investováno 3.000 € ... později bude 7.000 € ... dividenda > 5%
Walgreens Boots Alliance ... USA ... US9314271084 ... už investováno 2.000 € ... později bude 6.000 € ... dividenda < 5%
Raytheon Technologies ... USA ... US9130171096 ...... v květnu bude 1.000 € ... později bude 6.000 € ... dividenda < 5%
A z toho ''později bude'' plyne ............................................. během 4-5 let ještě investovat 21.000 €
|
|
|
Marekkoc
Junior Member

|
|
Tak vyhlížím, kde ještě investovat a celkem zajímavě vypadá International Paper Company, když je to menší firma.
PE: 11.12
PS: 0.58
PB: 1.74
a je celkem slušně vyklesaná.
|
|
|
Stanislav
Senior Member

|
|
Marku, to je docela dobrý tip i se všemi solidními fundamenty. Pokud se však podíváš do minulosti, tak v nedávné krizi její tržní cena prudce klesla
na méně jak 20% její původní hodnoty z roku 2007. Chtělo by to se podívat do minulosti, jestli nepozastavila dividendu, i když současných 6% DY přímo
vybízí k nákupu a jak se jí vyvíjel zisk. Letos jí meziročně však klesl zisk dost výrazně a mohlo by to bohužel i pokračovat. Velice zajímavá a vhodná
investice se mi jeví Eaton Corporation ETN, který by měl mít letos pokles zisku. Vstup pod 70 USD by zaručoval dividendu 4% brutto a graf je jak ze
žurnálu - trvale rostoucí. Komu se podařilo vstoupit letos v březnu pod 60 USD, tak má vyhráno! Fundamenty jsou taktéž v pohodě, takže ta firma není
extrémně předražená. Některé akcie prostě nejdou koupit laciněji, a i když mají nižší dividendový výnos, tak jejich stabilní růst a působení na trhu
jsou pak odměnou dividendovým investorům, kteří hledají i trvalou a hlavně bezpečnou stabilitu svých investic i v době krizí. Je lépe se potom podívat
na oficiální čísla na webových stránkách firmy, protože některé finanční weby dávají velice nepřesná čísla, které naše rozhodnutí zkreslují v náš
neprospěch, což je asi účel těch šmejdů?
|
|
|
Jack N.
Member

|
|
K Raytheon Technologies doporučuji nedávné video od FastGraphs:
https://www.youtube.com/watch?v=pT8kewtUySw
Dle autora by měl být letošní zisk na akcii 4 $ a dividenda 1.96 $.
V následujících letech předpokládá velký růst EPS o 17 a 21%.
Otázka je, zda se to splní a jak letošní rok s tímto výhledem zacvičí ...
|
|
|
Ladislav
Admin

|
|
International Paper Company
Cizí kapitál : vlastní kapitál = 25,7 : 7,7. Dost vysoké zadlužení.
https://finance.yahoo.com/quote/IP/balance-sheet?p=IP
Prolhaní analytici čekají letos pokles zisku 44%
https://finance.yahoo.com/quote/IP/analysis?p=IP
Za minulých 10 let tržba klesla z 25 na 22. To je velice ošklivé.
http://financials.morningstar.com/ratios/r.html?t=IP®...
|
|
|
Marekkoc
Junior Member

|
|
Zdravím, udělal jsem si analýzu několika společností, které bych přikoupil a to:
Enbridge
PPL corporation
ABBVIE
Munich RE
Raytheon Technologies Corporation
Tak zkusím brzy přikoupit.
Ať se všem daří. M.
|
|
|
ado130
Junior Member

|
|
Ak je možné, ABBV odporúčam dnes, zajtra majú ex div.
Portu & Degiro:
ETF: IWDA
Technology: INTC | CSCO | T | IRM
Consumer Goods: MO
Financial: WFC | NRZ
BDC: MAIN
Utilities: PPL
Industrials: RTX
Healthcare: ABBV | PFE | TRIL | JNJ
Basic Materials: RDS.B | XOM
Conglomerates: SPCE
|
|
|
Vitusus
Member

