Stran:
1
..
36
37
38
39
40
..
78 |
arkyn
Member

|
|
Auta a evropska zvlast jsou hodne nejisty obor. To je kapku loterie, zavisla na tom jak se v nemecku vyspi zelene mozky.
|
|
Mufimufin
Member

|
|
Co říkáte na výsledky Allianz? Pokles se dle mého očekávání konal a ne zrovna malý. Co mne o to více překvapuje je jak mírně poklesla cena akcie.
Myslíte, že to během dne ještě půjde nějak výrazněji dolů, nebo již bylo započteno?
https://finance.yahoo.com/news/allianz-managed-assets-drop-4...
AAPL, AGFY, AZN, BABA, CAH, CSCO, DG, FB, JNJ, JPM, LMT, MRK, MSFT, PEP, PFE, PLTR, RXT, SPG, V, VZ, WMT
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Slai1,
já mám 4 dividendové aristkraty a léta se to nezmění:
Fundamentos: 
AT&T http://finance.yahoo.com/q/ks?s=T+Key+Statistics aristokrat
Johnson & Johnson http://finance.yahoo.com/q/ks?s=JNJ+Key+Statistics aristokrat
Procter & Gamble http://finance.yahoo.com/q/ks?s=PG+Key+Statistics aristokrat
BMW nebo Raytheon 
Když máš 3.000 €, tak kup každou z těch akcií za 1.500 €!
Jestli ale máš o jednom z podniků pochyby a nejsi jistý, zda koupit nebo ne, pak nekupuj!
Allianz a Munich Re jsou 2 nejlepší akcie pojišťoven na světě na doživotní držení pro dividendy. Nehledej pojišťoven v USA, Číně, ani jinde v Evropě.
|
|
Georg
Member

|
|
Finanční ředitel Novák:
ČEZ stále chce prodat rumunská aktiva ještě letos, o využití výnosů z prodeje zatím nerozhodl. Jednou z možností je i mimořádná dividenda, možností
ale existuje celá řada. O využití případných výnosů z prodeje aktiv firma rozhodne až poté, co tyto prostředky obdrží.
Bylo by milé, pokud by přistála pod stromeček mimořádná divi cca 20kč.
AT&T, ČEZ, PM
|
|
TomasV
Member

|
|
Podle mne RTX má mnohem bezpečnější dividendu než BMW.
Investiční strategie:B&H
Portfolio:
ABBV,BAS,BIL,BMT,BMW,CSCO,D,IBE,MMM,MO,MUV2,PEP,PM,PPL,RDSB,T,WFC,XOM,IBM,UL,DIS,SBUX,MSFT,HD,BMY,KHC,PFE,WBD,INTC.
|
|
Jan Mrázek
Junior Member

|
|
Pane Ladislave, jaký máte názor na Banco Santander a Banco Bilbao ?? oboje už mám nějakou dobu a dnes jsou obě banky na +- 52W
low...Přikoupit/Nepřikoupit? Dividendy jsou pozastaveny, ale určitě jen dočasně...
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Peníze by měly být rozloženy na 20-30 akcií rovnoměrně, ale jen při nákupu akcií dát do každé stejně peněz.
Nebo maximálně odlišně 6:6:6:7:7:7 si myslím. I když někdo by si asi dovolil větší rozdíl (3:3:3:4:4:4), nebo by dokonce po zdvojnásobení kurzu z
akcie ubral peníze, čímž by ale snížil platbu dividend.
Když se mi kurz nějakých akcií zdvojnásobil a kurz jiných klesl na polovinu, mají dnes pozice akcií hodnotu 12:12:12:3:3:3. To mi nevadí. Hlavně že
jsem na ně dal při nákupu 6:6:6:6:6:6 peněz. Já bych jen chtěl mít z každé akcie stejné dividendy během roku. 400 €
čistého z každé akcie.
Nejlepší je mít z každé ze 30 akcií po dani 400 € roční dividendy, to
je celkem 12.000 € ročně čistého dividendy. 
Kdo chce jednu akcii přikupovat, protože je víc jak 40% v mínus, měl by později zas peníze ubrat, když bude akcie v plus.
Pokud je nějaká akcie jen 30% v mínus, tak bych ji levně nepřikupoval kvůli snížení průměrného nákupního kurzu.
|
|
Marekkoc
Junior Member

|
|
Nerozumím větě: Pokud je nějaká akcie jen 30% v mínus, tak bych ji levně nepřikupoval kvůli snížení průměrného nákupního kurz, čemu vadí snížení
průměrného nákupního kurzu ? Děkuju. M.
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Snížení průměrného nákupního kurzu slouží k tomu, že akcie hluboko v mínus,
když ji dnes levně přikoupím, už pak nebude tolik v mínus.
Kdybych měl akcie koupené celkem za 1.000 euro dnes 99% v mínus
a přikoupil je dnes podruhé levně za 1.000 euro (dostal bych dnes asi 100x více kusů),
měl bych v nich investováno celkem 2.000 € a s mým průměrným nákupním kurzem bych byl přibližně 50% v mínus.
Kdybych měl akcie koupené celkem za 1.000 euro dnes 50% v mínus
a přikoupil je dnes podruhé levně za 1.000 euro, (dostal bych dnes asi 2x více kusů),
měl bych v nich investováno celkem 2.000 € a s mým průměrným nákupním kurzem bych byl přibližně 25% v mínus.
|
|
Mufimufin
Member

