Stran:
1
..
45
46
47
48
49
..
78 |
michal.holik
Member

|
|
Citace: Původně zaslal: TomasV  | Citace: Původně zaslal: Stanislav  | U Téčka přece meziročně klesl zisk a stejně je to i s obratem. Budeme moc rádi, když bude zachována dividenda, z které se dají pořizovat další
levnější nákupy. Zrovna včera jsem četl, jak nějaký analytický hlupák radí firmě, aby snížili dividendu. Pokud by k tomu došlo pouze přechodně, tak by
se to dalo i pochopit, protože konkurenční firmy nejsou tak zadlužené, a proto se jejich kurzy vyvíjejí příznivěji na trhu. |
Zatím bych se o dividendu nebál:
Free cash flow of $7.6 billion; total dividend payout ratio of 49%. |
Souhlas s Tomášem. FCF perfektní, FCF výplatní poměr s rezervou.
Zase snížili pěkně dluh. Hodně utrpěla sekce Warner, ale to se dalo čekat.
Za mě je T pod $30/kus velmi pěkná cena
<<< DIVIDENDOVÉ PORTFOLIO /// YOC celého ptf cca 4,5 % /// 1y DGR celého ptf cca 8,5 %
>>>
Energy ________________ ---aktuálně nic---
Industrials ___________ MMM, RTX
CyclicalConsGoods _____ MCD
NonCyclicalConsGoods __ PEP, PG
Tobacco _______________ MO, PM
Financials ____________ MA, V
BDCs __________________ MAIN, ARCC, CSWC,
GAIN
mREITs ________________ NRZ, ABR
Healthcare ____________ JNJ, PFE, ABBV
Technology ____________ MSFT, CSCO, INTC,
AAPL
Telecommunications ____ T
Utilities _____________ NEE, DUK
eREITs ________________ O, OHI, WPC, NNN,
STOR, AMT
|
|
Marekkoc
Junior Member

|
|
Zdravím, mám portfolio o 21 akciích, a hledám další k nakoupení co říkáte na Vodafone a Tesco PL.
Díky moc. Marek
|
|
Ladislav
Admin

|
|
1) Rada bude snadnější, když vyjmenuješ celým jménem a bez tickeru všech tvých 21 akcií.
2) Tesku může škodit Aldi a Lidl. Ale snad se Tesco uzdraví. Já mám akcie Tesco také.
Vodafone může být poněkud nemocný nebo zadlužený nebo bez slušného růstu tržby.
Člověk z Čech by se měl u telekom spokojit s akciemi ATaT.
Člověk z Němec koupí také D.Telekom, která má dividendy nezdaněné, když se akcie nikdy neprodají.
Akcie Vodafone, Verizon, Telefónica nejsou potřeba.
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Veliký nákup akcií Raytheon = RTX už je nedaleko.
Jestli dnes v 16.00 hodin bude akcie kleslá a vypadat to na konec poklesu,
do 20. hodiny koupím Raytheon za víc než 1.070 €.
Jestli akcie bude klesat až do 20. hodiny, nebo naopak od 15.30 bude akcie celé odpoledne dražší než včera,
pak s velikým nákupem za 1.070 € počkám na jiný den.
Dnes odpoledne má totiž Raytheon hlásit ošklivý pokles tržby ve 2. kvartálu.
A kde ten neřád koupím? Na německém neburzovním trhu Tradegate nebo na burze Xetra.
Tento nákup dělá jen 1/6 z mých nákupů Raytheonu. Během letošního roku a příštího roku chci mít akcii
koupenou za 6.000 €. A kupuju tu akcii na dispokredit pod 2.800 €. Budu zadlužen déle než rok s úrokem jako prase.
Jenže já chci mít akcii koupenou ihned, ne až za 2 roky z poloviny peněz z dividend a nechci vyjednávat kredit
na 2 roky s hezkým úrokem 2,5%. A tak přetáhnu konto až do 2.800 € s ošklivým úrokem = dispokredit.
https://www.finanznachrichten.de/nachrichten-aktien/raytheon...
http://finance.yahoo.com/q/ks?s=RTX+Key+Statistics
https://www.comdirect.de/inf/aktien/US9130171096?ID_NOTATION...
|
|
Marekkoc
Junior Member

