Diskusni forum pro akcie a investice diskuse jak investovat do akcii
Diskusní fórum akcie a burza
Nepřihlášen [Přihlásit - Registrovat]
Dolů

Tisková verze  
 Stran:  1  ..  51    53    55  ..  78
Autor: Předmět: Akcie na stálo pro dividendy
Ladislav
Admin

[*] Zasláno 25-11-2020 v 16:35

Divná věc.
Na obrázku máš napsáno Xetra, ale akcie Mitsubishi Corp. na Xetra není.
A na obrázku se nepíše, že je to certifikát ADR a žádná akcie ''regular share''.
Profil uživatele Web uživatele Všechny příspěvky od uživatele
Ladislav H.
Junior Member
**

[*] Zasláno 25-11-2020 v 17:08

Majú v tom bordel, tak ako aj v iných dátach u titulov. Dnes mi to nedalo a tak sme si písali:

Dobrý deň, pán xxx,

ďakujem za odpoveď. Pri vyhľadaní tickeru MBI sa mi otvorí okno titulu s možnosťou nákupu/predaja. Po kliknutí na pokyn nákupu vyskočí pop-up okno s možnosťou nákupu (príloha). Je možné, že po zadaní množstva a limitu bude pokyn vybavený a že je teda možné zadaň pokyn aj cez ebroker?

Ďakujem,

---

Vážený pane xxx,

bohužel pokyn k nákupu MBI lze zadat pouze telefonicky nebo při osobní návštěvě pobočky.

Přeji hezký zbytek dne.
Profil uživatele Všechny příspěvky od uživatele
Aries
Junior Member
**

Nálada: Yes!

[*] Zasláno 26-11-2020 v 11:50

To že se ti ukázala tabulka neznamená že to lze, například se ti při prodeji DBK zakoupené přes RM se v nabídce prodeje zobrazí BCPP, ale pokyn takto zadaný není validován.
Pafka
Junior Member
**

[*] Zasláno 27-11-2020 v 20:35

Dotaz
Ladislav H. Fio ti počítalo za telefonický nákup 10 EUR+ poplatek za investování 9.95 EUR?
Na Fio lze MITSUBISHI CORP. koupit i v Usa.
Ladislav H.
Junior Member
**

[*] Zasláno 28-11-2020 v 15:59

Citace: Původně zaslal: Pafka  
Dotaz
Ladislav H. Fio ti počítalo za telefonický nákup 10 EUR+ poplatek za investování 9.95 EUR?
Na Fio lze MITSUBISHI CORP. koupit i v Usa.

Áno, je to ako píšeš. Účtovali mi 9.95 Euro za obchodovanie na Boerse Frankfurt a 10.00 Euro za telefonický pokyn.

Čo sa týka obchodovania akcií Mitsubishi cez US, jedná sa o ADR, nie akcie vydané spoločnosťou. Tie som nechcel.

L.
samur
Junior Member
**

[*] Zasláno 28-11-2020 v 23:11

Zdravím. Chtěl bych se zeptat na akcii - Tyson Foods(TSN) ? .... nejsem až tak zkušenej investor. Začal jsem investovat před 1,5 rokem ... takže se pořád učím. Je to Consumer Staples. Sice už mam z tohoto sektoru KHC a MO. Ale má pěkný růst revenue, net income taky jde. Není moc zadlužená, FCF taky roste. Dividenda je pokryta z FCF. Rust dividendy 36% , payout ratio 29% a co se tyče ukazatelů jako p/e, p/b, p/s, p/cash flow .... ideální. A vzhledem k tomu, ze je teď všechno docela nahoře, tak si myslím, jestli to není akcie do ptf investora na dlouhodobé držení ? Respektivě, co si o ni myslíte? Díky
Denny
Junior Member
**

