Diskusni forum pro akcie a investice diskuse jak investovat do akcii
Diskusní fórum akcie a burza
Nepřihlášen [Přihlásit - Registrovat]
Dolů

Tisková verze  
 Stran:  1  ..  33    35    37  ..  53
Autor: Předmět: Podniky, akcie, REITs
postcd
Junior Member
**

[*] Zasláno 1-9-2020 v 09:08

Dobrý den, na FIO E-broker mi v sekci obchody přibyla položka "R6C3 - Distribuce práv volitelné dividendy" měna A2QA3E, počet 30 a název CP "SHELL PLC (B)".
Když to rozkliknu vidím ROYAL DUTCH ANRECHTE (SRN : A2QA3E). Cena a další detaily nejsou vidět. Tato položka se zobrazuje i v seznamu nakoupených CP.

FIO e-broker uživatel - Google, National grid, NextEra energy, Microsoft, Facebook, BMW, AT&T, Allianz
Profil uživatele Všechny příspěvky od uživatele
Ladislav
Admin

[*] Zasláno 1-9-2020 v 09:19

S tím nebudeš nic dělat, je to zadarmo a jestli to získá nějaký kurz, nebudeš to prodávat.
Asi koncem září tyto Shell práva budou vyměněny za akcie, které znamenají dividendy bez peněz ale v akciích.

Profil uživatele Web uživatele Všechny příspěvky od uživatele
minarjo
Member

[*] Zasláno 6-9-2020 v 03:41

Jen bych doplnil Ladislava v tom, že u Fio se v případě práva volby dividendy jako výchozí zpravidla volí (nebo aspoň to tak bylo když jsem tam měl zahraniční tituly) hotovostní dividenda, tedy ta práva ti sám Fio broker ve vhodnou dobu prodá a připíše hotovostní dividendu. Pokud bys chtěl nové akcie místo dividendy (u daného titulu, trvale dokud to bude daná firma nabízet a nebo to ty neprodáš), je nutné jim to napsat na Fio servis, snad tu možnost volby klientem ještě nabízejí (pokud máš ale akcií málo, že by to na jednu novou ani nestačilo, pak je to zbytečné, obě formy by pak byly stejné, protože zůstatek divi co už nevystačí na celý kus akcie je stejně vyplacen hotově i při volbě v akciích). Závěrem: akciovou formu dividendy (jako druhou volbu ke klasické hotovostní) zase tolik akciových společností nenabízí, většina má napevno cash. Shell je jednou z relativně mála výjimek.
Ladislav
Admin

[*] Zasláno 6-9-2020 v 09:21

U španělských akcií Iberdrola, Bilbao, Santander nám volbu nedovolí a posílají akcie,
zřejmě bez odečtení daně z dividend a pak já ty akcie prodávám, dříve za 1.000 €
a dnes i za 350 €, protože potřebuju peníze rychle a ne až budu mít akcie Iberdroly za 1.000 € víc,
než chci mít.

Stanislav
Senior Member

[*] Zasláno 18-9-2020 v 13:58

Bylo by na místě pochválit po Jackovi, který měl solidní tip na WMB, také Martina, který našel sám WRK, a který také velice dobře šlape a byl to zde druhý nejlepší tip na nákup v tomto roce. Jde o to, že to byly neznámé akcie, o kterých se zde vůbec nepsalo a výkonnostně dosáhly na pomyslný Olymp. Šlo o nalezení zlaté jehly v kupce sena, jak by řekla zkušená smažka. Nebýt té Brazílie, tak by už v minulosti přistála zaručeně do ptf, ale i tak gratuluji, protože to byl skvělý tip, který se zde moc nezahnízdil. Mnohdy jsem velice rád, že někdo úplně nový sem dá vynikající tip, který ostatní nevidí. Je to tak i správné, protože člověk zvenčí kolikrát vidí věci, které uvnitř nejsou vidět a to kolikrát otvírá prostory pro retrospektivní vidění investorů.

AT&T, Citigroup, British American Tobacco ADR, CenturyLink, PPL, Macy's, RDS.B ADR, WFC
Ladislav
Admin

[*] Zasláno 18-9-2020 v 18:03

"tip na WMB" - to se píše ale BMW
''našel sám WRK'' - zřejmě našel holuba

A máme v pravidlech diskuse: Piš celá jména podniků a nejen tickery jako nějaký daytrader!