|
|
Rád bych přidal do portfolia jednu perspektivní akcii:
Mých 21 akcií:
ARCHER-DANIELS-MIDLAND, ALLIANZ SE, BASF SE, BHP GROUP, ENBRIDGE, BANK OF NOVA SCOTIA, IBERDROLA,
KRAFT HEINZ CO, MAIN STREET CAPITAL, MITSUBISHI CORP, MUENCHENER RUECKVER AG, REALTY INCOME CORP, PFIZER, ROYAL DUTCH SHELL, STORE CAPITAL CORP,
ATT,WALGREENS BOOTS ALLIANCE, WELLS FARGO, WP CAREY.
|
|
Pavel2000
Junior Member

|
|
Citace: Původně zaslal: Ladislav  | Velikánský nákup akcií Raytheon = RTX už je nedaleko.
Jestli dnes v 16.00 hodin bude akcie kleslá a vypadat to na konec poklesu,
do 20. hodiny koupím Raytheon za víc než 1.070 €.
Jestli akcie bude klesat až do 20. hodiny, nebo naopak od 15.30 bude akcie celé odpoledne dražší než včera,
pak s velikánským nákupem za 1.070 € počkám na jiný den.
Dnes odpoledne má totiž Raytheon hlásit ošklivý pokles tržby ve 2. kvartálu.
A kde ten neřád koupím? Na německém neburzovním trhu Tradegate nebo na burze Xetra.
Tento nákup dělá jen 1/6 z mých nákupů Raytheonu. Během letošního roku a příštího roku chci mít akcii
koupenou za 6.000 €. A kupuju tu akcii na dispokredit pod 2.800 €. Budu zadlužen déle než rok s úrokem jako prase.
Jenže já chci mít akcii koupenou ihned, ne až za 2 roky z poloviny peněz z dividend a nechci vyjednávat kredit
na 2 roky s hezkým úrokem 2,5%. A tak přetáhnu konto až do 2.800 € s ošklivým úrokem = dispokredit.
https://www.finanznachrichten.de/nachrichten-aktien/raytheon...
http://finance.yahoo.com/q/ks?s=RTX+Key+Statistics
https://www.comdirect.de/inf/aktien/US9130171096?ID_NOTATION...
|
Q2 výsledky Raytheon jsou dobré a předčily očekávání, takže akcie dnes spíš prudce poroste...
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Akcie Raytheon Technologies Corp. - RTX stoupla 2,3% v premarket obchodování v úterý, poté, co tento letecký a obranný podnik hlásil za druhé
čtvrtletí zisk a tržbu, které porazily očekávání.
Společnost se proti období před rokem dostala letos na čistou ztrátu 3,84
miliardy dolarů, čili 2,55 dolaru na akcii, z čistého příjmu ve výši 1,90 miliardy dolarů, čili 2,20 dolaru na akcii vloni.
S výjimkou jednorázových položek, jako jsou jednorázové poplatky a úpravy akvizičního účetnictví, se upravený zisk na akcii dostal na 40 centů, což je
více než konsensus ve výši 13 centů.
Tržby vzrostly o 24% na 14,06 miliardy dolarů, nad konsensus 13,46 miliardy
dolarů.
Mezi segmenty společnosti Raytheon klesly tržby společnosti Collins Aerospace o 36 % na 4,20 miliardy dolarů, což je více než konsensus ve výši 3,56
miliardy dolarů-
Tržby společnosti Pratt & Whitney klesly o 32 % na 3,49 miliardy usd, ale překonaly očekávání 3,25 miliardy dolarů.
Raytheon Missiles & Defense tržby byly 3,59 miliardy dolarů při očekávání 3,90 miliardy dolarů.
Raytheon Intelligence & Space tržby byly 3,31 miliardy dolarů při očekávání 3,54 miliardy dolarů.
Akcie RTX klesla za rok o 30,8% až do pondělí, zatímco index Dow Jones
Industrial Average DJIA klesl o 6,9%.
Tak nevím, jak mohly být letošní 2. kvartál tržby o 24% vyšší než vloni, když ve všech segmentech tržby klesly.
A dosažené 14,06 md. nejsou o 24% vyšší než očekávané 13,46 md. Tak nevím, kde se růst tržby 24% vzal.
Asi lžou jak Wirecard. 
Shares of Raytheon Technologies Corp. - RTX rallied 2.3% in premarket trading Tuesday, after the aerospace and defense company reported
second-quarter profit and revenue that beat expectations, as a "good performance" in its defense business offset challenges in commercial aerospace.
The company swung to a net loss of $3.84 billion, or $2.55 a share, from net income of $1.90 billion, or $2.20 a share, in the year-ago period.
Excluding non-recurring items, such as one-time charges and acquisition accounting adjustments, adjusted earnings per share came to 40 cents, above
the FactSet consensus of 13 cents.
Sales rose 24% to $14.06 billion, above the FactSet consensus of $13.46 billion.
Among Raytheon's business segments, Collins Aerospace sales fell 36% to $4.20 billion, above the FactSet consensus of $3.56 billion;
Pratt & Whitney sales dropped 32% to $3.49 billion but beat expectations of $3.25 billion;
Raytheon Missiles & Defense sales were $3.59 billion to miss expectations of $3.90 billion;
Raytheon Intelligence & Space sales were $3.31 billion to miss expectations of $3.54 billion.
The stock has tumbled 30.8% year to date through Monday, while the Dow Jones Industrial Average DJIA has declined 6.9%.
|
|
Ladislav
Admin