[*] Zasláno 29-11-2020 v 06:55

Citace: Původně zaslal: samur  
Zdravím. Chtěl bych se zeptat na akcii - Tyson Foods(TSN) ? .... nejsem až tak zkušenej investor. Začal jsem investovat před 1,5 rokem ... takže se pořád učím. Je to Consumer Staples. Sice už mam z tohoto sektoru KHC a MO. Ale má pěkný růst revenue, net income taky jde. Není moc zadlužená, FCF taky roste. Dividenda je pokryta z FCF. Rust dividendy 36% , payout ratio 29% a co se tyče ukazatelů jako p/e, p/b, p/s, p/cash flow .... ideální. A vzhledem k tomu, ze je teď všechno docela nahoře, tak si myslím, jestli to není akcie do ptf investora na dlouhodobé držení ? Respektivě, co si o ni myslíte? Díky

Zdravím Samure,
většinou si myslíme, že učení končí školou. Ale je to přesně naopak, učení začíná po skončení školy, ať už byla jakákoli.:)
Čísla jsou dobrá. Akcie je níž zřejmě kvůli tomu, že v umělém mase vidí spekulanti /investoři?/ větší budoucí potenciál. Např. v Beyond Meat.
Jestli ti stačí výše dividendy, protože růst má impozantní, tak je to určitě možný kandidát.
Já mám rozhodování jednoduché, vzhledem k mému postoji k "výrobě" masa.
Video od Rohla jsi asi viděl https://www.youtube.com/watch?v=vc16_X3EXho

Super že investuješ! Držím palce!
Ladislav
Admin

[*] Zasláno 29-11-2020 v 10:21

Tyson Foods - TSN
Dividendový výnos je jen 2,6%, i když je akcie levná, ale minulé 4 roky se dividenda zdvojnásobila a předminulé 4 roky se také dividenda zdvojnásobila. Tak snad se dostaneš za 5 let s dividendou na slušných 5% a za 10 let na slušných 10% z dnešní investice.
Firma má burzovní hodnotu 23 md.USD i při levné akcii s PE 11, PB 1.5, PS 0.6.
Firma má téměř stejný cizí kapitál jako vlastní kapitál.
Minulých 10 let tržba, zisk a dividenda slušně rostly:
http://financials.morningstar.com/ratios/r.html?t=TSN&re...
TomasV
Member

[*] Zasláno 29-11-2020 v 10:50

Co se mi nelíbí jsou ziskové marže,v porovnáním třeba s KHC jsou výrazně menší.

Investiční strategie:B&H
Portfolio:
ABBV,BAS,BIL,BMT,BMW,CSCO,D,IBE,MMM,MO,MUV2,PEP,PM,PPL,RDSB,T,WFC,XOM,IBM,UL,DIS,SBUX,MSFT,HD,BMY,KHC,PFE,WBD,INTC.
Ladislav H.
Junior Member
**

[*] Zasláno 29-11-2020 v 12:56

Ahoj,
Dovolím si môj názor na Tyson Foods:

V prvom rade ma zaujalo P/BV 1.5. To je však aktuálne len posledné tri kvartály 2020. Predtým oscilovalo medzi rokmi 2016 až 2020 okolo hodnoty 2.5.
Položil som si otázku prečo ?
Pozrel sa so do rozvahy a zistil som, že to je preto, lebo za 3 kvartály 2020 zvýšili cash o 1 mld USD.
Opäť som si položil otázku, prečo ?
Pozrel som do Cash flow a zistil som nasledovné:
Cash flow from operating Activites
1. Ich zákazníci zlepšili disciplínu pri platbách za faktúry, nakoľko došlo k zvýšeniu u položky Decrease in Accounts Receivables o 0,4 mld USD.
2. Taktiež došlo k zvýšeniu u položky Net changes in operating assets and abilities o 0,5 mld USD. Za uvedené bude platiť nasledovné vyjadrenie:
2020 – Increased primarily due to decreased accounts receivable, increased accrued salaries, wages & benefits, and increased taxes payable, partially offset by decreased accounts payable. The changes in accounts receivable and accounts payable are largely due to the timing of payments and sales. The increase in accrued salaries, wages and benefits is primarily due to increased incentive-based compensation. The increase in taxes payable is primarily related to timing of payments, in large part due to payroll tax deferrals associated with the CARES Act.

