Diskusni forum pro akcie a investice diskuse jak investovat do akcii
Diskusní fórum akcie a burza
Nepřihlášen [Přihlásit - Registrovat]
Dolů

Tisková verze  
 Stran:  1  ..  36    38    40  ..  53
Autor: Předmět: Podniky, akcie, REITs
Mufimufin
Member

[*] Zasláno 10-2-2021 v 11:28

Nenašel jsi někde kdy by mělo to IPO proběhnout?

AAPL, AGFY, AZN, BABA, CAH, CSCO, DG, FB, JNJ, JPM, LMT, MRK, MSFT, PEP, PFE, PLTR, RXT, SPG, V, VZ, WMT
Profil uživatele Všechny příspěvky od uživatele
mr.stepka
Junior Member
**

[*] Zasláno 10-2-2021 v 12:42

Informaci o IPO UiPath bohužel bližší nemám - sleduju jejich stránky + info o IPO burzy. Nic se zatím neobjevilo :) v mezičase můžeš kouknout na analýzu Shadowfall. Je to sice analýza týkající se Blue Prism, ale je tam hezky vidět srovnání jednotlivých hráčů v oblasti RPA.
Georg
Member

[*] Zasláno 11-2-2021 v 12:40

Táta lyžař, koupil Gazprom na dividendy do smrti. Jěště k tomu nějaký depository. Dohledal jsem poslední výsledky z září a byli marný. Nenašel jsem výsledky za poslední čtvrtlrtí roku 2020 ani celoroční. Mě se to nelíbí. Ještě stopli ropovod. Akcie je možné koupit za kleslý Rubl, Patria to ale neumí.

AT&T, ČEZ, PM
Wiki
Member

[*] Zasláno 11-2-2021 v 13:33

Citace: Původně zaslal: Georg  
Táta lyžař, koupil Gazprom na dividendy do smrti. Nenašel jsem výsledky za poslední čtvrtlrtí roku 2020 ani celoroční. Ještě stopli ropovod.

Podle mne chybu neudělal. Poslední část ropovodu Nord Stream 2 v délce 120 km v dánských vodách a zbytek v délce 28 km v německých vodách začala pokládat loď Fortuna 6.2.2021. Německo plyn bude potřebovat vzhledem k ústupu od jaderných a uhelných elektráren. Informace o Gazpromu jsou blokovány kvůli sankcím, ale mělo by platit, že polovina zisku bude vyplacena akcionářům. Myslím si, že současné chladné počasí otevře oči zeleným aktivistům a určitě zvedne zisky Gazpromu. Získávat teplo ze soláru v našich zeměpisných šířkách při současném počasí je utopie. Paradoxem je, že současné mrazy k nám údajně proudí z Ruska, asi si dělá Gazprom reklamu.
Antoan
Junior Member
**

[*] Zasláno 11-2-2021 v 14:19

Citace: Původně zaslal: Georg  
Táta lyžař, koupil Gazprom na dividendy do smrti. Jěště k tomu nějaký depository. Dohledal jsem poslední výsledky z září a byli marný. Nenašel jsem výsledky za poslední čtvrtlrtí roku 2020 ani celoroční. Mě se to nelíbí. Ještě stopli ropovod. Akcie je možné koupit za kleslý Rubl, Patria to ale neumí.

Vlci vyjú a karavána ide ďalej. :) Podľa info dostavba NS2 znovu pokračuje majú všetky povolenia. A podľa vyjadrení nemeckých politikov to vyzerá tak, že to ani Navalnyj nezastaví. GAZPROM má viacročnú divi politiku - treba si ju pozrieť priamo na ich webe. Aktuálne je divi cez 7%. Je tu ale to známe politické riziko...treba zvážiť ...kto sa bojí nech nejde do hory.:no: Ak ma pán domáci označí za Rusofila tak to bude jeho veľký omyl. :lol:
Ladislav
Admin

[*] Zasláno 11-2-2021 v 15:35

""Táta lyžař, koupil Gazprom na dividendy do smrti.''''

Ahá. Táta je nebo byl komunista a přítel Sovjetského svazu, Lenina a Putina.

Ropovod Družba bude několik let čekat, snad jen 10 až 100 let, až Putin zmizne a Rusko dostane poprvé v historii demokratickou vládu. Pak bude ropovod opraven a dostaven až do konce.
Profil uživatele Web uživatele Všechny příspěvky od uživatele
Georg
Member

[*] Zasláno 11-2-2021 v 16:21

,,,Ahá. Táta je nebo byl komunista a přítel Sovjetského svazu, Lenina a Putina.""

