Diskusni forum pro akcie a investice diskuse jak investovat do akcii
Diskusní fórum akcie a burza
Nepřihlášen [Přihlásit - Registrovat]
Dolů

Tisková verze  
 Stran:  1  ..  48    50    52  ..  78
Autor: Předmět: Akcie na stálo pro dividendy
Stanislav
Senior Member

[*] Zasláno 23-9-2020 v 09:54

Marekkoc,
co třeba Bristol-Myers Squibb Company (BMY)? Tato farmacie mi připadá lepší, i když má dnes nižší dividendu, ale vyhlídky pro růst jsou velice solidní. Moc jsem jí nestudoval, ale taktéž jsem dostal na ní tip. Po zběžném prohlédnutí čísel na Yahoo, bych řekl, že to není špatná akcie.

Prudential financial - to je obdoba Partners - nebrat!
Cisco Systems - považuji za dobrou technologickou akcii, ale můžou jí výrazně poškodit čínské sankce, pokud se nedohodnou. Koupil bych jí jedině pod 35 USD a to ještě s odřenýma ušima.
GlaxoSmithKline - nevýrazný pětiletý růst zisku, který bude skoro stagnovat.
Simon Property Group - REIT zásadně nekupuji.

AT&T, Citigroup, British American Tobacco ADR, CenturyLink, PPL, Macy's, RDS.B ADR, WFC
Profil uživatele Všechny příspěvky od uživatele
Ladislav
Admin

[*] Zasláno 23-9-2020 v 10:21

Stanislave,
kdyby si se držel pravidel Bena Grahama, kupoval bys jen akcie levnější než P/B 1,5.
70 let později co to Ben Graham vymyslel, můžeme to trochu zmodernizovat
a koupit akcie až do P/B 3 a až do P/S 3. A já bych ještě dodal: koupit jen akcie s vyšším dividendovým výnosem než 3%. Protože se třetinou levně koupených akcií můžeme být 20 let v minus a přesto z nich budeme mít každý rok radost, a sice kvůli těm dividendám, které nebudou stále 3% brutto, ale jen během 20. roku třeba už 10% netto z naší 20 let staré investice.

Profil uživatele Web uživatele Všechny příspěvky od uživatele
Mufimufin
Member

[*] Zasláno 23-9-2020 v 10:28

Z těch co jsi psal bych vzal při velkém poklesu SPG. Mám nákupku někde na 50-55 USD. Pokud klesne znovu, tak přibírám. Jinak bych REIT už nebral, jsou to teď outloukánky. Max. menší vzorek O a STOR.

AAPL, AGFY, AZN, BABA, CAH, CSCO, DG, FB, JNJ, JPM, LMT, MRK, MSFT, PEP, PFE, PLTR, RXT, SPG, V, VZ, WMT
pigzor
Junior Member
**

[*] Zasláno 23-9-2020 v 10:43

Prudential je jedna z nejstarsich a nejvetsich pojistoven v USA. https://en.wikipedia.org/wiki/Prudential_Financial
Marekkoc
Junior Member
**

[*] Zasláno 23-9-2020 v 12:11

Takže už budu jen vybírat mezi Cisco a Prudential, REIt již mám a Healthcare taky. V Evropě bych snad koupil Siemens, ale je už vysoko.
orphall
Junior Member
**

[*] Zasláno 23-9-2020 v 12:24

Citace: Původně zaslal: Stanislav  
Marekkoc,
co třeba Bristol-Myers Squibb Company (BMY)? Tato farmacie mi připadá lepší, i když má dnes nižší dividendu, ale vyhlídky pro růst jsou velice solidní. Moc jsem jí nestudoval, ale taktéž jsem dostal na ní tip. Po zběžném prohlédnutí čísel na Yahoo, bych řekl, že to není špatná akcie.

