Diskusni forum pro akcie a investice diskuse jak investovat do akcii
Diskusní fórum akcie a burza
Nepřihlášen [Přihlásit - Registrovat]
Dolů

Tisková verze  
 Stran:  1  ..  38    40    42  ..  78
Autor: Předmět: Akcie na stálo pro dividendy
Mufimufin
Member

[*] Zasláno 27-5-2020 v 19:51

Dnes jsem si dal tu práci a projel přes Finviz screener s určitými parametry firmy, které by mohly dávat aktuálně potenciál. Neřešil jsem v tomto případě jak moc jsou ještě vyklesané.

Co si myslíte o těchto 3 tickerech?
STLD
SNA
RIO

JNJ - při jakém poklesu by se podle vás mohlo vyplatit vzít? Spočítal jsem si vnitřní hodnotu a není to zase takový extrém, byť bych samozřejmě byl radši za větší rezervu. Je to slušně diverzifikovaná akcie, resp. není to zdaleka jen nějaká farmačka. Trošku nám to teď klesá.

Příp. máte aktuálně nějaké tipy na to co třeba vy sledujete a rádi by jste nakoupili?

AAPL, AGFY, AZN, BABA, CAH, CSCO, DG, FB, JNJ, JPM, LMT, MRK, MSFT, PEP, PFE, PLTR, RXT, SPG, V, VZ, WMT
Profil uživatele Všechny příspěvky od uživatele
michal.holik
Member

[*] Zasláno 28-5-2020 v 07:02

Citace: Původně zaslal: Mufimufin  
Dnes jsem si dal tu práci a projel přes Finviz screener s určitými parametry firmy, které by mohly dávat aktuálně potenciál. Neřešil jsem v tomto případě jak moc jsou ještě vyklesané.

Co si myslíte o těchto 3 tickerech?
STLD
SNA
RIO

JNJ - při jakém poklesu by se podle vás mohlo vyplatit vzít? Spočítal jsem si vnitřní hodnotu a není to zase takový extrém, byť bych samozřejmě byl radši za větší rezervu. Je to slušně diverzifikovaná akcie, resp. není to zdaleka jen nějaká farmačka. Trošku nám to teď klesá.

Příp. máte aktuálně nějaké tipy na to co třeba vy sledujete a rádi by jste nakoupili?

Zdar, já bych JNJ nad 135 nebral. Ideálně pod 130.

<<< DIVIDENDOVÉ PORTFOLIO /// YOC celého ptf cca 4,5 % /// 1y DGR celého ptf cca 8,5 % >>>
Energy ________________ ---aktuálně nic---
Industrials ___________ MMM, RTX
CyclicalConsGoods _____ MCD
NonCyclicalConsGoods __ PEP, PG
Tobacco _______________ MO, PM
Financials ____________ MA, V
BDCs __________________ MAIN, ARCC, CSWC, GAIN
mREITs ________________ NRZ, ABR
Healthcare ____________ JNJ, PFE, ABBV
Technology ____________ MSFT, CSCO, INTC, AAPL
Telecommunications ____ T
Utilities _____________ NEE, DUK
eREITs ________________ O, OHI, WPC, NNN, STOR, AMT
minarjo
Member

[*] Zasláno 28-5-2020 v 09:50

Kdo si koupil akcie RTX u brokera Degiro na déle na dividendy (tak jako já), nebo kdo to zvažuje, měl by své rozhodnutí přehodnotit kvůli daním. Více v tomto mém textu z vlákna Broker
Mufimufin
Member

[*] Zasláno 28-5-2020 v 10:20

Citace: Původně zaslal: michal.holik  

Zdar, já bych JNJ nad 135 nebral. Ideálně pod 130.

Díky.

Máte někdo, nebo zvažujete i ty zbylé tickery?