Tatá byl komunista, vedl partu zedníků a hrabal se ve sračkách jako oni. Byl dobrej a dostal vyznamenání od ministra. Bylo by lepší, kdyby mu dali pár akcií Okresního stavebího podniku Trutnov. V 77 letech ujede v Krkonoších na lyžích 20km a na kole 100 protože má elektro.

AT&T, ČEZ, PM
fraja
Junior Member
**

[*] Zasláno 13-2-2021 v 16:43

Aky je ticket na Xetre pre Gazprom ?
Antoan
Junior Member
**

[*] Zasláno 13-2-2021 v 18:48

Citace: Původně zaslal: fraja  
Aky je ticket na Xetre pre Gazprom ?

Ticket je na lotériu.:) Ticker je GAZ (GAZ.DE) za € a myslím, že je to identický ADR certifikát ako OGZPY za $.
abak
Member

[*] Zasláno 13-2-2021 v 19:29

Citace: Původně zaslal: Mufimufin  
Sledujete zde někdo také IPO? Já osobně jsem nakoupil hned jakmile to bylo možné zlehka PLTR a AGFY.

Poohlížím se ale po dalších akciích s potenciálem, kde bych část dal pravděpodobně na dlouhodobý swing (postupně odhazoval) a potom to co se podaří zaplatit ponechal jako "free ridery". Přijde mi, že co IPO to teď podobný scénář a jde to nahoru hlava nehlava (nepočítám bio farmačky).

UiPath může být při svém IPO velmi volatilní, očekávám něco podobného jako v případě Airbnb, je škoda, že nemáme možnost vstoupit ještě před IPO. Z loňského roku držím prozatím velmi úspěšný Skillz (SKLZ). V poslední době se na IPO orientuji spíše prostřednictvím SPAC. Uvažuji o zvýšení pozice ve Foley Trasimene Acquisition Corp. (WPF) se zaměřením na fintech a Foley Trasimene Acquisition Corp. II (BFT) - Paysafe. Riziko odkladu Paysafe IPO je velmi nízké, v případě WPF předpokládám delší časový horizont pro oznámení data IPO.
Mufimufin
Member

[*] Zasláno 13-2-2021 v 21:35

abak: Přesně nad tím co popisuješ jsem už delší dobu uvažoval. Tuto možnost máme přes např. ClickIPO.com, ale jmenovitě Airbnb tam nakonec neumožnili obchodovat, což mne lehce rozladilo. Dávají tam s nadhledem řečeno z větší míry různé farmačky. Nejde ale o zpoplatněnou službu (za chleba a vodu jim platí protistrana) jako tomu je v ostatních případech. Pokud by se objevila podobná služba, která by agregovala kupující a měla širší škálu IPO, tak by to byl nádherný způsob jak si vydělat. Zejména v tom dnešním extrémním bull marketu. Přijde mi, že diverzifikace a promyšlená spekulace tímto směrem není vůbec špatný nápad. Zejména ten moment kdy se začne akcie po uvedení na trh prodávat je FOMO výstřel nahoru a pokud by šly zadat LMT sell příkazy a část investice odhodit hned na začátku nemuselo by to být vůbec špatné (v tomto mne mmj. irituje Tastyworks).

Jinak díky za tipy. S tím SKLZ pokud jsi se ho nebál si myslím celkem úspěch. Má to pěkné schody nahoru.

Ze SPAC jsem bral zlehka LGVW a ten je teď obchodován jako BFLY. Pravděpodobně tam bude nějaká chyba, protože vidím jeho cenu na 411 USD a já nakupoval za 19.32 USD. Většinou do toho jdu po jednotkách až desítkách ks, nic velkého.

WPF - budou mergovat s těmito https://alight.com/ a nový ticker bude ALIT. Alit zdá se vlastní Blackstone a je to nějaký provider benefitů pro zaměstnance a podle jejich webu dělají mmj. i výplatní pásky. Něco do toho zkusím zainvestovat a uvidíme jak se jim to povede.

BFT - nad Paysafe jsem váhal. V této oblasti je nicméně poměrně velká konkurence. Uvidíme jak si povede (vždy se dá část odhodit). Stále lepší nakupovat takto prázdnou schránku oscilující někde mezi 10-20 USD než pak za 100 USD někde honit akcii po zmergování.

Hned ze startu WPF i BFT prověřuje několik advokátních kanceláří, ale tohle už beru v USA zpravidla jako folklór.

Edit: Prošel jsem pár dalších SPAC a co říkáte na baterie od ALUS? Budou mergovat s FREYR.

Máš nějaký zajímavý ověřený zdroj informací o nových SPAC, kde už proběhla určitá due diligence? Já už tu lavinu informací z Finance Yahoo, Seekingalpha apod. nedávám. Většina z toho je dost opožděná (pro neplatiče) a skrytá v hromadě balastu. U SPAC je ale až podezřelé jak se na Youtube objeví spousta samozvaných odborníků a začínají provádět různé analýzy. Našel jsem např. https://www.spachero.com/ , https://stockmarketmba.com/listofshellcompanies.php.