Cash flow flow from investing activities:
Za zásadné považujem zníženie nákladov pre akvizície v roku 2020 na 0.

Prečo?
Pretože spoločnosť vykazuje za posledných 9 rokov od roku 2011 do roku 2020 ročný rast 12,01%. Avšak, tento vysoký rast dosahuje uvedenú hodnotu len kvôli rastu spoločnosti v dôsledku investícií v období 9/2014 – 8 mld. USD, 6/2017 - 3mld USD, 12/18 – 2,1mld USD.
Rast sa prejavuje na zvýšení účtovnej hodnoty firmy v obdobiach bez investícií a s investíciami nasledovne:
2011 – 2013 – 9.83% (bez investícií)
2013 – 2014 – 31.89% (investícia 8mld USD)
2014 – 2017 – 5.62% (bez investícií)
2017 – 2018 – 25.23% (investícia 3 mld USD)
2018 – 2019 – 9.91% (investícia 2,1 mld USD)
2019 – 2020 – 7.54% (bez investícií)
Čo z toho vyplýva?
Že v prípade, že nebude spoločnosť pokračovať v raste cez akvizície, avšak bude rásť organicky, rast nebude 12%, avšak ak spriemerujem hodnoty v období bez akvizícií, je to priemerný rast ročne 7,66%.
Ak budeme vychádzať z Grahamovho počítania Intrinsic Value z budúceho rastu spoločnosti, tak by sme za podmienky, že spoločnosť bude rást tempom 12% ročne zistili, že pri držaní akcie 10 rokov a za priemernej dividendy 0.77% (spriemeroval som posledných 10 rokov, čiže nepočítam rast dividendy), bude intrinsic Value 129.38 USD. Po aplikácii Margin of Safety 50% sa dostanem na hodnotu 64.69 USD, čo pri dnešnej cene 65.00 USD je úplne ideálne.
Avšak ako realista nepočítam s tým, že firma môže ďalšich 10 rokov rást tempom 12% ročne. Budem počítať, že budú rást len organicky s rastom spoločnosti 7,66% ročne ako v období bez akvizícií, čo mi pri rovnakej dividende zabezpečí Intrinsic value pri 10 ročnom držaní vo výške 89.76 USD. Po aplikácií Margin of Safety 50% je optimálna cena 44.88 USD, čo je skoro o 30% menej, než súčasná cena.

Za mňa, akcia nie je vhodná na nákup.

142.png - 432kB
Ladislav
Admin

[*] Zasláno 29-11-2020 v 13:52

Jeden daytrader vymyslel pro mne přezdívku ''Dividendový Král'', aby mne zesměšnil. Mně však se ta přezdívka líbí a rád bych ji používal jako podpis pod má slova.
.
Zfalšovaná statistika ukazuje v letech 1989-2019 lepší výnos s akciemi dividendových aristokratů, než byl výnos z investice do indexu S&P500. Snad se do toho prvního výnosu připočetly i dividendy a do toho druhého výnosu ne. Tento rok asi nastala krátkodobá změna a technologické akcie z indexu S&P500 rostly extrémně silně (Adobe, Alphabet, Amazon, Apple, Mastercard, Microsoft, Netflix, Nvidia, Visa). Dalších pár let mohou být ale mrtvé, když jsou dnes už 4x předražené.
.
Já mám z amerických dividendových aristokratů akcie: AT&T, Johnson&Johnson, Procter&Gamble.
Z evropských dividendových šlechticů mám akcie: Allianz, British American Tobacco, Munich Re, Sanofi, Siemens.
.
Americký dividendový aristokrat více jak 25 let zvyšuje každoročně dividendu.
Evropský dividendový šlechtic posledních 10 let dividendu nesnížil.
Dividendový Král