STLD
SNA
RIO

AAPL, AGFY, AZN, BABA, CAH, CSCO, DG, FB, JNJ, JPM, LMT, MRK, MSFT, PEP, PFE, PLTR, RXT, SPG, V, VZ, WMT
bulinak
Member

[*] Zasláno 28-5-2020 v 10:28

Zvažuji RIO na 45$

stavím zoo...
Profil uživatele Web uživatele Všechny příspěvky od uživatele
Mufimufin
Member

[*] Zasláno 28-5-2020 v 10:42

Bohužel už vystoupalo a otázka jestli se vrátí. Kdyby toho kleslo více, tak zase mezi ostatními už to RIO nemusí být tolik zajímavé :-/. Navíc je tam zdá se nějaké propojení s Čínou. Otázka jestli se toho U.S. napětí s Čínou nějak dotkne.

Třeba to STLD a SNA by na tom fundamentálně mělo být lépe. Nemáte/nezvažujete někdo?

Wiki
Member

[*] Zasláno 28-5-2020 v 13:05

Snap-on Incorporated (SNA) zde nedávno uváděl Abak. Zvažoval jsem ji jako alternativu namísto nákupu automobilky, protože diagnostikovat se budou auta pořád i při krizi (čím míň se budou prodávat nová, tím více se budou opravovat stará). Jak krize ustupuje jsem záměr odložil a včerejškem jsem nákupy (zatím) ukončil. Posledním nakoupeným titulem je ViacomCBS Inc. (VIAC), je dost podhodnocený a tím, jak se rozjíždí sportovní sezóna má velký potenciál pro růst.
Mufimufin
Member

[*] Zasláno 28-5-2020 v 13:54

Díky za upozornění. Psal o tom spíše jako o spekulaci. Teď jsem si to našel. Obecně SNA nevypadá ani teď vyloženě zle. Jistý si tím ale nejsem.

Jinak ten HD co zmínil když se na to podívám zpětně by bylo nakoupit celkem výhra.

Ceny akcií se od té doby dost změnily směrem vzhůru, tak řeším co ještě vypadá zajímavě.

Na VIAC jsem se zrovna včera taky díval. Přišlo mi ale, že cena akcie šla o něco dolů už před koronou.

Dominik
Junior Member
**

[*] Zasláno 29-5-2020 v 22:29

Čo hovoríte na Energy Transfer (ET)? Momentálne s DVD 15%.
Ladislav
Admin

[*] Zasláno 30-5-2020 v 07:42

Když na konci krachu akcie webstránky ukazují výnos dividendy 15%, zdá se to šéfům podniku hloupé,
platit tak vysokou dividendu těm, kdo právě akcie koupili a zapomenou na ty akcionáře, kteří mají akcie už několik let a jsou hluboko v mínus a malý výnos dividendy,
tedy se často zkrátí dividenda na 1/3.
Těžko se hledá zadlužení firmy Energy Transfer (ET), ale asi je tam cizí kapitál : vlastní kapitál = 77:21.
Tedy cizí kapitál je 3,5x vyšší než vlastní kapitál a to je příliš vysoké zadlužení.
Akcie je levná s P/S P/B P/E.

et.png - 13kB Energy Transfer (ET)
Stanislav
Senior Member

[*] Zasláno 31-5-2020 v 15:43

O víkendu jsem ochutnal Stella Artois v plechu a musím uznat, že je to velice dobře pitelné pivo. Anheuser-Busch InBev se bude v mém ptf zajisté dobře vyjímat a kupní cena do 50 USD bude velice pytelná. Nakrmím s ní pytel, jen co se do něj vejde. Je mnohdy lépe se seznámit u akcie i s jeho produkty, abych na vlastní kůži zažil jeho blahodárné účinky.

AT&T, Citigroup, British American Tobacco ADR, CenturyLink, PPL, Macy's, RDS.B ADR, WFC
Jan Mrázek
Junior Member
**

[*] Zasláno 31-5-2020 v 22:01

Citace: Původně zaslal: Dominik  
Čo hovoríte na Energy Transfer (ET)? Momentálne s DVD 15%.