Z hlediska dividendových a růstových akcií - brali jste teď někdo něco v poslední době zajímavě oceněného? Já nabírám postupně VZ, PFE a otevřel jsem pozici v PEP. Váhám nad otevřením pozice v CAH, UL a PG.

AAPL, AGFY, AZN, BABA, CAH, CSCO, DG, FB, JNJ, JPM, LMT, MRK, MSFT, PEP, PFE, PLTR, RXT, SPG, V, VZ, WMT
r626
Member

[*] Zasláno 18-2-2021 v 12:57

Nemáte někdo tušení jak se "nahlásit" na odkup akcií? Jsem držitelem Monety nakoupené na Fio a rád bych jí za těch nabízenejch 80Kč prodal :-)
mr.stepka
Junior Member
**

[*] Zasláno 18-2-2021 v 13:51

Já CZ akcie obchoduji přes Patrii a přišla mi "výzva" (e-mail). Pokud bych měl zájem, tak mám vyplnit formulář (2x), jednu kopii poslat s ověřeným podpisem do PPF Banky, druhou bez ověřeného podpisu do Patrie... explicitně mě upozornili na poplatky 0,5 % z transakce (min. 1000, max. 10 000).

V zásadě jenom nasdíleli informace z webu PPF Banky. Podle toho lze postupovat.
r626
Member

[*] Zasláno 18-2-2021 v 14:03

Super, děkuji mrknu se na to..
Mufimufin
Member

[*] Zasláno 19-2-2021 v 15:54

abak: Nějaké další tipy:
SPGS-U (SPGS/U) - SPAC by měl mít dnes IPO, vede ho CEO od SPG (Simon Property Group).
CCVI-U (CCVI/U) - mladší již narozená sestřička CCIV, který vystřelil nedávno tak nahoru

Ještě koukám na TWNI a FACA.

Momentálně hledám nějaké EV SPAC, protože trend je prostě takový.

Jezevec
Junior Member
**

[*] Zasláno 26-2-2021 v 12:21

Co myslíte je dobrý nápad koupit akcie České zbrojovky? případně za jakou cenu?
Dále Caledonia Mining Corporation Plc CMCL, co vy na to?
Poslední dotaz máte někdo koupené ETF fondy, případně jaké?
Děkuji za vaše odpovědi.
eco
Senior Member

info.gif Zasláno 26-2-2021 v 12:49

Citace: Původně zaslal: Jezevec  

Poslední dotaz máte někdo koupené ETF fondy, případně jaké?
Děkuji za vaše odpovědi.

Vanguard FTSE All-World UCITS ETF Distributing

ISIN IE00B3RBWM25

Ladislav
Admin

[*] Zasláno 26-2-2021 v 13:52

Caledonia Mining Corporation Plc CMCL
Malinká firma (183 milionů dolarů) těžící zlato v Zimbabwe je riziko. Akcie je levná s PE PB PS.
https://finance.yahoo.com/quote/CMCL/key-statistics?p=CMCL
r626
Member

[*] Zasláno 27-2-2021 v 12:09

Příběh Exxon, konečně jsem se po roce dostal do zelených čísel- a to jednak díky růstu akcie a ceny ropy v posledních dnech a rovněž díky ředění během celého roku. Je to jedna z mých největších pozic. Mám teď když už je zeleno to alespoň z půlky rozprodat a idealne to pak rozhodit (navýšit pozici) někam jinam, 3M, PG, CEZ, ABBV? Ještě podotýkám že mám malou pozici u Chvronu a nemalou u Shell :-)) Takže ropáků mám až až. Většina těchto firem prochází v současné době transformací na zeleno, ale i tak vidim v horizontu několika let pokles poptávky po ropě a naopak poptávku po něčem jiném (elektřina, vodík)? Pandemie zatím alespoň u nás neustupuje a tak jsou vyhlídky na vyšší poptávku asi v nedohlednu. Tím pádem by možná následoval divi cut a pochopitelně další pád ceny.
Podobně jsem to vyřešil s Walgreens Boots, když jsem ze zazelenal, přesně v den vyhlášení nového CEO, tak jsem to v tom hypu prodal - od té doby je akcie stále v minusu - muže v budoucnu nastat obrat k lepšímu, ale kdo ví co bude..
dalším důvodem proč tohle dělám je redukce pozic, a tak se v mých očích zbavuju neperspektivních firem. - další bude IBM :-)