Divi-arist-vs-SP500-1989-2019.png - 22kB
Ladislav H.
Junior Member
**

[*] Zasláno 29-11-2020 v 13:52

P.S. Ako investície som považoval len tie nad 2mld USD, ostatné som zanedbal

142.png - 432kB
samur
Junior Member
**

[*] Zasláno 29-11-2020 v 16:29

Je pravda, ze v porovnání s KHC má nižší marže...
Používáš Margin of Safety 50% ? Ja většinou při výpočtu mam 80%, ale to je samozřejmě to, jak si kdo nastaví .... jinak kdybych tam dal MoS 80% tak vychází intrinsic value 71,8 $ ... což je podhodnocena
Asi ještě počkám jestli padne cena dolu a nebo půjdu o dům dal ... v moři plave spousta ryb :)
Jinak děkuji za vaše názory a postřehy.
Ladislav H.
Junior Member
**

[*] Zasláno 29-11-2020 v 17:22

Je pravda, ze v porovnání s KHC má nižší marže...
Používáš Margin of Safety 50% ? Ja většinou při výpočtu mam 80%, ale to je samozřejmě to, jak si kdo nastaví .... jinak kdybych tam dal MoS 80% tak vychází intrinsic value 71,8 $ ... což je podhodnocena
Asi ještě počkám jestli padne cena dolu a nebo půjdu o dům dal ... v moři plave spousta ryb :)
Jinak děkuji za vaše názory a postřehy.

Predpokladám, že 80% myslíš Margin of Safety 20%. Čiže 20% pod intrinsic value.
Čo sa týka miery MOS, resp. miery akceptovania rizika, ako si povedal, tá je na každom.
Výpočet Intrinsic Value ako kvalifikovaný odhad (slovné spojenie sa používa aj inde a vždy mi prišlo vtipné) je hodnota, u ktorej nikto nevie, ako ďaleko je od skutočnej intrinsic value. Preto je otázka, či by naozaj bola podhodnotená pri MOS 20%. Závisí od metódy merania a kvality a rozsahu vstupých veličín. Preto, ak svojej metóde a výpočtu v konkrétnom prípade veríš, pokojne aplikuj 20%. Ak chceš mieru rizika minimalizovať, je doporučená 50%. Môj model je aplikovať u dlhodobých investícií najmenej MOS 35%, preto však používam dostatočnú dátovú základňu 10 rokov dozadu, následne vyhodnocujem potenciálnych 10 rokov dopredu.
bigusdykus
Member

[*] Zasláno 2-12-2020 v 18:49

Dnes nákup Enbridge Inc

Prolhaný agent placený od hedgefondu.
ČEZ, AAPL, ABBV, AT&T, CEPU, 3M, GSK, BASF, Allianz, Intel, Lufthansa, Kraft Keinz, RDS-B, BMW, Banco Santander, WBA, JNJ, MCD, BHP/BIL, Cisco, Moneta, Enbridge
Špekulace: ABNB, CRSR
eco
Senior Member

[*] Zasláno 2-12-2020 v 21:06

Od včerejška jsou v mém portfoliu nové akcie:

Abbvie
Bristol-Myers Squibb
Merck & Co.

Nikdy tyto akcie neprodám. Za 60 let to zdědí můj syn.

roberto marconi
Member

[*] Zasláno 3-12-2020 v 08:17

Nove AMGN, cucim na LMT, Imperial a GD. Trhy jsou vysoko.

Uvidime danove vyprodeje na konci roku?
Martin
Junior Member
**

[*] Zasláno 3-12-2020 v 09:50

Citace: Původně zaslal: roberto marconi  
Nove AMGN, cucim na LMT, Imperial a GD. Trhy jsou vysoko.

Uvidime danove vyprodeje na konci roku?

LMT a GD jsem zacal sledovat taky, skoda u GD prelom rijna, jak byla cena kolem 130.