ET mám ted v +80% chtěl jsem to držet na stálo a pobírat gigantickou dividentu. Mám tam DY cca 22%....dividendu zachovali...ale bohužel je to LP společnost a na Degiru už se nedá koupit a budu jí muset prodat do 1.12.2020 nebo to udělá Degiro za mě. tak snad do prosince jeste pořádně vyleze. Jo a hlavní mínus je, že dividendy chodí zdaněný 39% protože je to LP firma.
Ladislav
Admin

[*] Zasláno 1-6-2020 v 07:45

Zase holandské Degiro ubližuje českým akcionářům.
Až těch stížností bude moc, snad lidé přestěhují akcie na Fio.cz
a konto u Degiro zruší.

Ladislav
Admin

[*] Zasláno 1-6-2020 v 08:22

bmw-m2-cs.jpg - 640kB

Už mnoho let mi policajti sedící v BMW nedali pokutu za dopravní přestupek (jízda na červenou, bez brýlí, příliš rychle,
nepřipoután) a už mnoho let dělá Daimler samé ošklivé karoserie a Volkswagen podvádí řidiče i akcionáře
a už mnoho let mám akcie BMW kvůli dividendám na stálo.
A proto nemám už žádný důvod auta BMW nenávidět.
Naopak, dnes jsou pro mne auta BMW nejvíce sympatická ze všech aut světa a mohu jim dělat reklamu.
A tak je to i s akciemi BMW. Ty jsou pro mne už léta jediné akcie ze všech autoakcií světa,
které se mohou držet doživotně kvůli dividendám jako důchod. I když jsou některý rok dividendy sníženy.

Na obrázku je nový sympatický model BMW M2 na benzin i na urin :) a elektriku, který má výkon 300 KW
a i přesto, že má jen dvoje dveře, mají lidé v zadní řadě dost místa pro nohy a hlavu, pokud neměří 2 metry.
Já jezdím ale vlakem a 10 km daleko chodím pěšky.

BMW-M2.jpg - 140kB

Mufimufin
Member

[*] Zasláno 3-6-2020 v 11:59

Co říkáte na RGA za tuhle cenu? Vydali 6,1 M akcií a cena klesla poměrně výrazně dolů.

Marekkoc
Junior Member
**

[*] Zasláno 3-6-2020 v 13:53

Zdravím všechny, rád bych moje portfolio doplnil o nějakou firmu, uvažuji BHP GROUP, British American Tobacco a BMW.
Zatím se přikláním k BHP GROUP.

PORTFOLIO:
BANK OF NOVA SCOTIA, ENBRIDGE, IBERDROLA, KRAFT HEINZ CO, MAIN STREET CAPITAL, MUENCHENER RUECKVER,
REALTY INCOME, ROYAL DUTCH SHELL B, RAYTHEON TECHNOLOGIES, STORE CAPITAL, AT&T, WALGREENS BOOTS ALLIANCE,
WELLS FARGO, Pfizer, ARCHER-DANIELS-MIDLAND CO, WP CAREY, MITSUBISHI CORP, ALLIANZ, BASF
Pomah
Junior Member
**

[*] Zasláno 3-6-2020 v 15:26

Zdravím všechny,

investuji od konce roku 2018, paradoxně největší nákupy jsem provedl koncem roku 2019 a začátkem roku 2020, kdybych býval tušil co příjde, nicméně zajímalo by mě, jak jste na tom s aktuálním % zhodnocením svých pozic i se započtenou obdrženou dividendou za celou dobu vy, níže posílám svoji situaci, budu rád, když ostatní budou sdílet svoje :). Jako svoji největší chybu považuji nákup Vermilion Energy, bohužel jsem byl "chamtivej" a vyhlídka každoměsíční dividendy a zhodnocení cca 10% bylo lákavé. Jinak ale žádného jiného nákupu nelituji, ačkoliv pozice RDSA se zkrácenou dividendou taky trochu bolí. I přes to, že VET nevyplácí žádnou dividendu, RDSA jí stáhlo na polovinu, SAN zatím moc nevím, ale u něho zatím s DIV počítam, tak mám výkonost 4,5% za rok. Nevím jestli je to hodně nebo, málo, ale vzhledem k tomu, čím si teď to portfolio prošlo, jsem celkem spokojenej.

