Stran:
1
..
50
51
52
53
54
..
78 |
Stanislav
Senior Member

|
|
Tomáši, máš tam 3 tituly, o kterých jsem také vážně přemýšlel - BMY, PFE a CSCO. Začínám diverzifikovat, tak se uvidí, kam to zaparkuji?
AT&T, Citigroup, British American Tobacco ADR, CenturyLink, PPL, Macy's, RDS.B ADR, WFC
|
|
Kanec
Junior Member

|
|
CSCO mi dobre spadlo... jen nevim jestli doredit.... mozna kvuli tomu ze neznam vsechny jejich vyrobky
a intel naredim ale pockam jeste par dni.. citim ze to spadne jeste nize :D
|
|
Jan Mrázek
Junior Member

|
|
v Raytheonu hoří
ve zde oblíbeném podniku Raytheon RTX řádí Veřejná bezpečnost kvůli podvodu
https://www.investors.com/news/raytheon-stock-falls-raytheon...
|
|
Cyberguy
Junior Member

|
|
Není tak těžké zjistit co dělají. https://www.cisco.com/c/cs_cz/index.html Složitější je zjistit co dělají všechny dceřinky které mají. A že jich je dost. https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_acquisitions_by_Cisco_...
První jejich dcera pro kterou jsem něco dělal já byla fa Tandberg. Celkem 9 let zkušeností z pce pro CSCO.
|
|
Pavel
Senior Member

|
|
Shell zvyšuje dividendu z 0,32 na 0,333 (u ADR):
https://www.shell.com/investors/dividend-information/histori...
|
|
arkyn
Member

|
|
Výsledky mě přijdou snad i lepší než u BP. Vypadá to na odražení ode dna. Ale s druhou vlnou coronaviru je otázka kam půjdou ceny komodit a tám pádem
i akcií.
|
|
TomasV
Member

|
|
Citace: Původně zaslal: Pavel  | Shell zvyšuje dividendu z 0,32 na 0,333 (u ADR):
Ještě zbývá 62% a budeme tam kde před rokem |
Investiční strategie:B&H
Portfolio:
ABBV,BAS,BIL,BMT,BMW,CSCO,D,IBE,MMM,MO,MUV2,PEP,PM,PPL,RDSB,T,WFC,XOM,IBM,UL,DIS,SBUX,MSFT,HD,BMY,KHC,PFE,WBD,INTC.
|
|
TomasV
Member

|
|
Výsledky KHC
https://seekingalpha.com/pr/18063608-kraft-heinz-reports-thi...
Vypadá to ,že konečně začiná zlepšení,včera jsem nakoupil první akcie.
Portfolio:
ABBV,BAS,BIL,BMT,BMW,CSCO,D,IBE,MMM,MO,MUV2,PEP,PM,PPL,RDSB,T,WFC,XOM,IBM,UL,DIS,SBUX,MSFT,HD,BMY,KHC,PFE,WBD,INTC.
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Jen jestli je trend klesající ukončen a jestli nezačíná právě tento týden druhá koronová korekce u všech západních akcií.
|
|
Mufimufin
Member

|
|
Já si myslím, že koronová korekce přichází. Novináři ale to určitě zamaskují titulky, že za to můžou volby.
Hlavně dnes ta korona krize začne po reportu technologických gigantů AAPL, FB, GOOGLE a taky AMZN. Pak už nebude nic co by SPY drželo nahoře. Jsem
stále víc jak 60% v cash.
AAPL, AGFY, AZN, BABA, CAH, CSCO, DG, FB, JNJ, JPM, LMT, MRK, MSFT, PEP, PFE, PLTR, RXT, SPG, V, VZ, WMT
|
|
TomasV
Member

|
|
ABBV zvyšuje dividendu o 10% na 1,3 dolaru
Portfolio:
|
|
Pampel
Junior Member