|
|
A já bych byl trošku opatrnější s tím Raytheonem, budou vyhlašovat dividendu pravděpodobně na valné hromadě, která se bude konat na konci dubna, do té
doby opravdu nevíme, jaký bude reálně dividendový výnos. Na Seeking Alpha to ukazují z poslední dividendy UTX, ale tohle téměř jistě nebude pravda.
BBL - @ 36.60 USD_________________OHI - @ 34.00 USD_______________WFC - @ 50.00 USD
CSCO - @ 31.25 USD________________PG - @ 61.30 USD________________WHR - @ 154.75 USD
CVX - @ 93.80 USD_________________PPL - @ 27.75 USD________________WMT - @ 72.96 USD
IBM - @ 131.00 USD_________________SO - @ 49.18 USD________________XOM - @ 54.69 USD
JNJ - @ 58.80 USD__________________T - @ 33.82 USD________________RIO - @ 53.20 USD
JPM - @ 59.00 USD_________________RTX - @ 102.50 USD________________OTIS - @ 0.00 USD
MCD - @ 95.00 USD_________________VZ - @ 47.50 USD________________CARR - @ 0.00 USD
O - @ 57.50 USD________________PFE - @ 35.00 USD________________MMM - @ 159.00 USD
|
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Akcie Raytheon Technologies Corp. RTX dnes hezky klesá, krátce to bylo -5% pod minulým závěrečným kurzem.
To se mi líbí, protože akcii dosud nemám. Tedy dnešní velikonoční pondělí je burza v USA otevřena. V Německu ne.
Roční shromáždění akcionářů bude v internetu 27.4. a record date a ex dividend den asi brzy potom.
Takže 4.5. koupená akcie mi už asi nezajistí první 1/4 dividendy a budu muset čekat další 3 měsíce na dividendu.
Proč RTX dnes 4% až 5% klesá, nevím. Ale když má tento kvartál a tento rok silně klesat zisk, asi ten pokles kurzu od toho pochází.
Raytheon in USD
|
|
|
StanikKolarik
Junior Member

|
|
Co si myslíte o Atlas Corp (NYSE:ATCO)?
Už jsem držel společnost ze které vznikla a podle čísel to nevypadá věru zle...
Ale je to prostě okrajový titul. Ikdyž se docela často objevuje v žebříčcích "Best divi income stocks for nějaký měsíc. Třeba Zacks ji má umístěnou v
doporučení pro březen i duben.
* vlákno o titulu na IG: https://forum.investicnigramotnost.cz/viewtopic.php?f=11&...
* pseudoanalýza od simplywall.st: https://i.imgur.com/UYSB98R.png
díky
PROSÍM PANA LADISLAVA ABY ON NIJAK NEREAGOVAL
(nic proti, ale to že je všechno prolhané a málo německé mne fakt nezajímá)
Portfolio: ADM, ANH, APLE, BP, BTQ, BTI, CCL, F, GILD, GT, KOFOLA, LYB, MAIN, NIO, NRZ, NUE, NWL, OHI, PFE, PRU, RDS.A, SAN, T,
UBER, UL, WRK, Zonky, Mintos, Portu, Invester, Estateguru, ETF, mince.
FB: Investice a pasivní příjem | InvestLOG
|
|
|
TomasV
Member

|
|
Nekontroloval jsem ,že údaje sedí:
https://seekingalpha.com/symbol/ATCO/overview
Za mne nebrat,velký dluh,mizerné FCF,a jako dividendový titul nevhodné,5 letý růst dividendy -18 procent.
Investiční strategie:B&H
Portfolio:
ABBV,BAS,BIL,BMT,BMW,CSCO,D,IBE,MMM,MO,MUV2,PEP,PM,PPL,RDSB,T,WFC,XOM,IBM,UL,DIS,SBUX,MSFT,HD,BMY,KHC,PFE,WBD,INTC.
|
|
|
abak
Member

|
|
StanikKolarik:
Dlouhodobé finanční výsledky i historický růst přepravních kapacit impozantní, sektorová pozice mezi lídry rovněž, zadlužení akceptovatelné,
krátkodobá úvěrová linka dostatečně vysoká pro stabilizaci toků v případě déle trvajícího poklesu tržeb. Nelíbí se mi omezený růstový potenciál
hodnoty podniku pro akcionáře, dlouhodobé tempo růstu odpisů se zdá být příliš vysoké a je otázkou, zdali bude ATCO schopné pokračovat stejným tempem
v nákupu nových lodí i v dalších letech bez negativních nákladových implikací. Negativem je i vyšší historická cenová volatilita a úroveň
systematického rizika. Seaspan Corporation i APR Energy Limited mají teď příliš velkou expozici vůči riziku v aktuálním politicko-pandemickém klimatu
umocňovaným mimořádným snížením cen energií a tyto faktory tak významně ubírají ATCO na flexibilitě a omezují potenciál růstu, diviendová politika je
zatím nekonzistentní. K držení akcie na stálo bych byl zdrženlivý, pro spekulaci to ale nemusí být špatná volba.
|
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Jak vypadá moje technická analýza.
|
|
|
Slai1
Junior Member

|
|
Nevyplatenie dividendy
Bude na tom niečo pravdy?
https://www.patria.cz/zpravodajstvi/4384771/novy-pohled-na-d...
|
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Vyučený zámečník pod jménem Soustružník překládá z angličtiny cizí hloupé názory
a doplňuje soubor z nic neříkajících vět s nepochopitelnými diagramy,
a česká mládež s draze zaplaceným kontem u Patria.cz pak neví vůbec, zda prodat nebo koupit akcie ČEZ.
A v nejnovějším článku od zámečníka Soustružníka, stvořeným z cizích názorů z Ameriky, jde o to,
že by se kvůli dividendám měly koupit akcie podniků, které kvůli koronakrizi dividendy neplatí. 
Tento příspěvek však patří pod téma diskuse: ''Podvod, sranda, kabaret, finanční poradce''
tak jako všechny články z webu Patria.cz
|
|
|
abak
Member