Takže moje otázka za 3bludistaky zní:
Co s Exxon? Nechat, prodat, koupit jiného ropáka, nebo změnit sektor a dokoupit stávající pozice jinde?
Antoan
Junior Member
**

[*] Zasláno 27-2-2021 v 13:06

Ja som urobil podobne tak s BP, a polovicu predal. Ale druhú si ponechám. Viac ako do ropy dávam do plynu. Čo sa týka situácie v USA a GB tak tam to vyzerá vzhľadom na preočkovanosť na najrýchlejší návrat do nového normálu. :)
Petr
Junior Member
**

[*] Zasláno 27-2-2021 v 17:29

Máš nějaký tip na podnik investující do plynu kromě shellu atd.
jára
Junior Member
**

[*] Zasláno 27-2-2021 v 23:38

Ja v exxon jsem taky a zůstávám v něm.
Protože se transformuje viz tahle akvizice.. otázka zda je to zprávný směr..
https://finance.yahoo.com/news/exxonmobil-chevron-stock-gain...
Na víc jsem v OMV a ta se sand plánuje změnít uplně v chemickou firmu a vodikovou a pro baterky.. trošku mi z ní začínají stát vlasy na hlavě..

Citace: Původně zaslal: r626  
Příběh Exxon, konečně jsem se po roce dostal do zelených čísel- a to jednak díky růstu akcie a ceny ropy v posledních dnech a rovněž díky ředění během celého roku. Je to jedna z mých největších pozic. Mám teď když už je zeleno to alespoň z půlky rozprodat a idealne to pak rozhodit (navýšit pozici) někam jinam, 3M, PG, CEZ, ABBV? Ještě podotýkám že mám malou pozici u Chvronu a nemalou u Shell :-)) Takže ropáků mám až až. Většina těchto firem prochází v současné době transformací na zeleno, ale i tak vidim v horizontu několika let pokles poptávky po ropě a naopak poptávku po něčem jiném (elektřina, vodík)? Pandemie zatím alespoň u nás neustupuje a tak jsou vyhlídky na vyšší poptávku asi v nedohlednu. Tím pádem by možná následoval divi cut a pochopitelně další pád ceny.
Podobně jsem to vyřešil s Walgreens Boots, když jsem ze zazelenal, přesně v den vyhlášení nového CEO, tak jsem to v tom hypu prodal - od té doby je akcie stále v minusu - muže v budoucnu nastat obrat k lepšímu, ale kdo ví co bude..
dalším důvodem proč tohle dělám je redukce pozic, a tak se v mých očích zbavuju neperspektivních firem. - další bude IBM :-)

Takže moje otázka za 3bludistaky zní:
Co s Exxon? Nechat, prodat, koupit jiného ropáka, nebo změnit sektor a dokoupit stávající pozice jinde?
jára
Junior Member
**

[*] Zasláno 28-2-2021 v 00:23

Tady je docela zajimavý článek..

https://burzovnisvet.cz/2021/02/26/nejlepsi-akcie-tezaru-zla...

Citace: Původně zaslal: Ladislav  
Caledonia Mining Corporation Plc CMCL
Malinká firma (183 milionů dolarů) těžící zlato v Zimbabwe je riziko. Akcie je levná s PE PB PS.
https://finance.yahoo.com/quote/CMCL/key-statistics?p=CMCL
Ladislav
Admin

[*] Zasláno 9-3-2021 v 21:53

Kdo nezažil velký krach 2000-2003, nebo nestudoval ocenění akcií, nebo si dělá srandu,
nebo chce lidi na něco nalákat, nebo se snaží manipulovat kurzy nahoru - ale bohužel v malinkém diskusním foru,
ten samozřejmě musí trvrdit, že velký krach už nikdy víc nepřijde a že ceny akcií a kryptoměn porostou do nebe.
Jenže kurzy se nechají manipulovat jen v tom největším diskusním fóru světa, kde je víc jak 100.000 členů.

Corning.png - 13kB
Ladislav
Admin

[*] Zasláno 17-3-2021 v 17:30

Po příštím velkém krachu, co koupit?
Velké dvouleté krachy se asi budou opakovat častěji.
Nebude už mezera 70 let (1929-2000) mezi velkými krachy.
Brzy tedy krachnou předražené akcie na 1/5 až 1/10.
A co na konci velkého krachu levně koupit?
Akcie Coca-Cola, PepsiCo, Mastercard, Tesla, Adobe, Nvidia budou asi i po velkém krachu předražené.
Akcie FAANG mi zůstanou stále nesympatické.
Ale jestli po velkém krachu dosáhnou P/B < 3, P/S < 3, dividendový výnos > 3%, mohl bych koupit akcie Microsoft a Visa.
 Stran:  1  ..  36    38    40  ..  53