Stanislav
Senior Member

[*] Zasláno 22-9-2020 v 09:00

Pokud se Donald Trump opět stane prezidentem USA, tak Čína chce dát Cisco na černý seznam jako reciproční odvetu za Huawei. Začíná protekcionistická válka, která bude ve finále škodit všem.

AT&T, Citigroup, British American Tobacco ADR, CenturyLink, PPL, Macy's, RDS.B ADR, WFC
juras
Junior Member
**

[*] Zasláno 25-9-2020 v 11:51
IPO České Zbrojovky

Ahoj, chci se jen, uvažujete zde někdo o koupi akcí české zbrojovky při IPO na pražské pidi burze? Osobně asi dám objednávku za spíše nižší cenu a uvidím, zda se zobchoduje či ne.
Phoenix
Junior Member
**

[*] Zasláno 25-9-2020 v 16:01

Taky o tom uvažuji. Firma mi úplně hvězdná nepřijde, ale je to příjemná změna na tom našem malém písečku. Hlavně bych si chtěl vyzkoušet nákup při IPO.
Ladislav
Admin

[*] Zasláno 26-9-2020 v 08:51

Od zbraní jedině akcie Raytheon - RTX. Dělají rakety Patriot a Tomahavk.
Výhodné P/S, P/B, dividenda 3,1%.
Kurz akcie i dividenda může růst od února 2021.
Mufimufin
Member

[*] Zasláno 26-9-2020 v 10:49

Já se chystám na LMT, protože RTX pořád tankuje. Nějak se mu ale nechce vyklesat. Uvidíme, co přinesou volby a jestli bude sněžit.

AAPL, AGFY, AZN, BABA, CAH, CSCO, DG, FB, JNJ, JPM, LMT, MRK, MSFT, PEP, PFE, PLTR, RXT, SPG, V, VZ, WMT
Ladislav
Admin

[*] Zasláno 8-10-2020 v 09:10

Chystá se dělení největších amerických akciových společností na více kusů. Například Alphabet, Amazon, Apple, Microsoft.
Akcionáři nic neztratí. Hodnota v hlavní akcii poklesne, ale dostanou tu ubylou hodnotu na konto v akciích od nově vzniklé firmy.
Roku 1984 se dělila společnost AT&T na 7 dílů. Později se oddělila část od koncernu General Electric a United Technologies. Koncern Siemens oddělil během 20 let snad už 5 sektorů a vzniklo z něj 5 nových akciových společností.
Největší americké společnosti stojí dnes víc než 1 bilion dolarů, protože podvádí s daněmi pomocí kanceláře v daňovém ráji a mají moc peněz na zbyt. Tedy kupují jiné firmy a snaží se podílet na všem možném. A to není zdravé. Finanční sektor, lety do vesmíru a mnoho dalších sektorů by se měly od firem Alphabet, Amazon, Apple, Microsoft zase oddělit.
Tyto společnosti stojí víc než 1 bilion dolarů, protože jejich nový šéf chce odejít z funkce za několik let s miliardou dolarů v akciích. A za tím účelem společnost nakupuje své vlastní akcie a likviduje je, čímž existuje stále méně akcií se stále vyšším kurzem. A tak jsou ty akcie dnes přibližně 4x předražené a až někdy přijde zas velký krach na burze New York, snadno klesnou ty akcie na 1/4: Alphabet, Amazon, Apple, Microsoft. Ale i akcie menších společností jako: Coca Cola, Visa, Mastercard, Adobe, Netflix, Nvidia si zalouží krach na 1/4. Akcie Tesla klesne mnohem víc.
Každý spekulant by si u nich měl objednat ''trailing stop loss order -25%'', aby mu tyto předražené akcie neklesly ani na polovinu. Možná že ten velký krach předražených akcií na burze New York už začal, možná až na jaře 2021, nebo ještě později přijde. Samozřejmě že krach na 1/4 není vyřízen za týden. Ty akcie budou klesat pomalu celé 2 až 3 roky.
Já nemám žádnou akcii víc než 2x předraženou a během krachu žádnou akcii neprodám, protože potřebuju dividendy a několik let po krachu se akcie zase vrátí na minulé vrcholy.
Ladislav
Admin