Prudential financial - to je obdoba Partners - nebrat!
Cisco Systems - považuji za dobrou technologickou akcii, ale můžou jí výrazně poškodit čínské sankce, pokud se nedohodnou. Koupil bych jí jedině pod 35 USD a to ještě s odřenýma ušima.
GlaxoSmithKline - nevýrazný pětiletý růst zisku, který bude skoro stagnovat.
Simon Property Group - REIT zásadně nekupuji.

Mohl bych poprosit o rozvinutí myšlenky jak a proč můžou Cisco výrazně poškodit čínské sankce? Nerozumím tomu. Podle informací, které mám já, by jim určité sankce vůči Číně i naopak mohly výrazně pomoci.
Mufimufin
Member

[*] Zasláno 23-9-2020 v 12:26

Tímto byly myšleny sankce Číny proti USA, ne naopak. Každá mince má dvě strany.
orphall
Junior Member
**

[*] Zasláno 23-9-2020 v 13:00

To jsem pochopil. Nechápu ale, jak by případná přítomnost na čínském blacklistu měla Ciscu uškodit. Pokud vím, Cisco v Číně generuje pouze cca 3-4% svého celkového revenue. Už léta má navíc "zákaz" zúčastňovat se jakýchkoliv public tenderů (mohou pouze společnosti s minimálně 51% státním vlastnickým podílem). Jde mi o to, že já to totiž vidím přesně opačně - v případě vzájemného vyblacklistování, tj. Cisco na blacklistu v Číně a Huawei na blacklistu v US, potažmo EU, bude z toho těžit právě Cisco.
Stanislav
Senior Member

[*] Zasláno 23-9-2020 v 13:36

Díky Mufine, přesně tak jsem to myslel. Čeká se jen na listopadové prezidentské volby v USA. Tuto zprávu jsem jen letmo zaslechl, tak jsem to sem napálil, že to může mít neblahý vliv na pozdější ziskovost CISCO. Více jsem se v tom nehrabal. Jak vidím nějaký nadcházející problém, tak se radši nákupu vyhýbám. Pokud se to ovšem stane po nákupu, tak mám ovšem smůlu. Vyhýbám se státům s lokálními měnami, s politickými nestabilními systémy a s demografickou nedostatečností. Vzhledem k tomu, že Evropa je zahlcena americkými dluhopisy, tak pak mi z toho výběru už zbývá pouze dolar, tedy USA. Moje nejvyšší PB=1,55 a je u akcie PPL, jinak všechny hodnoty jsou níže, tedy s P/B pod 1,5. Já jsem prostě stará konzerva!

Teď si jdu dát pivo, protože od pondělí držím dietu. Stále nepustili teplou vodu, což je hodně k n@srání. Včerejší nákup se mi líbil, protože už na něj myslím delší čas. Akorát mi to zkalili flákači z Patria, kteří dělají konverzi jen do 17:00 za 1,5%, když Brokerjet ho dělal do 22:00 s 0,5% poplatkem a Revolut ho chce dnes ve stejné výši - 0,5%, ale pouze ve všední dny. Takže Arab v Jindřišské ulici má konverzní poplatek nula z korun na eura a ještě mu projdou peníze rukama. Banka to dělá elektronicky a je tak drzá, že si za to řekne ještě prachy. Ty zlodějské poplatky jdou na platy těch nenažranců. Pokud by byli alespoň trochu schopní, tak by si měli vydělávat peníze obdobným způsobem jako já ze své almužny a nemuseli by okrádat své klienty. Myslím si, že v bankách dělá mnoho zbytečných a hlavně neschopných lidí, což celý systém náramně prodražuje a jedině poplatkovým gaunerstvím se dá toto panoptikum udržet. Tento trend se bohužel týká celého světa. Jednoho schopného člověka banka jen tak rychle nenahradí, ale například 20 blbců zbytečně nabraných pro nějaký nesmysl dovede zrealizovat poplatky a nic se neděje pro chod firmy.