Ticker / Zhodnocení Akcie s DIV

T/ -3,53%
BMWD/ -13,07%
AMS:RDSA/ -30,38%
FRA:BIL/ 3,10%
KHC/ 1,44%
DLR/ 20,79%
XOM/ -23,40%
FRA:BAS/ -19,05%
ENB/ -13,43%
VET/ -63,94%
SAN/ -38,00%
WFC/ -31,32%
PFE/ 2,80%
Ladislav
Admin

[*] Zasláno 3-6-2020 v 16:42

Každý člověk neprozradí, kolik procent má kterou akcii v mínus.
Protože zemědělci a daytraders a lidé nevzdělaní budou navrhovat, nechat všechny uspořené miliony korun na kontě,
být bez akcií.
Těžké je také oznámit performanci, když člověk oznamuje stále, že se dívá na jeho plus a mínus u každé akcie
jen na Silvestra.
A kdyby každý oznámil u každé jeho akcie plus a mínus, a nemá všechny akcie v plus, pak by utrpěla jeho pověst a sláva. Guru by byl považován za nešiku.
Já mám možná akcie Johnson a Johnson dnes 200% v plus a asi mám nějakou španělskou nebo britskou banku 50%
v mínus. Ale přikupovat každou akcii chci až za 7 let, roku 2027 a pak třeba budou všechny akcie v plus.
Kdo však akcie nikdy nechce prodat a koupil je jen pro dividendy, ten by měl oznamovat jen, že dostal 2019 o 30% víc
peněz z dividend než 2018 a to je moje performance.

Berg-Bahn-Aktien.jpg - 143kB

danno
Junior Member
**

[*] Zasláno 3-6-2020 v 18:54

Dneska som lepil dlazbu na terasu, a pozeram ze lepidlo vyraba BASF. Co ma velmi potesilo, kedze uz tyzden vlastnim ich akcie. Ku dnesnemu dnu su 10% v pluse. A dalsia vyborna vec ze 23.6 2020 dostanem od BASF prvu dividendu.
Ladislav
Admin

[*] Zasláno 4-6-2020 v 07:14

Já bych si rád sednul občas na lavičku v zahradě pojišťovny Munich Re,
když chodím mockrát během roku okolo.
To mi ale není dovoleno, i když mi kus pojišťovny za 7.039 € patří.

michal.holik
Member

[*] Zasláno 4-6-2020 v 07:40

Citace: Původně zaslal: Mufimufin  
Co říkáte na RGA za tuhle cenu? Vydali 6,1 M akcií a cena klesla poměrně výrazně dolů.

Neodpovídá náhodou pokles ceny za kus právě tomu, že je větší počet akcií? ;-) Obvykle to tak je (dilution)

Citace: Původně zaslal: Marekkoc  
Zdravím všechny, rád bych moje portfolio doplnil o nějakou firmu, uvažuji BHP GROUP, British American Tobacco a BMW.
Zatím se přikláním k BHP GROUP.

Proč bys teď dobrovolně kupoval automobilku a navíc evropskou? Že ty sám nejsi řidič, že? Evropský automobilky jdou do háje.
Cigára se asi budou kouřit furt.
Jak se bude vyvíjet cena komodit, to nechám na analýzu někomu jinému.

Citace: Původně zaslal: Pomah  
Zdravím všechny,

investuji od konce roku 2018, paradoxně největší nákupy jsem provedl koncem roku 2019 a začátkem roku 2020, kdybych býval tušil co příjde, nicméně zajímalo by mě, jak jste na tom s aktuálním % zhodnocením svých pozic i se započtenou obdrženou dividendou za celou dobu vy, níže posílám svoji situaci, budu rád, když ostatní budou sdílet svoje :). Jako svoji největší chybu považuji nákup Vermilion Energy, bohužel jsem byl "chamtivej" a vyhlídka každoměsíční dividendy a zhodnocení cca 10% bylo lákavé. Jinak ale žádného jiného nákupu nelituji, ačkoliv pozice RDSA se zkrácenou dividendou taky trochu bolí. I přes to, že VET nevyplácí žádnou dividendu, RDSA jí stáhlo na polovinu, SAN zatím moc nevím, ale u něho zatím s DIV počítam, tak mám výkonost 4,5% za rok. Nevím jestli je to hodně nebo, málo, ale vzhledem k tomu, čím si teď to portfolio prošlo, jsem celkem spokojenej.