[*] Zasláno 22-10-2020 v 07:48

Levné akcie s potenciálem růstu roku 2021
Citigroup, Exxon Mobil, Paccar Inc., Prudential Financial Inc., Raytheon Technologies, Wells Fargo
BP PLC, HSBC Holdings, NatWest Group, Prudential PLC, Royal Dutch Shell, Tesco PLC
BASF, BMW, Continental, Covestro, Daimler, Deutsche Bank, Deutsche Post, HeidelbergCement, Munich Re, Siemens, Volkswagen
AXA, Banco Bilbao, Banco Santander, Eni, Total, Vinci, Zurich Insurance
eco
Senior Member

thumbup.gif Zasláno 12-11-2020 v 21:42
Nejlepší plátci dividend

DZ Bank provedla studii o nejbezpečnějších výplatcích dividend v západním světě. Zde je seznam:

Německo:

Deutsche Wohnen
Brenntag
Fuchs Petrolub
Siemens
Deutsche Post
Hannover Rück
Munich RE
Bayer
Allianz
BASF

https://www.dasinvestment.com/studie-der-dz-bank-das-sind-di...

Evropa:

Ahold Delhaize
ABB
Sanofi
Unilever
Novartis
Inditex
GlaxoSmithKline
Zurich Insurance
Total
British American Tobacco

https://www.dasinvestment.com/studie-der-dz-bank-teil-2-das-...

Spojené státy:

UPS
Coca-Cola
3M
Pfizer
Verizon
IBM
Philip Morris
AT&T
ExxonMobil
Altria

https://www.dasinvestment.com/studie-der-dz-bank-teil-3-das-...

Z tohoto seznamu mám ve svém portfoliu následující společnosti:

Siemens
Munich RE
Bayer
Allianz
BASF
ABB
Unilever
Novartis
GlaxoSmithKline
Total
British American Tobacco
Coca-Cola
3M
Pfizer
Philip Morris
AT&T
ExxonMobil
Altria

Kvůli dividendám akcie nikdy neprodám. Za 60 let to zdědí můj syn.
Ladislav
Admin

[*] Zasláno 13-11-2020 v 09:38

Jenže oni nemají seznam lepší než já.
Deutsche Wohnen, Brenntag, Fuchs Petrolub, Inditex, Bayer, Novartis, Zurich a mnohé jiné bych nebral.

Raději bych koupil pro dividendy jako důchod:
AT&T, Bank of America, Cisco Systems, Johnson & Johnson, Kraft Heinz, Pfizer, Procter & Gamble,
Raytheon Technologies, Wells Fargo, BHP Group, British American Tobacco, HSBC Holdings, Royal Dutch Shell, Tesco,
Allianz, BASF, BMW, Deutsche Telekom, Munich Re, Siemens, AB InBev, BNP Paribas, Iberdrola, Sanofi, Bank of Nova Scotia, Enbridge, Mitsubishi Corp.
eco
Senior Member

thumbdown.gif Zasláno 14-11-2020 v 18:36
Prosím, nekupujte!Prosím, nekupujte! Prosím, nekupujte!

Prosím, nekupujte!Prosím, nekupujte! Prosím, nekupujte! Zde je seznam špatných akcií:

- Corestate Capital
- Luckin Coffee
- Deutsche Bank
- Glencore
- The Geo Group
- Banco Santander
- Aegon
- Pro7
- MPH Healthcare
- Haemato
- Aurelius
- CoreCivic
- ThyssenKrupp
- Steinhoff
- Ing Groep
- Ceconomy
- KPS
- Leoni
- Nokia
- Tanger Factory Outlet
- Uniqa
- Vapiano
- Wirecard

Prosím, nekupujte!Prosím, nekupujte! Prosím, nekupujte!

Které akcie jsou podle vás špatné?

Ladislav
Admin

[*] Zasláno 15-11-2020 v 10:09

Nekupoval bych akcie komunistické, tedy akcie ruské a čínské.

Nekupoval bych akcie silně předražené:
Adobe, Alibaba, Alphabet, Amazon, Apple, Beyond Meat, Coca Cola, Deutsche Börse, Facebook, Mastercard, Microsoft, Netflix, Novo Nordisk, Nvidia, SAP, Tencent, Tesla, Vertex, Visa.
Kdybych dostal darem, prodal bych rychle akcie: China Construction Bank, Ping An, Gazprom, Novo Nordisk, Bayer, Schaeffler.