|
|
Láká mě přidat si do důchodového portfolia Enbridge. Krásně teď vyklesal, dividenda je velice lákavá. Smím se zeptat na váš názor?
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Enbridge Inc. = ENB dosahoval minulých 10 let moc hezký růst tržby REVENUE, zisku INCOME a dividendy.
To je asi tím, že ENB pouze dopravuje ropu a plyn. A netěží, nevyrábí, neprodává. Nebo jak?
Mně patří kus Enbridže za 3.000 € už asi 3/4 roku a protože je dividendový výnos asi nad 5%, rád bych ihned zvýšil investici na 7.000 €.
Bohužel musím přikupovat 6 různých akcií za tisíce eur a potřebuju na to léta.
Někdo si asi umí zařídit 15%-ní zdanění této kanadské dividendy.
Mně je zdaněna první roční dividenda ENB 25% a poslední roční dividenda zdaněna 35%.
Akcie je levná s P/S 1.7 a P/B 1.3. Jen P/E je záhadně vysoké už léta =>
asi mají veliké výdaje každý rok.
10-letý růst tržby, zisku, dividendy http://financials.morningstar.com/ratios/r.html?t=ENB&re...
|
|
Marekkoc
Junior Member

|
|
Mám 1,2K USD a celkem 21 akcií, mám menší dilema jestli ředit více akcií nebo koupit novou. Díky za názor. Marek
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Koupit novou akcii.
Peníze by se měly dělit na akcie rovnoměrně.
Nepřikupovat rychle akcie kleslé na polovinu, aby do nich nebylo dáno 2x víc peněz než do akcií v plus.
Protože až budou kleslé akcie v plus, a třeba až za 10 let, zas by se musely peníze z nich ubírat.
|
|
Ladislav
Admin

|
|
http://financials.morningstar.com/ratios/r.html?t=AFL&re... Aflac Inc.
=AFL 1-3-roční spekulace s akcií se může vyplatit, protože je akcie levná a
pojišťovna čeká růst zisku. Ale za posledních 10 let rostla tržba jen o 10% celkově (né ročně) a to je málo. Na stálo pro důchod z dividend Aflac není
vhodná akcie, protože malá americká pojišťovna snadno přijde k bankrotu, když i ta největší americká pojišťovna AIG před 10 lety musela být zachráněna
státem před bankrotem. Dividendový výnos 3.0% je příliš nízký na to levné ocenění akcie: P/E 5.8, P/B 0.8, P/S 1.2. Celá firma stojí dnes jen 25
miliard dolarů. Na stálo pro důchod z dividend se hodí akcie pojišťoven
Allianz a Munich Re. Pro Francouze je akcie pojišťovny AXA. Tyto 3 pojišťovny při nízkém ocenění akcií mívají vždy dividendový výnos nad 5% a
nezachraňuje je stát před bankrotem tak jak AIG a snadno i AFLAC.
|
|
Stanislav
Senior Member

|
|
Já jsem v pátek opět přikoupil Lumen Technologies. Mám z něj čistou dividendu 8,5%. Firma vypadala, že je před bankrotem, ale vypadá to, že je to
turnaround. Zásadně nakupuji fundamentálně podhodnocené akcie. Do budoucna sice nevidím, jestli je firma bankrot a i někdy osvědčená akcie může být
propadák, ale tak to prostě na trhu chodí. Příštím rokem bude můj kapitál opět zpět, protože příští pololetí bude zaručeně jedno z nejsilnějších v mé
krátké novodobé investiční kariéře.
AT&T, Citigroup, British American Tobacco ADR, CenturyLink, PPL, Macy's, RDS.B ADR, WFC
|
|
eco
Senior Member

|
|
Kdy konečně začnete znovu zvyšovat dividendy? Pak koupím znovu.
|
|
Pavel
Senior Member

|
|
Citace: Původně zaslal: Stanislav  | Já jsem v pátek opět přikoupil Lumen Technologies. Mám z něj čistou dividendu 8,5%. Firma vypadala, že je před bankrotem, ale vypadá to, že je to
turnaround. Zásadně nakupuji fundamentálně podhodnocené akcie. Do budoucna sice nevidím, jestli je firma bankrot a i někdy osvědčená akcie může být
propadák, ale tak to prostě na trhu chodí. Příštím rokem bude můj kapitál opět zpět, protože příští pololetí bude zaručeně jedno z nejsilnějších v mé
krátké novodobé investiční kariéře. |
Kapitalizace 10mld. USD. Nic moc Stando.
|
|
TomasV
Member

|
|
Tohle přesně jsem si říkal u GIS a mezitím cena vyrostla na 60 USD.
Portfolio:
|
|
Stanislav
Senior Member

|
|
Pavle, pokud by P/B u LUMN bylo na 1,5 podle Grahama, tak je tržní cena na více jak 20 mld. USD. Pokud se stabilizují zisky, tak by se to mělo tam
někam doplácat. Ročně by měl zisk oscilovat kolem cca. 1,4 USD, což by bohatě stačilo na pokrytí současné dividendy ve výši 1 USD.
|
|
Ladislav
Admin