|
|
''''Rád bych přidal do portfolia jednu perspektivní akcii:
Mých 21 akcií:
ARCHER-DANIELS-MIDLAND, ALLIANZ SE, BASF SE, BHP GROUP, ENBRIDGE, BANK OF NOVA SCOTIA, IBERDROLA,
KRAFT HEINZ CO, MAIN STREET CAPITAL, MITSUBISHI CORP, MUENCHENER RUECKVER AG, REALTY INCOME CORP, PFIZER, ROYAL DUTCH SHELL, STORE CAPITAL CORP,
ATT,WALGREENS BOOTS ALLIANCE, WELLS FARGO, WP CAREY.''''
Do památníčku napsal Marek Koc
Výhodně oceněné dividendové blue chip akcie:
AT&T, Kraft Heinz, Raytheon Technologies, Walgreens Boots Alliance, Wells Fargo, Allianz, BASF, BMW, D. Telekom, Munich Re, Siemens, AB Inbev,
Iberdrola, BHP Group, British American Tobacco, HSBC, Royal Dutch Shell, Sanofi, Bank of Nova Scotia, Enbridge, Mitsubishi Corp.
Můžeš koupit: Sanofi, BMW, Siemens, Raytheon
Technologies, AB InBev
a nejlépe British American Tobacco.
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Včera jsem přikoupil Raytheon s kurzem 52,00 €.
Další přikoupení Raytheonu by mělo být někdy od konce října do Silvestra.
Záleží na tom, kdy bude kurz pod 63 $ a dividendový výnos nad 3%.
Jestli ale bude celý listopad a prosinec kurz nad 63 $, pak nevím co dělat.
Jediná možnost je, že příští rok se zvedne dividenda o tolik procent, kolik se zvedne kurz nad 63 $.
Mé investice od 2020 do 2004
Bank of Nova Scotia ... Kanada ... CA0641491075 ..... už investováno 3.000 € ... později bude 7.000 € ... dividenda > 5%
Enbridge Inc. ... Kanada ... CA29250N1050 ............... už investováno 3.000 € ... později bude 7.000 € ... dividenda > 5%
Mitsubishi Corp. ... Japonsko ... JP3898400001 .......... už investováno 3.000 € ... později bude 7.000 € ... dividenda > 5%
Walgreens Boots Alliance ... USA ... US9314271084 ... už investováno 2.000 € ... později bude 6.000 € ... dividenda < 5%
Raytheon Technologies ... USA ... US9130171096 ...... už investováno 2.000 € ... později bude 6.000 € ...
dividenda < 5%
A z toho ''později bude'' plyne ............................................. během 4-5 let ještě investovat 20.000 €
|
|
DavidC
Junior Member

|
|
Čekám na zprovoznění účtu u Lynxu, které by mělo proběhnout v následujících dnech, max do konce tohoto týdne. K již vlastněným akciím AT&T, Wells
Fargo a Royal Dutch Shell ADR plánuji přikoupit 4 další tituly:
1. British American Tobacco na NYSE
2. Omega healthcare nebo Wallgreens Boots Alliance
3. Intel nebo Cisco
4. Boeing - tohle mi asi bude spousta lidí rozmlouvat, včetně pana domácího, ale mně osobně se to docela zamlouvá..
Pokud máte někdo zajímavější tipy na US akcie, tak sem s nima Vždy se snažím
vybírat akcie na dlouhodobě držení pro dividendy, trading mě nezajímá.
Wells Fargo, AT&T, Royal Dutch Shell ADR (RDS.B), Cisco, British American Tobacco ADR, Omega Healthcare, BHP Group ADR, W.P. Carey - vše na NYSE,
ČEZ
|
|
roberto marconi
Member

|
|
Dollar je za plus minus normalni cenu, kristalova koule mi nabizi: T, BTI, MO, PM, PBU, RTX, BNS, Imperial, VOD.
D jde z baraku. OMI se resi.
|
|
Etern1ty
Junior Member