AT&T, Citigroup, British American Tobacco ADR, CenturyLink, PPL, Macy's, RDS.B ADR, WFC
Ladislav
Admin

[*] Zasláno 23-9-2020 v 15:51

Všichni američtí dividendoví aristokraté s tržní kapitalizací nad 10 miliard dolarů a s dividendovým výnosem nad 3%. Nepoužívám poměr P/E, protože by to byla lež.

Divi-Ari-22-9-2020.bmp - 700kB

Vosa
Member

[*] Zasláno 24-9-2020 v 09:42

Citace: Původně zaslal: Ladislav  
Všichni američtí dividendoví aristokraté s tržní kapitalizací nad 10 miliard dolarů a s dividendovým výnosem nad 3%. Nepoužívám poměr P/E, protože by to byla lež.

Já bych ještě do seznamu doplnil tyto společnosti (dividendové aristokraty). Tedy pokud bychom se neomezovali na dividend yield přes 3%, když dividenda roste rychleji a 3% můžeme dosáhnout už po necelém roce držení. :thumbup::info:

Caterpillar 78B 2,8%
J&J 380B 2,8%
Kimberly-Clark Corp. 49B 2,91%
Altria Group Inc. 70B 8,92%
Pepsi 181B 3,1%
Archer Daniels Midland 25B 3,06%

Portfolio: 3M, AbbVie, Alphabet, Altria, Apple, ABR, AT&T, Antero Midstream, Boeing, Br.Am.Tobacco, Broadcom, Canadian National Railway, Carrier, Caterpillar, Chevron, Cisco, Citigroup, Coca Cola, Deutsche Telekom, Duke Energy, Electronic Arts, Enbridge, Exxon, General Mills, Hewlett Packard, Home Depot, Iberdrola, IBM, Intel, JPMorgan, Johnson&Johnson, Kinder Morgan, MAIN, McDonald's, Microsoft, Next Era Energy, Omega Healthcare, Pembina Pipeline, PepsiCo, Pfizer, Philip Morris ČR, Procter&Gamble, Realty Income, Rio Tinto, RITM, Stanley Black&Decker, Texas Instruments, Viatris, Vodafone, Whirlpool, Williams
DavidC
Junior Member
**

[*] Zasláno 24-9-2020 v 09:47

Jaktože to všechno tak padá teď? Kvuli volbám v US? Chtěl jsem ted jeste jednu akcii za 1000 usd koupit, ale nejak nevim co si o tom ted myslet.. premyslel jsem nas coca colou, to je takova relativni jistota a dovodenda je nad 3%, ale nevyplati se pockat tesne pred volby treba?

Wells Fargo, AT&T, Royal Dutch Shell ADR (RDS.B), Cisco, British American Tobacco ADR, Omega Healthcare, BHP Group ADR, W.P. Carey - vše na NYSE, ČEZ
Mufimufin
Member

[*] Zasláno 24-9-2020 v 10:03

Na CAT a MMM taky čekám, ale industrial jsou stále moc vysoko. Doufejme, že je SPY taky pořádně stáhne dolů při "druhé vlně" a volbách (Bidenovy daně a Trumpova válka s Čínou).
ado130
Junior Member
**

[*] Zasláno 24-9-2020 v 10:26

DavidC: to má celkom jednoduché riešenie. Ak máš pripravených $1000, nakúp za $500 a potom môžu nastať dve situácie:
1) Cena pôjde ešte nižšie - nevadí, pretože máš ďalších $500, takže môžeš opäť nakúpiť pri poklese napr. 10-15%.
2) Cena začne stúpať - nevadí, pretože si nakúpil za dobrú cenu za $500 a nemusí ťa trápiť, že by si premeškal vhodnú dobu.

Vlastne je to win-win situácia a vždy vyjdeš dobre.