|
|
''''Pozeral som Xetra a tam japonské tituly nie sú. Skrátka to chce brokera s priamym prístupom na japonský trh. Dnes som našiel Patriu, ale tí chcú
za jeden obchod do 300.000 Kč na JP burze poplatok 40,00 EUR. To aby som vždy nakúpil jeden titul aspoň za 100.000 Kč, nech mi poplatky nezhltnú
vklady.'''' V.H.
Já kupuju každou akcii většinou 6x během let a vždy za 1.000 € = 27.000 kč s poplatkem 10 € na Tradegate Berlin, nebo 11 € na Xetra
Frankfurt. Burza Stuttgart a Frankfurt stojí 15 €.
Akcie Mitsubishi Corp. nejsou na Xetra Frankfurt. Jsou na Tradegate, Stuttgart,
Frankfurt. Tak snad ti Fio dovolí Tradegate. Nebo Stuttgart, Frankfurt.
Koukni dole vlevo na ten seznam burz, kde všude je akcie Mitsubishi Corp.
http://www.comdirect.de/inf/aktien/JP3898400001?ID_NOTATION=...
|
|
Wiki
Member

|
|
Akcie MITSUBISHI CORP (MBI), ISIN: JP3898400001 mám u Lynx zakoupeny na frankfurtské burze FWB2 (Frankfurter Wertpapierbörse) za obvyklý poplatek 6
€. Stejně tak se tam dají zakoupit i ostatní japonské tituly.
Divi by měly být připsány 1.12., přičemž avizovaná daň je 15,3%.
|
|
Ladislav
Admin

|
|
Povídal mi V.H.
že mu Fio dovolí ze všech burz nejlevněji koupit akcie Mitsubishi Corp. (originál akcie a žádný certifikát ADR) na burze Frankfurt s poplatkem 20
€. Že prý nekoupí akcie sám online na Tradegate ani na burze Frankfurt. A na Xetra nejsou.
Že prý to jde jen na burze Frankfurt, s poplatkem za telefon na Fio.cz 10 € a další poplatek 10 € za burzu.
Je to vůbec možné, že akcie Mitsubishi Corp. jdou koupit jen přes telefon na Fio?
|
|
Ladislav H.
Junior Member

|
|
Dobrý deň,
je to môj prvý príspevok, tak Vás všetkých srdečne zdravím.
Skutočne, na Fio je možné nákup z burzy Frankurt len telefonicky (podľa toho, čo tvrdia do telefónu a do emailu.).
Takýto email mi poslali:
Vážený pane xxx,
MITSUBISHI CORP. (SRN: MBI)
https://www.boerse-frankfurt.de/aktie/mitsubishi-corp
Není na XETRA, ale jen na Frankfurtu a proto s nákupem/prodejem by bylo třeba telefonicky na 224 346 493 s příplatekm 10 EUR oproti standardnímu
navíc.
MITSUBISHI (ADR) (USA-OTC-PK : MTSUY)
je možné přímo v ebru za standardních poplatkových podmínek pro US trh.
Ze držení akcií není ze strany Fio banky poplatek. Pokud by byl nějaký poplatek depozitářů (u akcií standardně nebývá), pak by to byly patrně centové
položky.
Ceník a příloha zde:
https://www.fio.cz/docs/cz/C_zaklad.pdf
(C) Trhy cenných papírů v USA (dále jen „USA“
(E) Deusche Börse AG – XETRA (XETR) a Frankfurt (XFRA)
https://www.fio.cz/docs/cz/C_trh.pdf
(C) Cenné papíry v USA
Přeji hezký zbytek dne.
Keď som sa predtým snažil vyhľadať na ebrokeri titul Mitsubishi Corp po zadaní Mitsubishi do vyhľadávania, nič mi to nenašlo. Podarilo sa mi cez
ticker MSBHF nájsť ADR.
Potom, keď som ho kúpil telefonicky, tak som ho podľa názvu aj tickeru MBI našiel. Je taktiež možné otvoriť okno pre pokyn na predaj, či nákup.
Obchod som však už neskúšal. Telefonicky mi však tvrdili, že online to nejde. Tak im asi opäť napíšem.
L.
|
|
Stran:
1
..
50
51
52
53
54
..