|
|
Zdravím všechny držím pozice u SAN, HSBC i WFC. U všech tří jsem cca 35% v mínusu, co se týká tržní ceny, a tak bych chtěl cenu zprůměrovat. U které
banky byste mi poradili začít? Nebo je lepší je nepřidávat pozice? Děkuji za pomoc
|
|
Cyberguy
Junior Member

|
|
Citace: Původně zaslal: Etern1ty  | Zdravím všechny držím pozice u SAN, HSBC i WFC. U všech tří jsem cca 35% v mínusu, co se týká tržní ceny, a tak bych chtěl cenu zprůměrovat. U které
banky byste mi poradili začít? Nebo je lepší je nepřidávat pozice? Děkuji za pomoc |
Ředění je fajn, ale jestli to jsou Tvé jediné tituly, tak já bych se rozhlédnul po jiných sektorech kvůlivá diverzifikaci. U každého titulu z daného
výběru bych našel důvod, proč nyní nepřikupovat.
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Jen si kup 16 až 30 různých akcií za stejné sumy a potom pomalu během let na každou z nich 1.000 € přidávej! Nejprve přikup akcie drahé a
rostoucí, pak akcie levné, dnes v minus. A možná že za 20 let budou všechny akcie bank v plus i bez přikoupení.
Já bych nepřikupoval nejprve ty akcie nejvíce v mínus, tam je čas léta na přikoupení.
Já bych přikupoval nejprve akcie, které se staly drahé nebo čeká na ně brzký růst kurzu.
Tedy když bych měl banky a Cisco, JNJ, PG, Pfizer a každou za 3.000 €, další 1.000 bych přidal na ty drahé akcie Cisco, JNJ, PG, Pfizer a teprve
po nich bych začal přikupovat levné banky v mínus.
V mém případě nemohu přikupovat Santander v mínus, protože hrozí růst akcii Raytheon příští rok a tak musím přidat nejprve 4.000 € na Raytheon.
Ani potom, koncem příštího roku, nemohu přikoupit Santander v mínus, protože musím kupovat několik let za celkem 16.000 € Mitsubishi Corp.,
Enbridge, Scotiabank, Walgreens, které jsem vymyslel nedávno.
|
|
arkyn
Member

|
|
Citace: Původně zaslal: Etern1ty  | Zdravím všechny držím pozice u SAN, HSBC i WFC. U všech tří jsem cca 35% v mínusu, co se týká tržní ceny, a tak bych chtěl cenu zprůměrovat. U které
banky byste mi poradili začít? Nebo je lepší je nepřidávat pozice? Děkuji za pomoc |
Vsechno to jsou banky. Je otazka zda ma smysl investovat jen do bank. Anebo je otazka zda ma nyni smysl investovat do bank. A pak je otazka zda ma
smysl investovat do techto bank.
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Akcie bank musí být kupovány stále a kýmkoliv,
když to není Moneta, Sberbank, Goldman Sachs, Commerzbank, Commerzialbank.
Vyhýbal bych se bankovním akciím z Itálie, Ruska, Číny, Islandu, Dánska, Řecka, baltských republik.
Nebál bych se akcií největších bank z USA, Kanady, Británie a Španělska.
Ta krize největších britských bank a největších španělských bank snad nebude trvat 20 let, od 2009 do 2029.
|
|
Stanislav
Senior Member

|
|
Dnes jsem dokoupil Century Link 150 kusů po 10,37 USD. Výsledky byly solidní, tak pokud se udrží celý rok, tak by mohlo být snad vyhráno? Moje hvězdy
ulétly do nebes, takže jsem je nechal svému osudu. Příští měsíc nebo spíše až další budu moci nakupovat opět.
AT&T, Citigroup, British American Tobacco ADR, CenturyLink, PPL, Macy's, RDS.B ADR, WFC
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Z investice 5.000 € za 20 let dividendy 30.153 €
Kdo koupil na nejnižším závěrečném kurzu roku 2000 = 2,35 liber
dne 13.3.2000 za 5.000 € (x0,611) = 3.055 liber 1.300 akcií British American Tobacco,
dostal do 18.5.2020 dividendy 27.137 liber (:0,90) = 30.153 € hrubého = před daní
Dividendy B.A.T. https://uk.advfn.com/stock-market/london/british-american-to...
Některé dividendy nefungují tak dobře, někdy jsou kráceny nebo vynechány
a proto mám 30 různých akcií a za 5 let bude v každé investováno 6.000 € nebo 7.000 €.
akcie British American Tobacco v penci
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Porovnejte si 10-letý růst tržby, zisku a dividendy a vytiskněte na 3 papíry A4,
abyste viděli, že British American Tobacco je na tom lépe než Altria a Philip Morris.
A komu je to málo, ať porovná na jiné stránce zadlužení ''total liabilities'' : ''total stockholders equity''
http://financials.morningstar.com/ratios/r.html?t=BTI&re...
http://financials.morningstar.com/ratios/r.html?t=MO®...
http://financials.morningstar.com/ratios/r.html?t=PM®...
|
|
DavidC
Junior Member