|
|
Slai1:
Tradičně defenzivní konzervativní anticyklické dividendové tituly dividendu vyplácejí, nebo navyšují. JNJ o 6 %, PG o 6 %, COST o 8 %. VZ i AT&T
zatím v nezměnnné výši. Největší americké elektrárny pokračují v dividendové politice beze změn. Dokonce i cyklické tituly mimořádně postižené
ekonomickými restrikcemi z řad retailových realitních investičních fondů pokračují ve výplatě dividend v nezměněné výši (NNN, O, STOR), některé
dokonce dividendu zvyšují (WPC), americké banky zatím neohlásily odklad vyplácení dividend v letošním roce. Dokonce ani ropní giganti postižení
propady cen ropy typu XOM neuvažují o přerušení výplat dividend, naopak je predikován růst pro letošní rok. Dividendu suspendovaly zatím pouze nejvíc
zadlužené podniky s tržními pozicemi na chvostech svých odvětví, s nízkou kvalitou aktiv, nízkou bonitou, vysokou závislostí na dluhovém financování,
případně na regulatorním orágnu (evropské banky).
Stanislav:
Jen jestli za články výše uvedeného rázu není tendenční snaha o podporu mrtvol na českém a evropském kapitálovém trhu v popředí s pražskou a
varšavskou burzou a fondů s aktivní správou s úrovní poplatků na několikanásobků zahraničních ekvivalentů. Aktuálně zoufale hledají podporu mezi
investory všechny evropské bankovní tituly a evropský kapitálový trh se bude i po nedávných propadech dál potácet v problémech.
Úroveň kvality českého business zpravodajství o kapitálových trzích na podnikové úrovni je dlouhodobě tristní, téměř nulová přidaná hodnota, pouze
převzatá stanoviska a názory ze zahraničí. Investiční doporučení jsou mířená směrem ke krátkodobým investičním příležitostem, v dlouhodobém
investičním horizontu téměř nikdo neuvažuje. Makroanalýzy od některých českých analytiků ale považuji za kvalitní, tam určitá míra invence občas vidět
je.
|
|
|
Pavel
Senior Member

|
|
Citace: Původně zaslal: abak  | Slai1:
Tradičně defenzivní konzervativní anticyklické dividendové tituly dividendu vyplácejí, nebo navyšují. JNJ o 6 %, PG o 6 %, COST o 8 %. VZ i AT&T
zatím v nezměnnné výši. Největší americké elektrárny pokračují v dividendové politice beze změn. Dokonce i cyklické tituly mimořádně postižené
ekonomickými restrikcemi z řad retailových realitních investičních fondů pokračují ve výplatě dividend v nezměněné výši (NNN, O, STOR), některé
dokonce dividendu zvyšují (WPC), americké banky zatím neohlásily odklad vyplácení dividend v letošním roce. Dokonce ani ropní giganti postižení
propady cen ropy typu XOM neuvažují o přerušení výplat dividend, naopak je predikován růst pro letošní rok. Dividendu suspendovaly zatím pouze nejvíc
zadlužené podniky s tržními pozicemi na chvostech svých odvětví, s nízkou kvalitou aktiv, nízkou bonitou, vysokou závislostí na dluhovém financování,
případně na regulatorním orágnu (evropské banky).
|
S dovolením bych ještě doplnil, že vyplácení dividend je zároveň transfer peněz k akcionářům, v USA ke mnoha drobným akcionářům a penzistům. Tedy
jejich pozastavení je jaksi v rozporu s tím, aby bylo lidem pomoženo, když jejich zaměstnání či podnikání nyní prochází problémy. Doufám, že i tento
pohled nabude sluchu (alespoň v USA).
|
|
|
Antoan
Junior Member

|
|
Neviem či to bude platiť aj u US aeroliniek. Niekde som zachytil, že pokiaľ oni dostanú štátnu pomoc tak jedna z podmienok je určitý čas nevyplácanie
dividendy. Na druhej strane to môže byť príležitosť do budúcna.
|
|
|
Marekkoc
Junior Member

|
|
Zdravím všechny, po posledních nákupech se rozhoduji mezi:
Enbridge = příliš vázené na ropu a plyn, teď to není žádné terno
PPL corporation = malá firma
Pfizer = trošku dražší
British American Tabacco = tady mě to jde trochu proti srsti s tím tabákem
Jaký je Váš názor ? Kterým mám dát šanci ? Díky. M.
Mé pdf:
MAIN STREEt, ALLIANZ SE, ROYAL DUTCH SHELL, Wells Fargo, BASF, Iderdrola, ATT, Walgreens Boots, KRAFT HEINZ
|
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Ois isy,
vyber si mezi:
BMW, Munich Re, BHP Group, British American Tobacco, Raytheon Technologies, Bank of Nova Scotia, Enbridge Inc., Mitsubishi Corp.
|
|
|
Marekkoc
Junior Member

|
|
Mitsubishi Corp toto koupit za jpy na burze v Tokio ?
|
|
|
| Stran:
1
..
32
33
34
35
36
..