Portu & Degiro:
ETF: IWDA
Technology: INTC | CSCO | T | IRM
Consumer Goods: MO
Financial: WFC | NRZ
BDC: MAIN
Utilities: PPL
Industrials: RTX
Healthcare: ABBV | PFE | TRIL | JNJ
Basic Materials: RDS.B | XOM
Conglomerates: SPCE
Vosa
Member

[*] Zasláno 24-9-2020 v 10:39

Citace: Původně zaslal: DavidC  
Jaktože to všechno tak padá teď? Kvuli volbám v US? Chtěl jsem ted jeste jednu akcii za 1000 usd koupit, ale nejak nevim co si o tom ted myslet.. premyslel jsem nas coca colou, to je takova relativni jistota a dovodenda je nad 3%, ale nevyplati se pockat tesne pred volby treba?

Težko říct, zda bude po volbách lepší příležitost, obecně po volbách v USA šly většinou trhy spíše nahoru.
Mě se teď líbí i Pepsi. Prvně jsem kupoval v roce 2018 asi za 108$.
Zrovna minulý týden jsem přikoupil 8ks za 136,2$. Načasování vůbec nevyšlo a po mém nákupu se svezla dolů. Za 131$ dnes vypadá dobře. Možná do konce roku vezmu další várku, pokud bude ještě cena příznivá, ale příští měsíc mám v hledáčku tyto adepty na přikoupení
Altria, BTI, AT&T, Exxon

Portfolio: 3M, AbbVie, Alphabet, Altria, Apple, ABR, AT&T, Antero Midstream, Boeing, Br.Am.Tobacco, Broadcom, Canadian National Railway, Carrier, Caterpillar, Chevron, Cisco, Citigroup, Coca Cola, Deutsche Telekom, Duke Energy, Electronic Arts, Enbridge, Exxon, General Mills, Hewlett Packard, Home Depot, Iberdrola, IBM, Intel, JPMorgan, Johnson&Johnson, Kinder Morgan, MAIN, McDonald's, Microsoft, Next Era Energy, Omega Healthcare, Pembina Pipeline, PepsiCo, Pfizer, Philip Morris ČR, Procter&Gamble, Realty Income, Rio Tinto, RITM, Stanley Black&Decker, Texas Instruments, Viatris, Vodafone, Whirlpool, Williams
Mufimufin
Member

[*] Zasláno 24-9-2020 v 11:03

T je teď slušně vyklesaný, pokud to půjde ještě dolů neváhal bych. Pokud SPY prorazí 319 tak to bude free fall. Já osobně jsem pozici naopak zmenšil, protože jsem ho měl až moc.

Cigaretové akcie je pro mne no-go, protože poklesy sežerou vysoké dividendy. RDSB a XOM ještě dle mého půjdou dost možná dolů a poklesy neskončily. Doteď nákupu RDSB lituji a už ho ani nebudu ředit.

AAPL, AGFY, AZN, BABA, CAH, CSCO, DG, FB, JNJ, JPM, LMT, MRK, MSFT, PEP, PFE, PLTR, RXT, SPG, V, VZ, WMT
Ladislav
Admin

[*] Zasláno 24-9-2020 v 14:24

Johnson a Procter a Gamble mají dnes dividendový výnos kolem 2,5% brutto,
já je ale mám už 10 let, každou z nich koupenou za 6.000 €
a jejich letošní dividendový výnos mi už vylezl na 7% netto z investovaného kapitálu
a každá z těch dvou akcií může být kolem 160% v plus.
Zde se potvrzuje to, že mnohé z akcií, které starý blázen Buffett prodal,
je nutné koupit a držet navždy, také Munich Re a Sanofi.