Však akcie levné s P/S pod 1 a P/B pod 1, např. Deutsche Bank se mohou vyplatit na 1 rok a více let.
Ale nejsou to akcie na stálo.
TomasV
Member

[*] Zasláno 16-11-2020 v 15:48

Chápu dobře ,že dnes došlo k rozdělení firmy PFE a vzniku nové firmy VTRS,stávající akcionáři PFE dostanou akcie VTRS.
Tedy pokud koupím akcie PFE zítra už se mne toto rozdělení netýká?
Taky nemůžu nikde najít o kolik se po rozdělení sníží dividenda?

https://seekingalpha.com/news/3636507-pfizers-upjohn-spinoff...

Investiční strategie:B&H
Portfolio:
ABBV,BAS,BIL,BMT,BMW,CSCO,D,IBE,MMM,MO,MUV2,PEP,PM,PPL,RDSB,T,WFC,XOM,IBM,UL,DIS,SBUX,MSFT,HD,BMY,KHC,PFE,WBD,INTC.
Jezevec
Junior Member
**

[*] Zasláno 17-11-2020 v 11:31

TomasV: pochopil jsem to trochu jinak. Za jednu akcii pfe dosatanu 0,12 akcií vitarisu a stejný počet akcií pfe, asi za jinou cenu.
Pavel
Senior Member

[*] Zasláno 17-11-2020 v 13:04

Na Lynxu jsou již nové akcie VTRS (Viatris) připsány a k tomu pár dolarů za necelou část jedné akcie VTRS, na kterou byl nárok.

Počty akcií PFE se nemění, jen jejich tržní cena se (logicky) snižuje.

Takže třeba jako příklad: u majitele 100ks akcií PFE to dělá 100x0,124079=12,4079 ks VTRS. Připíše se 12 akcií VTRS a 0,4079x15,56= 6,36 USD. Těch 15,56 je oficiální tržní cena, kterou stanovil PFE (a asi schválily dozorčí orgány kapitálového trhu nebo tak nějak).

arkyn
Member

[*] Zasláno 17-11-2020 v 17:30

Na Fio již jsou také akcie VTRS připsány a k dispozici.
r626
Member

[*] Zasláno 18-11-2020 v 06:36

Tak jsem si včera říkal co mi to tam zase DEGIRO blbne v portfoliu s podnikem který jsem nekoupil a dnes mi přidala zprava ze proběhl/ proběhne Spin-off akcii Pfizeru. Včera jsem to googlil a nic jsem nenašel, snad bude ráno moudřejší večera..

We would like to inform you that Pfizer announced a corporate action (spin off).
As a result of the corporate action you will receive 0.124079 shares of Viatris Inc (US92556V1061) for each Pfizer share that you own.
If you have any questions do not hesitate to come in contact..
PabloRadegast
Junior Member
**

[*] Zasláno 18-11-2020 v 11:44

Potvrzuji, že Degiro připsalo VTRS, ale dosud nepřipsalo za necelou část jedné akcie VTRS, jak píše Pavel 17-11-2020 v 13:04.

Edit: Tak už došel i ten zbytek za necelou část akcie.
Ladislav
Admin

[*] Zasláno 19-11-2020 v 11:31

:post: https://www.morningstar.com/stocks/xnas/vtrs/quote
Už jste prodali zlomky akcií a celé akcie Viatris na burze Nasdaq?
Akcie Viatris = VTRS , které posílá v těchto dnech akcionářům Pfizer, mají asi potenciál růstu.
Protože Morningstar oznamuje P/E 3.5, P/B 0.7, P/S 0.7, dividendový výnos 0%, burzovní hodnota 8 miliard dolarů,
počet zaměstnanců 35.000.
Já dostal dnes na konto zadarmo 47,8944 akcií Viatris s kurzem 16,20 USD.
Prodej je dnes dovolen jen na burze Nasdaq a né v Německu.
Mám obavy, zda se mi podaří prodat i ty zlomky akcie ..,8944
Já nechci čekat na výdělek s akcií Viatris, raději zvýším ubohou investici 600 € na 1.000 € u akcie BNP Paribas,
ještě před tou vánoční rally. :)
:post: https://www.comdirect.de/inf/aktien/US91533B1008

viatris.png - 11kB
Pavel
Senior Member

[*] Zasláno 20-11-2020 v 00:50

Mně vychází tržní kapitalizace Viatris cca 25 mld. USD.
 Stran:  1  ..  33    35    37  ..  53