Za deset dvacet let ti to bude totálně šumák ;-) Každý tady máme nějaký nákup co nevyšel a taky takový, který vyšel nad očekávání dobře.
Nech to odležet, raduj se z dividend ;-)

<<< DIVIDENDOVÉ PORTFOLIO /// YOC celého ptf cca 4,5 % /// 1y DGR celého ptf cca 8,5 % >>>
Energy ________________ ---aktuálně nic---
Industrials ___________ MMM, RTX
CyclicalConsGoods _____ MCD
NonCyclicalConsGoods __ PEP, PG
Tobacco _______________ MO, PM
Financials ____________ MA, V
BDCs __________________ MAIN, ARCC, CSWC, GAIN
mREITs ________________ NRZ, ABR
Healthcare ____________ JNJ, PFE, ABBV
Technology ____________ MSFT, CSCO, INTC, AAPL
Telecommunications ____ T
Utilities _____________ NEE, DUK
eREITs ________________ O, OHI, WPC, NNN, STOR, AMT
r626
Member

[*] Zasláno 4-6-2020 v 11:37

Kouřit se bude furt je stejně silnej argument jako ze autama se bude jezdit furt.
Upřímně nevidím rozdíl v tom proč by PM měl fungovat a BMW ne :-)
arkyn
Member

[*] Zasláno 4-6-2020 v 11:49

Citace: Původně zaslal: r626  
Kouřit se bude furt je stejně silnej argument jako ze autama se bude jezdit furt.

Cigaretu vykouříš a koupíš si další. Netvoří se zde zásoby a neodkládá se spotřeba.

Auto takto spotřební není, nemusíš jej měnit v nějakém cyklu. I když si standardně řekneš že měníš auto po 5ti letech, tak nemusíš, klidně můžeš o rok nebo dva počkat více, nebo na vyšší nájezd. A toto se reálně děje. Nejen u soukromníků. Jedním z prvních bodů v řadě firem u coronavirové krize bylo zastavení obnovy vozového parku. Proto automobilky i přes přerušení výroby mají na skladě hafo neprodaných aut.

Zároveň auto v evropě nevíš jaké bude politiky tolerované, bude to ještě benzín a diesel, nebo si máš koupit superdrahé elektroauto, anebo máš počkat na šrotovné z německa? To vše odkládá nákup aut v letošním roce.

Zároveň automobilky mají jasně dané jaké pokuty budou platit pokud budou mít emise, další faktor proč bych do nich nešel. Paradoxně, kdyby se zákazníci svobodně rozhodli a všichni koupili benzíny a diesely, a nikoliv elektroauta, tak automobilky zaplatí obří pokuty a se ziskem se automobilky mohou rozloučit.
TomasV
Member

[*] Zasláno 4-6-2020 v 11:50

Citace: Původně zaslal: r626  

Rozdíl je v tom ,že BMW má provozní marže kolem 3 procent z důvodu elektrizace a PM kolem 40 procent.Kdo asi ma větší šanci ,že přežije?

Investiční strategie:B&H
Portfolio:
ABBV,BAS,BIL,BMT,BMW,CSCO,D,IBE,MMM,MO,MUV2,PEP,PM,PPL,RDSB,T,WFC,XOM,IBM,UL,DIS,SBUX,MSFT,HD,BMY,KHC,PFE,WBD,INTC.
Diforce
Junior Member
**

[*] Zasláno 4-6-2020 v 13:03

Pratele,uz mam temer zainvestovano a jeste me zbyva cash na 1-2 pozice.
Vzhledem k tomu ze vetsinu mam US a trosku Euro tak bych chtel neco v GBP.
Bohuzel uz me prijde vsechno docela drahe a dlouhodobe moc neverim tabaku ani rope takze jedine co me napada je Glaxo Smith.Jeste jsem koukal na Unilever ale jejich znackam moc neverim ze porostou.

Co by jste koupili vy jako prvni GB akcii?Dekuji
 Stran:  1  ..  38    40    42  ..  78