Dividends.jpg - 40kB

Ladislav
Admin

[*] Zasláno 27-9-2020 v 10:16

Zas bude živo v mém depu.
Zítra ráno, v pondělí 28.9. se oddělí od akciové společnosti Siemens akciová společnost Siemens Energy, vyrábějící zařízení na elektrickou energii, např. turbíny.
Na každé 2 Siemens akcie dostane akcionář jednu akcii Energy a jejich kurz nebo polovina kurzu bude odečtena z kurzu akcie Siemens.
Jestli mi hned v 9 hodin ráno dovolí banka akcie Energy prodat, hned je prodám a koupím za 1.000 € hned akcie Raytheon - RTX.
Asi až na jaře 2021 přikoupím Siemens a Walgreens.
:post: Kurz nové akcie Siemens Energy dnes nikdo nezná, musí se počkat na pondělní ráno.
74 akcií Siemens jsem koupil před pár lety za 7.105 €, dnes jsou 17,75% v plus a mají hodnotu 8.366 €.
Po oddělení Siemens Energy bude nižší kurz akcie Siemens přepočítán i do minula a to bude vypadat, jako bych měl 74 akcií Siemens koupeno asi jen za 6.000 € nebo za 5.500 € a zase ta moje investice musí být 17,75% v plus. Jenže já chci mít investováno i nadále 7.000 € do akcie Siemens. Tedy musím na jaře akcii přikoupit.
V pondělí ale raději přikoupím Raytheon, ten mám koupen jen za 2.036 €. Na Tradegate = Berlin.
Raytheon chart https://www.comdirect.de/inf/aktien/US9130171096?ID_NOTATION...

RTX.png - 16kB Raytheon = RTX
Ladislav
Admin

[*] Zasláno 28-9-2020 v 09:41

V 9.00 mi měla moje banka zobrazit v mém akciovém depu dnes fungl nových 37 akcií Siemens Energy.
Ale banka se zpozdila a nemám ty akcie na kontě ani v 10.30 hodin.
Však akcie Siemens Energy se dostala od 9.00 do 10.30 hodin do plus, nelze říci, že by byl nezájem.
Bohužel jakmile budu moci prodat, dostanu za mých 37 akcií Energy jen asi 814 € a to mi nestačí na nákup akcií Raytheon za 1.000 €.
Takže prodám Energy, jakmile mi to banka dovolí a koupím Raytheon za 1.000 € snad až koncem listopadu nebo v prosinci.

Akcie Siemens přikupovat nemusím vůbec a budu mít i nadále poznamenán nákup za 7.105 €. Po dnešním odečtení asi 11 € z kurzu akcie Siemens, které šly 1:2 na dnes oddělené akcie Siemens Energy za 22 €, je můj nákup akcií Siemens ještě 13% v plus a má hodnotu 8.033 €.

Moc divná věc. Včera měly mé akcie Siemens hodnotu 8.366 €, dnes se odečetly akcie Siemens Energy, za které bych dostal 814 €, ale moje kleslé akcie Siemens mají hodnotu 8.033 €.
I když 8.366 - 814 = 7.552 €. Tak snad dostali akcionáři od Siemensu dnes nějaký dárek.
Ladislav
Admin

[*] Zasláno 29-9-2020 v 15:33

Včera v 9 hodin ráno se začalo obchodovat s fungl novou akcií Siemens Energy a akcionáři Siemensu
dostali akcie zadarmo. Na konci dne měla akcie kurz jako na začátku. V televizi povídali, že letos bude čistý zisk negativní.
Mně však Targobank.de nedala akcii do depa ani dnes, druhý den v 16 hodin.
Ale objevují se celý dnešní den pozitivní zprávy a zločinní analytici ze všech konců světa oznamují
SIEMENS ENERGY = OUTPERFORM a proto do 16. hodiny dnes dělá akcie +10% na denním maximu 23,37 €. Tedy potřebuju dalších +18%, abych prodal.
https://www.finanznachrichten.de/nachrichten-aktien/siemens-...
Tak třeba bude akcie zítra nebo pozítří ještě výš, banka mi pak dovolí akcie prodat a mých 37 akcií mi dá 1.000 €,
abych mohl koupit ihned Raytheon.
Potřebuju kurz 1.000 : 37 = 27,02 €. A nyní je kurz 23,00 €.
https://www.comdirect.de/inf/aktien/DE000ENER6Y0
:) Tak je to výhoda, když mi banka nedovolila prodat akcii včera za 22,00 €. :)
Sie-Ene.png - 14kB
Ladislav
Admin