Lynx - AbbVie, Johnson & Johnson, Pfizer/Cardinal Health/Shell, Exxon Mobil/Colgate, Altria, General Mills/Dominion Energy/3M, Emerson Electric/DEA, Federal Realty Investment Trust, Iron Mountain, Realty Income/ARCC, MAIN/Old Republic
Fio - Lockheed Martin Corp., Enbridge, Prudential fin.
Denny
Junior Member
**

[*] Zasláno 5-12-2020 v 23:18

V pátek koupen Merck & Co., přikoupen Exxon Mobil, sleduji Bristol-Myers Squibb, Old Republic International, Iron Mountain
eco
Senior Member

thumbup.gif Zasláno 6-12-2020 v 01:01

Citace: Původně zaslal: Denny  
V pátek koupen Merck & Co., přikoupen Exxon Mobil, sleduji Bristol-Myers Squibb, Old Republic International, Iron Mountain

Jedná se o velmi dobré společnosti.

Denny
Junior Member
**

[*] Zasláno 6-12-2020 v 14:44

Citace: Původně zaslal: eco  

Jedná se o velmi dobré společnosti.

Eco, díky! Ještě přidávám na příští týden PPL Corporation, potřebuji zastoupení Utilities. Teď vyklesává Dominion Energy, vidíte někdo dalšího kandidáta ze sektoru Utilities? Vybírat na vrcholu není ideální, ale kupuji pravidelně, při propadu více, podle svých nastavených pravidel.
eco
Senior Member

[*] Zasláno 6-12-2020 v 14:57

Teď vyklesává Dominion Energy, vidíte někdo dalšího kandidáta ze sektoru Utilities?

Já už mám:
- NextEra Energy
- National Grid
- SSE

Chci koupit tyto společnosti:
- Red Electrica
- Iberdrola

Možná zajímavé:
- Veolia Environnement

Ladislav
Admin

[*] Zasláno 6-12-2020 v 16:21

Commonwealth Bank of Australia es una mierda
Čistý zisk a dividenda jsou rok od roku nižší.
http://financials.morningstar.com/ratios/r.html?t=CBAUF&...
https://www.onvista.de/aktien/fundamental/COMMONWEALTH-BANK-...
https://www.commbank.com.au/about-us/investors/dividend-info...

Raději koupit 3 největší banky Kanady, které tržbu, zisk a dividendu za 11 let znásobily =
Royal Bank of Canada, Dominion Bank, Bank of Nova Scotia.
Já mám na stálo jen Scotiabank, protože platí dividendy bez přestávky už 187 let a má nevyšší dividendový výnos a má nejvíce filiálek po celé Kanadě.
Denny
Junior Member
**

[*] Zasláno 6-12-2020 v 16:50

Citace: Původně zaslal: eco  
Teď vyklesává Dominion Energy, vidíte někdo dalšího kandidáta ze sektoru Utilities?

Já už mám:
- NextEra Energy
- National Grid
- SSE

Chci koupit tyto společnosti:
- Red Electrica
- Iberdrola

Možná zajímavé:
- Veolia Environnement

Měsíční graf NextEra Energy je impozantní. Ostatní bych musel jako ADR. Přidal jsem do sledování ještě Consolidated Edison.
eco
Senior Member

[*] Zasláno 6-12-2020 v 17:07

Citace: Původně zaslal: Ladislav  
Commonwealth Bank of Australia es una mierda.
Čistý zisk a dividenda jsou rok od roku nižší.

Raději koupit 3 největší banky Kanady, které tržbu, zisk a dividendu za 11 let znásobily =
Royal Bank of Canada, Dominion Bank, Bank of Nova Scotia.
Já mám na stálo jen Scotiabank, protože platí dividendy bez přestávky už 187 let a má nevyšší dividendový výnos a má nejvíce filiálek po celé Kanadě.

Ladislav věří, že CBA je špatná. :( Ale také věří, že BNP Paribas je dobrý. :smilegrin:BNP Paribas ale letos dividendy nevyplácel. :thumbdown: Commonwealth Bank již vyplatila dividendy.:yes: BNP Paribas od finanční krize ztrácí tržní kapitalizaci; :crazy:CBA se stává cennější.:thumbup:
Ve svém portfoliu mám CBA. Nikdy je nechci prodat. Celý život chci sbírat dividendy.:exclamation:

common.jpg - 68kBParibas.jpg - 75kB

Stran:  1  ..  51    53    55  ..  78