|
|
On to asi myslel tak, že když koupíš za -40% a pak za -30% tak si průměrný nákupní kurz vlastně zvýšíš.
AAPL, AGFY, AZN, BABA, CAH, CSCO, DG, FB, JNJ, JPM, LMT, MRK, MSFT, PEP, PFE, PLTR, RXT, SPG, V, VZ, WMT
|
|
Marekkoc
Junior Member

|
|
A teď je otázka při jak velkém procentuelním propadu oproti nákupu se oplatí přikoupit akcii. Marek
|
|
Mufimufin
Member

|
|
Padla tady od abaka zmínka o MMM - jeho cílová cena byla překonaná. Jak to s touhle akcií nyní vidíte? Zvažuji přikoupení, ale jelikož je v poklesu
stále vyčkávám.
|
|
Ladislav
Admin

|
|
'''Při jak velkém procentuelním propadu oproti nákupu se oplatí přikoupit akcii.'"
Když mám akcii víc jak 40% v mínus, rád bych ji přikoupil,
kdybych měl peníze a nevěděl, kam s nimi.
Bohužel, já nechávám akcie jakkoliv hluboko v mínus, protože když mi dividendy přinesou 1.000 € na konto,
hned kupuju akcie, které chci mít nakoupeny celkem za 6.000 nebo 7.000 €
a na akcie hluboko v mínus mi většinou peníze nezbydou.
Však jednou přijde asi čas, kdy budu mít všech 30 akcií koupeno za 6.000 nebo 7.000 €.
|
|
Marekkoc
Junior Member

|
|
Přemýšlím zda něco ještě dokoupit nebo začít ředit, zejména Wells Fargo, která je vyklesaná.
Portfolio:
ALV,BAS, BNS,ENB,IBE,KHC,MAIN,MUV2,O,RDSB,RTX,STOR,T,WBA,WFC,WPC
|
|
Marekkoc
Junior Member

|
|
Chci se zeptat jak snášíte propady v investicích např. u WFC mám téměř 30 procent.
|
|
Mufimufin
Member

|
|
Tady jsou asi důvody toho poklesu WFC (mmj.) https://finance.yahoo.com/news/shareholder-alert-pomerantz-l... Já šel raději do BAC. Řešili jsme to tady http://forum.nr1a.com/viewthread.php?tid=4&goto=search&a... . Pokukuji teď po BNS, ale ještě nemám pokryty jiné sektory.
|
|
Diforce
Junior Member

|
|
A nebo WFC takhle vytrvale klesa protoze je to dalsi vec co Buffet dava pryc?
|
|
Mufimufin
Member

|
|
To bude spíše tím, že dnes klesá prostě všechno. Nevím na co se dívat dřív.
Jen ten USD pořád ne a ne klesnout. Potřeboval bych nakoupit.
|
|
Ladislav
Admin

|
|
''''Chci se zeptat jak snášíte propady v investicích např. u WFC mám téměř 30 procent.''''
Propady snesu jen -99%. Pak ještě mohu levně přikoupit.
Propad -100% na nulu by byl ošklivý, pak nelze už levně přikoupit.
Ovšem na akcii kleslou 99% pod maximum by se měl člověk zlobit.
A jakmile byla přikoupena a dostala se do plus 1%, tak hned prodat.
|
|
Marekkoc
Junior Member

|
|
Jsem zacatecnik a ta cervena castka cca 12 procent minus mi nedela ulpne dobre, uz jsem mel nutkani prodat, ale odolal jsem.
|
|
Slai1
Junior Member

|
|
Wells Fargo som prikupil za 4000€ a on si klesne o 10%. To ma ale nerozhadze pretoze viem ze cena je pekne dole a pekonala 52w dno.
Takze az zase niekedy zacne rast, bude sa krasne pozerat na prichadzajuce dividendy a plusovu hodnotu kurzu.
|
|
roberto marconi
Member

|
|
Chlapci chlapci...minus 12%? minus 10%?? pockejte az budete mit na nekterych titulech -70% atp. To jsou momenty, kdy se ukaze, zdali jste ready na
vybehnuti z krysiho zavodu.
A baj de vej, neni ten pokles prilezitosti k nakupu? U podniku, kterym prilis nekodi konkurence, dlouhodobe zvysuji prodeje, zisk a dividend??
Podniku, jejichz vyrobky nebo sluzby potrebujeme kazdodenne?? Nevim nevim…
B&H2012 nikdy neprodal, jedine prikoupil a investoval z chudeho platu autora divadelnich her. Po 46 letech investovani a neprodavani mu to haze
bratru 600-700kolku v usd rocne.
Toz tak.
|
|
arkyn
Member

|
|
Vcera jsem pokusne drobne koupil WFC a jako obvykle po nakupu nasleduje pokles.
|
|
Mufimufin
Member

|
|
Já mám u RTX průměrnou nákupku 61,67 a teď jsem někde pod 54 USD. Taky mně to lehce štve. WBA rovněž vyklesalo.
Co mně ale štve nejvíc je kurz USD, který ne a ne jít dolů.
|
|
Jan Mrázek
Junior Member

|
|
z jakýho důvodu tady všichní kupují RTX ?? velký potenciál do budoucna?
|
|
Stran:
1
..
36
37
38
39
40
..
78 |