[*] Zasláno 1-10-2020 v 08:38

Siemens Energy akcie prodány dnes v 9.00 ráno s výdělkem při 23,50 €
Browser Google Chrome se unavil a začal zlobit na mém 15 let starém IBM computeru,
který jsem koupil kdysi ojetý za asi 125 €.
A tak jsem odinstaloval Chrome a zapnul Microsoft Edge browser. Když později bude zlobit Edge, asi zkusim Mozilu.
Moje konto bylo dnes ráno přetaženo víc, než mám dovoleno, protože bylo nejen odebráno nájemné, ale i úrok 56 € z přetažení konta za 1/4 roku.
A tak jsem ihned prodal všech mých 37 akcií Siemens Energy za 869 € a jakmile za 20 dní dostanu najednou 5 českých minidůchodů, hned koupím akcie Raytheon za 1.000 €.
Už se nebudu zajímat o to, jestli akcie Siemens Energy později stoupne na 28 € a víc.
Sie-Ene.png - 9kB
Ladislav
Admin

[*] Zasláno 4-10-2020 v 11:48

Mých 10 dividend v září: Pfizer, Wells Fargo, Enbridge, Johnson & Johnson, Raytheon T.,
Walgreens B.A., BHP, R.D.Shell, Kraft Heinz, Bank of America.
DavidC
Junior Member
**

[*] Zasláno 5-10-2020 v 07:07

přemýšlím nad nákupem Coca Coly. Dividendový výnos 3,2% a je to relativně sázka na jistotu, co myslíte ? Stabilní firma s dlouholetou tradicí, jen se bojim jak to teoreticky můžou ještě ovlivnit volby, když vidim jak spousta US akcií před volbama padá, ale to u takový značky jako je Coca cola asi nehrozí ne?

Edit: vzhledem k hodně vysokýmu kurzu CZK/USD vyplatí se trochu počkat až se kurz zas srovná ? Zas nějaký velký výkyvy u KO nečekám, tak možná bude lepší počkat si na výhodnější kurz

Wells Fargo, AT&T, Royal Dutch Shell ADR (RDS.B), Cisco, British American Tobacco ADR, Omega Healthcare, BHP Group ADR, W.P. Carey - vše na NYSE, ČEZ
Ladislav
Admin

[*] Zasláno 5-10-2020 v 08:10

Nekupuj extrémně předražené akcie jako Coca-Cola!
Na konci velkého krachu bude akcie Coca Cola 2,5x levnější.
Dnes má P/S 6, P/B 12, P/E 23.
Uvažuj několik minut, několik hodin nebo několik dní, jestli si akcie výrobce nápojů zaslouží takové ocenění,
jako zmanipulovaná americká techno. akcie!
Nezaslouží si to. Akcie výrobce nápojů si zaslouží ocenění P/S 2, P/B 2, P/E 10.
Coca Cola je tedy 3x předražená. Krach na 1/3 za pár let bude logický.
Ani super-akcie není rozumné koupit každý den a každý rok. Sleduj nákup v březnu 2000 a koncem 2007!
Na nákup většiny akcií je dobré několik let čekat. Každý zažije několik velkých krachů a krizí a pokles akcií na 1/3.
https://finance.yahoo.com/quote/ko/key-statistics
Marekkoc
Junior Member
**

[*] Zasláno 8-10-2020 v 09:15

Zdravím všechny, rozhoduju se pro nákup mezi Cisco Systems a IBM, jaký máte názor na tyto společnosti. Díky. M.
 Stran:  1  ..  48    50    52  ..  78