|
|
Omega Healthcare nebo Walgreens ? Chci mít jeden titul z oboru healthcare, Omega má takřka dvojnásobnou dividendu, ale většina tu asi drží spíše
Walgreens.. Co byste poradili ?
Wells Fargo, AT&T, Royal Dutch Shell ADR (RDS.B), Cisco, British American Tobacco ADR, Omega Healthcare, BHP Group ADR, W.P. Carey - vše na NYSE,
ČEZ
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Zde je nutné porovnat růst tržby, zisku a dividendy posledních 10 let a také porovnat zadlužení.
Akcie Walgreens je levná.
Akcie Omega je 2,5 předražená s Price/Sales 7.8
http://financials.morningstar.com/valuation/price-ratio.html...
Walgreens
Růst tržby http://financials.morningstar.com/ratios/r.html?t=WBA&re...
Dluhy http://financials.morningstar.com/balance-sheet/bs.html?t=WB...
Omega
Růst tržby http://financials.morningstar.com/ratios/r.html?t=OHI&re...
Dluhy http://financials.morningstar.com/balance-sheet/bs.html?t=OH...
|
|
Marek
Junior Member

|
|
Akcie Wallgreens je levna, protoze jde o shit, ktery zaspal dobu. Farmacie, ktera neni schopna prosperovat ani v bacilovy krizi, je jako hlidaci pes,
ktery nema hlasivky a nema zuby.
Jiz mas v ptf dve mrtvoly, WFC a RDS. Proc pridavat dalsi. Radsi si kup Pfizer nebo Cardinal Health.
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Mrtvol mám v portfoliu mnohem víc než dvě. Podle tvých měřítek mám možná mrtvol 15 až 20.
Ale jen jednu akcii z mých 30 akcií chci prodat s výdělkem.
Zbylých 29 akcií si chci nechat stále a jen kvůli dividendám.
Jestli Wells Fargo a Shell akcie jsou dnes dole, všichni dobří akcionáři mají velikou radost, že je levně koupí.
|
|
Vitusus
Member

|
|
Citace: Původně zaslal: DavidC  | Omega Healthcare nebo Walgreens ? Chci mít jeden titul z oboru healthcare, Omega má takřka dvojnásobnou dividendu, ale většina tu asi drží spíše
Walgreens.. Co byste poradili ? |
No já bych v první řadě poradil trochu si ujasnit tu sektorovou logiku. Přeci jen házet do jednoho pytle síť retailových lékáren (WBA) a REIT, tedy
nemovitostní fond, který se specializuje na nemovitosti určené k poskytování dlouhodobější zdravotní péče (OHI) asi nebude úplně to pravé ořechové.
Mrkni se na obě dvě firmy z pohledu potenciálu růstu, managementu, toho, jak jim škodí konkurence a udržitelnosti dividendy, to by ti mělo napovědět,
kterým směrem se vydat.
BBL - @ 36.60 USD_________________OHI - @ 34.00 USD_______________WFC - @ 50.00 USD
CSCO - @ 31.25 USD________________PG - @ 61.30 USD________________WHR - @ 154.75 USD
CVX - @ 93.80 USD_________________PPL - @ 27.75 USD________________WMT - @ 72.96 USD
IBM - @ 131.00 USD_________________SO - @ 49.18 USD________________XOM - @ 54.69 USD
JNJ - @ 58.80 USD__________________T - @ 33.82 USD________________RIO - @ 53.20 USD
JPM - @ 59.00 USD_________________RTX - @ 102.50 USD________________OTIS - @ 0.00 USD
MCD - @ 95.00 USD_________________VZ - @ 47.50 USD________________CARR - @ 0.00 USD
O - @ 57.50 USD________________PFE - @ 35.00 USD________________MMM - @ 159.00 USD
|
|
DavidC
Junior Member

|
|
Co si myslíte o Wells Fargo ? Vím že je ted dividenda zkrouhnutá na minimum, ale to by se mělo během příštího roku dohnat a ta cena za necelých 24 USD
je fakt lákavá..
ČEZ
|
|
Stran:
1
..
45
46
47
48
49
..